Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 669 329
  • 3 844

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Mielestäni IFK hävisi valmennukseen. Miten Törmänen onnistui pelaamaan tämän jengin säälipleijareihin? Materiaali hyökkäyksessä kovaa luokkaa, Ramstedt, Elkins, Puustinen, Ikonen, Goldobin, jne. Pakistossa Söderholm, Auvitu, Honkaheimo, Taipalus ja lopussa vielä Generous. Husso, Lankinen veskareina! Kunka moni olisi ollut valmis vaihtamaan esim. Lukon hyökkäyksen tai jopa puolustuksen päittäin? Löin vetoa kauden alussa, erään IFK Jatkoaika-kirjoittajan kanssa (onnittelut, nimimerkki tietää kenestä puhe, veikkasi IFKn olevan kahdeksas) että IFK on minimissään kuudes, oletin jopa kakkossijaa Kärppien jälkeen. Valmennus tyri, toivottavasti Törmänen oppi tästä ensi kautta varten.

Sääleistä lähdössä kasvaa sekä menestymättömyyden taakka, että loukkaantumisriski pitkän kauden jälkeen. Tämä nähtiin taas kerran.

Myönnän, että todellisia ratkaisijoita, mallia Peltonen/Granlund ei ollut rosterissa, esim. Goldobin on valovuoden samanikäistä Granlundia jäljessä, joten jos hänen varaansa laskettiin pleijareissa, ei valmennus todellakaan ollut ajantasalla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sukupuolielittää niin ettei veri oikein kierrä ja olo on tyhjä. Autio. Kausi oli tuloksellisesti taas kerran lähellä katastrofia. HIFK:lle ei voi riittää muu kuin välieräpaikka neljä kertaa viidessä vuodessa. Tämä minitason vaatimus tulee jatkossa vielä korostumaan, koska käsittääkseni Kärppien, Lukon ja meidän taloudellinen asema paranee suhteessa entisestään.

Jossittelu on niin turhaa, mutta tuo runkkarin seitsemäs sija taisi maksaa mielestäni välieräpaikan. Tapparasarja oli loistavaa viihdettä ja ihailtavaa taistelua jengiltä. Siitä suuri kiitos. Yksi viihdyttävimmistä pleijarisarjoista, joita olen nähnyt. Kaikesta huolimatta kaudesta jäi paljon parempi jälkimaku kuin parista aikaisemmasta.

Täällä on hyviä huomioita ja loukkaantumissuma on kyllä ihmetyttänyt. Tehdäänkö fysiopuolella jotain väärin? Tämän luulisi olevan kohtuullisen helposti korjattavissa. Kun täytyy jotain positiivista kaivaa, niin minäkin näen selviä suunnan kääntymisen merkkejä. Tärkeimpänä asiana pidän ensi kauden jengin tilannetta. Nyt ollaan pääsemässä siihen, että joukkueen runko pysyy kasassa vuodesta toiseen rullaten eikä hajoa alkutekijöihinsä. Uskoisin suurena ongelmana viime kausina olleen pelaajien roolituksen napsahtelevan paikalleen, kun Törmänen saa vaikuttaa vielä hankittaviin pelaajiin. Suurena puutteena olleen johtajuuden hankkiminen onkin jo toinen juttu. Söden pelattua todella paskan kauden suunnannäyttäjää olisi kaivattu.

Kiitos kaudesta HIFK.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Tumba heitti nyt kyllä täyttä tumbaa. Älä mieti ketä meillä oli teoriassa mukana, vaan ketä lopulta oli mukana. Minä olisin vaihtanut tämän päivän kokoonpanon vaikka Sportin kanssa päittäin.

Ja mitä tulee Goldobiniin, niin toi nyt oli pakko olla vitsi, eikö? Kaveri oli meidän paras pelimies. Montako pinnaa sen pitäisi tehdä???
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Tumba heitti nyt kyllä täyttä tumbaa. Älä mieti ketä meillä oli teoriassa mukana, vaan ketä lopulta oli mukana. Minä olisin vaihtanut tämän päivän kokoonpanon vaikka Sportin kanssa päittäin.

Ja mitä tulee Goldobiniin, niin toi nyt oli pakko olla vitsi, eikö? Kaveri oli meidän paras pelimies. Montako pinnaa sen pitäisi tehdä???

Sen verran Goldobin hehkutukseen, että mies on -5 pakkasella plusmiinus tilatossa ja myös ainut pakkasella oleva pistepörssin top25 playoffeissa. En muuten ota kantaa kaverin tekemisiin.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Tumba heitti nyt kyllä täyttä tumbaa. Älä mieti ketä meillä oli teoriassa mukana, vaan ketä lopulta oli mukana. Minä olisin vaihtanut tämän päivän kokoonpanon vaikka Sportin kanssa päittäin.

Ja mitä tulee Goldobiniin, niin toi nyt oli pakko olla vitsi, eikö? Kaveri oli meidän paras pelimies. Montako pinnaa sen pitäisi tehdä???

Kuten sanoin, runkosarjan menestys oli pettymys, sen verran kova jengi oli kasassa ja oma odotukseni oli kahden joukossa runkosarjan jälkeen. Edelleen, säälipleijarit (lisämatsit) tuovat pitkän kauden jälkeen lähtökohtaisesti aina väsymystä ja loukkaantumisia, kuten nähtiin tällä kertaa IFKn osalla.

Goldobinin ikäinen Granlund teki muistaakseni runkosarjassa n. pinnan per matsi (loukkaantumisestaan huolimatta) ja jatkoi tätä tahtia jopa pleijareissa, kaataen mm. Jokerit, eli puhutaan luokkaa kovemmasta pelimiehestä. Olen yllättynyt, jos Goldobin pelaa ensi kaudella yli kymmenen matsia "The Shown" puolella.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jaahas! Kun vihdoin olen nähnyt matsin ja katsonut muutamat kohdat toistona, mutta muutamat pikakelauksella, on kaiketi hyvä vetää kausi yhteen loman jo alettua. En viitsi palata aiemmin toteamaani, joten tässä arvio joukkueesta (utj, valmennus, pelaajat ja koko kaudesta):
HIFK jääkiekko - ei tunnu vieläkään urheilullinen menestys kiinnostavan, vaan tärkeämpää on rahallinen tulos omassa taskussa. Kouluarvosana : Max. 7.
UTJ - jos joukkue kasataan ilman leveyttä on turha tulla keväällä puhumaan uusista tuulista. Tässä joukkueessa ei ollut leveyttä (sen osoitti playoffsit, kun ei ollut paikkaavia loukkaantuneiden tilalle), mutta ei myöskään riittävästi taitoa ja kovuutta. Sen osoitti toivoton paikkaamisyritys puolustuksen osalta kesken kauden. Hyökkäykseen ei paikkaamista tullut. Puuttui siis yksi kädellinen puolustaja, yksi luuta, toinen kädellinen sentteri ja yksi samanlainen laituri.
Maaleja tehtiin syksyllä, mutta scouttaus lopetti sen. Maalintekotaito siis ontui.
Taklauksia tai fyysistä peliä ei tuolla joukkueella voi nähdäkään - mitä lie sponsorin takia muutettu linjaa pysyvästi. No pahinta on, ettei peli muutu ensi kaudellekaan ja kausarin ostaminen siirtyy taas vuodella eteenpäin. Tuolla budjetilla! Max. 5.
Valmennus - en oikein löytänyt mitään järkevää linjaa. Jääkiekko on fyysinen vauhtilaji. Me emme ole järin nopeita, kuten Ässät, KalPa, SaiPa ja Ilves, emmekä fyysisiä, kuten Kärpät, Tappara, JyP, Lukko ja Blues. Mitä järkeä on peluuttaa väsyksiin pelaajia, kuten Husso, Ramstedt, Zaborsky j.n.e. Ei pelaaja myönnä olevansa väsynyt, mutta kyllä sen kentän laidalta näkee. Ja taktiset ratkaisut olivat luokattomat: harvoin aikalisiä tarvittaessa, ei muutoksia taktiikkaan, vaan pusketaan samalla tyylillä koko ajan. Miksi ihmeessä Ramstedt joutui pelaamaan lähes koko kauden kädettömien laitureiden kanssa? Ja jos joukkue on kasattu UTJ:n kanssa yhteisymmärryksessä ei ole paljon positiivista sanottavaa. Toki yllättävän pitkälle pelaajat jaksoivat roikkua mukana. Voisi harjoitella pakkien laukauksia ohi kärkikarvaajan ja av:lla voi myös rauhoittaa peliä syöttämällä omaan päähän. Hyökätäkin voi roiskaisematta pitkiä - niillä joudutaan lähes aina aloittamaan hyökkäys alusta. Maalille saa mennä maskiksi j.n.e. Miksi annoimme Tapparan pelata rumaa, pelaamatta samalla tavalla. Playoff-kiekko Suomessa eroaa juustomaan vastaavassa siinä, että Suomessa surkeat tuomarit antavat tehdä mitä vain, kuten tänäänkin. Sellaista peliä voittavat joukkueet harjoittelevat koko kauden. Tämä ei ole pehmolaji! Max. 6.
Husso - pelasi hyvin aina joulun tienoille. Väsähti ja taisi loukkaantua. Peluutettiin liikaa. Emme kaatuneet häneen kaudella emmekä tänään. 8,5.
Lankinen - yllätti päästyään ensimmäisestä epävarmuudestaan ja pelasi loistavasti loppukaudesta. Emme kaatuneet häneenkään. Huomioden vähäisen pelimäärän 8,5 - 9.
Söderholm - tekee kipeää todeta, että aika on nyt ajanut ohi. Puolikuntoinen ja pitkään loukkaantuneena. Tänään väsähti täysin kuvasta ja olisi pitänyt ottaa penkille, mutta tuo leveys ei sallinut. 6,5.
Taipalus - alkukaudesta teki pisteitä, kun muut joukkueet harjoittelivat kuvioitaan, mutta ja silloin hirveitä hasardeja sinisellä hyökkäyspäässä ja myös puolustuksessa. Sama vaiva, kuin kaikilla meidän pakeilla, että laukoo kärkipuolustajan suojiin, eikä osaa tehdä sitä yhtä siirtoa (vai onku käskytetty siihen?) Voisi yrittää siirtyä hyökkääjäksi. 5,5.
Honkaheimo - runkosarjassa lähes toivoton tapaus, mutta paransi lopussa. 6,5.
Grillfors - itse varmuus, mutta kuivui loppua kohden. Oliko vamma vai ylipeluuttaminen? 9.
Auvitu - haukuin alussa, mutta miehellä on jalat ja jonkinmoiset kädet, selvästi playoffs-kokemusta ja osaa taklata ja pelata kovaa, mutta saisi tuon laukauksen saada osumaan. 8,5.
Generous - ei aivan minun fyysinen pakki, muttei toivoton. Tänään yksi ratkaisijoista, valitettavasti. 6,5.
Pikkarainen - en koskaan ymmärtänyt miksi hänet otettiin takaisin. Flegu! 4 tai alle jos voisi.
Nyqvist - paras nuorista, sai vain vähän peliaikaa. On kyky nähdä kenttä, osaa syöttää rakentavasti. Joutui ilmeisesti pelaamaan varmistaen, kuten monet nuoret. Vähän pahoja virheitä. 7.
Teppo - lähes samaa tasoa, mutta heikkeni loppukaudesta. Ylipeluutusta? 6,5.
Tarkkanen - minä näin paljon potentiaalia. 6.
Moberg - aivan liian pieni näihin ympyröihin, joskin osaa käyttää mailaa, mutta hirveitä hasardeja. 5.5.
Salmi - taantunut kahdessa vuodessa aivan hirveästi. Olisi fyysinenkin, mutta... 4,5.
Hekkinen - saa oppia vielä paljon. 4,5.
Zaborsky - olisi tarvinnut osaavan sentterin jo alkukaudesta ja sai ottaa toisenlaisen roolin. Peluutettiin piippuun. Peli meni väkinäiseksi. Kuitenkin kantavia voimia. 9.
Ramstedt - liian paljon hienoja oivalluksia, joita muut eivät ymmärtäneet, väärät laituri pitkään, liika peluutus ja liian pitkät kuljetukset välillä. Muuten ihan huippu. 8,5.
Rask - jos olisi pelannut, kuten alkuvuodesta ja viime pelit olisi lähes kymppi. Uurastaja minun mieleen.
Pelaa joukkueen eteen. Hyvien pelien ansiosta: 9,5.
Goldobin - liian heiveröinen, mutta mitkä kädet! Otti Leinolta sentterin roolin. 8,5.
Puustinen - varjo viimevuotisesta. 7.
Leino - en näe oikeastaan mitään hänessä, korkeintaan 5.-6.-ketjun täytepelaajaksi. Tänään samassa vaihdossa kaksi uskomatonta hasardia. 5.
Kuparinen - oli syy mikä hyvänsä, ei täytä mittoja! Hirveitä ratkaisusyöttöjä. Jos pelaaja on lähdössä muualle, se ei ammattilaiselta oikeuta lepsuiluun! 5.
Elkins - varma, vahva, valtava! 9.
Nykopp - vahva suoritus. 8,5.
Luttinen - ikä ei näkynyt lopussa. 8,5.
Ikonen - loukkaantuminen pilasi hyvin alkaneen kauden. Yllätti täysin. 8,5.
Blomqvist - tasainen puurtaja. Ei kuitenkaan 5.-ketjua ylemmäs. 7.
Lamberg - yritystä, mutta ei kokoa. Ei vakiokokoonpanoon. 7.
Tamminen - lupauksia herättävä. 6.
Partanen - pitäisi olla kaikki mahdollisuudet, mutta... 6.
Åsten - yrittää vimmatusti ja yrityksestä palkintona: 7,5. Mutta kaikki alle 8 ovat n.k. rotaatiopelaajia.
Anteeksi, jos unohdin jonkun.
Lopputulema: tuolla porukalla ei ollut edellytyksiä pidemmälle, yllätti jo tuollakin. Pitää osata pelata playoff-kiekkoa, taklata ja tehdä maalipaikkoja avaavaa peliä.
Joukkue kaipaa yhtä kädellistä pakkia, sentteriä ja laituria ainakin ja kahta isoa fyysistä laituria sekä yhtä fyysistä pakkia, kenties yhtä molaria ja niitä tuskin on vielä hankittu. Nyt oli liikaa väistelyä vai oliko se valmentajan taktiikka?
Hyvää kesälomaa!
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
No niin, nyt on aika pistää kausi pakettiin. Onneksi menin autolla hallille, muuten olisi joutunut konttaamaan tuolla loskassa kolmessa promillessa kotiin... Mukavampi ottaa vähän grappaa kodin lämmössä pehmeään vitutukseen.

Kausi oli laajaa vuoristorataa. Kun Stögön AirMachine lähti käyntiin, niin vuodenvaihteen tienoilla oli epäuskoinen olo. Liigan kärjessä keikuttiin pitkään ja Liigan tehokkain maalintekokone tahkosi häkkejä liukuhihnalta leveällä rintamalla. Siitä sitten melkoiseen syöksykierteeseen ja joku kävi kastelemassa ruudit kaikista piipuista.

Lomarengas-sarja Ilvestä vastaan sai vauhtia parista hyvästä onnistumisesta samoilla sijoilla olleita jengejä vastaan. Ilves ei kaatunut helpolla, mutta "pelisysteemi" oli uusittu, slaikkari kaivetuu esille ja Tappara-sarja odotti. Hyvää vauhtia mentiin taas ylöspäin.

Puolivälierässä mentiin sitten vielä ylös-alas niin pelien sisällä kuin koko sarjassakin. Kuudesta pelistä viisi oli maalin pelejä, niistä hävittiin neljä. Näissä peleissä Vakaa Liigapelaaja (™JHag) voittaa aina keskimäärin rotaatiopelaajan tai junnupakin. Ylivoima- ja alivoimapeli otettiin täysin haltuun, mutta henkilökohtaisia virheitä tuli käsittämätön määrä.

Ihan paskoilla fiiliksillä en lomille lähde. Puolivälieräsarja oli meille kuitenkin lisäaikaa, joka elettiin hengityslaitteessa. Aina ei tsemppi riitä eikä kone kestä.

En tiedä montako kentällistä niitä Vakaita Liigapelaajia pitäisi joukkueessa olla, että selvittäisiin loukkaantumisista. Nyt näyttäisi siltä, että viisi hyökkäyskentällistä ja neljä pakkiparia. Siihen sitten junnut päälle. Varsinkin kun europelejä pitäisi pelata tosissaan.

Valmennus selviää seuraavalle kaudelle ilman ehtoja. Semmoisella ihan ok-spettarilla. Urheilutoimenjohdolle "ihan ok" lienee myös riittävä, en jaksa uskoa, että tätä lähdettäisiin muuttamaan. Itse tekisin tälle osastolle täysremontin. Nyballa oli taas muutamia hyviä kiinnityksiä, mutta kokonaisuutta tämä mies ei pysty hallitsemaan. Joukkueen kasaamisessa pitää olla näkemystä isommasta kuvasta ja silloin ei muutama huippuyksilö riitä.

Hyvät lomat kaikille täällä. Nyt alkaa se HIFK-fanin paras aika vuodesta. Ens kautta ei ole vielä välttämättä hävitty. Tämä on.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä olen optimisti tai vain tyhmä, mutta näen nyt nukutun yön jälkeen että tästä Törmäsen aikakaudesta voi tulla vielä jotain hienoa. Sama kutina kuin Jalosen aikana.
Kärppiä vastaan ei olisi ollut mitään palaa, mutta silti vituttaa kun käytännössä luovutettiin voitto Tapparalle tänään.

Sanon sen nyt. IFK pelaa finaaleissa ensi vuonna!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Katsotaanpas noita Vakaita Liigapelaajia eilisestä kokoonpanosta. HIFK kuudennessa puolivälierässä:

Husso/Lankinen

Zaborsky-Ramstedt-Rask
Auvitu-Grillfors

Goldobin-Leino-Puustinen
Taipalus-Honkaheimo

Blomqvist-Kuparinen-Luttinen
Söderholm-Generous

Partanen-Åsten-Tamminen
Teppo

Tsiigailen tämän jopa punaisten lasien läpi ja saan silti aika selkeän tuloksen. 1-kentässä kaikki 5 ovat VL-kamaa. Kakkoskentästämme Goldobin, Taipalus ja Honkaheimo ovat VL. Leino ei ja pelaa 2-sentterinä! Puustinen on VL, mutta pelasi selkeästi niin loukkaantuneena, että en voi punaisten lasienkaan läpi laskea häntä koko kautta koskien VL:ksi kaudella 14/15. 3-kentässä VL-leiman saavat Luttinen, Söde ja Generous, joka tosin eilen oli selkeästi vielä loukkaantunut ja joutui filaan. Blomqvist on kauden koko kuva: tehoton pörriäinen. Ei fyysinen, ei myöskään taitava. Kuparisesta samat kuin Puustisesta, kuuluu VL-luokkaan, mutta ei tällä kaudella. Pelasi myös loukkaantuneena. 4-kentässä ei ole ainuttakaan aitoa VL-pelaajaa. Molemmat veskarit on laskettava nuoresta iästään huolimatta VL-osastoon, myös Lankinen tämän kevään perusteella. Kuten sanoin, katson tätä siis punaisten lasien läpi.

Lopputulema: HIFK:lla on kokoonpanossaan kuudennessa puolivälierässä (!) Vakaita Liigapelaajia vain 13 kpl kahdestakymmenestä. Molemmat veskarit myöskin pelasivat. Tapparalla vastaava lukema oli luokkaa 18 kpl ja ero näkyy virheinä + suoritustason oikea-aikaisuutena. Tappara ei jäähyjään lukuunottamatta tehnyt isoja virheitä ja vei 5vs.5 -pelin aivan suvereenisti. Tappara ei esimerkiksi antanut ainuttakaan läpiajoa. Joukkue on loukkaantumisista huolimatta paskasti koottu, jos se joutuu tässä vaiheessa kevättä menemään noin isolla ynnämuut -osastolla. Kuten aiemmin heitin, hyväksyn sen lajiin kuuluvana paskahommana, että VL-hankinnat eivät onnistu 100%:sesti. Eivät Kuparinen ja Honkaheimo olleet jo etukäteen huteja, näitä vaan sattuu ja VL-pelaajien suhteen pitäisikin käyttää kerrointa about 0,8. Jos hankit kymmenen VL-pelaajaa, heistä 8 onnistuu. Niinpä joukkueen kokoamisessa pitäisi korostaa vakaiden jannujen osastoa ja minimoida toivotaan/oma junnu -kaverit, joiden potentiaalin näkee vain iskä, äiskä ja utj. On aika mahdoton tilanne pelata playoffeja, kun esimerkiksi huipputärkeä nelosketju on täynnä märkäkorvia. Ihan pirteästi nelonen ajoittain pelasi. Mutta siitä on pitkä matka siihen, että pelataan kokonaisuudessan loistavat pleijarit. Åstenin ketju oli aivan nallipyssy verrattuna Liivik-Nyholm-Pöystiin. Pyrin nykyään välttämään yksittäisten pelaajien mollaamista. Kyllä kaikki näkevät muutenkin, ketkä eivät kuulu kokoonpanoon. Nostan kuitenkin esiin kaksi pelaajaa, joiden arvostusta ja peliminuutteja en ymmärrä: Blomqvist ja Leino.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Nostan kuitenkin esiin kaksi pelaajaa, joiden arvostusta ja peliminuutteja en ymmärrä: Blomqvist ja Leino.

Vaikka Blomqvist olikin aika pitkälti tehoton pörriäinen niin joten tykästyin kyllä tuohon kaveriin. Varmaan parhaimpia joukkueesta karvaamaan kiekkoa pois vastustajilta. Menee rotaatiopelaajana alemmissa ketjuissa, ei asiaa ylempiin ketjuihin. Syy miksi Törmänen on tykästynyt Blomqvistiin taitaa olla tuo, että voittaessaan A-junnujen kultaa Bluesissa Blomqvist oli joukkueen parhaimpia pelaajia ja paras maalintekijä. Leinon paikka ei ole kakkosen sentterinä, mutta loukkaantumisten takia joutui siihen, muuten varmaan taistelisi Blomqvistin kanssa samasta paikasta kokoonpanossa. Leinolla on kolmen vuoden soppari ja luulen että kaverista ei nyt hirveästi odotettu tälle kaudelle muuta kuin rotaatiopelaajaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Blomqvistin asenteessa ei ole mitään vikaa, mutta hän on mielestäni tyylipuhdas Mestis-pelaaja. On selkeät syyt siihen, miksi jotkut kaverit tekevät Mestiksessä pinnan per matsi ja liigassa pinnan per 10 peliä. Soisin, että pelaajalla olisi joku "juttu" tarjota asenteen lisäksi. Olkoon kohtuuhyvät kädet, fyysisyys/taklausvoima, kätisyys, ulottuvuus....something. Mutta en ole löytänyt Blomqvistista tällaista ominaisuutta. Ihan yksi yhteen Hackerin kanssa. Kyllä hänelle käyttöä jengissä voisi olla, mutta ihan siellä alemmissa ketjuissa, joissa kaverista toivottavasti kasvaisi jonkuntasoinen jarrumies/duunari. Leino on mielestäni turha kasvatusprojekti joukkueeseen, jolla on iso budjetti ja tavoite olla kärjessä. Tänne pitäisi hankkia valmista kalustoa keskeisille pelipaikoille, kuten senttereiksi. Niin Kärpätkin tekee. En ymmärrä ollenkaan Leinon hypetystä ja 3 vuoden diiliä. Olen mielelläni väärässä, ehkä Robert paukuttaa ensi kaudella sitten 30 pinnaa?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Keväällä olisi ollut tarpeen just ne suoraviivaiset äijät jotka osaa runnoa maaleja, nämä meidän mestispörriäiset osaa kyllä karvata Blomqvist, Åsten, Partanen, Leino, Tamminen etunenässä on köykäistä kamaa kun pitäisi ajaa rumasti maalille ja työntää se musta sisään. Puustinenkin on jonkun mielestä fyysinen, ei mun mielestä, täysi lapanen ja fiilispelaaja. Kiekollisena yllättävän huono. Vahvuus on kohtalaisessa maalivainussa joka ei ollut tällä kaudella viime kauden tasolla.

Goldobin on mitä on, taitava kiekon kanssa jne. Mutta luvattoman vähän tekee fyysistä työtä, kaukana on NHL-paikaista, veikkaisin että menee AHL:n jotta organisaatio pääsee seuraavaksi laskeskelemaan niitä miinuksia.

Vanha mantra niillä mennään ketä on terveenä suorastaan vituttaa, ei turhaan ole signattu joukkueeseen Ikosta, Nykoppia ja Lambergia, kaikki on pelaajia joilla jo tarvittava kokemus ja röyhkeys nostaa omaa pelitasoa keväällä. Pelata molempiin suuntiin tuloksellisesti. Puhumattakaan että Elkins olisi meidän fyysisin jätkä tuolla kentällä kokonsa puolesta, paras aloittaja ja ainoa joka ajoi toistuvasti maalille tehden maalejakin. Ei paljon ole syksyn rostereilla merkitystä jos kentällinen playoff-pelaajia puuttuu tärkeimmistä peleistä. Ei nyky Liigassa "mestisjätkät" nouse keväthurmoksessa ratkaisijapelaajiksi ei sitten millään.

_
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Näiden HIFK:n loukkaantumisisten takia jengi piehtaroi itsesäälissään. Loukkaantumiset on pääosin paskan voimaharjoituksen tulos.Budjetista voisi lohkaista ensivuonna pienen osan kunnolliselle lihaskuntovalmentajalle.
Lyhyt oppimäärä:
" Lihasvoimaharjoittelun tarkoituksena on lisätä voimaa potkuihin, taklauksiin, kiihdytyksiin, suunnanmuutoksiin, hyppyihin, kaksinkamppailuihin ja torjuntoihin. Oikeanlaisella ja suunnitellulla lihasvoimaharjoittelulla voidaan myös ehkäistä loukkaantumisia.
Lisäksi hyvä lihaskunto ja oikeanlainen harjoittelu auttavat palautumaan nopeammin harjoittelun ja ottelujen rasituksista. Loukkaantumisen jälkeinen kuntoutuminenkin on nopeampaa, jos lihaskunnosta on pidetty huolta. Lihastasapainon saavuttaminen ja ylläpitäminen helpottuu riittävällä lihasvoimaharjoittelulla."
Tapparassa tuo alue on aina ollut kunnossa. Lopputulemana ei POFFeissa ollut toistaiseksi yhtään loukkaantumista.
Tämä nyt vain yleissivistävänä mausteena tänne soppaan
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näiden HIFK:n loukkaantumisisten takia jengi piehtaroi itsesäälissään. Loukkaantumiset on pääosin paskan voimaharjoituksen tulos.

Jep, esimerkiksi jos Raskilla olisi ollut parempi voimaharjoittelu takana, olisi pystynyt ottamaan Saravon mailan sillä tavalla naamaansa, ettei olisi tippunut matsista pois. Myös Nykopp olisi pystynyt ottamaan polvitaklauksen polvilihaksellaan vammoitta vastaan, jos niitä olisi treenattu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Totuus on tuolta väliltä. Osa loukkaantumisista oli normaaleja, pelitilanteeseen liittyvää huonoa tuuria. Mutta kun loukkaantumisia tulee kaikkiaan noin paljon yhteen organisaatioon, on mun mielestäni selvää, että jotain on kyllä itsekin tehty väärin. Asiaa pitää tutkia kiihkottomasti ja vetää johtopäätökset. Olen miettinyt pääni puhki olisiko pelityyli altistanut jotenkin vammoille, mutta ei kyllä mielestäni. Okei, airhockeyssa pitää kääntää suuntaa nopeasti, mutta kauhean fyysinen tuo pelityyli ei ole. Muistan kun parin kauden takaisessa Bluesissa oli vitusti loukkaantuneita, mutta se ei ollut mikään ihme, kun Bluesin ajokoiralätkä perustui kuolemaahalveksuvaan fyysisyyteen. Jengi oli koko ajan iholla, ajelemassa, ruuhkia tekemässä ja tunkemassa vaikka päätä laukausten eteen. Toivon mukaan kuvio saadaan korjattua.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Mutta kun loukkaantumisia tulee kaikkiaan noin paljon yhteen organisaatioon, on mun mielestäni selvää, että jotain on kyllä itsekin tehty väärin. Asiaa pitää tutkia kiihkottomasti ja vetää johtopäätökset. Olen miettinyt pääni puhki olisiko pelityyli altistanut jotenkin vammoille, mutta ei kyllä mielestäni. Okei, airhockeyssa pitää kääntää suuntaa nopeasti, mutta kauhean fyysinen tuo pelityyli ei ole. .

Jouduin nyt sattuneesta syystä jullien otteita seuraamaan vähän tarkemmin tällä kaudella, niin mun mielestä noi pipit oli vaan paskaa tuuria. Elkinsiltä ja Nykopilta polvet paskaksi, oliko myös Generosilta, Hudelta meni takareisi melkein heti kisojen jälkeen, Ikosta en nyt muista oliko sekin joku taklaustilanne. Lopuksi sitten vielä lyötiin Raskilta turpa verille.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Heh - täytyy melkeinpä toivoa, että kyseessä oli sitten huono tuuri. Sinänsä absurdia toivoa tällaista.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin ja kunniakkaasti IFK taisteli keväällä loppuun asti ja harmittaa, ettei pudotuspelejä päästy vetämään lähimainkaan parhaalla miehistöllä. Silti isossa kuvassa puolivälierissä putoaminen ei koskaan voi olla IFK:n budjetilla operoivalle seuralle mitenkään tyydyttävä saavutus.

Se mikä koko kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen on, ettei suuria onnistujia / isosti kehittyneitä pelaajia hirveästi ollut. Pakeista vain Auvitu voidaan laskea tähän kastiin, varauksin myös Taipalus. Hyökkääjistä oikeasti yhtäkään ei voi pitää erityisen hyvin onnistuneena, koska esimerkiksi Rask väläytteli ajoittain, mutta kauteen mahtui myös pitkiä vaikeita jaksoja. Noh, molareista Lankinen oli ihan positiivinen, mutta Husso puolestaan kyykkäsi alaspäin.

Vastaavasti pettymys/epäonnistunut kausi -kategoriaan menee erinäisten syiden takia aika monta nimeä. Tämä huolestuttaa jatkoakin ajatellen, koska valmennuksen pitäisi saada pelaajista parhaansa irti tai ainakin mahdollisimman useasta pelaajasta.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Etäisyyttä otettu eiliseen, ja pitää todeta, että kyllä tämän hetkisellä Tapparalla on enemmän edellytyksiä pärjätä jatkossa, kuin nykyIFKoolla.
Kateellisena katsoin eilen Tapparan oman pään peliä, miten kiekot hoidettiin omalta alueelta. IFK oli lähes aina kusessa pitkissä Tapparan hyökkäyksissä, eikä purkuja saatu tai jaksettu heittää ei sitten millään. Tosin peli oli koko sarjan ajan purkukiekkojen osalta samaa. Jatkopaikan ratkaissut maali toimii hyvänä esimerkkinä. Siinä Söde pyöri kuin niissä kuuluisissa Stockan ovissa Erkinjuntin ja maalin välissä, yrittämättäkään/jaksamatta pelata mailaa pois.
Enempään ei pystytty, ja se siitä. PS. On se kummallista kaudesta toiseen IFKoon peleissä, kun joka hyökkäystä saa pelätä, että koliseeko omissa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on nyt tänään ollut jotenkin helpottunut olo. En tiedä mistä johtuu. Ehkä tuolla syvällä takaraivossa oli kuitenkin tiedossa se, että ei tällä joukkueella kannua nosteta, koska se tiedostettiin jo kauan aikaa sitten, että joukkue jätettiin typerästi vajaaksi ja paikkaajia ei hankittu, tai jos hankittiin, niin ne olivat luokkaa keskitaso - luokaton.

Ensi kaudella vaan uutta pökkyä pesään. Positiivista on se, että joukkueen vaihtuvuus tulee olemaan IFK:n mittapuulla jopa historiallisen pieni. Puustinen, Honkaheimo, Goldobin, Edari, ja paskat nuoriso pakit (Teppo, Salmi jne) lähdössä pois. Tai no Teposta en tiedä, mutta Salmea ei ainakaan käsittääkseni nähdä ensi kaudella IFK:ssa.

E: Niin joo, tänään kuultua. Leikkauspöydälle on aika kova jono IFK:sta.
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös