Vasili Tihonov

  • 3 507
  • 16

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tää nyt on vasta pienen huhun asteella, mutta miestä oltaisiin ilmeisesti harkitsemassa Tapparan peräsimeen ensi kaudeksi Saarisen tilalle. Eli lähinnä nyt vaan kysyisin että missä mies on ollut hyvä ja mitkä on heikkoudet. Raumalaiset sen varmaan parhaiten tietää. Olisiko ylipäätään järkevä hankinta?
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse pidän ainakin Tihonovia suuressa arvossa, mies teki hyvää jälkeä Raumalla vuosina 1999-2001. Ensimmäisellä Tihonovin kokonaisella kaudella Lukko taisi hävitä runkosarjassa vain 4 kotiottelua ja useimmiten Lukko johti otteluitaan alle aikayksikön 2/3-0. Lukko taisi tuolla kyseisellä kaudella päästää vähiten maaleja runkosarjassa. Miinusta tuli noista Tihonovin jatkuvista ja osittain naurettavistakin tuomariarvosteluista, joista sakkojakin taisi tulla pariinkin otteeseen. Playoffeissa Lukko tippui Jokereille ja ongelmana oli ehkä liiankin varovainen pelitapa. Silti kokonaisuudessaan kausi oli Lukolle suuri menestys ja edelleenkin paras kausi sitten 90-luvun puolivälin menestysvuosien.

Tihonovin toisella kaudella Lukko ei pelannut yhtä hyvin kuin ensimmäisellä kaudella, mutta selviytyi siltikin runkosarjan kuudenneksi. Kausi päättyi pudotuspeleissä Tapparaa vastaan voitoin 3-0 ja Tapparaahan valmensi silloin muuan Jukka Rautakorpi. Tavoitteet taisivat Lukolla olla aina mitaleissa asti tällä kaudella, mutta niihin ei siis aivan ylletty. Silti kahdet peräkkäiset pudotuspelit ovat aina kova saavutus Rauman kokoisella paikkakunnalla.

Eli ehdottomasti Tapparan kannattaisi palkata Tihonov valmentajakseen, mikäli vain mahdollista. On varmastikin paljon parempi valmentaja kuin mitä Mika Saarinen on, mutta todennäköisesti myös jonkin verran kalliimpi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielipiteeni Tihonovista

Plussaa on se että hän on viimeisen päälle ammattilainen ja haluaa kaiken olevan kohdallaan joukkueessa, ennen kuin ottaa tehtävän vastaan. Lukossakin pistettiin pukukopista alkaen kaikki uusiksi Vasilin mielen mukaan. Kokeneiden pelaajien motivoijana hän on myös hyvä. Harjoituksissa mennään kovaa, eikä hän salli sielläkään minkäänlaista velttoilua. Hän luottaa siihen, että kesällä harjoitellaan omatoimisesti, Lukossa hän ainakin antoi kokeneemmille pelaajille ennätyspitkän loman kesällä 2000.

Miinusta tulee noista tuomariin kohdistuvista arvosteluista, joiden takia Lukko maksoi kaudella 1999-2000 yhteensä 75 000 markkaa sakkoja. Toisella kaudella olisi varmaan tullut saman verran maksettavaa, mutta Jyrki Santala tukki Tihonovin turvan. Luulisin että sama ongelma vaivaisi Vasilia edelleen, siis tuo tuomarityöskentely.

Lukossa hän ei ainakaan antanut nuorille junnuille paljoakaan vastuuta, vaan vaati mahdollisimman kokeneita pelaajia joukkueeseen. Tästä kärsi mm. Janne Niskala.

Myös semmoista huhuttiin, että Vasili ei oikein olisi Jyrki Santalan kanssa tullut toimeen. Siinä taisi olla kaksi liian voimakasta persoonaa samassa joukkueessa, Lukkoon Tihonovin palkkasi muuten Santalan edeltäjä Jari Laiho.

Ja jos hän vaati harjoituksissa pelaajilta sataprosenttista asennetta, niin sitä samaa hän vaatii peleissäkin, luonnollisesti. Minkäänlaista sooloilua hän ei hyväksy, Lukossa tästä kärsi ainakin Leonids Tambijevs jonka Vasili valitettavasti karkotti muille maille vierahille.

Lukosta Tihonov teki varsin mallikkaasti puolustavan joukkueen, joka ei tehnyt paljon maaleja mutta ei vastaavasti niitä omiinkaan päästänyt. Tom Draper nousi kukkaan Lukossa, mutta vastaavasti seuraavalla kaudella Espoossa ei peli enää samalla tavalla sujunutkaan kun joukkue edessä ei pystynyt yhtä kurinalaiseen peliin kuin Lukko.

Tihonov tykkää taklaavasta jääkiekosta, joten laitojen ryskettä Tapparan kotipeleissä varmasti tullaan näkemään mikäli hän joukkueen ottaa hoitoonsa. Myös tuomareilta useimmiten näkemättä jäävä pikkusikailu kuuluu Vasilin joukkueen pelityyliin, kovimmat väännöt Vasilin Lukko muuten taisi käydä Rautakorven Tapparan kanssa.

Ne Vasilin puheet "poliisin" hankkimisesta Kanadasta Jokerien Sean Gagnonin teloittamista varten ovat myös hyvässä muistissa, Vasilin tyyli ainakin tuolloin oli että "kosto elää". Tosin se jäi puhumisen asteelle, toisenlaisessa kiekkokulttuurissa ei välttämättä olisi jäänyt.

Pidän häntä suuressa arvossa, menee Lukon valmentajien listalla ihan kärkeen yhdessä Matti Keinosen, Vaclav Sykoran ja Jukka Rautakorven kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jaahas Santala, sitten luuria käteen ja soittoa Vasilin suuntaan. Kelpais meinaan ainakin meikäläiselle, jos Rautakorpi todellakin karkoittaa itsensä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kelpais kelpais, tuli minullekin Tihonov mieleen kun tätä Rautakorven juttua olen päivän ajan seurannut.

Santalalle tuskin kuitenkaan kelpaa.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näinhän se valitettavasti taitaa olla, että tähän organisaatioon ei Santalan egon lisäksi toista isoa samanlaista mahdu. En voi sanoin kuvailla sitä vitutuksen määrää, jos keskiviikkona tiedotustilaisuudessa istuu joku Professori Pietilä tai Heikki Mälkiä.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En voi sanoin kuvailla sitä vitutuksen määrää, jos keskiviikkona tiedotustilaisuudessa istuu joku Professori Pietilä tai Heikki Mälkiä.

Valitettavan mahdollista, että tämmöinen vaihtoehto toteutuu. Lyhyellä tähtäimellä joku Saken tapainen voi toimiakin, mutta kauemmas katsottuna ei tule mitään. Rautakorvesta odotin nimen omaan pidemmän tähtäimen kehittäjää. Tihonovista ei viitsi edes haaveilla, olisi liian hyvä ollakseen totta. Ei sovi Jyken kanssa samaan seuraan. Sitä vaan toivon, että aivan C-tason koutsia ei tänne tulisi. Tyyliin Timppa Tuomi, Tami tai Esko Nokelainen. Ajatuskin puistattaa.
 

JanJ

Jäsen
Vasili Tihonovilla oli tosiaan kostomentaliteetti, jonka hän ammensi joko juuriltaan Venäjältä tai pohjois-amerikan vuosiltaan. Mutta mies ei epäröinyt käskyttää pelaajia tappelemaan. Olikohan Lukossakin Isosalo-Lievers episodi samanlainen? Porissa ukkoa oli kentällä ilman hanskoja useasti.

Kaikenlaisia temppuja harrasti muutenkin. Kun Jokerit-Ässät pleijarisarja oli katkolla Helsingissä, ottelun alkuveryttelyn aikana aitiossa olikin Viktor Tihonov. Ilmeisesti tehosi, koska Ässät pudotti Jokerit.

Helvetin hyvä koutsi, mutta....
Jotain jäi aina uupumaan. Jotenkin se viimeinen silaus aina puuttui. Kaipaisi samantasoisen apuvalmentajan mukaan tiimiin. Aineksia olisi todelliseen menestysvalmentajaan.

Kelpaisi Poriinkin koska tahansa.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen samaa mieltä "yellowin" kanssa. Ei mitään keskinkertaisia valmentajia tilalle, jos JR lähtee. Tamin kyllä kelpuuttasin...

Olisi se todella hirvittävää jos Pietilä, Westerlund, Nokelainen, tms. olisi seuraava koutsi. Se olisi samantien hyvästit ensi kauden pudotuspeleille.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti JanJ
Kelpaisi Poriinkin koska tahansa.
Porin vuosien Tihonov kelpaisi minullekin, mutta rauman vuosien Tihonov oli ihan eri valmentaja (KGB vaihtanut?)

Porissa valmentaessaan Vasili teki monesta nuoresta, hieman päälle parikymppisestä kaverista kiekkoilijan. Innostamalla harjoitteluun ja kovaan työntekoon. Listasta tulee pitkä, mutta nykyisin pelaavia ovat ainakin Korpisalo, Varis ja osittain Peltonen, Tuominen, Salonen ja Wesslinkin (vaikkeivat pelanneet peliäkään Vasilin alaisuudessa - ainoastaan treenasivat äijien mukana ja Tihon ohjeiden mukaan) muita mainittavia voisivat olla Levonen, Raitanen, Heinänen, Vento, Kaski, Kivi, Miikkulainen ja Lönnberg joista osa nousi maajoukkueeseenkin asti. Osa taas katosi kuvioista Vasilin ajan jälkeen.

lukossa valmentaessaan Tihonovilla oli taas käsissään melko kokenut porukka ja esimerkiksi Niskala sai hakea vauhtia Britanniasta asti. Jotenkin tuntui että sama tatsi ja se palava into oli Vasililta kadonnut. Aikaa ja energiaa kului liikaa työnteon ulkopuolisiin asioihin (kiukuttelut tuomareista yms. pelleilyt)
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tihonov kelpaisi kyllä tännekkin. Mutta heitetään nyt tälläinen nimi kuin Vaclav Sykora. Onko tietoa miehen sopimuksesta Ilvekseen? IS Veikkaajassahan taannoin kertoili, että halukkuutta Lukkoon tuloon olisi ollut. Olisi ollut varteen otettava vaihtoehto, jos kuula olisi saanut lähteä jo viime keväänä.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aikamoista paniikkia näyttää olevan liikkeellä. Ei Lukko yhteen tai kahteenkaan valmentajaan kaadu, on niiden nimi sitten mikä tahansa.

Minä en Lukon Tihonovista paljon perustanut. En muista koskaan nähneeni niin rajua mailapeliä harrastavaa Lukko kuin se. Huvittavaa on kumminkin että Tiho on kovan ja reilun jätkän maineessa näiden käskyttämistensä seurauksena. Rautakorven joukkue taas kahvaajan maineessa vaikka se pelaa todennäköisesti liikkuvinta peliä koko Suomessa. En ihmettele vaikka Rautakorpi hinkuisi Ruotsiin. En minäkään jaksaisi sitä paskanjauhantaa kuunnella mihin hän täällä joutuu.
 

JanJ

Jäsen
Tihon Lukko-matseja en montaa nähnyt, mutta Porissa ainakin joukkue pelasi fyysisesti. Mailaa käytettiin ronskisti maalin edessä ja miksei kulmissakin, mutta koukut ja kahvat eivät kyllä olleet teema.

Tuskin Rautakorpi mediasta hätkähtää tippaakaan, eiköhän sarja ja piirit ja liksa ole se syy miksi pois hinkuu.
 

Maffesoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Kotkafani
Olen samaa mieltä "yellowin" kanssa. Ei mitään keskinkertaisia valmentajia tilalle, jos JR lähtee. Tamin kyllä kelpuuttasin...


Tamin?

Toivon todella, että kaikki tämänkaltaiset ehdotukset lopetetaan välittömästi. On asioita, joita voi heittää ilmoille sarkasmilla tai huumorilla pieni pilke silmäkulmassa. Sitten on sellaisia asioita, joilla ei saa missään olosuhteissa koskaan eikä milloinkaan laskea edes leikkiä. Tässä on kysymys jälkimmäisestä.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestin lähetti Maffesoli
Tamin?

Toivon todella, että kaikki tämänkaltaiset ehdotukset lopetetaan välittömästi. On asioita, joita voi heittää ilmoille sarkasmilla tai huumorilla pieni pilke silmäkulmassa. Sitten on sellaisia asioita, joilla ei saa missään olosuhteissa koskaan eikä milloinkaan laskea edes leikkiä. Tässä on kysymys jälkimmäisestä.

Aivan samaa mieltä... Minä jo kaivoin haulikkoa esille, että kuka raukka tarvitsee niskalaukauksen, kun on noin pahasti kitumassa...
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Maffesoli
Tamin?


Pidin huolta, että Tamin auto lähti kasitietä pitkin, mutta pohjoiseen. Toivottavasti ei yrittänyt koukata reitiltä!

Ei kait sitä kukaan halua Lukkoon tosissan, eihän?!
Liigatason nöytöt = , eihän niitä ollutkaan(pelaajana oli ihan hyvä) .

Menköön sen perseroonin kanssa sinne Japaniin, tästä ollaa jopa porilaisten kanssa samaa mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös