Ulkomaalaisten määrä ensi kaudella?

  • 1 550
  • 16

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Jos muistelen oikein liigan piti tehdä päätös ennen joulutaukoa, kaudella 2000-2001 pelaavien ulkomaalaisten määrästä per joukkue. Itse en ainakaan ole missään havainnut, että päätöstä olisi tehty. Jo kuitenkin pitää paikkansa että HIFK neuvottelee Alex Pisan kanssa ensikaudesta, vaikuttaisi ainakin että HIFK:ssa oli tietoa, että myös ensi kaudella joukkue saa käyttää viittä ulkomaalaista. HIFK:llahan on ensi kaudeksi sopimimus jo Bednarin, Calounin, Zidliskyn ja Stepanekin kanssa.Tuskinpa tässä vaiheessa on 100% varmaa tietoa kenenkään siitymisestä NHL:ään, tai voihan olla että Marek siirtyy Tsekkeihin kun lapsikin tuli tms. Mutta pidän kyllä todennäköisenpänä että ulkomaalaisten määrä ensikaudellakin on tuo 5. Olisko kellään parempaa tietoa, onko pätöksiä tehty?
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Kaksipiippuinen juttu tämä ulkomaalaisten määrä. Mielestäni NHL:ään siirtyvien pelaajien takaraja tulisi aikaistaa, ettei seuroille tulisi samanlaisia yllätyksiä kuin viime kausina on nähty. Nämä lähdöt ovat aiheuttaneet sen, että on ollut pakko hankkia ulkomailta pelaajia, kun kotimaisia ei enää saa. Vasta tämän NHL-säännön muuttamisen myötä voidaan mielestäni ulkomaalaiskiintiötä pienentää.
<BR> Tulisi myös miettiä sääntöä, että pelaajaa, joka on pelannut Suomessa esim. viisi vuotta, ei enää lasketa ulkomaalaiseksi vaan hän olisi ns. kiekkokansalainen. Tämä mallihan oli käytössä futiksessa ennen Bosman-sääntöä.
<BR> Mihin muuten perustuu liigan oikeus \"rikkoa\" EU:n perustuslakia ja rajoittaa ulkomaalaispelaajien määrää, vaikka nämä olisivat EU-valtioista (lähinnä Ruotsi)? Vai onko kysymys joukkueiden välisestä sopimuksesta, kuten käytäntö, ettei mailan mittauksia suoriteta?
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Ulkomaalaisrajoitus on siis viisi kappaletta.Ja sitä se on ollut jo jonkin aikaa.
<BR>Varmaan kaikilla on muistissa millaisia äijiä täällä on käynyt kokeilemassa.
<BR>Ihan laidasta laitaan.Jätetään nyt ne nimet sanomatta. <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
<BR>
<BR>Anyway,viisi on liikaa.Kolme on ihan tarpeeksi,koska silloin tulee todella tärkeäksi hankkia todellisia vahvistuksia.
<BR>Näin junioreille tulee paikkoja tai edes kotimaisille pelaajille.Pääasia on,että mitä enemmän kotimaisia pelaajia on,niin sitä enemmän liiga sekä maajoukkue hyötyvät.Varsinkin maajoukkue.
<BR>
<BR>Eikä sitä kolmea pakko ole heti ottaa käyttöön.
<BR>Kahdelle seuraavalle vaikka neljä ulkomaalaista ja sitten jatketaan kolmella.
<BR>Näin menetellen saadaan nykyisiä ulkomaalaisia sopimuksia loppumaan.
<BR>
<BR>Urpo&Co:han sen kiintiön määrää lopulta.Eikö?
<BR>Aika näyttää..
<BR>
<BR>[addsig]
 

Kaivanto

Jäsen
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR>Mihin muuten perustuu liigan oikeus \"rikkoa\" EU:n perustuslakia ja rajoittaa ulkomaalaispelaajien määrää, vaikka nämä olisivat EU-valtioista (lähinnä Ruotsi)? Vai onko kysymys joukkueiden välisestä sopimuksesta, kuten käytäntö, ettei mailan mittauksia suoriteta?
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>
<BR>Herrasmiessopimushan se, tuomioistuimessa tuommoinen pykälä epäilemättä kaadettaisiin alta aikayksikön.[addsig]
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaivanto on oikeassa. Oikeudessa kaikki työvoiman vapaata liikkuvuutta koskevat rajoitukset kaatuisivat takuuvarmasti.
<BR>
<BR>Rikkaiden seurojen kelpaa tietysti rajoituksia kannattaa, kun ne tietävät pystyvänsä tappelemaan maajoukkuetason suomalaisten kiinnityksistä tarjoamalla kovia palkkoja.
<BR>
<BR>Köyhälle organisaatiolle taas saattavat farmiseurojen hylkäämät miehet olla ainoa tapa pärjätä edes jotenkin tässä armottomassa isot-syövät-pienet -kilpailussa.
 

tsei_tsei

Jäsen
Omasta mielestäni liigan pitäisi ennemmin poistaa ulkomaaraisrajoitukset, kun pienentää kiintiötä. Tällaiset rajoituksen nostavat ainoastaan kotimaalaisten pelaajien palkkoja, ja kaikilla joukkueilla ei olisi mahdollisuutta hankkia kunnon pelaajia. Eiköhän Bosman-päätöksen jälkeiset toilailut ole opettanut kaikille jotain. Lisäksi pelaajien syrjiminen kansallisuuden takia on erittäin arveluttavaa.[addsig]
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Tsei Tsei ja samanhenkiset:
<BR>Mutta entäpä omien kehitys? Jo nyt on Kanadassa alettu keskustella siitä, että lahjakkaat eurot vievät omilta pojilta paikat junnusarjoissa, ja olen tietyssä mielessä samaa mieltä. Olisiko todella kaikkien edun mukaista, että ulkomaalaisia saisi olla rajoittamattomat määrät ja Liiga muuttuisi Extra-Liigan etäispesäkkeeksi? Pieniä seuroja se ehkä tietyssä mielessä kannattaisi, mutta ajatellaanpa lisää.
<BR>
<BR>1) Kiinnostaako faneja enemmän kaukalontäysi muukalaislegioonaa vai pari taitavaa suomalaista, pari taitavaa ulkomaalaista ja mielenkiintoisia omia junnuja?
<BR>
<BR>2) Miten omat nuoret kehittyvät? Divarin tulisi entistä enemmän profiloitua nuorten kasvattajaliigaksi, mutta tämä vaatisi suuria rakenne- ja kiekkokulttuurimuutoksia. Jos liigajoukkueet eivät ole kiinnostuneita kasvatuksesta eivätkä siten maksaisi tästä \"farmeinaan\" toimiville mestisjoukkueille, niin kuka sen kasvatustyön tekisi? Ei A-junnuista noin vain sitten yhtäkkiä liiga- tai mestistasolle pompata muuta kuin poikkeustapauksissa.
<BR>
<BR>Näyttäisi pikemminkin siltä, että ulkomaalaispelaajien rajoittamaton määrä johtaisi Liigan yhä syvemmälle suohon. Itse kannatan kolmen kiintiötä. Eettisiä ongelmia alkaa kertyä myös silloin, jos suomalaisia pelaajia aletaan syrjiä hieman huonompina kuin esim. tshekkejä. Eivätkä he varmasti alkaisi etsiä töitä muualta. Suomalainen jääkiekko alkaisi hiljakseen kuoleentua pois.[addsig]
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen kyllä Monte kanssasi täysin samaa mieltä noiden junioreiden kohdalta.
<BR>
<BR>Kuten varmaan muistatte, Jokereissa kaksi laihaa vuotta ennen smith&wessonia olivat juuri tuolta sektorilta kovin kamalaa katseltavaa. Ei ollut omia lupauksia kuin oikeastaan se ikuinen lupaus, joka ei sitten enää joukkueessamme vaikutakaan.
<BR>
<BR>Tämä teki jotenkin typerän olon, kun kaiken maailman tshekkejä haetaan vaikka toiselta puolelta maailmaa, kun samalla Jokerien A-juniorit ovat pitkään olleet A-junnujen kermaa mestaruuksineen.
<BR>
<BR>Junioreiden kohdalla se on pienestä kiinni, toiset lyövät läpi, toiset ei. Mutta mielestäni kirvestä ei saa kahden pelin jälkeen heittää kaivoon, vaan antaa juniorille mahdollisuus jatkuvaan näyttöön tasaisella peliajalla. Ei vain jämäminuutteja alivoimalla, vaan ihan kunnon peliaikaa.
<BR>
<BR>Esimerkkinä miten pienestä se on kiinni, on Jani Rita, jonka kehitys näytti alkukaudella pysähtyneen täysin paikalleen. Tietysti intti ym. häiritsivät, mutta kaverin pelissä ei ollut mitään tolkkua. Hölmöläisen hommaa, sanoin itsekin silloin, mutta kuinkas sitten. Yks kaks, roppakaupalla maaleja nuorten MM:issä ja itseluottamus nousee vähintään Jumbotronin korkeuteen.
<BR>
<BR>Ja tällä hetkellä Jani Rita pelaa upeaa peliä Mikkolan ja TRuudun kanssa. Kulunut viikko, kaikki neljä peliä nähtyäni, ei Rita ole enää se Rita kuin joulun alla. Pienestä se on kiinni.
<BR>
<BR>
<BR>Lisäksi muuten tohon junnujen pelaamiseen jengissä, on mielestäni tärkeää, että ns. omia poikia pelaa joukkueessa. Enkä tarkoita omilla pojilla vain koko elämänsä joukkueessa pelanneita, jo naistenklinikalla joukkuetta kannustanutta pelaajaa, vaan sellaista, joka jotenkin yhdistyy joukkueeseen. Vaikea selittää, mutta pelannut enemmän kuin yhden kauden, ja jotenkin oikeanhenkinen. Ollut mukana voitoissa ja tappioissa.
<BR>Myös hyvien paluumuuttajien nappaaminen on ensisijaisen tärkeää, kuten nyt vaikka Petri Varis jokereihin ja aikanaan Raipe Helminen Ilvekseen.
<BR>
<BR>-TommyT-
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli muuten vielä mieleen, että niin paljon kuin Jokereita parjataan rahajoukkueeksi jne. jossa omat juniorit hädin tuskin pääsevät penkille istumaan, niin sopii kuitiksi tämän illan JYP-peli, jossa 52minuutin kohdalla
<BR>oma juniori Teemu Laine on tehnyt 1+1, oma juniori Teemu Sainomaa syöttänyt kaksi, ja eiköhän Ritakin vielä jotain järkkää Tuomon kanssa.
<BR>
<BR>Vielä kun Kari pelaisi maalissa....
<BR>
<BR>-TommyT-
<BR><BR><font size=-1>[ tätä viestiä on muokannut: TommyT 2001-01-23 20:45 ]</font>
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kolme on sopiva määrä ulkolaisia per seura. Pääsisivät (omat) junnut vähän enemmän koittamaan liigakiekon tasoa ja saataisiiin uusia kurreja ja selänteitä. Tuskin se taso paljoa putoaa, koska moni ulkolainen on vain surffaaja...[addsig]
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kysehän pelkästään kassakaappisopimuksesta eli ulkomaalaissäännölle ei mitään juridisia perusteita löydy. On muuten aika härskiä, että miten julkisesti puhutaan \"pienennetäänpä ulkomaalaiskiintiötä\" kun kyseinen kiintiö on täysin laiton. Itse pidän viiden määrää sopivana.
<BR>
<BR>Ulkomaalaispelaajat ovat pikkuseuroille kaikki kaikessa. Kotimainen vaihtoehto on aina kalliimpi. Esimerkkinä käyköön vaikka Radoslav Kropac. Yritäpä saada maajoukkuetason maalintekijää joka on joskus voittanut sarjansa maalipörssin! Oliko kannattanut kysyä Marko Jantusta?
<BR>
<BR>Varsinkin puolustajat ovat kortilla. Ulkomaalaiskiintiön pienennys varmasti sopisi sellaisille kavereille kuin Timo Ahmaoja tai Aki Heino. Heidän markkina-arvonsa nousisi huomattavasti. Ehkei Ahmaojankaan tarvitsisi enää kiertää maailmaa. Ainakin puolustajien taso laskisi eniten. Ehkäpä tässä oli se hyvä puoli, että ainakin liigassa nähtäisiin enemmän maaleja, kun puolustuksen taso olisi selkeästi huonompi.
<BR>
<BR>Olen myös NHL:n siirtyvien takarajasta samaa mieltä, mutta myös pikkuseuroille täytyy taata jokin oikeutus junioireihinsa (esim. Ari Ahonen, Mikko Kankaanperä, Timo Vertala). Toisten juniorimyllyllä on hyvä käyttää kun takataskussa on iso tukku rahaa. Esimerkiksi jonkun Tuomas Pihlmanin jatko Jypissä on varsin epätodennäköisstä (oma arvio). Eiköhän hän suuntaa Kehä III:n suuntaan. Uskoisimpa, että hän pelaa ensi kaudella Espoon Bluesissa, ellei Tappara vie taas omaa kiintiötään (2-4 miestä/kevät) .
<BR>
<BR>Sitäpaitsi mikä on se perimmäinen motiivi pienentää ulkomaalaiskiintiötä? Ovatko Suomen maajoukkueen tai nuorten maajoukkueen esitykset olleet huolestuttavan huonoja? Koska Mikko Koivu ei osaa laukoa tyhjään maaliin, täytyy nuo omituista kieltä mongertavat tsekit poistaa
<BR>
<BR>If it ain`t broken, don`t fix it!
<BR><BR><font size=-1>[ tätä viestiä on muokannut: Sergei_Krivokrasov 2001-01-23 23:01 ]</font>
 

tsei_tsei

Jäsen
Mielestäni liigan sulkeminen on tuonut jo valtavasti näyttöpaikkoja omille junioreille. Kaikki seurat eivät käytä sitä viittä paikkaakaan, enkä näe ulkomaalaisten määrää ongelmana. Miksi korjata jotain mikä on rikki? Esimerkiksi Tapparalla on tällä hetkellä kaksi ulkomaalaista, jos kiintiö poistuisi, hankkisiko Tappara lisää ulkomaalaisia? Tuskin. Moni muukaan joukkue tuskin hankkisi lisää ulkomaalaisia. HIFK ja Blues tuntuvat lähinnä niiltä joukkueilta, jotka voisivat hankkia vielä kuudennen tai seitsemännen ulkomaalaisen.
<BR>
<BR>Niin, ja ei kannata Jyväskylässä pelätä ensi kautta varten. Sieltä päin kupataan luultavammin vain yksi pelaaja tämän kauden jälkeen, jos sitäkään.[addsig]
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän Jyppikylästä lähtee tämän kauden jälkeen luultavasti Pesonen, Kankaanperä, Pihlman, Välivaara... noin muutaman mainitakseni. Samanlainen imu kuin edellisilläkin kausilla.
<BR>
<BR>Onko JYP:llä mitään oikeuksia kasvattajana, esim. Vertalaan ja Ahoseen jos miehet rapakon taakse lähtevät? Ovathan molemmat kuitenkin pelanneet JYP:ssä vielä varaus vuonnansa.[addsig]
 

Keynet

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä ulkomaalaisten määrä keskustelussa on ilmeisen selvä jako kahteen. Suurien seurojen kannattajat ovat sitä mieltä, että määrää tulisi pudottaa 4...3:een ja pienemmät ovat sitä mieltä, että 5 on sopiva.
<BR>Totta on, että pienien menestymismahdollisuudet on useasti hyvien ulkomaanapujen varassa. Totta on myös se, että kaikki pienetkään eivät ole tuota sallittua viittä käyttäneet. Esimerkiksi SaiPalla tammikuun alkuun asti 4 ja nyt 3.
<BR>Omista junioreista SaiPa on tällä kaudella ajanut sisään Joni Yli-Torkon ja Harri Tikkasen. Kaksi uutta junnua on mielestäni todella hyvä suoritus. Lisäksi jo viime kaudella pelanneista junnuista Mikko Jokela ja Ville Hämäläinen pelaavat jatkuvasti. Molemmat 19v.
<BR>Muutamassa pelissä mukana myös Juha Pursiainen ja Matti Hana 18v.
<BR>Olisivatko ko. junnut saaneet niin paljon peliaikaa jos käytössä olisi 5 ulkomaalaista. No ei tietenkään.
<BR>Valintakysymys, hyvä ulkomaan apu on halvempi kuin kotimainen, ja oma junnu on vielä helveetin paljon halvempi.
<BR>Mielestäni täysin älytöntä olisi jollain \"herrasmiessopimuksella\" rajoittaa ulkomaalaisten määrää alle viiden.
<BR>Kyllä se saa ja pitää olla seuran oma ratkaisu palkkaako viisi ulkomaanelävää vai ajaako omia junnuja sisään.
<BR>Ja toisaalta millä se mitataan, että se on nimenomaan se ulkomaalainen, kuka sen junnun pelipaikan vie. Yhtä hyvin sen vie joku \"ahmaoja tai loikala\".(no offense)
<BR>
<BR>Jos välttämättä halutaan rajata lisää, niin miltäs kuulostaisi sellainen, että edelliskaudella playoffeihin selvinneet joukkueet saavat seuraavalla kaudella palkata 3 ulkomaalaista. Pleijareista ulos jääneet saavat palkata viisi?
<BR>
<BR>[addsig]
 

D4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, futiksessa Tottenham
Jatketaan nyt vielä vähän...
<BR>
<BR>Minä oikeasti odotan (siis \"kauhulla\") sitä päivää, kun joku ruotsalainen 37-vuotias Sven Svensson jää jonkun SM-liigajoukkueen ulkopuolelle pelkästään siitä syystä, että ko. seuran \"ulkomaalaiskiintiö\", jota ei siis missään virallisissa säännöissä edes ole, on täynnä (ja mies olisi muuten joukkueeseen mahtunut). Tästä kiintiöstä on vieläpä puhuttu SM-liigan ja sen seurojen toimesta niin vapaasti, että mitään vaikeutta todistaa kiintiön olemassaoloa oikeudessa ei varmasti ole. Mitäpä tuontapaisella jäähdyttelijällä edes olisi menetettävää (kuten Bosman:illa oli) haastaessaan joukkueen ja liigan oikeuteen ja vaatiessaan vuoden palkkaa korvauksina.
<BR>
<BR>En tiedä kuinka todennäköinen skenaario tämä on, mutta mahdollinen ainakin...[addsig]
 

tsei_tsei

Jäsen
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR>2001-01-24 00:08, erpe kirjoitti:
<BR>
<BR>Kyllähän Jyppikylästä lähtee tämän kauden jälkeen luultavasti Pesonen, Kankaanperä, Pihlman, Välivaara... noin muutaman mainitakseni. Samanlainen imu kuin edellisilläkin kausilla.
<BR>
<BR>Onko JYP:llä mitään oikeuksia kasvattajana, esim. Vertalaan ja Ahoseen jos miehet rapakon taakse lähtevät? Ovathan molemmat kuitenkin pelanneet JYP:ssä vielä varaus vuonnansa.
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>
<BR>Pesonen kelpaisi Tapparaankin, mutta hyökkääjäpuoli on jo varsin täynnä ensi kautta ajatellen. Välivaara saattaisi kiinnostaa myös. No minä en tee päätöksiä. Tosiasia on kuitenkin se, että Tappara pystyy tavoittelemaan pelaajia juuri JYP:stä ja muista pienemmistä seuroista. Todellisista valmiista huipusta ei Tapparalla ole varaa taistella.
<BR>
<BR>JYP:llä ei käsittääkseni ole mitään oikeuksia enää Vertalaan tai Ahoseen, ellei jotain pientä kasvattajamaksua ole olemassa. Kuitenkin jo Tapparalle maksettavakorvaus on niin pieni Vertalan lähtiessä, että kehumista ei paljoa ole.[addsig]
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös