Syksyn välitodistus kaudella 2015–2016

  • 3 230
  • 12

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Tehdääs tälle ihan oma ketjunsa. Tässä syyskauden plussat ja miinukset:

+ Virta on puskenut materiaaliltaan 10-12. parhaan joukkueen sijalle 6, joka on epäilemättä menestys
+ Tällöin on siis onniteltava Kimmo Kapasta. Birner/Vode oli tuntuva menetys, joita Rissanen/Davis ovat paikkailleet ihan jees. Nuutinen, Sebok ja Mankinen myös ihan kelpo hankintoja. Ydinpelaajat Keränen, Jokela ja Ruohomaa ovat nostaneet tasoaan viime kaudesta. Kilpeläiselle 10/10. Hän on koko menestyksen suurin yksittäinen syy.

- Asian kääntöpuoli on se, että yleisöä ei tämä läpsyttely juuri kiinnosta. YleisöKA. 3219, vaikka ollaan sijalla 6. Sarjataulukossa alempana oleva Ässät vetää 4877 ja SaiPa 3726, vaikka kumpikin kaupunki on Kuopiota pienempi. Turha valittaa televisiosta. SaiPa ja Ässätkin ovat siellä. Onkohan kansalla jo kiintiö täynnä Virtakiekkoa, kun pudotuspeleissäkään sillä ei tunnu valmiimpaa tulevan?

Seura on kyllä yrittänyt. On tanssitytöt, kaiken maailman gaalaa ja teemaa, mutta onkohan nyt kuitenkin niin, että itse pelin pitäisi olla vähän sytyttävämpää? Jari Laukkasen jumbokausi 2,5 vuotta sitten ei enää kelpaa selitykseksi. Tosin onhan markkinointi surkeaa. Yksi heppu viisastelee facebookissa ja siinäpä se. Sitä paitsi tuntuu, että joukkuetta markkinoidaan lähinnä 5-12 -vuotiaille lapsille, sekä tyttövoittoisen Mustan Verkoston kautta. On hyvin vaikea omaksua "KalPa-identiteettiä" 33-vuotiaana ukkona. Ässä- ja HIFK-fanit ovat häviön hetkellä paljon ylpeämpiä joukkueestaan.

Jos pelitapa on tätä Virta-kiekkoa vielä seuraavatkin 10 vuotta, niin muuta ei ole varmaan tehtävissä kuin pienentää askia ja yhyttää katsomot lähemmäksi jäätä, sekä parantaa palveluja, että pääsisi nopeammin humalaan. Tällöin hallin pystyynkuollut tunnelma saattaisi parantua. Yleisön mollaaminen taas on umpikuja. Siihen ei kannata lähteä.

Itse joukkueelle kuitenkin syksyn arvosanaksi 9/10. Ovat hoitaneet hommansa mallikkaasti!
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Kimmo Kapanen kyllä ansaitsee kiitosta. Loistavasti kasattu joukkue, Oikeastaan vain Lauritzen on ollut "floppi".
 
Hyvinkin pitkälti samoilla linjoilla Herra nahkiksen kanssa. En jaksa lähteä tuohon yleisöagendaan enää sen enempää, olen siitä kirjoittanut samanlaiset tekstit jo aiemmin syksyn mittaan. Tai no, yksi asia vähän OT:na, voisiko niitä jumputuksia soittaa vähän hiljemmalla? Ääni menee takaraivosta läpi.

Itseäni pitkän linjan seuraajana tältä syksyltä ilahduttaa:
- Ruohomaa. Ei tullut toisen kauden syndroomaa, vaan meno parani syksyn edetessä vaikeahkon alun jälkeen
- Niko Mikkola. Mikkolasta on kehittynyt mitat täyttävä SM-liigapuolustaja yllättävän nopeasti. Väitän, että tässä on yksi syy, joka on pelastanut KalPan syksyä, ja mahdollistanut mm. Halosen peluuttamisen nelosen sentterinä sekä ei ole tarvinnut Lyytistä aina heittää kehiin...
- Sarjasijoitus. Ollaan saatu pidettyä 10p hajurako 11. sijaan, sekä keikutaan tällä hetkellä tasaisessa sarjassa kuudentena. Jos ei aivan älytöntä romahdusta tule, voidaan keväällä nähdä taas playoff-kiekkoa ja sitä kautta saada rahaa kassaan.

Tuloksellisesti hyvä syksy ja pelikin oli välillä oikein hyvää. Sitähän katsoi peräti mielellään.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Vaikean alkukauden jälkeen uskomaton vieraspeliputki ja voittoputki kokonaisuudessaan. Hieno tasonnosto pelaajilta mutta myös koko joukkueelta. Sitten tuli tässä hieman taas vaikeampi jakso, mutta taisteluvoitto Tapparasta Kilpeläisen VL torjunnoilla toi taas pari pistettä lisää pottiin.

Sinällään kun muistelee alkukautta niin silloin oli useampi ukko lasaretissa ja CHL sotki vielä pelejä. Myös otteluohjelma oli todella haastava kun 4 ekaa vastustajaa olivat Kärpät 2x, Tappara ja IFK. Ketjut vaihtelivat pelistä toiseen ja ei saatu luotua mitään sommitelmia. Sitten tuli ukkoa sairastuvalta pois ja alettiin saada jo jotain järkeviä ketjujakin kasaan. Peli alkoi rullaamaan ja tuli tuo upea voittoputkikin. Toki senkin aikana oli Kerästä Rissasta ja Ruohomaatakin sivussa mut flow-tila päällä ja homma kulki. Sitten putosi taas Rissanen ja ehkäpä Kilven jälkeen tärkein pelaaja Jussi Timonen pois ja alkoi vaikeammat ajat. Myös Ruohomaa oli tovin sivussa ja täten sentterikkö oli sanalla sanoen laiha. No Ruohomaa onneksi pelasi nuo loput pelit ja näin ei ihan homma mennyt umpisolmuun. Jotain loukkia siellä varmasti oli kun Keränen otti aloitukset pelatessa samassa ketjussa. No nyt ansaittu tauko ja toivotaan että Rissanen ja Ruohomaa olisi ainakin kunnossa Tapsan Päivänä.

Heitetäämpä tähän vielä hieman positiivisia ja negatiivisia plussin ja miinuksin:

+ Janne Keränen + Jaakko Rissanen. Kunnon tutkapari joka on vaarallinen myös alivoimalla. Mikäli pysyvät kunnossa niin piste-ennätykset paukkuvat rikki.
+ Mikael Ruohomaa + Jesse Mankinen. Ruohomaan liito jatkuu ja Mankinen on päässyt pelitapaan enemmän ja enemmän sisään. Tammelan pelatessa meillä oli kaksi ratkaisuihin pystyvää ketjua. Se olikin semmoista se mitä ei KalPassa toviin ollakkaan nähty.
+ Kilpeläinen. No tarvinneeko sanoa. Huikea on meillä mokke. Myös Perhonen pelannut pelaamansa pelit ihan ok. Voisi pelata enemmänkin. Kilpi oli näissä 3-5 viime matsissa ehkäpä jo hieman väsynyt. Siksi soisi Samulle pari peliä enemmän.
+ Mikkola nostanut kyllä tasoaan uskomattomasti. Hieman meinaa välillä väsy painaa mutta tuo hyvää vyysisyyttä lisää ja tukee myös hyökkäyksiä
+ Juuso Riikola. Kovia ja painavia pommeja. Näitä on ilo katsella. Vielä kun YVllä malttaisi välillä hieman katsoa ennen laukomista niin saattaisi maalejakin tulla useampi
+ Jussi Timonen. Joukkueen paras tehotilasto ja mättipä hurjat tehotkin yhteen peliin HUHU!
+ Vieraspelaamine. Ei mitään näteintä aina mutta tehokasta. Kliinistä vieraspelikiekkoa. Uskomatonta, että tältä jengiltä moista näkee!
+ Alivoima. Ollaan päästetty jotain abou 12-14 maalia (en jaksa tarkistaa) ja itse tehty 6. Toimivaa ja agressiivista alivoimaa. Myrkkyä vastustajille

- Lyytisen Joonas. Todella todella hazardi ja yrittää pelata liian nättiä. Saisi palata ns juurille ja alkaa pelata vain sitä helppoa syöttöä. Syöttänyt ainakin 10 kertaa oman maalin eteen tai siihen p-pisteille vastustajan lapaan
- Santeri Lukka. Alkukauteen uudella höngällä tuli peliin sisään ja pisteitäkin tuli hyvin. Sitten on keskittynyt enemmän sörkkimiseen jne lie hieman turhauttaa kun pisteitä ei enää samaan tahtiin ropise. Omassa päässä ei pärjää vyysisesti ja karkuuttaa usein oman miehen jonka jälkeen omissa soi.
- Benkku aka Bengtsson. Tekee kyllä duunia jne mutta oman makuun karkuuttaa kiekon todella todella helpolla. Juuri kun pitäisi syöttää tai vetää tai tehdä jotain niin kiekko karkaa ja sit on omissa alivoima tilanne. Pisteitä ei nyt odotettukkaan mutta tuo kiekon menetys hyökkäys sinisen tuntumassa on paha paha meidän pelitavassa etenkin.
- Kotipelit + kotipelaaminen. Todellakin HMV-osastoa. En tiedä mikä siinä on. Onko kotikenttä paineet ja kun pelit ovat olleet mitä ovat niin liikana häiriötekijöinä.
- YV. Yhden kuvion ylivoima. Etenkin kun Rissanen on poissa niin juonikkuus puuttuu. Haetaan aina vain Riikolalle vetoa tai viivalta muutenkin. Maalinedessä on ukkoa joo (Davis ja Mankinen) mutta olisiko poikki syöttöä neliön läpi tai siihen neliön keskeen syöttöä välillä hyvä koitella? Davis ainakin maalin edesä siihen irtoaa ja paikkain on mutta kiekko kulkee taas laitaan viivalle laitaan viivalle maalin taakse jne. Luulisi tuohon jotain variaatiota edes keksivän.

Yleisarvosanaksi pakko siis väkisinkin antaa 9+ . Ylivoima ja kotipelit kun tuosta saisi petrattua niin ei tiedä minne asti päästäisiin. Nuo yksittäisen pelaajan virheet jne komensoi taas toiden hyvinä suorituksina melko yksi-yhteen lopulta kuitenkin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kyllähän välitokarin arvosana sinne ysiin menee. Joukkue on kasattu hyvin niillä vähäisillä pelimerkeillä, mitä KalPalla on ja Virta jatkaa tasaisen varmaa työtänsä Kuopiossa. Tästä on hyvää jatkaa taistelua vähintään säälipleijaripaikasta, mutta onhan suoraankin pudotuspelipaikkaan mukavat mahdollisuudet.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Aika samansuuntaisia näkemyksiä on minullakin kuin edellisillä kirjoittajilla. Jaakko Rissanen on viimeistään nyt pelaamassa todellista läpimurtokauttaan. Sääli vain että ei tunnu kestävän ehjänä ollenkaan. Janne Keräsen ja Eero Kilpeläisen merkitystä ei tietenkään voi myöskään väheksyä. Juuso Riikola on mielestäni noussut hyvän tason liigapuolustajaksi, vaikka pistepussi ei ehkä kaikkien toiveiden mukaan ole karttunutkaan. Riikola pystyy pelaamaan jopa yllättävän kovaa eikä surffaile itseään enää junnumaisesti ulos tilanteista.

Miinuspuolella ovat sitten nuo kotipelit, jotka ovat sujuneet melko mollivoittoisesti sekä tuloksiltaan, yleisilmeeltään että yleisömääriltään. Tappiollisesti kotonaan pelannut joukkue on tehnyt 16 kotiottelussa vain 28 pelitilannemaalia. Tällä vauhdilla KalPa saattaa tehdä jopa negatiivisen liigaennätyksen vähiten maaleja ottelua kohden tehneenä kotijoukkueena. Tämä on huolestuttavaa, sillä pidemmän päälle on tärkeää, etteivät ihmiset poistu jatkuvasti pettyneinä hallista.

Niin, sarjasijoitus on muutaman pykälän syksyllä arvioimaani (joulutauolla 11:s, loppusijoitus 13:s) parempi, mutta pelien viihdearvo ollut vastaavasti jonkin verran odotuksiani heikompi, joten annetaan nyt syyskauden arvosanaksi maltillinen 8+.
 
Viimeksi muokattu:

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
On Kimmo ihan kelvollisen joukkueen kasannut niillä almuilla, joita käytettävissä oli ja on. Vahvistuksia olisi mukava nähdä kesken kauden, mutta kuten niin monta kertaa todettua, sellaisten odottaminen näillä yleisömäärillä joko on turhaa tai sitten ei mistään todellisesta vahvistuksesta voitaisi puhuakaan. Joukkue ei mielestäni ole aivan yhtä hyvä kuin viime kaudella, mutta kun Birnerin, Voutilaisen ja Kapasen kaltaisia tärkeitä palasia menetettiin niin varsin hyvin on kuitenkin uusiutuminen onnistunut.

Keränen ja Rissanen ovat nostaneet tasoaan juuri sen verran kuin heidän oli oikeastaan pakko nostaa, jotta KalPasta olisi mihinkään tällä kaudella. Erityisesti jälkimmäinen on noussut lähestulkoon suosikkipelaajakseni joukkueesta ja siksi onkin sääli, että pelejä on mennyt sivusuun jo 13 kappaletta tällä kaudella. Rissasen jatko on loistojuttu ja mieluummin kyllä hänet valitsenkin jatkamaan kuin Ruohomaan, jonka lähtö on jo selviö. Keräsen henkilökohtainen piste-ennätys (29 pinnaa) paukkuu tällä vauhdilla väkisinkin rikki (nyt 23) ellei jotain aivan ihmeellistä tapahdu ja näin oli pakko tapahtua, tai KalPa ei olisi pärjännyt. Rissanen olisi samanlaisessa tahdissa, kunhan vain pysyisi terveenä. Toivottavasti olisikin ensi viikolla kehissä taas.

Kesästä lähtien minua on mietityttänyt, kartoitettiinko Davisia pidempään ja oltiinko hänestä oikeasti kiinnostuneita kauemman aikaa, vai otettiinko hänet ikään kuin hätäratkaisuna, kun Voutilainen otti ja lähti (missähän menee nykyään, toivottavasti kaikki hyvin) ja parempaa ei siihen hätään saatu tilalle. Paukku-Patesta on jäänyt aika kaksisävyiset tunnelmat tähän saakka: tuossa joitain viikkoja sitten oli pitkähkö jakso, jonka aikana Davis oli aivan liekeissä, mutta sitä ennen ja sen jälkeen on taas ollut hiljaisempaa. Jenkin juonikkuutta kaivattaisiin jatkossakin, eiköhän se vielä sieltä tule. Mankinen on piristynyt kivasti viime aikoina ja alkanut tehdä tulosta sillä tasolla mitä häneltä odotettiin, mutta näillä näkymin kauden pistesaalis jää kuitenkin lopulta siihen välille 22-26, joten todellista läpimurtoa saadaan varmaankin odottaa ensi kauteen vielä. Sebok on myös ilahduttavasti kehittynyt syksyn mittaan ja nykyään osallistuu maalintekoon jo melko useasti. Silti Sebokistakin saadaan varmaankin vielä enemmän irti vasta ensi kaudella, hienoa että sopimus jatkuu.

Sitten on tämä Joni Nikko. Mysteeriksi jää, mikä oli kaavailtu rooli, sillä Nikko on tainnut tahkota kolmos-nelosketjuissa koko kauden, mutta minä sain kesällä sellaisen käsityksen, että tulosta hänet hankittiin tekemään. On sääli, ettei homma ole ottanut kulkeakseen, sillä maalintekokykyä kuitenkin selkeästi löytyy ja aika komeasti ja terävästi Nikko on ne muutamat KalPa-maalinsa viimeistellyt. Välillä pohdin, että mahtaako Nikko pelata KalPassa sopimustaan loppuun, kun Hyvärinenkin laitettiin ulos tämän kauden alussa varmaankin toivottua vaisumpien otteiden seurauksena. Nähtäväksi jää.

Kilpeläinen, Timonen, Halonen (eikö kohta olisi jo loukkaantumisen aika?), Ruohomaa jne. ovat totta kai hyviä, mutta tämän tiesimme jo entuudestaan eikä asiaa siten tarvitse erikseen mainita. Niko Mikkola on todellakin ollut kiva valopilkku ja toiveissani on, että Waltteri Ruuskanen voisi kenties ensi kaudella tehdä samanlaisen esiintulon KalPan puolustukseen, etenkin kun Jokela saattaa tehdä lähtöä. Toisaalta siinä tulisi aika roima vaihdos kokemusta kokemattomuuteen... noh, sen ajan murheita ne.

Lopuksi täytyy vielä ottaa esille tietenkin täsmähankintojen täsmähankinta, Vain Yksi Junnila Kuopiosta, joka palasi oikeutetusti valtaistuimelleen KalPan nelosvitjassa jo aivan liian pitkäksi kertyneen tauon jälkeen. Kuten edellisissä peleissä on varsin hyvin nähty, hiuksenhieno ero joko tappion tai kahden pisteen voiton ja kolmen pisteen voiton välillä on Jyrin mukanaolo, joten tule takaisin pian!

Propsit seuralle Kapasen paidan jäädyttämisillasta, miinusta ottelutapahtumasta yleisesti muuten. Monenmoisin iskulausein ja teemoin sitä yritetään kohentaa, mutta kyllä hallille edelleen tullaan katsomaan jääkiekkoa eikä muita sivujuttuja. Ehkäpä kaukalon pienentäminen todella toisi peliin lisää vauhtia, tempoa ja hyviä tilanteita, jotka pitäisivät yleisön mielenkiintoa yllä enemmän kuin nykyinen... läpsyttely. Niiralan yleisesti hyvä tunnelmakin varmaan välittyisi television välityksellä paremmin kuin nykyään. Toinen esitetty ja mahdollinen syy yleisökadolle on pelityyli: maaleja ei tule paljoa ja suuri yleisö ei tästä yhtään perusta. Voi olla. Jos näin on niin yleisöä ei playoffeja lukuunottamatta tarvitse hallille odottaakaan vielä puoleentoista vuoteen, kun Virta jatkaa ruorissa. Kyllähän sitä jotain vähän "energisempää" toivoisi tilalle kevään 2017 jälkeen, kun päävalmentaja vaihtuu.

Taisin aiemminkin kirjoittaa, että JYP menee vähän samanlaisissa lukemissa yleisömäärien suhteen:

JYP 17 kotipeliä, yht. 54691 katsojaa, KA 3217
KalPa 16 kotipeliä, yht. 51515, KA 3219

Mikä mättää Järvi-Suomessa? Myös Sportin lukemat muistuttavat todella paljon KalPan vastaavia, mutta Vaasa onkin talousalueena selvästi pienempi.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Laitetaampas tännekkin: KalPan välitodistukset: Kilpeläinen ja Keränen kapellimestareina - SM-LIIGA - 22.12.2015 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Kyllä mä pakistoss antaisin Jokelalle 3 helposti ja Haloselle Timoselle 0.5 lisää. Jos Lukka saa 3.5 ja Halonen Timonen Jokela 3 (Jokela 2.5) niin huhuh

Bengtsonista nyt on vissiin turhan isot odotukset "vahvistuksena" nimenomaan kututtiin tuomaan laajuutta. 2.5 pistettä on silti melko oikea.
Kyllähän Jaakko Rissaselle voipi 4.5-5 antaa helpostikkin. Vai viekö loukkaantumiset tuon yhen pisteen pois ?
Sebokilla on kyllä nouseva käyrä mutta alkukausi oli hankala. Rissasen kanssa 4p molemmille niin huh? Mutta hyvin on petrannut poika
Davikselle antaisin ehkä itse 3. Alkukausi vaikea välissä maalirypäs ja nyt taas hiljaisempaa. Saisi olla paljon tehokkaampi nuilla ominaisuuksillaan
Junnilalla vielä 3.5-4p niin aikalailla siinä olisi. Jyri toi tullessaan KalPaan suoritusvarmuutta ja poissaolo on näkynyt selvästi jäällä.

No nää on näitä ja makuasia miten merkkaa. Nuin oisin itse aikalailla ennemmin laittanut
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän Jaakko Rissaselle voipi 4.5-5 antaa helpostikkin
Makuasioitahan nämä, mutta Rissasen kohdalla pysähdyin miettimään, että mitä Rissasen olisi pitänyt tehdä ansaitakseen 5 tähteä? Äärimmäisen tunnollinen omaan päähän ja "siinä sivussa" nakuttanut piste/peli tahtia. Siihen ei muuten ole Liigassa tällä kaudella pystyneet Rissasen lisäksi kuin Kuusela ja Tukonen.

Rissasen merkitys näkyy aika selkeästi myös Keräsen pistetahdissa: Rissasen laidalla Keränen on tehnyt 18 ottelussa 19 pistettä. Rissasen ollessa sivussa, on Keränen tehnyt 10 pelissä vain 4 pistettä.

Keränen siis saanut toimittajalta 4,5 tähteä saatesanoilla: "Hyökkäyksen keihäänkärki, kiistatta tehokkain hyökkääjä. Pystyi luomaan miltei tyhjästä tekopaikkoja niin itselle kuin ketjukavereilleen." Keränen on ehkä keihäänkärki, mutta "täysin hukassa" ellei Rissanen ole keihästä käyttämässä.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Makuasioitahan nämä, mutta Rissasen kohdalla pysähdyin miettimään, että mitä Rissasen olisi pitänyt tehdä ansaitakseen 5 tähteä? Äärimmäisen tunnollinen omaan päähän ja "siinä sivussa" nakuttanut piste/peli tahtia. Siihen ei muuten ole Liigassa tällä kaudella pystyneet Rissasen lisäksi kuin Kuusela ja Tukonen.

Rissasen merkitys näkyy aika selkeästi myös Keräsen pistetahdissa: Rissasen laidalla Keränen on tehnyt 18 ottelussa 19 pistettä. Rissasen ollessa sivussa, on Keränen tehnyt 10 pelissä vain 4 pistettä.

Keränen siis saanut toimittajalta 4,5 tähteä saatesanoilla: "Hyökkäyksen keihäänkärki, kiistatta tehokkain hyökkääjä. Pystyi luomaan miltei tyhjästä tekopaikkoja niin itselle kuin ketjukavereilleen." Keränen on ehkä keihäänkärki, mutta "täysin hukassa" ellei Rissanen ole keihästä käyttämässä.
Samaa mietin itsekkin. Keränen kun palasi saigonilta ja Rissanen ei niin aika hiljaista oli sillä jaksolla. Heti kun Rissanen tuli takaisin niin alkoi taas paukkua, josta mainintana kuukauden pelaajan tittelikin. Tosin sitten Rissanen taas lähti mutta Keränen teki kuitenkin pisteitä. Onhan hän silti aikalaila riippuvainen Rissasesta nuin pistetehokkuudeltaan.

Onhan tuossa muutkin vähän niin ja näin mutta kyllähän Rissanen on Kilven jälkeen se tärkein pelaaja ollut. Toki Keränen tehnyt enemmän pinnoja mutta ompa myös pelannut enemmän pelejä. Väittäisin jos Rissanen olisi kunnossa ollut niin olisi kultapotta päässä. Liekkö nuo loukaantumiset puottaneet arviota "ei ole jäällä ei auta jengiä"
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Olen varmaan seurannut eri liigakautta jatkoajan Tommi Krögerin kanssa. Monia mielipide-eroja, joista räikein Junnila. Arvosana 3!?
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Tässä toimitukseen korjattu lista

Maalivahdit
Kilpeläinen 5
MVP

Perhonen 4
Tuolla pelituntumalla Samulta kovat statsit. GAA 1,64 ja 91,57%


Puolustajat
Lukka 2,5
Alkukaudella säväytti hyökkäyssuuntaan, nyt hiipunut ja ollut omissa heikko.

Mikkola 4
Kokemattomana päässyt isoon rooliin ja kantanut sen upeasti. Tasainen läpi syksyn.

Halonen 4
Varma omassa päässä ja varsinkin sentterinä. Jos olisi paukuttanut Bobby Orr hat trickin, niin vitonen olisi ollut selviö. Voiko enempää enää vaatia?

Jokela 3
Varmaa tekemistä vastustajan parhaita vastaan. Laittanut edelleen kroppaa likoon ja pommitti avojäällä tuomarinkin katolleen vihellyksen jälkeen. Puolustuksen liideri.

Timonen 3,5
Alkukausi ehkä hiukan nihkeä, kuitenkin viime aikojen parhaimmistoa. Joukkueen plusmiinus kärki.

Riikola 4
Huikea hyökkäyssuuntaan. Pisteitä tullut kuitenkin yllättävän vähän luotujen paikkojen suhteen. Liigan parhaimpia taklaajia.

Lyytinen 2
Sairastaa ammattitermein Niinimaa-tautia, josta seurannut katsojalle kylmä hiki otsalle. Vääriä valintoja toisensa perään. Ei ole ollut Lyytisen vuosi.


Hyökkääjät
Lauritzen 3
Liekkö loukkaantuminen syönyt tuntumaa, mutta ollut pettymys käsiinsä nähden. Vain ajoittaisia väläytyksiä.

Nikko 3,5
Mutasen ollessa telakalla ollut joukkueen ainoa voimahyökkääjä. Hoitanut roolinsa mallikkaasti.

Piipponen 3
Hoitanut pienen ruutunsa ilman tunarointeja eli hyvin.

Ruohomaa 3,5
Kulki välillä varjojen mailla, mutta onnistumisten kautta löytänyt pelihuumorin ja noussut taas kovaan iskuun. "Boheemi on Suomen Jamaikalla" (huom. KalPa-TV trademark) soittanut kakkosviulua kuten odotettua.

Kinnunen 2,5
Mysteeri. Eväät parempaan.

Bengtsson 2,5
On ollut energinen ja sähissyt, mutta peliä leimannut päättömyys.

Rissanen 4,5
Ihan kärkisenttereitä koko Liigassa. Alati vaarallisen varma. Kilpeläisen jälkeen tärkein yksittäinen pelaaja joukkueen menestykselle.

Harjama 3
Vähäisellä peliajalla perusvarmaa tekemistä.

Nuutinen 3,5
Kauden alkupuolella sai ja otti roolia. Ei asetellut ja uskalsi käyttää kutiaan. Tämän lisäksi ottanut varrestaan kaiken irti myös taklauspuolella ja ollut hämmentämässä ihailtavasti. Köyhääkin köyhemmän miehen Ovechkin. Plusmiinus puolella kuitenkin joukkueen heikoin.

Sebok 4
Keskikokoiset Mestislapikkaat vaihtuivat isohkoihin Liigasaappaisiin ja hyvinhän nuo ovat sopineet Sepon jalkaan. Oli yllättävän varma heti kauden startatessa, vaikka toki pieniä lipsahduksia tulikin. Kauden edetessä virheet vähentyneet. Hoitanut ykkösenkin roolia hyvin.

Pitkänen 3
Vähäisellä peliajalla perusvarmaa duunia.

Davis 3
Alkukaudella hortoili Kuopion himmeissä valoissa, vaikka yritystä oli silloinkin. Loppukaudesta paukuttanut kaivattuja tehoja ja ollut varma myös molemmissa päissä.

Mankinen 3
Oli vielä enemmän ja pidempään eksyksissä kuin Patrick. Ketsuppipullo kuitenkin räjähti rinnuksille ja rest is history.

Junnila 4,5
Jos olisimme nähneet Jyriltä jokavuotisen coast-to-coast-kärkikynä-backhand-forehand-backhand-topshelf-soolomaalin niin se olisi kruunannut syksyn. Kun Jyri tuli, KalPa voitti.

Keränen 4,5
Iso määrä maaleja kasassa kun ajatellaan pelityylin tarjoamia maalipaikkoja määrällisesti. Ollut toivotun tehokas, tarkkuusprosentti 12.

Tammela 3
Energinen mutta tehoton. Loppusyksy kuitenkin lupauksia antava.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tässä toimitukseen korjattu lista

Maalivahdit
Kilpeläinen 5
MVP

Perhonen 4
Tuolla pelituntumalla Samulta kovat statsit. GAA 1,64 ja 91,57%


Puolustajat
Lukka 2,5
Alkukaudella säväytti hyökkäyssuuntaan, nyt hiipunut ja ollut omissa heikko.

Mikkola 4
Kokemattomana päässyt isoon rooliin ja kantanut sen upeasti. Tasainen läpi syksyn.

Halonen 4
Varma omassa päässä ja varsinkin sentterinä. Jos olisi paukuttanut Bobby Orr hat trickin, niin vitonen olisi ollut selviö. Voiko enempää enää vaatia?

Jokela 3
Varmaa tekemistä vastustajan parhaita vastaan. Laittanut edelleen kroppaa likoon ja pommitti avojäällä tuomarinkin katolleen vihellyksen jälkeen. Puolustuksen liideri.

Timonen 3,5
Alkukausi ehkä hiukan nihkeä, kuitenkin viime aikojen parhaimmistoa. Joukkueen plusmiinus kärki.

Riikola 4
Huikea hyökkäyssuuntaan. Pisteitä tullut kuitenkin yllättävän vähän luotujen paikkojen suhteen. Liigan parhaimpia taklaajia.

Lyytinen 2
Sairastaa ammattitermein Niinimaa-tautia, josta seurannut katsojalle kylmä hiki otsalle. Vääriä valintoja toisensa perään. Ei ole ollut Lyytisen vuosi.


Hyökkääjät
Lauritzen 3
Liekkö loukkaantuminen syönyt tuntumaa, mutta ollut pettymys käsiinsä nähden. Vain ajoittaisia väläytyksiä.

Nikko 3,5
Mutasen ollessa telakalla ollut joukkueen ainoa voimahyökkääjä. Hoitanut roolinsa mallikkaasti.

Piipponen 3
Hoitanut pienen ruutunsa ilman tunarointeja eli hyvin.

Ruohomaa 3,5
Kulki välillä varjojen mailla, mutta onnistumisten kautta löytänyt pelihuumorin ja noussut taas kovaan iskuun. "Boheemi on Suomen Jamaikalla" (huom. KalPa-TV trademark) soittanut kakkosviulua kuten odotettua.

Kinnunen 2,5
Mysteeri. Eväät parempaan.

Bengtsson 2,5
On ollut energinen ja sähissyt, mutta peliä leimannut päättömyys.

Rissanen 4,5
Ihan kärkisenttereitä koko Liigassa. Alati vaarallisen varma. Kilpeläisen jälkeen tärkein yksittäinen pelaaja joukkueen menestykselle.

Harjama 3
Vähäisellä peliajalla perusvarmaa tekemistä.

Nuutinen 3,5
Kauden alkupuolella sai ja otti roolia. Ei asetellut ja uskalsi käyttää kutiaan. Tämän lisäksi ottanut varrestaan kaiken irti myös taklauspuolella ja ollut hämmentämässä ihailtavasti. Köyhääkin köyhemmän miehen Ovechkin. Plusmiinus puolella kuitenkin joukkueen heikoin.

Sebok 4
Keskikokoiset Mestislapikkaat vaihtuivat isohkoihin Liigasaappaisiin ja hyvinhän nuo ovat sopineet Sepon jalkaan. Oli yllättävän varma heti kauden startatessa, vaikka toki pieniä lipsahduksia tulikin. Kauden edetessä virheet vähentyneet. Hoitanut ykkösenkin roolia hyvin.

Pitkänen 3
Vähäisellä peliajalla perusvarmaa duunia.

Davis 3
Alkukaudella hortoili Kuopion himmeissä valoissa, vaikka yritystä oli silloinkin. Loppukaudesta paukuttanut kaivattuja tehoja ja ollut varma myös molemmissa päissä.

Mankinen 3
Oli vielä enemmän ja pidempään eksyksissä kuin Patrick. Ketsuppipullo kuitenkin räjähti rinnuksille ja rest is history.

Junnila 4,5
Jos olisimme nähneet Jyriltä jokavuotisen coast-to-coast-kärkikynä-backhand-forehand-backhand-topshelf-soolomaalin niin se olisi kruunannut syksyn. Kun Jyri tuli, KalPa voitti.

Keränen 4,5
Iso määrä maaleja kasassa kun ajatellaan pelityylin tarjoamia maalipaikkoja määrällisesti. Ollut toivotun tehokas, tarkkuusprosentti 12.

Tammela 3
Energinen mutta tehoton. Loppusyksy kuitenkin lupauksia antava.
Nyt alkaa olemaan jo lähempänä ns totuutta. Ehkäpä ainoa mitä itse vielä muuttaisin olisi Joni Nikko. Välillä loistaa välillä ei. Häviää yllättävän paljon kaksinkamppailutilanteita. Kokoaan voisi käyttää paljon paremmin ja olemaan tehokkaampi. Toki ei ole ainakaan tälle kaudelle vielä pistemieheksi mietitty ja iso loukkaaniminen takana. Kuitenkin semmoinen pieni terävyys otteista puuttuu. Laukoo toki paljon ja yllättävästi niin tämä posia. Antaisin itse silti "vain" 3 Nikolle arvosanaksi.
No nää on näitä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös