VG-62 2015–2016

  • 11 688
  • 15

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Kai se pitää VG-62:llekin oma ketjunsa avata, vaikka seura ei tulevasta kaudesta vielä olekaan juuri tiedottanut. "Edarihan" sai paikan Suomi-sarjasta, vaikka hävisikin Karhu HT:lle II-divisioonan Länsirannikon finaaleissa. Alkavaa kautta varten Naantalissa perustettiin VG-62 Edustusjääkiekko ry, joka toimii tiiviissä yhteistyössä emoseuran kanssa, mutta omilla toimihenkilöillä ja omalla taloudella. Tämä johtuu Suomen Jääkiekkoliiton asettamista lisenssivaatimuksista. Yhdistykseen pääsee liittymään 35 euron hintaan (kannattajajäsenet 20€) ja jäsenetuina saa 2 euron alennuksen lipunhinnasta, pehmeämmän persalusen :) ja 5-10% alennusta paikallisesta urheiluliikkeestä. Toivoa sopii, että jäsenyydet käyvät kaupaksi ja joukkue muutenkin löytää yhteistyökumppaneita. Pelaajat itse maksavat kuluista 15%.

Mitä itse kokoonpanoon tulee niin rungon muodostavat jo viime kaudelta tutut pelaajat. Pois lähtijöistä mainittakoon maalivahti Niko Lusto, joka siirtyi paikallisvastustaja HCIK:n riveihin. Tulopuolella sen sijaan ovat puolustajat Jere Palmunen (try-out), Jesse Pohjonen ja Ville Torikka. Hyökkäykseen uutta väriä tuovat Teemu Jokela (try-out) ja Petteri Pajunen.

Maalivahtipuolella torjuntavastuun jakavat Kimmo Wasström ja Juuso Ikonen, joista Wasströmilla taitaa olla vuorossa jo 15. kausi VG-62:n edustusjoukkueen veräjänvartijana. Myös seurauskollisuudesta saattaisi joku puhua :) Edellä mainitulle kaksikolle taustatukea antaa vasta B-juniori-ikäinen Juho Nygård.

Puolustuksen johtohahmona häärää itse oikeutetusti Markus Laine. Laineen lisäksi takalinjoilla luutivat jo edellä mainittujen uusien nimien lisäksi Asser Nieminen, Teemu Salonen ja Mikko Salonen, joka ainakin viime kaudella viihtyi myös hyökkääjän tontilla.

Hyökkäyksessä ykkösnyrkin muodostavat tehotrio Henry Isberg, Otto Lehtonen ja Ossi Savolainen. Tehotrion takaa pitää vielä erikseen mainita Santeri Ruusunen, joka on aiempina kausina osoittanut vaarallisuutensa. Hyökkäyksen muut palaset ovat Ville Harju, Jesse Katajisto, Aleksi Luoma, Jani Nukki ja Sakari Nurmi sekä aiemmin mainitut Jokela ja Pajunen.

Muutamaa vahvistus olisi vielä haaveissa, mutta talouden ehdoillahan tässä mennään, joten saa nähdä jääkö vahvistukset vain haaveiksi. Toivoa sopii myös, että VG-62:n tiedotuspuoli ottaa sarjatason nousun myötä harppauksen eteenpäin.

Lähteet: VG-62:n runko muodostuu lähialueen pelaajista @ urheiluuutiset.com, VG-62 @ Eliteprospects.com ja Vg-62 Jääkiekko Edustus, Edari @ facebook
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Paikallislehti Rannikkoseutu uutisoi, että VG-62 on tehnyt sopimuksen aiemmilta kausilta tutun puolustaja Jyri Vähänikkilän kanssa. Lisäksi Edarin riveihin pyrkii mukaan try out-sopimuksen kautta jyväskyläläislähtöinen hyökkääjä Timo Hantunen. Tällä hetkellä Edarilla on siis kasassa sopimus tai try out-sopimus kolmen maalivahdin, 8 puolustajan ja 12 hyökkääjän kanssa.

Yhteiset jääharjoitukset alkavat ensi viikolla ja ensimmäinen harjoitusottelu otellaan paikallisvastustaja HC Indians Kaarinaa vastaan 22.8. Kaarinassa. Lisäksi Naantalissa on tarkoitus kohdata "Inkkarit" myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Lähteet: VG-62 jäälle ensi viikolla @ Rannikkoseutu ja Eliteprospects
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Edari avasi harjoitusottelukautensa tänään HC Indians Kaarinaa vastaan Kaarinassa. Käteen jäi 8-4 tappio. Lisäksi Edari tiedotti Facebookissa avanneensa twitter-tilin, joka löytyy osoitteesta https://twitter.com/VG62Edari. Olisikin kiva tietää, että meinaako seura hoitaa tiedotuksensa www-sivuillaan, Facebookissa vai Twitterissä. Nykyään ainakin nettisivut tuntuvat elävän hiljaiseloa ja ovat muutenkin todella surkeat koko seuran osalta.
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Heti reagoitiin Edarin taholta ja tiedotettiin Twitterissä, että joukkue on saamassa uudet Internet-sivut ennen kauden alkua. Hieno homma!
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Suomi-sarjakausi 2015-2016 on saatu startattua Edarin osalta voitokkaasti, kun eilen 19.9. kaatui Aurinkoareenalla paikallisvastus HCIK tasaisen väännön jälkeen 3-2. Lyhyenä matsiraporttina kerrottakoon, että ensimmäinen erä oli VG:n halintaa, toinen HCIK:n ja kolmas tasaista vääntöä, jossa Edarilla oli jo ennen ratkaisumaalia pari huippupaikkaa tehdä maali. Suurimmat ongelmat VG:llä oli puolustuspäässä, johon tarvittaisiin lisää aggressiivisuutta. Nyt oltiin ajoittain liian kilttejä, eikä uskallettu ottaa miestä.

Kokoonpano on jonkin verran elänyt ja varsinkin puolustus on kokenut huomattavan menetyksen, kun Markus Laine päätti ripustaa luistimet naulaan ja siirtyä valmennushommiin VG-62:n juniorijoukkueisiin. Puolustukseen on kuitenkin hakusessa yksi pelaaja, joka toivon mukaan täyttää edes puolet Laineen jättämistä luistimista. Kokoonpanosta näyttää tippuneen pois myös Ville Torikka, Timo Hantunen ja Teemu Jokela. Eksoottisena uutena nimenä puolustusriveihin on liittynyt nousevan auringon maasta Yuki Sasaki. Eksoottisia uutisia saatiin kuulla myös ex-Edari Jussi Sipposesta, joka siirtyi pelaajavalmentajaksi Islantiin. TUTO H:n kanssa kesän treenannut ja ilman sopimusta jäänyt Joni Seinelä sekä Ville Poukkula saatiin uusvanhoina niminä vahvistamaan hyökkäystä.

Tiedotuskanavaksi näyttää tulleen Twitter ja uusia kotisivuja odotellaan edelleen.

Tällä hetkellä sopimustilanne näyttää tältä:

Maalivahdit:
#1 Juho Nygård
#35 Kimmo Wasström
#34 Juuso Ikonen

Puolustajat:
#3 Lauri Sädevirta (jun.)
#5 Asser Nieminen
#6 Jere Palmunen
#7 Jyri Vähänikkilä
#8 Jesse Pohjonen
#10 Yuki Sasaki
#31 Teemu Salonen

Hyökkääjät:
#12 Petteri Pajunen
#17 Santeri Ruusunen
#18 Sakari Nurmi
#19 Ville Harju
#24 Jesse Katajisto
#26 Henry Isberg (C)
#27 Ville Poukkula
#33 Jani Nukki
#36 Joni Seinelä
#71 Aleksi Luoma
#88 Ossi Savolainen (A)
#95 Otto Lehtonen (A)

Lähteet:
http://urheiluuutiset.com/vg-62-jul...ajasopimusta-joukkue-valmis-alkavaan-kauteen/
http://www.suomikiekko.com/2015/09/...ilija-siirtyy-islantiin-pelaajavalmentajaksi/
https://twitter.com/VG62Edari
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Edari on nyt saanut nettisivunsa julki ja ne löytyvät osoitteesta http://www.vg62.fi/. Koko seuranhan sivut löytyvät osoitteesta http://www.vg-62.fi/, joten virhelyöntien vaara on suuri. Toivotaan, että sivujen päivitys on aktiivista, eikä tiedotustoiminnassa keskitytä pelkästään Twitteriin (https://twitter.com/VG62Edari), joihin uusilta sivuilta ei näytä linkkiä löytyvän. Myöskään Edarin Facebook-sivusta (https://www.facebook.com/Vg-62-Jääkiekko-Edustus-Edari-123403227787843/timeline/) ei ole mainintaa.
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Tappioputki sai tänään jatkoa, kun Karhu HT kaatoi Edarin viime hetken maalilla 6-5 torjuntojen ollessa 21-50. Tämän ja aiempien pelien perusteella voidaankin ikävä kyllä todeta, että puolustus on Suomi-sarjaan riittämätön. Toivotaan, että kauden mittaan tämä puoli kehittyy ja voittojakin alkaa tulemaan.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Totta, Reciever. Hienosti on VG:n hyökkäys kyllä jaksanut latoa maaleja sarjajumboksi, mutta kun joka pelissä päästetään se 5-8 maalia omiin, niin jotain tarttis ihan taatusti alakerrassa tehdä. Toivottavasti eivät joukkuetta liikaa syö nämä perjantaisten taistelupelien 2 niukkaa perättäistä 5-6-vierastappiota.
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Edari uutisoi Facebookissa, että ensi lauantaina 7.11. joukkueen riveissä nähtäisiin mahdollisesti nimekäs vahvistus. Ei muuta kuin arvauksia vetämään vahvistuksen nimestä. Oma arvaus on Markus Seikola.
 

pikkusikaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kapteenit tanskalaisen taxin takapenkillä

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Tuo on ennenkin tällä kaudella nähty, että kotijoukkueen (VG) kiri katkeaa "pään tai niskan alueelle kohdistuneeseen taklaukseen", tänään vuorossa Seinelä. Vaarallisenpuoleista touhua eikä kovin hyvin tunnu tuovan pisteitä. Ylimääräiset taklaustreenit tarpeen?
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Markus Seikola teki ainoan(?) esiintymisensä Edarin riveissä eilen, kun kuokkaan otettiin oululaisilta lukemin 2-5. Plusmiinussaldo Seikolalla taisi päätyä pakkasen puolelle kahden maalin verran, tosin maaleista ei voi häntä syyttää. Mitä muuten tulee itse otteluun niin maalinteko oli todella vaikeaa, eikä ykkösketjukaan saanut tuloksia aikaan totuttuun tapaansa. Puolustuspäässä takkuaa edelleen, eikä kukaan pakistosta ole noussut täyttämään Markus Laineen jättämää ammottavaa aukkoa. Osa puolustusvastuusta kuuluu toki myös hyökkääjille, joten pelkkää pakistoa ei voi syyttää. Taklausharjoitusten lisäksi siis myös puolustus- ja hyökkäyspelaamista tulee harjoitella. Ei ole helppoa päävalmentaja Sami Vireelläkään :)
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Edarin Twitter-sivun (https://twitter.com/vg62edari) mukaan Markus Seikolan kanssa on tehty joulutaukoon saakka kestävä sopimus. Lisäksi TUTO H:n riveistä Edaria siirtyy vahvistamaan niin ikään joulutaukoon saakka maalivahti Kalle Hokkanen.

Linkit Elite Prospectsiin.

Vielä kun saisivat tiedotuksen kuntoon joukkueessa. Tällä hetkellä käytössä vaatimattomasti neljä eri kanavaa eli Facebook, Twitter, joukkueen omat sivut ja seuran omat sivut...
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Häviöst sä voit olla työtön siks me lähetään voitolla yöhön! Jumbosija jätetty toivon mukaan pysyvästi taakse ja täydet 6 pistettä tämän viikon matseista. Päivän otteluun, loppua lukuunottamatta, täytyy olla varsin tyytyväinen. Yleisöystävällisessä pelissä sattui ja tapahtui. Toivotaan, että jatkossa yhä useampi löytäisi tiensä Aurinkoareenan lehtereille. Erikoismaininta vielä Ville Raittiolle, jonka otteet puolustuspäässä miellyttävät ainakin allekirjoittaneen silmää. Pisteitäkin Raittio innostui tänään naputtelemaan 1+1.
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Syyskausi päättyi Edarin osalta jatkoaikavoittoon paikalllisvastustaja HCIK:sta Santeri Ruususen maalilla.

Syyskaudesta on pakko nostaa esiin herrat Kalle Hokkanen ja Ossi Savolainen.

TUTO H:n riveistä lainalle tullut maalivahti Kalle Hokkanen antoi illasta toiseen joukkueelle mahdollisuuden voittaa ottelut heikommallakin puolustuspelaamisella. Hokkanen torjui pelaamissaan 9 ottelussa yhteensä 372 kertaa eli keskimärin 41 kertaa ottelussa torjuntaprosentin ollessa 92,54. Toivoa sopii, että laina jatkuu myös kevätkaudella...

Hyökkäyspään maestrona taas toimi Ossi Savolainen, jonka poissaolon syyskauden viimeisestä ottelusta kyllä huomasi helposti. Savolainen naputteli syksyn 23 pelaamassaan ottelussa pisteet 12 + 17 = 29. Ykkösketjun kokoonpanoa muutettiin marraskuun lopussa niin, että Savolainen siirrettiin kakkosketjuun ja kakkosketjusta nostettiin ykkösketjuun Santeri Ruusunen. Muutoksen myötä ykkösketjun keskimääräinen maalimäärä ottelua kohti romahti lukemasta 1,18 lukemaan 0,63, kun taas kakkosketjun maalimäärä nousi lukemasta 0,81 lukemaan 1,25.

Syyskaudella Edari keräsi pisteitä seuraavasti:
  • Syyskuu 3 pistettä (3 ottelua = 1 piste/ottelu)
  • Lokakuu 0 pistettä (8 ottelua = 0 pistettä/ottelu)
  • Marraskuu 11 pistettä (7 ottelua = 1,57 pistettä/ottelu)
  • Joulukuu 8 pistettä (6 ottelua = 1,33 pistettä/ottelu)
  • Yhteensä 22 pistettä (24 ottelua = 0,92 pistettä/ottelu)
22 pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sijaan 11. Edarin osalta sarja jatkuu Loppiaisena 6.1., kun vastaan luistelee FPS.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös