Viron pääsarja – Meistriliiga

  • 31 591
  • 42
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Kiitoksia, tarkoitus on tosiaankin seurata tarkalla silmällä kauden tapahtumia, toivotaan ettei tämäkin kausi saa jälleen farssin piirteitä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Et ole erheessä! Täällä on niin puupäistä meininkiä, että viimekaudella katkes hermot ja tuli sanottua suorat sanat radioohjelmassa ja pikkasen palo siltoja...
No, niitä on nyt rakenneltu kesän aikana ja katsotaan miten ensikausi alkaa.

Me Veinin kanssa ajateltiin, et onhan meidän pakko seurata mitä täällä tapahtuu ja kun itse olen poikien kanssa joka tapauksessa tondiraban jäähallilla 4 kertaa viikossa, voidaan jakaa tätä farssia eteenpäinkin.

Mielenkiinnolla odottelemme mitä liitto aikoo tehdä Hc Viking in kanssa. Jos ne ei pääse sopuun ei kyllä ole mitään kerrottavaa ensi kauden meistriliigasta, mutta onneksi tänne on kehittynyt virkeä harrasteliiga, jota ajateltiin tuoda tutuksi Suomenkin puolelle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Morgen!
Hoki aitab = kiekkoilu auttaa Facebook sivuilla on tietoa Pietarin kadun oilersin saapumisesta Tallinnaan. Tykätkää sivuista jos haluatte. Me odotetaan kovasti sitä tapahtumaa.
Tere tulemast mukaan.
Elmo
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tsau taas ! Virossa rytisee. Tikkanen pakkailee kohta laukkujaan ja siirtyy lahden tälle puolelle. Vastaan alotuksessa tulee hieman tuntemattomampi kaveri venäjältä nimeltään Fetissov ; )
Eli Tondiraban jäähallissa on 22.08 HOKI AITAB (jääkiekko auttaa) tapahtuma. Pietarinkadun Oilers pelaa Tondiraba All stars seja vastaan. Komarov loikkas Narvassa syntyneenä Viron puolelle, mutta itse Kuningas Litmanen lupas pitää pojan kurissa...

Hauska tapahtuma alkaa kello 15.00 ja jo aamusta on lapsille järjestetty ilmasta jääaikaa ja annetaan infoa jääkiekon harrastamisen aloittamisesta.
Rahaa kerätään syöpää sairastaville lapsille ja jääkiekon tunnettavuuden kasvattamiseen Virossa. 75% tuotoista lähtee sairaille ja 25% jääkiekkoliitolle, jota me sitten silmä kovana seurataan, että saadut rahat sijoitetaan luvatusti lasten kiekkooiluun.

Jos kiinnostaa niin tosta voi kuunnella tästä ja muista kiekkokuvioista Virossa.

http://radiotalsinki.ee/data/_uploaded/radio/Uploads/Elmo-01_08_2015.mp3
 

JamMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Dallas Stars
Ensi kausi VIron pääsarjassa näyttää aika lohduttomalta. Kolme joukkuetta on osallistumassa Meistriliigaan eli Narva Paemurru spordikool, Kohtla-Järve Viru Sputnik ja Tallinna HC Panter. HC Viking Tallinnasta ei osallistu velkaepäselvyyksien vuoksi ja Tartu Kalev-Välk ei jättänyt vahvistusta osallistumisestaan takarajaan mennessä. Tarton Lõunakeskuksessa ei siis ensi talvena Mesitriliigaa pelata. Harmi sinänsä, mielelläni olisin Meistriliigaa täällä käynyt katsomassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Paljoakaan ei ole tihkunut tietoja Jäähoki Meistriliigasta tältä kaudelta lisää. Tällä hetkellä melko lohduttomassa tilassa sinänsä olevaa sarjaa on aiottu ja ilmeisesti ainakin toivottavasti aiotaan pelata 14 kierrosta yhtä kaikki sarjan lopuksi käytävine finaaleineen jossain välin tätä vuotta neljän joukkueen voimin joista kolme ovat tutut Narva PSK, Viru Sputnik ja HC Panter ja vielä näiden kolmen lisäksi Meistriliigassa pelaisi Noortekoondis eli Eestin Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue ja käytännön Eestin B-maajoukkue ainakin nimellisesti ottaen tai mahdollisesti joku riittävän paljon pääomaa omaava muu seura Tallinnan alueelta.

Oletettava neljäs seura tuskin ainakaan tulee maan Amatööriliigasta, Harrastusliigasta tai Mestistä vastaavasta Hokiliigasta vaan mahdollisesti jonkun entisen seuran lisenssiseuran hallinnoijan piiristä tai sitten viime kädessä ulkomaisista liigoista. Paljoakaan ei ole tullut uutisia sen jälkeen kun Rauno Parras julisti 29.8 tänä vuonna Eesti Jäähokiliidu Presidentin ominaisuudessa Meistriliigan asioista asiaa ja muutenkin yleensä jääkiekon tulevaisuudesta Virossa. Aloituspäivää ei vieläkään ainakaan tiettävästi ole tiedossa mikäli Meistriliigaa aiotaan edes pelata ja mikäli se on jo alkanut niin saa tämän väittämän toki vapaasti korjatakin.

Virolaisittain tänä vuonna on ollut muuten ainakin vanhojen veteraanipelaajien puolella merkittäviäkin merkkivuosia. 5.5.2016 Jaan Ahi täytti 80 vuotta ja Ahi on tai häntä on ainakin pidetty Virossa yhtenä kaikkien aikojen jääkiekkopelaajista.

Kaverilla oli äärimmäisen pitkä ura jääkiekossa ja samalla hän ehti olla myös Neuvosto-Eestin Jääkiekkomaajoukkueen avainpelaajiakin hyvin, hyvin kauan ennen lopettamistaan. Neuvosto-Eestin Maajoukkueesta en paljoakaan ole löytänyt kovista yrityksistä huolimatta uusia tietoja muuta kuin sen, että Jaan Ahi oli ainakin vuosina 1977-1985 sen päävalmentaja ennen eroamistaan ja siirtymistään ylemmäs liittotehtävissä joita hän toki oli tehnyt huomattavan paljon jo sitä ennen. Jaan Ahi on ehtinyt kirjoittaa kaksi jääkiekkokirjaakin joista yksi molemmat kertovat huomattavissa määrin Neuvosto-Eestin jääkiekosta ja jälkimmäisessä on asiaa myös Viron jääkiekosta lähes nykypäivään asti.

Neuvosto-Eestin Maajoukkueen aivan ensimmäinen tai ensimmäisiä valmentajia oli ainakin tiettävästi 1950-luvulla, olisikohan ollut noin vuodesta 1950 eteenpäin aina suurin piirtein 1960-luvun alkuvuosiin asti jossain määrin Neuvosto-Eestin jääkiekossa mukana ollut Jaan Ahin jääkiekkotaidollinen ja vielä tätäkin tärkeämpi virolaisten pelaajakykyjen oppi-isä Valdur Rajalo.

Itselleni tutumpi ja varmaan muutenkin suomalaisille lienee kuitenkin Neuvosto-Eestin loppuaikoina uransa aloittanut ja melko nopeasti Neuvosto-Eestin Maajoukkueen avainpelaajaksi noussut Jaan Ahin poika Andrus Ahi joka oli maalivahtina myös aivan viimeisissä Neuvosto-Eestin Maajoukkueissa vuosina 1989-1991 ennen Eestin uudelleen itsenäistymistä. Toki sen jälkeen Kolmen Leijonan maalivahtina oli monta vuotta itsenäisenkin Viron aikana.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime kaudella Narva PSK voitti Meistriliigan, HC Panter oli toinen ja Viru Sputnik oli kolmas. Panter ja Sputnik menivät tasapisteisiin joista sitten Panter sai lopulta toisen sijan ilmeisesti maalierojen turvin. Noortekoondis eli Viron Alle 20-vuotiaiden Maajoukkue pelasi kuusi pelikierrosta ja tämän kaiken lisäksi vielä Viron Alle 18-vuotiaiden Maajoukkue pelasi oman ikäluokkansa MM-Kisoihin valmistautumista varten yhden pelikierroksen jokaista Meistriliigan joukkuetta ja Noortekoondista vastaan. Mahdollisesti Alle 18-vuotiaiden Maajoukkue pelasi myös Harrasteliigan joukkueita vastaan muutaman pelin, mutta näistä minulla ei ole varmaa tietoa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Viime kaudella Narva PSK voitti Meistriliigan, HC Panter oli toinen ja Viru Sputnik oli kolmas. Panter ja Sputnik menivät tasapisteisiin joista sitten Panter sai lopulta toisen sijan ilmeisesti maalierojen turvin. Noortekoondis eli Viron Alle 20-vuotiaiden Maajoukkue pelasi kuusi pelikierrosta ja tämän kaiken lisäksi vielä Viron Alle 18-vuotiaiden Maajoukkue pelasi oman ikäluokkansa MM-Kisoihin valmistautumista varten yhden pelikierroksen jokaista Meistriliigan joukkuetta ja Noortekoondista vastaan. Mahdollisesti Alle 18-vuotiaiden Maajoukkue pelasi myös Harrasteliigan joukkueita vastaan muutaman pelin, mutta näistä minulla ei ole varmaa tietoa.

U20 pelasi kolme kierrosta Meistriliigassa ennen joulua ja U18 kolme kierrosta kevätkaudella. U18 ja U20 eivät toisiaan vastaan pelanneet. Ensi kaudeksi Kohtla-Järven Viru Sputnik ei ainakaan lähde pelaamaan. Ainostaan viisi pelaajaa joukkueesta olisi asunut Kohtla-Järvellä.
 

Pardus

Jäsen
Tällä hetkellä melko lohduttomassa tilassa sinänsä olevaa sarjaa on aiottu ja ilmeisesti ainakin toivottavasti aiotaan pelata 14 kierrosta yhtä kaikki sarjan lopuksi käytävine finaaleineen jossain välin tätä vuotta neljän joukkueen voimin joista kolme ovat tutut Narva PSK, Viru Sputnik ja HC Panter ja vielä näiden kolmen lisäksi Meistriliigassa pelaisi Noortekoondis eli Eestin Alle 20-Vuotiaiden Maajoukkue ja käytännön Eestin B-maajoukkue ainakin nimellisesti ottaen tai mahdollisesti joku riittävän paljon pääomaa omaava muu seura Tallinnan alueelta.
Mistä nämä "tiedot" olivat peräisin? Viru Sputnikin poisjäänti oli tiedossa ainakin jo elokuussa, ja näillä näkymin myöskään HC Panter ei osallistu. Sen sijaan Tallinnan HC Viking palaa Viron mestaruussarjaan Narva PSK:n ja Nuorten maajoukkueen seuraksi. Viru Sputnikin kotisivuilla luki, että neljäs osallistuja voisi olla Viron puolustusvoimien jääkiekkojoukkue.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä kaudella Meistriliigaa tai välillä ilmeisesti myös Hokiliigan sulauduttua tai lakkauduttua uudelta yhteisnimeltään Meistrihokiliigaa on Eestissä jo syyskuun lopulta asti pelattu.

Nordic Powerin sponsoroimaa Viron Jääkiekon Pääsarjaa aiotaan ja on jo pelattu viime kauden sekavuuksien jälkeen neljällä joukkueella.

Joukkueet ovat Narva PSK, Tallinna HC Viking, Tartu Kalev-Välk ja Tallinna HC Vipers.

Narva PSK:n riveissä pelaa enimmäkseen vähän vanhempia kavereita ja nuorempia pelaajia ilmeisesti entisen Hokiliigan tai sitten Harrasteliigan seuroista.

Tallinna HC Vikingin joukkueessa on pari ulkomaiden nimeä, mutta muutoin hyvin viimevuotisen kokoonpanon joukkue on kyseessä joitakin harvempia pelaajiaan huomioimatta.

Tartu Kalev-Välk palasi sarjaan välivuoden jälkeen.

Tallinna HC Vipers palasi vuorostaan pitkänkin tauon jälkeen ja pelaajisto koostuu Tallinna HC Vikingin ylimääräpelaajista jotka eivät mahtuneet HC Vikingeihin tai saanut muuta sopimusta ja muutoin seurassa viime vuosina paluuta varten ilmeisesti Hokiliigan tai Harrasteliigan puolella pelanneista nuorista pelaajista.

Tänä vuonna tosiaan aikomus on ollut pelata sarjaa neljällä joukkueella kuusi ottelukierrosta jonka jälkeen alkaisivat jo pudotuspelit.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Ei Pärnussa ole jäähallia eikä innostusta jääkiekkoon, kuitenkin asukasluvun mukaan yksi Viron suurimmista kaupungeista?
 

Pardus

Jäsen
Ei Pärnussa ole jäähallia eikä innostusta jääkiekkoon, kuitenkin asukasluvun mukaan yksi Viron suurimmista kaupungeista?
2000-luvun alussa jäähallille oli jo rakennuslupakin olemassa, mutta hanke kaatui rakennusfirman rahan puutteeseen.

Ulkojääporukka kaupungista kyllä löytyy - Pärnu hokiklubi.

Tällä kaudella Meistriliigaa tai välillä ilmeisesti myös Hokiliigan sulauduttua tai lakkauduttua uudelta yhteisnimeltään Meistrihokiliigaa on Eestissä jo syyskuun lopulta asti pelattu.
Tarkoitatko sitä narvalaisten lyhytaikaista ja tyngäksi jäänyttä projektia Eesti Jäähokiföderatsioon tjsp vai mikä tämä Hokiliiga oli?

Niin joo, ja HC Vikingillahan oli reilu vuosi sitten jo otteluohjelmakin olemassa omalle sarjalleen muutaman Latvian liigan joukkueen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Ensi kaudesta lähtien Baltian maissa pelataan yhteistä CHL-tyyppistä liigaa, jonka on muutaman vuoden kuluttua tarkoitus yhdistää ja korvata Baltian maiden kansalliset liigat. Tämä olisi Viron kiekkoilun kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Vironvenäläisten keskuudessa uutinen sai syystä tai toisesta äärimmäisen negatiivisen vastaanoton. Virolaiset eivät ole pahemmin kommentoineet uutista ja Latvian & Liettuan puolelta en ole keskusteluita lueskellut.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Vironvenäläisten keskuudessa uutinen sai syystä tai toisesta äärimmäisen negatiivisen vastaanoton.

No eihän ne Narva ja Kohtla-Järve ole sinne pääsemässä vaan Tallinna ja Tarto, joten ei mikään ihme.
 

Pardus

Jäsen
No eihän ne Narva ja Kohtla-Järve ole sinne pääsemässä vaan Tallinna ja Tarto, joten ei mikään ihme.
Sen mitä Google translatella venäjänkielisiä kommentteja lueskelin, niin enemmänkin taisi olla huoli rahojen riittämisestä. Ja jotain muuta parranpärinää, mitä en nyt enää edes muista. Ne käännökset kun ovat aina melko tulkinnanvaraisia.

Myös Tallinnan ja Tarton joukkueet ovat pääosin vironvenäläisten kannattamia. Ainoa virolaisia katsomoon vetänyt joukkue oli HC Panter, mutta sillähän ei ole enää edustusjoukkuetta.

Latvian puolella valitettiin naapurimaiden joukkueista, jotka tulevat heikentämään heidän tasoaan.

Liettuassa oltiin sentään iloisia uutisesta.
 

Miikali

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Onko Baltian liigasta uutta tietoa? Sen toteutuminen olisi ihan mahtava juttu. Sitten vain virolaisjoukkueiden pelit suomenkielisellä selostuksella jollekin jääkiekkoa toistavalle suoratoistopalvelulle jossa on valmiina jo joku näistä: NHL, Liiga, CHL, KHL tai edes Mestis, niinkuin SHL:kin on Cmorella, niin Suomesta löytyy varmasti katsojia ja seuraajia liigalle.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Onko Baltian liigasta uutta tietoa? Sen toteutuminen olisi ihan mahtava juttu. Sitten vain virolaisjoukkueiden pelit suomenkielisellä selostuksella jollekin jääkiekkoa toistavalle suoratoistopalvelulle jossa on valmiina jo joku näistä: NHL, Liiga, CHL, KHL tai edes Mestis, niinkuin SHL:kin on Cmorella, niin Suomesta löytyy varmasti katsojia ja seuraajia liigalle.

https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/baltian-liiga.69604/

Onhan siitä. Toteutuu Cup-muotoisena kansallisten sarjojen rinnalla.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Näköjään tuosta Baltian yhteisestä kisasta huolimatta Viron liigakin toimii ja näköjään viidellä joukkueella eli HC Vipers, HC Panter, HC Everest Kohtla-Järve, Narva Paemurru Spordikool (PSK) ja Tartu Välk 494. Kauheasti vaan 0-0 tuloksiakin, että kai korona vaikuttaa ja meinataanko noita pelejä sitten pelata ollenkaan, jos merkattu 0-0.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös