Kiekko-Espoon identiteetti

  • 19 070
  • 75

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Järjestelin kalenteria aika urakalla, että pääsin tänään hallille. Onneksi.

Olen osannut arvostaa ennenkin kulman faniryhmää, mutta tämänpäiväinen oli kyllä jotain erityistä. Se oli Bluesia, identiteettiä ja kulttuuria. Ja mikä hetki pelin jälkeen joukkueen kanssa, johon toki yhtyivät kulman elinkautisten lisäksi voisi sanoa koko halli ja myös vierasjoukkue SaiPan kannattajat. Vaikuttavaa ja koskettavaa, kertakaikkiaan. Todella isot rispektit. Huikea jääkiekkokokemus. Upeaa päättää kausi voittoon ja mahtaviin tunnelmiin, kerrankin. Kauden vikaa peliä Jyväskylässä ei nyt lasketa.

Jos tämä homma tästä vielä jatkuu, niin yksi asia aukeni mulle. Mitään nimenvaihdosta ei helvetissä saa tehdä. Jos jatkoa tulee, niin mukaan pitää poimia parhaat asiat ja rakentaa niiden päälle. Lahommat laudat pitää vaihtaa, mutta tämän kannattajakunnan ja sen yhdessä joukkueen kanssa rakentaman identiteetin, Blues-identiteetin, pois heittäminen olisi sulaa hulluutta. Never give up. Kuunnelkaa kun espoolaiset laulaa.

Olin täysin fiiliksissä tänään hallilla ja olen vieläkin. Jääkiekko on tunnetta. Pitää pitää tunne.

Kiitos Blues Brothers ja muut fanit mahtavasta illasta. Kiitos joukkue. Kiitos Ilmari Pitkäsen tiputanssi, Timi Lahtisen sooloesitykset ja Veeti Vainio. Näille kolmelle viiden vuoden ja kahdeksan miljoonan dollarin sopimukset.

En muista koska olisin lähtenyt hallilta näin hyvillä mielin. Aika ironista, että saattoi olla vika kerta.
 
Mitään nimenvaihdosta ei helvetissä saa tehdä. Jos jatkoa tulee, niin mukaan pitää poimia parhaat asiat ja rakentaa niiden päälle. Lahommat laudat pitää vaihtaa, mutta tämän kannattajakunnan ja sen yhdessä joukkueen kanssa rakentaman identiteetin, Blues-identiteetin, pois heittäminen olisi sulaa hulluutta. Never give up. Kuunnelkaa kun espoolaiset laulaa.
Word. Lukekaa ihmiset tämä viesti tarkkaan! Itku pääsi tänään.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kyyneleitä sai pidätellä. PItää pidätellä edelleen. Mikä sopisikaan paremmin Bluesin identiteettiin kun kaivaa tiensä läpi tästäkin esteesä ja mennä sen kuuluisan harmaan kiven läpi. Ei tää vaan voi näin loppua. Oli ehkä paras jääkiekkokokemus mun tähän astisessa elämässä, ja ei se hallin tunnelmakaan varmaan kauas parhaista päivistään jäänyt. Erityisesti mieltä lämmitti nähdä koko hallin nousevan seisomaan ottelun loppuhetkillä/ottelun päätyttyä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei niitä kyyneleitä tarvitse pidätellä - antaa tulla vaan jos on tullakseen. Itse edelleen kotona tippa linssissä. Jotenkin tänään kävi mielessä läpi niin monta asiaa niin nopeasti - ihan kuin olisi käynyt koko joukkueen historian tunneskaalan pikakelauksella...

Helevatun hieno ilta tänään.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Isot respectit Bluesin joukkueelle ja faneille. Hieno asenne, kunniakasta taistelua ottelusta toiseen.Nuori joukkue on osoittanut Bluesin kuuluvan liigaan. Toivon mukaan asiat ratkeavat parhain päin, Teitä tarvitaan.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Hattu päästä Bluesin joukkueelle ja faneille. Blues on taistellut aina, aina. Kaverit tekee töitä illasta toiseen. Espoossa on rakennettu hieno identiteetti, joka perustuu suureen sydämeen, taisteluun ja kovaan työntekoon. Onko normi espoolainen liian "westendi" kermaperse, ettei osaa innostua ja samaistua tälläisen joukkueen identiteettiin? Väkeä, rahaa ja siten potentiaalia pitäisi olla. Joukkue ansaitsee kyllä katsojansa, mutta Espoossa on tainnut käydä niin ettei suuri yleisö ansaitse joukkuetta. Surullista hienojen aktiivifanien ja periksi antamattoman joukkueen vuoksi. Monella muulla paikkakunnalla ja monen muun toimitsijan kohdalla olisi porattu kyynelten ja luovuttamisen meressä ja kausi olisi jäänyt kesken. Vieläkin hävettää Rautakallion kitiseminen Jyrki Ahon vierellä.

Mutta juuri tuhkasta nousee se fenikslintu, Espoossa on leveä ja tasokas juniorityö. Sille pohjalle rakentamaan uutta tulemista.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos ei tietäisi taustoja, niin tuntuisi älyttömältä, että kannattajat (minä mukaanlukien) arvostavat ja kannustavat pelaajia ja valmennusta senkin jälkeen kun jumbosija sarjassa on varmistunut... Aika uskomatonta se on taustat tietäenkin kyllä.

Tässä mielestäni kiteytyy Bluesin identiteetti joka ulottuu kentältä katsomoon ja katsomosta yhteiskuntaan. NImittäin joukkueella ja kannattajilla on samat arvot: "Emme koskaan luovuta!". Aiemmin on viitattu talvisota-henkeen, ja vaikka se monista tuntuu vastenmieliseltä vertaukselta, niin on se vertauksena mielestäni aika osuva. Sisu. Suomi. Perkele.

Espoo Sisu. Perkele, tuon nimistä joukkuetta voisin melkein kannattaakin, jos nimi syystä tai toisesta on pakko muuttaa. Tai kenties Espoo Sparta. Menee off-topiciksi jo. Kuitenkin, älkääpä muuttako nimeä, Espoo Blues merkitsee jo samaa!
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Minä näkisin, että Blues nimenomaan epäonnistui täysin tässä identiteetin rakentamisessa. En tarkoita kirjoitustani missään tapauksessa ivallisena tai vittuiluna.
Aikoinaan, kun K-Espoosta siirryttiin Bluesiin, oli 90-luvun lopun nousukiito ja teknologiabuumi menossa. Uusi ja nykyliigan ehkä hienoin halli rakennettiin Blegille (toki aivan käsittämättömän huonoon paikkaan). Joukkueella oli resursseja käytössä, joita pitkä aikajakso käytettiin hyvin harkitsemattomasti ja palkattiin yksipuolisia pelaajia. Joukkue ei koskaan hitsautunut yhteen tai menestynyt.
Jossain määrin joukkue varmasti kiinnosti menestymättömyydestä huolimatta, pyörihän mukana todella kiinnostavia pelaajia. Rahallisesti turskaa tuli jatkuvasti paljon.

Kotiseudultakin tiedän kaksi Blues-fania. En tiedä kummankaan motiiveja, miksi näin, mutta epäilen juurikin noiden kiinnostavien pelaajien tehneen tätä ja kiinnostus trendikkääseen joukkueeseen.
Toinen näistä ei nykyisellään seuraa joukkuetta, mutta toinen on edelleen hyvin aktiivinen blegisydän ja antaa sen näkyä pukeutumisessa jne., että sitä kautta jotain vetovoimaa on ollut, kun JYPiläisessä kaupungissa näin tapahtuu ilman siteitä seutuun.

2000-luvullahan Bluesissa niukemmilla resursseilla ruvettiin tekemään asioita oikein, ikävä kyllä liian myöhään ja ikävä kyllä tuntuu, että kaikki on tehty yrityksen ja erehdyksen kautta. Poissuljetaan tietysti se loistava junnutyö, mikä on toiminut jo vuosikymmeniä mallikkaasti. Joukkueeseen kuitenkin hommattiin urheilupuolelle erittäin hyviä ihmisiä pyörittämään hommaa niin valmennukseen, kuin joukkueen rakennuspuolellekin. Pienemmilläkin resursseilla Blues taisteli playoffeissa hyvin ja menestyi, se mestaruus vaan jäi saamatta, mikä olisi buumia tuonot.

Samaan aikaan markkinointi oli edelleen heikolla tolalla, käytännössä menestyksestä ei jäänyt mitään käteen. Espoossa IFK oli edelleen suositumpi ja näkyvämpi joukkue. Sidosryhmiä oli vähän, eikä niitä aktiivisesti pyritty saamaan lisää, kun taustalla iso rahoittaja. Pelillinen identiteetti jossain vaiheessa saatiin ajokoirakiekon kautta tai Laten meidän pelillä. Aho toi myös omana aikanaan taistelevaa kiekkoa pienillä resursseilla.
Vaikea kuitenkaan hakea Bluesista mitään Blueskiekkoa tai mikä se Bluesin peli on ollut pitkällä ajalla.
Kuitenkin JYPistä sellainen löytyy, KalPasta, SaiPasta, Pelicansista yms. metsäperien pikkuseuroista, missä on kovaa työtä tehty menestyksen eteen.

Vaikka kaupunki ei joukkuetta ole ottanut omaksee ja, identiteetin rakentaminen on aina jäänyt puolitiehen seuran toiminnan vuoksi, niin kuitenkin Espoon faniporukka on ollut vuosia huikea. Voidaan sanoa, että tuo faniporukka on ollut ihan kärkipäätä, mutta ikävä kyllä sen vaikutusmahdollisuudet perseilevän seuran kanssa on ollut pienet. Tälläkin kaudella oli taisteleva nuoriporukka joka antoi kaikkensa, faniporukka oli tukena ja eilistä peliä ja jälkimenoja katsellessa kylmät väreet meni selkäpiitä pitkin. Enemmän olette ansainneet, kuin mitä teille on pystytty antamaan.

Minä uskon Espoolaisen kiekkoilun tulevaisuuteen, näkisin vaan, että seuran täytyy vaihtua. Se voi olla nimeltään Blues, mutta muuten työ on aloitettava täysin alusta ja toiminnasta on tehtävä määrätietoista ja järkevää. Konkurssi ja aloittaminen alhaalta osaavien puuhamiesten kanssa olisi varmasti paras ratkaisu. Jos Blues menee konkurssiin ja aloittaa puhtaalta pöydältä alhaalta näkisin, että pyttyä espoossa nostellaan kymmenen vuoden sisään ja kyllähän tuota vähän näin vihulaisenakin toivoisi. Varmasti on raskasta tuokin, mutta niin on ollut raskasta pitkäänkin seuraa rakastavilla faneilla, toivottavasti mahdollisimman moni jaksaisi edelleen olla kiinnostunut espoolaisesta kiekkoilusta jatkossakin.

ESPOO, ESPOO, ESPOO, ESPOO, ESPOO!
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Minä näkisin, että Blues nimenomaan epäonnistui täysin tässä identiteetin rakentamisessa. En tarkoita kirjoitustani missään tapauksessa ivallisena tai vittuiluna.

Jep. Identiteettiä ei rakennettu. Mutta mikä parempaa, se syntyi. Ja se syntyi ennenkaikkea Petri Matikaisen valmennuskausina.
 

azlakki#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Jep. Identiteettiä ei rakennettu. Mutta mikä parempaa, se syntyi. Ja se syntyi ennenkaikkea Petri Matikaisen valmennuskausina.

Me ollaan Spartalainen joukkue - YouTube

Kun katselin muutenkin menneitä kausia ja erityisesti videopätkää missä Ben Eaves vei meidät game sevenii Jokereita vastaan niin tuossa aika hyvin kuvaili Petu identiteettiä mikä silloin syntyi kun Petu Bluesin koutsiksi tuli. Kari Heikkilä teki kyllä vähän pohjatyötä sille mielestäni, mutta Petu sitten viimeisteli koko paketin.

Voi että mitä muistoja tulikin kun katsoin esimerkiksi juuri sen Ben Eavesin jäätävän jatkoaika maalin..
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tarkoittaako mestikseen putoaminen sitä, että Bluesilla on nyt värikäs historia? Tarkoittaako se, että jokaisen espoolaisen nuoren on käytävä ensi kaudella ainakin yhdessä pelissä, jotta voi tulevaisuudessa sanoa että "silloin kun Blues pelasi divarissa niin kaikki oli paremmin. Jotka eivät silloin olleet paikalla eivät sitä voi ymmärtää"?

HMV-seura ja hallin paska tunnelma ovat asioita joista on saanut vuosien varrella kuulla, mutta nykyään tuollaisten kommenttien esittäjä lähinnä nolaa itsensä. Muovia, onko sitä? Jos porukka haluaa että joukkueen nimi on jatkossakin Blues, niin muovisuudesta ei oikein voi enää puhua. Ei varsinkaan (toivottavasti lyhyen) Mestisvisiitin jälkeen.

Kehitys kehittyy ja vauhti kiihtyy. Silti muutosta voi olla vaikeaa nähdä. Nyt kun olem ehtinyt hetken sulatella konkurssia ja Mestikseen putoamista ja kun en enää ole huolissani Bluesin tulevasta nimestä, niin näen tulevaisuuden todella valoisena. On ehkä vähän outoa kirjoittaa tällaista tällaisena hetkenä, mutta on mielenkiintoista palata asiaan muutaman vuoden päästä ja tarkastella oliko synkistelyssä tai vastaavasti yltiöoptimismissa mitään järkeä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Mestis saattaa olla kuin avanto: lyhyt pyrähdys piristää ja tekee kaikkea hyvää, mutta ylöspääsy pitää varmistaa tai käy todella pian todella huonosti. Ja saunakin saattaa liittyä asiaan...

Toivottavasti Mestiskaudesta tulee hyvä! Vastustajat ainakin hyötyvät paljon espoolaisesta joukkueesta. Aion käydä itsekin katsomassa mitä joukkueelle kuuluu. Ehkä jopa Espoossa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
En nyt keksinyt tälle parempaakaan ketjua, mutta ajattelin tarkastella Kiekko-Espoo nousua tuhkista ja tarkemmin urheilullista menestystä sen jälkeen.

2018 - 2019
Suomi-Sarjan ylemmässä loppusarjassa sijoitus oli toinen Hokin voittaessa. Pudotuspeleissä hävittiin välierissä Huntersille, joten sijoitus oli TOP-4. Tämä oli ensimmäinen kausi uudella taustalla ja sarjapaikka varmistui melko myöhään joukkueen rakentamista ajatellen. Tämä oli mielestäni selkeä onnistuminen.

2019 - 2020
Taas päästiin Suomi-Sarjan ylempään loppusarjaan ja se voitettiin aika selkeällä erolla. FPS sijoittui toiseksi, mutta jäi 20 pisteen päähän. Pudotuspeleissä voitettiin välierät, mutta karsinnat jäi koronan vuoksi pelaamatta. Uskon todella joukkueen olleen niin kova, että Hokki olisi aidosti pystytty haastamaan karsinnoissa. Kabinettipäätöksellä FPS ja Kiekko-Espoo nousivat Mestikseen. Kausi oli onnistunut.

2020 - 2021
Ensimmäinen kausi mestiksessä ja kauden päätavoite oli näyttää, että pelattiin oikeassa sarjassa. Tässä onnistuttiin, sillä runkosarja voitettiin. Pitää toki muistaa, että kaikkia joukkueita vastaan ei pelattu lohkojaon vuoksi, mutta se ollut meidän vika. Pudotuspeleissä tuli sitten mahalasku, kun oma peli sekosi ja Hermes voitti välieräsarjan. Karvas tappio, jota kuitenkin hieman lievensi se, että Hermers meni finaaliin asti haastamaan sarjan valtiasta Ketterää. Pudotuspeleissä saavutus oli heikko, mutta runkosarjassa hyvä. Olisiko keskiarvo sitten tyydyttävä?

2021 - 2022

Nyt ollaan sarjassa toisena. Peli on ailahdellut eikä punainen lanka oikein ole löytynyt. Tuloksellisesti suunta on kuitenkin oikea ja joukkue on materiaaliltaan todella vahva.


Kirjoitin yllä olevan siksi, että itselläni välillä usko horjuu yksittäisten otteluiden pupelluksen seurauksena. On kuitenkin hyvä muistaa, että urheilullinen menestys on ollut keskimäärin todella hyvää koko uuden tulemisen ajan. Mestaruuksia ei ole ainakaan vielä tullut, mutta eipä Suomi-Sarjassa niitä jaettukaan eikä ole realistista odottaa Suomi-Sarja joukkueen voittavat Cupia. Realistisesti on ollut mahdollisuus voittaa kolme mestaruutta: Mestis viime kaudella, Cup viime kaudella ja Cup tällä kaudella. Tänä syksynä oltiin jo finaalissa. Suunta on kuitenkin hyvä, mutta mestaruus tarvitaan, tai mieluummin useampikin, jotta urheilullinen uskottavuus nousee halutulle tasolle.

Jos taas yllä olevaa vertaa Bluesin ensimmäisiin kausiin on ero huomattava, vaikka organisaatio oli tuolloin jo valmiina. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
2019 - 2020
Taas päästiin Suomi-Sarjan ylempään loppusarjaan ja se voitettiin aika selkeällä erolla. FPS sijoittui toiseksi, mutta jäi 20 pisteen päähän. Pudotuspeleissä voitettiin välierät, mutta karsinnat jäi koronan vuoksi pelaamatta. Uskon todella joukkueen olleen niin kova, että Hokki olisi aidosti pystytty haastamaan karsinnoissa. Kabinettipäätöksellä FPS ja Kiekko-Espoo nousivat Mestikseen. Kausi oli onnistunut.
Tarkennetaan senverran että ei voitettu välieriä. Puolivälierät voitettiin 3-0 josta vieraspeli oli tiukka. Välierissä voitettiin ensin kotona ja sitten vieraissa jatkoajalla, mutta kolmas voitto jäi koronan takia ottamatta.

Mestaruuksia ei ole ainakaan vielä tullut, mutta eipä Suomi-Sarjassa niitä jaettukaan eikä ole realistista odottaa Suomi-Sarja joukkueen voittavat Cupia. Realistisesti on ollut mahdollisuus voittaa kolme mestaruutta: Mestis viime kaudella, Cup viime kaudella ja Cup tällä kaudella. Tänä syksynä oltiin jo finaalissa. Suunta on kuitenkin hyvä, mutta mestaruus tarvitaan, tai mieluummin useampikin, jotta urheilullinen uskottavuus nousee halutulle tasolle.
Viimekauden Cup peruttiin koronan takia, joten en pidä sen voittamista realistisesti mahdollisena.

Jos taas yllä olevaa vertaa Bluesin ensimmäisiin kausiin on ero huomattava, vaikka organisaatio oli tuolloin jo valmiina. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.
Jos viittaat tässä Bluesin ensimmäisillä kausilla kausiin 98- kun seura oli vaihtanut nimensä Bluesiksi niin en lähtisi vertailemaan. Sehän oli ihan sama seura mikä oli jo toistakymmentä vuotta pyörinyt. Nimi vain vaihtui. Kiekko-Espoo on kahdesti pystytetty lähes tyhjästä. Ensin -84 ja nyt -18.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Urheilullinen menestys vaatii voittoja ja kannuja. En ole siitä eri mieltä.

Tässä rakennusvaiheessa kuitenkin on erittäin hyvä asia, että ollaan urheilullisesti Mestiksessä paras niistä organisaatioista, joilla on edes vähän realismia katsoa ylöspäin.

Sarjajärjestelmä on kovan paineen alla myös Liigan osalta. Mestikselle ja myös Kiekko-Espoolle olisi parasta, jos Liigasta putoaisi pari haastajaa Mestikseen. Silloin voisi oikeasti testata koko organisaation kyvykkyyttä Liigaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tänään nähdään osa Kiekko-Espoon identiteettiä, kun yli puolet edustusjoukkueesta telakalla eri syistä ja tilalle nostetaan omia junnuja. Tämä on mielestäni selvästi osa espoolaista kiekkoa, jota näkisin kovin mielelläni useamminkin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tänään nähdään osa Kiekko-Espoon identiteettiä, kun yli puolet edustusjoukkueesta telakalla eri syistä ja tilalle nostetaan omia junnuja. Tämä on mielestäni selvästi osa espoolaista kiekkoa, jota näkisin kovin mielelläni useamminkin.

Pelaajat telakalla on kieltämättä vahva osa espoolaista kiekkoa!
 

jarpie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onhan tämä melkoinen etu että saadaan tarvittaessa puolet joukkueesta nostettua junnuista eikä tarvitse pelata kahdella-kolmella kentällisellä kuten jotkin muut mestis-joukkueet. Vielä kun näillä junnuilla pystytään pärjäämään ja voittamaan pelejä näinkin hyvällä prosentilla niin väkisinkin nousee hymy huulille. Vielä aivan liian aikaista unelmoida mistään tälläisestä, mutta pikkuhiljaa tässä alkaa näkemään kosteita unia siitä kun K-Espoo alkaa nappaamaan mestis-mestaruuksia enemmän tai vähemmän omista junnuista koostuvalla joukkueella.

En tosiaan tiedä junnujen nykytilanteesta juurikaan muuta kuin mitä täällä palstalla olen muiden kirjoituksia lueskellut aiheesta, enkä siis tiedä kuinka realistinen tämä skenaario on sillä aikavälillä millä liigaan pyritään nousemaan. En kuitenkaan juuri parempaa tapaa nousta liigaan keksisi kuin parin aiemmin kuvaillun kauden jälkeen.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Vielä aivan liian aikaista unelmoida mistään tälläisestä, mutta pikkuhiljaa tässä alkaa näkemään kosteita unia siitä kun K-Espoo alkaa nappaamaan mestis-mestaruuksia enemmän tai vähemmän omista junnuista koostuvalla joukkueella.

En tosiaan tiedä junnujen nykytilanteesta juurikaan muuta kuin mitä täällä palstalla olen muiden kirjoituksia lueskellut aiheesta, enkä siis tiedä kuinka realistinen tämä skenaario on sillä aikavälillä millä liigaan pyritään nousemaan.
Jos junnujen nykyistä tilannetta katsotaan ja tehdään epärealistinen oletus, jossa kaikki pelaajat, jotka omista junnuista halutaan, pystytään pitämään, olisi omavarainen mestaruus mahdollinen jo tulevaa seuraavalla kaudella. Sen jälkeen sitten sitten pelkkää kultaa tiedossa seuraavat NN vuotta.

Noh, asia ei ole ihan näin yksinkertainen, mutta lähitulevaisuudessa Mestiksen mestaruus voi olla ainoa tavoite tällä juniorituotannolla. Eikä liigassakaan oltaisi heittopusseja.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
En nyt tiedä, mikä olisi ollut paras ketju tälle pohdinnalle, mutta mitä mieltä muut palstatoverit ovat Blegi -nimen käytöstä? Onko se sellainen, joka yhdistyi vain ja ainoastaan Bluesiin, vai toimisiko se lempinimenä myös nykyiselle edustusjoukkueelle Kiekko-Espoolle ja sitä voisi käyttää tämän "uudenkin ajan" kannatushuudoissa? Pohdinta saattoi lähteä siitä, että sana Blegi toimisi monessa kannatushuudossa esimerkiksi Kiekko-Espoo -sanaa huomattavasti tarmokkaammin. Vaikkei nykyinen Kiekko-Espoo sen vanhan Bluesin kanssa sama seura olekaan, on yhdistäviä piirteitä silti monia. Viime kaudella ennen kotipelejä introvideolla pyöri Bluesin otteluiden koosteita siinä missä Kiekko-Espoonkin.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
En nyt tiedä, mikä olisi ollut paras ketju tälle pohdinnalle, mutta mitä mieltä muut palstatoverit ovat Blegi -nimen käytöstä? Onko se sellainen, joka yhdistyi vain ja ainoastaan Bluesiin, vai toimisiko se lempinimenä myös nykyiselle edustusjoukkueelle Kiekko-Espoolle ja sitä voisi käyttää tämän "uudenkin ajan" kannatushuudoissa? Pohdinta saattoi lähteä siitä, että sana Blegi toimisi monessa kannatushuudossa esimerkiksi Kiekko-Espoo -sanaa huomattavasti tarmokkaammin. Vaikkei nykyinen Kiekko-Espoo sen vanhan Bluesin kanssa sama seura olekaan, on yhdistäviä piirteitä silti monia. Viime kaudella ennen kotipelejä introvideolla pyöri Bluesin otteluiden koosteita siinä missä Kiekko-Espoonkin.
En tykännyt Blegistä aikanaan, mutta vielä vähemmän nyt.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
En tykännyt Blegistä aikanaan, mutta vielä vähemmän nyt.
Itselleni Blegi ei oikein koskaan avautunut. Johonkin niistä monista logokyhäelmistä se liittyi, mutta se ei kuulunut omaan sanavarastoon missään vaiheessa.

Blues/Blegi-kytkös on hankala mahdollisuus. Siinä on paljon huonoa, kroonista epäonnistumista, huonoa johtamista, karseita tappioita jne. Toisaalta se oli junnulätkän ylivoimainen ykkönen noin kymmenen vuoden ajan. Sillä oli yhdet Suomen parhaista ja antaumuksellisimmista faneista. Lisäksi espoolaisella kiekolla ei ole jatkuvuutta ilman Bluesia. Tuolta pitäisi osata tuoda oikeat asiat nykyaikaan: oppia virheistä ja hyödyntää onnistumisia.

Siksi Blegi yksittäisenä terminä ei ole tärkeä. Jossain kokonaisuudessa se voi kuitenkin olla olennainen osa. Hankala asia kaiken kaikkiaan.
 

jarpie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itsekään en koskaan oppinut mistä tuo Blegi tuli vaikka aloitin suht aktiivisen seuraamisen 'jo" 2011-2012 aikoihin.

Kyllä sitä joissain yhteyksissä ja huudoissa varmaan voisi käyttää, etenkin jos sillä nostalgisuudella saa vanhaa Bluesin kaartia syttymään tälle jengille. Mutta kuinka monella nykyisistä seuraajista todellisuudessa on mitään kytköstä tuohon lempinimeen, sitä en tiedä.

Tämä liittyi siis vain nimenomaan Blegiin. Itselleni nykyinen K-Espoo on yhtäkuin Blues ja sen kautta se ensimmäinen K-Espoo. Liittyyhän Bluesiin negatiivisia muistoja mutta ei se minua ainakaan kiinnosta niin paljoa että siihen mitään eroa tarvitsisi vetää. Ihan mielellään kuulisin vaikka blues-huutoja katsomosta vaikka se vähän hassulta saattaisi kuulostaakkin aluksi.

Ei tää niin vakavaa oo, samaa porukkaa kuitenkin ollaan vaikka nimi ja logo on vaihtunut useaan kertaan. Jussin EU tietenkin erikseen, sillä ei ole mitään tekemistä tämän mielipiteen kanssa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös