Millä NHL-joukkueella on parhaat kannattajat Jatkoajan keskustelupalstalla?

  • 1 890
  • 7

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Suht simppeli kysymys. Jokainen voi itse määritellä miten arvioi parhaat kannattajat, vaikkapa aktiivisuuden, asiallisuuden tai kirjoitustaitojen perusteella.

Tekisin pollin, mutta ei mahdu ilmeisesti kaikki joukkueet. Höh.

Flyersin jätkät on mukavia.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Vancouver Canucks. Aina kun joukkueen aiheeseen menee, niin saa lukea oikeasti asiantuntevaa tekstiä. En kerro ketkä kaksi kirjoittajaa siellä on pääosassa, jokainen tietää itse jos on edes vähän seurannut aihetta.

San Jose Sharks ja Las Vegas Golden Knights sitten kakkonen ja kolmonen.
 

Knap

Jäsen
Montrealin ketjua on hauska lukea. Bruins fanillehan ei ole mitään parempaa, kuin Habsin epäonni, joukkueella ja faneilla. Sitä tässä viime aikoina on ollut joidenkin päätöksien takia. Ketjussa myös ihan hyviä läppiä, kun usko tekemiseen puuttuu.

Canucksilla on ehkä paras asiantuntemus, mutta kun joukkue on niin hmv niin monesti viestejäkään ei ajatuksella lue, joten se ei sinänsä minua palvele.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Jaahas.. Alle listattuna Top-5 muodossa viiden kärki omista mietteistä sekä Bottom-1 joukkueelle, joka ansaitsee lampaanpersettä osakseen. Joukkueen nimen perässä kauden 2017/18 keräämät viestit, lukukerrat sekä lukukerrat / viesti kertomaan jotain mitä en itsekkään tiedä.

1. Vancouver Canucks - 43 viestiä, 13 050 lukukertaa, ~303 lukukertaa per viesti
- Ykkönen omassa lajissaan. Ei kerää hirveitä viestimääriä (lukumäärässään alempaa keskikastia) eikä erotu edukseen edes lukukerroissa, mutta tämä selittynee hyvin pitkälti joukkueen todellisella HMV-maineella sekä antipatioilla joukkuetta (erityisesti Sedinejä) kohtaan. Se etu kuitenkin 'Nuckseilla on, että joukkueen kausiketjuun kaudesta toiseen kirjoittelee vähintään Sedineihin verrattava tutkapari nuck - Mr. Smith. Eritoten ensimmäisenä mainitun viestit ovat pienen romaanin mittaisia, mutta aina, siis ihan aina, perkeleen mukavaa luettavaa ja avaavat hyvin joukkueen, sen kannattajien ja sen tulevaisuuden tilanteita kattavasti. Ei ole kovin montaa viestiä viimeisen ~5 vuoden ajalta jolloin en olisi nuckin (tai sen paremmin Mr.Smithin) tuotoksia lukenut läpi.

Erittäin hyvä todiste siitä, että määrä ei korvaa laatua. Juuri sopivalla tahdilla tulee viestiä ja vaikka noita asiapitoisia viestejä lukisi mielellään enemmän, niin kuten moni NHL-ketju on näyttänyt: Jos niitä viestejä alkaisi tulla joka päivä, kärsisi laatu ja useimmat viestit olisivat todennäköisesti jotain parin lauseen sutkautuksia. Keep up the good work nuck & Smith!

2. Philadelphia Flyers - 157 viestiä, 46 252 lukukertaa, ~295 lukukertaa per viesti
- Ehkäpä laajin katras ansioikkaita kirjoittajia. Joukkue itsessään on kiinnostava ja viestiketju kerää viestejä paljon (8. aktiivisin NHL-puolen kausiketju), mutta lukemiskokemuksesta mieluisan tekee juurikin tuo mainitsemani joukkio: Eager johtaa itseoikeutetusti joukkiota älyttömän tasokkailla ja kattavilla viesteillään ja sieltä taustalta sitten komppaavat ritarillisesti esimerkiksi Hyttynen, Caney, ~KarKaus~ sekä JTX - Enemmän tai vähemmän aktiivisesti itse kukin. Kuitenkin ketjua on mukava lueskella uusien viestien tullessa, sillä harvoin se pitää sisällään mitään turhaa paskaa kuten kinaamista jostain tietystä pelaajasta tai turhaa vinkumista jostain pelissä tapahtuneesta rikkeestä.

3. Pittsburgh Penguins - 190 viestiä, 47 646 lukukertaa, ~251 lukukertaa per viesti
- Vähän kaksijakoinen fiilis tästä. Päälimmäisenä mielessä on arvostus joukkuetta, sen dynastiaa sekä kausiketjun kirjoittajia kohtaan, mutta toisaalta joukkue on vähän Chicagon tapaan joidenkin gloryhuntereiden helppo kohde ja tätä meikäläinen ei järin arvosta. Kuitenkin kun kausiketjuun tulee uusia viestejä, tulee ne kuitenkin luettua ajatuksella läpi, sillä hyvin usein sieltä tulee sen verran kovaa settiä joukkiolta Walkin - Bosco - Wild-Chester. Muut komppaavat sitten enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Plussaa tulee rivarly-hengestä Philly-kannattajien kanssa, mutta samaan hengenvetoon miinusta on pakko jakaa sillä homma tahtoo välillä lähteä osiossa laukalle mikäli joku erehtyy kritisoimaan Crosbya / Malkinia jostain. Tällöin yleensä tuloksena on paskamyrsky ja ompahan välillä nähty kunnon marttyyritoimintaakin eli uhriudutaan kunnolla vaikka kyseessä olisi kuinka selvä tapaus. Noh, jääkiekon seuraaminen on helvetin tunnepitoista touhua ja eipä tuosta voi oikein liiaksi Pens-kannattajiakaan syyttää, sillä ainakin itse tiedostan myös syyllistyväni tuohon välillä.

4. Chicago Blackhawks - 394 viestiä, 90 315 lukukertaa, ~229 lukukertaa per viesti
- Voisi kai sanoa, että Chicagon oma ketju on NHL-puolen aktiivisin, sillä vaikka LVG peittoaakin sen viestimäärässä (822 viestiä), niin tuo Vegasin määrä hieman valehtelee jo pelkästään siksi, että se on yhdistetty ketju kaikista vuoden aikana tulleista LVG-viesteistä ja toisekseen: Alkuhuuma ja joukkueen tekeminen kiinnostaa...

Niin kiinnostaa kuitenkin Chicagonkin tekeminen ja tuota puolta on mukava lukea erityisesti erityisesti yhden kolmikon takia. Vertaisin tätä kolmikkoa erääseen Chicago-historian suurimpaan kolmikkoon: Stan Mikita (Lico) pitää huolen ketjun yleispelistä ja hoitaa paskimpanakin päivänä rutiininomaisesti sen pisteen-pari plakkariin silkalla henkilökohtaisella taidolla. Laidalla sitten aisapari Bobby Hull (Secord) * lämii kiekkoja maaliin jumalaisella prosentilla ja toisella laidalla puuskuttaa joukon hiljaisin, mutta ei todellakaan yhtään vähäpätöisempi Dennis Hull (reme). Ihailtavaa duunia itse kultakin tuolla ketjussa ja viestejä lukee oikein mielellään alusta loppuun.

Pienenä miinuksena kuitenkin ketjun gloryhunttausmeininki aina välillä sekä turhan vänkäämiset joidenkin seuran kannattajien toimesta. Tosin sekin on arkipäivää Jatkoajassa, mutta silti. :P

* Sorry Secord, tiedän kyllä Hullin historian ja maineen enkä todellakaan heijasta sinua noihin, vaan pikemminkin siihen Hullin huikeuteen pelikentillä.

5. Edmonton Oilers - 176 viestiä, 57 969 lukukertaa, ~329 lukukertaa per viesti
- 5. Suosituin joukkueketju tällä hetkellä, mikä selittyy toki suurelta osin Draisaitlin sekä McDavidin sopimuskuvioista kertyneistä viesteistä. Ketjussa on kuitenkin paljon asiaakin ja Edmonton kuitenkin joukkueena on aina kiehtonut vähintään jollain tasolla. Joukkueen kausiketjuun kun kirjoittelee Gretzky (oiler99) ja Kurri (TAM) ja taustalta skarppausta antaa vielä hieman ehkä hiljentymään päin ollut "Tiki" (Mounir) niin hyvä kokonaisuus saa alkunsa tästä. Koko kolmikon viestit ovat hyvää tavaraa, jota lukee mielellään ja jollaista toivoisi lisääkin tulevaksi - Etenkin Mounirin osalta :)

...

31. New York Islanders - 6 viestiä, 2 904 lukukertaa, 484 lukukertaa per viesti
- Oi ja voi, joukkueen kausiketjun tila on aika surullinen. Seuralla kaunis historia, samoin kuin entisillä kausiketjuilla, mutta nykymeno on todella surullinen ja hiljainen. uusia viestejä tulee pari kertaa kuussa ja vaikka ne ihmisiä tuntuvatkin kiinnostavan, niin silti juurikaan keskustelua ei saada aikaan. Loistavat aihiot olisi tuohonkin olemassa, sen verran kovia Isles-faneja palstalta kuitenkin löytyy (etunenässä Śmierć, Jack Daniel's, Finnish Isles sekä tietenkin tiiviste ja passenger). Muistan joskus kuutisen vuotta sitten kun Islandersin kausiketjut vielä elivät, keskustelu oli aktiivisempaa ja sinne tuli sen verran asiapitoista viestiä, että huhhuh. Nyt tosiaan viestit ovat edelleen ihan hyvää ja asiapitoista settiä, mutta kun ei vaan niitä tule kuin se pari kuukaudessa, niin kyllähän se latistaa tunnelmaa.

Enkä yritä tässä syyllistää muita, itsehän olen ollut yksi hiljaisimmista osion kirjoittajista viime vuodet vaikka joukkuetta edelleen seuraa lähes päivittäin ja matsejakin katselee. Jotenkin vain on ajautunut sellaiseen kierteeseen tuo osio, että kun muutkaan eivät kirjoittele niin ei sitten itsekkään. Tässä voisi kyllä itse ottaa ryhtiliikettä ainakin ja alkaa vaikka sitten hammasta purren väkertämään sinne settiä. Jos vaikka innostus tarttuisi muihinkin vahingossa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Aika vähän on tullut luettua NHL-osiota, vielä vähemmän kirjoitettua, koska ei ole jaksanut seurata ko. sarjan suosikkijoukkueen "otteita" (toki pystyminenkin vähän niin ja näin, koska kuitenkin tarvii olla päiväsaikaan skarppina, eikä sitä aikaa määrättömästi ole). Pitää kuitenkin antaa @adetti lle kehut siitä, että pitää käytännössä yksin tuon Sabresin kausiketjun kasassa, ja varsin hyvällä tasolla. Sääli, ettei Dissonanssia varmaan siellä enää tulevaisuudessakaan nähdä. Katsotaan, ehkä ensi kaudella pystyn osallistumaan tuohonkin keskusteluun, mutta lupaamaan en lähde.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Flyers. Ketjujen viestimäärät ovat korkeita, mutta niin on tasokin. Riitely ja lillukanvarsiin tarttuminen loistaa poissaolollaan. Vancouverin ja Calgaryn ketjuja lukee myös erityisellä mielenkiinnolla.

Noin yleisesti ottaen NHL-osio on tasoltaan palstan paras, koska sarjan seuraaminen vaatii oikeasti vihkiytyneisyyttä (kun ottelut pelataan monen suomalaisen kannalta mahdottomaan aikaan), eli sinne ei kirjoiteta yhden matsin/kilpailun pohjalla, kuten maajoukkue- tai muu urheilu -osioon. Vapaalla taasen keskustelun aiheet ovat vakavampia ja sitä kautta keskustelukin saa kovempia sävyjä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Haluaako nimimerkki @FutureHockey valaista hieman mitä tarkoittaa Blackhawksin ketjussa ilmenevä "gloryhunttausmeininki"?
Lähinnä tarkoitan tällä sitä, että kun joukkue menestyy niin alkaa niitä fanipoikia tulemaan koloistaan ulos aktiivisemmin ja viestejä tulee liukuhihnalta, mutta kun joukkue ei sitten taas menestykkään yhtä hyvin, niin myös nämä kirjoittajat katoavat siinä samassa kuin pieru saharaan. Otetaan vaikka esimerkkinä sellainen, että SC-kaudella '14-'15 Hawksien kausiketju keräsi 1384 viestiä ja hallitsevan mestarin seuraava kausiketju ('15-'16) keräsi huimat 1995 viestiä. Kun menestystä ei kuitenkaan '15-'16 kaudella tullutkaan samalla tavalla ja kausi '16-'17 oli myös, varsinkin pudotuspeleissä, pettymys, keräsi kausiketju enää 963 viestiä kauden aikana. Aikaisempina kausina siellä oli useampi erittäin aktiivinen kaveri kirjoittamassa, mutta johonkin hekin ovat hiljentyneet (tai ainakin vähentäneet viestimääriänsä dramaattisesti) kun ei siellä tällä kaudella ollut kuin kolme kantavaa voimaa ja sitten jokunen aktiivinen komppaaja + ne satunnaiskommentoijat.

Tämä siis perustuu ihan omaan mutuun eli voin olla väärässäkin. Vähän sama meininki kuitenkin kuin se, että Chicagon kulta-aikana alkoi Suomenkin kaduilla näkymään yhä useammalla ihmisellä Chicagon vaatteita ja nyt taas on alkanut näkymään enemmän Pens-vaatetusta ihmisillä. Sitä joukkuetta on mukava kannattaa mikä voittaa jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös