Kajaanin Hokki 2017–2018

  • 236 787
  • 937

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Juurikin näin tarkoitin asian olevan, joukkueen näkökulmasta asiaa katson. Tosin jos varaton konkurssipesä jää velkaa niin ennemmin tai myöhemmin nekin velat kadotetaan luottotappioiksi siellä velkojan puolella.
Joissain tapauksissa velkaa tehneen seuran johtokunnan tai hallituksen jäsenet tai jotkut muut "vastuulliset" toimihenkilöt saattavat olla jopa henk.koht.vastuussa veloista ja voivat pahimmassa tapauksessa joutua maksumiehiksi ? Sitä ei tietysti toivoisi kellekään, koska he eivät tod.näk. ole tehneet mitään omaa etuaan tavoitellakseen vaan ovat yrittäneet saada joukkueen toiminnan jatkumaan "viimeiseen asti". Toivotaan, että asiat kääntyvät kaikin puolin edes tyydyttävään ratkaisuun.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Aika vaikea toteen näyttää, että nykyinen johtokunta syynä kaikkiin velkoihin, koska velat pitemmältä ja ajalta sekä johtokunta vaihtuu vietyn väliajoin. Toki joku selvitys menneen kauden rahan käytöstä pitänyt tehdä jääkiekkoliiton kurinpitolautakunnalle, että niiltä osin voi lompakko aueta nykyiselta johtokunnalta tai ainakin rahoista vastaavalla.

Velkojien puolesta voi käydä huonosti, mutta Kajaanin kaupungille ihan oikein, pitää muutenkin ihan järjettömän korkeita jäämaksuja. Toki osalle velkojista pitäisi rahaa saada. En tiedä onko konkurssipesälle nimetty hoitajaa, joka ryhtyy realisoimaan konkurssipesän "omaisuutta". Mitä lie omaisuutta parit teroitukoneet, nippu mailoja ja varusteita ja toimiston materiaali.
 

Lätkä

Jäsen
Aika vaikea toteen näyttää, että nykyinen johtokunta syynä kaikkiin velkoihin

Ei todella!

Pitkältä aikajanalta noi velat ovat peräisin.....alku koko velkakierteelle lähti eräästä nimeltä mainitsemattomasta autokauppiaasta ja sitä rataa ollaankin sitten menty viimeiset 20 vuotta.

Tuossa aiemmin joku huhuili maksumiehiä... Ehkä kantsis lukea kommentoijan lukea yritys muodoista, mutta Hokin velkojen perinnän kohdalla niistäkään ei olisi apua. Kyseessä oli nimittäin RY, eli rekisteröity-yhdistys. Kyseissä tapauksessa....vaikka se niin pahalta tuntuukin, niin velkojat jäävät nuolemaan näppejään.

On se vaan erikoista....varmaan 10 vuotta sitten juttelin Epin kanssa ja toivoin muutosta osakeyhtiöksi. Takuulla rahaa olisi tullut paremmin, tosin tietty vastuutkin olisi olleet suuremmat. Oy olisi kuitenkin antanut enemmän vaihtoehtoja tiukan paikan tullen....vaikkapa sitten velkasaneeraus äärimmäisenä vaihtoehtona. Oy olisi myös ollut ajan tasalla vuosittaisten yhtiökokousten ja kirjanpidon myötä. Ry:n tila oli tuskin kenenkään tiedossa....noin niin kuin pilkun tarkasti.

OK...mut ei otta Oy tuulta siipiensä alle ja nyt ollaan tässä.

Muistakaapa muuten se, että kuinka paljon oli Spåralla velkaa(Oy:nä)....eli täydellisen konkurssikypsä, mutta sitten tuli liigan namusedät ja antoivat liigapaikan. Loppu onkin sitten historiaa. Tasan ei käy onnenlahjat... Hokki ei vaan ollut niin mediaseksikäs, ei riittävän suurella katsojakapasiteetilla varustettua hallia, eikä muutoinkaan sijainnilta ja vauraudellaan liigan namusetien mieleen olevan maakunnan joukkue. Näin ollen kohtalo oli tämä. Uskon, että Spåran, Kookoon ja Jukurien kaltainen armonpala tulee vielä yhden mestisjoukkueen kohdalle...voitte itse päätellä, mikä se mahtaa olla? Halli se liigatiellä pitää! Mikäli ei sellaista ole, niin kermaperseidenkerhoon ei ole mitään asiaa!
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Sen verran hurjia huhuja kuului tänään "uutta Hokkia" puuhaavista tahoista että huh-huh. Jos pitää paikkansa niin tuo seura ei ainakaan talousongelmiin kaadu. Sen verran kovan linjan talouselämän vaikuttajia Kainuun mittapuussa kyseessä. Täytyy pitää sormet ristissä että huhuissa on perää, jos on niin eiköhän me Suomi-Sarja pelejä ensi talvena Vimpelinlaaksossa katsella.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Sen verran hurjia huhuja kuului tänään "uutta Hokkia" puuhaavista tahoista että huh-huh. Jos pitää paikkansa niin tuo seura ei ainakaan talousongelmiin kaadu. Sen verran kovan linjan talouselämän vaikuttajia Kainuun mittapuussa kyseessä. Täytyy pitää sormet ristissä että huhuissa on perää, jos on niin eiköhän me Suomi-Sarja pelejä ensi talvena Vimpelinlaaksossa katsella.

Kuulostaa mielenkiintoiselta, pystytkö avaamaan edes vähän näin foorumiympäristössä? Tälläistä tukeahan se Kainuulainen urheilu tarvitsee!
 

Lätkä

Jäsen
Ei siihen imuriin.

No huh!

Mulle kelpaa kyllä, jos joku haluaa sijoittaa Hokin uuteen tulemiseen!

Se on sitten aivan sama, vaikka alkuperä on Cayman....kunhan sitä vaan jostain saadaan. Ei Kajaanissa/Kainuussa raha puissa kasva ja vielä vähemmän, jos sijoituskohde on jääkiekko.

Olen äärimmäisen onnellinen kaikista, jotka ovat valmiita laittamaan panoksensa Hokkiin. Lisäksi...mikäli vielä homma perustetaan osakeyhtiöpohjalle, niin siinä vaiheessa astun itsekin tukijoiden joukkoon.

Nyt vittu näytetään hutipotkupalloilijoille, mistä kana pissii!
 

Puncheon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
JEP!

Voisko joku kopioida ja liittää KS:n uutisen tänne, kun ei itselle kyseistä aviisia tule....

Teemu Määttä summasi jutun twitterissä: "Kainari kertoo, että Kajaaniin syntymässä uusi edustuskiekkoseura (Oy). Lähipäivät ratkaisevat, miten käy. Haluavat Suomi-sarjaan 2017-2018." Taustoissa häärisi ainakin ex-Hokkilaisista Olli-Pekka Hyyryläinen.
 

Lätkä

Jäsen
Olli-Pekka Hyyryläinen.

PIETU!

Loistavaa! Entinen pelikaveri....ja on oikeesti jämäkkä äijä! Lisäksi taustalla liiketaloudesta koulutus. Ei luulis ainakaan siitä jäävän kii. Kaiken huippuna ikuisuuden toivottu OY!

Olen varma, että nyt homma toimii.... Ei muuta, kuin nopeasti nimi kaupparekisteriin, jotta pääsee tukee...
 

Puncheon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
PIETU!

Loistavaa! Entinen pelikaveri....ja on oikeesti jämäkkä äijä! Lisäksi taustalla liiketaloudesta koulutus. Ei luulis ainakaan siitä jäävän kii. Kaiken huippuna ikuisuuden toivottu OY!

Olen varma, että nyt homma toimii.... Ei muuta, kuin nopeasti nimi kaupparekisteriin, jotta pääsee tukee...

Jutusta poimintoja: Hyyryläisen mukaan resurssit ja mahdollisuudet Suomi-Sarjaa on, jos asiaa viedään eteenpäin. Lisäksi joukkueen kokoamista ensi kaudeksi Hyyryläinen ei näe ongelmana. "Olemme selvitelleet, että kainuulaisia pelaajia löytyy riittävästi, ja kiinnostusta tänne on tullut myös muualta."
 
Pyynnöstä, ohessa juttu, kiitos Kainuun Sanomat:

On hyvinkin mahdollista, että kajaanilainen edustuskiekkoilu palaa sarjatoimintaan jo ensi kaudella.
Uusi seura on ollut valmisteilla ja rakenteilla vajaan parin viikon ajan. Projektin sysäsi liikkeelle se, että Edustushokki ry jäi ilman Mestis-lisenssiä ja hakeutui myöhemmin konkurssiin oma-aloitteisesti.
Kainuun Sanomien tietojen mukaan uutta seuraa on synnyttämässä joukko paikallisia yrittäjiä. Tarkoituksena on ollut käynnistää toiminta osakeyhtiömuodossa.
– Tällaisia keskusteluja olemme käyneet, mutta mitään valmista meillä ei vielä ole. Lähipäivät ratkaisevat, syntyykö mitään, sanoo Olli-Pekka Hyyryläinen, yksi projektin puuhamiehistä. Hän on Hokin entinen pelaaja ja työskentelee nyt OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtajana Kajaanissa.
– Teemme kaikkemme ja katsomme, löytyykö täältä yhteishenkeä siihen, että saamme edustuskiekkoseuran pystyyn.

Toiminnan uskottavuus vaatisi Hyyryläisen mielestä vähintään Suomi-sarjassa eli kolmanneksi korkeimmalla tasolla pelaamista.
– Resurssit ja mahdollisuudet siihen löytyvät, jos tämä porukka vie asiaa eteenpäin.

Uuden seuran perustamisessa piisaa kiirettä. Jääkiekkoliiton hallitus kokoontuu lauantaina Helsingissä, ja ensi kautta koskevien sarjapaikkahakemusten olisi syytä olla käsittelyssä tuolloin. Tämä onkin ollut Kajaanin edustuskiekkoseuraa rakentavien tavoitteena.
– Jos siinä kokouksessa ei ole mitään (Hokkiin liittyvää) käsiteltävää, seuraava varma mahdollisuus tähän olisi vasta elokuussa, seuraavassa liiton hallituksen kokouksessa, kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo.

Hän lisää, että jälkimmäinen vaihtoehto tulisi auttamattoman myöhään jo joukkueen rakentamistakin ajatellen. Jos liiton hallitus myöntäisi seuralle sarjapaikan ”kabinetin kautta”, sen jälkeen pitäisi vielä tehdä lisenssihakemus Jääkiekkoliiton lisenssikomitealle.
– Näkemykseni on, että ellei Hokilta tule sarjapaikka- ja lisenssianomuksia, pelaamme Suomi-sarjan 15 joukkueella viime kauden 16 sijaan, lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro sanoo.
Olli-Pekka Hyyryläinen on viime aikojen tapahtumien takia kantanut huolta kainuulaisen jääkiekkoilun tulevaisuudesta ja juniorityöstä. Hän uskoo, että ilman edustustason lippulaivaa harrastajamäärät putoaisivat.
– Se olisi taas yksi askel huonompaan suuntaan Kainuun kannalta.

Jos asiat hoituvat ja paikka Suomi-sarjaan avautuu, Hyyryläinen ei näe joukkueen kokoamista ensi syksyksi ongelmana.
– Olemme selvitelleet, että kainuulaisia pelaajia löytyy riittävästi, ja kiinnostusta tänne on ollut myös muualta.

Hyyryläisen mukaan edustuskiekkoseurasta olisi tarkoitus tehdä maakunnan lätkänuorten ponnahduslauta uralla eteenpäin. Viime vuosina Mestiksessä tämä ei toteutunut, hän sanoo.
– Olen ollut huolissani siitä, ettei kainuulaisen pelaajapolun kautta ole tullut pelaajia Hokin edustusjoukkueeseen. On pitänyt lähteä muualle 14–15-kesäisenä, jotta on päässyt uralla eteenpäin. Kajaaniin jääneillä tie on ollut tietyllä tavalla tukossa.

Hyyryläinen korostaa, että uuden harjoitusjäähallin saaminen Kajaaniin olisi erittäin tärkeä askel paremman huomisen rakentamisessa. Nyt treenivuoroja ei ole tarjolla riittävästi.

Edustushokki ry:n toiminta oli raskaasti tappiollista. Velkaa oli yli puoli miljoonaa euroa. Hyyryläinen luottaa siihen, että edustuskiekkoilua voi pyörittää Kajaanissa terveellä pohjalla, mutta ”se vaatii tuen kaikilta”.
– Uskottavuus tulee sitä kautta, että toiminta on järkevällä tasolla.

Mahdollisen uuden seuran nimeä Hyyryläinen ei halua vielä kommentoida.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tuohon nimihommaan mahdollissa uudessa seurassa ottaisin kantaa sen verran, että Hokki on perinteikäs ja Suomessa tunnettu seuranimi, joten sen pitäisin ennallaan. Muuten kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, joka lehteen laitettu. Ainut mitä mietin niin on se, että toivottavasti uudella seuralla on tavoitteena jollakin aika välillä mestis. Se on kuitenkin korkein sarja, jota Kajaanissa jääkiekossa voidaan pelata.. vielä.

Jännä olisi tietää muutkin toiminnan "alulle panijat" kun OP.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Hyvältä kuulostaa, mutta taitaa tulla kiire Suomi-Sarjan lisenssin hakemisessa? Jos joukkue saadaan kasattua, niin ehdottomasti käyn katsomassa mieluummin SS-pelejä kuin tuota tylsää ja aneemista Mestistä.
Toki tulevaisuudessa Mestis-Kiekkokin voisi kiinnostaa, kunhan täällä Suomen maaperällä lopetettaisiin tuo helvetin kabinetti ja suljetun liigan touhotus.

Käsittääkseni taustayhtiölle täytyy uusi nimi hankkia, mutta Hokki nimi voidaan säilyttää joukkueen nimenä? Kelpaa ainakin meikäläiselle.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Toiveet ovat taas vähän korkeammalla! Toivottavasti puuhamiehiä löytyy tarpeeksi ja itsekin olen jo ehtinyt kiintyä Hokki-nimeen. Ainakin olisi helpompi saada vanhat kannattajat takaisin hallille Hokki-nimeä hyödyntämällä. Osakeyhtiö-muodossa "Hokki" olisi todella koko Kainuun joukkue, joten peukut pystyyn!
 

Lätkä

Jäsen
Juuri näin yhtiön nimi voi olla mitä vain ja seuranimenä Hokki


Eiköhän se nimi säily Hokkina...

Nyt tehdään jotain sellaista, mitä kaikki ovat toivoneet... Seurasta, että joukkueesta tehdään niin kajaanilainen/kainuulainen, kuin vaan se voi olla mahdollista. Tietty osakkeiden omistajat voivat olla ketä vaan, mutta johto ja pelaajat maakunnasta ja valkuksi luonnollisesti Jukka Niiranen.

SS tuntuu oikeasti aidolta sarjalta vuosikausien Mestis-turhakkeen jälkeen! Mestis todella ajautui Spåran, KooKoon ja Mikkelin armopalanousujen myötä täysin kiinnostamattomaksi paskasarjaksi! Enkä edes moiseen nousua toivo, ellei sarjoja avata! Ainoastaan sarjojen avauksen myötä voi kyseistä sarjaa kannattaa, mutta nykymuodossaan EI KOSKAAN! Suorastaan irrationaalista, että kohtu suurilla rahoilla mestisseurat leipovat pelaajia liigajoukkueisiin, jotka nauravat partaansa ja kiittävät ilmaisista pelaajista. Kuinka joku saatanan mestisintoilija voi tällaisen hyväksyä ja vielä hurrata, että "jee, meidän poika nousi liigajoukkueeseen"!? Vähän sama, kun köyhä satsaisi kaikki rahansa kalliiseen autoon ja rikas naapuri ottaisi sen pois ja toteaisi, "että minulle tämä kuuluu, koska olen varakkaampi". Mestis on siis nykyisellään ainoastaan valtava menoerä ja ainoastaan idiootti moiseen skeidaan tunkaisee rahansa!
 
Viimeksi muokattu:

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Juu,.. olihan tuolla Suomi-Sarjassakin noita kabinetti päätöksiä esim. RoKi, taisi olla sarjassa 8. ja ei selvinnyt pudotuspeleihin ja ei muuta kun Mestikseen, onhan siellä Lappi-Areena vai mikä lie nykyään nimeltään?
Muistaakseni Jokipojat nousi heti takaisin aivan "rehdisti," vaikka heilläkin oli silloin alkukausi surkea. Hermes myös kabinetti-päätöksellä, Kaikki joukkueet, jotka pelaavat tuota mestistä ensikaudella, ovat paikkansa ansainneet, tavalla tai toisella? Henkilökohtaisesti nykymestis ei vaan tunnu edes -90 luvun 2-divarin tasoiselta, noin kiinnostavuudeltaan.

Mitään muuta en toivo, mutta nousut ja putoamiset, ne kuuluvat urheiluun ja joskus myös elämään.
 

Lätkä

Jäsen
Pietu puhui tulevasta Hokista maakunnan kiekkojunnuille ponnahduslautaa.... Sitähän tässä ollaan aina toivottu. Jo kuopatun Hokin aikana Kainuusta valui järjetön määrä kiekko-osaamista muualle. Kirkkaimpina tähtinä mm. Janne Pesonen, Joonas Kemppainen jne. Tällaisten kaverien kasaaminen tulevaisuudessa yhteen jo nuorena on elintärkeää. Siksipä yhteystyön esim. Kuhmoon, Sotkamoon, Suomussalmelle on oltava tiivistä.

Nyt voisikin ajatella, että joidenkin jo Kajaanista/Kainuusta lähteneiden pelaajien houkuttelemista takaisin kotiseudulle. Näiden lisäksi sitten voisi miettiä maltillisesti täsmähankintojen hankkimista. Mitään sitovia yhteistyösopimuksia näiden liigaverenimijöiden kanssa EI missään nimessä. Sen todellisen "hyödyn" kyseistä sopimuksista olemme kaikki nähneet. Esim. tapaus-Humaloja! Hokki jyräsi sarjassa ja yhtäkkiä jannu imaistiin hutsin helvettiin joukkueesta. Hokki jäi nuolemaan näppejään, peli aivan sekaisin ja liigajoukkue heitti mukamas "korvauksena" muutaman asennevammaisen kakaran! Tuollainen ei saa enää koskaan toistua.

Tällaisia mietteitä....ja off topicina suuri kiitos HockeyISKingille KS-uutisen kopioinnista.
 

Lätkä

Jäsen
Juu,.. olihan tuolla Suomi-Sarjassakin noita kabinetti päätöksiä esim. RoKi, taisi olla sarjassa 8. ja ei selvinnyt pudotuspeleihin ja ei muuta kun Mestikseen, onhan siellä Lappi-Areena?

Näinpä!

Muuan nimekäs jääkiekkolegenda sanoi eräässä haastatteluussa, ettei Rovaniemi olisi ehkä koskaan noussut maamme kakkostasolle jääkiekossa, mikäli se olisi vaatinut nousun urheilullisin velvoittein...Näin ei kuitenkaan toimittu, vaan nosto tehtiin, koska paikkakunnalla sattuu olemaan laadukas jäähalli ja leuaton diktaattori(Kalu Kummola) niin halusi!

Tuota kaavaahan nämä sarjanousut ovat noudatelleet. Kun on riittävän iso jäähalli, niin joukkue nostetaan liigaan ja kun on riittävän kookas jäähalli, niin paikka divarissa tai missä sarjassa tahansa aukeaa! Uskokaa, mut seuraavaksi pedataan liigapaikkaa JoKiPolle...ei ehkä ihan lähivuosina, mutta kuitenkin ajallaan vuoren varmasti. Sama koskee TuToa ja ehkä jopa Hermestä. Niin...ja tottahan toki Espoota! 250 000 asukkaan keinotekoinen kaupunki...nukkumalähiö. Noiden lisäksi tällä mätäpaskalla systeemillä muutaman vuoden päästä ollaan vinkumassa Hokkia mestikseen...saatte olla varmoja! Toivottavasti silloin pidetään päät kylminä ja oksennetaan Antilan, Vuorisen, Soron ym. mulkvistien ehdotuksille!

Huvitti, kun MM-kisoissa haastateltiin liiton perässä hiihtävää puudelia, niin hän totesi kabinettipaskasta kysyttäessä...ikään kuin jääkiekkoväkeä mielistellen, että "eiköhän nämä kabinettinostot ole jo tehty". No totta helvetissä on, kun kaikki merkitykselliset joukkueet ovat nostettu divarista pääsarjaan ja lyöty luukut kii! Eipä sitä enää tarvitse nostella, kun kaikki on nyt tullut nostettua! Siellä ne nyt kabineteissa nostetut ent. divarijoukkueetkin kultapossukarsinassa kiltisti makaavat ja kovin on kabinettinostojen kritiikki laantunut heiltäkin, vaikka divarissa huusivat kovaan ääneen urheilullisuuden nimeen.

Mulle sopii, jos ei urheiluperustein voi nousta maamme parhaaksi, niin pelataan sitten vaikka Ö-sarjassa urheiluperustein!
 
Viimeksi muokattu:

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kainuun Sanomissa ilmoitettiin juuri, että uusi Hokki Kainuu Oy sai Jääkiekkoliiton hallitukselta paikan Suomi-sarjaan ensi kaudeksi. Uuden yhtiön on vielä haettava sarjalisenssiä Jääkiekkoliiton lisenssikomitealta.

Olen erittäin tyytyväinen vaivaa nähneiden ripeään toimintaan ja tällä hetkellä alkaa näyttämään hyvinkin mahdolliselta, että Hokki pelaisi ensi kaudella jopa Suomi-sarjassa.

EDIT: Linkki uutiseen http://www.kainuunsanomat.fi/kainuu...-uudelle-hokki-yhtiolle-paikan-suomi-sarjaan/
 

Lätkä

Jäsen
Olli-Pekka Hyyryläinen.

Pietu tuntuu olevan mies, joka nostaa Hokki kerta toisensa jälkeen parrasvaloihin!

Viimeksi, kun Hokki vajosi aina maakuntasarjaan asti, niin Pietu oli mukana nostamassa joukkuetta aina mestikseen saakka. Ja jälleen.. Kukas muu, kuin Pietu!

Mikäli sarjat avataan, niin Pietun toimesta nähdään Kajaanissa vielä joku päivä liigakiekkoa ;)
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Ensi viikolla sitten, julkisuuteen ja hommat eteenpäin. Osakeet myyntiin ja kunnon julkisuusmylly sponsorien saamiseksi. Siitä se lähtee uuden alku, niinkuin Hokin kotisivuilla lukee!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös