II-divisioonan lohko 1 kaudella 2017–2018 (etelä)

  • 66 755
  • 192
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tässä vielä veryttelyksi iltaa varten viattoman sivustakatsojan havaintoja Vuosaaresta:

Torstaina 01.03.2018 * Viikingit vs. KJT Miehet = 3-2 (1-1),(1-1),(1-0)


Hyisessä torstai-illassa nähtiin Vuosaaren Aimo Mäkinen Areenalla vauhdikas ja tasainen ensimmäinen välieräkamppailu paikasta finaaliin. Erityisen hyvää oli matsin vähäinen jäähymäärä. Matsi olisi voinut päättyä kumman joukkueen hyväksi tahansa, mutta tällä kertaa kotijoukkue veti pidemmän korren.

Vauhtia ei tosiaan matsista puuttunut ja sitä oli tarjolla ensimmäisestä luistimen piirrosta alkaen. Miehet ottivat hieman ohjasta käsiin ja hiljensi jo parin minuutin pelin jälkeen runsaslukuisen vuosaarelaisyleisön jota paikalle oli saapunut seuraamaan peräti 135 sarvi- tai sierainparia. Toki massaan oli soluttautunut myös aimo (ei Mäkinen) liuta sherwoodilaisia Viidennen ketjun fanaatikkoja, joten ilman kannattajia ei Miesten tarvinnut Viikinkien mailla huseerata. Ajassa 2.17 Miesten #15 Ville Välimaa sai kunnian avata maalihanan tällä kertaa. Tätä riemua kesti valitettavasti vain 7 min 10 sek, sillä silloin kotijoukkue tuli tasoihin.

Toisessa erässä nähtiin sitten jo sellainenkin harvinaisuus kuin rangaistus eli Miehet pääsivät ylivoimalle. Uudeksi sudetappajaksikin nimetty Miesten "Il Capitano" #19 Miikka Lindholm laajensi teurastusrepertuaariaan myös barbaareihin, sillä hän ei jättänyt ylivoimaa käyttämättä vaan sivalsi kuin nahkaruoskalla pieksämäkeä soitellen kiekon maalin ammottavaan Moolokin kitaan kun ottelu oli ehtinyt vanheta reilut 27 minuuttia. Isäntäviikingit tulivat jälleen tasoihin todella nopeiden kiekon siirtojen jälkeen, kun maalin taakse kiertänyt Viikinki sai toimitettua Miespuolustajan estelyistä huolimatta kiekon suoraan maalin eteen josta se toimitettin nopealla näpyllä rysään.

Viimeisessä erässä olikin sitten varsinaista tilastohurjastelua, kun Viikingit maalasivat voittomaalin ja kumpikin joukkue sai rangaistuksen, sekä käyttivät aikalisänsä. Miehet nokittivat vielä maalivahdin poisvetämisellä ja yrittivät hurjasti kuudella Miehellä viittä Viikinkiä vastaan, mutta tällä kertaa tuloksetta. Kaiken kaikkiaan matsi oli siis kerrassan erinomainen mainos Rautaliigalätkälle. Kova ja reilu kamppailu jossa tilanteet aaltoilivat sähäkästi, ainostaan lopputulos oli meidän kannalta huono.

Vikkelästä ja taidokkaasta isäntäjoukkueesta parhaiten jäi mieleen #11 Kedi Iamsa-Ard, jonka pitäisi kyllä pelata Miesten kokoonpanossa, sillä kaverilla on niin aidon oloinen 80-luvun Kerava-mallin takatukka (mullet), että sen ympärille voi hyvin kuvitella vaikka millaisen Corollan ajamaan munkkia vanhan torin ja asema-aukion väliin. Eikä kaveri edes oo paskempi pelaaja, että terkkuja vaan Kedille, my respect.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Taisto tauonnut jo Sherwoodin Gardenissa. Tässä snadi puolueellinen näkemys matsista:

Perjantaina 02.03.2018 * KJT Miehet vs. Viikingit = 4-3 (2-3),(2-0),(0-0)
Ei edes täyttä vuorokautta ehtinyt kulumaan Vuosaaressa pelatusta välierästä, kun taas mentiin. Vieraiden sähäkästä alusta huolimatta, Miehet eivät hätääntyneet vaan survoivat itsensä väkisin rinnalle ja ohi, ansaitusti. Tämä tiesi sitä että vasta sunnuntaina ratkaistaan Vuosaaressa finaaliin menevä joukkue.

Viikingit tulivat konsanaan kuin aidot Normannit Britanniaan, voimalla ja väellä sekä tuhoisalla tuloksella. Matsi ei ehtinyt vanheta kuin reilu kolme minsaa, niin vieraat olivat jo 2-0 johdossa. Kokeneet Miehet eivät tästä häkeltyneet vaan koko matsin sinnikkäitä otteita esittänyt #51 Arttu Leppä räjäytti paikallisen Nordean upean läpimurron tuloksena. Viikingit menivät vielä näyttävän pyörittelyn jälkeen 3-1 johtoon, mutta ensimmäinen kulminaatiopiste bongattiin matsissa Viikinkien Mikael Malleniuksen jäähyn aikana. Rangaistusta ei ehtinyt kulua kuin parikymmentä sekuntia kun Miehet jo kavensivat onnettaren jakaessa eestä ja takaa #17 Mikko Sirenille maalinedusväännössä. Uskoa saatiin tästä maalista jatkoa ajatellen kahmalokaupalla. Vauhdikkaan alun ja viiden maalin jälkeen tempo hieman tasaantui ja Miehet pääsivät yhä paremmin peliin mukaan.

Toisessa erässä Miehet pelasivat fiksusti ja ensin tasoittivat pelin #55 Miro Karimiehen ohjurimaalilla yv:n aikana. Kun #81 Jarkko Vilhunen onnistui vielä siirretyn vihellyksen aikana viemään Miehet johtoon, alkoi Viikinkien otteissa näkyä tuskaisuus.

Kolmanteen erään tuli näennäisesti yritteliäs vierasjoukkue, mutta paras puhti oli sarvipääbarbaareilta jo jossain muualla kuin Sherwoodin jäällä. Miehillä kunto tuntui kestävän paremmin ja voisi sanoa että he jopa lievästi hallitsivat peliä. Kun Viikingit eivät onnistuneet lopussa edes ilman maalivahtia tulemaan tasoihin jäi voitto isännille, ja sanoisin jopa ansaitusti.

Kun summataan torstain ja tämän iltainen peli, ei Viikinkejä voi enää pitää niin vahvoina suosikkeina. Tämänpäiväisen pelin perusteella voi finaalin menevä joukkue löytyäkin Sherwoodista. Tasainen koitos oletettavasti tulossa, paras voittakoon.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, TPS, RoKi
Viikingit on pelanneet kummatkin ottelut kaukana omasta tasostaan, silti torstaina huonollakin esityksellä kyettiin voittoon. Tänään ei. Miehet taasen ovat mielestäni esittäneet parastaan ja ovatkin pystyneet tasaväkiseen vääntöön. Jos ja kun Viikkarit saa vihdoin sunnuntaina runkosarjassa olleen draivin ja höökin päälle, ja pelaavat kuten osaavat ja on monta kertaa todistettu, ei Miehillä pitäisi olla minkäänlaisia saumoja jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Siinäpä se. Runkosarja ja playoff ovat aivan kaksi eri maailmaa. Runkosarjassa ei yksittäisen matsin tärkeys ole niin suuri, toisin kuin pleijareissa. Viikinkien paineensieto ei näytä olevan parahimmillaan kun joukkue on pleijareissa suosikkina. Esim menneinä kausina he lähtivät Haukkoja vastaan selkeinä haastajina ja silloin on paineettomampaa pelata. Nyt takaraivossa jyskyttää se, että vastassa on tarjolla olevista "huonoin" mahdollinen vastus joka pitäisi hoidella vasemmalla kädellä. Ihmisen ajatusmaailma on outo ja saa aikaan vaikka mitä. Miehissä johtotähtinä vetämässä ovat rutinoituneet Miikka Lindholm, Teemu Sainomaa, Toni Jeskanen ja Mikko Siren. Nämä herrat ovat aiemminkin sytyttäneet liekkeihin tätä joukuetta. En voi olla mainitsematta puolivälierä sarjaa HC Giantsia vastaan pari vuotta sitten. Giants oli altavastaaja ja sinnitteli Keravalla tasoihin. Toisessa osassa Giants meni jo 3-0 johtoon ja Miehet taisteli itsensä tasoihin ja matsi meni jatkoerään joka ei ollut mallia äkkikuolema. Giants meni taas kolmen maalin etumatkalle jatkoerässä, mutta niin vain Miehet tasiteli itsensä tasoihin ja ratkaisi matsin pari seuntia ennen vihellystä. Sanoisinko että kevään Miehiä ovat KJT Miehet. Viime keväänä tosin Haukat oli niin suvereeni, eteo sihhen ollut juuri vastaan panemista.
 

Jawested

Jäsen
Miehet taasen ovat mielestäni esittäneet parastaan ja ovatkin pystyneet tasaväkiseen vääntöön. Jos ja kun Viikkarit saa vihdoin sunnuntaina runkosarjassa olleen draivin ja höökin päälle, ja pelaavat kuten osaavat ja on monta kertaa todistettu, ei Miehillä pitäisi olla minkäänlaisia saumoja jatkoon.

Eilisen pelin nähneenä uskallan sanoa, että KJT on vielä kaukana parhaasta tasostaan. Ei ollut askissa edes paras (saati täysi) kokoonpano, vaan loukkaantumiset tai sairastelut ovat pakottaneet pelaamaan vajaalla kalustolla. Toivottavasti huomenna molemmat saavat parhaat rosterinsa käyttöön, joten kummallekkaan ei jää jossiteltavaa.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, TPS, RoKi
Eilisen pelin nähneenä uskallan sanoa, että KJT on vielä kaukana parhaasta tasostaan. Ei ollut askissa edes paras (saati täysi) kokoonpano, vaan loukkaantumiset tai sairastelut ovat pakottaneet pelaamaan vajaalla kalustolla. Toivottavasti huomenna molemmat saavat parhaat rosterinsa käyttöön, joten kummallekkaan ei jää jossiteltavaa.

Eipä ollut Viikingeilläkään - kummassakaan pelissä. Vajaan ketjun verran puuttui 1-2-vitjan pelimiehiä sairastelujen, loukkaantumisten ja työmatkojen takia. Kulmalan Vesan yms. kaltaisten pelimiesten puuttuminen rosterista valitettavasti myös näkyi jäällä. Huomiseksi tähän toivottavasti saadaan hieman helpotusta, vaikkeivat kaikki huomiseksikaan jäälle selviä.

Ja Miesten "parhaalla tasolla" meinasin lähinnä tällä kaudella joukkueelta nähtyjä otteita, paremmallakin kokoonpanollaan. Toki otanta itselläni on varsin suppea, mutta sillä otannalla Miehistä jäi paras kuva tähän asti. Varsinkin liike ja kaksinkamppailuvoima oli selvästi aiemmin nähtyä laadukkaampaa, ja välillä tuntui, että etenkin kovasta liikkeestään tunnettu vuosaarelaisnippu oli välillä aivan jaloissa. Ja tuo Mortenin jo mainitsema "mailan puristaminen" näkyi selvästi katsomoon asti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ei ollut Vantaasta panemaan vastaan Granille. Huomenna ratkeaa kenet Grani saa vastaansa.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Ei ollut Vantaasta panemaan vastaan Granille. Huomenna ratkeaa kenet Grani saa vastaansa.
Taitaa olla Viikingeillä iso etu kun katsoo pelimääriä runkosarjan lopulta tähän päivää. Ainakin tuoreemmilla jaloilla pääsevät ratkasupeliin. Lisäksi ihmetyttää se, että Miehillä on ainoastaan yksi maalivahti merkittynä pöytäkirjaan. No kukin tavallaan
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
@Icehockey#7 En nyt olisi niin huolissaan tuosta pelimäärästä, kuntopohja näyttää Miehillä olevan ihan ok, ainakin kun katsoi perjantaina viimeistä erää niin väsyneemmiltä Viikingit näytti kuin MIehet. Tässä on ihan hyvä tempo nyt päällä ollut, ja jos kunto on kohdillaan niin palautuminen kyllä tapahtuu kun on saanut lauantain levätä.

Itsekin ihmettelin tuota maalivahtiongelmaa ja tullut siihen päätelmään, että Leppänen on tod. näk. loukkaantunut kun ei ole kokoonpanossa ja Kärki myös? Tosin tiedä vaikka Kärki olisi lyönyt jo räpylän ja kilven naulaan aikaisemmassa vaiheessa kautta? Mikään toivoton tilanne ei Miehillä ole, sillä jos oikeasti Sami Nousiainen loukkaantuu, niin onhan kokoonpanossa #14 Aleksi Kiviranta, joka pelasi maalivahtina vuoteen 2014 asti Aleksi Kiviranta - Eliteprospects.com Se on stten eri asia, että onko mukana passeleista varsuteita kun Sami on 191 cm/95 kg ja Aleksi 171 cm / 70 kg
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Jännäksi menee. Viikingeillä on hieman vauhti hiipunut ja hermokontrolli lähtenyt lapasesta. Viimeinen erä alkaa kohta ja vaikka Miehet tämän häviäisi niin ovat hienosti pelanneet.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Jostain löysi Viikingit vielä voimia kolmanteen erään. Mutta loppuun asti Miehet piinasivat Viikinkejä. Ei tosiaan tarvitse Miesten hävetä yhtään ja onnea voittajille finaaliin.
 

Jawested

Jäsen
Viikingit tosiaan kampesi itsensä väkisin finaaliin, mutta helposti ei ennakkoon huomattavasti heikommaksi joukkueeksi tituleerattu KJT M nahkaansa myynyt. Itselläni meni pelin seuraaminen enemmänkin paskanjauhamisen puolelle, joten mitään tarkkaa tai syvääluotaavaa analyysia en viitsi kirjoittaa.

Ensimmäinen erä oli jonkinmoista sekamelskaa. Vierasjoukkue siirtyi johtoon vastahyökkäyksestä ja vajaa 6 minuuttia myöhemmin kotijoukkue kuittasi KJT puolustajan vähintäänkin löysän kiekollisen pelin seurauksena.

Toisen erän alussa vierailija pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimalla ja varsinkin Toni Jeskasen johtama koostumus sai luotua useita maalipaikkoja, mutta Viikingit kestivät taidolla ja tuurilla. Erän puolivälissä Teemu Sainomaa pääsi kokeilemaan hieman kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuslaukauksesta, mutta omintakeisella tyylillään torjuva Janne Karvonen laittoi putket kiinni. KJT siirtyi kuitenkin johtoon Mikko Sirénin tarkalla laukauksella noin 33 minuutin kohdalla. Tämän jälkeen KJT:lle vielä ylivoima ja sen aikana Viikingit kaivoivat esiin hopeatarjottimen ja laittoivat kauniisti tarjolle finaalipaikan. Alivoimalla maalin edustalla Viikinkien Jani Käki tarjoili puutavaraa keravalaispelaajan kupoliin, josta seurannut 2+10 ei herralle kelvannut, joten hän päätti ottaa suihkukomennuksen päälle. Ilmeisesti kotijoukkueen aitio ei kokenut, että tämä riittää, vaan sinne tuomittiin vielä kaksiminuuttinen joukkuerangaistus. Tästä seurasi siis noin kaksi ja puoli minuuttia kahden miehen ylivoimaa, josta voisi sitten tehdä opetusvideon "Näin ei kannata pelata kahden miehen ylivoimaa". Yksi laukaus taisi koko aikana löytää maalille asti ja sen Karvonen nappasi helposti räpyläänsä, joten erätauolle lähdettiin lukemissa 1-2. Tässä vaiheessa taululla olisi hyvin voinut olla vaikka 1-5, sillä sen verran KJT erässä painoi päälle. Toki Viikingeilläkin muutama maalipaikka vastahyökkäyksistä siunaantui ja kerran taisi kiekko käydä ylärimassakin.

Kolmannen erän alussa sitten keravalaisryhmälle tuomittiin kaksi kakkosta, joista toisen aikana Patrik Mallenius pääsi kokeilemaan hieman kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuslaukauksesta. Nousiainen jäihin, kiekko maaliin ja peli tasoihin. Hieman ennen erän puoliväliä Tommi Finnilä ampui ylivoimalla vierailijan jälleen johtoon, mutta vajaa minuutti myöhemmin Santtu Sulander purjehti kolmen vastustajan välistä maalipaikkaan ja tasoitti. Voittomaali syntyi 55minuutin pelaamisen jälkeen, kun Stefan Wonfor pääsi tulemaan omalta alueelta asti vapaasti KJT-päätyyn, kääntö maalille ja kiekko taisi kimmota Tommi Hokkasen luistimesta maaliin. Lopussa vierailija koitti ilman maalivahtia, mutta mitään ei siitä jäänyt mieleen.

En tiedä voittiko parempi joukkue, sillä mikään vääryys ei olisi ollut jos numerot olisivat toisinpäin. Viikingit kuitenkin kampesivat itsensä tahdolla ja taidolla finaaliin ja finaalipaikkaa voidaan pitää ansaittuna. Kaksi viimeistä peliä nähneenä voisi sanoa, että molemmilta joukkueilta jäi parhaasta suorituksesta uupumaan, mutta viihdyttäviä ja tapahtumarikkaita pelejä jokatapauksessa.

Erityismaininta vielä Viikkareille mainiosta tapahtumasta! Vaikka Vuosaaren halli onkin kauniisti sanottuna kaikinpuolin epäsopiva edes näihin peleihin, niin pelistä oli onnistuttu kuulutusten ja musiikin osalta tekemään erittäin viihdyttävä. Pieni miinus pelin päätyttyä kotijoukkueen voittoon päätettiin hallissa soittaa vierailijalle kesälomasta kertoma rallatus, vaikka olisi ollut mahdollisuus hehkuttaa oman joukkueen voittoa. Annetaan kuitenkin anteeksi, kun taisi olla Viikinkien historian ensimmäinen ns. iso voitto. ;)
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
@Jawested Hyvin sanottu, tuossa ylempänä. En itse paremmin tuota pystyisi kirjoittamaan, joten palstaveli Jawested sallinee että lainaan noin mainion kirjoituksen Viidennen ketjun jälkipeliin. Kettu kuittaa. Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Niin se vain Grani vei suoraan kahdessa matsissa Rautaliigan mestaruuden. Onnittelut Oraville.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
KJT Tuusula varmisti sarjapaikkansa ensi kaudelle Rautaliigaan voittamalla ValKin kotonaan 6-2. Onnea Tuusulaan. Samalla Valki menetti mahdollisuutensa nousuun.

Karsintasarjan tilanne ennen ensi viikonlopun viimeisiä matseja on seuraava:

KJT Tuusula (KJT)............................. 5 /+11/12p.
Oulunkylän Kiekko-kerho (OKK)... 4 / +2 / 8p.
-------------------------------------------------------------------
Kurra HT (KHT).................................5 / +4 / 7p.
HCK Salamat....................................4 / -1 / 5p.
Valkealan Kiekko (ValKi)..................4 / -3 / 4p.
Haminan Kiekko-ympyrät (KY).......4 /-13/ 0p.

Viimeiset matsit ensi viikonloppuna ovat OKK - ValKi ja HCK Salamat - KY.

KHT, ValKi ja KY ovat jo menettäneet mahdollisuutensa nousuun. OKK:lle riittää pistekin varmistamaan nousun ja tappiolla OKK joutunee uusintaotteluun Salamoita vastaan, mikäli Salamat klaaraa himassaan KY:n.

Jos OKK ottaa sen vaadittavan pisteen, niin ottaako joukkue tällä kertaa paikan Rautaliigassa. Tilaisuus voisi houkuttaa sillä veikkaan että lohkojako on pitkälti sama kuin viime vuonna, mikäli HAKI'a ei siirretä länsilohkoon jossa on aika hintsusti jengejä. Salamat varmasti mielii kaikesta huolimatta pelata jatkossakin Rautaliigaa. Joten Salamoille matsi KY:tä vastaan on tärkeä sen vuoksi, että mikäli OKK ei ota vastaan paikkaa Rautaliigassa tai HAKI siirtyy länsilohkoon, sitä tullaan tarjoamaan sarja kolmoselle. On myös samaan skenaarioon pohjautuva mahdollisuus, että jos OKK ei ota paikkaa vastaan ja HAKI siirretään länsilohkoon, niin paikat aukeavat kolmoselle ja neloselle. Tämä sopisi ainakin KHT:lle jolla käsittääkseni oli tälle vuodelle nousuhaaveita.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Korjaan virheeni. Lähetin asiasta tiedustelun liitton, josta nopeasti vastattiin postiini. Näiltä osin hienosti toimittu liitossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
OKK voitti ValKin 7-4 ja saa pelata niin halutessaan ensi kaudella Rautaliigassa. Saas nähdä ottavatko tällä kertaa paikan vastaan. Olishan se nasta kun Viikingeilläkin olisi paikallisvastustaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös