Tommi Paakkolanvaara Pelicansiin

  • 6 283
  • 17

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt se kauan tiedetty asia sitten on varmistunut. Tässä on uusi ykkössentterimme ja lahtelaisen kiekon pelastaja. Noh, vakavasti puhuen hyvä hankinta ja toivottavasti lyö itsensä lopullisesti läpi suuremman roolin avulla. Potentiaalia pitäisi olla ja olisi kelvannut moneen muuhunkin seuraan.

Sentterit ovat ilmeisesti nyt kasassa. En tiedä onko Tommi ykkössentteri, mutta tasaista on silläkin osastolla taas. Yhtä johtotähteä ei löydy ainakaan vielä.

Tervetuloa, Tommi!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Onnea vaan Tommille uuteen seuraan. Paakkis on sellainen takuuvarma hankinta kyllä, tasainen suorittaja varsinkin puolustussuuntaan. Kakos-kolmossenan roolissa varmasti tekee pisteitäkin eri malliin kuin Kärppien kivikovassa rosterissa. Lahtelaisena olisin pettynyt, mikäli 30 pistettä jää kovin kauaksi :)
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Onnea vaan Tommille uuteen seuraan. Paakkis on sellainen takuuvarma hankinta kyllä, tasainen suorittaja varsinkin puolustussuuntaan.

Oma mielipide Paakkolanvaarasta on että mies on puolustussuuntaan aliarvostettu, mutta hyökkäyssuuntaan yliarvostettu pelaaja. Paakkis on saanut joka kausi yrittää Kärpissä kahdessa ensimmäisessä ketjussa, eikä mitään yksittäisiä pelejä, vaan jopa kuukausia. Koskaan mies ei ole vastannut huutoon. Paakkis tuntuu liian diisseliltä esim. ylivoimanpyörittäjänä koska pelisilmä ei kuitenkaan ole samaa luokkaa kuin liigan eliittisenttereillä.

Huono pelaaja Paakkis ei missään nimessä ole ja nostaa aina kovasti tasoaan pleijareissa. Mihinkään pisterohmuiluun en usko jatkossakaan, mutta oma piste-ennätys lienee helposti rikottavissa. Pelisuoritusten suhteen mitään Pirjetä-floppia ei varmasti nähdä, joten siinä mielessä erittäin hyvä hankinta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuntuu kyllä todella raskaalta aloittaa taas tämä "Silly Season" ja odottaa taas sitä "ykkössentteriä" ja "fyysistä pakkia" koko helvetin kesä. Sitten sieltä tulee joku paakkolanvaara ja tuukkamäkelä ja sen jälkeen odotellaan syksyä, josko peli alkaisi kulkemaan ja joku olisi ottanut huimia kehitysaskeleita kesän aikana. Sitten rimpuillaan taas sinne puolivälieriin ja tiputaan pois, kun ei ollut sitä "ykkössentteriä" ja/tai "fyysistä pakkia".

Siinä ajatukseni n. kuukauden takaa, eikä mielipide ole muuttunut yhtään. Nyt meillä on senttereinä kaksi henriheinoa ja kaksi nelikymppistä veteraania, joista jokainen tehnee sen n. 30 tehopistettä, mutta joista yksikään tuskin pysyy siihen +40 pisteeseen. Ja jos pärjätä meinataan, niin näitä 40 pisteen senttereitä pitäisi olla kaksi.

Toki Paakkolanvaara on ihan potentiaalinen jätkä ja voi nostaa profiilia enemmän vastuuta saadessaa, mutta kyllähän sillä on syynsä miksi Paakkolanvaara pelasi Kärpissä nimen omaan kolmos-nelosketjuissa. Käsittääkseni kaveri sai kyllä mahdollisuuksia välillä koittaa ylemmissäkin ketjuissa, mutta homma ei ihan toiminut.

Paakkolanvaarasta olen saanut sellaisen yleisvaikutelman, että jätkällä kyllä kaikki ominaisuudet "ok", mutta jonkun pitäisi käydä vetelemässä aika ajoin pitikin korvia, jotta Tommi tajuasi, että siellä on peli menossa. Välillä sitten saa jonkun virtabuustin ja jälki onkin sitten hyvää. Näitä on nähty ainakin pleijareissa, mutta nyt pitäisi tuo vaihde saada silmään runkosarjassakin ottelusta toiseen. Anteeksi, että olen olemassa -meiningillä ei olla yhdenkään joukkueen ykkössentteri tässä sarjassa.

Nyt ei muuta kun toivotaan toivotaanilla kohti kesää ja syksyä...
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Paakkolanvaarasta olen saanut sellaisen yleisvaikutelman, että jätkällä kyllä kaikki ominaisuudet "ok", mutta jonkun pitäisi käydä vetelemässä aika ajoin pitikin korvia, jotta Tommi tajuasi, että siellä on peli menossa.

Ehkä tuo kuitenkin hieman on väärä mielikuva, että laiskaa ja halutonta peluria Paakkiksesta ei saa millään. Duunia kaveri tekee valtavasti ottelusta toiseen, oli sitten kyse syksystä tai keväästä, ja puolustussuuntaan Paakkiksen panos on aina ollut erittäin merkittävä. Jostain syystä hyökkäyssuuntaan ne parhaimmat hetket ovat osuneet keväälle, eli syntyykö se tappajanvaisto sitten vasta tosipeleissä...tiedä häntä. Parempi kuitenkin mielestäni näin, kuin että paukuttelisi runkosarjassa viitisenkymmentä pistettä ja pleijareissa hiiviskelisi muiden varjossa 0+1 tehoin.
 

lihaani

Jäsen
Parempi tämäkin kuin kallis Pirjetä koko kauden telakalla. Uskon, että Toivola piiskaa miehestä kunnon tehot irti.

Kahdessa eka ketjussa olisi kiva olla huippusentterit, mutta mistä niitä saa alle kolmensadan tonnin/kipale? Edes lamakaudella.

Hyvinkin Paakkolanvaara kelpaa minulle. Tervetuloa Lahteen!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä tuo kuitenkin hieman on väärä mielikuva, että laiskaa ja halutonta peluria Paakkiksesta ei saa millään.

Joo, en tarkoittanutkaan, että Paakkolanvaara olisi haluton tai laiska. Tunnollinen kaverihan hän käsittääkseni on. Tarkoitin sitä, että hänen pitäisi herätä siihen, että hyökkäyspelistäkin pitäisi ottaa vastuuta ja vähän ratkaisijan viittaa harteille. Välillä Paakkolanvaaran peli näyttää onnettomalta kaartelulta ja haahuilulta pelin ulkopuolella. Tuntuisi, että kykyjä saattaisi olla, jos vaan toisi itseään enemmän esille.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kahdessa eka ketjussa olisi kiva olla huippusentterit, mutta mistä niitä saa alle kolmensadan tonnin/kipale? Edes lamakaudella.

Näinpä. Kun katsoo esim. KalPan tän kauden rosteria, niin ei sielläkään toi sentterikalusto mitään ihmemiehiä sisällä.

Paakkolanvaara kelpaa mulle hankintana ihan ok, nyt sitten nähdään mihin miehestä on, nyt tulee vastuuta, ylivoima-aikaa jne. Toivottavasti vastaa huutoon, ja pelaa hyvän kauden.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Odotettu ja erittäin hyvä kaappaus pohjoisesta. Suuri henkilökohtainen perversioni siitä, että Paakkis joku kausi luistelee täällä mastojen alla on toteutunut.

Kaanien näköinen hankinta ja potentiaalia riittää. Nyt on vain aika ulostaa se!
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Viime kauden runkosarjassa vain 14 pistettä, eikä otteissa muutenkaan ollut kehumista, muuta syynä olivat ilmeisesti selkävaivat. Niiden väistyttyä Paakkolanvaara paransi kokoajan ja playoffseissa pelit kulkivat hyvin. Pelaaja tyyppinä paakkis ei ole mikään erityisen säkenöivä, mutta joka osaalueella tasaisen vahva. Ensimmäinen edellytys onnistumiselle on kuitenkin että loukkaantumiset pysyvät kurissa ensi kaudella. Nyt ei muutakuin hyökkäystehot kuntoon (40+) ja sitten saarenheimot ja takaisin Kärppiin:)
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onnea Tommille Pelicans-taipaleelle. Siinä on peluri, joka jätti aina hyvin sympaattisen kuvan itsestään.
Toivottavasti Tommi löytää ne tehot hyökkäyspeliin siellä lahdessa, sen hänelle soisin. Oulussa ne eivät vielä tilaisuuden tullen esiin pulpahtaneet, oliko tuurattavien miesten saappaat niiin suuret, että paineet kävivät liian koviksi.
Viime kaudella selkävaivat veivät varmasti parhaan terän pelaamisesta, muuten ei voi selittää sitä, että todella hyvän puolustavan sentterin +/- tilasto jäi 3 pojoa pakkasen puolelle.
Mielenkiinnolla jään odottamaan Tommin esityksiä Pelicansin riveissä.
 
Onnea vaan matkaan Tommille. Hyvän tason pelimiehen saitte lahteen, se loisto on vielä puuttunut mutta paikanvaihdos ja isompi vastuu varmaan edesauttavat sen löytymisessä. 07/08 kaudella tehot 26pst/13maalia suht puolustavassa roolissa lähes 100% ilman ylivoima-aikaa on hyvä saavutus. Lisääntynyt peliaika ja ylivoimavastuu lisäksi niin 40pojoa pitäisi olla helppo homma. Viimekausi meni selkävaivaisena tai siitä kuntoutuessa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Väittäisin, että mainion pelaajan saitte. Lisäksi väitän, että aina ne hyökkäyspään näytötkään eivät ole huonoja olleet. Brosia paikatessaan pari vuotta takaperin Paakkis oli mainio ja nakutti pisteper pelitahtia jonkin aikaa. Nelosessa ei kukaan muukaan pisteitä juuri tee Aarnioiden ja kumppanien kanssa. Tämä vuosi oli pettymys ja koska tasossa tuli niin selkeä notkahdus aiempiin vuosiin niin pakko uskoa niihin selkävaivoihin. Paakkiksella on nyt näytönpaikka ja olen varma, että käyttää sen yhtä hyvin kuin Saarenheimokin Lukossa.
 

Wrist of Eki

Jäsen
Suosikkijoukkue
lahen hoki, javanaisen ajan ässät
Odotettu ja erittäin hyvä kaappaus pohjoisesta. Suuri henkilökohtainen perversioni siitä, että Paakkis joku kausi luistelee täällä mastojen alla on toteutunut.

Kaanien näköinen hankinta ja potentiaalia riittää. Nyt on vain aika ulostaa se!

Täytyy kyllä olla täysin samaa mieltä. On ollut itselläni tarkkailun alla jo useamman kauden, ja aina olen tykännyt pirusti. Olen ihan varma, että Paakkiksella ei vaan ole ollut Kärpät ympäristönä sellainen, jossa voisi pelata muuta roolia kuin sitä kolmos-nelossentteriä. Siis vaikka mahdollisuus annettiinkin ylemmissä ketjuissa, niin on itsekin sisäistänyt roolikseen niin sitkeästi sen jarrukentän keskushyökkääjän paikan.

Ja mielestäni Paakkolanvaara voisi olla juuri sellainen pelaaja, joka määrittelee/kuvastaa lahtelaista kiekkoiluidentiteettiä; hyvä puolustaja/duunari, mutta kykenee juonikkaisiin ja yllättäviin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Hän on kuitenkin minun silmiini ollut aina paljon parempi pelaaja kuin mitä - tämä kevät poissulkien - on mediassa annettu ymmärtää.

Ja eipä haittaa, että kaveri on keväisin nostanut tasoaan, ja kokemusta pudotuspeleistä on kertynyt todella paljon.

Ja sen verran on pakko lisätä, että kiva lukea oululaisten mielipiteitä. Ei varmasti kovin mulukku mies voi olla, kun noinkin positiivisesti hyvää jatkoa Tommille toivotellaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Hyvän pelaajan saatte. Aina keväällä parhaimmillaan. Jäi Kärpissä aina Viuhkolan ja ulkkareiden takia pienemmälle peliajalle. 07/08 kauden eka puoliskolla sai vastuuta enemmän, kun oli kakkossentteri Viuhkolan saapumiseen asti. Pelasi muistaakseni Kuuselan ja Kratenan kanssa, mutta pistetahti jäi n. 0,5/peli. Ehkä ei siis tee samanlaista tason nostoa kuin Saarenheimo & Haataja, mutta ainakin lähes 40 pistettä voi olla haarukassa.

Jotenkin tykkäsin aina Paakkiksesta tosi paljon ja harmi kun lähtee. Osaa taklata puhtaasti eikä ota turhia jäähyjä. Hyvä puolustussuuntaan. Hyvä ulottuvuus ja kulmapelissä vahva vääntäjä. Ei mikään raketti, mutta ei jää jalkoihinkaan. Laukauksessa kehittämistä ja ylipäätään siinä että hakeutuisi paremmin maalipaikoilla tai loisi niitä itse itselleen. Fiksu pelaaja. Ei tee paljon vääriä ratkaisuja kentällä.

Menestystä Tommille ja toivottavasti vielä joskus näemme sut Kärpissä.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Nostetaas tämä, jo lähes ikivanha nimikkoketju pinnalle. Kiekko-Etlarissa oli äskettäin Tommi Paakkolanvaaraa käsittelevä lyhyehkö raportti Sveitsin Luganosta. Hänhän teki sinne loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Tuossa Kiekko-Etlarin jutussa Tommi Paakkolanvaara myös kertoo tavoittelevansa jatkosopimuksen tekoa Luganoon ensi kaudeksi.
Ei hullumpi tavoite.

Linkki ESS:n kiekkosivustolle Paakkiksen kuuulumisia koskevaan uutispläjäykseen:
Luganon kopissa tanssitaan jo harjoitusten jälkeen -ESS.fi
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuossa Kiekko-Etlarin jutussa Tommi Paakkolanvaara myös kertoo tavoittelevansa jatkosopimuksen tekoa Luganoon ensi kaudeksi.
Ei hullumpi tavoite.

Moni syväkurkku palstalla kertoi "varmana" tietona Paakkiksen tehneen sopimuksen Kärppiin jo Marraskuussa, kun maalihanat menivät kiinni. Mitähän Oulussa ajatellaan, jos kaveri tekeekin oharit...
 

Caston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuskin Kärpät siihen kaatuu, kun katsoo viime aikojen toimia(rahaa löytyy). Eiköhän siellä oletettavassa sopimuksessa ole ihan normaali ulkomaanpykälä.


Edit. Toivotaan tietenkin onnistumisia Sveitsissä ja jatkosopparia. Kyllä Paakkis sen ansaitsisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös