• 970
  • 1

Roku

Rauman Lukko
Runkosarjan loppumetreillä mennään ja Äijänsuolla kohtaavat neljännen ja viimeisen kerran tällä kaudella Lukko ja HPK. Aiemmat pelit ovat päättyneet siten että ensimmäisen ja toisen pelin voitti Lukko, ensin Hämeenlinnassa maalein 4-1 ja sitten Äijänsuolla 6-2. Kolmannessa kohtaamisessa loppiaisena HPK puolestaan oli kotikaukalossaan etevämpi maalein 1-0. Tuo peli muistetaan kai paremmin Miro Karjalaisen taklauksesta, jonka myötä Lauri Tukonen joutui ties kuinka monennen kerran pitkälle sairaslomalle.

Nyt tuo sairasloma on ohi ja kuinka ollakaan, HPK on vastassa kun Late tekee paluun ja pelaa kauden 16. pelinsä. Paikka on ykkösketjun laidalla, josta viime pelissä HIFKiä vastaan putosi Chris VandeVelde loppukaudeksi pois.

Vierailija HPK:lla ei panosta pelissä ole. Kausi päättyy runkosarjaan ja sen mukaan seura onkin myynyt pelaajiaan. TPS hankki Oula Palven, Kärpät Kristian Vesalaisen ja Lukkokin sai Juho Keräsen. Illan peli onkin Lukolle valtavan kova haaste, kun kotikaukalossa pitäisi jollain lailla osata asennoitua pelaamaan sarjassa alempana olevaa ja mahdollisuutensa menettänyttä joukkuetta vastaan.

(13. hyökkääjä: Väyrynen)

Puolustaja William Wrenn esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Äijänsuolla kotilyleisölle. Hänethän Lukko hankki viikolla kun Janne Niskalan kausi päättyi ennenaikaisesti lääkärin leikkauspöydälle. Ei Wrenn ainakaan HIFKiä vastaan mitenkään huonosti pelannut, kuten ei Juho Keränenkään joka hänkin pelaa nyt ensimmäistä kertaa kotikaukalossa.

(7. puolustaja: Niemeläinen)

Tuomarit: Fonselius-Kovanen (Nikulainen-Suominen)

Roku

No se oli juuri niin vaikea peli Lukolle kuin sopi odottaakin. Ensimmäinen erä oli kohtalaisen tasainen, HPK tuli alussa lujaa mutta pikku hiljaa Lukkokin rupesi saamaan tilanteita Larmin maalille. Ville Vahalahden loukkaannuttua pelaamaan päässyt Janne Väyrynen pelasi hyvän tekopaikan kaimapoika Keräselle joka pienestä kulmasta yllätti Larmin ja tällä maalilla Lukko johti 1-0 kun erätauko alkoi.

Toinen erä olikin sitten HPK:n heiniä. Ansaittu tasoitus tuli sekunti sen jälkeen kun Lukko oli tullut täysilukuiseksi, ja Niklas Almarin komea laukaus vei vieraat jo 2-1 johtoon mikä oli myös tilanne toiselle erätauolle lähdettäessä. Toki, olihan siinä erän alussa 1-0-tilanteessa Lukolla hyvä paikka lisätä johto kahteen maaliin mutta joku Lukon pelaaja veti liki tyhjästä maalista yli kiekon katsomoon.

Kaikki tietysti odottivat että kolmanteen erään Lukko tulee lujaa, mutta mitä paskaa. Oman pään virheestä HPK pääsi tekemään kolmannen maalinsa. Lukko sai ensimmäisen kunnon maalintekopaikkansa kolmannessa erässä ylivoimalla, kun Teemu Ramstedt pelasi loistopaikan mutta sekin tuhrattiin tolppakutiin. Hetken kuluttua Lukko kuitenkin kavensi, kun Nikkilä ohjasi kiekon omaan maaliin, mutta ei siinä loppuhetkillä Lukolla oikeastaan ollut enää paikkoja tasoitukseen.

Ansaittu voitto HPK:lle, ei siinä mitään. Lukosta parhaiten onnistuivat Kaapo Kähkösen ohella Jannet Väyrynen ja Keränen ja Arttu Ilomäki.

Tappiota enemmän vituttaa nuo loukkaantumiset. Voi olla, ja varmaan onkin tällaisia pelejä ennenkin pelattu että Lukko menettää kolme miestä pelin aikana sairastuvalle, mutta en nyt muista ainakaan hetkeen moista nähneeni. Kaikki vieläpä ihan vaarattomia tilanteita, Vahalahti plokkasi laukauksen ja loukkasi saman kätensä minkä takia taannoin oli kaksi kuukautta sivussa, Tukonen kaatui omia aikojaan ja loukkasi ilmeisesti kätensä. Marttisen loukkaantumiseen johtanutta tilannetta en edes nähnyt.