Pelicans kaudella 2015–2016

  • 385 062
  • 1 542

Detski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Varmaankin niin, että jos tuo tällä kaudella vielä pystyy auttamaan joukkuetta niin se on pelkkää plussaa. Mutta lähtökohtaisesti odotukset on ensi kaudessa.
 
Voisiko tukkoisuuteen olla syynä, että valmennuksen tähtäimessä on runkosarjan jälkeinen aika? Voisiko olla, että juuri sitä varten on joukkue treenannut kovaa viime viikot ja sen takia kaikki ovat kuin täit tervassa? Ja vaikka ei niin olisikaan, niin mitä sitten? Jotenkin Lahelaiseen kannattamiseen kuuluu omien mollaaminen, joka ainakin minua oksettaa paljon enemmän kuin joukkueen otteet.

Kyllä minä edelleenkin näen kaikissa toimenpiteissä punaisen langan. Onhan tässä kauden mittaan moneen kertaan tullut esille, että on haettu tietynlaista ammattimaisuutta harjoittelun osalta ja että tarkoituksella haetaan rajoja.
Rajasin vähän lainausta ja otan tähän kiinni. Pelicansin joukkue on hidas ja näille Byerseille ja muille se "tukkoisuus" on perustila. Muutenkin joukkueen pelaamisen suurimmat ongelmat ovat nimenomaan siinä pelissä, enkä oikein usko, että siellä olisi nyt pelikirja/pelitapa/taktiikka treenattu tukkoon.

Jos näet kaikissa toimenpiteissä punaisen langan, niin voisitko avata vähän sitä tuon pelaamisen kohdalla? Omaan silmään tässä on menty yli 50 peliä, eikä pelissä ole ollut lainkaan punaista lankaa.

Se nyt on ihan tunnettua punaista lankaa miten joukkueeseen haetaan "kovia jätkiä", jotka istuvat Matikaisen makuun, mutta eihän tuossa joukkueessa ole punaista lankaa edes sen suhteen, että parhaat pelaisivat.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Pelicansin joukkue on hidas ja näille Byerseille ja muille se "tukkoisuus" on perustila. Muutenkin joukkueen pelaamisen suurimmat ongelmat ovat nimenomaan siinä pelissä, enkä oikein usko, että siellä olisi nyt pelikirja/pelitapa/taktiikka treenattu tukkoon.

Olen kanssasi samaa mieltä, että Byers ei mikään maailman nopein ole. Ei kai hänestä seuraavaa Selännettä olekaan odotettu? Vaihdossa meni Jaatinen. Minusta tuossa vaihtokaupassa voitettiin, vaikka erotusta olisikin joutunut maksamaan.

Muun joukkueen osalta valmennuksen käsissä ovat ne pelaajat, jotka muodostavat käytännössä myös ensi vuoden joukkueen rungon. Pois on päästetty kaikki Lämsän luottopelaajat, kuten Jaatinen ja nyt viimeisimpänä Tuhkanen.

Minusta näyttää siltä,että Pelicans on ottanut motokseen, että ensin menee liikennettä ulospäin, jotta on lupa hankkia ketään tilalle.

Olemme myös samaa mieltä, että ongelmia on vielä noudattaa Pelikirjaa/pelitapaa/taktiikkaa koko ottelun ajan. Voi se toki olla taktista köyhyyttä ja pelaajien hitautta. Itse pidän vielä mahdollisena myös sitä, että edelleenkin rakennetaan kuntoa pleijareihin yksittäisten pelien menettämisen uhallakin (vrt. viimeinen Saipa-peli).

Jos näet kaikissa toimenpiteissä punaisen langan, niin voisitko avata vähän sitä tuon pelaamisen kohdalla? Omaan silmään tässä on menty yli 50 peliä, eikä pelissä ole ollut lainkaan punaista lankaa.

Olen ollut tunnistavinani seuraavat loogiset toimenpiteet:
  • Lujaa on treenattu viime kesästä saakka ilman taukoja. Tämä on tullut esille monissa haastatteluissa.
  • On pidetty laajaa pelaajarinkiä, jolla ollaan saatu kilpailua pelipaikoista. Osalle pelaajista se on sopinut, toisille huonommin.
  • Pelitapaa on iskostettu ja kehitetty alue kerrallaan. Esimerkiksi ylivoimalla olemme tehneet eniten maaleja.Pelin lopussa on venytty tasoihin useammankin kerran tällä kaudella.
  • Kaikista joista ei valmennusjohdon mielestä ole ollut 3 vuoden projektiin, on johdonmukaisesti ulostettu. Mielestäni juuri siitä on aiheutunut nykyinen akuutti taitovaje.
Näen tässä projektissa paljon samaa mitä Nokka Jalonen kävi läpi Hifkissä 2008-2011. Ekalla kaudella pelit loppuivat säälipleijareihin, seuraavalla puolivälieriiin ja kolmannella tehtiinkin sitten historiaa.

Ihan samalla tavalla sieltä ulostettiin Hank Pikkaraiset ja muut edari-henkiset pelaajat, joille ei ammattiurheilijan vaatimustaso kelvannut. Samaa heikomman aineksen ulospäästämistä näen tässäkin.

eihän tuossa joukkueessa ole punaista lankaa edes sen suhteen, että parhaat pelaisivat.

Vastakysymyksenä takaisin, että ketkä ovat ne mielestäsi parhaat pelaajat, jotka eivät nyt pääse pelaamaan?
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vastakysymyksenä takaisin, että ketkä ovat ne mielestäsi parhaat pelaajat, jotka eivät nyt pääse pelaamaan?
Kysymys ei ollut minulle suunnattu, mutta mieleen tuli äkkiseltään ja täysin lonkalta heitettynä esim. maalivahtisekoilut, Pietilän valtavat peliajat pl. mestis-visiitit, Rukajärven peluuttaminen, Siikosen pelaamattomuus nuorten kisojen jälkeen ja pakkien peluutus ylivoimassa. Saattoi olla, että Siikosen pelaamattomuudelle oli joku syykin, juuri nyt en muista.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Kysymys ei ollut minulle suunnattu, mutta mieleen tuli äkkiseltään ja täysin lonkalta heitettynä esim. maalivahtisekoilut, Pietilän valtavat peliajat pl. mestis-visiitit, Rukajärven peluuttaminen, Siikosen pelaamattomuus nuorten kisojen jälkeen ja pakkien peluutus ylivoimassa. Saattoi olla, että Siikosen pelaamattomuudelle oli joku syykin, juuri nyt en muista.

Maalivahtisekoilut alkoivat siitä kun Lämsä ulostettiin. Rajaniemi oli Lämsän houkuttelema ja sopimus tehty ennen Matikainen&Nupe tuloa. Tosiasia on kuitenkin, että Rajaniemi oli tätä ennen ollut vähän pelannut kakkosveska - tosin lupaava sellainen.

Sitten melkein kauden alussa loukkaantuu suunniteltu ykkösveska ja alustavat arviot olivat kuukausia. Siihen reagoitiin kotiuttamalla viimeksi finaaleihin saakka joukkueen kannatellut sankari. Vieläpä niin, että ensi kaudestakin saattaa olla jo sopimus.

Sitten yhtäkkiä Juvonen paraneekin ja Hovinen osoittautuu keskenkuntoiseksi. Hetken aikaa yritetään kolmipäistä hirviötä, mutta tajutaan, että se vain entisestään sekoittaa enemmän. Kun pitää joku vuokrata ulos, niin on loogista, että se on alkukauden kakkoseksi suunniteltu Rajaniemi, jolla ei ole edes seuraavasta kaudesta Pelicansiin sopimusta. Kaikkea hyvää Rajaniemelle Kärppiin ja jatkoon, mutta hankala ajatella Rajaniemeä mestaruutta ratkomassa finaaleissa Pelicansissa. Ja vaikka olisikin sitä Kärpissä, niin aiemmat näytöt eivät sitä kaikesta huolimatta tue.

Pietilä taas on ollut jo vuosia kiikun kaakun tekemässä läpimurtoa. Periaatteessa kaikki mahdollisuudet siihen on vieläkin: nuori, isoraaminen ja lahtelainen. Onhan Pietilän -9 melko surkea, mutta kyllä mun joukkueessa Pietilä menee Maneliuksen, Hurrin, E. Sopasen ja jopa Latvalan edelle. Jäljelle jäävät Leimu, Lassen ja Blood kellottavatkin melko samoja minuutteja Pietilän kanssa.

Ymmärtääkseni muutamaa pakkia tänne oltiin juuri haalimassa ennen siirtorajaa. Tämä kaiketi olisi tiputtanut juuri Pietilän kolmospariin ja pienemmille minuuteille. Kun kuitenkin mustapekka jäi käteen, niin kotiutettiin Puistola LeKistä. Ymmärsin, että Puistola korvaisi rosterissa hiljalleen Latvalan, jonka -11 on koko joukkueen huonoin. Hyvä esimerkki Low risk, high reward -ratkaisusta.

Eikös Puistolan tulo juuri tarkoita, että Rukajärven rooli mahdollisesti vähenee? Sitäpaitsi Rukajärven peliaika on pyörinyt reilusti alle 14 minuutin pelaamissaan peleissä, joka on vähiten pakeista. Siinäkin ajassa tosin on osoittanut hyvin vähän pelitaitoja, mutta en nyt mitään hirveän isoa luottamusta näkisi valmennusjohdolta häneen.

Siikonen taas oli ainakin omien sanojensa mukaan ollut kipeänä MM-kisojen jälkeen, joten pelaaminen jäi osittain siksi. Toisaalta pitääkö kritisoida siitä, että ei peluuteta sen enempää pelaajaa, jonka tilastot ovat 21 pelissä 1+1?

Jos vielä kerran tarkastellaan rosterin elämistä kauden aikana, niin:

Jaatinen (koko kaudella 12 peliä 1+1) vs. Byers (40 ottelua, 10+4). Jaatinen oli täysin yössä alkukaudesta saakka ja Byers ei olisi tullut ilman tätä nerokasta vaihtokauppaa. Jaatinen on vieläkin loukkaantuneena.

Rajaniemi vs Hovinen. Ykkösveskari loukkaantuu ja hankitaan toinen ykkönen tilalle. Hovinen ei pääse kuntoon riittävän nopeasti ja Juvosen loukkaantuminen osoittautui pelättyä lievemmäksi. Rajaniemi pistetään muualle kun kolmipäinen hirviö ei toimikaan. Syynä pääasiassa, että on lähtökohtaisesti kakkosmokke ja ettei ole seuraavankaan kauden suunnitelmissa.

Hakulinen ei saanut näytönpaikoista huolimatta mitään näkyvää aikaiseksi (24ott, 2+5, -5). Samalla sitoutuminen yhteisiin sääntöihin ja treenaamiseen eivät tainneet olla ihan 100%. Kun oli joka tapauksessa jo sopimus ensi kaudesta KooKoo:hon, niin taisi olla kaikille osapuolille parasta lopettaa yhteistyö.

DaCosta oli sentään paljon tehokkaampi kuin Hakulinen, mutta siitä huolimatta ei riittävä. Itse en ainakaan jäänyt kaipaamaan hänen mukanaan vietyjä tehoja (28ott, 4+8, -7). Se, että Aleksi Rekonen tuli vaihdossa, niin sillä taisi välttyä jotkut siirtomaksut. Fakta on se, että ketään oikeasti hyvää ei Sport ollut valmis tarjoamaan DaCostasta.

On sitten Tuhkasen Niko ollut koirankopissa tai ei koko kauden, niin silti hän onnistui keräämään 22 otteluun 2+0 ja -9, joista -4 muutaman pelin lainalla Bluesissa. Tappara näki niin paljon käyttöä Tuhkaselle, että laittoi Tuto:on loppukaudeksi.

Eli jään kysymään edelleenkin, että ketkä parhaat pelaajat eivät pääse pelaamaan?
 
Viimeksi muokattu:

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
^Hyvää analyysiä. Eipä noihin paljon pysty vastaan sanomaan, ainakaan ilman syvempää kaivelua ja yksityiskohtiin takertumista. Pietilästä siinä mielessä eri mieltä, että se ns. läpimurron partaalla keikkuminen ei paljon lohduta, niin kauan kun oman pään pelaaminen on mitä on. Voihan se toki olla, että tämä tunne peluutuksen sekavuudesta ja jostain nimien mukaan suosimisesta johtuu vain siitä, että niitä kaivattuja "parhaita" pelaajia ei yksinkertaisesti tällä kaudella ole, ja todellisuudessa valmennus tekee parhaansa sillä mitä käsillä on. Tarkemmin kun ajattelee, niin ei näitä aiemmin mainittujakaan olisi voitu korvata kuin käytännössä vähintään yhtä epävarmoilla nimillä.

Siinä vaiheessa, kun ylivoimalla viivassa on ollut vaikkapa Pietilä-Latvala, on vain tullut helposti sellainen tunne, että miksi ei siellä ole joku parempi. Vastaushan on tietenkin, että ei sinne ole laittaa ketään parempaa. Leimukaan ei voi olla jäällä koko ajan.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Itse olin eilen alkamassa tuota samaa asiaa purkamaan, mutta onneksi en tehnyt kun palstaveli aave teki asian niin loistavasti ja pystyn täysin allekirjoittamaan koko tekstin. Eikös Pietilä ole pelannut silloin paremmin, kun saannut olla Bloodin rinnalla? Vai muistelenko väärin. Tuntuu, että suurinosa miinuksista on tullut Hurri - Pietilä kaksikon ollessa jäällä, mutta en tätä mene varmaksi sanomaan.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin, Pietilällähän menee silloin näennäisesti ihan OK:sti, kun ei tartte pelata kiekon kanssa. Kunnes sitten taas hyökkäyspäässä viivalla tekee sen varmat 5 virhearviointia per peli, josta vastustaja tulee ylivoimahyökkäykseen.

Summasummarum, miehen pää ei ole tämän sarjan pelinopeuden vaatimalla tasolla. Piste.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Olen aivan samaa mieltä Pietilästä kuin Bobby. Sopimushan on Pietilällä katkolla tähän kauteen, joten jännä nähdä, että jatkuuko sopimus vai ei.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olen aivan samaa mieltä Pietilästä kuin Bobby. Sopimushan on Pietilällä katkolla tähän kauteen, joten jännä nähdä, että jatkuuko sopimus vai ei.

Olen aika varma, että jatkuu. Enkä vaan perkele ymmärrä, että miksi.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Juu, kyllähän Pietu on näyttönsä näyttänyt. En jää kaipaamaan niitä holtittomia rännipurkuja ja muita oman pään koomailuja mikäli mies jotain uutta virettä jossain muualla harkitsisi.

Ja aiemmista puheistani livistän sen verran että niin paljon kuin Ladea arvostankin kyllä nyt alkaisi olla aika pistää uraa pakettiin ja siirtyä organisaatiossa muihin tehtäviin. Manelius kuuluu myös kategoriaan en jäisi kaipaamaan.

Mutta sanokaapa mikä siinä Ville Väinölässä on ettei ole tällä kaudella saanut edes mahdollisuutta. Mielestäni edelliskaudella esitti ihan potentiaalisia suorituksia.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Jos tosiaankin on kyseessä kolmen vuoden projekti, niin silloinhan pelaajia tulisi tarkastella useamman vuoden oletuksilla. Faktahan on, että harvoin kokonaan joukkuetta vaihtamalla saadaan menestystä, vaan paras tulos syntyy kun löydetään oikeat pelaajat oikeisiin rooleihin. Jos tarkastelee pakkitilannetta, niin voi hyvinkin olla, että jatkossa Pietilä on erinomainen stay-at-home pakki kolmospariin ja tarvittaessa stunttaamaan ylemmäs, jos varmuus kasvaa.

Tämän kauden pelaajat laitettuina eri rooleihin
Lassen - perusvarma pelaaja, joka kykenee isoihin minuutteihin (KA 22min) vastustajan parhaimpia vastaan +2 tällä hetkellä. Ensi kaudella takuuvarma TOP4 pakki.
Leimu - ylivoimalla liigan parhaita ja myös tasakentällisin hoitanut erinomaisesti oman tonttinsa (+5). Kykenee noin 18 minuutin peliaikaan. Ensi kaudeksi erittäin varmasti 1YV maestro ja TOP4 pakki.
Blood - Peliaikakuningas kunhan vaan on askissa mukana (KA 23min). 15 ottelusta pois pelikieltojen takia, jolloin muiden on pitänyt stuntata. Plusmiinus on positiivisen puolella +1. Ensi kaudella toivottavasti vakiinnuttaa TOP4-paikkansa ja on enemmän käytettävissä.
Pietilä - periaatteessa Pietilää on käytetty kaikkein eniten Leimun ja Bloodin stunttina, jolloin on vaadittu kiekollisuutta hieman enemmän kuin olisi taitoja. Jos Latvalan taso ei olisi tippunut näin paljoa, tuskin pelaisi näin paljon. Jos ensi kaudella on paikka 3.pakkiparissa, niin ainakin minun joukkueessani menisi hyvin siinä roolissa. Kuitenkin tällä hetkellä silti valmiimpi pelaaja kuin Manelius, Hurri, E. Sopanen ja pitkään loukkaantuneena ollut M. Hovinen.
Latvala - tuntuu, että Pappa on kaikkein eniten kärsinyt kilpailutilanteesta. Jos olisi saanut taatun peliajan ja rauhan tehdä omalla tavallaan, niin olisiko sittenkään niin epävarma kuin on nyt ollut? Useita harhasyöttöjä miltei peliin kuin peliin ja voi olla, että pakkiparikin on vaikuttanut siihen paljonko on pitänyt kompensoida. Silti ikä tulee kovasti vastaan. Uskooko kukaan enää, että Latvala olisi minkään liigajoukkueen kantavia voimia kaudella 2017-2018. Ensi kaudelle voi olla tiukassa jatkosopimus Pelicansiin. Jos ura jatkuu vielä jossain muualla tai meillä, niin iso respect Janille. Kahteen ensimmäiseen pakkipariin tuskin enää asiaa ainakaan Pelicansissa.
Puistola - Pasi on nyt hankittu ja sillä sipuli. Tuntuu vahvasti siltä, että Latvalan viimeinen kausi on käsillä tämän hankinnan myötä. Periaatteessa low risk-high reward. Kokenut pelaaja TOP6 rooliin. Mihin kuntoon Puistola pääsee kertoo mihin rooliin lopulta päätyy. Ensi kaudella myös mukana.
Manelius, Hurri, E. Sopanen, M. Hovinen, Rukajärvi - Kaikki nämä kilpailevat tällä hetkellä 3.parin paikasta. Osa on vanhempia tuttuja ja osa nousevia kykyjä. Yhteistä näille on, että menestyvässä joukkueessa ei mitään asiaa kahteen ensimmäiseen ketjuun tällä kaudella. Seuraavan parin kauden aikana näistä 1-2 voi hyvinkin ottaa paikan tulosyksikössä. Se tapahtuu parhaiten treenaamalla ykkösjoukkueen mukana ja pelaamalla isoja minuutteja Peliitoissa ja kohtuullisia peliaikoja liigassa.Osa heistä on joutunut pelaamaan tarkoitusta isompaa roolia poissaolojen ja loukkaantumisten takia.

Tätä taustaa vasten en itsekään luopuisi Pietilästä, vaikka nykykunnon mukaan paikka tulisi löytyä hieman alempaa ja enemmän varmistavassa roolissa.
 

sokeritauti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En näe mitään roolia Pietilälle. Jopa Manelius on timanttinen joukkueelleen verrattuna pietilään. Itse asiassa tarjoaisin ehdottomasti jatkopahvia (Maneliukselle) koska hinta-/laatusuhde on varmasti hyvä. Uutta ukkoa nyt kehiin. Nyt näitä Mikko kukkosia ym ja sit panostus yhteen kiekolliseen (hyvään) pakkiin.

Ainiin ja ei se Puistola taidakaan olla niin huonossa kunnossa. Jos pitää paikkansa ni melko hyvä yleispelaaja meillä onkii yhtäkkiä poffeissa. Jos sinne siis päästään. Kattellaan.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ässät ja Sport kaapi eilen pisteen, KalPa otti kolme. Lukko 2. Ja meillä vastassa perjantaina HIFK.. Tiukaksi menee, ei voi mitään.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ässät ja Sport kaapi eilen pisteen, KalPa otti kolme. Lukko 2. Ja meillä vastassa perjantaina HIFK.. Tiukaksi menee, ei voi mitään.
Itse tuossa liigan sivuilla vähän testailin sarjataulukkolaskuria, niin aika pirullisen tiukoille tämä homma menee. Kaikenmaailma eri skenaarioilla mitä koitin niin ollaan mahdollisesti yhden pinnan turvin 9. tai 10. sijalla.

Kaiken kaikkiaan Pelicansilla on aika pirun vaikea loppuohjelma. Ei siellä ole kuin HPK ja Ilves, jotka on tällaisia "helpompia" pelejä ja Ilveskin ollut liekeissä viimeaikoina. Ainakin 3 voittoa tai 9 pinnaa pitäisi vielä saada niin väitän meidän todennäköisesti olevan pleijareissa. 4 voittoa tai 12 pinnaa niin se olisi jo melko varmaa.

Eli mielellään voittoja tai pinnoja olisi kairattava seuraavista otteluista:
HIFK (v)
TPS (k)
JYP (k)
Ilves (v)
HPK (k)
Lukko (v)
Kärpät (k)

Ratkaisevaa on, että HPK&Ilves voitettaisi ja sitten yllätetään joku viisikosta HIFK, TPS, JYP, Lukko, Kärpät. Sillä pitäisi jo pleijareihin mennä. Tietenkin jatkojen lisäpinnat olisi äärettömän arvokkaita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös