Otteita kaukalosta – KalPan peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 48 204
  • 138
Suosikkijoukkue
KalPa
Veli tulikaste on availlut ranteita jo aiemminkin tällä kaudella ja onhan pettymyksen käsitteleminen haastavaa itse kullekin.

Pekka Virta on ihan vitun hyvä valmentaja ja aivan eri planeetalta kuin säälittävä, surkea Jari Laukkanen. KalPalle on hyvä rakentaa pelillinen identiteetti ja hyvä, että organisaatiolla on yhteinen punainen lanka. KalPan organisaatiossa on tekemisen meininki.

KalPan joukkue on nuori ja kokematon, ei se ole mikään mestarikandidaatti. Pekka Virta on luonut KalPan organisaatioon ajatuksen, että vuosien saatossa Kuopioon rakennetaan menestyvä joukkue. Täytyy olla kärsivällinen. Nythän me ollaan kiilattu ihan vitusti, ei meidän pitänyt edes menestyä näin hyvin tällä kaudella!. Muistaakseni KalPaa ennustettiin sijoille 12-14.

Kiekollinen pelitapa, fyysinen nyanssi, moderni ylivoima (eli lauotaan!) ja taistelutahto. Joskus ne kantaa mestaruuteen.

Kylläpä palstaveli Splendide osasi kiteyttää omat ajatukset hyvin. KalPallahan on prosessi käynnissä ja tällä kaudella ei lähtökohtaisesti oikein mitään voinut edes odottaa. Taitaa vaan monella sokaista runkosarjan menestys jossain vaiheessa. Tiuskin täällä hirveästi valittetaisiin jos runkosarjassa ei olisi ollut todella hyviä sijoituksia pitkin kautta.

Tuloksia täytyy minun mielestä aina vertailla resursseihin. Kärppien täytyykin pärjätä koska siellä on pelimerkit hommata hyvät pelajaat ja valmennus. Kalpan resursit on rajalliset, erityisesti epäonnistuineiden parin kauden jälkeen. Siihen nähden tämä kausi on mennyt aika hyvin.

Suurimpana puutteena nään hyvien ampujien puutteen. Kun olisi hyvä pakki ampumaan viivasta (Masurh ensimmäisellä kaudella) ja joku "puustinen" hyökkääjistä niin voitaisiin monipuolistaa hyökkäämistä jolloin vastustajien olisi paljon vaikeampaa puolustaa.

Kiekkokontrollihan toimii aivan loistavasti puolustuspelisysteeminä.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Epätasaista on suorittaminen tällä hetkellä ja joukkueella koko ajan henkinen takalukko semisti päällä. Virta ei saa tällä hetkellä täyttä potentiaalia irti pelaajista, vaan sellaisella 75% teholla mennään monen kohdalla, kun tällä rosterilla kaikista pitäisi saada se 105 irti. Näkyy väkinäisenä suorittamisena ja tulee vähän ehkä kevät 2011 mieleen. Toivottavasti ei nämä tosipeleissä pitkälle mielivien vastustajien tiukemmat pelilliset otteet lyöneet nyt paskoja housuun KalPalle, joka runkosarjassa hallitsi otteluita välillä vähän liiankin näytöstyyliin. Ja tulitukea tuli mediasta siitä miten ylivoimainen tämä pelisysteemi on. No, eipä ole.

Viimeisellä kierroksella voi tulla siinä mielessä hyvä tilanne, että mikäli Tappara varmistaa kakkospaikan, niin KalPaa vastaan heillä ei ole enää mitään panosta.
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Alkaako yksinkertaisesti joukkueen eväät olemaan syöty? Tuntuu vain, että jokaiseen peliin ei olla löydetty enää sellaista tunnetta, jolla peli käännettäisiin voitoksi. Viime torstain SaiPa-peliin oli asenne kohdillaan joukkueella, lauantaina menikö puolestaan jo yli. En näkisi tilannetta kuitenkaan toivottomana kevään osalta 5vs5 pelaamisen osalta, vaan noutaja tulee aivan toisaalla.

Kuten moni totesi jo Blues-matsin jälkimainingeissa, niin kyllähän KalPa siinä olisi voinut päästä edes jatkoajalle pysymällä poissa boxista. Edellisessä Jyp-pelissä vastustaja sai sen yhden YV:n koko pelissä ja rankaisi heti. Ilman tuota maalia olisi homma ollut enemmän tai vähemmän omissa käsissä. Vaikka kuinka taitokiekkoa pelaat, niin väkisinkin joka ottelussa tulee tilanteita, jossa vahingossa tai tahallaan tulee rikottua ja tuomari viheltää jäähyn. Tuossakin maalissa kolme Kalpan miestä oli maalin takana kulmauksessa kamppailussa ja yksi samalla puolella laidassa. Mikäli yksi olisikin ollut maalin edessä, niin maalia tuskin olisi tullut. Tämä jos mikä on se pielessä KalPan pelissä suuremmassakin kuvassa. Mikäli kiekko ei ole omalla joukkueella hallussa 100 % varmuudella, mutta ei vastustajallakaan, niin kiekko pyritään ottamaan itselle jopa suuren riskin turvin. Kulmakamppailussa KalPa ei missään nimessä ole vahvin joukkue ja mielestäni kulmaan riittäisi ennemminkin omassa päädyssä yksi mies kaivamaan ja toinen varmistamaan. Monesti on kaksi ja kolmas varmistaa. Oma johtopäätökseni on se, että AV on liian aktiivinen joka tilanteeseen. Aina pitäisi pyrkiä pitämään ainakin yksi ja mielummin kaksi miestä maalin edessä. Liian usein vastustaja pääsee aivan lähietäisyydeltä yrittämään ratkaisua. Tällöin toki on vaarana, että vaihdot venyvät, jos vastustaja saa ruletin pyörimään omaan päätyyn, mutta niin ne voivat venyä muutenkin.

Yksinkertaisesti se, millä Blues on noussut häntäpäästä kotietuun kiinni, on erikoistilannepelaaminen. Se ei toiminut syksyllä ollenkaan, sitä harjoiteltiin marras-joulukuussa erityisesti ja PAM! keväällä kulkee. Tällöin keskinkertainenkin 5vs5 peli riittää, jos 2-3 pelissä päästään hakemaan YV:llä niittiä. Tällöin myös helpottaa henkisesti pelata 5vs5-peliä, kun peli kulkee ja voittoja tulee. Rissanen jossain vaiheessa kommentoi KalPan toimivaa YV-koostumusta, mikä on ainakin itseltäni jäänyt huomaamatta. KalPalla ei sellaista ole ollutkaan. Maalit tulevat enemmän yksilösuoritusten ja suorien hyökkäyksien kautta ja nämäkin vain kotipeleissä. Vieraissa YV on ollut vielä hirveämpää kuraa. En näkisi asiaa niin, että laukojat puuttuvat, vaan kyse on nimenomaan siitä mihin YV:lla pyritään. Nyt haetaan poikittaissyöttöä nelikön läpi ja suoraan syötöstä vetoa B-pisteen kohdalta. Viivassa pelataan pääasiassa yhdellä miehellä ja B-pisteillä on ukot. Tässä kuviossa syöttöjen pitää olle jäätävän tarkkoja ja oikean kovuisia. Tuntuu että osumisprosentti on jotain 1/20 päätyy laukaukseen ja niitä saadaan varmaan 1 ylivoiman aikana. Ei Bluesin Rantakarinkaan laukaus ole mikään luja, se on tarkka, nopea ja siinä on eri vaihtoehtoja sekä tarjoilu pelaa. Ei aina tarvitse lämätä, vaan pitää löytää se rako, mistä kiekko menee maalia kohti. Etenkin Kovisto veivaa aina sekunnin kaksi liikaa ja osuu kärkikarvaajan polvisuojaan.

Erikoistilanteiden periaate on paljon valmennuksesta kiinni ja tässä asiassa annan suuren miinuksen Virran tiimille. Tähän ei herätty syksyllä eikä keväällä ja nyt alkaa olemaan myöhäistä.
 

Ylähirsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rissanen jossain vaiheessa kommentoi KalPan toimivaa YV-koostumusta, mikä on ainakin itseltäni jäänyt huomaamatta.
Mielestäni ylivoima, jossa pelasivat Lyytinen, Rissanen, Ruohomaa, Birner ja Voutilainen toimi hyvin. Tuo voitaisiin kasata uudelleen jahka Rissanen palaa pelikentille. Lyytisen korvaisin kuitenkin Riikolalla, joka on parantanut koko ajan peliään. Riikolalla puolustuksen liiderin natsat loppu kaudeksi ja mielellään ensi kaudeksikin. Selvästi KalPan paras puolustaja ylivoimissa.

Pitääkin vielä kehua paria kaveria, kun kerta vauhtiin päästiin. Rissanen ja Ruohomaa ovat yllättäneet allekirjoittaneen totaalisesti. Rissasen hyvyys ei tullut hirvittävänä yllätyksenä, mutta mielestäni hänestä on saatu enemmän kuin odotettiin. Rissasesta on kasvanut todella monipuolinen sentteri, mielestäni Rissanen on ollut kevätkaudella KalPan paras hyökkääjä! Piste-ennätyskin olisi 99% varmuudella tullut, mikäili olisi pysynyt terveenä loppuun asti. Ruohomaan hankinnalle lähinnä nauroin, odotin että sieltä tulee uusi teemuvirtala. JYP-visiitillähän mies ei pärjännyt ollenkaan liigassa ja odotin että niin käy tälläkin kertaa. Todella älykäs pelaaja, varsinkin hyökkäyspäässä, vetokin osottautu paremmaksi kuin muistelin. Ei oikein mene jakeluun miksi Ilomäki sai varsinkin syyskaudella järjestään paremmat ketjukaverit, kuin Ruohomaa. Loistavia hankintoja molemmat.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Ei oikein mene jakeluun miksi Ilomäki sai varsinkin syyskaudella järjestään paremmat ketjukaverit, kuin Ruohomaa. Loistavia hankintoja molemmat.

Luulen, että etenkin syyskaudella Ilomäen viime kauden näytöillä oli iso merkitys siihen, miksi sai Ruohomaata paremmat ketjukaverit. Viime matseissa Ilomäki on ollut harvoja valopilkkuja. Näkisin mielelläni ensi kaudellakin KalPassa, mutta taitaa Tappara kaverin viedä, ellei sitten ole ensi kaudella niin kova rosteri, ettei Ilomäelle löydy kunnon paikkaa siellä.

Kapasta täytyy ihailla kyllä tehottomuudesta ja pienestä kiekollisesta epävarmuudesta huolimatta. Osaa tehdä itselleen hienosti tilaa omalla liikkeellään. Jos saisi itsevarmuuden takaisin, niin olisi yksistään jo kova tekijä pleijareissa, jonka avulla voisi KalPa mennä pitkällekin. Jos vaan kaikki menee tulevaisuudessa, kuten odottaa voisi, tekee isäänsäkin kovemman uran.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Puolustaminen onnistuu viisikkona ihan asiallisesti kun katsoo miehistön vaihtuvuutta kokoonpanoissa. Pekan ketjuruletti on ollut kiekkoctrl+c ja ctrl+v useamman pelin ajan. Ainoastaan maalivahdit ja Seppälä 13. hyökkääjä/ 7.pakkina lienevät varmoja paikkoja kokoonpanossa. Riippuen tietysti siitä paljonko puolustukseen sairastuvalta sideharso-ukkoja löytyy.
Hyökkäykseen pitää löytyä joukkuepelaaminen. Tammela, Kapanen, Keränen ja Voutilainen puskee tällä hetkellä ihan yksin kiekon kanssa.
 

NumberFour

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chiefs, Arsenal, Ronnie O.
Viimeiset 10 peliä: 12 tehtyä maalia, 7 tasakentällisin, 5 ylivoimalla. 7 kertaa tehty 1 maali ,kerran jääty nollille ja kahdesti tehty 2 maalia tai enemmän (2 ja 3).
Pisteitä 13. Uskomaton saldo joukkueelta joka taistelee vielä suorasta playoff-paikasta.
 

NumberFour

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chiefs, Arsenal, Ronnie O.
Win the right games, sanoisi eräs toteemipaalu. Eilinen viime hetkien tasoitus ja rankkarivoitto aukaisi Lukon ja aukesiko myös henkinen lukko? Heikkoa jaksoa selittää Halosen ja Timosen poissaolot, ovatkohan kuntoutumassa poffeihin? Kohta mennään taas peli kerrallaan ja vain voitot ratkaisevat, pari napsua oikeaan suuntaan ja hups yht'äkkiä ollaan välierissä ja seitsemännen pelin jatkoajalla, Timonen laukoo viivasta ja... Sit mä heräsin.
Noh onhan Halosella tuplasti enemmän maaleja kuin syöttöjä ja Timonenkin sivuaa yhden kauden maaliennätystään mutta pahoin pelkään että joukkueen maalinteko ongelmaa nämä kaverit ei pysty ratkaisemaan vaikka iso apu joukkueelle tulisivat varmasti olemaan.
 

NumberFour

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chiefs, Arsenal, Ronnie O.
Varmasti näiden kahden pelaajan puuttuminen näkyy pelaamisessa mutta tuntuu että mitä pidemmälle kevät menee sitä vähemmän KalPan pelitapa tuottaa noita maalipaikkoja,tähän syynä varmaan vastustajien puolustuspelin tiivistyminen ja löystynyt tuomarilinja. Jotta nyt ei menisi ihan negailuksi niin täytyy sanoa joukkue on ylittänyt omalta osaltani kaikki odotukset kävi lopuissa peleissä miten tahansa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miksei Janne Keräselle ole omaa ketjua? Kertsiltä hieno kausi, joka päättyi viime kauden joukkuetovereiden halaamiseen. Ensi kaudella +20 maalia?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ensialkuun: onnittelut upeasta kaudesta. Uskottava lätkä palasi Kuopioon ja KalPa pelasi mielestäni hienon kauden kokonaisuutena. Positiivista on myös se, että KalPalla on todella selkeä identiteetti, jonka paluumuuttaja Virta iskosti jengiin.

Sitten jos pohdin tätä toista puolta - eli Liigassa kuitenkin jokainen jengi on periaatteessa taistelemassa kannusta - niin voi kysyä, että voiko tällä identiteetillä lopulta voittaa mestaruutta? En siis väitä tietäväni, vaan ennemminkin pohdiskelen asiaa..

KalPan poffeja näin vähemmän, huomio kiinnittyi paljon Hifkin ja Tapparan sarjaan, mutta jotenkin jäi se fiilis, että useassa ottelussa taas pelien kovetessa ja fyysisyyden lisääntyessä, KalPa jäi sittenkin pyörimään kulmiin ja ainakin eilisen ottelun lopulla Lukko hallinnoi varsin suvereenisti oman maalinsa edustaa, pl. lapsus, josta tuli KalPan kavennus.

Jos mietin 2010-luvun mestareita, niin kyllä noista kaikissa on ollut toki taitoa, mutta paljon myös sitä vääntövoimaa, finaalisarjojen ottelut etenkin ovat ratkenneet suuntaan tai toiseen maalinedustoilla.

Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut, kuten sanottua, niin hieno kausi Kuopiossa, voitte mielestäni olla tyytyväisiä peli-ilmeeseen.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Sitten jos pohdin tätä toista puolta - eli Liigassa kuitenkin jokainen jengi on periaatteessa taistelemassa kannusta - niin voi kysyä, että voiko tällä identiteetillä lopulta voittaa mestaruutta? En siis väitä tietäväni, vaan ennemminkin pohdiskelen asiaa..
Aika ahkerasti on Savossa tuota asiaa pohdittu. Mm. tämän takia vastustin jyrkästi Pekka Virran palkkaamista valmentajaksi, mutta iloinen asia oli se, että KalPa muutti identiteettiään epä-KalPamaiseen suuntaan pudotuspelien edetessä ja sitä mukaa voittoja alkoikin tulemaan. Kyllähän identiteetin muokkaminen alkoi jo 2012 kun Tuomas Tuokkola toi pelitapaan suoraviivaisempia elementtejä. Silloin tulikin runkosarjan voitto, mutta pudotuspeleissä 3-0 tilanteesta lomille. Laukkanen peluutti sitten jo täyttä pystysuunnan kiekkoa. Tulos oli ekalla kaudella hieman parempi kuin nyt (5. runkosarjassa ja ulos pv-erissä) ja tokalla kaudella katastrofaalinen. Sen takia Kuopioon tulikin ilmeisesti joku kollektiivinen harha, että pelin pitää olla raamatun mukaista kulmissa pyörimistä tai muuten jäädään aina viimeiseksi.

Mitä Epä-Pekkavirtamaisempaa kiekkoa Pekka Virta peluuttaa, niin sitä paremmat mahdollisuudet KalPalla on mestaruuteen.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Aika ahkerasti on Savossa tuota asiaa pohdittu. Mm. tämän takia vastustin jyrkästi Pekka Virran palkkaamista valmentajaksi, mutta iloinen asia oli se, että KalPa muutti identiteettiään epä-KalPamaiseen suuntaan pudotuspelien edetessä ja sitä mukaa voittoja alkoikin tulemaan.
Nahkista kompataan osittain että itse olin myös iloinen pelityylin mukautumisesta jotta se toimisi play offeissa paremmin. Itse näen että Virta oli hyvä kiinnitys tässä vaiheessa heikosti menneiden sekoilukausien jälkeen jolloin kukaan ei oikein tainnut tietää suuntaa. Virta palautti uskottavuuden vaatimustasollaan ja selvällä peli-identiteetillä. Nyt onkin organisaation aika pohtia mihin tästä. Suunta tulee olla ylempänä mainittu vääntövoima ja siihen panostaminen jotta play offeissakin voidaan pärjätä-
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Meikäläisen arvosanat KalPan pelaajille:

MAALIVAHDIT

Samu Perhonen (7)
Isokokoinen maalivahti, joka luottaa suureen kokoonsa, aivan kuten virkaveljensä Mikko Koskinenkin. Ja samalla tavalla, kuin Koskinen imuroi helppoja maaleja 1-2 pelissä, sitä osasi tehdä myös Perhonenkin. On kelpo kakkosvahti, mutta ei yhtään enempää.

Andy Chiodo (9)
Pelasi hienosti ja virheettömästi loppukauden KalPan peräsimessä. Valitettavasti ei pystynyt pudotuspeleissä kannattelemaan KalPaa kovempaa vastustajaa vastaan, mutta kaiken kaikkiaan oli nappihankinta Kilpeläisen stuntiksi!

Eero Kilpeläinen (10)
Oli loistava syyskaudella aina loukkaantumiseensa asti. Olisiko KalPa pärjännyt paremmin Kilven kanssa? Vaikea sanoa. Onneksi jatkaa Kuopiossa myös ensi kaudella!

PUOLUSTAJAT

Miika Koivisto (7½)
Epätasainen puolustaja, joka pelaa välillä mainiosti, mutta koomailee tuon tuosta. Ei kyennyt sittenkään ottamaan viimeistä askelta huippupakiksi KalPassa. Ei ainakaan itseäni vakuuttanut yv-pelaajana. Huhut vievät IFK:hon, mutta sitä on vaikea uskoa.

Niko Mikkola (7)
Pelasi muutaman pelin edarissa. Ei jäänyt mitenkään mieleen.

Veli-Matti Vittasmäki (8)
Oli pudotuspeleissä KalPan paras puolustaja. Erinomainen hankinta loukkaantumisten harventamaan puolustukseen. Ei häikäissyt missään vaiheessa, mutta pelasi varmasti. Harmi, että jättää KalPan.

Antti Halonen (8)
Kausi meni plörinäksi loukkaantumisten vuoksi. Isäntä maalin edessä ja tärkeä fyysinen palanen KalPan pakistossa.

Mikael Seppälä (7)
Pelasi muutaman pelin hyökkääjänäkin. Isokokoinen pelaaja, mutta tipahti harmaaseen massaan.

Mikko Jokela (7)
Oli pudotuspeleissä yksi surkeimmista KalPan pakeista. Kapteenin olisi pitänyt olla kuin kotonaan kovissa kevään peleissä, mutta oli epävarma ja virhealtis omassa päässä. Ehkä ensi kaudella menee paremmin.

Tero Konttinen (5)
Oli yksi surkeimmista KalPan puolustajista. Arka, eikä kiekolliset avut riittäneet SM-liigaan.

Jussi Timonen (7½)
KalPan parhaimpia puolustajia... silloin kun ei ole toipilaana. Joka kevät saikulla! Jussi "Lasiluistin" Timonen.

Juuso Riikola (8½)
Nousi yhdeksi parhaimmista KalPan pakeista kauden edetessä. Profiilipakki ensi kaudella? Oli lopulta ainoa KalPan pakeista, jonka veto meni yv:lla maalille asti ja maalejakin tuli muutama koko kauden aikana.

Joonas lyytinen (7½)
Oli syyskaudella mainiossa vireessä ja pisteitä ropisi, mutta mitä pitemmälle kausi eteni, alkoi kadota kuvasta. Virheherkkä ja fyysisesti raakile. Ensi kaudella profiilipakki?

Santeri Lukka (9)
Jäi positiivisesti mieleen oltuaan lainalla Jukureista. Toivottavasti tulee ensi kaudella KalPaan! Kaivattu viivapelote yv:lle ja varmasti mahdollisuus ottaa uusi askel urallaan liigassa.

HYÖKKÄÄJÄT

Mikael Ruohomaa (8½)
Kekseliäs ja taitava hyökkääjä. Sopi KalPan pelisapluunaan täydellisesti. Ensi kaudella henk.kohtainen piste-ennätys liigassa?

Toni Hyvärinen (7)
Rymisteli alemmissa ketjuissa. Jäi mieleen muutamasta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Itse odotin enemmän Hyväriseltä, oli minulle pettymys.

Saku Kinnunen (7)
Nuorten maailmanmestari ei vakuuttanut tällä kaudella. Otti Riekkisen roolin KalPassa pelaten myös pakin paikalla. Ura polkee paikoillaan?

Arttu Ilomäki (7½)
Taitava, mutta arka pelaaja. Ei vakuuttanut ainakaan minua taidoillaan, koska oli liian epätasainen. KalPa kaipaa 1. ja 2. ketjun sentteriltä enemmän kuin mitä Ilomäki tarjosi.

Jaakko Rissanen (9)
Oli aivan loistava! Ylitti minun odotukset, oli kuin köyhän miehen Niko Kapanen. Hyvää työtä puolustuspäähän, mutta silti oivaltavia syöttöjä hyökkäyspäässä ja uskalsi haastaa vastustajan pelaajia. Vain loukkaantuminen pilasi oman piste-ennätyksen syntymisen. Ensi kaudella tulee räjäyttämään pankin!

Joona Harjama (7)
Oli harmaata massaa pelaten alemmissa kentissä. Ura polkee paikoillaan?

Jukka Voutilainen (7½)
Oli syyskaudella mainiossa vireessä, mutta katosi kuvasta keväällä. Oli yksi suurimmista pettymyksistä, kun katsotaan palkkanauhaa. Liike ei tahdo enää riittää, eikä pääse käyttämään vaarallista rannelaukaustaan. Lisäksi hävisi kaksinkamppailuja, etenkin pudotuspeleissä. Voi ottaa kontolleen useammankin maalin pudotuspeleissä. Voi olla jo riippakivi KalPalle ensi kaudella. Sympaattinen pelaaja, mutta ura on voimakkaassa laskussa...

Kasperi Kapanen (8½)
Aloitti flegmaattisesti puolustaen, ja hiukan ylimielisestikin, mutta samalla pisteitä tehdaillen. Taitava, valovoimainen pelaaja, joka liikkeellään ja henk.kohtaisella taidollaan luo itselleen ja muille maalipaikkoja. Ei vakuuttanut minua aluksi, mutta paransi peliään kauden edettyä. Puutteita yhä puolustamisessa ja joukkuepelaamisessa, mutta on upea pelaaja ja pitäisin mielelläni KalPassa myös jatkossa, mutta taitaa olla enää päiväunta...

Sami Mutanen (9)
Kaivuri Mutanen oli nimensä veroinen. Oli pudotuspeleissä KalPan parhaimpia hyökkääjiä! Arvokas pelaaja KalPalle!

Janne Kolehmainen (8)
Nousi viimeistään viimeisellä kaudellaan KalPan kulttipelaajaksi. Oli pudotuspeleissä tärkeä maskimies ja pyrki pääsemään vastustajien iholle. Harmittaa, että Kole jättää Kuopioon. Vituttaa, jos menee JYP:iin.

Tomas Kubalik (7½)
Aloitti hyvin syksyllä, mutta katosi lopulta kuvasta. Ei lopulta ollut niin hyvä vahvistus, kun kaikki kuvittelivat ensimmäisten pelien jälkeen. Paransi pudotuspeleissä, mutta enemmän oli lupa odottaa.

Jyri Junnila (6)
Pörrää, pörrää. Yksi armottomimmista maalipaikan tuhlailijoista. Tällä kaudella ei enää syntynyt highlight-maaleja, kuten aiemmilla kausilla. Ei jatkoon, kiitos.

Michal Birner (9)
Kultakuuppa. Taistelija, joka pelissä 100 lasissa. Hieno pelaaja, mutta ei mikään pistelinko kuitenkaan. Mielelläni näkisin KalPassa myös jatkossa, mutta taitaa olla enää päiväunta sekin.

Janne Keränen (8½)
Nopea ja taitava. Sopii loistavasti KalPaan. Yksi parhaimmista hyökkääjistä KalPassa. Onneksi jatkaa Kuopiossa.

Jonne Tammela (8)
Nousi edustusjoukkueeseen ennakkoluulottomilla otteillaan, Taitava luistelija. Pystyykö parantamaan ensi kaudella?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös