Pe 6.4.2018 Tappara - TPS (välierien 2. ottelu)

  • 5 523
  • 17

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#67 Jasper Lindsten - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#52 Petrus Palmu - #89 Oula Palve - #18 Zach Budish
#51 Markus Nurmi - #81 Ilari Filppula - #37 Patrik Virta
#84 Ilkka Pikkarainen - #56 Hannu Kuru - #25 Teemu Väyrynen

# 2 Mark Fraser - #49 Ilkka Heikkinen
# 4 Olli Juolevi - #40 Martin Berger
#20 Jani Forsström - #26 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#36 Elmeri Eronen

#34 Oskari Setänen
(#32 Rasmus Tirronen)

Loukkaantuneet: # 7 Henrik Tallinder (03.04.2018 - leikkaus, "loppukausi"), #44 Elias Karvonen (12.12.2017 - ylävartalovamma, olkapääleikkaus, "loppukausi")
Rotaatio: #29 Jonne Virtanen, #31 Waltteri Ignatjew (A-juniori), #41 Oskari Siiki, #43 Otto Nieminen, #45 Olli Kaskinen, #48 Lauri Pajuniemi, #54 Kaapo Kakko (A-juniori), #58 Joonas Savolainen (A-juniori)
Lainat: #31 Karolus Kaarlehto (15.02.2018 - TuTo, 30.04.2018 saakka), #77 Timi Lahtinen (15.02.2018 - TuTo, 30.04.2018 saakka)

Vierasjoukkue jatkaa lähes samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisessä (04.04.2018) Turun osaottelussa. Ainoa muutos tulee puolustukseen. Elmeri Eronen lienee sen verran toipunut (oletetusta?) flunssastaan, että hyppää mukaan seiskapakiksi. Voitaneen hyvin todennäköisesti sanoa, että Eronen ei ole vielä täysin pelikuntoinen.

Ensimmäisen ottelun tilastoissa oli muuten mielenkiintoinen yksityiskohta. Seiskapakkina toimineen Olli Kaskisen peliaika on SM-liigan tilastoissa 0:00. Vähäisestä peliajastaan huolimatta Kaskinen on paukuttanut yhden laukauksen kohti Tapparan maalivahti Dominik Hrachovinaa. Laukaus on tilastoitu jatkoajalla ajassa 73:42. Hirvittävän luotettavaa kuvaa tällainen pelleily ei kyllä anna SM-liigan (perus-) tilastoinnin tasosta. Tänään Kaskinen on kuitenkin katsomon puolella.
 
Tänään Kaskinen on kuitenkin katsomon puolella.
Jos sieltä vielä saa vedon tilastoihin, pääsee jo tuonne erikoisten tilastojen ketjuun.

Tepsi ei siis vielä käyttänyt pelaajavarantojaan, ehkä huomenna sitten.
Veikkaan, että tänään on hyvin samanlainen ottelu kuin edellinenkin, mutta TPS parantaa ylivoimatehoaan.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jos sieltä vielä saa vedon tilastoihin, pääsee jo tuonne erikoisten tilastojen ketjuun.

Epäilen aikanaan Hannu "Kuus mestaruut hei" Jortikan saaneen myös laukaisumerkinnän liigan tilastoihin hyvältä maalintekopaikalta tähdättyään juomapullolla tuomaria Jokeri-aikoinaan. Pakkohan tuo on tänne YouTubesta linkittää, on niin ikivihreä: Hannu Jortikka from jokerit - YouTube

Käsikirjoitus on tänään selvä. Tepsillä on jo semi-pakkovoiton paikka, sillä 2-0 johtoasemaan ei sovi kliinisen jääkiekon pyhimystä Rautakorpea suojatteineen päästää. Tuolloin alkaa tamperelaissen tehdaskoneen voittorutiini heräilemään ja joukkue menee menojaan.

Veskarit tottakai näyttelevät tänään pääosia, mutta isoissa sivurooleissa on ylivoimat ja niiden tehokkuus, koska noiden kautta meillä on mahdollisuus pitää homma tasaisena, jos noin muuten alkaa viisikkohyökkäykset tasaviisikoin kanttamaan. Orkesterin johtajia meillä on siihen Palveesta ja Filppulasta lähtien, joten noissa tulee olla tehokas, julma suorastaan. Riittää, että Setäosku pelaa samalla tapaa kuin Turussa, mutta puolustuksessa Haapalat ja Kuuselat tulee laittaa entistä ahtaammalle. Nyt tuntui Turussa, että Yhdysvalloista maitojunan tuoma Henrikki sai mässäillä miten haluaa parhailla vetosektoreilla.

Nyt taas tarvitaan ns. isoilta pelaajilta joukkojen johtamista edestä. Kallio on täysin puolikuntoinen, mutta vaikutus on enemmän joukkueen tahtotilan puolella. Perrin on edelleen jäällä kuin nuori varsa, joten he Lindstenin kanssa voivat aiheuttaa Dominaattorin maalille parhaimmillaan hyvinkin vaarallisia paikkoja, jos vain päättäväisyyttä löytyy tarpeeksi. Puolustamiseen haluaisin edelleen enemmän hyvällä tavalla ilkeyttä. Siellä on telaketju-koulukunnan luutaa Forresta ja Fraserista lähtien, jotka kyllä jaksavat paneloida joonaluotoja tapetiksi, mutta muiden on lähdettävä mukaan. Sivusta seuraamisen pitää loppua. Tapparaa vastaan pitää olla nyt etenkin kotikaukalossa häijy myös, koska prässi tulee Tepsin päätyyn olemaan pykälää mankeloivampi kuin Turussa.

Tänään TPS syttyy ja sarja lyödään tasoihin numeroin 3-5. Hakametsän imperiumin Jukan Tapparalle rakentama suojavalli siinä Hrachovinan edessä murtuu tänään viidesti ja kuuluisa the träppi on muisto vain jossain Jiri Marusakin polvisuojissa.

Ja viimein kaikki on hyvin, kuten Unelmahäissä todetaan.
 

Kukko

Jäsen
Kallomikrofoniin on tullut tieto, että Tappara aikoo tänään laittaa pystyyn Rantasen sanoin kaikkien aikojen limaisimman träpin. Tämä träp tulee olemaan niin limainen, että Heikkisen tapaisia nilkanpyöräytyksi nähdään nyt TPS pelaajilta ympäri kenttää. Tapparan tavoite on kairata yhdestä limaisesta kaatumisesta voitto maali. Yhden maalin johtoa puolustetaan sitten viimeiseen mieheen, ja sanomattakin selvää, että viimeiseen kahvan sivallukseen. Mikäli TPS onnistuisi jotenkin ihmeellä rinnalle pääsemään, niin ei hätää takataskussa on vielä Tukka-Jukan virittämä liaanikiekko. Tällä reseptillä Suomikiekko on taas perseraiskattu ainakin ensikauden maajoukkue tauolle asti. Ei muuta kuin ammoniakit nenään ja nahkiaisia välipaloiksi, mitä limasempia sitä parempi.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Palmulle hattu ja Palve tarjoilee muutaman unelmapassin. Lopputulos 4-1 tepsille.

Alkaispa jo!
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalta suvereeni esitys tähän kohtaan. Tänään Tappara oli TPS:ää edellä aivan kaikessa. Turkulaisten heikko alku yhdistettynä Tapparan vahvaan sisään tuloon ja 3-0 tauluun ekaan erään. Siitä eteenpäinkin peli pysyi aika hyvin Tapparan käsikirjoituksen mukaisena. TPS sai jonkin verran paikkoja, mutta Hrachovina oli ohittamaton. Samalla Setänen nollasi Tapparan lisäyritykset maalintekoon. Kolmas erä oli Tapparalta loppua kohti hyvinkin vahva esitys puolustamisesta...

Sarja 2-0,huomenna lähdetään taas nollista. Eiköhän TPS tule hiukan paremmin latautuneena matsiin

E. Toivottavasti Virralle(?) ei pahemmin käynyt. Näytti kovin epäonniselta tilanteelta se loukkaantuminen Elorinteen taklauksesta.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnittelut voitosta. Tappara oli selvästi parempi tänään ja suorastaan jyräsi ensimmäisessä erässä housut kintuissa olleen TPS:n.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Upea peli Tapparalta! Avauserä dominointia ja loppupeli erinomaista johtoasemakiekkoa.

TPS oli aseeton. Kuvaava oli Sonkajärven Aasin loppuhetken oivallust ähteä tökkimään Peltolaa. Köyhät oli TPS:n ja Kaskisen eväät. Tappara antoi mallia avauserässä kuinka vastustajan träpistä huolimatta voi pelata hienoa ja tehokasta hyökkäyspeliä.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tämä peli oli tavallaan kuin toisinto siitä yhdestä KalPan nollauksesta.

Jalka oli tosiaan alussa raikas kotijoukkueelta ja sekin sai vierailijat näyttämään entistä huonommilta. Olisiko Kaskisen porukat jopa hieman yllättyneet Tapparan syvästä karvauksesta.

Tärkeintä oli tehdä ne maalit, ettei tarvinnut juosta koko peliä täysillä.

Hieno voitto, maistuu...Live is Life!
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tää oli Tapparan eka pudotuspeli ties kuinka pitkään aikaan, ettei jännittäny yhtään. Ihan kivaa peliä. Tepsin hyökkääjillä saattaa alkaa vähä puristaa pikkuhiljaa, mutta olihan Domi hyvä.
 

Bonsai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikon muut joukkueet
Kai yö auttaa tuossa välissä, jotta huomenna jaksaa mennä hallille. Tepsin tarvitsee tehdä huomiseksi taikoja, Kallio vilttiin ja ketjut sellaiseski kuin Kallion saikkarin aikana. peli toimi silloin paljon paremmin. Kaikki kunnia Kallion Tompan upealle uralle, mutta jos mies on puolikuntoinen, niin tosi kapteeni jäisi syrjään oma-aloitteisesti.
SItten Kaskinen........ohut pelikirja, heikko ragointi kesken pelin. Siihen nyt ei löydy parannusta asap. Moni tietää , että halusin Atun jatkavan Tepsissä, mutta toisin kävi. Tämä kausi Atun kanssa olisi voinut olla pelkkää rautaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy vielä kysyä oliko Kallion vammasta jotain tietoa? Niin veltolta näyttää välillä eikä kyse ole mistään filmailusta. Ei Kallio mikään taklauskone ole ollut, mutta kaksinkamppailussa yleensä aiemmin on pärjännyt.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Valitsiko Tappara-alumni Kallion kolmostähdeksi vanhasta muistista, lohdutukseksi vai vittuillakseen? Ei ainakaan peliesityksen perusteella.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan omat kasvatit, santapaperiosaston miehet Otto Rauhala ja Joona Luoto pelasi aika hienon pelin. Varsinkin Rauhala alisti fyysisellä preesensillään jatkuvasti. Luoto pääsee hyvin paikoille, mutta viimeistelyä pitää harjoitella vielä lisää.

TPS oli kyllä huono, ihan yllätyin.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy vielä kysyä oliko Kallion vammasta jotain tietoa? Niin veltolta näyttää välillä eikä kyse ole mistään filmailusta. Ei Kallio mikään taklauskone ole ollut, mutta kaksinkamppailussa yleensä aiemmin on pärjännyt.

Ei siitä mitään virallista ole, mutta jonkun paikan loukkasi runkosarjan kolmanneksi viimeisessä pelissä. Sen jälkeen Tepsiltä radiohiljaisuus asian suhteen niin kuin aina playoffeissa, jonkun IP-lehden huhuilun mukaan puhuttiin muutamien viikkojen sairaslomasta. Jostain saanut sellaisen käsityksen, että kyse on kylkivammasta, mutta varmaksi en sano. Kuulostaa ainakin ihan uskottavalta, niin arkaa tuo meno on ja kaikki ponnistelu näyttää tuskalliselta.

Harmittaa Kallion ja joukkueen puolesta. Jos ei itse ymmärrä huilata niin valmennuksella pitäisi olla järkeä viheltää peli poikki. Näkee kuuhun asti, että joku on pahasti pielessä, eikä Tomppa nyt pysty auttamaan joukkuetta mitenkään ratkaisevasti. Kamalaa katseltavaa.

Itse pelistä sen verran, että TPS oli kyllä uskomattoman huono. Ihan alistuneen ja antautuneen oloinen alusta lähtien. En nyt äkkiseltään muista noin surkeaa Tepsiä tältä kaudelta, jopa niissä satunnaisissa ohipeleissä on sentään lähdetty yrittämään alusta lähtien jotain positiivista, kiekko on sitten muuten pomppinut joka paikasta omiin. Tänään ei ollut kyse mistään tuollaisesta, vaan ihan itse kompastuttiin maantiejyrän alle. Jos nyt jotain lohtua koittaa hakea, niin kakkos- ja kolmoserissä saatiin edes muodollisesti joitain paikkoja aikaiseksi, mutta Hrachovina oli pirun hyvä. Setänenkin otti ekan erän jälkeen hyviä torjuntoja, mutta Setäsen kanssa on aina vähän niin että nuo loppupelin torjunnat ovat laiha lohtu sille että alkupelistä ei oteta yhtään gamesaveria. Vaikkei tappiota voi Setäsen piikkiin laittaa, niin olipahan taas melkoisen epävarmaa työskentelyä alkupelissä.

Nyt kyllä tuntuu, että loukkaantumiset syö aika paljon iskukykyä kovissa paikoissa. Tallinderin poissaolo näkyy pahemmin kuin osasin pelätä. Nyt on Forsström/Berger/Fraser-osasto liian kovilla. Johtajuus puuttuu pakistosta, alivoimalta, avauspelissä jne. Totuuden nimissä meillä ei enää ole Kalliotakaan, herran pelaaminen on pelkkä muodollisuus tällä hetkellä. Tuohon päälle pelitapa, joka ei koko kaudella ole tuonut mitään etua muihin nähden, niin melkoinen soppa vireillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Käsikirjoitus on tänään selvä. Tepsillä on jo semi-pakkovoiton paikka, sillä 2-0 johtoasemaan ei sovi kliinisen jääkiekon pyhimystä Rautakorpea suojatteineen päästää. Tuolloin alkaa tamperelaissen tehdaskoneen voittorutiini heräilemään ja joukkue menee menojaan.

Tänään TPS syttyy ja sarja lyödään tasoihin numeroin 3-5. Hakametsän imperiumin Jukan Tapparalle rakentama suojavalli siinä Hrachovinan edessä murtuu tänään viidesti ja kuuluisa the träppi on muisto vain jossain Jiri Marusakin polvisuojissa.

Ihan hyvää analyysiä. Tapparan maalit veikattu oikein ja träppikin oli muisto vain. Näillä näytöillä valitettavasti uskon, että sarja on taputeltu. Sweeppi ei yllättäisi. TPS:n vanhukset eivät tästä ainakaan piristy.

Veskarit tottakai näyttelevät tänään pääosia, mutta isoissa sivurooleissa on ylivoimat ja niiden tehokkuus

Nämä oli hyvin poimittu ratkaisun kulmakiveksi. Tapparan laariin molemmat.

Riittää, että Setäosku pelaa samalla tapaa kuin Turussa, mutta puolustuksessa Haapalat ja Kuuselat tulee laittaa entistä ahtaammalle. Nyt tuntui Turussa, että Yhdysvalloista maitojunan tuoma Henrikki sai mässäillä miten haluaa parhailla vetosektoreilla.

Ahtautta ei näkynyt. Kuusela 0+3 ja Haapala 1+0 YV:llä.

Siellä on telaketju-koulukunnan luutaa Forresta ja Fraserista lähtien, jotka kyllä jaksavat paneloida joonaluotoja tapetiksi, mutta muiden on lähdettävä mukaan. Sivusta seuraamisen pitää loppua.

Tämä ei nyt ihan mennyt näin. Ketkäs pakit ne siinä sinisellä törmäilivät toisiinsa ja päästivät JoonaLuodot kahdesti läpiajoon?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ihan hyvää analyysiä. Tapparan maalit veikattu oikein ja träppikin oli muisto vain. Näillä näytöillä valitettavasti uskon, että sarja on taputeltu. Sweeppi ei yllättäisi. TPS:n vanhukset eivät tästä ainakaan piristy.

Tämä ei nyt ihan mennyt näin. Ketkäs pakit ne siinä sinisellä törmäilivät toisiinsa ja päästivät JoonaLuodot kahdesti läpiajoon?

Kyllä rautakorvet hyvin osasivat peliä jäädyttää sen jälkeen, kun TPS oli tarpeeksi lahjoittanut maaleja Tapparalle ja muutenkin pelanneet kuin hamekankaat yllä. Ylivoimat olivat avainasemassa, se on totta. Tepsillä se oli niin mielikuvituksetonta taas vaihteeksi, että yhdenkin maalin saaminen olisi ollut liikaa saati tasaviisikoin. Joonaluodot saivat ajaa moporinkejään liikaa Palloseuran päädyssä, sekin oli totta.
 

Lihahopliitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse matsista ei oikein ole mitään sanottavaa mutta TPS:n faniporukassa oli kyllä muutama aivan täysin hävytön yksilö. Aikuisia miehiä jotka huutavat edessä istuville lapsille ihan täysin ruokottomia asioita ja pitihän sillä megafonillakin koettaa huudattaa "haista vittu tampere" sun muuta. Suurin osa oli toki täysin asiallisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös