KalPa CHL:ssä 2015–2016

  • 22 030
  • 89

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Sitä vasten on kumma juttu että ne jotka menestyvät kokevat ylpeyttä että kovassa sarjassa pärjäävät ja ne jotka eivät menesty.... "no nää ny o vaa niitä harjootuspelejä.." Herätys nyt siellä Pallonivel!

Omalta osaltani olen suhtautunut koko ajan näihin peleihin käytännössä harjoituspeleinä – ei siis ole kyse KalPan karsiutumisesta. Hallit ovat yleensä puolillaan ja fakta on, että rahaa turnauksesta jää käteen vain muutamalle joukkueelle. Mukavampi kauteen on toki valmistautua tällä tavalla jos kustannukset eivät ole merkittävästi suurempia kuin varsinaisissa harjoituspeleissä.
 
Mutta CHL on jääkiekon mestareiden liiga ja parhaita Eurooppalaisia seurajoukkueita vastaan. Sitä vasten on kumma juttu että ne jotka menestyvät kokevat ylpeyttä että kovassa sarjassa pärjäävät ja ne jotka eivät menesty.... "no nää ny o vaa niitä harjootuspelejä.." Herätys nyt siellä Pallonivel!

En itsekään pidä siitä, että noita pelejä kutsutaan harjoituspeleiksi, enkä niitä itse niiksi miellä. Kritisoin vaan sitä, että mitä KalPa tekee koko CHL:ssä? Käsittääkseni taloudellisesti ja fyysisesti rankkoja reissuja KalPan kapealle rosterille. Ensin oma pesä kuntoon, sitten Eurooppaa valloittamaan!
 

marston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä tämä tulos ainakin minua vituttaa ja myös nolottaa, että taas tiputtiin tästä ns. ison kiekkomaan joukkueena. Toivottavasti ei enempää tullut loukkaantumisia.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Ei näytä hyvältä KalPan touhu.

Hyökkäyspelaaminen todella mielikuvituksetonta (okei, paljon poissaoloja, mutta mitä sitten) ja tehotonta. Paikkoja ei synny edes sitä vähääkään, mitä viime kaudella. YV kohtuullista, etenkin Lukka on hyvä. Mutta kolmen CHL-pelin otannalla voisin jo nyt sanoa, että joukkue ei ole niin tiukasti Virran käsissä kuin viime kaudella. Ei ole samaa nälkää ja näyttämisen halua. Jos ei jotakin taikaiskua kehitellä, niin voisin jo nyt sanoa, että KalPa jää myös säälien ulkopuolelle. Veikkaisin, että vain Sport ja KooKoo jää runkosarjassa taakse. Toivottavasti olen väärässä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen tässä yrittänyt pähkäillä kaksi kautta, että mikä järki KalPan on ylipäänsä pelata tätä CHL:ää? Eikös tämä aiheuta vaan lisää kuluja? Kallis tapa pelata harjoitusmatseja?

Niin no perustajajäsen maksaa osallistumismaksun, näitä joukkueita on 26, käsittääkseni tuo 1,5 miljoonaa joka on palkintopotti tulee suurimmaksi osaksi seuroilta itseltään näin alkuun, eli 57 000 euroa per nuppi, vaikea sanoa sitten mikä se tarkka osuus, mutta kai kymmeniä tuhansia kuitenkin joutunut maksamaan perustajajäsenenä. Siihen päälle sitten lentokulut, lisäksi pelaajat jonkun pienen palkion saa näistä peleistä kun pelaajayhdistys jokunen vuosi sitten tappeli näistä ja joku sovinto tuli silloin. Kalpan peleissä kävi reilut 2000 katsojaa ja kun käsittääkseni vielä kausikorttilaiset pääsi ilmaiseksi niin ei montaa maksanutta katsojaa hallilla sisällä. Eli käytännössä ottelut ei tuottanut juuri mitään rahaa. Kustannukset turnauksesta saattaa olla 50 000-100 000 euroa jopa + mahdolliset loukkaantumiset + imagotappio näin aikaisessa tippumisesta.

Noh kaikki on suhteellista, kotimaassa jos samaan aikaan pelaisi muutaman harjoitusottelun niin lähinnä pienet matkakulut tai jopa pientä voittoa jos kotipeliä pelaa, loukkaantumisriski peleissä pienempi ja samaan aikaan pääsisi harjoittelemaan rauhassa, parantelemaan rauhassa vanhoja vammoja, ehkä testata joissakin peleissä enemmän junnuja ja muuta. Noh toki pitää muistaa että jos taas CHL peleissä pääsee pitkälle tuo se taas silloin jonkin verran jo rahaa, imagohyötyä jne.. mutta toki joka peli lisää sitä loukkaantumisriskiäkin.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Harmittava takaisku tämä CHL-kauden päättyminen osaltamme jo tässä vaiheessa, kyllä tuosta lohkosta olisi pitänyt jatkoon mennä. Kotona tuli onnistumisia, mutta vieraissa ei sitten mitään. Itse koen CHL-sarjan laadukkaana lisänä organisaatiolle. Se tarjoaa kovatasoisia otteluita jo elokuusta lähtien ja ulkomaan vierasreissut voivat olla ryhmäytymisen kannalta tärkeä tekijä. Ja kuka tietää, että mikäli sarja onnistuu vuosien kuluessa sementoimaan paikkansa (eikä tee European Trophyja), niin voisiko otteluissa jatkossa käydä enemmän väkeä ja tätä kautta tulevaisuudessa palkintorahojenkin määrä kasvaa? Jotenkin voisi veikata perustajajäsenienkin tätä punninneen, jotta jatkossakin kutsu karkeloihin käy ja voitoista tilipussi lihoisi.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Omalta osaltani olen suhtautunut koko ajan näihin peleihin käytännössä harjoituspeleinä – ei siis ole kyse KalPan karsiutumisesta. Hallit ovat yleensä puolillaan ja fakta on, että rahaa turnauksesta jää käteen vain muutamalle joukkueelle. Mukavampi kauteen on toki valmistautua tällä tavalla jos kustannukset eivät ole merkittävästi suurempia kuin varsinaisissa harjoituspeleissä.
Oletko huomoinut pelien tasoa? suomessa ja ruotsissa yleisö on valitettavan nihkeästi ottanut CHL:n ainakin vielä omakseen vaikka seurat ja pelaajat pitävät menestymystä tässä turnauksessa tärkeänä. Kyseessä ei ole harjoitusturnaus ja CHL:n siksi nimittäminen kyllä ärsyttää itseä kovasti, sillä tuollainen "valhe" leviää suomessakin hyvin ja tämän jälkeen ei ole ihme, että väkeä on vähän. Kyllähän näissä peleissä pelintaso on yleensä korkeampi mitä liigan runkosarjassa näkee. Esim JYP - Frölunda ottelussa Frölunda pelasi niin hyvää vieraskiekkoa että vaikka JYP yritti ja yritti, niin mitään palaa ei ollut. Parasta vieraskiekkoa mitä olen synergialla vuosiin nähnyt, ehkä koskaan ja se kertoo paljon.

Yleisö on keskisessä euroopassa ja pikkumaissa ihan hyvin jo löytänyt CHL:n suomessa ja ruotsissa ollaan aina nihkeitä uusiin juttuihin, toivottavasti kuitenkin jatkossa yleisö alkaa löytää tämän, sillä sen tämä turnaus antsaitsee puutteistaan huolimatta. Pelientaso on pääsäntöisesti korkeampaa kuin liigan otteluissa ja ainakin omasta mielestä myös vastustajat kiinnostavat enemmän. Itse epäilenkin, että suomessa väki ei löydä halleille siksi, että tuo myytti harjoitusturnauksesta elää. Asenteita pitäisi muuttaa, ja se ei ainakaan helpotu jos me jatkoajan "tietäjätkin" levitämme tuota valheellista harjoitusturnaus propagandaa. Annetaan me se arvo tälle turnaukselle joka CHL:lle kuuluukin. Ihan pelientasollisella mielessä CHL:n pelejä seuraa 100x mielummin kuin liigan otteluita.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
DrMultihunter

tämähän varmaan pätee kaikkien joukkueiden faneihin, että CHL on harjoituspeliturnaus, jos oma joukkue tippuu, mutta jos edetään niin sitten ollaan mukana hyvälaatuisessa turnauksessa.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Oletko huomoinut pelien tasoa? suomessa ja ruotsissa yleisö on valitettavan nihkeästi ottanut CHL:n ainakin vielä omakseen vaikka seurat ja pelaajat pitävät menestymystä tässä turnauksessa tärkeänä.

Tästä kohdasta en olisi lainkaan varma. Luonnollisesti seuroilla ja pelaajilla on velvollisuus ulospäin viestiä, että CHL on todella kova juttu ja täysillä mennään. Varmasti joukossa on joukkueita, joiden kohdalla tuo pitää paikkansa, mutta väitän kyllä, että kaikkien kohdalla näin ei ole. Pelejä pelataan kesällä, yleisö ei ole turnausta ottanut omakseen ja palkintojen/palkkioiden saaminen on todella hankalaa sekä edellyttää matkustelua kauden keskellä.

Myöskään pelin tason osalta en ole noin vakuuttunut. Taatusti joukkoon mahtuu huippuotteluita, mutta kuitenkin mukana on joukkueita joka puolelta Eurooppaa ja osalla motivaatio ei ole ihan 100%. KalPan pelejä olen seurannut sivusilmällä, joten kovin tarkkaa kuvaa niistä ei ole muodostunut.

Toivottavasti CHL:stä kehittyy edes jossain määrin UCL:n vastine. Kiinnostuskin sekä joukkueilla että yleisöllä taatusti nousee jos joskus päästään tilanteeseen, jossa rahaa on oikeasti jaossa ja mukaan pääsee vain menestymällä kansallisessa sarjassa.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Pelejä pelataan kesällä, yleisö ei ole turnausta ottanut omakseen ja palkintojen/palkkioiden saaminen on todella hankalaa sekä edellyttää matkustelua kauden keskellä.
Sen voisi ajatella niin, että tämä alkulohko on karsinta varsinaiseen CHL:ään ja siksi pelataan preseason kaudella, itse pudotuspeliotteluthan on normaalin kauden aikana. Mikäli otetaan tämä ajatusmuoto, niin lisäisikö kiinnostusta? Moni seura pääsi muuten jo nyt vähintään omilleen ja myös moni teki voittoakin. Toki samaa mieltä, että palkintorahat on tässä vaiheessa vielä pienet, mutta ei tässä ole varaa tehdä samaa virhettä kuin viimeksi.

Myöskään pelin tason osalta en ole noin vakuuttunut. Taatusti joukkoon mahtuu huippuotteluita, mutta kuitenkin mukana on joukkueita joka puolelta Eurooppaa ja osalla motivaatio ei ole ihan 100%.
Toki peleissä on eroja, ja eikai joltain pikkumaan joukkue vs isonmaan joukkue ottelulta voidakaan vaatia, että pääsisi tasollisesti huippusvääreihin. Itse tarkoitin näitä missä ns isojen jääkiekkomaiden joukkueet kohtaavat, niin pelintaso on suurimmassa osassa ollut korkeampaa kuin liigakamppailuissa. Eli Liiga, SHL, DEL, NLA ja osin Extraliiga. Sveitsi ja Saksa ei välttämättä maajoukkueellisesti kuulu suuriin, mutta seuratasolla ovat kovia tekijöitä. Aina mahtuu mukaan sellaisia pelaajia joilla ei ole motivaatia ihan 100%, tämä pätee ihan normaaliin sarjakauteenkin, valitettavasti.

Toivottavasti CHL:stä kehittyy edes jossain määrin UCL:n vastine. Kiinnostuskin sekä joukkueilla että yleisöllä taatusti nousee jos joskus päästään tilanteeseen, jossa rahaa on oikeasti jaossa ja mukaan pääsee vain menestymällä kansallisessa sarjassa.
Tätä varmasti toivovat kaikki ja kyllähän nytkin menestyjät pääsee, toki nämä kiintiöpaikatkin on mutta se on taloudellisesti vain järkevää. Niistä on kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus luopua vaiheittain. Toisaalta koripallon eurosarjaa/turneeta pelattu yli 10vuotta jo ja kiinnostusta löytyy vaikka siellä yhä osalla joukkueella kiintiöpaikka. Sanoisin että enemmänkin suosiota saadaan kasvamaan, kun lopetataan puheet harjoitusturnauksesta ja toki myös mainontaa tälle pitäisi lisätä.
 
En tiedä miten joukkue näihin CHL-peleihin suhtautuu, mutta minulle ne ovat edelleen lähinnä harjoituspelejä. Siksi ei käytännössä lainkaan harmita, että pelit päättyvät jo nyt. Eipähän ole pitkiä pelimatkoja luvassa keskelle liigakautta.

Kuten toisten toimesta todettunkin, niin aika erikoinen veto puoli miljoonaa euroa tappiota viime kaudella tehneeltä kapean materiaalin joukkueelta lähteä puolitosissaan pelaamaan CHL- pelejä muutama viikko ennen liigakauden alkua.

Uskonkin että etukäteen vastustajia katsellessa moni seuran sisällä kuvitteli tämän alkulohkon olevan rutiinijuttu - ja toisin kävi.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Kuten toisten toimesta todettunkin, niin aika erikoinen veto puoli miljoonaa euroa tappiota viime kaudella tehneeltä kapean materiaalin joukkueelta lähteä puolitosissaan pelaamaan CHL- pelejä muutama viikko ennen liigakauden alkua.

Uskonkin että etukäteen vastustajia katsellessa moni seuran sisällä kuvitteli tämän alkulohkon olevan rutiinijuttu - ja toisin kävi.

Turnaukseen on sitouduttu jo joitakin vuosia sitten, joten vetäytyminen tuskin tulisi kysymykseen. En tosin usko, että KalPan toimisto sitä edes haluaisi. Harjoituspelejä on joka tapauksessa pelattava ja eksoottiset vastustajat sekä kesän reissut ulkomaille varmasti pelaajille maistuvat paremmin.

Eikä se yllätä, että nämä tulkitaan pudonneen joukkueen pettyneen kannattajan lässytykseksi. Omalta osaltani voin kuitenkin sanoa, että vastaavia asioita olen puhunut kesälläkin ja hyvin satunnaiseksi pelien seuraaminen jäi kiinnostuksen puutteen takia.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kuten toisten toimesta todettunkin, niin aika erikoinen veto puoli miljoonaa euroa tappiota viime kaudella tehneeltä kapean materiaalin joukkueelta lähteä puolitosissaan pelaamaan CHL- pelejä muutama viikko ennen liigakauden alkua.

Uskonkin että etukäteen vastustajia katsellessa moni seuran sisällä kuvitteli tämän alkulohkon olevan rutiinijuttu - ja toisin kävi.
Eiköhän KalPassa ole ajateltu CHL:ään osallistumista yhtä tai kahta kautta pidemmällä tähtäimellä. Halutaan olla mukana jo nyt vaikka hyödyt nyt olisivatkin negatiiviset, jotta saataisiin olla mukana tulevaisuudessakin sarjan kasvettua suositummaksi ja tuottavaksi. KalPa lähti mukaan tähän European Trophy/CHL viritelmään "suuruuden päivinään" luullen seuran menestyksen ja kasvun jatkuvan. Valitettavasti organisaatio eli kuplassa tuolloin.

Euroopan sarjaan maksumieheksi mukaan lähtö on osoittautunut parin vuoden otannalla KalPalle virheeksi.
Yhtä kaikki, kun on mukaan kerran lähdetty, ei sarjasta nyt voida noin vain jättäytyä pois. Millainen viesti sekin olisi KalPan yhteistyökumppaneille, joille on varmasti hehkutettu Euroopan valloitushaaveita? "Oltiin mukana perustamassa ja maksamassa, mutta nyt ei enää olla mukana, ei meistä ole pitkälläkään tähtäimellä muuhun kuin omalla kylällä puuhasteluun..."
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
CHL:n markkinointi kuopiolaisille ei ole selvästikään onnistunut. Lisähaasteena on ollut varmastikin se, ettei KalPa päässyt mukaan pelillisillä ansioilla. Suurta yleisöjuhlaahan ne pelit eivät olleet välttämättä esim. Lappeenrannassakaan viime kaudella (vaikka yleisöä kävi tietysti enemmän Kuopiossa), mutta sarjaan pääsyä on kuitenkin helpompi markkinoida kuluttajille, jos sinne päästiin nimenomaan menestyksen kautta eikä rahalla. Tulevaisuudessa kannattaa kuitenkin vielä miettiä mukana olemista, jos joukkueen pelillinen anti sarjassa on tätä luokkaa. Harjoituspeli Jukureita vastaan Varkaudessa antaa varmasti yhtä paljon pelitapaoppia pelaajille ja rakastetulle päävalmentajalle kuin nyt nähdyt Norjan ja Tsekin eurokatastrofit.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pakko myöntää että täällä harmittaa tämä putoaminen jo tässä vaiheessa. Itse pidän tätä turnausta mielenkiintoisena ja ennenkaikkea kovatasoisena mittelönä euroopan kärkiseuroja (+ muutamaa muuta) vastaan. Kyse ei todellakaan ole loppupelissä mistään pelkästä turhasta harkkamatsista. Harmi ettei tätä ajatusta olla saatu kaupattua edes tänne jatkoajan KalPa-kannattajille saati suurelle Savolaiselle kiekkorahvaalle. Toisaalta eipä sitä CHL taistelun huumaa ole ainakaan menestys päässyt ruokkimaan kun KalPan taival on vuodesta toiseen päättynyt heti alkumetreillä.

Kyllä myös itse tuosta lohkosta KalPan jatkajaksi etukäteen laskelmoin. Trineciä pidin kovana porukkana mutta Norjan mestaria pidin, sanotaan vaikka että Norjan mestarina. Periaatteessa ei olisi pitänyt olla mahdoton tehtävä mutta käytännössä, viimeisten pelien perusteella, peli niin sekaisin ettei mitään palaa. Itse asiassa Trinec pelin jälkeen Virralta hyvä haastattelu jossa taisi kommentoida jotenkin "ettei nuori joukkue osannut käsitellä tilannetta ja että pelissä ongelmia joiden ratkaisuun aikaa vähän". Näinhän se on. Tuollaisella esityksellä pahoin pelkään että Kärppä kohtaamisissa palataan niihin masentaviin vuosiin joita ei enää haluaisi edes muistella.

Myöskään minä en ole enää alkuunkaan varma onko CHL KalPalle hyvä juttu. Kuten yllä sanottu, rahaa menee takuulla paljon vaikka varaa ei varmaan olisi ja ei tämmöinen rämpiminen ainakaan imagoa paranna. Vuodesta toiseen lähes ainut Suomalainen joukkue jonka pelit päättyvät jo alkulohkoon. Sanoisin että kohtalaisen kallis tapa hankkia osumaa kilpilogoon. Kyllä tuo sarja vaatisi myös menestymistä siinä, puolitosissaan sitä ei ole mitään järkeä lähteä pelailemaan. Pelkkää pelituntumaa olisi todellakin saatavilla paljon lähempää ja halvemmalla. Nyt kun joukkueen/seuran tilanne on toinen ja varmaan paremmin tiedossa kuin sarjaan lähdettäessä, kannattaa jatkossa KalPan miettiä onko CHL oikea paikka joukkueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös