MM 2016: Saksa

  • 7 173
  • 22
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Avataanpa tämä, vaikka viime vuosina kunnia onkin tainnut olla muilla. Toinen leiriviikko Saksallakin nyt käynnissä.

Kokoonpanon suhteen pullat ovat paremmin uunissa kuin parina viime vuotena. Valmennuksessa iso muutos on Marco Sturmin pesti päävalmentajana. Miehen piti olla aluksi vain GM, mutta syksyllä Sturmista tulikin päävalmentaja. Aika kirjoittamaton kortti, mutta hyviäkin puolia löytyy. Ainakin pelaajien halu pelata hänen alaisuudessaan on selvästi suurempi kuin Pat Cortinan kohdalla. Loppuvuodesta Saksa voitti Deutschland Cupin Sturmin alaisuudessa.

Molareiden suhteen tilanne on arvoituksellinen. Dennis Endras loukkaantui alkuvuodesta, eikä ole mukana. Matthias Niederberger ja Timo Pielmaier tällä hetkellä mukana. DEL-finaaleista mukaan varmaan odotellaan Felix Brückmannia. P-Amerikasta listalla on vielä Thomas Greiss, jos Islanders putoaa avauskierroksella. AHL:n puolelta yllätysveto voisi olla Niklas Treutle, mutta eipä asiasta mitään ole kuulunut.

Pakistossa tilanne on ihan hyvä. Pakkien kädettömyys korostui kiusallisesti '14 ja '15 kisoissa, mutta nyt ei poisjääntejä vielä ole kokenutta Frank Hördleriä lukuunottamatta. Myös Stephan Daschner otti osumaa kauden lopussa. Olisi kuitenkin ollut kiekollisena rightin pakkina hyödyksi. Alexander Sulzer taas ei ole koko kauden aikana maajoukkueessa pelannut, eli ilmeisesti 131 NHL-matsin mies ei kuulu suunnitelmiin. Toinen entinen NHL-pakki Christoph Schubert ei ole neljään vuoteen enää ollut mukana.

-Leirimiehityksessä nyt mukana olevista Sinan Akdag, Bernhard Ebner, Torsten Ankert, Moritz Müller, Benedikt Kohl, Nicolai Goc, Denis Reul ja Constantin Braun ovat kaikki ehdokkaita kisoihin. Eri finaaleista odotellaan vielä Justin Krügeriä ja ennen kaikkea Konrad Abeltshauseria, joka on ollut kotimaan liigassa erittäin vakuuttava palattuaan P-Amerikasta. NHL-pelaajista D.Seidenberg ei pelannut runkosarjan lopussa ja kun muistelee viime vuoden pähkäilyä, niin sanoisin että turha odottaa ukkoa mukaan. C.Ehrhoff ja K.Holzer eivät ainakaan ole tyrmänneet pelaamista kisoissa, jos pudotuspelit loppuvat avauskierroksella.

Hyökkäyksen osalta ei myöskään valittamista. Poissa on loukkaantunut Kai Hospelt. Thomas Oppenheimer jää pois perheenlisäyksen takia. David Wolfilla on peukalossa jotain häikkää, mutta saattaa tulla viimeiselle leiriviikolle mukaan. Andre Rankel ja Marcel Müller eivät ilmeisesti vain kuulu valmennuksen suunnitelmiin.

-Keskushyökkääjinä kisakoneeseen vahvoilla ovat Marcel Goc, Felix Schütz ja Daniel Pietta. Laitureista selviä tapauksia ovat Philip Gogulla ja hänen tutkaparinsa Kölnistä, Patrick Hager, joka pelasi tosin koko kauden keskellä. Muuten pelipaikoista onkin ihan tervettä kilpailua. Brooks Macek ampuu oikealta ja teki yli 20 maalia, eli on todella vahvoilla. Vanha kunnon Christoph Ullmann teki myös hyvin maaleja tällä kaudella, joten ehkä mahtuu mukaan. Marcel Noebels ja Jerome Flaake ovat ainakin tällä hetkellä hyvässä asemassa.

-Mukaan odotellaan vielä Patrick Reimeriä, jolla jälleen hieno kausi takanaan ja DEL:n pistepörssin voitto. Leonhard Pföderl on hyvänä rightin laiturina mielenkiintoinen vaihtoehto. Finalisteista tarjolla vielä Dominik Kahun, Frank Mauer ja Yannic Seidenberg.

-P-Amerikan avuista Tobias Rieder liittyy joukkueen mukaan jo tällä viikolla. Hänellä ei käsittääkseni ole uutta sopimusta tehtynä, vaikka takana on uran paras kausi, joten en edes täysin ymmärrä miksi mies suostuu kisoihin. Leon Draisaitl tulee vuorostaan mukaan ensi viikolla.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Neljä harjoitusottelua takana. Kaksi tappiota Tsekkiä vastaan ja Ruotsia vastaan yksi tappio + yksi voitto rankkareiden jälkeen.

-Puolustuspeli on ollut ihan hyvää, samoin av-pelaaminen. Tuttuun tapaan maalinteko on työlästä ja ylivoimalla ei tulosta tule. Tänään Ruotsia vastaan selvästi paras esitys, nousu kuitenkin 0-2 tappiotilanteesta voittoon asti.

-Kokoonpanoja muutellaan aika paljon. Kovin selkeitä/varmoja kentällisiä ei ole vielä tiedossa. Koska kilpailutilanne on ihan hyvä, niin käynee niin että muutama kokenut nimi putoaa kisajoukkueesta. Esim. Markus Kink ei sinne enää mielestäni kuulu, mutta on pelannut hyvin näissä valmistavissa peleissä. Nikolai Goc on ollut huono, miinuksia paukkuu ja istuu jäähyllä aivan liikaa. Lisäksi pelasi viime vuonna surkeat MM-kisat, joten saa nähdä miten käy. Esitysten perusteella ei missään nimessä kahdeksan pakin joukossa.

-DEL-finalisteista odotellaan ehkä noin kuutta kaveria vielä mukaan. München johtaa Wolfsburgia voitoin 2-0. Todella ikävää, ettei puolustaja Konrad Abeltshauser pääse kisoihin, häneltä jäävät nyt jalkavamman takia sekä finaalit että MM-kisat pelaamatta.

-Tsekin ja Ruotsin jälkeen nämä loput harjoitusottelut pelataankin sitten tutumpia joukkueita vastaan. Kahdesti Latviaa, kahdesti V-Venäjää ja kerran Sveitsiä vastaan.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
-Latviaa vastaan oli yksi voitollinen ja yksi tappiollinen matsi. Pelillisesti kuitenkin paikoin aika hyvännäköistä pyöritystä.

-Rosteri on tosi iso, yli 30 pelaajaa. Sturm haluaa näköjään ison training campin. Hieman ehkä häiritsee miten paljon otteluissa kierrätetään ukkoja ja ketjuja.

-Maalivahdeista Pielmaier on selvästi ollut Niederbergeriä parempi näissä harjoitusmatseissa. Greissin tuloa varmaan moni odotti, mutta pelit jatkuvat rapakon takana.

-Pakeista Bernhard Ebner loukkaantui ja kisat jäävät väliin. Sveitsin mestaruutta voittamassa ollut maajoukkueen luottopakki Justin Krüger jää valitettavasti pois sormimurtuman takia.

-Christian Ehrhoff liittyy joukkueen mukaan seuraavien treenimatsien jälkeen. Jos Anaheim vielä putoaa, niin Korbinian Holzer on vielä mahdollinen vahvistus.
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lopullinen joukkue julkaistu. Ulos jäivät mm. kokenut kettu Christoph Ullmann, Benedikt Kohl, Nikolai Goc ja hyvin harjoituspeleissä esiintynyt Marcel Brandt. Loppuun asti odoteltiin myös jos NHL-kokemustakin omaava David Wolf olisi toipunut käsivammastaan, mutta ihan ei riittänyt aika. Anaheimin Korbinian Holzer liittyy alkuviikosta mukaan.

MV-osastolla Pielmaier lienee ykkönen ja Brückmann kakkonen.

Pakkiparit voisivat olla:
1.Ehrhoff-Holzer
2.Akdag-Braun
3.Müller-Ankert
Reul ja Boyle ylimääräisinä

Hyökkäyksen potentiaaliset kuviot:
1.Rieder-Draisaitl-Reimer
-Tämä ketju pyöritti harjoituspeleissä välillä todella väkevästi.
2.Gogulla-Schütz-Macek
-Pelannut maajoukkueessa koko kauden yhdessä ja tehoja on tullut.
3.Kahun-Hager-Flaake
-Hager oli liekeissä kevään liigapeleissä, mutta täällä hänet on siis erotettu tutkaparistaan Gogullasta.
4.Noebels-M.Goc-Kink
-Vääntävä jarruketju, jossa myös hieman taitoa.
Lisäksi vielä mukana Y.Seidenberg ja yllätysvetona Gerrit Fauser, joka on aika puhdas työmyyrä/4-ketjulainen.

V-Venäjää vastaan matsit päättyivät 5-3 ja 3-4. Tiistaina vielä kenraali Sveitsiä vastaan.

On oikeastaan aika vaikea arvioida sen ihmeempiä. Paperilla joukkue on selvästi vahvempi kuin parina edellisenä vuotena. Hyökkäyspeli on ollut välillä jopa railakasta, mutta viimeisimmissä otteluissa puolustuspeli oli hieman huteraa. Myöskään maalivahdeilta ei taida olla luvassa mitään ilmiömäistä. Ensimmäinen matsi Ranskaa vastaan on taas erittäin iso. Siitä ryhdikäs voitto ja lentävä lähtö kisoihin tai sitten se pelätty pään seinään hakkaaminen ja tuskainen alku?

Ehkä veikkauksena voisi heittää, että Kanadaa ja Suomea vastaan omissa voi soida aika pahastikin, mutta Ranska ja Unkari hoituvat kuten pitääkin. V-Venäjää vastaan aivan ympäripyöreää ja Slovakiaa vastaan voisi taas perinteisesti iskeä. Yhdysvallat on aika arvoitus, riippuu paljon minkälainen päivä heillä on.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viimeisessä ottelussa tappio 3-4 Sveitsille, jatkoajalla. Matsissa tuhlattiin 3-0 johto ja tuohan on toistunut useassa harkkamatsissa. Johdot eivät ole pitäneet ja avauserässä peli on ollut erittäin mallikasta. Liekö se sitten kisoissakin homman nimi? Rynnitään alussa ja lopussa bensa loppuu.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Onko Saksalla nyt paras käytännössä mahdollinen joukkue? Missä on Michael Wolf? Muistaakseni Skoda-turnausten todellisia vakionimiä?
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No, on ainakin paperilla omiin lähtöasemiinsa nähden hyvä joukkue.

Molareiden suhteen ollaan kuitenkin vähän B-porukalla liikenteessä. Endrasia tuonne kaipaisi.

Pakeista Konrad Abeltshauser, Justin Krüger ja Dennis Seidenberg olisivat tietenkin olleet isoja vahvistuksia, mutta kaikki siis loukkaantuneita. Alexander Sulzer oli lopulta myös loukkaantunut. Yli 300 NHL-matsin Christoph Schubert ei ole mahtunut enää moneen vuoteen mukaan. Bernhard Ebner olisi ollut kiekolliseen peliin hyvä, mutta noita kavereita on nyt joka tapauksessa mukana. Suurin puute maajoukkueessa on todella hyvän kiekollisen rightin pakin puuttuminen. Daryl Boyle tuota ruutua yrittää nyt hoitaa.

Hyökkääjistä David Wolf olisi ollut mies paikallaan, mutta käsivamma siis estää kisat. Viime kaudella jo vähän NHL-kuvioitakin ja ukko on aika ilkeä hämmentäjä, jolla kuitenkin myös jonkin verran maalintekotaitoa. Oppenheimerin tuonne olisi voinut myös kuvitella mukaan. Sitten nämä tutut naamat kuten Rankel, Ullmann, Pietta ja Hospelt eivät vain mahtuneet mukaan.

Michael Wolf lopetti maajoukkueessa viime kauteen. Oli yhä kotimaan liigassa entisessä vireessään.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aikamoista kuravelliä koko peli. Aika turha unelmoida mistään puolivälieräpaikoista. Eihän tuossa ollut nähtävissä juuri mitään yhteispeliä tai selkeää taktiikkaa. Lisäksi velttoja ratkaisuja yksilötasolla, syötöt löysiä ja laukaukset hitaita. Ylivoima paikoin aivan hirvittävää paskaa. Lopun rankkarit kuvastivat myös tuota munattomuutta aika hyvin.

Sturm valmentajana taitaa olla vähän sama juttu kuin jos Selänne valmentaisi Suomea.

Pielmaier ei ollut sinänsä huono, mutta hänen toiminnastaan ei tule kovin turvallista oloa. Yksi maalivahdin passi on vielä leimaamatta, en sitten tiedä jos Grubaueria/Greissiä vielä havitellaan. Sinänsä yhdentekevää, koska peruspeliin tuo ei muutosta tuo.

Dominik Kahunin passia ei olla leimattu, mutta sen voisi saman tien tehdä. Jo nyt heräsi ajatus ketjujen sekoittelusta ja Kahunin ja Draisaitlin yhdistämisestä. Heput olivat kuitenkin vuosien ajan ketjukavereita junioriaikoina.

Yllättävän tehokkaasti lähti maku heti avausottelun räpiköinnissä. Eiväthän nuo pelikuviot millään taikatempuilla tule enää muuttumaan.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Aikamoista kuravelliä koko peli. Aika turha unelmoida mistään puolivälieräpaikoista. Eihän tuossa ollut nähtävissä juuri mitään yhteispeliä tai selkeää taktiikkaa. Lisäksi velttoja ratkaisuja yksilötasolla, syötöt löysiä ja laukaukset hitaita. Ylivoima paikoin aivan hirvittävää paskaa. Lopun rankkarit kuvastivat myös tuota munattomuutta aika hyvin.
Mitenkään ottamatta kantaa Saksan avauspeliin, jota en pystynyt katsomaan, niin vaikuttaa siltä, että näillä ns. keskisuurilla mailla - mm. Saksa ja Slovakia - ruoreista löytyy näitä valmentamiseen ei-niin-teräviä ex-pelaajia. Toki poikkeuksiakn löytyy. Krupp oli parhaimmillaan aivan loistava - myös taktikkona.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitenkään ottamatta kantaa Saksan avauspeliin, jota en pystynyt katsomaan, niin vaikuttaa siltä, että näillä ns. keskisuurilla mailla - mm. Saksa ja Slovakia - ruoreista löytyy näitä valmentamiseen ei-niin-teräviä ex-pelaajia. Toki poikkeuksiakn löytyy. Krupp oli parhaimmillaan aivan loistava - myös taktikkona.

Tämä on toki vähän nähtävissä. En sinänsä Marco Sturmia lähde syyllistämään. Ehkä parempi vertaus olisi ollut Ville Peltoseen, joka on nyt kuitenkin ihan hyvässä opissa. Sturm lopetti oman uransa kolme vuotta sitten eikä ollut kiinnostunut valmentamisesta. Huvikseen kuitenkin lähti poikansa joukkuetta koutsaamaan Floridassa. Saksan liitto keksi kysyä miestä viime vuonna maajoukkueen GM-tehtäviin, mutta missä vaiheessa sitten keksittiin että pistetään äijä myös valmentamaan? Sturm on esim. onnistunut siinä että maajoukkueeseen tullaan mielellään, Cortinan kanssa oli selvästi jokin ongelma ja mm. Cortinan tapaa kommunikoida ja yhteydenpitoa pelaajiin kritisoitiin.

Sturm GM:n rooliin oli hyvä ajatus ja olisi ajanut tehtävänsä pelaajien kanssa kommunikoinnissa. Uwe Krupp muuten oli suunnitelmissa tuonne valmennuskatraaseen, mutta hänellä oli lopulta liian monta rautaa tulessa seurajoukkueensa kanssa. Kruppillakin oli aikamoiset vaiheet maajoukkueen peräsimessä. Aluksi toi raikkaan tuulahduksen, sitten totaalinen katastrofi, kun v.2009 olisi pudottu ilman seuraavan vuoden kotikisoja. Sen jälkeen nuo erittäin onnistuneet '10 ja '11-kisat.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomea vastaan tappio pois alta ja nyt edetäänkin jo playoff-hengessä. Huomenna on koko turnauksen kannalta ratkaiseva peli. Siitä takkiin, niin loput matsit pelataan käytännössä ilman panosta.

Pielmaier pelaa kuulemma niin kauan, kun "pelaa hyvin". Sen perusteella olettaisin että jatkaa maalilla. Suomea vastaan Brückmannia olisi voinut jo kokeilla. Uutena Suomea vastaan esiintyneet Hauser ja Kahun olivat pirteitä. Sturmille myös pisteet siitä, että Kahun oli samassa ylivoimassa vanhan parinsa Draisaitlin kanssa.

Ehrhoffista huomaa, että yhtäkkiä tälläiset isot minuutit ovat aika haaste. Muutamia pahoja virheitä omassa päässä, eikä ole ylivoimalla kovin paljon erottunut. Draisaitl on jakanut hyviä kiekkoja, mutta omia laukauksia on vain kaksi. Katsotaan viilataanko ketjuja. Schützin ketju pysyy varmaan ennallaan, mutta ehkä muissa voisivat jotkut äijät vaihdella paikkoja.

Greiss putosi eilen illalla, mutta ei mitään käryä aiotaanko reagoida. Jos siis huomenna häviävät Slovakialle, niin eihän Greissia tuonne enää kannata roudata, mutta toisaalta ei hirveästi voi odotellakaan jos mies koneeseen halutaan saada.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Saa nähdä mitä vielä pelistä tulee. Jääkotkien peli ainakin on ollut turnauksessa mukiinmenevää ja ilmeisesti aivan parhaimpia maita vastaan ei ole mitään erityistä halukkuutta lähteä suuriin taistoihin vaikka ihme kyllä Saksalla oli Suomeakin vastaan pelissä omat hetkensä. Ja kun muutaman todella huonon viime vuoden muistaa niin voisi Jääkotkien peli olla huonompaakin.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ketjut ainakin laitettu täysin uusiksi. Jotain muutoksia odoteltiin, mutta onko tämä jopa liioittelua.

Noebels-Draisaitl-Macek
Gogulla-Schütz-Hager
Rieder-Kahun-Reimer
Seidenberg-Goc-Kink

Nyt ovat esim. Hager ja Gogulla yhdessä, mutta Hager pelaa todella vieraalla paikalla. Toisaalta samalla rikottiin ehkä se ehjin kokonaisuus, kun Macek siirrettiin muualle. Flaake pelasi ensimmäisessä ottelussa isot minuutit ja sen jälkeen on ollut katsomossa.

Pakkiparit ovat käytännössä samat.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tiedä tuosta.

Jotain luulisi raksuttavan ja erittäin mielenkiintoinen veto kyllä pistää eri tavalla pelaavat pelaajat eri paikoille ja Hagerilla tosiaan tuo pelipaikka ei ole ihan kovinkaan yleinen.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ryhdikäs ottelu, vaikka avauserässä vielä olikin vähän epätarkkuutta. Hyökkäyspeli palkittiin viidellä maalilla. Slovakian vaisut otteet ehkä hieman kaunistelevat lukemia, vaikka Saksan karvaus olikin aktiivista. Ketjut toimivat mukavasti. Hager pelasi lopulta keskellä tuossa kakkosessa ja Schütz oikealla. Taas nähtiin, että koko kauden yhdessä pelannut kaksikko (Gogulla-Hager) kannatti laittaa samaan ketjuun myös maajoukkueessa. Dominik Kahunille kehut, erottui todella selvästi mailatekniikallaan. Erikoinen tilanne nyt siinä mielessä, että tasaviisikoin Draisaitlille ei ole oikein sopivaa paikkaa. Tosin heidänkin ketjunsa toimi ihan hyvin. Ehkä silti vieläkin voisi kokeilla Riederiä ja Draisaitlia samassa ketjussa ja esim. Macek siellä oikealle. Kahunin ja Reimerin kanssa sitten vuorostaan Noebels vasemmalle.

Pielmaier oli avausmaalin jälkeen varsin varma. Nyt myös varmistui, että Thomas Greiss saapuu huomenna Pietariin. Peluutus on todella mielenkiintoista seurattavaa. Kuka pelaa Kanadaa vastaan? Se on kuitenkin varma tappio ja hyvin todennäköinen löylytys, eli kuka molareista uhrataan? Brückmann? Ja kuka pelaa V-Venäjää vastaan? Nyt hyvin pelannut Pielmaier, vai uransa parhaan kauden pelannut NHL-molari Greiss? Kovia päätöksiä Sturmille.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime vuonna 0-10, nyt 2-5, silti toki sama tulos eli 0 pistettä. Kanada pelasi tietysti puolivaloilla, mutta Saksan peli on kehittynyt turnauksen edetessä. Toivottavasti ei kuitenkaan turhan paljon mennyt energiaa huomista ajatellen. Pielmaier nyt sitten pelasi maalissa ja oli varsin keskinkertainen. Parissa maalissa näytti aika heikolta ja oli aiheuttamassa yhtä turhaa alivoimaa, josta verkko myöskin soi. Eiköhän Greiss ole tämän jälkeen torjuntavastuussa.

Flaake oli yhä katsomon puolella, ehkä vähän yllättävääkin, olisi isona kaverina voinut olla peluuttamisen arvoinen. Kahunin peliä on todella mukava seurata. Taitava hän on aina ollut, mutta nyt on itseluottamuskin kohdillaan.

Muutamia tilastoja.
Paras pistemies: Philip Gogulla 1+4
Paras tehotilasto: Daryl Boyle ja Patrick Hager +3
Heikoin tehotilasto: Christian Ehrhoff ja Brooks Macek -3

Leon Draisaitlilla edelleen vain nuo kaksi laukausta neljään matsiin, mutta kieltämättä on tarjoillut ketjukavereilleen paikkoja. Toisaalta toinen hänen laitureistaan, eli Marcel Noebels on saanut aikaiseksi vain yhden vedon kohti maalia, eli edelleen Leon menee hieman hukkaan.

Huomenna on pakko voittaa ja käytännössä varsinaisella peliajalla, muuten homma ei enää kunnolla ole omissa käsissä. Sen jälkeen vaadittaisiin isoja venymisiä esim. Yhdysvaltoja vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Saksa yllätti mut eilen kyllä aika räväkästi, sillä viime vuotinen Kanukkien teurastus oli aika tiukasti mielessä. Käsittämättömän aseeton tuo sama nippu vain oli Suomea vastaan, mutta eilen germaanit laittoivat ajoittain neppailevat vaahteran lehdet hyvinkin tiukille. Okei, Kanada ei kutosta laittanut silmään ja vitosenkin vain ajoittain, mutta Saksa voi olla hyvin ylpeä itsestään. Sitä Pielmaierin täydellistä päivää tuo olisi huutanut vielä, niin mistään ei olisi Saksan peli vuotanut. Joku Olaf Kölzig nyt vuonna 2016 kuin parhaina päivinään olisi se viimeinen lukko tuohon peliin vielä, Rob Zeppkin näköjään jo ehtinyt lopettaa.

Verrattuna Cortinan aikakauteen Sturm on saanut mielestäni etenkin hyökkäyspeliä kehitettyä aika mukavasti eikä Saksa ole enää puolustava bussi laisinkaan. Reimeriin, Gogullaan ja muihin konkareihinkin on tullut aivan uutta puhtia mielestäni ja jonkinlainen raikkaus tuosta paistaa kuitenkin ja yhteispeli on ihan toimivaa. Draisaitl tuo myös juonikkuutta, vaikka näyttääkin kentällä varsin kankealta suorin jaloin liikkuvalta bambilta. Boyle, Macek ja Aknad ovat myös tekijämiehiä ja liikuttelivat kiekkoa välillä tosi näyttävästi. Saksan puolustusta Ehrhoff, Holzer ja kumppanit eivät välttämättä montaakaan vuotta enää kannattele, joten sinne joukkue tarvitsee kyllä ensisijaisesti syntyperäis-saksalaisia tulevaisuuden ehrhoffeja toki höystettynä näillä kokeneemmilla vaunuilla. Eikö Ex-NHL pakki Christoph Schubertille ole enää käyttöä majussa? Lupaava Tom Kühnhackl on mielenkiintoinen nimi ja varmasti tulevaisuudessa tällä legendan pojalla on paljon harteillaan saksalaisessa jääkiekossa.

Kaikesta huolimatta Saksan tämä turnaus on nousujohteinen ja eilinen peli osoitti, että joukkueen paikka on ehdottomasti A-sarjassa, vaikka riski niihin 10-0 teurastuksiin toki edelleen on. Tuo kollektiivi on kuitenkin laadukkainta vähään aikaan eikä pelkkää selviytymistä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mukava nähdä täällä muitakin yksinpuhelun keskellä.

Pakeista voisi pohdiskella sen verran, että mitään tuollaista Ehrhoff/Seids/Schubert-sukupolvea ei ole luvassa lähiaikoina. Jos muisteloihin haluaa hetkeksi lähteä, niin silloin 2001 kun omakin Jatkoaikaan kirjoittelu alkoi, niin tuota kolmikkoa kovasti hehkutin maan parhaaksi puolustajasukupolveksi, jolla on hyvä tulevaisuus ison veden takana. Miehet varattiin numeroilla 106/172/127 ja tuloksena yhteensä lähes 1900 NHL-ottelua ja jokainen on esiintynyt myös Stanley Cupin finaaleissa. Ihan vastaavia suorittajia tuskin on hetkeen luvassa. Seidenberg tosin on ollut maajoukkueen käytössä hyvin rajatusti, on ainakin periaatteessa lupautunut syksyn olympiakarsintoihin, mutta katsotaan mitä keksii sinne syyksi. Varmaan World Cupin.

Mitä pappojen tulevaisuuteen tulee, niin esim. Ehrhoff sanoi ettei enää lähde NHL-jämäminuuteille ja Eurooppa on hyvin mahdollinen osoite. Rahasta ei ole kiinni, joten KHL ei ole välttämätön paikka ja toisaalta Saksan liigaan ei ihan vielä kuitenkaan välittäisi palata. Tässä olisi Ruotsin ja Suomen liigan joukkueilla hyvä sauma.

Tämän hetken pakistosta todellakin Akdag on kaveri jota tullaan joka kevät tarvitsemaan. Ikää on vasta 25 vuotta. Nyt puuttuu kaksi erittäin kelvollista kiekollista puolustajaa eli pakkipari Düsseldorfista, Bernhard Ebner 25v ja Stephan Daschner 27v. Myös nyt puuttuva Justin Krüger on yhä hyvin tärkeä pelaaja monen tulevan vuoden ajan. Konrad Abeltshauser on kuitenkin se kaveri, josta voisi toivoa pakiston johtajaa. Ikää vasta 23v ja takana useampi kausi P-Amerikasta. NHL-paikka on toistaiseksi jäänyt haaveeksi ja on ehkä kokoonsa nähden liian kiltti. Valitettavaa, että jalkavamma esti pelit tänä keväänä. Ihan nuorista voisi korvan taakse laittaa nimen Lukas Kälble, siinä on erittäin kelvolliset kiekolliset taidot omaava nuorukainen. Olisi ehkä toivonut hänen kehityksensä kannalta, että olisi pelaamassa P-Amerikan junnusarjoissa, sen sijaan pelaa Saksassa.

Yksi import-pakki voisi olla myös ensi keväänä harkinnan arvoinen. Austin Madaisky on nuori kaveri, jolla on Saksan passi ja pelasi hyvän ensimmäisen kauden Saksassa. Olisi ehkä juuri se kiekollinen rightin pakki mitä tuonne kipeästi kaivataan.

Christoph Schubert tuli P-Amerikasta aikoinaan aina kisoihin, jos oli vaan vähänkään pelikunnossa. Uwe Krupp kuitenkin pudotti miehen maajoukkueesta vuosikymmenen alussa ja v.2012 kisoja lukuunottamatta kutsua takaisin ei ole tullu. Ei häntä olla käytetty edes maaotteluissa, joten heikolta näyttää. Viime vuonna taisi olla vielä kutsuttuna joihin matseihin, mutta jäi loukkaantumisen takia silloin pois. Schubert ei aina näyttänyt kovin vakuuttavalta ns.parhaina päivinäänkään. Maajoukkueessa ongelma oli usein se, että hän oli ykkös/kakkospakin roolissa ja yritti ehkä liikaa leikkiä jotain superpakkia. Tuloksena oli aika paljon mokia, jäähyjä ja yleistä häröilyä. Eikä se liike koskaan ollut paras mahdollinen, nyt hän on hidastunut entisestään. On ehkä makuasia hoitaisiko kuitenkin vielä jonkun 6/7-pakin tontin, mene ja tiedä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jälleen komea esitys ja Sturmin ensimmäiset kisat ovat jo nyt varsin onnistuneet. Näköjään tuo vähän rohkeakin pystysuunnan lätkä on ollut toimiva ratkaisu näitä päävastustajia vastaan. Ranskaa vastaan peli oli hermoilua, mutta koko ajan homma vaan paranee.

Kaiken järjen mukaan mikä tahansa voitto Unkarista riittää jatkopaikkaan. Toivottavaa, ettei siinä matsissa Unkarin molarista tehdä tähteä.

Greiss oli maalilla rauhoittava ja hyvä. Antoi vielä sekaan vähän viihdettäkin. Kahunin ketju oli vaisumpi nyt kun Rieder puuttui. Draisaitlia ei silti vieläkään yhdistetty vanhan kamunsa kanssa. Muut ketjut toimivatkin ihan hyvin. Riederin tilasta ehkä heruu vielä lisätietoa, mutta onhan siellä polvessa nyt jotain häikkää. Luulenpa, että kisat olivat siinä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Hieno voitto kyllä oli Saksalta Yhdysvalloista.

Näitäkään ei ihan joka päivä tule vaikka Ruotsin tapaan Yhdysvallat kuuluu ainakin historiallisesti Saksan eräänlaisiin perinteisiin vastustajiin joille hävitään pelejä, mutta mikäli hävitään niin yleensä varsin pienillä luvuilla tiukkojen pelien jälkeen. Toki joskus on tullut tuuria Saksallekin, mutta välillä ja varsinkin historiallisesti Yhdysvaltoja vastaan on murskavoitto ollut joskus saamatta vain Saksan huonon viimeistelyn tai Yhdysvaltain maalivahdin ihmetorjuntapäivän vuoksi.

Ennen tätä päivää Saksa edeltäjineen eli Länsi-Saksan ja DDR:n mukaan laskien on voittanut tai pelannut tasapelit jääkiekon nykypäivään tultaessa Toisen Maailmansodan jälkeen saatuaan luvan palata kansainväliseen urheiluun mukaan lukien jääkiekko seuraavissa MM-kisoissa tai Talviolympialaisissa vuodesta 1952 eteenpäin laskien:

1952-1959: Ei voittoja eikä tasapelejä MM-kisoissa tai Talviolympialaisissa.

1960-1969: Voittoja 2 joista molemmat DDR:lle 1961 ja 1965 ja tasapelejä 3 joista 2 DDR:lle 1963 ja 1967 ja Länsi-Saksalle ei voittoja ja yksi tasapeli 1961. Kaikki voitot tulivat MM-kisoissa ja Talviolympialaisista ei tullut voittoja eikä edes tasapelejä.

1970-1979: Voittoja 8 joista voitot DDR:lle 1973 MM-kisojen B-sarjasta Itävallassa ja 1976 MM-kisojen A-sarjasta ja Länsi-Saksalle pelkästään A-sarjassa 5 voittoa joista 1 1971 ja vuosina 1978-1979 4 kertaa yhteensä ja kaksi kertaa vuoteen ja tasapelejä 2 joista yksi DDR:lle 1978 ja yksi Länsi-Saksalle 1977. Talviolympialaisissa 1976 Länsi-Saksa voitti Yhdysvallat ja varmisti siten hyvin kiistanalaisen pronssimitalinsa. Tasapelejä Talviolympialaisissa Länsi-Saksa ei pelannut.

1980-1989: Voittoja 2 joista molemmat Länsi-Saksalle 1981 MM-kisoista ja 1988 Talviolympialaisista ja tasapelejä 2 joista yksi Länsi-Saksalle 1982 MM-kisoista ja yksi DDR:lle MM-kisoista 1985. Tasapelejä Talviolympialaisissa Länsi-Saksa ei pelannut.

1990-1999: Voittoja 2 joista molemmat Saksalle vuosien 1992-1993 MM-kisoista ja lisäksi tasapelejä 2 1991 ja 1998. Talviolympialaisista ei voittoja eikä tasapelejä. Vuonna 1990 Länsi-Saksa ja DDR yhdistyivät Yhdistyneeksi Saksaksi tai Saksan Liittovaltioksi. Joskus Saksana tunnettua maata on kutsuttu myös Yhdistyneeksi Saksan Liittotasavallaksi, mutta 1990-luvun alun jälkeen äärimmäisen harvoin.

2000-2009: Ei voittoja ja ainoastaan yksi tasapeli 2002 MM-kisoissa. Talviolympialaisissa ei voittoja eikä tasapelejä.

2010-2016: Voittoja 2 2010 ja 2016 ja ei tasapelejä toistaiseksi lainkaan. Talviolympialaisissa ei voittoja eikä tasapelejä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas hieno alkusarja. Ranskaa vastaan kärsityn tappion jälkeen 13 pistettä kasaan ja lohkon kolmas sija. Tämä viimeinen matsi Unkaria vastaan oli aikamoista pakkopullaa ja varsinkin avauserä todella unista. Siitä maksoivat myös hintaa, koska sen verran huolimattomasti ukot törmäilivät keskenään. Seurauksena Felix Schützin loukkaantuminen, eikä häntä enää nähty jäällä.

Tobias Riederin ja Gerrit Fauserin kisat päättyivät jo joitain päiviä sitten. Toivottavasti Schütz otettiin syrjään vain varotoimenpiteenä. Braun on entinen laitahyökkääjä, joten hänet sitten kai voisi siirtää jonnekin ketjuun ja hieman rukata muutenkin kokoonpanoja. Tosin sitä ei juuri tehty tässäkään matsissa, jossa sitä olisi voinut mainiosti kokeilla.

Gogulla/Hager/Schütz on ollut loistava ketju, kaikilla 7 pistettä kasassa. Jos tuosta nyt Schütz puuttuu, niin Reimer varmaan sinne oikealle laitetaan. Tuo mahdollinen Flaake/Kahun/Braun ei kuulostaisi kovinkaan hyvältä, mutta lienee turha odottaa, että Draisaitlia vieläkään vaihdetaan Noebelsin ja Macekin seurasta pois. Kyllä hän joka matsissa tarjoilee pari aika makoisaa paikkaa, mutta viimeistely ei ole kelvannut. Muutenhan Saksa on hoitanut maalipaikat erittäin tehokaasti ja erikoistilannepelaaminenkin on ollut toimivaa.

Torstaina sitten katsotaan mitä on luvassa. Joku kolmikosta Venäjä/Tshekki/Ruotsi tulee vastaan. Osuuko Greissille huippupäivä, käytetäänkö paikat edelleen hyvillä tehoilla, onko vastustaja huonolla jalalla? Siinä kai nuo yllätyssaumat piilevät.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Saksa varmisti lohkon kolmostilan voittamalla Unkarin päätöspelissä. Vastaan puolivälierissä tulee joko Venäjä, Ruotsi tai Tshekki. Joukkueet lueteltu todennäköisyyden mukaan laskettuna, ellen nyt aivan väärin laskenut. Marco Sturm on tehnyt ilmeisen kovaa työtä Saksan penkin takana, joskin Saksan roster on myös vahva. Yli puolet NHL:ssä pelaavista saksalaisista on mukana, joten tässä mielessä on ainakin löytynyt intoa edustaa Saksan maajoukkuetta.

Näillä näkymin Saksan joukkue voi alkaa pakkamaan tavaroitaan ja valmistautua siirtymään Moskovan puolelle. Sieltä tuleekin mitä todennäköisimmin kisaisännät vastaan.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä turnaus kokonaisuudessaan. Tänään ei ollut mitään jakoa. Tshekki ja Ruotsi olisivat olleet realistisempia vastuksia, mutta näin tällä kertaa. Loppusijoitus seitsemäs.

Ei juuri moitittavaa yksilötasolla. Jopa kankeimmat pakit suoriutuivat hyvin urakastaan. Ehkei Draisaitlille löytynyt ihan oikeaa ketjua. Olen yhä sitä mieltä, että Rieder-Drai-Reimer rikottiin liian aikaisessa vaiheessa, tosin myöhemmin Riederin loukkaantuminen sekoitti muutenkin pakkaa. Myös Felix Schützin vamma rikkoi joukkueen parhaan ketjun Gogulla-Hager-Schütz turnauksen viimeiseen kahteen peliin.

Greiss oli hyvä ja on selvä ykkönen syksyn olympiakarsinnoissa. Tämä joukkue muuttunee jonkin verran niihin karkeloihin. 3-4 puolustajaa tulee telakalta mukaan ja ainakin David Wolf ja Tom Kühnhackl hyökkäykseen. Mahdollisesti pari muutakin pelaajaa sinne vielä suunnitteilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös