Eric Lindros-saga

  • 24 630
  • 78

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Tämä on kyllä mainio pointti. Itse olen ollut siinä käsityksessä (mitä myös youtube-pätkät vahvistavat), että tuon ajan starat ovat samaa tasoa kun nykyäänkin, mutta nykypäivän alempien ketjujen pelaajat ovat parempia kuin tuon päivän alempien ketjujen pelaajat. Eli pelaajien tasoerot ovat kaventuneet. Joten eiköhän se Lindros olisi tänäkin päivänä NHL:n parhaimpia pelaajia jos osaisi, ja miksi ei osaisi, sopeuttaa pelityyliään nykyaikaan.
Lindrossilla oli taitoa mennä pelaajien ohi, mutta kuten monien pelikaverin haastetteluista käy ilmi niin Lindros päätti valita mennä pelaajien läpi. Lindros saattaisi olla jopa tämänpäin NHL:ssä parempi kuin 90 luvulla, mutta jossitteluahan se on.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Lindros on omissa kirjoissa yhtä ainutlaatuinen pelaaja kuin Gretzky, Lemieux tai Orr. Junnusarjoissa pystyi kuitenkin dominoimaan koollaan niin täydellisesti, että NHL:ssä tuli sitten noutaja, kuten edellä on jo todettu. Olisi pitänyt mukauttaa pelityyliä hieman, jotta olisi pystynyt pelaamaan pidempään.

Se ettei Eric Lindros kyennyt muuttamaan pelityyliään riittävän varhain on varmasti eräs suurimpia syitä siihen, että uransa päättyi niin aikaisin - tai se suurin syy. Muistan jo siinä vaiheessa kun Lindros kärsi ensimmäisistä aivotärähdyksistä tämä tekijä nostettiin esille, oli nuorena oppinut liiankin hyvin yhden tyylin pelata ja oli tällä tyylillä dominoinut junnusarjoja ja pelasipa jo ennen NHL-uraa Canada Cup'issa - vai oliko se tuolloin jo WC - 90-luvulla pärjäten miesten keskuudessa todella hyvin, joten tämä ehkäpä loi hänelle hiukan väärän kuvan omista kysyistään ja siitä kuinka helppoa hänen on samalla tyylillä pelata aikuisten sarjaa.

Muistan itsekin seuranneeni Lindrosin ensimmäisiä kausia ja erityisen tarkkaan ensimmäistä kautta. Kyllähän hän dominoi peliä ja haastoi silloisia isoja miehiä ja tappelikin useamman kerran ensimmäisen kauden aikana, joten olihan hän poikkeuksellinen nuorukainen - se varmaan entisestään lisäsi sitä illuusiota omasta "haavoittumattomuudesta". Pelityyliä olisi pitänyt jo hioa viimeistään tuolloin, näin ei kuitenkaan tehty - mikä varmaan oli myös tietoinen ratkaisu, koska kaikki halusivat nähdä Lindrosin dominoimassa kaukalossa. Kaikki halusivat nähdä hänen taklaavan ja rusikoivan vastustajia, runttaavan itsensä "betonimuurista" läpi. Hänen yksiulotteinen pelityylinsä koitui sitten kohtaloksi, se kuluttaa voimia, mutta samalla se altistaa taklauksille ja sitä vastaan on ehkäpä helpompi pelata kun saa vietyä Lindrosilta sen edun pois. Tai kuten @Henkka totesi, onnistuu väsyttämään heidät, asetelma muuttuu toiseksi.

vlad
 
Pari asiaa on hyvä muistaa Lindrosia koskien jotta osaa laittaa tämän statuksen juniorina perspektiiviin. Ensinnäkin, San Josen olisi uutena joukkueena pitänyt saada ykkösvaraus. Sääntöä muutettiin vain ja ainoastaan siksi että Lindros oli tuona draftivuonna varma ykkönen. Toisekseen, Lindros meni Kanadan Canada Cup- joukkueeseen vain junioripelejä alla. Vastaavaan ei ole käsittääkseni pysytynyt yksikään toinen kanadalaispelaaja, ei edes Gretzky.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Lindrosista oli muuten The Hockey Newsissä artikkeli jokin aika sitten. Mies viettää hiljaista perhe-elämää jossain Toronton esikaupungissa muistaakseni. Jotenkin siitä jutusta jäi sellainen kuva, että mies on saanut muutaman tällin liikaa päähänsä (ai niin, niinhän se saikin).

EDIT, P.S. ja m.o.t. Tästähän oli jo näköjään puhuttukin edellisellä sivulla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös