KalPan kotikaukalon kutistaminen

  • 9 061
  • 29

Tulisiko KalPan kotikaukaloa pienentää

  • Kyllä, tulisi pienentää.

    Ääniä: 49 90,7%
  • Ei tulisi pienentää.

    Ääniä: 5 9,3%

  • Äänestäjiä
    54

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihmettelin ennen viime kautta, miksi joustokaukaloiden hankintavaiheessa kaukaloa ei samalla pienennetty. Tämä ratkaisu perustui ilmeisesti kolmeen seikkaan: 1. Pekka Virran kiekonhallintapeli vaatii välttämättä maksimaaliset kaukalon mitat, 2. Juniorien kehittymisen kannalta kaukalon koon on välttämättä oltava maksimaalinen, 3. Pienempi kaukalo näyttäisi katsomoiden sijaintiin nähden hölmöltä.
Nuo kaksi ensimmäistä kohtaa aivan varmasti pitävät paikkansa. En itse liputa ihan Änärikaukalon puolesta, koska peli saattaa mennä roiskimiseksi ja alueiden voittamiseksi kiekollisuuden kärsiessä. Toisaalta taas 60 X 30 -kaukalossa liigatasolla ei sekään toimi katsojan näkökulmasta, kun pelaajat eivät ole ominaisuuksiltaan yhtä hyviä kuin kansainvälisellä tasolla. Ns. kuollutta tilaa on ihan liikaa.

Suomessa taitaa valtaosa kaukaloista 28 m leveitä ja tuo on mielestäni paras vaihtoehto. Mahdollistaa pelin korkean intensiteetin ja samalla myös kiekollisen pelaamisen.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Pelasikos Jokerit viimeisinä liigakausinaan ottelun tai kaksi Hartwallilla NHL-askissa NHL-harjoitusotteluiden vuoksi. Muistaako joku näistä karkeloista mitään?
Muistelisin, että Jokerit pelasi vuosia sitten jokusen ottelun NHL-kokoisessa askissa, koska Hartwall Areena isännöi NHL Premiere tapahtumaa ja Jokereilla oli omat ottelunsa tuohon aikaan. Ymmärtääkseni Jokereilla oli myös halukkuutta pelata koko kausi pienessä kaukalossa, mutta syystä tai toisesta leveyttä lisättiin pelien jälkeen. Joku paremmin asiat muistava voi oikaista kirjoittamaani.

Mitä muuten säännöt sanovat kaukalon koosta?
Pituus 56-61 ja leveys 26-30. Alla lueteltuna kaikkien Liigakaukaloiden nykykoot lähteenä Kiekkoareena. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Pohjois-Amerikassa kaukalon koko on 61x26.

Paikkakunta ja kaukalon koko (m)
Helsinki 60,08 x 27,67
Kuopio 60 x 30
Kouvola 60 x 30
Oulu 60 x 29
Tampere 60 x 28
Jyväskylä 60 x 28
Lappeenranta 60 x 28
Turku 60 x 28
Mikkeli 59 x 29
Rauma 59 x 28
Hämeenlinna 58 x 30
Lahti 58 x 28
Vaasa 58 x 28
Pori 58 x 28
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Iso lentokenttä jossa vastustaja rullaa itsensä uuvuksiin ja kaatuu lopulta pienellä tönäisyllä on ihan legendaarinen kaukalo. Semmosen perinteen kutistaminen tuntuu vähä niinkun omia munia kutistaisi. Ei näitä palleja meillä kellään niinpaljon ole että kutisteluun olisi varaa : D
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Onkohan Samin toiveella, hallin kutistamis huhuilla ja tällä uudistuksella mitään yhteistä?

Uutiset - Next Generation on Suomi-kiekossa pisimmälle kehitetty pelaajapolku

Eli käytännössä jo Jokisen toimesta Floridassa pyörivä junnu-toiminto. Sillä erotuksella, että Olli tarjoaa siellä paikallisille samaa niin Sami co. tarjotaa ikäluokkansa parhaille. Tämähän se olisikin mukava Kuopioon tulisivat kaikki ikäluokkien parhaat opiskelemaan/pelamaan :) Siitäpä ei tarvitse kuin pari kallista ukkoa ja loput omia junnuja. :)

Itse hommaa kait pyörittä Markku "Masi" Keinänen. Jolla on siis jo vuosikaudet ollut mentaliteetti parhaat pelaa+ omasaunalaiset niin varmasti ihan toimiva projekti tuloillaan. Akatemian ekat jäsenet ovat KalPan C-B-junnuissa pelaava ehkä ikäluokkansa parhaita lupauksia oleva Leevi Aaltonen sekä tyttöjen puolelta Elisa Holopainen.

Siinäpä alkaisi kelpo houkutteet olemaan kun tarjotaan ilmainen polku huipulle + NHL kokoinen kaukalo.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Jos nyt äkkiä sahattais metri pois kaukalosta niin avittaskohan jo huomiselle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös