Keskustelua rap/hip hop-musiikista

  • 64 147
  • 239

trap

Jäsen
Eminem, Vinnie Paz, Lupe Fiasco, R.A. the Rugged Man ja Lowkey on varmaan top5 ulkomailta. Kymmenen kärki menee vaikeammaksi. Suomalaisista Huge L selvä ykkönen.

edit.

Edellissivulla oli näköjään sopivasti puhetta esim. Vinnie Pazista. Suosittelen lämpimästi Army of the Pharaohsin tuoretta In Death Reborn -albumia. Kovaa shittiä.
 
Vaikea laittaa artisteja järjestykseen. Joku voi olla hyvä räppäämään, mutta jos musiikki ei iske muuten yhtään, niin ei niitä jaksa.

Edesmennyt Eyedea vetää paremmin freestyleä kun 90% muista räppäreistä kirjoitettuja biisejään, eikä Slugkaan huono ole. Molemmilla on myös timattisia biisejä/levyjä. Maistiaiset freestylestä.
 
Jos ette ole vielä tutustunut niin kannattaa tutustua artistiin nimeltä Logic. Todella kovat biitit biiseissä ja on uponnut itselleni jo pitkän aikaa varsin hyvin. Spotifystä löytyy kaksi ensimmäistä albumia ja ilmeisesti uusimpien sinkkujen myötä pitäisi tulla myös seuraava levy melko pian ulos. Todella kovassa nosteessa tuntuu olevan ainakin Ameriikan maalla.

Alla vielä pari biisiä:

Logic - Young Sinatra III - YouTube
Logic - Nasty - YouTube
Logic - Ballin (ft Castro) (Prod by Arthur McArthur) - YouTube
Logic ft. Big Sean - Alright - YouTube
Logic - Now - YouTube

Pistetään nyt vielä AB-Soulin uusin, kun tänne saakka eksyttiin:
Ab Soul - Tree Of Life - YouTube
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Earlin I Don’t Like S**t, I Don’t Go Outside: An Album by Earl Sweatshirt julkaistiin 25. maaliskuuta kovalla ennakkohypellä, eikä pettänyt odotuksia. Tähän mennessä ehkä synkin levy, joka Wolf Gangin porukoilta on tullut. Omissa papereissani ei mene ihan Doriksen ohi Earlin parhaimpana levynä, mutta aika tasoissa kuitenkin. Vierailijoita ei suuremmisa määrin ole, mutta ehkä näin on hyvä. Levyn parhaana biisinä palkitsen Faucetin.

Tylerin Cherry Bomb julkaistaan 13. huhtikuuta, ja levyltä on saatu jo kahden kappaleen verran esimakua. FUCKING YOUNG / PERFECT on vähintäänkin erikoinen, ja poikkeaa huomattavasti aikaisemmasta materiaalista. DEATHCAMP taasen on enemmänkin perinteistä Tyleriä hieman erilaisempaa taustaa lukuunottamatta. Jälkimäisen kappaleen perusteella odotettavissa on jälleen hyvä lätty, mutta mistä sitä tietää vaikka levyn muu sisältö olisikin täysin erilaista. Sen verran toisistaan poikkeavia nämä kaksi julkaistua kappaletta, että ei voi olla kovinkaan varma että mitä sieltä on tulossa. Hyvää albumia odotellaan jokatapauksessa.

Lisäksi myöhemmin tänä vuonna julkaistaan Frank Oceanin uusi levy, joka ei välttämättä rap-ketjuun OFWGKTA kytkösistä riippumatta kuulukkaan.

Kendrick Lamarilta tuli To Pimp a Butterfly, jota en ole vielä pahemmin kerennyt kuuntelemaan. Muutamalla kuuntelukerralla kuitenkin väittäisin, että todella hyvä levy kyseessä. Epäilemättä ainakin vuodesta 2000 eteenpäin julkaistujen levyjen parhaimmistoa. Single King Kunta antoi hyvää esimakua levystä.

Vuoden 2015 julkaistuja ja julkistettavia levyjä kun katsoo, niin erittäin hyvältä näyttää. Lil Waynen Free Weezy Album ja Tha Carter V, Gamen The Documentary 2, A$AP Mobin L.O.R.D., Freddie Gibbsin Lifestyles of the Insane, Jadakissin Top 5 Dead or Alive, Kanye Westin So Help Me God, Kid Cudin Man on the Moon III, Madvillainin Madvillainy 2, Method Manin & Redmanin Blackout 3, Pusha T:n King Push ja Tygan The Gold Album... Johan siinä riittää kuunneltavaa.
 

Baldrick

Jäsen
Itselle toimii tällä hetkellä Vinnie Pazin uudemmasta tuotannosta varsinkin Fraudulent Cloth. Vinnie Paz on mielestäni jopa hieman aliarvostettu sanoittajana, koska suurin osa on sitä "murder, fuck, shit"-läppää, jonka taakse usein piiloutuu hyvää sanomaa. Toki esim. End of Days -biisin sanoitukset ovat aika vitsejä äärisalaliittoilunaan ja David Icke ensiksi puhumassa, mutta itse sanoitus on toki oivaltavasti toteutettu,
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Kertokaapas omat top 3 kotimaiset räppärit
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Nyt tulee niin iso kysymys, että yllätyn tosissani, jos oikea vastaus löytyy!

Maakuntamatkailu heitti mut tänään Liedon kautta kotiin. Liedossa ollessani mulle tuli jostain mieleeni (tod.näk paikallisesta K-Supermarketista) paikallinen rap-viritelmä jostain viidentoista vuoden takaa. Mä olettaisin, että mentäisiin noin vuosiin 2000-2002. Eikös noihin aikoihin ollut tapana, että joka pikkukylästä piti tulla omat sylkijänsä puskemaan lyriikkaa?

Eli jäin miettimään jotain lietolaista rap-ryhmää. Ei aavistustakaan julkaisivatko koskaan mitään levyä, kuinka monta biisiä heillä yleensäkin on jne. Parista biisistä mulla on todella hämärä muistikuva. Yksi on ainakin sellainen, johon liittyi voimakkaasti Liedon postinumero. Muistaakseni se oli jotain... "kaksi-yksi-neljä-kaksi-nolla; Liedossa on vitun hyvä olla" tai jotain sinne päin. Toinen muistikuvani liittyy juuri K-Supermarket Lietoriin. Biisissä oli kohta... "- - - tahtia; ei ole tarvetta Lietorin hintoja vahtia".

Soittaako kenelläkään minkäänlaisia kelloja?

Liedosta oli samoihin aikoihin liikkeellä sellainenkin pumppu kuin Oranssi Paska.
En tiedä vaikka olisi ollut samoja jätkiä kyseessä, mutta joka tapauksessa tämä ei ole etsimäni poppoo.

Oranssi Paska - Jammu-setä

Muita vähän vastaavantyyppisiä projekteja kyseiseen aikaan olivat mm. Cokkelin Civittaejaet sekä forssalainen Prototyyppi.

Cokkelin Civittaejaet - Kakkonen on ykkönen

Cokkelin Civittaejaet - Muijas on ruma

Prototyyppi - Eka kerta

...jälkimmäisestä biisistä huomattavasti tunnetumpi versio on kuitenkin...

Prototyyppi - Satu The Teinihoro

Jälkimmäisethän ovat ennemminkin dancea kuin hakemaani rappia/hiphoppia.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kylläpä tämä ketju olikin valahtanut alas, mutta löysin kuitenkin! Ihan sitä varten tämän etsin että pääsen linkittämään seuraavan videon tänne: Mac Lethal- Blazing Hot Fast Rap (Lyrics) - YouTube

Nopeasti sanoja sylkeviä räppäreitä on maailma täynnä, mutta se on jo aika harvinaista, että pystyy tuollaiseen tahtiin tiputtelemaan riimejä ja samalla artikuloimaan selvästi. En ollut ennen tähän Mac Lethaliin törmännyt ja oli kyllä positiivinen yllätys! R.A. the Rugged Man vetää jollain vanhalla biisillään samantyylisesti (en kuollaksenikaan muista biisin nimeä enkä jaksa etsiä), mutta hänen(kään) artikulaationsa ei ole/ollut yhtä selkeää.
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Eli jäin miettimään jotain lietolaista rap-ryhmää. Ei aavistustakaan julkaisivatko koskaan mitään levyä, kuinka monta biisiä heillä yleensäkin on jne. Parista biisistä mulla on todella hämärä muistikuva. Yksi on ainakin sellainen, johon liittyi voimakkaasti Liedon postinumero. Muistaakseni se oli jotain... "kaksi-yksi-neljä-kaksi-nolla; Liedossa on vitun hyvä olla" tai jotain sinne päin. Toinen muistikuvani liittyy juuri K-Supermarket Lietoriin. Biisissä oli kohta... "- - - tahtia; ei ole tarvetta Lietorin hintoja vahtia".

Soittaako kenelläkään minkäänlaisia kelloja?
Pakko kommentoida. Jos vielä näin puolentoista vuoden jälkeen asia vaivaa tai ei ole selvinnyt, niin kyseessä on Nuivakaksikko. Liedossa 16 vuotta lapsuudessa/nuoruudessa asuneena väitän tämän olevan varma tieto. Ei löydy YouTubesta tai Spotifysta ikävä kyllä noita biisejä.

Edit: Eikun perkele, löytyihän 21420 YouTubesta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oon enempi osastoa metalli/Suomi-rock/pop, mutta kolmisen vuotta tutustunut tähän Suomi-räp genreen. Siis joka ei soi joka tuutissa. On hyvää pudottelua, aika paljon myös päihteisiin liittyvää osastoa ja niin pois päin. En tiedä yhtään mitä YLEX soittaa, tai Bassoradio. Mutta soikohan nää jollain radiokanavilla.

Vikan vuoden ajalta julkastua mistä tykkään.

Rivo - Ykkösnyrkki ft. Nikke Ankara, Jussi Kuoma, Mängi, Eepi Boloks, MC Kajo, Altis & Skandaali

KOLI C FT:HURTTA KEMIKAALIKYYNEL

C8 ft. Mueli - Hukkaperii

Fiasko & Kelju K - Feat Antti Karsee - Kun mikään ei riitä -

Carlos Blanco - Ruuti feat.Kakezi UsuM, Aine, Hurtta, Kekkonen, Iivo, Eepi Boloks, Ill Kirill
 
Viimeksi muokattu:

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Taustalla pyöri Vain Elämää ohjelma, ja tuli Ville-Gallen vuoro vetää joku Sunrise Avenuen kappale. Pisti sitten korvaan nuo riimit, ollaan nostettu liksaa, samalla kun on syöty pizzaa. Mitä vittua oikeasti? Tässäkö on yhden suosituimman räppärin riimien taso?

Kai tämä on tätä turboahdettua nykyaikaa, jossa ei ole väliä mitä sanoo, pääasia että biitti on pop ja meininki supermahtava.

Tänään pyöräytin pitkästä aikaa Eminemin Eminem Shown läpi, ja onhan tuossa sellaista sylkemistä ettei tosikaan. En nyt sano että tason pitäisi olla luokkaa Eminem, mutta kai itseään MCnä pitävältä henkilöltä voi odottaa hieman enemmän.

Jos Illmatic julkaistaisiin tänään, niin luultavasti levy floppaisi täysin kun mukana ei ole paskalla kuorrutettuja kertosäkeitä, paskoja riimejä tai hytkynnytkyn dance biittejä.

Maailma on pilalla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat




Taisin olla 12-vuotias, kun tämä biisi ilmestyi, ja tuo kyllä niin täysillä kaikkia muistoja mieleen sieltä ajalta. Tuntuu, että biisi vaan paranee ajan kanssa ja edelleen tämä on minun mielestäni Eminemin paras biisi, mitä koskaan on tehnyt. Vaikka en noihin aikoihin mitään räppäämisen tai tälläisen musiikin päälle ymmärtänytkään, niin nyt voi sanoa, että tämä on aivan saatanan kovaa kamaa. Kun kuuntelee noita lauseita, niin tämä asetti aikoinaan riman taatusti aivan uudelle levelille, johon valtaosa räppäreistä ei nykyäänkään voi kuin unelmoida pääsevänsä.

edit. Minkähän ihmeen takia tämä ketju on kierrätyskeskuksessa?
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Taustalla pyöri Vain Elämää ohjelma, ja tuli Ville-Gallen vuoro vetää joku Sunrise Avenuen kappale. Pisti sitten korvaan nuo riimit, ollaan nostettu liksaa, samalla kun on syöty pizzaa. Mitä vittua oikeasti? Tässäkö on yhden suosituimman räppärin riimien taso?

Kai tämä on tätä turboahdettua nykyaikaa, jossa ei ole väliä mitä sanoo, pääasia että biitti on pop ja meininki supermahtava.

Tänään pyöräytin pitkästä aikaa Eminemin Eminem Shown läpi, ja onhan tuossa sellaista sylkemistä ettei tosikaan. En nyt sano että tason pitäisi olla luokkaa Eminem, mutta kai itseään MCnä pitävältä henkilöltä voi odottaa hieman enemmän.

Jos Illmatic julkaistaisiin tänään, niin luultavasti levy floppaisi täysin kun mukana ei ole paskalla kuorrutettuja kertosäkeitä, paskoja riimejä tai hytkynnytkyn dance biittejä.

Maailma on pilalla.
En ole itse pitänyt näitä pop musiikkia massoille puskevia jäbiä räppäreinä koskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös