Juventus F.C. 2015–2016 – jatkuuko putki?

  • 9 812
  • 53

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Omasta mielestä Juven alkukauden kyykkääminen Serie A:ssa tuo vain lisää miellenkiintoa kauteen. Huolestunut en ole oikeastaan yhtään, sillä potentiaalia on vaikka mihin. Eilisestä ottelusta voisi todeta sen verran, että Juven otteet piristyivät tauon jälkeen huomattavasti, kun Dybala(saanut muuten aivan liian vähän peliaikaa)otettiin sisään ja ryhmitys muutettiin muotoon 3-5-2. Tasoero oli juuri sellainen mitä sen pitäisi sarjanousijaa vastaan ollakin, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei rimaa lähemmäs maalista saatu. Kolme pistettä olisi saanut kuitenkin helposti, jos Juve olisi loppuminuutit keskittynyt vain pallokontrolliin ja pelannut minuutit pois. Mitään painetta Frosinone ei kyennyt luomaan, mutta liiallinen innokkuus johti sitten viime hetken kulmapotkuun ja oikeastaan Frosinonen ainoaan paikkaan koko puoliajalla.

Pakko muuten todeta, että Cuadrado on kuningas. Me like.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tännehän aikaisemmin jo kirjoitin, että Cuadrado joka oli ennen Chelseaan lähtöään Violan selkeästi paras pelaaja ei tule missään penkillä istumaan sen verran kova kaveri kyseessä. Mourinho nyt oli vain niin tyhmä että miehelle ei antanut edes mitään kunnon näyttöpaikkaa, vaan piti hommata heti kaiken maailman Petroja jengiin. On ilmeisesti lunastanut odotuksiani alkukaudesta Torinossa ;)
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Niin, kyllä Juve on hyvässä nousussa, vaikka nyt tulikin pieni lapsus. Ringin kapeus vaan näkyy kyllä välittömästi, jos tulee yhtään loukkaantumisia, joten sormet ristiin.
 

Ralph

Jäsen
Onneksi ei Alvaro Moratalla ole mikään iso vamma, on tänään mukana Napolia vastaan ja todennäköisesti avauksessa. Myös Kwadwo Asamoah on viimein mukana taas, mutta hän tuskin ihan aloitukseen asti näin isossa ottelussa pääsee.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Tulkaas nyt joku selittämään Allegrinin aivoituksia. Miksi Dybalaa penkitetään säännöllisesti? Eilen sai kymmenessä minuutissa enemmän aikaan kuin Zaza, Moratta ja Mandzukic koko pelin aikana yhteensä. Allegri kai ajattelee säästävänsä pelaajaa, mutta omasta mielestä tekee tällä hetkellä vain hallaa pelaajalle.

Muutenkaan en näe, että hyökkäyskaksikkoa voisi muodostaa kolmikosta Zaza-Moratta-Mandzukic. Kyseisen kolmikon pelaajat, kun, hellästi sanottuna, ovat hieman kulmikkaita.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Nostetaanpa tätäkin ketjua kuukausien tauon jälkeen.

Kauden alku meni tosiaan aivan perseelleen Juventuksella. Pelotti jo, että Arturo Vidalin, Carlos Tevezin ja Andrea Pirlon lähdöt vaikuttivat joukkueeseen niin paljon ja mestaruus karkaisi jo hyvissä ajoin Juventuksen hyppysistä. Kolmeen ekaan peliin saldo 0-1-2 ja kymmenen ensimmäisen pelin saldo oli 3-3-4.

Mutta onpahan tuosta sitten hieman suunta kääntynyt. Viimeisen kahdentoista ottelun saldo kun on 12-0-0. Menossa siis Serie A:n historian kolmanneksi pisin voittoputki. Yksi voitto ja Juventus jakaa omaa ennätystään. Tilastokärki onkin sitten Interin 17 ottelun voittoputki kaudelta 2006-07, mutta sitähän ei voida laskea, koska Juventus ei ollut sarjassa mukana ja Inter sai näin vapaasti rellestää.

Ja nyt voittoputken aikana Juventus on noussut pohjista taistelemaan Napolin kanssa kahdestaan sarjan kärkipaikasta. Napolikin sai heikon alun, ei toki yhtä huonon kuin Juventus, mutta silti. Napolillakin on päällä kuuden ottelun voittoputki ja näiden kahden voittoputken myötä sarjataulukon viiden kärki näyttää 22 kierroksen jälkeen tältä:

1. Napoli, 50 pistettä
2. Juventus, 48 pistettä
3. Fiorentian, 42 pistettä
4. Inter, 41 pistettä
5. AS Roma, 41 pistettä (23 peliä)

Tänään pelataan keskiviikkokierros, jossa Juventus hakee kolmattatoista peräkkäistä voittoaan kotonaan Genoan kustannuksella ja Napoli vierailee Roomassa Lazion luona. Viikonloppuna seuraava peli ja siitä viikon päästä eli ensi viikonloppuna onkin Juventus-Napoli. Silloin Napolilla on erinomainen tilaisuus ottaa iso ero Juventukseen, sillä tasapisteissähän ratkaisee keskenäiset pelit ja Napoli voitti jo ensimmäisenkin kohtaamisen. Se päättyi Napolissa 2-1, joten toisaalta Juventukselle riittäisi 1-0-voitto ja saisivat edun Napoliin nähden.

Mestarien liigassa Juventus menetti lohkovoiton viimeisellä kierroksella hävittyään Sevillalle, joten Manchester City lopulta vei voiton. Lohkokakkosena Juventus sai sitten kovan vastustajan, Bayern Munchenin. Ja liian kovaltahan tuo vaikuttaa, vaikka Massimiliano Allegrin alaisuudessa Juventus onkin pelannut kokonaisuutena paremmin kuin Antonio Conten kanssa, kuten viime vuonna nähtiin. Ja enemmän luottoa Munchenin haastamiseen on nyt kuin pari vuotta sitten Conten kanssa.

Mainitaan nyt vielä Coppa Italia, jossa Juventus on saanut aina melko kovan vastustajan, mutta ilman päästettyjä maaleja on Coppa Italia edennyt voitosta voittoon. Ensin kaatui Torino neljännesvälierissä, sitten Lazio puolivälierissä ja Inter välierien ensimmäisessä vaiheessa maalein 3-0. Maaliskuun alussa on toinen osaottelu, jossa ihme saa tapahtua, että Inter kampeisi vielä finaaliin. Siellä Juventus saanee vastaansa AC Milanin, joka pelaa toisessa välierässä kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Alessandriaa vastaan.

Mainitaan nyt vielä tammikuun siirtoikkuna, jossa Juventus oli todella vähäisesti mukana. Juventuksen ainoa hankinta oli Rolando Mandragora, joka on tulevaisuuteen tähtäävä hankinta eli ei liity vielä tähän kauteen. Kova hankinta se toki oli, sillä kyseessä on 1997 syntynyt italialainen keskikenttäpelaaja, jolle on povattavissa hyvää tulevaisuutta. On ollut juniorimaajoukkueiden vakiokasvo ja muutakin Italian kärkiseurat olivat tämän Genoassa pelanneen junnun perässä. Juventus sitten vei pisimmän korren ja lainasi hänet loppukaudeksi Serie B:hen Pescaraan.

Että sellaista. Juventus pelaa tänään siis Genoaa vastaan ja yrittää ensi kertaa tällä kaudella nousta Serie A:n kärkipaikalle. Se vaatisi siis voittoa ja Napolille tappiota Laziosta.
 

Ralph

Jäsen
Tänään niin kova huippuottelu kuin vain voi Italiassa olla. Sarjan kaksi kärkijoukkuetta kohtaavat ja tasoituskena sarjakakkonen pelaa kotona. Sarjakakkosella alla 14 ottelun voittoputki, sarjakärjellä kahdeksan ottelun.

Sarjakakkoselta Juventukselta puuttuu parhaasta mahdollisesta kokoonpanosta kärkipakki Giorgio Chiellini, syvyyspakki Martin Caceres ja kakkoshyökkääjä Mario Mandzukic. Saas nähdä, millä kokoonpanolla Juventus lähtee. Tuolla tutulla 3-5-2-taktiikalla on viime kuukaudet edetty eteenpäin, mutta nyt kun Caceres ja Chiellini puuttuvat molemmat sekä vastassa on sellainen vastustaja, jota vastaan pitää saada parhaat mahdolliset kentälle, voisi 4-4-2 kuulostaa hyvältä myös. Veikkaan, että tuo jälkimmäinen on Juventuksen taktiikka tänään.

- - - - - Morata - - - - - - Dybala - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - Pogba - - - - - - - - -- - - - - -
- - - Khedira - - Marchisio - - Cuadrado - - -
- - Evra - - Bonucci - Barzagli - - Stephan -
- - - - - - - - - - - Buffon - - - - - - - - - - - - - - -

Keskikentällä Claudio Marchisio ja Paul Pogba ovat ainoat varmat, muuten voi olla vaihtelua. Sami Khedira on kärsinyt loukkaantumisista taas, joten voi olla, että Pogba pelaa hänen paikallaan alempana ja ylemmäs menee Hernanes tai Roberto Pereyra. Tai sitten Khediran paikalle suoraan Stefano Sturaro. Myös Cuadradon kohdalla tilanne on sama, että hän voi olla myös penkillä jolloin Pogba tulee alemmas ja tilalle Hernanes tai Pereyra.

Jos joukkue pelaa 3-5-2-taktiikalla, alakolmikkoon pitäisi laittaa joko Patice Evra, Stephan Lichtsteiner, Alex Sandro tai Daniele Rugani. Näistä vain Rugani on sinne ideaali pelaaja, mutta uskalletaanko nuorta miestä laittaa avaukseen Napolia vastaan? Kaksikon Leonardo Bonucci - Chiellini kanssa sinne voisi Ruganin laittaa, mutta kun Andrea Barzagli on mukana, ei toista epävarmaa sinne ehkä kannata pistää.

Voitolla Juventus ottaa niukan yliotteen Napolista, tasapelillä tilanne pysyy ennallaan ja tappiolla Napoli saa vahvan edun. Mutta kävi miten kävi, eihän kausi vielä ratkea, sillä tämänin jälkeen on molemmilla vielä 13 ottelua aikaa hävitä ties kelle sarjanousijalle.

Napoli-matsin jälkeen kuukausi jatkuu vielä vierasottelulla Bolognan luona, ensimmäisellä Mestarien liigan neljännesvälieräottelulla Torinossa Bayern Munchenia vastaan ja kotiottelulla Interiä vastaan.

- - - - - -

Mielenkiintoista nähdä, miten ensi kauden valmentajakuviot menevät. Massimiliano Allegria viedään huhuissa Lontooseen ja tarkemmin Chelseaan. Toisaalta Chelsea on kiinnostunut myös Antonio Contesta. Paras vaihtoehto olisi, että Conte menisi Chelseaan ja Allegri jatkaisi Juventuksessa.
 

Ralph

Jäsen
- - - - - Morata - - - - - - Dybala - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - Pogba - - - - - - - - -- - - - - -
- - - Khedira - - Marchisio - - Cuadrado - - -
- - Evra - - Bonucci - Barzagli - - Stephan -
- - - - - - - - - - - Buffon - - - - - - - - - - - - - - -
Ja tällähän parinkymmenen minuutin päästä Juventus lähtee kaatamaan Napolia.
 

Ralph

Jäsen
Se kesti tällä kaudella 25 kierrosta, että Juventus saatiin omalle paikalleen eli sarjakärkeen. Suuri ja mahtava Napoli on lyöty sekä heidän mahtava hyökkääjänsä Gonzalo Higuain tehty täysin näkymättömäksi.

Vaihdosta sisään tullut Simone Zaza ratkaisi ottelun komealla vasurillaan muutoin kovin vaarattoman näköisestä tilanteesta. Muutoin peli oli tarkkaa ja tasaista, eikä huippupaikkoja hirväesti nähty. Toisella puoliajalla Paul Pogba petasi Paulo Dybalalle hyvän tontin kuudentoista reunalle, mutta tykki nousi hieman liian korkeaksi.

Se oli siis 15. peräkkäinen voitto. Pogba oli vauhdikkalla päällä, kuten aina Napolia vastaan, mutta kaukolaukausmaali jäi tekemättä. Yritti toki, kun hyvällä juoksulla toi pallon yksin Napolin kenttäpuoliskolla, mutta laukaus epäonnistui täysin. Maalilla Gianluigi Buffon pääsi helpolla ja hänelle tilastoitiinkin vain yksi torjunta, mikä sekin oli helppo nakki.

Juan Cuardradolle ottelusta peukku, Zazalle maalin myötä myös. Claudio Marchisio pelasi muutoin vahvasti, mutta haki pari kertaa järjetöntä ihmesuoritusta ja hukkasi Juventuksen hyökkäkysen täysin. Puolustuksessa Andrea Barzagli oli vaikea ohitettava.

Kaikki Juventuksen kolme vaihtoa tulivat loukkaantumisten pakottamana. Ensin Leonardo Bonucci, joka törmäsi avausjaksolla kovaa yhteen Sami Khediran kanssa. Törmäili uudestaan toisella puoliajalla Napolin miehen kanssa ja jalkavamman vuoksi jätti kentän. Tilalle tullut Daniele Rugani pelasi hyvin virheetöntä peliä. Seuraavaksi Alvaro Morata loukkasi kätensä ja aristeli sitä kovasti, kun lääkäri koski siihen, mutta käsivammat nyt ovat jalkapallossa pikkujuttuja. Kolmatena Dybala taittoi jalkansa omia aikojaan pelasi vielä jonkun aikaa, kunnes varatoimenpiteenä otettiin sisään.

Ensi perjantaina sitten vierasottelu Bolognaa vastaan. Tämä voitto Napolista takasi myös sen, että tasapisteissä Juventus on edellä.
 

Ralph

Jäsen
Voittoputki katki ei niin erikoisella esityksellä Bolognan vieraana. Ei mitenkään huolestuttavan huono peli, mutta Bologna pystyi liian helposti pitämään Juventuksen kurissa vahvalla pelillään. Juventus ei meinannut saada edes kunnon pyöritystä kunnes vasta ottelun lopulla. Bolognalta todella vahva puolustuspeli ja Juventus ei saanut ainuttakaan kutia maalia kohti. Toki samalla Juventus hoiti peruspelillä Bolognan hyökkäykset kurissa. Eli tietysti 0-0-lukemat.

Kyseessä kenraaliharjoitus Mestarien liigaan, joten sinänsä huonoon paikkaan tuli tämä peli. Tosin eiköhän joukkue oli eri ajatuksella liikkeellä, kun vastassa on Bayer Munchen. Pirun kova vastus, mutta Juventus ei ole huono myöskään. Ennakkosuosikkeina saksalaiset tietysti lähtevät sarjaan, mutta loukkaantumiset sekoittavat enemmän saksalaisia ja eka peli Italiassa, joten tiistaina voimasuhteet ovat melko tasan. Voitto lukemin 1-0 tai 2-0 olisi toiveissa. Tai no, tietysti 6-0 kelpaisi myös, mutta realismin sisällä.

Juventus lähtenee otteluun samalla kokoonpanolla kuin Napolia vastaan eli tuo, mikä pari viestiä ylempänä lukee. Penkkiseitsikkona varmaan Hernanes, Neto, Roberto Pereyra, Daniele Rugani, Alex Sandro, Stefano Sturaro ja Simone Zaza.

Iso juttu ottelussa on tietysti Arturo Vidalin paluu Torinoon. Toivottavasti saa ansaitsemansa huomion yleisöltä ja Vidal itsekin huomioi torinolaiset pelin jälkeen. Alvaro Morata kertoi, että Torino tulee olemaan Bayernin pelaajille kuin helvetti. Vidal oli siihen sitten vastannut, että hän tykkää helvetistä.

Hattu päästä Vidalin edessä.
 

Ralph

Jäsen
Juventus lähtenee otteluun samalla kokoonpanolla kuin Napolia vastaan eli tuo, mikä pari viestiä ylempänä lukee. Penkkiseitsikkona varmaan Hernanes, Neto, Roberto Pereyra, Daniele Rugani, Alex Sandro, Stefano Sturaro ja Simone Zaza.
Näemmä Mario Mandzukic on saatu parsittua kasaan vanhaa seuraansa vastaan. Onko sitten siinä kunnossa, että menee avaukseen? Jos on, ottaa Alvaro Moratan paikan sieltä. Muista Alex Sandro ei olekaan mukana, joten Morata hänen nimensä tilalle vaihtopelaajiin ja joukkue on siinä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Ralphiin voi aina luottaa. Hienosti olet pitänyt ketjun pinnalla. Itsellä opiskelut painanut koko syksyn ja talven niin vahvasti päälle että on lätkän ja nahkakuulan seuraaminen jäänyt ennätysvähiin.

Nyt on kuitenkin Juventus hehkuttanut BM:n kohtaamista facessa aina maskottien kohtaamista myöten niin paljon että saivat minutkin vedettyä pois pimeästä luolasta.

Juvelta nähnyt vain ucl-pelit tältä kaudelta joten ei mitään hajua missä kunnossa tällä hetkellä ollaan mutta miltei sokeakin luotto on parempi kuin ei mitään.
 

Ralph

Jäsen
Jo oli taas matsi. Ensimmäinen puoliaika oli pahinta kurakakkaa Juventukselta varmaan ikinä ja sen kruunasi lopussa päästetty maali. Toisen puoliajan alku vähän pirteämpää, mutta Leonardo Bonuccin kohtalokkaan liukastumisen seuraksena Bayern Munchen iski toisen. Mutta siitähän vasta Juventus heräsi ja lopulta 2-2 tauluun. Tasapeli mukava suoritus, mutta kova homma on Saksassa Juventuksella.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
0-2 taulussa ja reilu puol tuntia aikaa, vastassa bayern munchen... päätösvihellys 2-2 taulussa= kova suoritus.

Nahkahousumaassa temppu on vaikeampi mutta eilisestä voi ottaa sen verran että mikään mahdottomuus jatkopaikka ei ole.
 

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilinen peli oli kyllä lievästi sanottuna vuoristorataa. Ensimmäinen puoliaika oli kyllä suorastaan nolo suoritus. Valittu taktiikka ihmetytti sikäli, että lähdetään pelaamaan bussia 4-4-2 formaatilla ilman kunnollisia laitureita Bayernia vastaan, jonka yksi suurimmista vahvuuksista on pelin pitäminen leveänä. Tämä näkyi tuen puuttumisena etenkin Evran puolelta, eikä vastuksena ollut Robben ole aivan helpoimmasta päästä pysäyttää. Juve on myöskin tottunut hallitsemaan pelejä suurimmaksi osaksi otteluistaan, joten yhtäkkiä taktiikan vaihtaminen totaalilseen bussiin ei voi toimia noin kovaa vastustajaa vastaan. Lisäksi jostakin syystä valmistautuminen otteluun oli kyllä mennyt täysin pieleen, niin pelokas Juventus nähtiin ensimmäisellä jaksolla. Pitääkö Allegri joukkuetta oikeasti noin huonona, ettei uskaltanut edes yrittää pelaamista ennen kuin oli pakko. Pelaajista erityisesti Kherida oli surkea ja oli syypää ensimmäiseen maaliin. Missä hän seikkaili, kun Müller sai aivan vapaasti tähtäillä pilkun kohdalta palloa maaliin. Onneksi toisella jaksolla Juve kokeili pelata itsekin. Ehkäpä joukkue huomasi siinä, että ihmisiä ovat Bayernin pelaajatkin. Toivottavasti henkinen puoli sai tästä vahvistusta toiseen osaan. Plussaa täytyy antaa etenkin Hernanesille, joka yllätti ainakin minut hyvillä otteillaan.

Pitemmän aikaa olen miettinyt Marchision roolia keskikentän pohjalta. Helpommissa otteluissa hän on loistava ankkuri, mutta aiemminkin olen huomannut, ettei Claudio pärjää vastustajan prässätessä voimakkaasti. Näin oli eilenkin. Toisaalta kovissa peleissä Marchisio on pelannut usein todella hyvin box to box- ravaajana keskikentällä, joka onkin hänen alkuperäinen pelipaikkansa. Kovasti tahtoisin saada Juveen jonkun oikeasti kovan luokan pohjapelaajan tyyliin Verratti. Keskikenttä muodossa Pobga-Verratti-Marchisio olisi kyllä unelmaa. Sellaisena taitaa vaan ikävä kyllä pysyä. Mutta mikäli Pogbasta joudutaan luopumaan, laittaisin kyllä kaiken peliin, jotta Verratti saataisin takaisin Italiaan. Äkkiseltään irrotettavissa olevia vaihtoehtoja ei taida olla markkinoilla, joten jos ja kun Verrattia ei saada, jatketaan Marchisiolla tai vaihtoehtoisesti roolitetaan keskikenttä uudelleen.

Toiseen osaotteluun ei tosiaan mikään optimaalinen lähtökohta, mutta mahdollisuus on edelleen. Luotan kyllä Juven kykyyn haastaa Bayernia vieraissakin ihan pelaamalla, toivottavasti joukkue on itse samaa mieltä. Bussilla en usko olevan mitään mahdollisuuksia, jossakin vaiheessa Bayern kyllä tekee maalin jos niiden annetaan rauhassa pyörittää. Liian riskilläkään ei voi lähteä, mutta kuten nähtiin, Bayernin heikkous on heidän puolustuksensa. Siihen pitää koettaa iskeä, mikäli jatkoon mielii. Juven on joka tapauksessa tehtävä vähintään yksi maali.
 

Ralph

Jäsen
Simone Padoin ja Roberto Pereyra ovat solmineet vuoden jatkosopimukset Juventuksen kanssa. Pereyran vanha soppari oli toki vuoteen 2019, joten nyt se on vuoteen 2020. Padoinilla sitten ensi kesään.

Tykkäsin viime kaudella Pereyrasta hirväesti, mutta tämä kausi on ollut hankala loukkaantumisten värittämänä. Toivottavasti saisi viime kauden lentonsa taas päälle, niin häntä voisi peluuttaa avauksessa paljon useammin.

Padoin on mielenkiintoinen kaveri. Ei mikään sateentekijä, mutta tunnollinen puolustava pelaaja, joka voi tarvittaessa pelata laitapakkinakin. Padoin on Gianluigi Buffonin, Andrea Barzaglin, Leonardo Bonuccin, Giorgio Chiellinin, Martin Caceresin ja Claudio Marchision kanssa sitä ryhmää, jotka ovat pelanneet Juventuksessa tämän koko mestaruusputken ajan eli nyt viidettä kautta putkeen. Tai no, Padoin ja Caceres siirtyivät silloin talvella joukkueeseen, mutta ovat kuitenkin nelinkertaisia mestareita, joten lasketaan.

Italian Serie A:n pitkässä historiassa toistaiseksi 62 pelaajaa on voittanut viisi tai enemmän mestaruutta. Jos Juventus voittaa taas, määrä nousee lukuun 67. Ja yksi näistä olisi Padoin. Joku jossain naureskelikin, että Francesco Totti on voittanut yhden mestaruuden ja Padoin neljä. Ei mene nallekarkit aina tasan.
 

Ralph

Jäsen
Juventukselle ensimmäinen vähintään kahden maali Italian rajojen sisällä sitten maaliskuun 2014, jolloin Napoli voitti 2-0. Samalla ensimmäinen tappio missään vähintään kolmella maalilla sitten tammikuun 2011 tulleen 3-0 Napoli-tappion. Eli ennen Antonio Conten aikaa, ennen nykyistä dynastiaa.

Mutta eipä sillä ollut väliä, kun Juventus hoiti pilkuilla homman kotiin ja se on toukokuussa AC Milan vastassa Roomassa. Tässä kuussa on vielä neljä peliä. Nyt viikonloppuna jatkuu Atalantan vieraana, jonka jälkeen seuraavalla viikolla Sassuolo kotona. Sitten on Bayern Munchen -matsi, jonka jälkeen loppukuusta vielä Torinon paikallinen.
 

Ralph

Jäsen
Tänään Atalantasta tulleen 2-0-voiton myötä Gianluigi Buffonilla on 836 minuutin nollaputki käynnissä Serie A:ssa. Se oikeuttaa kaikkien aikojen listalla kolmannelle sijalle ja vielä pitäisi pelata seuraavakin ottelu nollilla, jotta ennätys syntyisi. Tällä hetkellä kärkipaikkaa pitää Sebastino Rossi, joka AC Milanin maalilla torjui 1993-94-kaudella 929 minuuttia putkeen nollilla. Sen saavuuttaakseen Buffonin pitäisi nollata seuraavassa ottelussa Sassuolo, jonka jälkeen FC Torinoa vastaan olisi maali pidettävä puhtaana ainakin neljä ensimmäistä peliminuuttia.

Tällä hetkellä Juventuksen ennätystä ja kaikkien aikojen kakkossijaa pitää hallussa Dino Zoff, joka kaudella 1972-73 pelasi 903 minuuttia putkeen ilman päästettyjä maaleja.

Juventus johtaa nyt sarjaa kolmella pisteellä, kun kymmenen kierrosta on pelaamatta. Koska Napoli voitti kotonaan Juventuksen 2-1 ja Juventus kotonaan Napolin 1-0, Napolin pitää ohittaakseen Juventus sarjataulukossa saada yksi piste enemmän. Eli Juventuksen sarjajohto on käytännössä neljä pistettä, sillä Napolin kolmen pisteen kirillä Juventus olisi kärjessä edelleen.

Andrea Barzagli pelasi tänään Juventus-uransa 183. ottelunsa ja laukoi Juventus-uransa toisen maalin. Ensimmäinen tuli lievästi huumorilla kauden 2011-12 päätösottelussa Atalantaa vastaan. Mestaruus oli ratkennut ja Juventus sai pilkun 2-1-johdossa, joten Barzagli sai laukoa siitä maalin. Nyt sitten seuraava ja ensimmäinen pelitilannemaali, jälleen Atalantaa vastaan.
 

Ralph

Jäsen
Vaikkei sitä voittoputkiennätystä tällä kaudella tullutkaan, niin joku joukkue-ennätys tuli sentään. Eli kymmenen peräkkäistä nollapeliä. Siihen päälle tämä Gianluigi Buffonin mahdollisuus ennätykseen ensi viikolla. Se vaatisi siis neljä minuuttia nollia ottelun alusta Torinoa vastaan.

Sassuolosta tuli eilen 1-0-voitto ihan kelpo esityksellä. Ottelun ainokaisen teki Paulo Dybala, joka sai orastavan maalittoman putkensa poikki hyvään paikkaan. Keskiviikkona edessä huippuottelu Bayern Munchenia vastaan. Panokset on selvillä ja maali on pakko tehdä, mikään 0-0 ei riitä. Giorgio Chiellini olisi kiva saada takaisin kehiin tuohon otteluun. Ei ole pelannut sitten viime kuun alun, mutta saattaa olla Saksassa mukana. Chiellini muuten kertoi medialle eroja Cristiano Ronaldosta ja Lionel Messistä. Mainitsi, että Ronaldo on helpompi merkata kuin Messi. Kehui Messiä kyllä perkeelesti ja totesikin, että ainoa tapa pysyättää tämä on rukoilla.
 

Ralph

Jäsen
Giorgio Chiellini olisi kiva saada takaisin kehiin tuohon otteluun.
Ei pelaa Chiellini huomenna ja tänään tuli vielä shokkipaukku-uutinen, ettei myöskään Claudio Marchisio tai Paulo Dybala. Näillä mennään ja niistä kun pyöritellään avaus huomiselle:

- - - - - Morata - - - - - Mandzukic - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - Pogba - - - - - - - - -- - - - - -
-- - - Khedira - - Sturaro - - Cuadrado - - - -
- - Evra - - Bonucci - Barzagli - - Stephan -
- - - - - - - - - - - Buffon - - - - - - - - - - - - - - -

Vaihtoseitsikko lienee Asamoah, Hernanes, Neto, Pereyra, Rugani, Sandro ja Zaza.
 

Ralph

Jäsen
Ei ole Mario Mandzukic myöskään avauskunnossa, joten Juventus lähtee ensi kertaa pelaamaan 4-4-1-1-taktiikalla. Avauskokoonpano on siis seuraavanlainen:

- - - - - - - - - - - - - - Morata - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - Hernanes - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - Sandro - - Pogba - - Khedira - - Cuadrado - - -
- - - Evra - - - Bonucci - - Barzagli - - - Stephan - - -
- - - - - - - - - - - - - - - Buffon - - - - - - - - - - - - - - - -

Penkillä Asamoah, Mandzukic, Neto, Pereyra, Rugani, Sturaro ja Zaza.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Loukkaantumisten takia kylläkin mutta vain 3 italialaista avauksessa on niin epä-Juventusta että huhhu. No jatkoon silti olis kiva kun mänisivät.
 

Ralph

Jäsen
Gianluigi Buffon torjui nollaputkiennätyksen, mutta ei kuitenkaan nollapelien putki jatkunut, kun Torino teki yhden. Juventus toki voitti komeasti 4-1 ja Buffonin nollaputki kesti 975 minuuttia. Näin jää tuhannen minuutin tavoittelu tuleville pelivuosille.

Paulo Dybala palasi nyt kentälle, mutta jätti kentän heti ekalla puoliajalla ja vaikuttaisi reisivammalta. Eihän tällä kaudella ole enää montaa niin tärkeää peliä, joten ei kannata Dybalaa väkisin peluuttaa. Tietysti Coppa Italian finaali tulee vielä, mutta sinne on aikaa paljon.

Ero Napoliin pysyy ennallaan, kun kumpikin voittaa samaan tahtiin pelejään. Hirväesti ei tahdo sytyttää itseä tämä Serie A:n lopputaistelu, kun Bayern Munchen meni tekemään kiusallisesti Juventukselle ja eroa Napoliin on kuitenkin vielä kolme pistettä. Mutta katsotaan nyt, kiriikö Napoli tuon kiinni, jotta saadaan viimeisille kierroksille rähinää.

Nyt on parin viikon tauko, jonka jälkeen vastaan asettuu Torinossa Empoli.
 

Ralph

Jäsen
Paljon on taas vetta virranut Po-joessa ja muualla sitten edellisen viestin. Viides peräkkäinen scudetto on nyt sinettiä vaille valmis, kun jatkossa joka kierroksella on mestaruus katkolla, kunnes se sitten todella varmistuu.

Ensin oli se komea 15 ottelun voittoputki, jota seurasi se tasapeli. Sen jälkeen on tullut taas jo seitsemän voittoa putkeen. Eli viimeisen 23 ottelun saldo on melko hieno 22-1-0. Ennen näitä saldo oli 3-3-4, joten tärkeähän tuo huima vire on.

Paikka ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa on jo varma, kun kolmossijalla oleva AS Roma ei voi tulla ohi. Eikä kauaa kakkosena oleva Napolikaan. Tilanne ennen viittä viimeistä kierrosta on seuraava:

1. Juventus, 79
2. Napoli, 70

Napoli voi siis nousta korkeintaan 85 pisteeseen, mikä on riittävä pistemäärä Juventukselle scudettoon. Eli se tarkoittaa kuutta pistettä eli kahta voittoa. Vastassa on loppukaudesta mm. sarjajumbo Verona ja sijalla 17. oleva Carpi. Mestaruus voi siis ratketa jo parin päivän päästä, sillä Napoli kohtaa Bolognan tiistaina ja Juventus Lazion keskiviikkona. Jos Juventus ja Bologna voittavat, scudetto on jo sillä selvä.
 

Ralph

Jäsen
Piti vielä eiliseltä mainita yksi surullisempi tapaus eli Claudio Marchision loukkaantuminen. Polvesta joku nivelside napsahti poikki ja se tarkoittaa sitä, että luvassa on pitkän pitkä toipumisjakso. Juventuksen kannalta ei ole niin väliä, kun scudetto on käytännössä varma ja ainoa iso ottelu on enää Coppa Italian finaali, mutta kun kyseessä ei ole normaali kesä. Luvassa kun on EM-kisat ja ne jäävät Marchisiolta väliin. Todella paha kolaus Azzurrin keskikentälle, mutta minkäs teet.

Ei ole Giorgio Chiellininkään tilanne helppo, mutta katsotaan nyt, milloin kentille palaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös