Pudotuspelit 2015 – muriseeko Ilves?

  • 19 704
  • 82

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näillä "pojista miehiä ja miehistä pelimiehiä" tarkoitin lähinnä pelaajia kuten Mustonen, Rautiainen

Rautiaisesta vähän eri mieltä. Pisteet kertyivät lähinnä alkukauden aikana, loppukausi meni selkeästi huonommin. Kerhossa oli viime keväänä paras maalintekijä ja isoimpia yksittäisiä syitä Kerhon lopun kirille, mutta meillä Teemu hyytyi. Enemmän se hyvä syksy näyttäytyi edellisen kevään jatkumona, mutta kauden aikana tapahtui jotain minkä johdosta meno hyytyi ja mies katosi kuvasta. Loppuiko kuntopohja kenties?

Joukkueen runkohan oli tällä kaudella todella paljon laajempi kuin kausi sitten. Viime kaudella meidän kakkos-kolmossentterinä pelasi Juuso Rajala, tänä vuonna Steven Zalewski. Mielenkiinnolla odotellaan tilinpäätöksiä. Hyvin kasattu, jos budjetissa pysyttiin, sillä viime kaudella loukkaantumiset paikattiin omilla junnuilla, mutta tänä vuonna Soinnuilla, Zalewskeilla ja Niinimäillä.

Hiukan haiskahtaa siltä, että Sointu ja Niinimäki hankittiin ohi Tuokkolan, koska eivät selkeästi kuuluneet Tumpin suosikkeihin. Joka tapauksessa joukkuetta pyrittiin vahvistamaan jatkuvasti kokeneilla pelaajilla. Toivottavasti kymmenes sija ei käynyt liian kalliiksi. Rosteri oli selvästi tasalaatuisempi kuin viime kautinen ja sitä taustaa vasten kymmenes sija oli melko iso pettymys, kun viime kaudella kuitenkin yllettiin lähes samaan pelkästään kolmikolla Kantola-Sandell-Keränen. No Asplund toki kuului viime kaudella kantaviin voimiin, mutta tänä vuonna hänkin taantui. Siinä yksi kaveri, joka otti askeleen taaksepäin tämän kauden aikana.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Minun on vaikea löytää tästä kaudesta suuria merkkejä pelin kehittymisestä. Itse luonnehtisin asiaa näin, että viime kaudella Ilves oli kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä joukkue ilman lääkitystä, ja tällä kaudella lääkityksen kera. Isoimmat huiput ja aallonpohjat siis tasoittuivat.

Kympin joukkoon päästiin, mikä oli sinänsä positiivinen asia. Olisiko päässyt Jokerien pelatessa tai jos kerho ei olisi hukannut konseptiaan ihan täysin, who knows. Epäilen vahvasti. Joka tapauksessa villi kortti -kierroksen taistelusta plussamerkinnät koko joukkueelle, toivon mukaan pettymyksen unohduttua tämä ilme kantaa ensi kaudella sitten vähän korkeammalle.

Se mikä koko hommassa eniten pistää edelleen silmään on kunnianhimon puute. Ei valtakunnan yhdenneksitoista parhaan seuran valmennusjohto minusta voi sanoa, että pelattiin erittäin hyvä kausi, etenkin jos on saanut koota joukkueen omien mieltymystensä mukaiseksi. Rosteria myös vahvistettiin kauden aikana merkittävästikin, ja tuollaisella rosterilla pitäisi olla edellytyksiä voittaa ottelu pudotuspelisarjassakin. Avainpelaajilla toki loukkaantumisia, mutta millä joukkueella ei olisi?

Tuokkolalla näyttää olevan henkilöjohtamisessa merkittäviä puutteita ja putkinäköä. Tekemällä vääjäämättömän case Riekkisen suhteen Tumppi voisi antaa muualle signaalia siitä, että myös itsekritiikkiä löytyy. Kaikilla valmentajilla on suosikkinsa, mutta nepotismillakin pitää olla rajansa. Tumppi, näytä meille!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eli kuten TPS on tässä muutaman vuoden toiminut menestyksekkäästi? Kärkikentät on täytetty huippunimillä ja alempiin kenttiin on jäänyt joko junnuja tai sinne sopimattomia pelaajia.



Tätäkö esitin? En, vaan alakenttiin jäisivät nykyiset runkopelaajat tasaisine suorittamisineen, esim kolmosessa Zalewskia ja Polakkia, kakkosessa nyky ykköstä Sandellia ja Laaksoa ja näiden Eteen tuodaan ykkösketjua.



Toissa keväänä kukaan ei laskenut kautta pelaajien kuten Kolppanen, Keränen, Sandell sekä Kantola varaan. Kuitenkin näistä kaikista kuoriutui huipputason pelaajia. Samaan ryhmään lasketaan syksyllä saapunut Kivistö. Vuosi sitten kivitettiin nämä Laaksot, Rautiaiset sekä Tyrväiset.


Niin, kun nuo ”kantolat” ja ”keräset” oltaisiin pidetty ja tämän jo yhdessä pelanneen kovan tason pelaajien Lisäksi oltaisiin tuotu niitä ”laaksoja” ja ”rautiaisia”. Niin tällöin oltaisiin kasattu kovempi joukkue ja olla olisi myös jatkuvuutta.


Ei se auta, jos korvaa kärkipelaajiaan toisilla vastaavilla joka vuosi, sillä joukkueelle ei kasva runkoa, tai se kasvaa ratkaisukyvyttömistä ”välimaista”. Jos halutaan top6 seuraksi on ymmärrettävä, että sitä joukkuetta Rakennetaan joka vuosi, ei Kasata aina uudelleen.



Runkopelaajien pitäminen, junnupolun hyödyntäminen ja ”laaksojen” skouttaus sekä ”plattien” hankinnat. Siitä lähdetään katselemaan top6 joukkuetta, ei sillä että ”keränen” vaihdetaan joka kauden jälkeen ”rautiaiseen” tai ”kantola” ”tyrväiseen”.


Ei ole rahaa? No ei ole sitten top6 joukkuettakaan. Ei kannata huijata itseään, faninkaan
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Muistan, kun vajaa kymmenen kautta sitten Jatkoajassa Ilveksen kannattajat olivat kyrsiintyneitä silloisiin sijoituksiin ja palstalla usein käytettiin sanamuotoa, että ei paljon nappaa nämä sijat kuusiseiskaynnämuut. Tuolloin edellisen 10-vuotiskauden jaksolla oli pari mitalia. Nyt jotkut - varmaan toimistonkin väki - näkee Jokerittomassa liigassa sijan 10 ihan ok-suorituksena. Onko jatkumona se, että muutaman vuoden päästä sija 12 tai 13 nähdään riittävänä venymisenä?

Tämä. Olisi voinut yhtä hyvin tulla omalta näppäimistöltäni.

Kuka johdattaisi Ilveksen kuuden parhaan joukkoon (ja aikanaan mitaleille)? On ilmiselvää, että Vincent Manngardilla Ilves Hockeyineen ei ole siihen tarvittavaa kompetenssia tai edes halua. Kolmattakymmenettä vuotta "tiukkaa yritystä" ja tuloksena seitsemän runkosarjasijoitusta kuuden parhaan joukkoon; kaksi mitalia(!). Ilves voitti vastaavalla aikakaudella ennen Manngardia jo saman verran pelkästään mestaruuksia! Sen päälle kuusi (!) kappaletta muita mitalisijoja. Eli mitalejakin enemmän kuin Vincentin aikana edes kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa!

Jos ukko on saanut kahdenkymmenen vuoden ajan saanut valita ketjukaverinsa, ja silti tulosta ei synny, niin olisikohan aika vaihtaa ukkoa. Joukkuetta saattaa vähän kirpaista, kun yleisö äänestää jaloillaan, mutta jos ja kun tämä "Ilveksen turma" ei muuta kieltä ymmärrä, niin eiköhän tuo kirpaisu ole verrattavissa puudutuspiikin aiheuttamaan nipistykseen ennen kasvaimen poistoa. Minun puolestani Manngardin ei tarvitse saada minkäänlaista korvausta Ilveksestä luopumisesta; liike-elämässä toimii liike-elämän lait. Mitään muutahan Ilves ei ole Vincentille ollutkaan enää pitkiin aikoihin.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuten tuolla aiemmin sanoin, niin kymmenes sija ei ollut mikään hyvä, vaan "tyydyttävä" sija ja sitäkin lähinnä sen ilmeen kautta, mitä joukkue esitti. Kokonaisuutena joukkue on minusta mennyt kahden vuoden aikana merkittävästi eteen päin, vaikka se ei realisoitunut odottamallani tavalla sarjasijoituksen osalta. Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on, että murisi, mutta ei vielä tarpeeksi pelottavasti.

Oma mielipiteeni on, että kun omistaja ei ole näillä näkymin vaihtumassa, niin keskitytään siihen, miten joukkueen kehitys jatkuisi edelleenkin. Ensimmäinen etappi sen osalta on risteilyllä tapahtuva joukkueen julkistus. Siellä pitää tulla muitakin jatkosopimuksia, kuin huhuttu Tyrväinen ja poislähtevien tilalle pitää saada vähintään saman tasoiset kaverit. Sitä murinaa sitten pitää tämän kauden aikana tehtyjen täsmähankintojen tapaan kauden aikana vahvistaa.
 

vilho

Jäsen
Niin, voihan sitä sanoa, että paska kausi jos sivuuttaa kaiken muun kuin sen, että kauden alussa kaikilla oli nolla pistettä. Kuuden joukkoon pitäisi päästä.

Taas jos palaa tähän tosimaailmaan ja siihen, että joukkuetta pyörittävällä yrityksellä on aivan helvetisti velkaa aiemmista - osin samojen, osin eri herrojen - pööpöilyistä, eri ihmisiä ja porukoita on suututettu, luottoa pääomistajaan ja hänen porukkaan ei ole, pelaajabudjetti on SM-liigan pienimpiä, joukkueessa ei ole valmiita "tähtipelaajia" (määritellään vaikka EHT-tasoksi) kuin Kivistö ja hänkin on kehittynyt siihen TÄSSÄ joukkueessa ja TÄSSÄ valmennuksessa.. sanoisin, että säälipleijaripaikkaoli ihan hyvä suoritus tältä kaudelta. Ensi kaudella sitten eteenpäin.

Millään muiden joukkueiden pelaamisella tässä sarjassa tai muulla on aivan turha spekuloida. Mitä, jos Polak olisikin osoittautunut 1,5 pistettä per peli tekeväksi mieheksi, Kivistö olisi kiskaissut 20 kaappia siniviivalta, Blues olisi mennyt kesken kauden konkurssiin, Kärppien pelaajien varusteet olisivat lähteneet Helsinki-Vantaalta Milanoon eikä Ouluun.. Mitään näistä ei tapahtunut. Ilveksen slogan pätee tähänkin, tekeminen ratkaisee kaiken. Nyt se riitti runkosarjassa sijaan 10 ja hyvään kahteen otteluun IFK:ta vastaan. Joukkueen ja valmennuksen tekeminen oli pääosin hyvää suhteutettuna resursseihin. Bisnesmaailmassa mitataan tehokkuutta - jos Ilves jonain kauniina päivänä operoi isolla budjetilla tässä sarjassa tällä tehokkuudella, voidaan ihan realistisesti varata kalenterista päivä Ilveksen mestaruusjuhlille eikä vain hassuttelumielessä, kuten nyt Facebookin puolella.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Blues tietenkin oli melkoisessa taloudellisessa myllerryksessä myös (olisiko jopa isommat velat etc..) ja selvisi viidenneksi.

Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin muutama kärkimedia (mm. Jääkiekkolehti) rankkasi Ilveksen sijoille 9-10. Ja tämä rankkaus tapahtui ennen kuin meille tulivat Polak, Zalewski, Kessler, Niinimäki, Kallela ja Sointu. Lisäksi vielä pääsimme eroon Hurtubisesta, jonka Jääkiekkolehti rankkasi heikoimmaksi ulkiksi ennen kautta. Uskoisin, jos medialla olisi ollut kristallipallo noista hankinnoista Ilves olisi rankattu huomattavasti korkeammalle.

Itse pohdin lähinnä, että ovatko adjetiivit kokeneet inflaation. Jos runkosarjan sija 10 ja suoraan kahdesta pelistä varsinaisten pleijareittein ulkopuolelle jäänyt ansaitsee adjektiivin hyvä eli arvosanan 8, niin mikä olisi ollut arviointi, jos olisimme menneet jatkoon? Tai mikä se olisi ollut, jos olisimme menneet suoraan pleijareihin kuudentena. Ja tämän yläpuolella on vielä kaikki kategoriat kotiedusta alkaen välieriin, mitaleille ja jopa mestariksi. Tietenkin, jos mennään adjektiiveihin megalomaaninen etc, niin sitten hyvä on vatupassissa.

Itse olen saanut seurata läheltä kiekkoilijoiden lisäksi muunkin urheilulajien edustajia tuttavapiirissä ja varsinkin nämä yksilöurheilijat ovat niin kunnianhimoisia, että rankkaisivat tällaisen sijan 10 kaikkia muuta kuin hyväksi. Sen takia itse toivonkin, että Ilveksen toimistolla tai pelaajista/valmentajista kukaan ei pitäisi tätä suoritusta hyvänä.
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sen takia itse toivonkin, että Ilveksen toimistolla tai pelaajista/valmentajista kukaan ei pitäisi tätä suoritusta hyvänä.

Tuomas Tuokkola juuri radiohaastattelussa arvioi kauden hyväksi. Kiitettävään arvosanaan olisi kuulemma jo riittänyt se, että olisi Kärppiä haastanut kunnolla, eli puolivälieräpaikka vaikka säälien kautta ja siellä tappio saappaat jalassa. Aika myötämielinen arvosteluasteikko.

Tuokkolalla tietysti on oma lehmä ojassa, eli merkittävänä osana ko. koneistoa ei hirveästi kannata omaa työtään julkisesti haukkua jo maineensakin kannalta, joten toivottavasti ei ole oikeasti ja kulissienkin takana tuota mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös