Titaanit 2017–2018

  • 27 241
  • 70

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
No nyt on kovia uutisia.
Titaanien valmennukseen muutoksia - Kotkan Titaanit – HK Titaanit ry

"Titaaneita viimeiset puolitoista kautta Suomi-sarjassa luotsanneet päävalmentaja Mika Piispanen ja valmentaja Jori Sainio eivät kotkalaisseuran hallituksen tekemän päätöksen myötä jatka tehtävissään.

Päävastuun punanuttujen valmennuksesta kantaa tästä päivästä eteenpäin Marko Sykkö, jonka pesti kattaa kuluvan Suomi-sarjasesongin 2017–2018 loppuun asti."

Oliko totaalinen vastahanka kurinpidon kanssa ja siitä johtuneet pelikiellot sitten syy tähän? No ei. "Jotain pelistä on hävinnyt kauden myötä"

Marko Sykkö korvaa Mika Piispasen Titaanien päävalmentajana — "Jokin on hävinnyt pelistä kauden mittaan" - Kymen Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Hyvä päätös, sen verran sekaisin on peli ollut viimeaikoina. Ja ennen kaikkea asenne on puuttunut ja selkäranka on katkenut kauden peleissä turhan useasti. Kiitos kuitenkin Piispaselle ja Sainiolle tehdystä työstä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
On muuten hieno asia että ammattivalmentaja on valmentanut f-junnuja harrastusmielessä rakkaudesta lajiin. Tuota soisi tapahtuvan useamminkin. Hatunnosto täältä tuon kaltaiselle toiminnalle!
 

The Rock

Jäsen
Tappioiden kera joulun viettoon – valmennus vaihtoon

Titaanien viimeinen viikonloppu ennen kolmeviikkoista joulutaukoa toi joukkueen tilille kaksi kirvelevää kotitappiota. Punanutut nöyrtyivät kovasta yrityksestä huolimatta niin Kooveelle 1-4 (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste) kuin VG-62:sellekin 5-6 vl (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste), jonka myötä taistelu viimeisestä jaossa olevasta pudotuspelipaikasta kiristyi entisestään.

Kyseiset tappiot olivat lopulta myös kuluvan kauden viimeiset titaanivaihtopenkillä peliä johtaneille Mika Piispaselle ja Jori Sainiolle, joiden tilalle kotkalaisseura pestasi paikallisille lätkänseuraajille jo entuudestaan tutut kasvot eli Marko Sykön sekä Matti Leskisen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Titaanit pääsee siis lähtemään kevätkaudelle uusituin kujein, jotka toivottavasti näkyvät joukkueen pelaamisessa jo ihan pelkästään tuoreudessa sekä myös peli-ilossa. Paljon on vielä pisteitä jaossa (36 kpl), joten kaikki on edelleen punanuttujen omissa käsissä, vaikka ylemmän loppusarjan paikka lipesikin kotkalaisten kätösistä.
 

The Rock

Jäsen
Titaanien peräpää vahvistui – Kolehmainen on ”selkä”

Vaikka tässä onkin joulutaukoa vietelty, kinkkua popsittu ja raketteja paukuteltu, ei titaanileirissä ole jääty tuleen makaamaan. Joukkueen uusi päävalmentaja Marko Sykkö sai tauon aikana nimittäin yhden ”uuden aseen” arsenaaliinsa, kun kuluvan Suomi-sarjakauden runkosarja-avauksen (23.9.) jälkeen pelaamisensa lopettanut puolustaja Kalle Kolehmainen päätti palata takaisin sorvin ääreen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Kolehmainen paluu on Titaaneille erittäin tervetullut asia ihan jo peräpään leveyden takia, sillä kotkalaisten sopimuspakkikalusto oli ennen vuodenvaihdetta lähes 50-prosenttisesti sairastuvan puolella eli lisää apuja tarvittiin kipeästi. Kolehmainen tuo myös lisää kiekollista osaamista kaukaloon, joka päässee etenkin ylivoimalla oikeuksiinsa.

Tauon aikana vedettyjen treenien pohjalta näyttää myös siltä, että punanutut saavat hyvin suurella todennäköisyydellä tyhjennettyä lähestulkoon koko vemppaosastonsa sunnuntaina (7.1.) edessä siintävään Hokki-kotipeliin ja iskemään kainuulaisten kimppuun suurimmilta osin parhaalla rosterillaan.
 

The Rock

Jäsen
Kevätkausi käyntiin voitokkaasti!

Joulutauon aikana valmennustaan myllertänyt ja happea ottanut Titaanit palasi juuri niin raikkaana sekä nälkäisenä takaisin peleille, kuin vain olettaa sopi. Titaanien jyrän alle jäikin sen myötä Kotkassa käväissyt Hokki, joka putosi punanuttujen kelkasta heti ensimmäisestä minuutista lähtien, eikä avauserän täydellisen tyrmäyksen jälkeen kyennyt enää nousemaan mukaan voittotaisteluun.

Tästä syystä Titaanit onnistui avaamaan uuden päävalmentajansa Marko Sykön johdolla kevätkautensa voitokkaissa merkeissä, kun pisteet jäivät punanuttujen haltuun rökälemäisellä 7-2-lopputuloksella (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Voiton ja pisteiden lisäksi ensiarvoisen tärkeää Hokin kaadossa oli se, että kyseinen temppu onnistui todella hyvällä pelaamisella ja se taas nostatti aivan varmasti kotkalaisjoukkueen hieman alamaissa ennen joulutaukoa ollutta itseluottamusta taas sille tasolle, jolle se kuuluukin.

Hienoa oli myös se, että tehot jakautuivat varsin tasaisesti jokaiselle titaanikentälliselle ja maalivahti Santeri Levänen onnistui tolppien välissä ottamaan tarvitut kiekot kiinni.

Titaanit jatkaa siis edelleen S-Kiekon kanssa tasapisteissä (40) taistelua viimeisestä pudotuspelipaikasta ja seuraavaksi vastaan asettuu edessä olevana viikonloppuna juurikin seinäjokispoppoo vieraskaukalossa. Voinee siis hyvällä omallatunnolla veikata, että Seinäjoen jäähallissa tullaan näkemään hurja taistelu voitosta, sillä se takaisi entisestään paremmat lähtökohdat reilun viikon päästä käyntiin pyörähtävään Suomi-sarjan alempaan loppusarjaan.
 

The Rock

Jäsen
Runkosarjan alkusarja pakettiin tappiolla ja voitolla

Titaanit kävi viime viikonloppuna pelaamassa Suomi-sarjan runkosarjan alkusarjan viimeiset ottelunsa vieraissa, kun kotkalaiset maaseutumatkailivat Seinäjoelle ja Jyväskylään. Kotiintuomisina kyseiseltä reissulta oli lopulta varsin tyydyttävät kolme sarjapistettä, joskin enemmän olisi ollut hieman tarkemmalla viimeistelyllä otettavissa.

Lauantaina S-Kiekon vieraana Titaanien olisi pitänyt naulata peli jo avauserässä nimiinsä, sillä sen verran paljon parempia vieraat isäntiään olivat. Noh... tämä ei onnistunut ja vaikka kotkalaiset toisessa erässä hetken aikaa peliä johtivatkin, nousi S-Kiekko lopulta erikoistilanteiden ja vahvan maalineduspelaamisen avulla edelle, pitäen johtonsa loppuun saakka maalein 5-3 päättyneessä kamppailussa (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Sunnuntaina oli sitten vuorossa D-Kiekon kohtaaminen, joka olikin tasaisen avauserän jälkeen aivan täysin Titaanien heiniä, kun otetaan 0-3-johtomaalin jälkeen tullut kotijoukkueen kavennus ja muutaman minuutin mittainen momentum pois laskuista. Titaanit pelasi viihdyttävää ja rohkeaa kiekollista peliä, johon yhdistettynä selvästi edellisiltaa terävämpi maalintekotarkkuus oli myrkkyä jyväskyläläisille, aivan kuten 2-6-loppulukemat osoittavat (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Kolme pistettä siis pussiin ja 9. sija sarjassa tasapistein 8. sijalla olevan S-Kiekon kanssa oli Titaanien lopputulemana Suomi-sarjan runkosarjan alkusarjasta. Kotkalaisten pääsevät tämän myötä erittäinkin otollisista asemista alempaan loppusarjaan, jossa on siis jaossa vielä kaksi paikkaa kevään kliimaksiin eli pudotuspeleihin.
 

The Rock

Jäsen
Pelaajia sisään, ulos sekä telakalle

Titaanimiehistö on saanut kuluneiden päivien aikana myös lisäverta riveihinsä, kun kotkalaisten vahvuuteen liittyivät loppukauden kattavan sopimuksen tehnyt hyökkääjä Jim Pesiö sekä KooKoon A-nuorista toistaiseksi voimassa olevalle lainalle saapunut puolustaja Arttu Räisänen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Vastavuoroisesti maalivahti Tuomas Heikkonen purki yhteisymmärryksessä seura- ja valmennusjohdon kanssa sopimuksensa sekä siirtyi 2. divisioonassa pelaavaan Joensuun Kiekkokoplaan ja punanuttujen jo tyhjilleen käynyt sairastupa sai kaksi uutta jäsentä, kun kotkalaiset tiedottivat kovimman maalipyssyhyökkääjänsä Panu Laitisen kauden olevan ohi ja duunarihyökkääjä Tino Hovin olevan muutaman viikon verran sivussa lievän alaraajavamman vuoksi (Titaanien kotisivujen uutinen).

Onneksi rosterissa on nyt kuitenkin sen verran paljon leveyttä, ettei muutama poissaolo vielä näy saati pakota vetämään pelejä läpi vajaalla miehistöllä, kuten syksyllä oli monesti tehtävä ja toivoa sopii, että varsinkin loukkaantumiset olisivat viimeistään tässä.
 

The Rock

Jäsen
Alempi loppusarja käyntiin voittojen kera

Suomi-sarjan alempaan loppusarjaan 9. sijalta viime viikonloppuna startannut Titaanit paranteli välittömästi asemiaan taistelussa pudotuspelipaikoista, sillä kotkalaiset nappasivat niin Haukkojen kuin HCIK:nkin päänahat haltuunsa. Kahden tärkeän voiton myötä Titaanit nousi S-Kiekon ohi 8. sijalle ja on tällä hetkellä kaksi pistettä seinäjokisia edellä sarjataulukossa.

Lauantaina Järvenpäässä Titaanit aloitti todella räväkästi ja joukkueen olisi pitänyt avauserän jälkeen johtaa vähintään kolmella maalilla, mutta niin vain Haukat sinnitteli mukana sekä onnistui ylivoimalla tasoittamaan pelin. Toisessa erässä osat vaihtuivat ja Haukat ehtikin mennä jo 3-1-johtoon, kunnes Titaanit sai taas juonenpäästä kiinni sekä kavensi ylivoimalla lukemia.

Kolmannessa erässä kotkalaiset väänsivät lopulta väkisin voittoon ja vaikka Haukat vielä kertaalleen onnistui ylivoimalla tasoittamaan pelin 4-4-tilanteeseen, ei punanuttuja pysäyttänyt enää mikään. Arttu Räisäsen reilut neljä minuuttia ennen täyttä aikaa laukoma osuma jäikin lopulta voittomaaliksi ja kun Henry Karjalainen iski vielä tyhjiin 4-6-maalin, matkasivat kaikki kolme sarjapistettä kotkalaisten mukana ansaitusti Kymenlaaksoon (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Sunnuntaina Kotkassa Titaanit onnistui niin ikään nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon, kun alemman loppusarjan kärkiporukka HCIK oli aluksi vahvan aloituksensa ansiosta ehtinyt mennä jo 0-3-vierasjohtoon. Titaanit ei kuitenkaan taaskaan luovuttanut ja niin vain kotkalaiset kirivät vielä toisen erän lopussa vajaassa neljässä minuuttissa 36:05–39:48 tasoihin.

Kolmannessa erässä oli samaten tapahtumia yllin kyllin ja varsin HCIK:lle tarjoiltiin voittoa hopeatarjottimella, kun isäntien Jesse Hurme passitettiin todella heppoisin perustein suihkun puolelle, miehen taklattua laidan läheisyydessä kaarinalaisten Waltteri Saaristoa. Titaanit kuitenkin kesti upeasti koko viiden minuutin alivoimansa ja oli lähellä pistää koko homman pakettiin vain 12 sekuntia ennen summerin soimista, kun Henry Karjalainen pääsi rangaistuslaukauksesta kokeilemaan ottelun ratkaisua.

Karjalaisen veivit eivät kuitenkaan tehonneet HCIK-vahti Kalle Hokkaseen ja edessä oli jatkoaika, joka sekään ei tuonut ratkaisua. Mentiin siis voittomaalikilpailuun, jossa Karjalainen pääsi ainoana onnistujana kuittaamaan aiemman erheensä ja laukomaan Titaaneille kaksi sarjapistettä 4-3-voittomaalinsa turvin. (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Voittojen myötä Titaanit nappasi kohtalonsa täysin omiin käsiinsä mahdollisen pudotuspelipaikan suhteen, sillä nyt kotkalaisille riittää jäljellä olevista peleistä kuusi suoraa voittoa ja yksi jatkoaika/voittomaali-tappio, jolloin yksikään takaa-ajajista ei kykene kotkalaisten ohi nousemaan. ”Helppoa” siis kuin heinänteko, mutta siitä huolimatta täysin mahdollista.
 

The Rock

Jäsen
Levänen käväisi Kouvolassa – Taari teki paluun

Kaksi makeaa voittoa sisällään pitänyt viime viikonloppu toi titaanileiriin myös pelaajauutisia, kun maalivahti Santeri Levänen sai kutsun Liigaan auttamaan kasvattiseuraansa KooKoota yhden pelin ajaksi (Titaanien kotisivujen uutinen).

Leväsen lauantaista poissaoloa paikkaamaan Titaanit hälytti viimeksi keväällä 2016 punanuttujen maalilla ratkaisevassa 2. divisioonan Etelä-lohkon finaalissa torjuneen sekä sen jälkeen sapattia kiekkotouhuista lähes täydellisesti pitäneen Oskari Taarin, joka aukoi Järvenpäässä vaihtoaition luukkua, loukkaantumisestaan takaisin pelikuntoon toipuneen Niilo Pussisen hoitaessa kaukalon puolella torjuntavastuun.
 

The Rock

Jäsen
Riemu ja D-Kiekko kumoon – ”Pohjoisen puhurilta” pataan

Suomi-sarjan alempi loppusarja on Titaanien osalta sujunut hyvin pitkälti odotetussa ja voittoja tuovassa tahdissa, joskin viimeisin koitos toi ikävän merkinnän tappio-sarakkeeseen. Titaanit on AIK/Laser HT:lle kärsitystä kirvelevästä häviöstä huolimatta edelleen mukana pudotuspelitaistelussa, joka huipentuu tulevien viikonloppujen aikana äärimmilleen.

Reilu viikko takaperin lauantaina Titaanit iski kotikaukalossaan yhteen silloisen pahimman kilpakumppaninsa Riemun kanssa ja ottelusta kehkeytyikin punanuttujen vahvaa avauserää lukuunottamatta erittäin tiukka sekä tasaväkinen taisto.

Titaanit onnistui yllättämään Riemun käytännössä housut kintuissa ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ja iskemään osittain heikon maalivahtipelinkin avustuksella kiekon neljä kertaa vastapuolen verkkoon. Vieraat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan alkoivat maali kerrallaan kuroa Titaanien etumatkaa umpeen ja olisivat tässä saattaneet onnistuakin, ilman päätöserässä jälleen tullutta maalivahdin tötöilyä, josta Henry Karjalainen teki alivoimalla lopullisen niitin Riemun tasoitus- ja voittohaaveille iskeneen 5-3-osuman (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Tärkeän kotivoiton myötä Titaanit pudotti ainakin hetkellisesti Riemun kelkastaan ja lisää nannaa kotkalaisten laariin satoikin heti seuraavana päivänä Jyväskylässä, josta punanutut hakivat maalivahtinsa Niilo Pussisen sekä rautaisen kolmannen erän esityksen ansiosta niin ikään täyden pistepotin haltuunsa maalein 5-2 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Titaanit sai jälleen hyvän alun otteluun ja teki ekaan vitoseen kaksi maalia, mutta sen jälkeen D-Kiekko nappasi hallintakapulan käsiinsä sekä nousi väkisin tasoihin. Titaanien onni oli lopulta siinä, että Pussinen ja alivoimapelaaminen olivat tikissä sekä vastavuoroisesti isäntien sihti hakusessa. Päätöserässä kaukalossa olikin sitten enää yksi joukkue, joka rykikin voittoon tarvittavat osumat Vikke Terhon, Miro Mänttäri ja jälleen maalitolppien väliin osuneen Karjalaisen onnistumisten myötä.

Kaksi perättäistä voittoa antoivat Titaaneille oivan selkänojan, jonka avulla kotkalaiset lähtivät viime lauantaina pelatussa kotiottelussaan punnitsemaan pahimmaksi kilpakumppanikseen nousseen AIK/Laser HT:n pelivireen. Pohjoiset vieraat näyttivät isännilleen, ettei pitkä bussimatka ollut saanut jalkoja jumiin ja Titaanit jäikin heti kättelyssä takaa-ajoasemaan.

Punanutut onnistuivat kuitenkin alun tötöilynsä jälkeen saamaan rivinsä järjestykseen sekä iskemään nopeaan tahtiin kolme maalia ja siirtymään johtoon. AIK/Laser HT näytti kuitenkin sitkeytensä ja tasoitti Titaanien johdon kahdesti sekä nasautti lopulta kolmannessa erässä Anssi Ronkaisen toimesta isäntiensä niskat taittaneen voitto-osuman ja tekivät siihen päälle vielä 4-6-päätöslukemat tyhjään maaliin (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Ennen Ronkaisen once-in-a-lifetime-lämäriosumaa myös Titaaneilla oli paikkansa pistää peli pakettiin, mutta tällä kertaa rouva Fortuna ei ollut kotkalaisten puolella ja AIK/Laser HT-vahti Niko Palsola onnistui estämään punanuttujen aikeet.

Titaanien tappio kauden siihen asti tärkeimmässä ottelussa tiesi sitä, että jatkossa etu on AIK/Laser HT:lla, jonka tulisi näin titaaninäkökulmasta katsottuna hävitä yksi jäljellä olevista otteluistaan ja punanuttujen pitäisi taas voittaa kaikki kamppailunsa sekä vielä mieluusti normaalin peliajan puitteissa.

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta kaikki on joka tapauksessa edelleen mahdollista ja usko on sille vahva, että Kotkassa nähdään tänäkin kevään Suomi-sarjan pudotuspelilätkää!
 

The Rock

Jäsen
Summanen telakalle loppukaudeksi

Titaaneissa tuntuu tällä kaudella olevan päällä paha karma tilastojen kärkimiehiä kohtaan. Maalipörssiä johtanut Panu Laitinen loukkaantui ennen joulua ja kausi jäi kesken. Nyt puolestaan AIK/Laser HT-kotiottelussa itsensä teloi pistepörssiä johtanut Petja Summanen, jonka pelit päättyivät niin ikään kuluvan kauden osalta siihen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Toivoa sopii, että nämä isomman kokoluokan loukit olisivat Titaanien osalta viimeistään tässä, sillä jos ja kun punanutut pudotuspeleihin tiensä raivaavat, tarvitsevat kotkalaiset kaikki mahdolliset pelaajansa jalkeille, jotta runkosarjan 1. tai 2. sijalle sijoittunut vastustaja olisi kevään kirkkaissa taistoissa kaadettavissa.
 

The Rock

Jäsen
Isot voitot tärkeään paikkaan

Titaanit otti viime viikonloppuna erittäin tärkeät voitot kummastakin pelistään, kun kotkalaiset kepittivät Seinäjoellä S-Kiekon ja kotikaukalossaan vierailleen Karhu HT:n. Kuuden lisäpisteen myötä Titaanit taistelee edelleen tiukasti paikasta pudotuspeleihin, ollen nyt yhden pinnan AIK/Laser HT:n perässä ennen viimeisen viikonlopun otteluita. Jännitystä siis piisaa aivan loppuun asti alemmassa loppusarjassa ja hyvä niin.

Lauantaina Seinäjoella mitelty S-Kiekon ja Titaanien välinen koitos oli lähestulkoon alusta loppuun asti todellista taistelua ottelun voitosta. Taistelu taukosi oikeastaan vasta Jesse Hurmeen ajassa 57:31 tyhjiin sivaltamaan 1-3-maaliin, joka taittoi lopullisesti kotijoukkueen vastarinnan (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Ottelu oli hyvin tyypillinen taisto, jossa tarkka puolustuspelaaminen ja tiivis maalivahtipelaaminen pitivät kummassakin päässä kaukaloa maaliverkot kutakuinkin koskemattomina. Titaanien onneksi Santeri Levänen voitti lopulta varsin selkeästi veskareiden taiston, sillä Henry Karjalaisen voittomaaliksi jääneen 1-2-osuman pistäisin ainakin jollain tapaa S-Kiekon maalia vartioineen Juho Nikun piikkiin, joka rähmäsi pelivälineen suojiensa alta tarjolle.

S-Kiekolle tappio oli todella karvas, sillä se käytännössä paketoi seinäjokisten pudotuspeliunelman, mutta Titaaneille taas pisteet olivat tuikitärkeät ja varsin ansaitut, sillä kotkalaiset olivat isäntiään hivenen edelle oikeastaan pelin jokaisella osa-alueella.

Sunnuntaina Kotkassa pelattu peli oli puolestaan ohi toisen erän puolivälin jälkeen, kun Titaanit hurjasteli lyhyessä ajassa Karhu HT:n verkkoon nipun kiekkoja. Pelihuumorinsa aikalailla totaalisesti päätöserässä menettänyt porilaisjoukkue taipuikin lopulta parempansa edessä selkeään 10-2-tappioon, jonka ansiosta Titaanit onnistui parantelemaan tuntuvasti maalieroaan (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Jos oli lauantainen ottelu tarkkaa pelaamista puolin ja toisin, oli sunnuntaina vuorossa enemmän hawaiji-tyyppinen hyökkäyspelin juhla, jossa Titaanit oli selkeästi vieraitaan parempi. Karhu HT:n kaadon myötä Titaanit säilytti mahdollisuutensa taistella vielä viimeisen viikonlopunkin aikana paikasta Suomi-sarjan pudotuspeleissä, joten se oli varmasti suurin yksittäinen syy sille, miksi punanutut olivat niin paljon porilaisia ahnaampia sekä voitontahtoisempia.
 

The Rock

Jäsen
Räisänen jatkaa – Ketterä-lainat kotiin

Pelaajasiirtojen takaraja paukkui eilen Suomen Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa ja se tiesi Titaanien kohdalla sitä, että kotkalaisten pakisto meni hieman uuteen uskoon (Titaanien kotisivujen uutinen).

Titaanit sai KooKoon kanssa sovittua, että kouvolalaisseuran A-nuorista punanutussa lainalla ollut Arttu Räisänen jatkaa kauden loppuun asti kotkalaisten riveissä.

Sen sijaan Ketterästä jo pidempään lainalla olleet Niko Kosonen ja Saska Putkonen palasivat takaisin imatralaisten pelaajavahvuuteen. Tosin Putkonen jatkoi lähes välittömästi matkaansa Nokian Pyryn riveihin (Pyryn kotisivujen uutinen), mutta sillä ei sen suurempaa merkitystä ole, sillä miestä ei kuitenkaan oltaisi enää kuluvan kauden aikana titaanipaidassa nähty.

Kosonen ja Putkonen jättävät eittämättä isot aukot Titaanien peräpäähän, mutta toisaalta nyt viimeisimmissä peleissä katsomon puolella olleet punanuttujen omat sopimuspelaajat pääsevät näyttämään kyntensä, eikä se ole ainakaan minun mielestäni mitenkään huono asia, vaan pikemminkin juuri päinvastoin.
 

The Rock

Jäsen
Oi kuuletko pudotuspelijunan pillin ujelluksen?!

Ai, että kun tekee gutaa, sillä Titaanithan pelaa tälläkin kaudella Suomi-sarjan pudotuspeleissä! Vaikka vielä eilisaamuna näytti siltä, että kesäloma alkaa, olivat rouva Fortuna ja D-Kiekko sitä mieltä, että punanutut pitää auttaa mukaan pleijarijunaan.

D-Kiekko kun poimi Oulunsalossa alemman loppusarjan sunnuntaihin asti ilman tappioita selvittäneen AIK/Laser HT:n kuin kypsän marjan konsanaan ja otti vierasvoiton maalein 2-6.

Tämä tieto tarjosi edellisiltana Naantalista 5-1-numeroilla (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste) vierasryöstön VG-62:selta hakeneille Titaaneille sauman, sujahtaa kotivoitolla Muik Hockeysta loppumetreillä oululaisten ohi ja sen punanutut lopulta tekivätkin kaatamalla uusikaarlepyyläiset 5-0-lukemin (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Kumpikaan viime viikonlopun otteluista ei ollut Titaaneilta aivan timanttisinta lätkää, mutta riittävä tehokkuus ja säntillinen maalivahtipelaaminen käänsivät molemmat koitokset lopulta selkeästi kotkalaisten nimiin.

Titaanit saavutti täten tavoitteensa pudotuspelipaikan lunastamisesta, mutta nythän ne pelit oikeasti vasta alkavatkin ja tuskinpa päävalmentajansa Marko Sykön sanoin ”uuden elämän” saanut kotkalaisjoukkue lähtee pleijareihin vain osallistumaan. Päätyyn asti on aivan varmasti pyrkimys, vaikkei se helppoa olekaan, kiitos heti puolivälierissä vastaan asettuvan Pyryn, joka harjasi runkosarjan ykköstilan nimiinsä vakuuttavalla tavalla.

Yllätyssauma leijuu kuitenkin aina ilmassa, kun Daavid ja Goljat kohtaavat, joten jäädäänpä mielenkiinnolla jälleen seuraamaan kuinka tässä vielä oikein käy.

ps. Kyllähän se ujellus kieltämättä aika hyvin kuuluu: Tsuutsuu mudda fukka, mä oon radalla kuin juna!”
 

keskikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit, HIFK, sympatiat aina SaiPalle
Muutamia aatoksia pitkästä aikaa. Hienoa että punanutut kairasi itselleen play-off paikan. Seuran talous taas laukkajuoksujen jälkeen kurissa (meisselillä varmaan tässä iso ansio). Pientä värinää että muutoksia organisaatiossa tulossa, sellaisia että itsekkin voisi taas tulla hallille.

Kyllä sydän värähtää aina Titskujen menestyksen myötä, Go Titaanit!
 

The Rock

Jäsen
Pudotuspelitaistelu käyntiin!

Suomi-sarjan pudotuspelit pyörähtävät tänään neljällä eri paikkakunnalla käyntiin, kun aletaan ratkoa puolivälieristä eteenpäin menijöitä. Titaanit matkustaa Nokialle, jossa vastaan asettuu runkosarjan perusteella suurin mestarisuosikki Pyry, joka on niin ikään ennakolta selkeä suosikki menemään tästä parista välieriin.

Onneksi pelejä ei ikinä ratkota paperilla tai tilastoissa, joten Titaaneilla on ihan hyvät saumat näyttää, että maasta se pienempikin ponnistaa ja löihän se Daavidkin aikanaan Goljatkin nurin, niin että tanner tärisi.

Se on totta kai selvää, että Pyryn kampittaakseen, pitää Titaanien saada koneistaan irti maksimitehot ja ehkä hitusen vielä vähän päälle, sillä millään puolivillaisella neppailulla ei tule kuin nuha. Uskon itse vakaasti siihen, että punanutut kykenevät viime kevään tapaan laittamaan tiukasti kampoihin runkosarjan ykköselle, joten luvassa on jälleen hurja taistelu jatkoon pääsystä.

Titaanien kotisivuille oli eilen ilmestynyt päävalmentaja Marko Sykön mietteitä edessä olevasta puolivälieräsarjasta ja tänään taas on Kymen Sanomien paperiversiossa sekä nettisivuilla juttua maalivahti Santeri Leväsestä sekä fysiikka- ja mentaalivalmentaja Tino Turkiasta.

Kiekon pudotessa kello 19:00 jäähän Nokian jäähallissa, kummelimaisesti galaksit räjähtävät ja kyseisen Instagram-videon pääosan esittäjä saapuu rankaisemaan Pyryä, kuin legendaarinen Pertti Keinonen konsanaan!
 

The Rock

Jäsen
Lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana...

5 minuuttia ja 21 sekuntia erotti lopulta Titaanit todellisesta jättiyllätyksestä eli Pyryn kaatamisesta puolivälieräsarjan avausottelussa Nokialla, joka päättyi lopulta Teppo Antilan ajassa 75:05 tekemään 4-3-jatkoaikamaaliin (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Isäntien 3-3-tasoitusmaalista voi toki vielä näin jälkikäteenkin olla montaa mieltä, sillä maalivahti Santeri Levänen ei pystynyt kunnolla hoitamaan tointaan, kun päällä makasi parikin pelaajaa, mutta homma meni tällä kertaa näin ja se siitä.

Itse peli oli kokonaisuudessaan hieno taistelusuoritus Titaaneilta ja eivätköhän viimeistään nyt kaikki unisimmatkin heränneet siihen todellisuuteen, että pudotuspeleissä mitään ei saa enää ilmaiseksi. Sarjasta ei ole tulossa Pyryn suorittama ylikävely, vaikka se saattaakin mennä 3-0-voitoin vielä poikki. Pyry joutuu tekemään täyden päivätyön Titaanit kepittääkseen, sillä punanutut pistävät aivan varmasti kaikki voimavaransa likoon viimeistä miestä myöten jok'ikisessä ottelussa.

Keskiviikon pelissä Titaanit onnistui hienosti puolustamaan Pyryn hyökkäykseltä terää pois ja Levänen maalissa oli erittäin hyvä. Tokihan Pyryllä sihtikin oli hukassa ja isännät avittivat Titaaneita parissakin osumassa, mutta tuurikin pitää aina ansaita ja sen punanutut mielestäni omalla peliesityksellään tekivät.

Harmi, ettei se tuuri ollut enää mukana jatkoajalla, sillä Titaaneilla oli alun ylivoiman ja yhden isomman hässäkän myötä paikat pistää homma pakettiin.

On jännä nähdä mikä vaikutus Titaanien taistelulla oli paikalliseen kiekko- ja urheilukansaan. Toivoa sopii, että lauantaina lehtereillä on porukkaa kuin pipoa, sillä kaukalossa kamppailevat joukkueet tulevat saletisti tarjoamaan loistavan kiekkonäytöksen, josta ei vauhtia saati vaarallisia tilanteita tule puuttumaan.
 

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Kausi päättyi eilen, joten muutama ajatus päättyneestä kaudesta.
Kausi alkoi Piispasen johdolla kohtalaisesti, iltojen pimetessä alkoi meno kuitenkin sakkaamaan ja ovet kävivät sisään ja ulos holtittomasti. Marras-joulukuussa peli-ilo oli kadoksissa ja rumia romahduksia alkoi tulla turhankin usein.

Piispanen sai lähteä joulutauolla ja päävalmentaksi tuli Sykkö, joka sai laivan käännettyä. Myös lainarumba rauhoittui ja esim. Ketterästä pari pelaajaa pelasi vakituisesti Titaaneissa. Runkosarjassa 12 viimeisestä ottelusta vain 2 tappiota oli hieno osoitus tämän joukkueen oikeasta taidosta. Playoffeissa Pyry pistettiin lujille viimeisen ottelun ulospuhallusta lukuunottamatta.

Itse liputan Sykön jatkon puolesta ehdottomasti ja Kymen Sanomien mukaan se saattaa olla myös mahdollista: Uutinen
Mielenkiintoista nähdä miten ensi kauden joukkue alkaa muodostua. Ilmeisesti muutama pelaaja lopettamassa pelit ainakin tällä tasolla.
 

The Rock

Jäsen
Kausi kunniakkaasti päätökseen ”Nokian kylvetyksestä” huolimatta

Niinhän siinä sitten kävi, että ennakkoon kovaksi tiedetty Nokian Pyry päätti Titaanien pelit kuluvan kauden osalta Suomi-sarjan puolivälieriin. Titaanit laittoin varsinkin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa Pyryn oikein kunnolla testiin, muttei kyennyt kuitenkaan voittamaan jatkoeriin venyneitä koitoksia, vaikka ratkaisupaikkoja oli mukavasti tarjolla.

Varsinkin Kotkassa mitellyssä pelissä Titaaneilla oli mahdollisuus pistää homma pakettiin, sillä punanutuilla oli jatkoerän alussa 4,5 minuuttia ylivoima-aikaa, joka ei tuottanut tulosta sekä siihen päälle vielä yksi läpiajo, joten siinäkin mielessä Pyryn käytettyä oman ylivoimansa 17 sekunnin päätteeksi hyödykseen ja voitettu maalein 2-3 (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste), ei paljoa nokan koputtamista kotkalaisille jäänyt.

Kolmas kamppailu oli sitten lopulta perinteinen ylikävely, joskin Titaanit jaksoi pistää isännilleen kampoihin reilun erän verran, kunnes totaalinen katkeaminen tuli Pyryn kolmannen maalin jälkeen. Sen myötä 10-3 (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste) –lukemiin päättynyt taisto sinetöi Titaanien kauden päättymiseen samalle 8. sijoitukselle, kuin edeltävälläkin kaudella.

Joka tapauksessa hienosti sujunut kevätkausi nosti kokonaisarvosanan selkeän plussan puolelle ja jätti kaikkinensa hyvän maun suuhun. Enempäänkin olisi varmasti ollut rahkeita, mutta tällä kertaa tämä homma vain meni näin ja siihen pitää tyytyä ja olla tyytyväinen, että sarjapaikka säilyi jälleen kirkkaasti, ilman mitään hermoja raastavia ”kohtalon pelejä”.

Itse liputan Sykön jatkon puolesta ehdottomasti ja Kymen Sanomien mukaan se saattaa olla myös mahdollista: Uutinen

Vahvat näytöt Sykkö kyllä löi osaamisestaan pöytään ja luotsasi Titaanit 15 pelissä 10 kertaa voittoon, joten miehen jatko Kotkassa ei siinäkään mielessä olisi mikään suuri ihme.

Mielenkiintoista nähdä miten ensi kauden joukkue alkaa muodostua. Ilmeisesti muutama pelaaja lopettamassa pelit ainakin tällä tasolla.

Normaalia poistumaa tulee jokainen kevät eteen ja sille ei vain voi mitään.

Kunhan Titaanit nyt suurimman osan runkopelaajistaan pystyisi pitämään riveissään sekä löytämään jostain päin hyviä paikkaajia lopettavien/muualle lähtevien tilalle, niin ensi kaudella tarjoutuisi jälleen entistä paremmat mahdollisuudet parantaa sarjasijoitusta, sillä joukkueen perusrunko on Suomi-sarjatasolle varsin hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös