Ässien varustesopimus

  • 3 441
  • 9
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Lehtitietojen mukaan Eastonin ja Bauerin tuotemerkit omistava jenkkiläinen Performance Sports Group on kaatumassa konkurssiin mahdollisesti jo aivan lähipäivinä. Ässä-pelaajat eivät varmaankaan saa suoraan sponsorirahaa firmalta, toisin kuin Ovechkin ja Toews (noin 500 000 USD per kausi) tai Auston Matthews (n. 200 000 USD) mutta joka tapauksessa konkka varmaan jollain aikataululla vaikuttaisi myös Ässiin kun varuste toimitukset loppuvat... Mailat nyt loppuisivat varmaan ensimmäisenä ja mikäli Hirsimäki sitten tekisi korvaavan sopimuksen esim. Jofan kanssa, niin pelaajilla varmaan ottaisi aikansa totutella uusiin varusteisiin - mm. luistimiin - kesken kauden.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tuskin vaikuttaa Ässiin mitenkään. Uusi omistaja tulee tilalle.

Tavallaan harmittaa kun jääkiekossakin varusteet ovat nykyään muutaman ison yrityksen tekemiä. JOnssons FAbrikerkin on ollut jo kymmenen vuotta Reebokin omistama ja koko tuotemerkki on kadonnut markkinoilta. Tai en ainakaan muista enää uusia JOFA;n varusteita nähneeni jääkiekossa.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Tästä saisi varmasti paljon laajemmanki keskustelun jos ruvetaan tarkastelemaan jääkiekon varustevalmistajia ja erityisesti sitä miten tuo markkina on keskittynyt muutamille tahoille ja kuinka suuri joukko valmistajia on poistunut kartalta.

Ässiin Bauerin tilanne tuskin vaikuttaa tällä kaudella yhtään millään tavoin. Bauer on niin vahva merkki että toiminta jatkuu ja konkurssihakemus on tehty jotta velkojilta pystytään suojautumaan. Uutisoinnin mukaan firmalla / brändillä on muutamien kuukausien kuluessa uudet omistajat.

Kokonaan toinen asia on markkinoiden kilpailutilanne ja miksi nämä yritykset eivät kannata. Järjettömän suuret sponsorointikulut, laji joka ei kasva päämarkkina-alueella Pohjois-Amerikassa, pelin liian suuret kustannukset harrastajille, ylitarjonta varusteissa jne...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kokonaan toinen asia on markkinoiden kilpailutilanne ja miksi nämä yritykset eivät kannata. Järjettömän suuret sponsorointikulut, laji joka ei kasva päämarkkina-alueella Pohjois-Amerikassa, pelin liian suuret kustannukset harrastajille, ylitarjonta varusteissa jne...

P-Amerikassa pelaajan arvo mitataan hyvin pitkälti rahassa. NHLPA parkasi aikanaan Selänteelle, kun tämä teki Coloradon ja San Josen keikkojen jälkeen uuden diilin Anaheimiin, että sopimus on liian halpa. Se kun vaikuttaisi negatiivisesti kaikkien muidenkin pelaajien ansiokehitykseen ja sitä myöden jääkiekkoilijoiden yleiseen arvostukseen vs. pesäpalloilijat ja koris- ja jenkkifutisstarat. Ja Ovechkinin ja Toewsin tasoiset starbat osaavat kyllä hinnoitella mainosarvonsa jos urheiluvälinevalmistaja haluaa käyttää heitä mainosmannekiineinaan. Varsinaiset varustesopimukset varmaan tehdään Änärissäkin joukkuekohtaisesti eikä pelaajien mieltymyksillä liene asiaan suurtakaan vaikutusta.
Jostain ne sponsorirahat on kuitenkin revittävä ja se jokin lienee varusteiden myyntikatteet eritoten vähemmän tärkeillä markkina-alueilla. Tiedä sitten juniorien kiekkoharrastuksen kustannusrakenteesta ja siitä kuinka isoa osaa näyttelevät vuotuiset varustekulut. Moni alemman tason seura ainakin elää täysin kädestä suuhun ja pelaajilta kiskottavat seuramaksut ovat tärkein tulonlähde. Tuskin edes Suomisarjan joukkueet laskevat kovinkaan paljoa pääsylipputulojen varaan ja ainakin Porissa A:n SM sarjaa pääsee näkemään ilmaiseksi.
Mutta jos koko varustepaketin joutuu uusimaan vuosittain tai vähintäin kahden vuoden välein, niin kalliiksi sekin tulee. on sitten kyse junnusta tai alasarjoissa tahkoavasta höntsäkiekkoilijasta. Onneksi ainakin vielä 15 vuotta sitten ketään ei suuremmin kiinnostanut vaikka pelasikin Gretzky-mallin Jofa VM päässä ja ns. hartiasuojatkin olivat varmaan jostain 70-luvulta.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen kerran kun palstalle tulee ihan todellinen huippu asiantuntija Jukka Ropponen, niin eikö vaan @San Jose Shark #50 silloinkin ole kertomassa omalla "asiantuntemuksellaan" miten asiat on änärissä ja miten ne varuste jutut oikeen menee...
Heh.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Taitaa tuo varustepolitíikka mennä Änärissä kuten monessa muussakin paikassa siten, että varusteraha on sisällä sopimuksessa ja ostat sillä rahalla sitten uusia varusteita tai et ja tietenkin mailat menee samasta budjetista. Jos osaat neuvotella itsellesi sponsorin, joka kustantaa mailat ja varusteet, niin sopimuksessa ollut raha näiden hankkimiseen jää taskun pohjalle ikäänkuin palkaksi. Suomessa tuo menee niin, että joukkue hankkii mitä hankkii sopimuksen mukaan ja niillä mennään. Luistimet taitavat olla ainoat, jotka osittain voidaan hankkia toiselta merkiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös