KalPan maalivahtipeli

  • 14 378
  • 19
Suosikkijoukkue
KalPa
Etsiskelin sopivaa ketjua, missä iloita tästä: SM-liigan torjuntaprosentit. Ei löytynyt, joten avataan ketju keskustelulle KalPan maalivahdeista.

Tänä syksynä sitten vihdoinkin mv-peli näyttää hyvältä. Oksa on kahdessa näkemässäni (Tappara-pelit) ollut todella varma ja tilastotkin on sen huomanneet. Tilastoja kaunistaa Oksan tapa hoitaa yksi tilanne vähintään kahdella torjunnalla, mutta samapa tuo miten hoitaa. Toivottavasti nyt pysyy ehjänä.

Järvisen taso on ailahtelevainen. Kärppiä vastaan tuli nollapeli, mutta Tampereen reissun jäljiltä ihan aiheesta luukunaukojana. Tapparaa vastaan molemmat maalit Järvisen piikkiin ja Ilvestäkin vastaan useampi helppo. Toivottavasti myös ottaa oppia Oksan mailapelistä: kiekkoa ei ole pakko vipata kulmaan/ränniin ja pakottaa omaa joukkuetta puolustustaisteluun.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Oksan pelaaminen on ollut varsin lupauksia herättävää, katsotaan pystyykö kaveri pitämään tasonsa. Mikäli pystyy, ei tällä osastolla ole mitään ongelmaa.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Ennen kauden alkua IS-liigaliite katsoi aiheelliseksi arvostella viime kauden perusteella Oksaa. Miehellä alkaa olla jo toki ikää eikä pahemmin meriittejä mutta tärkeää on ollut antaa hänelle mahdollisuus. Oksasta on tullut tilastojen perusteella ns. voittava maalivahti, mikä antaa myös joukkueelle terveen, sisäisen kilpailutilanteen. Pelejä en ole vielä tällä kaudella paikan päällä seurannut, joten miten lienee tilanne pelien sisällä eli tekeekö joukkue tinkimätöntä työtä puolustuksessa, jolloin maalivahtia ei jätetä yksin ottamaan sankarin roolia vrt. tilanne Kuivalaisen ja Kapasen kannettua vastuuta maalilla. Joka tapauksessa on ollut ilo seurata koko seuran piristymistä. Joutuu pian ostamaan lipunkin ennakkoon, kun kerkiää sitten joskus peleihin täältä lakeuksilta.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Se Mannerheimin klisee jatkosodan alusta lienee syynä suurelta osaltaan Oksan onnistumisiin, nimittäin "hyökkäys on paras puolustus".
Kun kiekkoa pelataan suurin osa ajasta vastustajan päädyssä, ei tilanteita omalle maalille paljoa tule. Mutta kyllä KalPan puolustus tekee varmaa työtä maalin edessä, ripareihin ei hyökkäjiä ole päästetty. Tosin SaiPa-pelin molemmat maalit olivat osin puolustajien sähellysten tuloksia.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Barça, KuPS
Mutta kyllä KalPan puolustus tekee varmaa työtä maalin edessä, ripareihin ei hyökkäjiä ole päästetty.
Pitkälti totta, siltikin itse kaipaisin puolustuksen otteisiin enemmän kovuutta oman maalin edustalla.

Mielestäni sekä Järä että Oksa ovat molemmat pelanneet hyvin. Järvisellä vain on liikaa tason heilahteluja vielä. Pitkäjänteisellä työllä ja peliajalla Järvisestä saadaan erinomainen maalivahti.

Oksaa taas parjattiin ennen kautta ihan turhaan, mies on esittänyt paria poikkeusta lukuunottamatta loistavia ja tasaisia otteita. On mielenkiintoista nähdä kumpiko tulee saamaan enemmän peliminuutteja kauden edetessä. Näillä näkymin Oksa saanee ainakin lähitulevaisuuden peleissä minuutteja, aivan oikeutetusti.
 
Viimeksi muokattu:

Raste

Jäsen
Oksa on kova kaveri!

Ei liene liikaa sanottu, että Oksa oli eilen Porissa mies voiton takana. Vaikkei torjuntoja niin kovin paljoa ollutkaan, ne olivat kaikki vaikeista laukauksista ja ohjauksista. Hyvällä olivat myös maalipuitteet omalla puolella!
 

Lodnikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Kävin kyttäämässä eilen HIFK pelin. Järvinen oli jäätävä, vaikka 2 ensimmäistä erää periaatteessa seisoi työttömänä. Todella vaikea peli herralle, 13 torjuntaa koko ottelussa, suurin hiki tuli varmaan alkuveryttelyssä. Omasta mielestäni kuitenkin osoittaa kaverin kypsyyttä tolppien välissä, koska nämä ottelut ovat vaikeampia kuin ne, joissa joutuu torjumaan kiekkosateessa.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Nostellaas tätä ketjua, koska maalivahtitilanne on lienee se tärkein yksittäinen kysymysmerkki tällä hetkellä joukkueessa.

KalPallahan on Pasi Kuivalaista ja Ari Ahosen puolta kautta lukuunottamatta ollut suoranaisena traditiona hommata melkoisen keskinkertaisia molareita (Järvinen, Oksa, Koskinen, Tuokkola, list goes on), jotka eivät oikein joukkuetta kykene kannattelemaan. 6½-8- akselilla mennään suurin osa ajasta ja joskus saattaa joku ysin iltakin tulla, mutta lähtökohtana on se, että milloin tahansa voi hörppy mennä sisään. Tässä lienee osasyy (Pekka Virran kevätsulamispelikirjan lisäksi) sille, ettei näitä mitaleita ole tämän enempää kertynyt, vaikka pudotuspeleihin ollaan menty viisi kertaa viimeisen kuuden vuoden sisällä.

Vaikka Samuli Perhomaalle onkin näitä nollapelejä nyt sattunut, niin tähän Oksa/Järvinen-laariin hän valitettavasti sijoittuu tämän hetken taidoiltaan. Kokemusta ei tosin ole senkään vertaa. Tietyllä tavalla vähän hassu tilanne, että taas tämä meni näin, koska nyt oli kerrankin ns. pudotuspelimaalivahti kehissä. Jos siellä olisi 80-luvun torjuntatekniikalla varustettu Juha Toivonen heilunut viime peleissä, niin eiköhän seura olisi jo reakoinnut niin että heilahtaa. Harmittaa vietävästi, mutta sellainen 7,5-12,8% mahdollisuus on kausi vielä pelastaa (toki sääleihin varmaan mennään joka tapauksessa) sellaisella aivan uskomattomalla Loton 7 oikein-kaappauksella (maalivahtien Ryan Lannon).

Joukkue on pelannut hienosti ja Perhardilaiselle tsemppiä, mutta ei kai hän nyt oikeasti mikään ykkösmaalivahti ole edes humoristien mielestä? HPK tarjoili eilisen pelin 1. erässä vähän esimakua siitä, millaista keittoa KalPalle tullaan pudotuspeleissä syöttämään. Silloin ei saa lurut mennä.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olen samoilla linjoilla kuin @nahkis ja kirjoittelinkin siitä tuonne vitutusketjuun. Tilanne muuttuu nyt hieman, sillä KalPa on hankkinut Andy Chiodon, vielä odotellaan pelilupaa mutta mies on ollut jo tänä aamuna harjoituksissa mukana.

Mitä Chiodon aiemmista kausista Suomessa muistan niin 2006-2008 oli ihan kelpo maalivahti. Viime kaudelta Tapparasta ei omia muistikuvia, paitsi ettei montaa peliä päässyt Metsolan varjosta pelaamaan. Tilastojen valossa ne on menneet ihan siedettävästi.

Chiodo ei ole mikään takuuvarma ykkösmaalivahti, mutta kuitenkin lähtökohtaisesti Perhosta varmempi valinta maalille. Todennäköisempää kuitenkin on, että tästä uudesta tandemista on lähinnä haastamaan Oksa/Järvinen-pari.

Kiva kuitenkin, että edes joku hankittiin. Ja jo nyt, eikä vasta 15. päivä helmikuuta.

"Voi se olla hyväkin."
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Chiodo ei ole mikään takuuvarma ykkösmaalivahti, mutta kuitenkin lähtökohtaisesti Perhosta varmempi valinta maalille. Todennäköisempää kuitenkin on, että tästä uudesta tandemista on lähinnä haastamaan Oksa/Järvinen-pari.

Kiva kuitenkin, että edes joku hankittiin. Ja jo nyt, eikä vasta 15. päivä helmikuuta.

"Voi se olla hyväkin."
Sarjajumbo Itävallan pääsarjasta, hmm Andy lienee tottunut kiekkosateeseen. Tätä ei pitäisi olla KalPassa luvassa, ne nelkyt kutia voi tulla viikon aikana.
Pakkohankinnalta maistuu, pyörittelipä tätä suuntaan tai toiseen. Tryoutille ei ollut halukkaita ja ehkä ihan hyvä niin (Dan Charleston case, vaikka pitikin nollat..).

Tässähän on vielä hyvää aikaa loukkaantua ennen siirtorajaa tai pahimmassa tapauksessa Kilpeläinen ehtii kuntoutua ennen play-offeja, jos tiedätte mitä tarkoitan. Näissä arpajaisissa kaikki on mahdollista.Youtuben antia Andysta. https://www.youtube.com/watch?v=JCao9tCEh3I
 

IceSky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Enpä odota suuria mullistuksia maalivahtipelissä suuntaan enkä toiseen. Ei Perhonen toki ole tasaisuudessaan eikä varmuudessaan Kilpeläisen tasolla, mutta Ilves ja HPK otteluiden maalit laittaisin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta puolustuksen piikkiin. Ja toisaalta niissä parissa Perhosen nollapelissäkin oli oma osuutensa joukkueen puolustamisella.

Joukkueena Kalpa osaa kyllä puolustaa. Tuskin sille muuten liigan toiseksi vähiten maaleja olisi tehty. Mutta hyökkäyspään puolustuspelaaminen on osoittanut heikkoutensa viime aikoina. Ilveksen kolme maalia ja Kerhon ratkaiseva maali ovat turhan monta samankaltaista virhettä vastustajan sinisellä. En usko, että Andyn kanssa olisi ollut erilainen lopputulos ko. vastahyökkäyksissä.

Parempi ja kuumempi pelatkoon, mutta pitkässä juoksussa
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Sepä otettiin mitä markkinoilta käytännössä irtosi tässäkohtaa eli paljon huonomminkin olisi voinut käydä. Chiodo on itseasiassa justiinsa sitä ns. kokenutta käyttöveskariosastoa mikä ei suuremmin petä jos ei loistakkaan, on oma mutu. Nyt ei taas Perhosella ole liikaa paineita jatkossa, koska on kaksi suhttasaista ukkelia toisiaan paikkaamassa eli tuostahan voipi viisaalla peluutuksella kasvaa ihan hyvä kevät maalivahtityön osalla : /
 

Mr Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Iisalmen Peli-Karhut, KuPS , PK-37
Maalivahti Samu Perhoselle haetaan ottelutuntumaa ja hän torjuu lauantaina KeuPa HT:n maalilla Mestiksen ottelussa KooKoota vastaan. Ottelun jälkeen Perhonen palaa KalPan vahvuuteen. - KalPan FB
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eilen matsin jälkeen otti pattiin rankasti, mutta en jaksanut niistä tuntemuksista nyt avautua. Mennään siis posin kautta: Andy persoonallisella tyylillään on ollut viihdyttävä ja varma maalilla. Päästettyjä 1,42/ottelu ja torjuntaprosentti 93,81. Eilenkin pari erittäin näyttävää hanskatorjuntaa. Nyt kun alan miettimään, niin onko mennyt ns. helppoja vielä missään pelissä? En ole tosin kaikkia matseja nähnyt kokonaan (esim. Lukkoa vastaan). Anyways, Andy antaa mahdollisuuden voittaa, mutta se tietenkin edellyttäisi että tehdään yli 1,42 maalia ottelua kohti.. Mutta se onkin eri ketjujen kamaa. Kiitos Andy ja kiitos toimisto hyvästä stuntista Kilpeläiselle!
 

IceSky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Eipä tule näköjään tänäänkään Perhoselle peliaikaa. Ja tuskin tulee tänä keväänä enää ollenkaan, jollei Tappara-peli ole pisteiden kannalta merkityksetön. Mielestäni hieman riskitaktiikalla mennään. Blues-ottelussa lauantaina tulee Andy saamaan esimakua ja oman osansa tulevista play off -otteista Kalpaa vastaan. Koskiseen se tehosi pari vuotta sitten, toivottavasti Andy on henkisesti hieman kovempaa kaliberia.

En antaisi itse vastustajalle edes mahdollisuutta moisen psykologisen aseen käyttöön. Olisiko Perhoselle pitänyt antaa parin ottelun luottamus Todennäköisesti puolustajatkin olisivat otteissaan huolellisempia ja tarkempia. Virheitä on tullut viime aikoina liikaa, kun on voitu luottaa Chiodoon maalinsuulla.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPan maalivahtipelistä ei ole näemmä pariin vuoteen ollut paljon keskusteltavaa. Eero Kilpeläinen hoiti kunnossa ollessaan nämä hommat aika suvereeniin tapaan, päättäen tämän KalPa-pestinsä parhaan maalivahdin Urpo Ylönen -palkintoon.

Tulevalla kaudella, 2017-2018, maalivahtivastuuta jakavat Denis Godla ja Niko Hovinen. Kolmantena sopimuspelaajana mukana on vasta 16-vuotias Jokipojista siirtynyt Arttu Ruotsalainen. Jos joku tietää kertoa lisää Ruotsalaisesta, niin kertokoon mieluusti meille muillekin. Nuori, aika isokokoinen kaveri on kyseessä. Ensi kaudella liigajoukkueen maalilla voisi kenties nähdä hiukan tasaisempaa työnjakoa maalivahtien välillä, kuin mitä tilanne Eero Kilpeläisen aikaan oli. Tai ainakin Godlan ja Hovisen välillä on vaikea tehdä niin selvää ykkös- ja kakkosveskari jakoa.

Ylipäänsä tämä osasto on minusta hiukan arvoitus, kuten oikeastaan koko ensi kauden joukkuekin. Voi olla, että KalPalla on vain kaksi keskitason veskaria, joista kumpikaan ei häikäise, tai sitten kaiken nappiin mennessä Godla nousee liigan kärkiveskareiden joukkoon ja Hovinenkin pystyy hyvään kauteen, kun saa siihen rauhassa valmistautua. Nämä viime kauden seikkailut kun eivät ehkä auttaneet saamaan miehestä aivan parasta irti...

Suomalaisen MM-kultamitalistin seikkailu idän kiekkoliigassa kuin suoraan Kummelista – hakee nyt rahojaan oikeudesta | Yle Urheilu | yle.fi
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan maalivahtipelistä ei ole näemmä pariin vuoteen ollut paljon keskusteltavaa. Eero Kilpeläinen hoiti kunnossa ollessaan nämä hommat aika suvereeniin tapaan, päättäen tämän KalPa-pestinsä parhaan maalivahdin Urpo Ylönen -palkintoon.

Tulevalla kaudella, 2017-2018, maalivahtivastuuta jakavat Denis Godla ja Niko Hovinen. Kolmantena sopimuspelaajana mukana on vasta 16-vuotias Jokipojista siirtynyt Arttu Ruotsalainen. Jos joku tietää kertoa lisää Ruotsalaisesta, niin kertokoon mieluusti meille muillekin. Nuori, aika isokokoinen kaveri on kyseessä. Ensi kaudella liigajoukkueen maalilla voisi kenties nähdä hiukan tasaisempaa työnjakoa maalivahtien välillä, kuin mitä tilanne Eero Kilpeläisen aikaan oli. Tai ainakin Godlan ja Hovisen välillä on vaikea tehdä niin selvää ykkös- ja kakkosveskari jakoa.

Ylipäänsä tämä osasto on minusta hiukan arvoitus, kuten oikeastaan koko ensi kauden joukkuekin. Voi olla, että KalPalla on vain kaksi keskitason veskaria, joista kumpikaan ei häikäise, tai sitten kaiken nappiin mennessä Godla nousee liigan kärkiveskareiden joukkoon ja Hovinenkin pystyy hyvään kauteen, kun saa siihen rauhassa valmistautua. Nämä viime kauden seikkailut kun eivät ehkä auttaneet saamaan miehestä aivan parasta irti...

Suomalaisen MM-kultamitalistin seikkailu idän kiekkoliigassa kuin suoraan Kummelista – hakee nyt rahojaan oikeudesta | Yle Urheilu | yle.fi
Luin itsekkin jutun. Paskaa säkää, mutta on siinä varmaan omakin tekeminen syynä, moiseen seikkailuun. Oli silloin about 5v sitten aivan Euroopan kärkivahteja. Loukkaantumisia ja huonoja seikkailuja vei miehestä parhaan terän. Nyt on kuitenkin jo hyvän tovin tiedostanut, että lähtökohtaisesti koko kausi KalPassa menee. Hyvällä tuurilla voi palata kohtuu hyvälle tasolle

Viime visiitillään esitti alkuun hyviä otteita, sitten ainakin omaaa silmään "palasi tasolleen". Ei ole ehkä se näyttävin molari, tai torjuntatyyli, mutta kunhan kiekon eteen kerkeäisi.

Godla sen sijaan on näyttävä, välillä ehkä liikakin. Näytöt ovat edellis kaudelta ihan hyvät. Ei mitään kauheita sulamisia mutta paikoittain erinomaisia otteita. Ottaa välistä game saverin, sitten saattaakin mennä siniviivan jälkeinen veto sisään. Jospa tälle kaudelle olisi jo rutiinia tarpeeksi.

Sen mitä molemmat viime kaudella esittivät. Pitäisi riittää. Riittä mihin? Siihen, että pelataan joka ilta voitosta. Varmaan aika fifti-siksti peluutuksella tosiaan mennään tulevalla kaudella. Ei sinällään mitään kauhean negaa sanottavaa kummastakaan, ainut mikä hirvittää omaa silmää. On heidän mokempien hieman ylipelaava tyyli. Välillä tuntui, että oli yli puoli maalia tyhjillään. Posina voi loppuun heittää sen, että mielestäni ihan kelpo kakkosveskoja molemmat. Nyt on vain toisen tai sitten duona kaivettava ykkösveskan romppeet niskaan. Ja näytettävä oma paras tasonsa, ehkä enemmänkin nykypuolustukseen peilaten.

Viime kausiin tosiaan verraten, nyt ei ole selkeää ykköstä. Ahonen, Koskinen Kilpeläinen.. 2013 taisi ollaa Tuokkolaa, Orea, Smuraa ja joku vielä. Ja se ei hirveän hyvin mennyt. Toivotaan, että nykyinen kaksikko pystyisi parempaan.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta edellinen mitalikausi 2008-09 vedettiin Mika-duolla Järvinen-Oksa, joten myös onnistumisia on historiasta, vieläpä kohtuu läheltä.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Godlalle työn sankarin palkinto, kaameaa hellettä omalla paikalla!
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Godlalle työn sankarin palkinto, kaameaa hellettä omalla paikalla!
Vaikkakin Kilpi on hyvä maalivahti ja pelasi monet pisteet viime kauden aikana omalle joukkueelle. Ei tälläkään kaudella olla pelejä veskareihin hävitty. Jos maaleja toiseen päähän tehdään n. 1,6/peli niin kyllä homma tökkii ihan muualla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös