KalPan pelaaja-arviot kaudella 2017–2018

  • 3 850
  • 6

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Kausi on runkosarjan osalta saavuttanut puolivälin ja aika arvioida alkukauden onnistujia ja epäonnistujia. Tässä ketjussa siis tarkoituksena on arvioida pelaajien henkilökohtaisia edesottamuksia pidemmältä ajalta. Yhden huonon ta hyvän ottelun jälkeen ei kannata tähän ketjuun tulla kirjoittamaan. Itse haluan peilata myös pelaajan onnistumista omiin odotuksiini, en niinkään siihen kuinka tärkeä rooli pelaajalla joukkueessa on. Paremmin pelaajan onnistumista pystyy tietysti vasta kauden jälkeen, kun joukkueenkin lopullinen sijoitus on selvillä. Pelaajille voi antaa myös odotuksia loppukautta ajatellen.

Kukin kirjoittaja saa toki määritellä omat kriteerinsä, mutta itse ajattelin mennä seuraavilla:
- Arvosana alkukaudesta asteikolla 4-10
- Onnistuminen roolissaan
- Onnistumiset tilastojen valossa
- Yksittäiset hienot/huonot hetket
- Odotukset loppukaudelle
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Aloitan maalivahdeista:

Denis Godla 8
(Ottelut 20, torjunta-% 90,81, päästettyjen maalien k-a 2,42, nollapelit 1)
Viime kauden jälkeen oli pienoinen pelko, mitenhän mahtaa käydä Kilpeläisen poistuessa. Vaikka Godla edelleenkin torjuu melkolailla sydäntykytyksiä herättävällä tyylillä, niin kiekko myös tarttuu ihan kohtuullisesti. Godlan syliin ei missään nimessä voi heikkoa alkukautta kaataa. On löytänyt peliinsä tietynlaista rauhallisuutta.

Niko Hovinen 10
(Ottelut 6, torjunta-% 98,2, päästettyjen maalien k-a 0,5, nollapelit 4)
Ei alkukauden loukkaantuminen kuitenkaan mielestäni voi oikein laskea arvosanaa. Mielestäni loukkaantumishistoria tuntien oli ihan hyvä haku Godlalle kirittäjäksi ja voi pelata varmaan sen 30 % peleistä. 2 maalia meni HPK pelissä, joista ei kumpaakaan voi oikein laskea maalivahdin maaleiksi. Pelkästään jo tilastojen takia jokin muu arvosana olisi kummajainen. Toivottavasti taso säilyy.

Riku Helenius 6
(Ottelut 4, torjunta-% 89,9, päästettyjen maalien k-a 2,8, nollapelit 0)
Hankittiin hätäavuksi, kun Hovinen loukkaantui. Ei juuri häikäissyt, mutta ei pettänytkään. Jäi vähän HMV kuva. Jatkoi matkaa muualle jo syksyn aikana.

Seuraavassa viestissä puolustajat->
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Puolustajat arviossa:

Mathew Maione 8
(Ottelut maalit+syötöt=pisteet, rangaistusminuutit, +-tilasto 30 3+10=13, 16 +6)
Oikeastaan se, mitä videoiden perusteella odotettiin niin osittain saatiinkin. Alkukaudella koohotti vielä ympäri kenttää ja luistelu oli kankean oloista, mutta pikkuhiljaa oppinut paremmin liigan pelirytmiin. Sopii joukkueeseen tällä hetkellä erittäin hyvin, tekee rohkeita ratkaisuita ja onnistuu niissä vielä kohtuullisen usein. Viihdearvoltaan erittäin arvokas pelaaja, toivottavasti kevättä kohden nähdään vielä jotain parempaa.

Juuso Riikola 9
(30, 3+10=13, 8, -2)
Hienon viime kauden jälkeen odotin Riikolalta ehkä enemmänkin tehoja. Näkisin, että potentiaalia on edelleenkin vielä parempaan. Voisi vaikka useammin laukoa ranteella viivasta, lämärit tahtovat paukkua usein plekseihin. Kauden alku oli pieni pettymys ja yhteispeli Maionen kanssa ei oikein onnistunut sekä korkea kuormitus varmasti näkyivät. Ei tämäkään kausi pisteiden valossa ole huonosti mennyt ja ensisijaisesti mennyt vielä eteenpäin yleispelaajana. Ensimmäinen komennus miesten maajoukkueeseen osoitus taidoista.

Santeri Lukka 9
(30, 4+7=11, 38, -3)
Kantoi alkukaudesta kultakypärää ja Riikolan tavoin hurjan vastuun alakerrasta. Menossa kolmas kokonainen kausi KalPassa ja on jatkuvasti parantanut otteitaan. Ensimmäisellä liigakaudellaan oli vielä vähän vaikeuksissa pelirytmin ja nopeuden kanssa, mutta noussut liigapuolustajien eliittiin. Edelleen tekee merkkausvirheitä tai muita hasardeja, mutta toisaalta oppinut paikkaamaan virheitään. Ei anna tuumaakaan periksi ja pelaa loppuun asti.

Otto Leskinen 9
(26, 1+7=8, 14, +5)
On saanut rauhassa hoitaa 3.parin kiekollisen pakin roolia. Ei ole vahvin vääntäjä, mutta pelaa ikäisekseen hyvin kypsästi. Joutuu ottamaan välillä omassa päässä kakkosia vahvempia vastustajia vastaan. Tulevaisuus näyttää kuitenkin hyvältä jos kehitys vain jatkuu nähdynlaisena.

Mikael Seppälä 9
(30, 2+2=4, 30, -6)
Vasta ensimmäinen kokonainen kausi liigassa ja pelaa erittäin hyvin eikä kaihda fyysistä peliä. Tekee kaikkensa joukkueen puolesta, ei pelkää ketään. Hoitaa oman roolinsa ja välillä saattaa iskeä maalinkin. Ei ole aivan puusta veistetty kuitenkaan. Vähän arvosanaa rokottaa -6 tilastoissa, mutta harvallapa se tämän kauden joukkueessa on plussalla.

Ryan Wilson 10
(9, 1+1=2, 6, +8)
Täydellinen täsmähankinta. Kiekollista taitoa puolustuksessa oli jo tarpeeksi, mutta ei Wilsonkaan ole aivan kädetön. Rauhoitti puolustusta kuin taikaiskusta, eikä ole läikkynyt yli. Hymy ei tunnu hyytyvän. Toivottavasti pysyy poissa lasaretista, ei muuta. Rikkaan miehen "jussitimonen".

Konsta Mäkinen 6
(26, 0+2=2, 6, -10)
Ei Mäkinenkään ihan sysipaska ollut, mutta rooliksi näyttä jäävän 7.pakki. Joutui pelaamaan Kinnusen parina. Kunhan treenaa muun joukkueen kanssa hyvässä valmennuksessa, niin voidaanko jossain vaiheessa vielä nähdä tuhkimotarina Matias Myttysen tyyliin? Kauden kohokohtana jäänyt mieleen niskalenkki J-P Hytösestä KalPan maalin edessä, ei jäähyä.

Saku Kinnunen 4
(8, 0+0=0, 6, -6)
Ei taida Kinnusesta liigapelaajaa tulla? Lahjoitti monta maalia alkukaudesta. Välillä vedettiin mielummin viidellä pakilla kuin päästettiin Sakua kaukaloon. Nuorten maailmanmestarin ura melkoisessa syöksyssä, mahtuuko kohta edes IPK:n riveihin? Toivottavasti ei tule enää KalPan kokoonpanoon.

Muut puolustajat: Valtteri Parikka ja Joona Riekkinen 1 peli mieheen, ei arvostelua
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Hyökkääjät, osa1

Balazs Sebok 9
(Ottelut maalit+syötöt=pisteet, rangaistusminuutit, +-tilasto 30 5+13=18, 14, +6)
Alkukausi oli Sebokillekin kuin koko joukkueelle vaikea. On noussut johtavaksi pelaajaksi, vaikka tekemistä esim. Rissasen tasolle vielä onkin. Mahdollista ylittää jopa 40 pisteen raja tällä kaudella, kunhan loukkaantumiset eivät jälleen sotke kautta. Välillä vauhtia on jopa tilanteisiin liikaa ja ylivoima olisi selkeä kehityksen paikka.

Alexander Ruuttu 9
(30, 8+5=13, 0, -5)
Noussut ratkaisijaksi ja oli viime keväällä jo hyvässä moodissa kunnes polvitaklaus päätti kauden. Herrasmiespelaaja, ei juuri ota kontaktia, mutta ei toisaalta jäähyjäkään. Käyttökelpoinen pelaaja monessa tilanteessa.

Alexandre Texier 9
(30, 8+4=12, 20, +1)
Nuori ranskalainen on tullut hyvin liigaan sisään. Tekee erittäin ovelia ratkaisuja sekä on kiekon kanssa taitava. Yhdessä Ruutun kanssa joukkueen parhaat maalintekijät. Tulee tekemään vielä kovaa jälkeä ja 30 pistettä ylittyy?

Janne Tavi 7
(30, 4+6=10, 2, -6)
Hyvä yleispelaaja, jolta ehkä odotettiin paljon enemmän pisteitä. On kuitenkin hyvä alivoiman tappaja sekä päässyt koko ajan paremmin pelin päälle. Ennätyspisteitä tällä kaudella tuskin tulee, mutta toimii hyvin ketjun rauhoittavana lenkkinä Ikosen kanssa.

Tommi Jokinen 6
(30, 3+7=10, 10, -13)
Kauden alku oli Jokiselle todella vaikea ja vaikka pisteitäkin on alkanut tulla, niin miehen ollessa kentällä omissa soi liikaa. Luistelu ei ole koskaan ollut Jokisen suurin vahvuus, mutta näyttänyt jopa normaalia tahmeammalta. Uskon kuitenkin, että Tommilla on vielä paljon näytettävää.

Kai Kantola 7
(23, 2+8=10, 10, +6)
Seiskan suoritus eli on vastannut odotuksiin. Olin tyytyväinen, että Kantola hankittiin joukkueeseen eikä ole pettänyt. Loukkaantuminen CHL-peleissä taisi viedä parhaan terän syyskaudesta. Kantola mätti kesäkaudella kuitenkin hyvän määrän maaleja. Nyt pelaa ihan ok, mutta ei millään tavalla häikäise.

Mikko Nuutinen 8
(29, 3+5=8, 10, +7)
Ei Nuuta ole tälläkään kaudella mielestäni pettänyt vaikka ei ehkä pisteitä mätäkään viime kauden malliin. On pelannut pakon sanelemana puolustavammassa roolissa ja viime kaudella oli toiset miehet vierellä. Pystyy nykyään monipuolisempaan peliin kuin aiemmin. Kauden edetessä on ollut uusi nousu nähtävissä. Asenne miehellä on aina kunnossa ja välillä saattaa vähän läikkyäkin.

Eetu Luostarinen 8
(30, 1+6=7, 28, -6)
Pelaa nuoreksi mieheksi tällä hetkellä liian suuressa roolissa. Vaikka viime kausi antoi ehkä odottaa pisteiden valossa parempaa, niin uskaltaa pelata vahvuuksillaan. On erittäin hyvä jo nyt kaksinkamppailuissa, pelaa joukkueelleen hyvällä työmoraalilla. Virheitä toki tulee edelleen, mutta niiden kautta oppii. Jos kehitys jatkuu, niin pistesarakekin alkaa jossain vaiheessa karttumaan aivan eri tahtiin. Lempinimi Toivalan Datsjuk kuvaa miestä erittäin hyvin. Ensimmäinen kokonainen kausi liigassa vasta menossa.
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Hyökkääjät, osa2

Vaikka pelejä onkin pelattu jo 31, niin tilanne otettu 30 pelin kohdalla kuten aiemmissa arvioissa. Muutama päivä tässä valitettavasti meni ennenkuin sain valmiiksi.

Ville-Vesa Vainiola 8
(30, 3+3=6, 10, +2)
Rikkonaisen viime kauden jälkeen uskoin Vainiolan uran olevan jo niin vahvassa laskussa, etten uskonut uran enää liigassa jatkuvan. Mielestäni Vainiola on erinomainen nelossentteri, kokenut, hyvä aloittaja ja eikä ihan puukätinenkään. Ylivoimalle tai tuloksentekoon vauhti ja taito ei oikein riitä, mutta kokemuksellaan luo rauhaa myös muihin pelaajiin. Hankkinut lisäpisteitä joukkueelle myös rankkareilla.

Joni Ikonen 7
(29, 3+3=6, 4, -3)
Tämä onkin vaikea tapaus arvioida, koska tehnyt kovaa jälkeä junnusarjoissa maajoukkuetta myöden. Ei päässyt alkukaudesta edes paikoille ja apina kasvoi selässä. Odotukset olivat liian suuret yleisöllä ja miehellä itsellään. Sai juonesta kuitenkin pikkuhiljaa kiinni, koska ei parempiakaan senttereitä KalPalla ole ollut. Nähdyillä esityksillä mahdollista odottaa ainakin 15 pisteen ylitystä. Tärkein olisi kuitenkin kehittyä vielä pelinluvussa ja kamppailupelaamisessa.

Alex Lavoie 6
(16, 3+3=6, 6, -7)
Tämä myös vaikea arvioida. Olisi saattanut onnistua paremmin muuan Jaakko Rissasen oikealla laidalla. Ei missään nimessä pelannut huonosti, mutta oli aika kevyt tapaus kuitenkin liigaan. Puolustaminen ei kiinnostanut ja Kapanen jätti kokoonpanon ulkopuolelle. Parhaat avut ylivoiman pyörittäjänä, mutta viisikkopelissä liikaa tekemistä, ura jatkuu jo parhaillaan muualla.

Jerry D'Amigo 7
(12, 1+4=5, 14, -1)
Tuli Lavoien tilalle syksyn aikana. Toi lisäröyhkeyttä ja taitoa hyökkäykseen, mutta ei kuitenkaan kantanut joukkuetta mitenkään reppuselässä. Loukkaantuminen sotki kuvioita ja varmasti tulee vielä olemaan tärkeä pelaaja.

Topi Piipponen 9
(7, 3+1=4, 4, +4)
Kaatoi itsenäisyyspäivän aattona "yksinään" HPK:n. On ollut IPK:n parhaita pelaajia tällä kaudella ja liigassakin pystynyt jo ihan hyvällä tasolla pelaamaan. On ollut positiivinen yllätys. Vakiinnuttaako paikkansa kokoonpanossa jo loppukaudella?

Sami Mutanen 8
(21, 2+2=4, 8, +3)
Alempien kenttien raataja ja pelaa vastustajan parhaita vastaan. Tärkeä mies joukkueelle ja alivoimalla liigan eliittiä. Iskee myös maalin silloin tällöin, eikä vauhti ole ollut hiipumaan. Toivottavasti pysyisi vaan terveenä.

Frank Gymer 7
(21, 1+2=3, 2, -5)
Gymeristä toivoin positiivista yllättäjää ja muodosti harjoituskaudella KalPan parhaan kentällisen yhdessä Luostarisen ja Kantolan kanssa. Teki kauden avausmaalin, joka toistaiseksi jäänyt ainoaksi. Vähän turhankin paljon mieleen tulee muuan Jyri Junnila, voisi tehdä maaleja paljonkin jos vain saisi edes piirun lisää tarkkuuteen. Tällä hetkellä jäämässä rotaatiopelaajaksi ja junnuista on moni tulossa ohituskaistaa ohi.

Runkosarjan loputtua katsellaan uudelleen tilannetta.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös