Lyhyt jääkiekkoaiheinen kysely

  • 3 625
  • 7

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Teen tästä nyt vielä oman ketjun, koska kaipaisin kaikilta joukkueilta edustusta. Vastauksia on tullut jo nyt ihan kivaa tahtia, mutta erityisesti kaipaan lisää:

KALPAFANEJA
ÄSSÄFANEJA
LUKKOFANEJA
ILVESFANEJA
PELICANSFANEJA
KÄRPPÄFANEJA
SPORTFANEJA

Tein tuossa tappara.co:ssa pienen kyselyn, koska olen kiinnostunut jääkiekon markkinoinnista ja ylipäätään siitä, miten hallikokemus sekä katsojakokemus eroavat toisistaan.

Jonkin verran olen ihan omaksi huvikseni tutustunut urheilumarkkinoinnin teorioihin ja erityisesti André Bühlen ja Gerd Nuferin teos Relationship marketing in Sports (2010) on herättänyt kiinnostukseni. Tässä kirjassa tekijät viittaavat pariinkin otteeseen muuttuvaan fanikulttuuriin, jonka ympärille on muodostumassa tai jo muodostunut kokonaan uusia faniryhmiä. Kirja perustuu tosin pitkälti esimerkkeihin, jotka liittyvät jalkapalloon ja huomattavasti isompiin seuroihin kuin suomalaiset jääkiekkoseurat.

Viime vuosina myös Suomessa on monesta suusta ruvettu puhumaan, että yhä useammin fanit jäävät kotiin ja seuraavat pelejä huomattavasti enemmän television välityksellä. Hallilla käyminen on joidenkin mukaan vähentynyt ja liigankin luvut osoittavat, että yleisömäärien trendi on ainakin joillakin paikkakunnilla laskeva.

Nykäisin tämän kyselyn kokoon varsin lyhyessä ajassa, joten en ole ehtinyt hirveämmin perehtyä ja ajatella kysymyksien seurauksia. Joka tapauksessa tavoite on lähinnä katsoa eri joukkueiden faneista, että voidaanko faneja luokitella eri tavoin ja löytyykö esim. hallikokemuksen & koetun pelin tasolla - tai niiden merkitystä arvioitaessa - jonkinlaisia yhdistäviä tekijöitä.

Tällä hetkellä vertailupohjaksi muodostuu nyt sitten eri joukkueiden fanit täällä netissä ja ne, jotka sattuvat kyselyn löytämään. Ajattelin pitää tuota kyselyä avoinna muutaman päivän (4 päivää) ja katsoa, miten eri joukkueiden faneilta saadaan vastauksia. Kysely ei vaadi sisäänkirjausta eikä tietoja tulla käyttämään kaupallisiin tarkoituksiin ja kysely jää tasolle "nice to know" - joskin yhteenvedon aion vastauksista julkaista. Tulosten luotettavuudesta ja vertailukelpoisuudesta on vaikea päätellä mitään, mutta katsotaan, mitä tästä tulee.

Jos kyselystä sattuu löytymään bugi tai se ei toimi, niin voi lähettää minulle henkilökohtaista viestiä! Tekeminen vie aikaa n. 5-10 minuuttia. Kysymyksiä on yhteensä 30.

Linkki johtaa kyselyyn, joka on luotu Google forms -työkalulla.
Yleiset kysymykset

Vastaukset joukkueittain:

HIFK: 5
HPK: 4
Ilves: 2
Jukurit: 5
JYP: 11
KalPa: 4
KooKoo: 6
Kärpät: 6
Lukko: 2
Pelicans: 8
SaiPa: 5
Sport: 3
TPS: 5
Tappara: 4
Ässät: 10

Yhteensä: 80

Päivitän lukuja taas huomenna, mutta tuosta vähän osviittaa siitä, että faneja pitäisi löytyä paljon enemmän, kiitos! :D

UPEAA JATKOAIKA! 100 vastausta rikki tuntiin, laitetaan realistinen tavoite perään, että kaikilta jengeiltä löytyy sata vastaajaa. ;)

Päivitetään lukuja taas:

Vastaukset joukkueittain:

HIFK: 6
HPK: 8
Ilves: 5
Jukurit: 9

JYP: 21
KalPa: 8
KooKoo: 8

Kärpät: 17
Lukko: 6
Pelicans: 12
SaiPa: 17

Sport: 5
TPS: 17
Tappara: 8
Ässät: 14

Yhteensä: 161
 
Viimeksi muokattu:

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Sulla on virhe koska ikään voi vastata kahdella tapaa. Tuli vastailtua.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sulla on virhe koska ikään voi vastata kahdella tapaa. Tuli vastailtua.

Joo, mainitut virheet tähän mennessä.

Kiitos, muuten kaikille palautteesta :)

-Ikä
-Ruutu+:lta voi katsoa paljon enemmän pelejä kaudessa kuin 20-30, jos katsoo Ruutu+:lta kaikki pelit
-likertin asteikossa ei pitäisi olla vaihtoehtoa "en osaa sanoa" keskimmäisenä -> teknisesti toteuttaminen tuolla Google Forms -ohjelmalla on likertin asteikolla oikeasti aika mutkikasta. Tuolla ohjelmalla pystyy nimeämään ainoastaan ääriarvot, jollei sit tee jokaiseen kysymykseen erikseen valintaruutuja, joissa menee oikeasti tuhottomasti aikaa

Päivitetyt vastausmäärät:

Vastaukset joukkueittain:

HIFK: 16
HPK: 20
Ilves: 11
Jukurit: 13

JYP: 40
KalPa: 21
KooKoo: 12
Kärpät: 48
Lukko: 18
Pelicans: 31
SaiPa: 33
Sport: 20
TPS: 27
Tappara: 16
Ässät: 24

Yhteensä: 350
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HIFK-FANS I WANT YOU!
MISSÄ OLETTE?


Päivitetyt vastausmäärät:

Vastaukset joukkueittain:

HIFK: 24
HPK: 29
Ilves: 83
Jukurit: 14
JYP: 57
KalPa: 25
KooKoo: 14
Kärpät: 61
Lukko: 23
Pelicans: 37
SaiPa: 42
Sport: 23
TPS: 37
Tappara: 47
Ässät: 34

Yhteensä: 550

Kiitos Ilvesfanit! Erinomainen nousu statistiikoissa.
JYP
Kärpät ja Ilves
sekä Tappara

alkavat olla riittävän edustettuja.
 
Viimeksi muokattu:

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Mielenkiintoinen kysely "citizen scientist" -hengessä. Hyvä homma ja vastaukset kiinnostavat itseänikin.

Kannattaa muuten tarkastaa Vastapainolta juuri ilmestynyt Sami Kolamon Mediaurheilu-kirja, jossa myös ruoditaan eriaisia kannattajakokemuksia ja esitellään Richard Giulianottin kehittelemää kannattamisen nelikenttää. Se voisi toimia hyvinkin tämänkaltaisen aineiston jäsentelemisen runkona, vaikka ehkä kysymykset tässä muodossa eivät hahmoita ihan kaikkia mahdollisia kannattamisen ulottuvuuksia.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
HIFK-FANS I WANT YOU!
MISSÄ OLETTE?

Minä olen jo siihen vastannut. Jos haluat IFK:n ja muiden vähemmän vastauksia lähettäneiden joukkueiden faneilta vastauksia, lienee paras keino, että laitat kyselyn näiden joukkueiden omiin osioihin. Meillä on valmiina ketju: Sekalaisia kysymyksiä HIFK:sta, johon kyselyn linkki voisi hyvin sopia pienen esittelyn kera.

Kyselysi oli oikein hyvä ja siihen oli helppo vastata.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@eki likanen kiitos palautteesta :) Täytyy tsekkailla, kun pääsee pureutumaan tuloksiin. Pidän tätä nyt vielä avoinna yhden päivän, jos saataisiin vielä muutamalta joukkueelta lisäedustusta.

Päivitetyt vastausmäärät:

Vastaukset joukkueittain:

HIFK: 39
HPK: 36

Ilves: 107
Jukurit: 18
JYP: 64
KalPa: 36
KooKoo: 21

Kärpät: 90
Lukko: 38
Pelicans: 52
SaiPa: 53
Sport: 31
TPS: 57
Tappara: 65
Ässät: 47

Yhteensä: 754

En tietysti voi määräänsä enempää vaikuttaa asioihin, mutta erityisesti näiden joukkueiden kannatusjoukoilta toivoisin vielä lisävastauksia, jos niitä nyt pyytämällä voi ylipäätään saadaan. Monen joukkueen otanta on todella hyvä ja eihän näihin oikeasti voi vaikuttaa, kun fanikuntien ja Jatkoajan käyttöaste on todella erilainen. Vertauspohjallahan tuo vaan vaikuttaa, että muutamien joukkueiden otanta jää vähän pieneksi. :)
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vastaukset joukkueittain:

HIFK: 127
HPK: 41
Ilves: 292
Jukurit: 21
JYP: 69
KalPa: 45
KooKoo: 25
Kärpät: 100
Lukko: 43
Pelicans: 54
SaiPa: 57
Sport: 33
TPS: 61
Tappara: 92
Ässät: 66

Yhteensä: 1126

Kysely on nyt kiinni. Kiitoksia kaikille vastanneille. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös