III-divisioonan ylempi jatkosarja kaudella 2014–2015 (etelä)

  • 15 456
  • 38
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
A-Rangersin tie jatkoon mutkistui, kun se hävisi kotonaan KelA:lle ja KJT Miehet ovat nyt lähes varmoja jatkajia.

Tämä vankisti taas OKK:n mahdollisuuksia hieman, mutta Ågelin ei sitten parane ottaa käkeensä Wolfilta. Wolfilla on jatko aikalailla omissa käsissä, hoitamalla loput matsinsa on jatko aika saletti.

Jopa KelA:lle aukesi teoreettinen sauma jatkoon voittamalla kaksi viimeistä peliään hyvällä maalierolla ja A-Rangers ottaa pataansa Miehiltä, OKK häviää loput matsinsa (eritoten Wolfille) ja Wolf voittaa siis enää matseistaan vain OKK:n ja senkin vain maalin erolla. Näillä tuloksilla KelA:n maalisuhde avittaisi Hullukylän pojat jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Wolf pitää jatkopaikan mahdollisuuksiaan vielä elossa. Myöhään torstaina illalla kaatui HC Ludwig jalkapallomaisin lukemin 1-2. Samalla katkesi KelA:n vihoviimeinen hentoinen oljenkorsi.
 

Jawested

Jäsen
Susilauma tosiaan pysyi kisassa mukana niukalla voitolla. Maalieroja silmäillessä ei Wolfilla ole väliä voittaako maalilla vai seitsemällä, vain pisteet merkitsee. Huomenna pelataan kärjen osalta tärkeä peli Myyrmäessä, kun OKK matkaa EVUn vieraaksi. Voitolla Ogeli nousee sarjakakkoseksi ja pääsee seuraavana viikonloppuna vierailemaan Nikkilässä neljä pistettä Wolfia edellä. A-Rangers tuskin ottaa pisteitä KJT:lta, joten jatkopaikka ratkaistaan Wolfin ja OKK:n välillä. Wolf tarvitsee täydet pisteet, OKK:lle riittää voitto ja tasapeli. Tasapisteillä maaliero ratkaisee(?) ja se on Ogelin pojilla Keravalla hankitun turpasaunan ansioista vieläkin pakkasella.. Mielenkiintoinen tilanne ja alkusarjan perusteella melko yllättäen OKK on vahvin kandinaatti nappaamaan sen "jäljelle jääneen" toisen paikan karsintapeleistä. Toinenhan oli jo heinäkuussa KJT:lle varattu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Viikonloppuna tapahtui taas. Lainaan ensin omaa kirjoitustani Viidennen ketjun sivuilta Jälkipelit-osasta:

"Siipiveikoille sulkasato Sherwoodin malliin
La 31.01.2015 KJT Miehet - Red Wings = 27 - 5 (9-2),(9-0),(9-3)
Helsinkiläinen Red Wings koki totaalisen siipirikon ja kynittiin perinpohjaisesti tapahtumassa joka kulki jääkiekko-ottelun nimellä. Tosiasiassa kyse oli kuitenkin kylmäverinen teurastus, jonka suurin anti oli KJT Miesten uuden maalibiisin tutuksi tekeminen.
Mitä voit kirjoittaa pelistä joka päättyy lähes kolmeenkymmeneen tehtyyn maaliin? Et mitään. Tai no, tällä voitolla Miehet varmistivat 100% varmuudella paikkansa II divarin karsintapeleihin. Muuten loppunumerot puhukoot puolestaan."
---
OKK myös voitti ei niin yllättäen EVU:n, joten Sipoon Wolf taistelee OKK:n kanssa toisesta karsintapaikasta, sillä A-Rangers tuskin voittaa KJT Miehiä, jotka ovat päättäneet ruveta teurastajiksi. Tulevan lauantaina Wolf saa vastaansa juurikin OKK:n joten jännitystä riittää Nikkilän Jääladossa. Päästäkseen jatkoon ei Wolf saa menettää pistettäkään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Päivitetään tätäkin hieman.

Wolf voitti OKK:n peräti 6-1 ja toinen jatkopaikka ratkeaa tulevana lauantaina Kellokoskella. Sanoisin että aika pahati saa Wolf sulaa mikäli KelA sen voittaa. KelA:n mahkut nousuun ovat menneet joten motivaatio ei liene paras mahdollinen ja Wolf taitaa ilmiselvästi haluta mukaan karsintoihin.

Karsinnoissa vastaan tulee varmuudella Kymi-Saimaan lohkosta Piranha's Kotkasta, sekä mitä todennäköisimmin Savitaipaleen Urheilijat (StU). Kakkosesta vastaan tullee ainakin joku kolmikosta Harju-Kiekko (HAKI) Lohja/Nummela akselilta, KooKoo -65 Kouvolasta tai HCK Salamat Kirkkonummelta. Myös helsinkiläinen Viikingit omaa mahdolisuuden vielä joutua karsimaan...

EDIT: Korjaan, Viikingit 99,99% varmuudella ei karsi vaan jatkaa pleijareihin, vaikka kaikki kolme häntäpääm jengiä voittaisivat matsinsa, niin Viikinkien maaliero on NIIN paljon parempi ettei HAKI tai KooKoo-65 me ohi Viikingeistä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tänään A-Rangers vs. KJT Miehet, saas nähdä millainen matsi tulee, samat 1. ja 2. ketjut Miehillä kuin Red Wingsiä vastaan... Niin, ja muuan lupaava nuori puolustaja Jan Hagelberg tekee debyyttinsä Miesten paidassa...
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Miehet kuori kermat laskiaisviikon pakkopullasta
Ke 11.02.2015 A-Rangers - KJT Miehet = 4 - 11 (1-4),(1-2),(1-6)
Ennen ylemmän jatkosarjan viimeistä otteluaan, paikkansa II-divisioonan karsinnoissa varmistanut KJT Miehet kävi Malmin jäähallissa hoitamassa välttämättömän pelin pois päiväjärjestyksestä. Kaikkia tehoja ei edes tarvinnut ottaa irti, sillä vastustajana ollut A-Rangers alistui kohtaloonsa Miesten tehokkaan kolmannen erän alun jälkeen.

Mikään kaikkien aikojen klassikko-ottelu ei pelistä kehkeytynyt missään vaiheessa. Se tuttu tarina, jossa Miehet veivaavat itsensä kohtuu vikkelästi turvallisen tuntuiseen 3-0 johtoon, joka ei tosin III-divari tasolla ole lähelläkään turvallista johtoa. Isäntäjoukkue löytää sisäisen pelimiehensä rikottuaan kuparisen ja sitten mennään tovi sulle-mulle-sulle-sulle-mulle... kiekkoa, kunnes Miehet ottavat ryhtiä. Tehdään pari pikamaalia ja -naps- se on sitten siinä.

Jos tämän matsin yhteydessä voidaan jostain kulminaatiopisteestä puhua, niin laitetaan se Miikka "Dave" Lindholmin piikkiin. Sen verran jäätävä oli Miikan väsäämä alivoimamaali, ettei coolimmasta väliä. Oikealta laidalta ylös, Rangereita yksin kaksin kappalein kainalossa, nämä tippuvat matkan varrelle ja lopuksi millimetrin tarkka jäälämy vasempaan alakulmaan. Juuri iholle 3-4 tilanteeseen päässyt A-Rangers onkin taas kahden maalin takaa-ajo asemassa.

Tuosta oli helppo jatkaa ns. niskalaukaus vaiheeseen joka siis nähtiin heti kolmannen erän alkajaiseksi. Sittenhän oli taas matsi taputeltu.
---------------------------------------------------------

Kymi-Saimaan lohkosta varmistui juuri äsken toinen karsintoihin osallistuja kun StU voitti Parru HT:n 7-4. Eli Karsinnat alkavat näyttää tältä:

Piranha's (Kotka/Karhula)
StU (Savitaipale)
KJT Miehet (Kerava)
OKK (Hki) tai Wolf (Sipoo)
+ kaksi kolmikosta
HCK Salamat (Kirkkonummi)
HAKI (Nummela/Lohja)
KooKoo -65 (Kouvola/Kuusankoski)
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Eli Karsinnat alkavat näyttää tältä:

+ yksi kolmikosta
HCK Salamat (Kirkkonummi)
HAKI (Nummela/Lohja)
KooKoo -65 (Kouvola/Kuusankoski)

Kyllä tuosta kolmikosta joutuu kaksi karsimaan.

Kyseessä on siis kuuden joukkueen yksinkertainen sarja (viisi peliä), joka alkaa viikolla 9. Kaksi parasta ensi kaudeksi Etelän II-divariin ja loput sitten alueidensa III-divareihin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Totta, ajatushärö, piti kirjoittaa kaksi kolmikosta. Korjataan!

On kyllä aika raaka sarja, jos ja kun on vain viisi peliä. Kyllä tuossa ajassa ehtisi pelata kaksinkertaisen sarjankin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tänään sitten ratkeaa toinen jatkaja tästä sarjasta Kellokosken jääpyhätössä kun vastakkain asettuvat paikallinen KelA sekä jatkoon pääsystä kovasti taisteleva sipoolainen Wolf. Paikalla myös iso liuta Keravan Viidennen ketjun vakoilijoita seuraamassa Wolfin otteita. Myöntää täytyy että sympatiani ovat sipoolaisten puolella, sillä jatkosarjaa ajatellen mukavampaa on aina olla kannustamassa omia kun paikalla on muutakin yleisöä. OKK:n haudanhiljainen lepakkovuoro katonrajassa seisten ei enää innosta.

Kakkosessa ratkotaan myös karsijia mutta viimeinen karsinta paikka ratkennee vasta huomenna.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa Kellokosken pyhättöön Morten Halsted! Kylällä liikkuvien huhujen mukaan paikalle on tulossa runsaasti KelAn äänekkäitä faneja, pienimuotoinen kulkuekki on luvassa ennen ottelua. Otteluhan on Kellokoskelaisten kannalta merkityksetön jatkoon pääsyn kannalta, mutta kyllähän "paikallisvastustaja" aina pelaajat sytyttää ja voittaminen on huomattavasti hauskempaa kuin häviäminen. KelA saa jalkeille lähes parhaan kokoonpanon, joten sieltä kautta ei tasoitusta tule ja vielä kun katsomoon saapuu "kuudes kenttäpelaaja", voidaan odottaa tiukkaa ottelua. Lopuksi vielä KelA:n ykkössentterin Arttu Kuisminin tunnelmat ennen ottelua. Kuismin on pelannut jatkosarjan kolmessa ottelussa tehoin 4+7.


Millaisilla tunnelmilla illan paikkalliskamppailuun?

" Rennolla ja odottavalla fiiliksellä. Paikalliskamppailu sytyttää aina. Vastustajalla on kaikki paineet illan ottellussa"

Miltä oma peli on tuntunut pienen loukkaantumisen jälkeen?

"Aluksi vähän hakemista, mutta koko ajan oma peli on parantunut ja pikkuhiljaa rupeaa olemaan täydessä iskussa"

Otteluun on odotettavissa paljon faneja, miltä tuntuu pelata välillä jopa hurmoshenkisen kotiyleisön edessä?

"Sehän nostaa omaa fiilistä ja näitä pelejä odottaa kaikista eniten. Kiva on pelata kun katsomot on täynnä. Yritetään antaa runsaslukuiselle yleisölle vastinetta rahoille, joka euron edestä. Pitäkää hienoa tunnelmaa yllä niinkuin tähänkin asti, niin saadaan taas kuudes kenttäpelaaja
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kiitos, kiitos. Olenhan toki tuolla hallissa aiemminkin käynyt. Mm. jos 90-luvun lopulla Sherwood PlayBoysin matkassa kannustamssa "PeliMiehiä" sekä viime keväänä kannustamassa KelA:a jatkoon KooKoo -65 vastaan. Valitettavasti silloin kävi huonosti.

Ikävää että KelA:n tsänssit olivat menneet jatkoa ajatellen ennen tätä matsia. Jos molemmilla olisi ollut yhtäläinen panos matsiin, niin silloin lopputulos itseni kannalta olisi ollut yhdentekevä, koska molemmissa halleissa on menoa ja melskettä, sekä ovat lähellä Keravaa ja niissä pelataan "ihmisten aikoihin".

Parempi voittakoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Niinhän siinä kävi sitten hullusti sipoolaisten kannalta, KelA meni ja voitti ansaitusti 7-5 ollen koko ajan pienen potkun hermostuneen oloista susilaumaa edellä. Eli tästä sarjasta jatkoon KJT Miehet sekä OKK.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Liiton otteluseuranta on HCK Salamat vs. Haukat matsin osalta hyytynyt, mutta Haukkojen sivuilta luin, että se olisi päättynyt 7-5 HCK Salamoille. Mikäli tuo pitää kutinsa, niin se tarkoittaa sitä että II divarista karsimaan tulevat HAKI ja KooKoo -65.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös