Ketterä murskavoittoon Porvoossa 1-10 (1-0,0-6,0-4)

Tänään Ketterällä ottelu Forssassa FPS:ää vastaan.

KooVee - D-Kiekko 2-4
HCIK - TuTo 1-10
Hunters - Ketterä 1-10
KJT - K-Vantaa 1-6
KJT- K-Vantaa pelissä suuri ero joukkueiden välillä oli luistelu- ja pelinopeus. KJT:n hyökkäyksen päätökset olivat aika heppoisia vierailijoiden vastaaviin. K-Vantaa oli aina nälkäisemmin hakkaamassa reboundeja sisään. Tässä pelissä tuli kyllä selväksi sarjojen välinen tasoero. Muutamalla KJT:n pelaajalla oli täysi työ pysyä vierailijoiden vauhdissa. Hyyppä ei kyllä vakuuttanut vaikka muutaman hyvän kopin ottikin. Kyseessä oli kuitenkin harjoitusottelu ja eiköhän kotijoukkueen valmennus saanut hyvää oppimateriaalia pelaajille, jotta joukkue olisi iskussa heti sarjan alusta alkaen.

oiler99

Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - UAIK 4-7

Vauhdikas ja viihdyttävä peli nähtiin Raahessa. Raahe-Kiekko antoi AIK:lle todella kovan vastuksen. AIK karkasi pelissä jo 4-1-johtoon (pari maalia annettiin vähän ilmaiseksikin). mutta Raahe-Kiekko tuli kolmannessa erässä maalin päähän. Raki dominoi kolmatta erää täydellisesti ja Tomi Ristelille kertyi 20 torjuntaa. Joukossa oli useita paraatipelastuksia. Lopussa Raahe-Kiekko haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta AIK lopetti isäntien pyristelyt iskemällä kaksi maalia tyhjiin.

Freggo

JHT, Winnipeg Jets
JHT - IPK 4-2

Kotijoukkueelta erittäin hyvää tekemistä ensimmäiset 50 minuuttia, jonka jälkeen harmittava nukahdus ja IPK pääsi iskemään kaksi pikamaalia. Vierasjoukkue jätti kyllä todella vaisun kuvan itsestään. Ainoastaan maalivahti Tolosen huippupeli piti numerot siedettävinä. Eniten ongelmia IPK:lla näkyi olevan puolustuksessa esim. pahojen merkkausvirheiden muodossa. JHT:n ylivoima puolestaan oli tänään todella huonoa, johon toivottavasti saadaan parannusta ennen sarja-avausta.

JHT tiedotti myös aiemmin viikolla tehneensä sopimuksen maalivahti Juraj Hollyn kanssa, joka varmasti tulee olemaan sarjan parhaimmistoa. Lisäksi Hermeksessä alkukauden try-outilla pelannut Matti Kivisilta ja Peliitoissa viime kaudella esiintynyt Joona Rönkkö solmivat sopimukset Kalajoelle. Uutena kasvona joukkueeseen liittyi try-outilla puolustaja Brad Devereaux, joka pelasi aiemmin HG Hockey:n riveissä. Päivän pelin perusteella Devereaux vaikutti ihan kelpo pakilta, vaikka ei erityisesti kentältä erottunutkaan.

Legenda Sami Markkanen puolestaan jatkaa uraansa sarjaporrasta alempana YJK:n riveissä.

Big Bear

IPK:lla näytti olevan Kalajoella siinä mielessä vajaa rosteri, että muutamia vakiokokoonpanon äijiä puuttui lähinnä hyökkäyksestä. Heitä korvasi kolme poikasta, joiiden paikka on Suomi-sarjapelien aikana ihan jossain muualla kuin kaukalossa. Ihmeen sinnikkäästi valmentaja Niiranen esim. nuorta Karppista peluuttaa, vaikkei kaukalossa tapahdu mitään ns. peliä edistävää toimintaa. Jos meinaa Suomi-sarjatasolla pärjätä, niin kai sitä pitäisi edes jollain avulla nousta A-nuorten peleissä esiin.
Mielenkiintoista kuulla, että Markkanen ei enää pelaa Kalajoella. Huikean uran kaveri siellä kyllä veti ja hattua kaverille nostaisin, jos sellainen vain päässä olisi!

Pyry & Tappara
KOOVEE ja PYRY ottivat yhteen legendaarisessa Hakametsän jäähallissa, ja Pyry otti ansaitun voiton 8-5

Ensimmäisessä erässä Pyry sössi puolustuksessa oikein huolella päästäen kooveen erätauolle 4-2 johdossa. Toisen erän ainoan maalin teki Pyry hienon ylivoimakuvion jälkeen.

Kolmannessa erässä Pyry latoi maaleja viisi kappaletta ja näytti Koovelle kaapin paikan. Peli alkoi myös kuumentua kooveelaisten saatua yhden ulosajon ja käytöskympin.

Pyry vaikutti tulleen peliin erittäin huonolla asenteella, mutta päävalmentaja Karppinen sai heräteltyä joukkueensa hienoon voittoon.

Maalivahdeista 1. erän Pyryllä pelannut Tuomas Tolonen torjui mainiosti, mutta otettiin joukkueen herättelyn takia kuitenkin pois. Pyryn hallinnasta kertoo kaksi viimeistä erää pelanneen Juha Taposen vaivaiset 8 torjuntaa.

Freggo

IPK - JHT 7-2

IPK näemmä ottanut voitokkaan revanssin Iisalmessa. Paikallaolijoilta kuulisi mielellään kommenttia pelistä.. Oliko JHT todellakin yhtä heikko kuin numerot antavat olettaa?

-Olvi-

IPK, Leijonat
kyllä ipk oli numeroiden verran parempi joukkue tänään. Tosin pari maalia livahti luvattoman helposti JHT veskarin selän taakse. Ipk:lla vahva ykkökenttä joka järjesteli muutamia näytösluontoisia pyörityksiä hyökkäyspäässä. Neloskenttä pelasi myös Ipk:lla hyvin. Pakeista ykkös ja kakkosparit erittäin vahvalla pelipäällä tänään, kauden aikana varmasti yksi sarjan parhaista nelikoista meillä. Maalivahti Tolonen jälleen vakuuttava maalilla.
Junkkareista ei oikein kukaan jäänyt erityisesti mieleen.

Pyry pelasi viimeisen reenipelinsä Kooveeta vastaan, eikä antanut naapureilleen pientäkään saumaa. Taululla selkeät lukemat 7-2 ja eilisen kankeus oli jo kaukainen ajatus.