Jatkoajan virallinen homoketju

  • 876 337
  • 8 122

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
En ole varma, voiko minua luokitella suvaitsevaiseksi, sillä en ole kaikissa asioissa kovin suvaitsevainen. Ihmisten naimisiinmeno samaa sukupuolta olevien kanssa on mielestäni kuitenkin ok. Suvaitsematonta minussa on ainakin se, että mielestäni sukupuoltaan mieheksi korjanneen henkilön ei pitäisi voida synnyttää. Tätä on tapahtunut ja jonkun uutisen mukaan on tapahtumassa Suomessakin lähiaikoina.

Mutta, määritelmälläsi teillä suvaitsevaisilla määrittelet itsesi joksikin muuksi kuin suvaitsevaiseksi. Joskus aiemmin olet yrittänyt kiemurrella tämän ympärillä vaikka miten. On kiva, että vihdoin myönnät suoraan olevasi muuta kuin suvaitsevainen. Ja tämän termin kyseessä ollessa siten myönnät mitä ilmeisimmin olevasi suvaitsematon.

Harva meistä muista tällekin palstalle kirjoittavista sulkee silmänsä todellisuudelta samoin kuin mm. sinä teet. Mutta kukin taaplaa tyylillään.

No tämähän on juuri nyt tuota todellisuuden kieltämistä. :D Teet sen väärän vastakkainasettelun kautta.
Voit varmaan kuvitella ja ymmärtää, että on jotain muutakin kuin 1. suvaitsevainen ja 2. suvaitsematon. Itse en jaksa suvaita vedätyksiä kuten homoliitto.

Jos joku sitten pitää minua suvaitsemattomana tai kiemurtelijana niin siitä vaan, eihän se ole minulta pois. Miten suljen silmäni todellisuudelta, avaatko?
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Onko Venäjä lopettanut adoptoinnit Suomeen? Jos on, homman kokonaistulos adoptioiden lukumäärän suhteen jää miinsmerkkikseksi koska Venäjältä adoptoitavien lasten lukumäärän suhteen on suurempi kuin se määrä mitä homo/lesboparit adoptoivat lapsia vuositasolla. Nyt mulla ei ole mitään tilastoa ja en sellaista jaksa kaivaa mutta heitän hatusta arvion siitä että viime vuosina Venäjältä on adoptoitu Suomeen lapsia suuruusluokkaa 20 / vuosi. Joku viitseliäs voi vahvistaa / kumota arvioni tilastolla.

Nykyäänhän adoptoidaan paljon lähi-idästä mikä korvannee noita lukemia, eivät tosin ole lapsia vaan ihan aikuisia joita vaan otetaan kotiin asumaan.
 

Tuamas

Jäsen
Onko Venäjä lopettanut adoptoinnit Suomeen? Jos on, homman kokonaistulos adoptioiden lukumäärän suhteen jää miinsmerkkikseksi koska Venäjältä adoptoitavien lasten lukumäärän suhteen on suurempi kuin se määrä mitä homo/lesboparit adoptoivat lapsia vuositasolla. Nyt mulla ei ole mitään tilastoa ja en sellaista jaksa kaivaa mutta heitän hatusta arvion siitä että viime vuosina Venäjältä on adoptoitu Suomeen lapsia suuruusluokkaa 20 / vuosi. Joku viitseliäs voi vahvistaa / kumota arvioni tilastolla.
?

Viimeiset vuodet lukemat olivat 11 ja 2015 enää 5.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...-ei-saa-enaa-adoptiolapsia/5943670#gs.D3UO2zY
 
Tilastokeskus - Adoptiot 2016 Anteeksi, jos aiheutin pahaa verta. Tuosta ainakin selviää, että yksinäinen ottoisä on tyypillisesti yli 60-vuotias. Eli lapsen adoptoiminen yksinäiselle homo- tai heteromiehelle on äärimmäisen harvinaista. Naisille ei tavatonta. Tiedän esimerkkejäkin. Vaikka laki olisi sama, käytännön toteutus ei Suomessa aina ole.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...Itse en ajattele toisiaan kuolaavia homoja.
...
Unohdit vastata tähän kysymykseen, minkä esitin jo aikaa sitten. Kun korostat, että et ajattele toisiaan kuolaavia homoja, niin on kai oikeutettua tehdä johtopäätös, että tapanasi on ajatella toisiaan kuolaavia heteroita?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Jos jotain/joitain kiinnostaa ja HBO on käytettävissä, niin kannattaa katsoa When We Rise (TV Mini-Series 2017) - IMDb
Neljä jaksoa, liekö kuutisen tuntia "dokumenttia" siitä mistä lähes 50v sitten on lähdetty ja mihin on nyt päästy. Lainausmerkit on lähinnä siitä syystä, että tyypilliseen jenkkityyliin tuohon on tuotu ylimääräistä draamaa. Pääosien henkilöt ja historialliset faktat ovat kuitenkin kohdallaan. Opin itsekin pari uutta asiaa. Meillä täällä Pohjolan perukoilla on ollut loppujen lopuksi helppoa.

Viimeinen osa on vielä näkemättä, aloitan sen kohta pysyäkseni hereillä yön matseja odotellessa, huominen kun on vapaa.

Löytyy aika paljon syitä miksi meillä vieläkin on Pride.
 

sinikettu

Jäsen
Löytyy aika paljon syitä miksi meillä vieläkin on Pride.
Minusta vähän tuntuu, että tässä kohtaa tasa-arvon lisäämiseksi Priden olisi muututtava suuntaan tai toiseen. Veikkaisin, että suurimmalla osalla anti-homoihmisistä Pride-kulkueet ynnä muut todennäköisesti vain lisäävät negatiivisia stereotypioita ja suhtautumisia homoihin. Varmaan on ihan hienoa, että ihmiset voivat homoilla julkisilla paikoilla niin paljon kuin sielu sietää tuona aikana, mutta en usko sen lisäävän seksuaalista tasa-arvoa yhtään.

Julkinen mielenilmaus ilman liiallista homoilua olisi siis varmastikin parempi vaihtoehto.

Homoilu tarkoitta tässä kontekstissa niitä asioita, joita Pride-kulkueissa yleensä nähdään.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@sinikettu Kulkueessa on paljonkin sellaista mihin en mitenkään samaistu. Mutta hekin ansaitsevat ansaitsevat saada äänensä kuuluville. Ja emme me "julkihomoile" sen enempää kun pari "julkiheteroa" pussaa julkisella paikalla. Jokainen päivä, useimmat telkusta tulevat sarjat, useimmat parisuhdeohjelmat yms ovat heteropareja. Ei siinä mitään vikaa ole. Toivon vain, että meitä kohdellaan samalla tavalla - suoraan sanoa vituttaa, että aina kun on mies/naispari julkisuudessa niin se on uutinen. Ei sen niin pitäisi mennä.

Mitä suurin osa (pl tietyt ryhmät) toivoisimme, olisi yksinkertaisesti se, ettei esimerkiksi tarvitsisi puhua puolisosta/paremmasta puoliskosta/tai mitä pahin eri sukupuolesta kuin mikä on todellisuus ilman pelkoa syrjinnästä. Voisi vielä - usko tai älä - käydä normibaarissa ja istua käsi kädessä aina välillä. Ehkä satunnainen pusukin. Ei onnistu. Tämä on vielä todellisuutta. Normibaarissa toki useimmiten ex-mieheni (13 vuotta) kävimme, mutta ei mitään, ei minkäänlaista, hellyydenosoitusta voi tehdä. No, jos menis Kallioon niin OK.

Ja miksi Pride on aina samana ajankohtana, niin historiaa Stonewall riots - Wikipedia

Niin kauan kunnes tuo toteutuu (translaki ml, josta olen jossain määrin eri mieltä), niin Pridella on tarkoitus. Me emme ole tasa-arvoisia, vieläkään. Ilman näkyvyyttä meistä ei myös sitä tule.

En kuulu strereotypiaan, mutta näin kypsemmällä iällä en enää suostu olemaan mitä en ole. Toivon olevani joskus ns normiin kuuluva.

E: parin viskin jälkeen - matsia odotellessa - saattoi mennä överiksi, edittiä oli "pari" kertaa

Edittinä vielä: joo, olen marssimassa ollut. Kaippa kolmisen kertaa. Ja lähes normivaatteilla - on joku pinssi tai pieni lippu ollut mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
@sinikettu Jokainen päivä, useimmat telkusta tulevat sarjat, useimmat parisuhdeohjelmat yms ovat heteropareja. Ei siinä mitään vikaa ole. Toivon vain, että meitä kohdellaan samalla tavalla - suoraan sanoa vituttaa, että aina kun on mies/naispari julkisuudessa niin se on uutinen. Ei sen niin pitäisi mennä.

Täysin oikeutettuja ja kohtuullisia vaatimuksia/toivomuksia. Parisuhdeohjelmia ja televisiosta tulevia sarjoja en seuraa, mutta tv-sarjojen kausibokseja katsovana sanoisin, että uudemmissa sarjoissa alkaa olemaan muitakin kuin heteropareja.

Esimerkiksi DC-supersankarisarjoissa on aika paljonkin. Supergirl- eli Terästyttö -sarjan päähenkilöihin kuuluvalla hahmolla on parisuhde paikallisen naispoliisin kanssa, ja ko. hahmo tuli sarjan kakkoskaudella kaapista. Samaiseen DC-universumiin kuuluvan Legends Of Tomorrow -sarjan yksi päähahmoista on lesbouteen painottuva biseksuaali ja sarjassa törmättiin myös vanhaan 1940-luvun toisen maailmansodan veteraaniin, iäkkääseen ex-supersankariin Obsidianiin, joka on myös homo. Edelleen samaiseen DC-universumiin kuuluvan Arrow-sarjan vigilanttiporukkaan mahtuu Curtis Holt -niminen musta homomies, jolla on paitsi olympiaurheilijatausta myös tiedemiestausta ja pitkäaikainen parisuhde.

Ehkeivät supersankarisarjat sinua niinkään kiinnosta, mutta otin nuo nyt kuitenkin esimerkeiksi siitä, että ainakin fiktiivisissä sarjoissa on nykyisin monenlaisia hahmoja ja myös muita kuin heteropariskuntia. Tilanne on muuttunut tämän suhteen aika paljon ainakin tällä saralla (mistään tosi-tv -skeidasta en osaa sanoa kun en sellaista katso).

Myös historiallisissa sarjoissa kuten Diana Gabaldonin kirjoihin perustuvassa Outlander-sarjassa on hahmona mm. lordi John Grey, joka on homo 1700-luvun puolivälin Britanniassa jossa homoudesta seuraa kuolemanrangaistus. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt oman alakulttuurin muodostumista. TV-sarja keskittyy ensisijaisesti toisiin päähenkilöihin ja John Grey on tullut uutena hahmona mukaan sarjaan vasta kuluvalla kolmannella kaudella, mutta hahmo on ollut Gabaldonin kirjoissa niin suosittu, että Gabaldon on jo vuosia kirjoittanut hänestä useita erillisiä historiallisia romaaneja. Ovat ihan kelpo luettavaa sellaisenaankin ja toimivat mainiosti erikseen ilman, että pitäisi kahlata läpi Gabaldonin yhdeksänosainen pääsarja. Historiallisesti suht tarkkoja ja jännityspainotteisia, usein joku murhamysteeri yms. meneillään.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@Musta Nuoli Jep, leffa/sarjat eivät ihan kohtaa.

Pareja saa ja pitää olla. Mutta miksi siitä joissain piireissä pitää pitää meteliä mitä (tähän kait pitää sanoa Jatkoajan mukaisesti oletettua) sukupuolta ne parit ovat?
Kysymys ei ollut osoitettu Turkuun, sinä ymmärrät mistä on kyse.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Priden olisi muututtava suuntaan tai toiseen. Veikkaisin, että suurimmalla osalla anti-homoihmisistä Pride-kulkueet ynnä muut todennäköisesti vain lisäävät negatiivisia stereotypioita ja suhtautumisia homoihin.
Pride kulkue näyttää esim. nuorille omasta seksuaalisuudestaan hämmentyneille että on ok olla erilainen. Tuskin kukaan edes miettii että se pystyisi vaikuttamaan "anti-homoihmiseem", koska heidän motiivinsa ovat jo alkujaan epäloogiset.
 

sinikettu

Jäsen
Pride kulkue näyttää esim. nuorille omasta seksuaalisuudestaan hämmentyneille että on ok olla erilainen. Tuskin kukaan edes miettii että se pystyisi vaikuttamaan "anti-homoihmiseem", koska heidän motiivinsa ovat jo alkujaan epäloogiset.
Tasa-arvoa on suhteellisen hankala saavuttaa, jos iso osa ihmisistä pitää homoja edelleen friikkeinä. Enkä oikein osta tuota olla oma itsensä juttua. Homo voi olla oma itsensä ilman räikeää karnevaalihomoilua tai julkista alastomuutta. Nämä jutut voi jättää suljettujen ovien taakse, kuten muutkin yleensä tekevät.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@sinikettu pointti onkin juuri se. Jos ollaan peräkammarissa, niin eihän meitä kukaan näe? Eli meitä ei ole.

Tuossa vedetään överiksi ihan tarkoituksella. Edelleen, voisin olettaa ettet suurinta osaa lesboista/homoista tunnista. En minäkään, vaikka mulla pitäisi kuulemma olla homotutka.
 

sinikettu

Jäsen
@sinikettu pointti onkin juuri se. Jos ollaan peräkammarissa, niin eihän meitä kukaan näe? Eli meitä ei ole.

Tuossa vedetään överiksi ihan tarkoituksella.
Olisi kenties siinä tapauksessa hyvä, että homoja kannustettaisiin ihmisten ilmoille normaaliin sosiaaliseen kanssakäymiseen. Olisi siinä naapurin Maunolla vähän ihmeteltävää, kun insinööritoimiston niin normaalilta näyttävä Kari onkin homo. Ehkä ne ei olekaan niin pahoja ja saastaisia kuin pastoro McGayland saarnoissaan puhuu.

Karnevaalit on sinänsä ok, mutta tässä kohtaa mielestäni niiden mainonta kohdistuu eittämättä väärään ihmismassaan.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Olisi kenties siinä tapauksessa hyvä, että homoja kannustettaisiin ihmisten ilmoille normaaliin sosiaaliseen kanssakäymiseen. Olisi siinä naapurin Maunolla vähän ihmeteltävää, kun insinööritoimiston niin normaalilta näyttävä Kari onkin homo. Ehkä ne ei olekaan niin pahoja ja saastaisia kuin pastoro McGayland saarnoissaan puhuu.

Karnevaalit on sinänsä ok, mutta tässä kohtaa mielestäni niiden mainonta kohdistuu eittämättä väärään ihmismassaan.
Emme ole niin pahoja, vain ihmisiä. Teistäkin näitä löytyy https://youtu.be/gFbY974MF88 linkki vie siis kristityn tekosiin. Ja äijä vielä kehtaa hakea senaattoriksi. 30senä saanut jo porttikiellon kauppakeskukseen ollessa Ass DA?

Ja mikä on väärä ihmismassa? Me? Te? Kristityt? Muslimit? Buddhalaiset? Shintot? Ateistit? Uskonnottomat?
 
Viimeksi muokattu:

sinikettu

Jäsen
Ja mikä on väärä ihmismassa? Me? Te? Kristityt? Muslimit? Buddhalaiset? Shintot? Ateistit? Uskonnottomat
Sellaiset, jotka pitävät homoja normaaleina ihmisinä, eli me. Seksuaalinen tasa-arvotyö on suhteellisen tehotonta jo kääntyneisiin ihmisiin. Vähän niin kuin jehovalaiset menisivät kaupittelemaan uskontoaan jo kymmenen vuotta hartaassa uskossa oleville ihmisille. Ei hyvä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@sinikettu jevovat ovat tavallisia ihmisiä, sinäkin. Minuun toki heidän opetuksensa eivät toimi. Ei sinunkaan. Kaltaisesi itse asiassa saivat minut pois kirkon piiristä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Seksuaalivähemmistöt eivät tasa-arvon edistämisessä ole niinkään ongelma. Se on mielestäni ongelma että itseään tasa-arvon edistäjinä ajattelevat heterot vittuilevat erinäisin(enemmän tai vähemmän) nokkelin tavoin homofobista, pelkoa omaavaa ja ennakkoluuloista porukkaa kohti. Noinhan sitä edistyshenkistä menoa luodaan. Tähän perään sitten 8/10 kotimaisista koomikoista. Vittuillaan jo valmiiksi ennakkoluuloja omaaville ja niin maailma on helpompi paikka seksuaalivähemmistöille.
 
Viimeksi muokattu:

sinikettu

Jäsen
Yksi syy, miksi Pridet eivät toimi isoon osaan ihmisistä: homofobialla on todella suuri geneettinen komponentti.

Toinen syy: homoseksuaalisuus usein nähdään ryhmäkoheesiota alentavaksi tekijäksi. Pride-kulkueet ynnä muut todennäköisesti lisäävät tunnetta siitä, että homot kuuluvat eri sosiaalisiin ryhmiin kuin anti-homot, mikä todennäköisesti saattaa lisätä homofobiaa noilla ihmisilllä.

Yksi sosiaalipsykologian Iron Law lienee se, että jos jokin ominaisuus tai käyttäytymismalli halutaan saada hyväksyttävämpään valoon, paras keino siihen yrittää saada ihmiset näkemään tämä ominaisuus yhä normaalimpana osana sosiaalista ryhmää.
 

Rankkari

Jäsen
Niille jotka tykkää tv:n pehmohomopornosta, niin kannattaa katsoa salkkareita.
Äskettäin siinä oli tavallista vahvempi, homoeroottinen kohtaus. Valitettavasti näin sen.
Ehkä se menee huomisiin iltapäivälehtiin. Tai sitten ei. Aika yleistä salkkareissa, tuo homoilu.
Heterona tuo ei kiinnosta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Niille jotka tykkää tv:n pehmohomopornosta, niin kannattaa katsoa salkkareita.
Äskettäin siinä oli tavallista vahvempi, homoeroottinen kohtaus. Valitettavasti näin sen.
Ehkä se menee huomisiin iltapäivälehtiin. Tai sitten ei. Aika yleistä salkkareissa, tuo homoilu.
Heterona tuo ei kiinnosta.
Tykkäsit kuitenkin. Et sinä sitä muuten täällä olisi maininnut..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minua ei ole koskaan kiinnostanut salkkarit, eikä sillä ole ollut mitään tekemistä seksuaalisen suuntautumiseni kanssa.

Voisin jopa kirjoittaa tämän myötä "asia joka avautui minulle", sillä en olisi muutoin tiennyt että kyseistä sarjaa on esitetty (ja ilmeisesti myöskin tehty uusia osia). Luulin, että on loppunut jo vuosia sitten. Voi olla, että en ole yksin ja sarjan tuotantoyhtiö yrittää edes jollain keinolla saada "kohuja" lööppeihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös