Hyvät toimittajat vauhdissa

  • 13 023
  • 31
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Yle on julkaissut kerrassaan ansiokkaan long play -artikkelin Suomen sisällissodan käännekohdasta, Tampereen taistelusta: Täpärä äänestystulos syöksi Tampereen Pohjoismaiden verisimpään kaupunkitaisteluun. Todella mielenkiintoinen, huolella laadittu ja taustoitettu, ajatuksia herättävä - ja ymmärrettävyydessään lähes kylmäävä - artikkeli nuoren kansakunnan ja vastasyntyneen valtion kohtalonhetkistä. Tällaisesta "vanhan ajan" julkisen palvelun Yleisradioyhtiön toiminnasta maksan veroja enemmän kuin mielelläni. Iso kiitos toimittaja Jari Hakkaraiselle työryhmineen.

Mainittakoon samalla myös HS:n Jukka Harjun todella laadukas ja laaja artikkeli samasta aiheesta: Näkymä Tampereen kaduilla oli mielipuolinen keväällä 1918 – Kuvaparit näyttävät sisällissodan tapahtumia ja uhreja tutuissa maisemissa . Myös tähän juttuun pätevät ehdottomasti samat sanat kuin edellä.

PS. Kummankin jutun kuvituksena on otos Hämeenkadun kosken puoleisesta päästä. Kuvassa näkyvät lehmukset valitettavasti kaadettiin Tampereella hiljattain raitiovaunutyömaan tieltä. Toivottavasti kansakunnan muisti on paljon pidempi kuin toistasataa vuotta vanhojen, upeiden puiden ikä. Levätköön rauhassa jokainen konfliktin uhri.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Pakko kehaista oman kylän poikaa tähän väliin, nimittäin YLEn mestareiden liiga studiostakin tuttu Riku Salminen on mielestäni oikein kelvollinen toimittaja. Vilpitön littipeukku hänen suuntaan.
Riku Salminen – Wikipedia
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ylen toimittaja Ahti Kaario on laatinut aivan erinomaisen long play -artikkelin Tsekkoslovakian miehityksen vaikutuksista Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen tilannekuvaan 1960-luvun lopulla: Tšekkoslovakian miehitys 50 vuotta sitten säikäytti myös suomalaiset – Armeijaa ei kuitenkaan pantu hälytystilaan, ja komentaja lähti mökille. Taitavasti, sujuvasti ja konstailemattomasti kirjoitettu ammattitoimittajan teksti, erittäin mielenkiintoisin yksityiskohdin sekä todella vaikuttavin valokuvin, on hyvin todennäköisesti yksi Ylen parhaista julkaisuista pitkiin aikoihin.

Luin koko jutun kuin huomaamatta läpi ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille (sota)historiasta kiinnostuneille sekä laatujournalismin ystäville.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
HS on julkaissut poikkeuksellisen vaikuttavan, kunnioittavan ja hyvin toimitetun artikkelin edesmenneen Kobe Bryantin muistolle. Iso kiitos ja arvostus toimittaja Jussi Salmelalle.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kun muut Hesaria ja Yleä myöten kirjoittelevat täysin kritiikittömästi mm. Voguesta, Suomen Kuvalehden toimittaja Jarno Liski teki juuri sitä, mitä median lehdistönvapaudeltaan rajoittamattomissa länsimaissa kuuluukin: oli hereillä. Esimerkillistä toimintaa toimittajalta!

Toivottavasti jutusta tulee Liskille jonkinlainen journalistipalkinto, koska tämä on malliesimerkki journalismista. Ei mitään jonninjoutavaa juorulehtisekoilua, vaan aitoa tiedonvälitystä suuren yleisön etua koskevista asioista.

 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jätän tämän vain tähän... Siis vittu mitä paskaa.


Onneksi maailmassa ei ole yhtään pieni kätistä miestä. Ei yhtään vilukissaa pojissa. Onko vittu totta että tällästä paskaa saa päätoimittajan luvalla suoltaa?
Tämä lienee väärässä ketjussa. :)

Tämä puolestaan oikeassa:
Iltalehden Vesa Parviainen on kirjoittanut erinomaisen hyvän, mielenkiintoisen ja laadukkaan jutun Jorma Valtosesta. Vahva lukusuositus!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös