Pekka Jalonen – copy ja paste?

  • 9 124
  • 9

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensimmäisen SM-liigan finaalin jälkeen Lauri Lehtinen teki ihan hyvän henkilöhaastattelun Aki Uusikartanosta:

Uusikartano: â€Tappara ei näköjään edes yritä pelata†- SM-LIIGA - 15.04.2013 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Lukekaapa tämän päivän iltalehden paperiversiosta Pekka Jalosen haastattelu Aki Uusikartanosta. Ikävä kyllä se ei ole verkkoversiossa, mutta kovin tutun oloista tekstiä siinä on...

Olenko minä ainoa joka olettaa Pekka Jalosen kirjoittaneen juttunsa Lehtisen henkilöhaastattelua copy pasteamalla?

Iltalehden jutussa ei ole minkäänlaista mainintaa siitä, että Uusikartanon haastettelun lähteenä olisi jatkoaika.com nettisivusto.

Avoin kysymys siis sekä Pekka Jaloselle ja Aki Uusikartanolle:

Onko tällainen haastattelu tehty ensimmäisen SM-finaalin jälkeen vai onko kyseessä törkeä kirjallinen varkaus?
 

Nwoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SAINTS salibandy, Spiral-liiga, Tampere
En ole kumpaakaan lukenut, mutta tuskin Uusikartano mitään yksittäisia haastatteluja on tuon ekan ottelun jälkeen antanut, joten eiköhän Jalonen ole vain kuullu samat hörinät kuin muutkin paikalla olleet toimittajat.
 

Jindebyne

Jäsen
Pekka Jalonen ja ammattitaitoinen urheilujournalismi eivät ole koskaan kuuluneet yhteen. En edes muista milloin olisin viimeksi herran kirjoituksia lukenut, sen verran luokatonta matskua ne jutut ovat mitä olen lukenut.

Kohta alkaa taas Jalosen tykitys "Teemu one more year tarjoilee uuden ravintolansa talon erikoisen, katso tästä mikä annos on kyseessä".
 
Hmmm, iltapäivälehden toimittaja kirjoittaa ala-arvoisia juttuja? Breaking news, stop the press!

Jos ei tykkää ala-arvoisesta ruuasta niin ei varmaan kannata mennä kebab-ravintolaan. Jos ei tykkää ala-arvoisesta journalismista niin ei varmaan kannata keltaisen lehdistön tuotoksia kuluttaa.

Minullehan eräs iltapäivälehden politiikan toimittaja, jolla on kokemusta enemmän kuin minulla ikää, vastasi tarkoitushakuisen vaaliuutisen jälkeen vastaanottamaansa tiedusteluuni hänen omantunnon arvostaan ja ammattiylpeydestään jokseenkin näin: "En ole ylpeä tästä jutusta, jonka idean ja formaatin sain annettuna toteutettavaksi. Se ei kuitenkaan saa minua lopettamaan. Toimittajan työssä on se hyvä puoli, että jokaisena työpäivänä voi aloittaa puhtaalta pöydältä ja yrittää tehdä niin hyvän jutun kuin pystyy käyttäen hyödyksi aiempia onnistumisia ja epäonnistumisia."

Pekka Jalosella on varmasti samanlaiset fiilikset. Tietää itsekin ettei rahkeet riitä mutta tykkää hommasta sen verran ettei ainakaan vielä ole alaa vaihtanut. Eiköhän ne lahjakkuudet löydetä myös journalismin saralla ihan samalla tavalla kuin millä tahansa muullakin alalla. Toki lahjakkuuttahan sekin on tavallaan kirjoittaa iltapäivälehtien kohdeyleisöön uppoavaa tekstiä viikosta toiseen. Pointtina silti, että siinä on syynsä, että nämä pekkajaloset ja poliittisten vaikuttajien sätkynuket kirjoittelevat paskaa iltapäivälehtiin eivätkä hyviä juttuja vaikkapa Ylelle.
 

scholl

Jäsen
Jos ei tykkää ala-arvoisesta ruuasta niin ei varmaan kannata mennä kebab-ravintolaan.

ei se, että on kebabravintola tarkoita, että on ala-arvoista ruokaa. Se on joko huono kokki tai laatutiedottomat asiakkaat, joille kelpaa mikä vain, jos ruoka on huonoa. Joissain pikaruokaloissa tarjotaan gourmettasoista safkaa kuten Anthony Bourdainin ohjelma Meksikosta eilen toi esille.

Se, että joku saa palkkansa iltapäivälehdeltä, ei tarkoita sitä, että vaatimuksena cv:ssä pitää lukea PASKA TOIMITTAJA, kun hän hakee työpaikkaa, vaan vain sen, että kirjoitustyyli on viihteellisempi. Ei sellainen virallinen valvoja -linja. Sehän on sama kuin katsoo telkkarista uutisia. Die Ersten eli ARD:n Tagesschaussa luetaan yhä uutiset papereista ja näytetään olevan muutenkin kuin 70-luvun Derrickistä. Sen sijaan joku RTL:n Peter Klöppel on vetänyt jo 90-luvulta alkaen rennommin. Suomessa vähän vähemmän, mutta kuitenkin sinnepäin vertailu voisi olla Arvi Lindin ja Peter Nymanin välillä. Iltapäivälehdet myyvät paljon sillä, että heillä on isot kuvat, henkilöhaastatteluja jne. juttuja, eikä pelkästään kerrota matsien lopputuloksia. Siitä huolimatta on sallittua olla hyvä urheilutoimittaja tai hyvä jääkiekkotoimittaja. Ei se, että julkaisu on viihteellisempi, ole mikään vaatimus sille, että toimittajan pitää olla paska, jotta hänet palkataan. Tosin samoin kuin kebabissa: mikäli työnantajalle tai asiakkaille kelpaa huono laatu niin silloin huonojakin toimittajia tulee palkatuksi.

edit. luin kerran yhdestä Michelin-kokista, jolla on paikka, jossa myydään tyyliin vain ranskalaisia perunoita. Siis pikaruokala. Monestihan halutaan nimenomaan tarjota halpaa ja hyvää ns. street foodia, koska harva nyt gourmet ravintoloissa joka päivä haluaa käydä, mutta ei niinä muinakaan päivinä skeidaa halua syödä. Ja fastfoodiakin voi tehdä hyvin ja huonosti
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Onkos tämä Pekka Jalonen nyt sitten sukua Jukalle vai Karille? Jommalle kummalle varmasti on, kun pääsee noilla kirjoittajanlahjoilla huseeraamaan jääkiekon parissa valtakunnallisessa julkaisussa.
 

scholl

Jäsen
Onkos tämä Pekka Jalonen nyt sitten sukua Jukalle vai Karille? Jommalle kummalle varmasti on, kun pääsee noilla kirjoittajanlahjoilla huseeraamaan jääkiekon parissa valtakunnallisessa julkaisussa.

Vai Pentti J. Rönkölle? Kommari, joka ei ymmärrä mitään autoista ja silti saa reissata ympäriinsä koeajamassa autoja ja kirjoittaa niistä ihmejuttuja.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Pekka Jalonen on Suomen rasittavin jääkiekkotoimittaja. Hänessä ärsyttää posketon fanittaminen, ja mustavalkoinen ajattelutapa. Muistan Jalosen kirjoittaman jutun SM-Liigan ratkaisusta poistaa maaottelutauot, ja hän syytti Liigaa ahneudesta ja Suomi-kiekon edun unohtamisesta. Eikö Liigan tehtävä ole ajaa omaa etuaan?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ei Jalonen ole toimittaja, hän on Hjalliksen&co äänitorvi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös