World Cup 2016: Yhdysvallat

  • 36 180
  • 103
Tila
Viestiketju on suljettu.

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Sorry off-topicista, toki sivuaa USA:ta sen verran, että hämmästyttävästi ovat tippuneet Kanadan kyydistä. Vahvat otteet junnukisoissa ja toimiva nuoriso-ohjelma antoivat vielä esim. Vancouverin aikaan odottaa, että kamppailu kärjessä pikemminkin tiivistyy 2020-lukua kohti. Toki täytyy myöntää, että jenkkejä tuo jonnejoukkue on verottanut aika kovasti.

Tama turnaus ei kerro mitaan USA:n tasosta. Tosiaan jonnet veivat ison siivun, mutta isoin virhe oli valmentaja valinta. Torts on aivan eri koulukunnan mies kuin jenkkien nuoriso-ohjelman periaatteet. USA takoo modernin ajan opportunistikiekkoilijoita hirvella tahdilla ja niille lyodaan valmentajaksi inhopessimistista duunariajokoirakiekkoa peluuttava orjapiiskuri. Sen naki heti, etta oldschool-Torts on ehka huonoin vaihtoehto newclass-jenkeille. Mutta ei, silti oli pakko hommata Tortorella, ei jumalauta. Kai se oli pakko hommata jennki koutsi ja toki Torts on yksi parhaista jenkeista eva, mutta aivan vaara valinta. Ja jos sinne oli pakko hommata kokemusta ja kotimaisuutta, niin miljoonaziljoona kertaa ennemmin vaikka Laviolette.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Pilkunviilausta, mutta kyseessä oli puolivälierä. Tämähän johtui osaltaan siitä, että Kanadan peli yskähteli alkulohkossa kun USA-tappion lisäksi voitto Sveitsistä irtosi vasta rl-kisasta. Näin Kanada joutui hakemaan vauhtia ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta, neljän parhaan (USA, Ruotsi, Venäjä, Suomi) jatkaessa suoraan puolivälieriin. Pudotuspeleissä Kanadalle ei sitten pysäyttäjää löytynyt, vaikka tuo ennakkoon finaaliksi kaavailtu Venäjän kohtaaminen nähtiin jo puolivälierässä. Ja sehän oli huima näytös, kuten totesit.

Vaikka Suomi ei ollut parhaimmillaan ja vaikka se USA-välierän avauserä tullaan aina muistamaan, niin silti Suomi sen pronssin sieltä kuitenkin raapi. Siihen toki vaikutti myös Kanadan alkulohkokonttaamisesta aiheutunut suosiollinen kaavio.
Joo, puolivälierä ilman muuta. Turnauksen tapahtumat ovat kyllä hyvin muistissa niin kuin tekstistä näkyy, mutta ajatusvirhe taisi tulla. Meinasin vielä erikseen nostaa esiin Kanada - Slovakia välieränkin, joka sekin oli erittäin (ja yllättävän) jännittävä kamppailu. Ja Suomelle pronssia toki, mutta silti pelillisesti esitys oli yksi heikoimmista mitaleihin päättyneistä turnauksista. USA-ottelun muistavat tietysti kaikki, mutta myös alkusarjan Ruotsi-ottelu oli hirveä nöyryytys, maltillisemmista lukemista huolimatta. Sitten kaadettiin Tshekki ja Slovakia ja oltiin mitaleilla. Ei mitään pois, mutta ihan eri tason esitys kuin WC 04 tai Torino.

@Squit Tuokin on varmasti totta, kyllähän se ihmetystä herättää, miksi niin järjestelmällisesti pelaajia kasvattava USA valitsee lippulaivansa kapteenin miehen, joka tulee aivan eri aikakaudelta ja edustaa tyystin toisia periaatteita.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Tortorellan "Kanadankaato"-joukkueen tarina päättyi sitten alkulohkoon. Mitähän seniilejä mahtaa USA:n jääkiekkoliitossa olla johdossa, kun palkkasivat Tortorellan kaltaisen valmentajan, joka on tippunut ajat sitten jääkiekon kehityksestä. Pelaajavalinnoista jo näki, että Tortorellan showsta tulee täysi katastrofi. Kuinka monta kertaa miehen täytyy oikein munata että hänelle lakataan tarjoamasta työtä, kun Kekullekin tuli joku aivopieru ja palkkasi Tortsin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hah, kyllä Jenkeillekin saa taas nauraa tän turnauksen esityksistä. Voi jeesus mitä skedespedeilyä vielä viimesessä näytönpaikassa kohtalaisen kehnoa Tshekkiä vastaan. Noin 80% ajasta ei näyttänyt jenkkejä kiinnostavan juuri yhtään, lopussa sitten vähän kiriä että näyttää edes paremmalta. Tuolla materiaalilla uskomattoman surkea suoritus ja pakko ihmetellä jos Tortorella vielä näkee päivänvalon USA:n päävalmentajana.

Toki tällä vikalla matsilla ei sinänsä ollut mitään merkitystä, mutta noin niinkuin NHL:n näyteikkunana aivan käsittämättömän kusinen suoritus. Patrick Kanesta on hyvää vauhtia kasvamassa ylimielinen mulkku, jota ei juuri kiinnosta muu kuin lätyn heittely ja surffailu. Omaan tasoonsa nähden kisojen suurin epäonnistuja, aivan 100-0.

Tavallaan tuntuu ihan hyvältä ettei Suomi ollut kisojen suurin alisuorittaja, mutta hyvän lätkän ystävänä vituttaa yhden viihdyttävän jengin täysperseily.

Tshekit siis vei 4-3.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös