Voiko systeemi estää Jokerien mestaruuden?

  • 10 783
  • 42

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sen takia tuntuu varsin oudolta, että esimerkiksi tasaisen tai Jokerien hallitseman ottelun 1. erässä ei vihelletä jäähyjä, mutta toisessa erässä linjaa muutetaan ja Jokerit saa esimerkiksi kaksi-kolme peräkkäistä jäähyä tilanteista joista vastustaja ei saanut 1. erässä ja joista sen olisi kuulunut saada 2. erän llinjalla ehkä kolme-viisi jäähyä. .

Tässä täytyy kyllä Jokereiden kohdalla ottaa huomioon sekin, että joukkueella ihan aidosti on taipumus välillä oikein ottamalla ottaa tyhmiä jäähyjä ja kaivaa niillä verta nenästään myös matseissa, jossa 5v5 peli on täysin hallussa. Hyökkäysalueella ja keskialueella pieniä mailan työntämisiä jalkoväliin ym. typeriä jekkuja tulee imo enemmän kun yhdellekään muulle jengille tässä sarjassa, tai ainakin siltä tuntuu, koska niin paljon nuo paviaanirikkeet vituttavat.

ts. Toisinaan Jokerit vievät myös jäähyt ihan oikeutetusti selvällä marginaalilla himaan, vaikka vastustaja on se joka juoksee kolme erää perässä
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pointti tässäkin, hölmöjä jäähyjä olen ihmetellyt lähes yhtä usein kuin tuomarointia. Silti omaan silmään on tällä kaudella useassa pelissä näyttänyt, kotona ja vieraissa, että Jokerit saa jäähyjä keskimäärin helpommin kuin vastustaja. Omien värilasien paksuutta vain on välillä vaikea arvioida. Sattumalta tänäisessä Iltalehdessä oli myös isohko signaali, joka viestittäisi ettei salaliittoa Jokereita vastaan ole: kuten ehkä jossain on mainittukin, se tuomari, joka vihelsi Ossin ulosajon ekassa ZSKA-playoff-pelissä, hyllytettiin heti ja pääsi takaisin kehiin vasta hiljattain. Aika kova penalti jopa kun periaatteessa yhdestä virheestä kyse - ja siis virheestä Jokereita vastaan.

Mutta otsikon aihe on toki laajempi kuin vain yksittäiset tuomarit. Jos vaikkapa se kuuluisa toistaiseksi fiktiivinen playoff-sarja SKA:ta vastaan menisi kulisseissa likaiseksi, puhuttaisiin suuremmista asioista kuin yhdestä tuomarista tai yhdestä kirjekuoresta. Eteen saattaisi tulla syvemmälle meneviä vaikutuskeinoja - ja joka tapauksessa olemassaoleviksi faktoiksi jäisi ketjun alussa mainitut omistaja- ja resurssikysymykset, jotka joku laskee osaksi "systeemiä" ja joku ehkä ei. Sama mies maksaa käytännössä palkat SKA:ssa ja Jokereissa, ja kukin voi sitten luottaa sen verran kuin uskaltaa siihen että hän jättäytyisi puolueettomaksi. Mutta todellisuushan sen näyttäisi.
 

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Näyttäähän tuo tuomaritoiminta joissakin otteluissa olleen hieman sanoisko kummallinen. Mutta sitä en ymmärrä, miksi "systeemi" tekisi kaikkensa sen eteen, että Jokerit ei menestyisi KHL:ssä. Olen jotenkin antanut ymmärtää itselleni, että KHL:llä on tavoitteena laajentua nimenomaan länteen. Tämäkö nyt olisi sitä oikeantyyppistä markkinointia?
Toinen pointti, joka myös hieman hämmentää, on se , kun täällä väitetään alinomaan, että toinen omistajistamme tekee myyräntyötä siihen suuntaan, että Jokerit ei vaan missään nimessä tulisi SKA:ta vastaan poffeissa? Onko todella niin, että osaomistamansa joukkue on suurin ja AINOA este SKA:n mestaruustaipaleella??
Parasta balsamia näille salaliittoteorioille on Jokerien peli, kuten eilenkin hyvin nähtiin, tehdään yksi maali enemmän, kuin vastustaja, vaikka sitten pelaamalla koko ottelu 4v5.
MIKSI KHL halusi Jokerit liigaansa? Antakaa joku minulle, alle lapsen tasolla olevalle, järkevä, pesunkestävä selitys. Eikä sitten mitään selityksiä SKA:n farmijoukkueesta, koska mitään siihen viittaavaa ei ole ollut näkyvissä tähän päivään mennessä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
MIKSI KHL halusi Jokerit liigaansa? Antakaa joku minulle, alle lapsen tasolla olevalle, järkevä, pesunkestävä selitys.

Istuisi varmaankin paremmin vapaan puolelle, mutta vastaan silti tässä. KHL:n ensisijainen tavoite ei ollut laajentua Suomeen vaan mm. Saksaan ja Ruotsiin. Kun tämä ei onnistunut, muut maat kuten Suomi nousivat alkuvaiheessa (lännen suunta) esille. Putin on suoraan julkisesti todennut, että KHL on hänen luomuksensa. Sen päätehtävä on ylläpitää ja kehittää Venäjän jääkiekkoa, mutta myös toimia yhtenä Venäjän politiikan toteuttajana. KHL:n seurajohtajat ovat Putinin ystäviä joille hän jakaa isoja projekteja ilman kilpailutusta ja joista saatavista voitoista osa tulee sijoittaa Putinin ja KHL:n johdon näkemiin hyviin tarkoituksiin tai sitten Putinin vanhoja vakoilu-, judo- tai muita luottokavereita.

Yksi mielenkiintoinen kohde oli Arena ja Jokerit. Monet Venäjään perehtyneet asiantuntijat näkevät Jokerit osana ns. pehmeää vallankäyttöä. Esimerkiksi urheilun ja politiikan kytköksiä tutkinut tohtori Markku Jokisipilä pitää KHL:ää läpeensä nationalistisena jonka naruja vetelee tiiviisti Putin. Tässä kontekstissa Jokerien kuuluu pelata KHL:ssä, mutta ei menestyä siellä koska venäläisyyden ja venäläisen jääkiekon tulee olla parempaa.

***

Mihinkään väittelyyn en asiasta ala. Vastasin kysymykseen esittäen asiaa tutkineiden näkemyksen.
 

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Mihinkään väittelyyn en asiasta ala. Vastasin kysymykseen esittäen asiaa tutkineiden näkemyksen.

Kiitos erinomaisesta vastauksestasi, vaikka systeemistä keskustelu mielestäsi kuuluisikin vapaan puolelle, ei anneta sen haitata. Koska sinäkin kirjoitat vain omista mielipiteistäsi, niin "samassa veneessä" ollaan.

Juu en väittele historiantutkija, eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan, soutajan M Jokisipilän näkemyksistä. Hän tietää, jaamme hänen tutkimustensa tulokset.

Varmaan ihanteellisen hyvin ovat toteutuneet myös Putinin tavoitteet, Jokerien KHL-taival on ilmiselvästi edistänyt Venäjän politiikan toteutumista, vaikka minä olenkin siitä eri mieltä, mutta se on vain minun mielipiteeni.

Eikä kyllä sekään selvinnyt piirun vertaa, miksi Areena ja Jokerit sopi tähän Putinin kuvioon erinomaisesti. Tästäkään ei saada väittelyä, vain ihmettelyä.

***
En jatka tästä aiheeesta, aamulla kokka kohti aurinkoa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Toinen pointti, joka myös hieman hämmentää, on se , kun täällä väitetään alinomaan, että toinen omistajistamme tekee myyräntyötä siihen suuntaan, että Jokerit ei vaan missään nimessä tulisi SKA:ta vastaan poffeissa? Onko todella niin, että osaomistamansa joukkue on suurin ja AINOA este SKA:n mestaruustaipaleella??

Oma pointtini, ja oman käsitykseni mukaan yleisempi muutenkin, on kyllä toinen. Eli se, että jos kyseiset joukkueet sattuisivat playoffeissa kohtaamaan, molempien omistajalla olisi siinä ominaisuudessa (vieläpä liigankin päättäjänä) halutessaan käytössään monenlaisia keinoja varmistaa haluamansa joukkueen voitto (riippumatta voimasuhteista jäällä). Siis halutessaan. Sitähän emme vielä tiedä, käyttäisikö hän todella niitä keinoja ja jos niin kuinka pitkälle vietynä.

Tämä perustelisi siis ennemminkin sitä näkökulmaa, että Rotalle sopisi Jokereiden ja SKA:n kohtaaminen ihan hyvin, koska jos hän niin haluaa, voitto on varma. Voi tietysti olla, että hän mieluummin välttäisi tämän skenaarion, mutta silloin syynä olisi varmaankin se, että tilanne olisi epämukava, ei näyttäisi hyvältä ulospäin ja aiheuttaisi spekulaatioita vaikka mitään likaista peliä kulisseissa ei lopulta edes pelattaisi.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Systeemi voi yrittää estää, mutta kyllähän Jokerit kusee tän ihan ite.
Pelitapa ei toimi, kapea rosteri ja valmennuksen/pelaajien motivaatio?
 

Kärppärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät!!
"Kysymystä käsitellään useissa ketjuissa, joten avasin aiheelle oman ketjun. Onko mahdollista, että Jokerit voittaa Gagarin Cupin? Lyhyt vastaus: kyllä. "

Pitkästä aikaa tuli katsottua Kählyn tilannetta. Yllä oleva on akateeminen kysymys kun kukaan ei tiedä, mutta jos tästä tehtäisiin gallup Suomessa, niin vähemmistöön jäisit. KHL on Putinin liiga ja venäläiset ovat nykysin ylipatrioottinen kansa. Suomi on heille mielenkiinnoton sivukonttori vähän samaan tyyliin kuin että Ahvenanmaa yrittäisi voittaa Suomen mestaruuden. Annettaisiinko me sen tapahtua? Jokerien valmentajan julkiset itkut tuomarilinjasta kertoo paljon.

KHL oli mielenkiintoinen ajatus - vuosi sitten. Silloin kun vielä ajatteli sen laajentuvan länteen. Mutta eipä tuo taida toteutua ainakaan Putinin aikana. Ja liigan seuraaminen on nyt yhtä työlästä kuin aiemminkin. Pitäisi kiinnostua näistä russki -joukkueista tyyliin Lada vai Traktor. Siis - ihan tosissaan? ;) Heh. Keitä Jokerien peleissä oikein käy? Alkukaudesta 9 voittoa yhdestätoista ja sen jälkeen voitto-tappio -tahtia. Pudotuspelipaikka on ansaittu ajat sitten ja nyt kulutetaan aikaa niitä odotellessa.

Ja näin suomalaisena kismittää Iltapäivälehdistönkin harrastama jatkuva Suomen ja Ruotsinkin jääkiekon mollaus tyyliin: ilman muuta joku Siperian soilta tullut joukkue esittää parempaa peliä kuin Pohjoismaissa on. Vaikka esim. Jokerien maalitykki tuli maitojunalla takaisin AHL -keskinkertaisuutena. Suuri rahako takaa pelin tason?

Pettymys on KHL, siitä ei pääse mihinkään. Jos venäläisten tarkoitus on kupata Suomen lätkä marginaaliin, niin ei voi muuta kuin pitää peukkua landekiekon läpimurrolle jota Liigan laajeneminen merkitsee.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
" Pitäisi kiinnostua näistä russki -joukkueista tyyliin Lada vai Traktor. Siis - ihan tosissaan? ;) .

Miten niin pitäisi. Mua ei ainakaan kiinnosta pätkääkään. Eli ihan yhtä paljon kun kiinnostaa Kärpät tai Tappara. Tiedän kaikista neljästä jengistä ehkä n. 5-pelaajaa yhteensä, mikä on kiinnostukseen nähden oikeastaan yllättävän paljon, mutta selittynee sillä, että Traktorilla oli pari vitun ärsyttävää mulkkua riveissään, Ladan veskari piinasi tossa viikko sitten meitä pariin otteeseen, ja Hirson siirtyminen Kärppiin oli aika isolla uutisoituna jossain ja hänen tekemistään tuli seurattua, koska jokerihuhujakin osui silmään. Tapparasta en taida kyllä enää tietää ketään, kun Palola ja Jormakka eivät ole siellä enää. Kanki?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
"Kysymystä käsitellään useissa ketjuissa, joten avasin aiheelle oman ketjun. Onko mahdollista, että Jokerit voittaa Gagarin Cupin? Lyhyt vastaus: kyllä. "

Pitkästä aikaa tuli katsottua Kählyn tilannetta. Yllä oleva on akateeminen kysymys kun kukaan ei tiedä, mutta jos tästä tehtäisiin gallup Suomessa, niin vähemmistöön jäisit.

Kun ehdit jossain vaiheessa muutakin lukemaan kuin pelkän alun, palataan asiaan. Fakta nimittäin on, että Jokerien mahdollisuus voittaa Gagarin ei ole 0 prosenttia. Ongelmat voittamisen edessä perustelin ja sen takia oletan sisällön avautuvan lukijalle. Se kuitenkin vaatii tekstin lukemisen. Kun sen on tehnyt, on helpompi arvioida tekstin pohjalta mitä sen kirjoittaja mahdollisuudesta ajattelee ja mitä perusteita mm. systeemin ja tuomaripelin osalta löytyy.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
.Sen takia voi sanoa, että Venäjän korruptioilmapiirissä KHL ei voi olla puhdas tuomareiden ohjailulta. He viheltävät sen mukaan miten isot johtajat vihellettävän haluavat. Tämä tuo Jokereille toisen merkittävän haasteen, sillä seuran oman tulkinnan mukaan Jokerit on jo kärsinyt varsin systemaattisesta tuomarihaitasta. Jokerit on toimittanut aiheesta myös ainakin yhden koostevideon KHL:n johdolle. Jos asiaa tarkastellaan yleisellä tasolla, voidaan olettaa että kuten Italiassakin, myös Venäjällä ne tuomarit saavat enemmän töitä, luottamusta ja palkkaa, jotka ymmärtävät viheltää KHL:n johdon toiveiden mukaisesti.

Päivän (16.2.2016) HS:ssa on Erkka Westerlundin eräänlainen läksiäishaastattelu, jossa hän kertoo joukkueen valmistautumisesta sunnuntaina alkaviin playoffeihin sekä vetää yhteen kautensa (2) KHL:ssä. Westerlund on kokenut KHL:n myönteisenä:

”Ilmapiiri on hyvä liigan ympärillä. Matkat, ruokailut ja kaikki ovat toimineet hyvin.”

On olemassa kuitenkin asia, mikä hiertää Westerlundia aivan erityisesti. KHL:n tuomaritoiminta. Sen suhteen Westerlund ei juuri näytä valoa näkevän. Ja ikävä kyllä, hän myös kokee asian niin, että Jokerit ei voi mitenkään vaikuttaa KHL:n epäterveeseen tuomarointiin:

”Se on se, mihin me emme voi vaikuttaa”, Westerlund sanoo.

Vaikka tuosta laskisi hieman playoff-painostusta tai pikemminkin painostusyritystä KHL:n tuomareiden suuntaan, pidän merkittävänä sitä, että kaksi kautta Jokerien valmentajana KHL:ssä toiminut Westerlund nostaa KHL:n tuomaroinnin ylipäätään tässä vaiheessa esille. Jälleen. Tämä kun saattaa johtaa vastareaktioon KHL:n tuomareilta jahka HS:n haastattelu on viimeistään loppuviikosta KHL:n tuomarijohdon pöydällä käännettynä. Aiemmin Westerlund ja Kurri ovat nostaneet näkyvästi esille negatiivisen kantansa KHL:n tuomarointiin jo kaksi kertaa.

Sen takia oma johtopäätökseni on se, että KHL:n tuomarointi Jokereita vastaan on Westerlundin näkemyksen mukaan niin törkeää, että hän kokee Jokerien kärsineen lähes jatkuvaa sortamista huippujoukkueita vastaan. Jos tulkintaa jatkaa, kyse ei varmasti ole siitä, että Westerlund uskoisi Jokerien voittavan KHL:n parhaat joukkueet playoffeissa vaan uskoakseni siitä, Westerlundin mielestä nämä joukkueet ovat niin vahvoja muutenkin, että ne eivät tarvitsisi tuomareilta lisäapuja missään tilanteessa. Näin ottelut olisivat viihdyttävämpiä ja aitoja kun altavastaajalle olisi myös todellinen mahdollisuus voittaa.

Kun olin sairaana ja useampi Jokerien KHL-ottelu jäi väliin, eräs ex-kiekkoilija kertoi SKA vs Jokerit ottelusta, joka päättyi SKA:lle 2-1. Hänen mukaansa tuomaritoiminnassa oli muutama selvä kotiinpäinveto ja niiden seurauksena peli lässähti koska Jokerit ei enää uskaltanut edes yrittää taklata ns. extrajäähyjä pelätessään. Kuten totesin, en ottelua nähnyt, mutta voin hyvin kuvitella miltä peli näyttää kun käsi nousee hipaisusta ja kontaktipeli pitää siksi pudottaa käytännössä kokonaan pois.

Palataan Erkkaan. Mikäli hän on oikeassa, Jokerit tulee saamaan vastaansa puolueellisen tuomaroinnin playoffeissa siitä kai hieman riippuen, mikä tai mitkä joukkueet tulevat vastaan.

Seurataan.

PS. En laittanut linkkiä koska HS on maksumuurin takana.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Erkan kohdalla meidän täytyy kyllä muistaa se, että niin kauan kun hän on valmentanut, on tuomaritoiminta ollut hänen joukkuetta vastaan. Tilillä on toimitsijakieltoja jne. EW ja Summanen ovat ihan omassa kastissaan suomalaisista valmentajista mitä tuomaritoiminnan arvosteluun tulee. Koska molemmat fiksuja miehiä, niin vaikuttimena varmaan ensisijaisesti saada purkauksillaan joku pieni etu joltain arvosteluryöppyä pelkäävältä reppanalta.
Erkka on aina sorrettu ja liigassa tuo arvosteli tuomareita vielä tiuhempaan tahtiin kuin nyt. Taisi jokunen vuosi sitten nimetä jonkun tuomarin suoraan ratkaisseen pleijarimatsin HIFK:ta vastaan ja kertoi, että on sääli etteivät tuomarit huomaa millaista rikollislaumaa tjsp. vastaan Jokerit pelaa . Oli juomapullon heittoja, käsiksi käyminen jne. En sano etteikö hänellä olisi joku pointtikin sanomisissaan, mutta hänen suustaan ne vaan on niin moneen kertaan kuultu ja jokaisessa sarjassa/joukkueessa, että itse en oikein jaksa sitä joka matsin aikana tapahtuvaa piipittämistä edes huumorina.

Erkka, kuin myös oppipoikansa, ovat aina pyrkineet luomaan jonkinlaisen tämä sorrettu joukkue vs koko muu maailma asetelman. Vika kaikkeen löytyy lähes poikkeuksetta jostain muualta kuin peilistä. HIFK & Jokerit 98-01 olivat ensimmäinen, ja näyttävin, tämän tyylinen lähestyminen. Joukkueet esittivät ihan tarkoituksella toisinaan ihan jopa ihan pöyristyttäviä sikailunäytelmiä (joilla pyrittiin a.) luomaan pelkoa ja b.) vaikuttamaan tuomaritoimintaan), jonka jälkeen syyttely tilanteisiin johtavista tapahtumista ja paskanheitto kohdistui kaikkialle muualle kuin omaan joukkueeseen. Liiga, tuomarit, vastustajat, jopa oman seuran johto Summasen tapauksessa. Sittemmin on tyyli muuttunut vähän hienostuneemmaksi, mutta ei se karvoistaan ikinä pääse. Eikä pidäkään. Se on hänen vai pitäisikö sanoa heidän juttunsa.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Erkan kohdalla meidän täytyy kyllä muistaa se, että niin kauan kun hän on valmentanut, on tuomaritoiminta ollut hänen joukkuetta vastaan.

Tämä toki muistetaan hyvin.

Mutta hyvin harva jos kukaan (ja uskon että ei kukaan) voi sanoa tuomarilinjasta juuri mitään kun mennään sille tasolle millä Jokerit on tuomarilinjaa arvioinut. Yksinkertaisesti Jatkoajassa kirjoittavien tietämys ja kyvyt eivät siihen riitä. Siksi en juuri laita painoarvoa fanien tuomaripuolusteluille ja selittelyille siitä että vika onkin Westerlundissa sillä uskon, että Jari Kurri ei olisi lähtenyt uudelleen kesken tämän kauden viime lokakuussa "sotaan" tuomaroinnista jos siihen ei olisi ihan oikeaa syytä. Tunnen Kurrin jollain tavalla (olen mm. reissanut yhdessä hänen kanssaan NHL-otteluissa) ja kun Kurri on viimeiseen saaka neuvottelija ja sovittelija, alla olevaa tekstiä ei yksinkertaisesti häneltä kuulla ellei siihen ole hyvin painavaa syytä:

Me olemme olleet kauttaaltaan vaikeuksissa isoja seuroja vastaan, ja jo viime vuonna. Tuomarityöskentelystä puhuttiin yleisesti viime kauden jälkeen ja tämän kauden alussa, mutta olemme jääneet jalkoihin näissä isoissa peleissä, Kurri kommentoi MTV Sportille.

– On otettu tietysti tyhmiäkin jäähyjä, mutta välillä tuntuu, että kaveri ei saa mistään paikoista jäähyjä. Se on iso ero, kun on hyvä joukkue vastassa. Se ottaa koville. Tähän Erkkakin varmaan reagoi. Tämä huolestuttaa pitkässä juoksussa, sillä mekin haluamme pärjätä.

Jokerien johdosta on oltu aktiivisesti yhteydessä liigaan päin. Tilanne ei ole Kurrin mielestä muuttunut, joten käyttöön on otettava myös Westerlundin sunnuntaina esittämät keinot.

– Kyllä me tästä puhutaan jatkuvasti ja yritetään reagoida. Joudutaan varmaan pikkaisen menemään asiaan myös tätä kautta (Westerlundin reaktio). Pelin aikana on meiltä hyvin vaikea saada yhteyttä tuomareihin. Siinä me hävitään selvästi.

– Tuomarilinjan tulee muuttua. Meillä pitää olla ennen ottelua tunne, että me saamme oikeudenmukaista kohtelua, oli sitten tulos mikä on. Näin ei voi jatkua,
Kurri summaa ytimekkäästi.

Jokerit-pomo Kurrilta tiukka viesti KHL:lle - "Näin ei voi jatkua" - KHL - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Saa kyllä aika uuno olla jos edelleen kiistää tuomarietua Venäläisiä isoja joukkueita vastaan. Toisaalta uskoohan jotkut edelleen jumalankin olemassaoloon ja kaiken maailman enkelihoitoihin et kai dumaritoimintaa uskominen on pieni paha.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Näin se mediapeli alkaa. Huommaa, että kevät on tulossa.

Ei se tuomarointi nyt NIIN järkyttävää ole ollut, mutta kieltämättä tiettyjä seuroja se tuntuu suosivan. Avaan playoffien jälkeen ajatuksiani tuomaritoiminnasta hieman enemmän.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Juu ei tässä Jatkoaikojen perusteella itsekään asiaa arviota. Suomalainen peruskatsoja on pahin mahdollinen tuomaritoiminnasta itkijä, eivätkä jokerikannattajat todellakaan poikkeus. Esim. Erkan ikiwhineäminen on vielä pientä siihen verrattuna.
Ja on totta, että nimenomaan ZSKA:ta vastaan on ollut pari matsia, jotka ovat ratkenneet virhetuomioon (Väänänen) tai johonkin löperöön jäähyyn, joka ei linjassa muun pelin kanssa. Tässä nyt vaan pitää muistaa, että se näiden nostaminen vaikka Kurrin toimesta esille, ei tarkoita sitä että Kurri välttämättä uskoisi johonkin systemaattiseen sorsimiseen, tai Summasen mainostamiin Moskovan joukkueiden omiin tuomareihin, vaan pitää hyvän tilaisuuden tullen haloota siinä missä Erkkakin, koska ainahan on olemassa se pieni mahdollisuus, että nämä asiat vaikuttavat jonkun puhaltelijan takaraivossa kun miettii nostaako sen kätensä ylös vai ei.
Tuolla on kuitenkin aika kovalla kädellä annettu runtua mokista. Joku videotuomarin reppana rutisi viime talvena miten perheeltä meni leipä yhden väärin perustein hyväksytyn maalin jälkeen (sai kenkää). Väänäselle femman puhaltanut sai suhteettoman pitkän pannan ottaen huomioon, että ilman hidastuksia ko.tilanne olisi voinut mennä päin persettä keneltä hyvänsä jne.

Se on ihan ok, että näistä sanotaan aina kun aihetta, mutta mielestäni olisi piristävää joskus kuulla Erkalta esim. miksi jokeripelaajat vielä melkein kahden kauden jälkeenkin syyllistyvät suhteettoman usein suhteessa vastustajiin tyhmiin hyökkäyspään ja keskialueen mailajäähyihin (keppi jalkojen väliin, luistelulinjalle jne.), vaikka linjan pitäisi kaikki olla ihan päivänselvä jo niiden suhteen. Nollatole.
Niistä ei voi syyttää ulkopuolisia, vaan ovat ihan suoranaista idiotismia, ja niitä tulee aivan liikaa. Pitäisin huomattavan paljon isompana uhkakuvana jäähyjen jakaantumisen suhteen meidän kohdalla kun "eri linjaa" vastustajan kanssa. Aika usein otteluseurannoissakin itketään juuri näitä, kun ensin on itse otettu poikkaria selkään ilman että kaveri saa siitä mitään, mutta kohta kaveri ihan harmittomasti kompuroi meidän jätkän stagaan ja siitä lähtee. Se on ihan selkeä linja. Keppiä saa antaa kroppaan dumarista riippuen välillä aika rajustikin, mutta älä yritä vaikeuttaa sen avulla luistelua. Me ei juurikaan tehdä toista, mutta tota toista sitten senkin edestä.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään kun SKA:lla oli kaikki rahat pöydällä divisioonavoiton suhteen, niin he olivat päättäneet että eivät tällä kertaa tarvitsekaan dumareilta apua. Ihme homma.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Ketjun otsikkoon vastaus: Näköjään voi.

Kurinpitoratkaisut lauantain ottelun jälkeen osoittavat, että Jokerit halutaan tästä leikistä pois mahdollisimman pian. Tai ainakin niin, että Torpedo-sarjan jälkeen meistä on jäljellä enää se kuuluisa "puoleksi tapettu joukkue". Kuormituksesta puhumattakaan.

Toki TOJ tulee varmasti nyt kertomaan, kuinka mm. Sopinin polvitaklaus oli kaikkea muuta kuin törkeä eikä KHL:n rangaistustoimissa ole mitään väärää saatika puolueellista tälläkään kertaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös