”Victoria Cup pt. 2” – kuinka ratkaista seurajoukkueiden maailmanmestaruus?

  • 8 856
  • 4

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
CHL, KHL, NHL, mikä näitä tänä päivänä yhdistää? Entä voisiko näiden mestareista saada yhdistävän tekijän, jossa panoksena maailmanmestaruus?

Koko Victoria Cup ajatuksena tuntuu olevan painunut unholaan. Ilman suurempia myllerryksiä, kolmen liigan kesken ei olisi varmasti mahdotonta synnyttää lopputurnaus tai finaalitapahtuma. Variaatioita toki tälle on monia. Nykyään KHL on täysin erillään CHL:stä, mikä tarkoittaa sitä että toisin kuin Victoria Cupissa, tässä formaatissa olisi kolme joukkuetta.

Kolmen joukkuemäärän ongelmaksi lukeutuu myös Stanley Cupin myöhäinen ajankohta. Olisihan aidompaa että uudessa VC:ssa pelaisi mestaruuskausien joukkueet, eikä seuraavien kausien joukkueet. Ikäänkuin seurajoukkueiden kiekkokauden päätöstapahtumana. Myös joukkueille olisi hienompaa päästä samalla rosterilla jahtaamaan tulevaisuudessa mahdollisesti halutuinta kannua. Mutta kuten mainittua, SC-mestari ratkeaa juhannuksen korvilla ja tällöin kuluneen kauden Gagarin Cup- ja CHL-mestarijoukkueet ovat ehtineet hajota.

Siispä VC täytyisi toteuttaa kuten aiemmin, eli seuraavan kauden syksyllä. Eipä tuossakaan ongelmaa ole kun asian mieltää että mestaruus omassa sarjassa on vain vapaalippu seuraavan kauden VC:iin.

Kolmen joukkueen paletti on hallittavissa kahdella tavalla: Joko syksyllä pelataan kolmen joukkueen miniturnaus jossa kaikki kohtaa toisensa. Mikäli jokainen voittaa toisensa, ja vielä samalla maalierolla, enemmän maaleja tehnyt nousee finaalipaikkaan. Mikäli vieläkin olisi tilanne tasan(esim kaikki voittaneet toisensa ristiin 3-0) tulisi homma ratkaista tyyliin arpomalla uusintaottelupari. Ehkä finaalipari olisi ratkaistavissa jollain tuollaisella systeemillä.

Toinen vaihtoehto olisi pistää väliin, heti Gagarin Cupin mestarin ollessa selvillä oma Euraasian finaali, olkoon nimeltään vaikka Prince's Cup(nimi tulee kaukalosta missä pelattu ensimmäinen eurooppalainen jääkiekko-ottelu). Näin mantereemme mestari kohtaisi sitten seuraavalla kaudella toisen mantereen mestarin, SC-voittajan.

Tilanne olisi tietenkin eri mikäli KHL olisi mukana CHL:ssä, tällöin VC voitaisiin pelata kuten aiemman CHL:n aikana.
 
Itse toteuttaisin tuon kuitenkin mielummin neljällä kuin kolmella joukkuella. Samaan tyyliin kuin nykyisin pelataan Kanadassa arvostettu Memorial Cup, jossa kohtaavat isojen junnuliigojen (OHL, WHL ja QMJHL) mestarit sekä vaihtuva isäntäjoukkue. Formaatti menee siten, että ensin yksinkertainen sarja eli kolme ottelua jokaiselle. Sen jälkeen eniten pisteitä kerännyt menee suoraan finaaliin, sijoilla 2. ja 3. pelaavat keskenään välierän, jonka voittaja finaaliin.

Tuo neljäs joukkue voisi olla Memorial Cupin tyyliin isäntäjoukkue, esimerkiksi vuorovuosin NHL:stä ja Euroopasta. Tai sitten otetaan suoraan NHL:stä toinenkin joukkue, esimerkiksi toisen konferenssin voittaja (eli finaalin hävinnyt joukkue).

No eipä tuollaista tule tapahtumaan, mutta hauska leikitellä ajatuksella.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuo neljäs joukkue voisi olla Memorial Cupin tyyliin isäntäjoukkue, esimerkiksi vuorovuosin NHL:stä ja Euroopasta. Tai sitten otetaan suoraan NHL:stä toinenkin joukkue, esimerkiksi toisen konferenssin voittaja (eli finaalin hävinnyt joukkue).

No eipä tuollaista tule tapahtumaan, mutta hauska leikitellä ajatuksella.

Kyllä mäki lähtisin tällaisella. Eli joko Stanley Cup finalistit änäristä ja sitten KHL:n ja CHL:n mestarit. Mutta voisihan toi tosiaan sitenkin tehdä, että NHL:n, CHL:n ja KHL:n mestarit ja sitten järjestävä joukkue. Itse lyhentäisin turnauksen kuitenkin siten, että suoraan välierät, yksi osaisina, joita seuraisi yksi osainen finaali. Eli viikonlopun rypistys.
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Tuo voisi olla jalkapallon seurajoukkueiden mm-turnauksen kaltainen. Mukana voisi olla myös AHL-, Continental cup-, Aasian liigan ja Australian mestarit. Heikommat aloittavat alemmilta karsintakierroksilta eivätkä täten joudu kaikkein kovimpia vastaan.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Oma ehdotus, että jokainen kohtaisi toisensa kahdesti ja näiden runkosarjatulosten perusteella voittaja. Ei isäntäkaupunkia vaan kisattaisiin pari peliä jokaisen voittajan peliareenalla. Paitsi tietysti amerikkalaiseen pelaamiseen kuuluisi välttämättä se finaali.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös