Ti 27.2.2018 TPS - Jukurit

  • 2 481
  • 6

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#67 Jasper Lindsten - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#52 Petrus Palmu - #89 Oula Palve - #18 Zach Budish
#25 Teemu Väyrynen - #37 Patrik Virta - #51 Markus Nurmi
#84 Ilkka Pikkarainen - #56 Hannu Kuru - #48 Lauri Pajuniemi

# 7 Henrik Tallinder - # 4 Olli Juolevi
# 2 Mark Fraser - #36 Elmeri Eronen
#20 Jani Forsström - #26 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#40 Martin Berger

#34 Oskari Setänen
(#32 Rasmus Tirronen)

Loukkaantuneet: #44 Elias Karvonen (12.12.2017 - ylävartalovamma, olkapääleikkaus, "loppukausi"), #81 Ilari Filppula (24.02.2018 - "tilannetta seurataan päivittäin")
Rotaatio: #29 Jonne Virtanen, #31 Waltteri Ignatjew (A-juniori), #41 Oskari Siiki, #43 Otto Nieminen, #54 Kaapo Kakko (A-juniori), #58 Joonas Savolainen (A-juniori)
Lainat: #31 Karolus Kaarlehto (15.02.2018 - TuTo, 30.04.2018 saakka), #45 Olli Kaskinen (15.02.2018 - TuTo 30.04.2018 saakka, EI virallista ilmoitusta), #77 Timi Lahtinen (15.02.2018 - TuTo, 30.04.2018 saakka)
Pelikiellot: Ilkka Heikkinen (25.02.2018 - neljä ottelua)

Tästä se lähtee, runkosarjan 2017-18 viiden ottelun loppusuora.

Jasper Lindsten tekee paluun silmävammansa jälkeen kaukaloon. Lindstenin edellinen ottelu oli lähes kuusi viikkoa sitten torstaina 18.01.2018 kotona ja Jukureita vastaan. Toinen - ehkä vieläkin mielenkiintoisempi - uutuus löytyy kakkosketjun keskeltä. HPK:sta viime viikolla (keskiviikkona 21.02.2018) hankittu Oula Palve tekee ensiesiintymisensä mustavalkoisessa paidassa. Kolmas "tulokas" löytyy kolmannesta pakkiparista - Jani Forsström palaa jälleen pelaavaan kokoonpanoon parin ottelun huilin jälkeen. Forren edellinen ottelu on parin viikon takaa tiistaina 13.02.2018 SaiPa:a vastaan. Kyseisessä ottelussahan ikitaistelija otti jotain pientä kolhua, mutta ilmeisesti parin ottelun huililla selvittiin.

Näiden kokoonpanomuutosten johdosta päävalmentaja Kalle Kaskinen on myllännyt käytännössä koko paletin uusiksi. Oikeastaan kaksi asiaa pysyvät muuttumattomina: pappoja (Perrin-Kallio) ei eroteta toisistaan ja Oskari Setänen jatkaa maalilla. Kolmas kohtuullisen stabiili tutkapari on kolmospakkipari: Jani Forsström ja Lucas Ekeståhl-Jonsson ovat pelanneet suurimman osan kaudesta yhdessä.

Mielenkiintoisen rosterin TPS on saanut jalkeille ottaen huomioon, että kaksi aivan ykköskorin pelaajaa puuttuvat kokoonpanosta. Ilari Filppula jatkaa edelleen sairastuvan puolella, ja Ilkka Heikkinen kärsii neljän ottelun pelikiellostaan tänään ensimmäisen. Jonne Virtasta ei ainakaan virallisesti ole ilmoitettu loukkaantuneeksi, mutta jotain pientä siellä saattaa olla taustalla. Voihan kyse olla tietysti ihan rotaatiostakin, mutta toisaalta rosterissa on tällä hetkellä sen verran laajuutta, että pelikuntoisiakin ukkoja pystyy lepuuttamaan ja antamaan aikaa pikkuvammojen parantumiselle. Oma veikkaukseni on, että tarvittaessa Virtanen pystyisi pelaamaan tänään, mutta kun pakottavaa tarvetta ei ole => rotaatio. Ilari Filppulan kohdalla uskon hieman samaan. Tiukassa pudotuspelimatsissa ukko parsittaisiin kasaan, puudutusta päälle ja kaukaloon. Nyt kun rosterissa on laajuutta => "tarkkaillaan tilannetta päivittäin".

EDIT: ai niin... muutama päivä sitten (lauantaina 24.02.2018) TPS ilmoitti Topi Taavitsaisen siirtyvän loppukaudeksi KooKoo:n riveihin. Todennäköisesti kyseessä oli hyvä ratkaisu kaikkien osapuolien kannalta. Tänä keväänä olisi ollut enää vaikea nähdä Taavitsaisen saavan peliaikaa Palloseurassa, kun rotaatiossa on jo tälläkin hetkellä Otto Nieminen, Oskari Siiki ja Jonne Virtanen sekä vielä Ilari Filppula palaamassa sairastuvalta.
 
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:llä jäljellä viisi peliä ja sijoitus sarjataulukossa todennäköisimmin 2-4, varsinkin jos pisteitä viimeisistä viidestä pelistä tulee 9<.

Tämänpäiväinen ottelu on käytännössä pakkovoitto ja näyttö siitä, että TPS on tosissaan. Materiaaliero Jukureihin verrattuna on hurja ja panokset ihan eri luokkaa joten mikään muu kuin 3 pistettä ei kelpaa.

TPS:llä oltava asenne kunnossa, sillä Jukurit pelannee aika kilpparisumppua.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän TPS suht ok pelasi vaikka ei ihan parasta nähty. Yv-tontteja oli ainakin viiteen lisäosumaan ja lisäksi paljon hyviä paikkoja oli muutenkin.

Jukurit on kyllä surullinen porukka. Minä en ymmärrä mitä tämä joukkue, puhumattakaan muista kabinettinousijoista, tekee Liigassa. Säälitti.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Olihan meiltä kyllä työrukkaset jääny matkalle. Tiukkoja taistojahan nuo nyt on tähän asti ollu tps:n kans.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit on kyllä surullinen porukka. Minä en ymmärrä mitä tämä joukkue, puhumattakaan muista kabinettinousijoista, tekee Liigassa. Säälitti.

Niin.. aikaisemmatkin pelit tällä kaudellahan ovat olleet ihan läpihuutojuttuja: 24.10. Juk-TPS 4-5, 5.12. Juk-TPS 3-2 (ja), 18.1. TPS-Juk 2-1 (ja). Järkyttävä tasoero on ollut koko kauden.

Tänään voi sanoa, että TPS oli selvästi parempi. Melkoinen ihme se olisikin ollut, jos näin ei olisi ollut. Sen oikeastaan tiesi jo ennen peliä kokoonpanoja vilkaisemalla.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Olihan se selvä kotovoitto, kuten pitikin tänään olla. Jukurit oli lopulta vastaantulija.

Eipä siitä ole kuin muutama kausi kun tässä vaiheessa vuotta TPS oli siellä sarjan häntäpäässä, joten muistaa kyllä kurjan hyvin minkälaista se kauden päättymisen odottelu oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös