CHL puolivälierä ottelupari Frölunda Gothenburg - IFK Helsinki

  • 9 098
  • 39

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tätä onkin odotettu viikon ajan! Paikka neljän parhaan joukkoon ratkeaa tänään mitä voidaan pitää jo erittäin hyvänä saavutuksena. Nordiksella IFK oli parempi, mutta muistissa on vielä vierasmatsi Skellefteå AIK:ta vastaan kuinka IFK oli siinä matsissa täysin vastaantulija ilman mitään mahdollisuuksia kamppailla voitosta. Tänään pelataan taas samantyylisessä "lentokentässä" ja pitääpi vain toivoa, että nyt on opittu kuinka pelata isossa kaukalossa.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Kokeilinpa sitten jo varuiksi tuota Sonera Viihdettä......Palvelimeen ei saada yhteyttä.. Virhekoodi:113. Vahvasti alkaa taas.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n kokoonpano tälle illalle:

Maalivahdit

34 Ville Husso
30 Kevin Lankinen (varalla)

Hyökkääjät

67 Tomas Zaborsky - 11 Matti Kuparinen - 88 Joonas Rask
78 Nikolai Goldobin - 46 Teemu Ramstedt - 62 Robert Leino
19 Sami Blomqvist - 91 Corey Elkins - 71 Juuso Puustinen (A)
39 Arttu Luttinen (A) - 80 Thomas Nykopp - 28 Jasse Ikonen
21 Mika Partanen

Puolustajat

18 Yohann Auvitu - 8 Daniel Grillfors
43 Miihkali Teppo - 40 Julius Nyqvist
56 Lauri Taipalus - 26 Toni Söderholm (C)
44 Otto Honkaheimo

Todella jännittävä ottelu tulossa. Täytyy vain toivoa, ettei isompi jää anna nyt sitten ihan liikaa etua ruotsalaisille.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Neljä tappiota pohjalla Frölundalla, joten olisiko se sitten tänään paikka stadilaisilla ottaa paikka välierissä, Kärpät-Saipa otteluparin voittajaa vastaan. Sopivasti myös maikkari jakoi jotain vuorokauden katsomon katseluoikeus flaijereita, ensimmäisessä osaottelussa, joten ei tarvitse jäädä soneraviihteen armoille, vaan ottelun voi katsella maikkarin katsomosta. Itse asiassa voi lämmitellä Kärpät-Saipa ottelulla, pari erää ja main eventin jälkeen vielä loppuosa jalkapallopuolen mestareiden liiga pelistä.
 

The Loft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, VfB Stuttgart, QPR
Reilu tunti h-hetkeen. En kyllä uskonut, että näin paljon jännittäisi. Tänään mitataan HIFK:n taso jääkiekkojoukkueena toden teolla. Olis kyllä todella hienoa olla mitalipeleissä, kun mitellään Euroopan parhaan jääkiekkojoukkueen tittelistä. Pitkällä ollaan jo nyt, 44 joukkuetta oli kuitenkin aluksi messissä. Telkkari viritetty MAXin taajuuksille ja Guinnessit kylmässä. Go IFK!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olipa valtava ero viisikkopelaamissa niin puolustusalueella kuin hyökkäysalueella. Siinä missä Frölunda pelasi isolle jäälle sovitetulla erinomaisella pelitavalla, HIFK taisteli pitkälti yksilöiden varassa. Frölundan syötöt ja syöttömahdollisuudet olivat luokkaa jos ei kahta parempia niin 5vs5 kuin 5vs4 ja kun tämä yhdistyi kenttätasapainoon ja pelin organisointiin koko kentän alueella sekä hyvin toteutettuun prässiin, välillä näytti varsinkin HIFK:n puolustusalueella kuin vastakkain olisi miesten joukkue vs junnut. Silti HIFK taisteli loppuun asti, mutta se ei riittänyt kun HIFK:lla oli Husso, Goldobin ja Elkins samaa taitotasoa kuin Frölundan pelaajista suurin osa. Varsinkin HIFK:n alakerta oli kuin Mestiksestä lainattu - ja osittainhan se sitä onkin ainakin taitotasoltaan. Pidin HIFK:n taistelusta, mutta selvästi parempi joukkue vei tämän pelin. Pienessä kaukalossaan HIFK puolestaan dominoi jos ei yhtä selvästi niin kuitenkin, joten iso on merkitys sillä pelataanko laatikossa vai lentokentällä. Otteluketjussa syytettiin tuomareita, mutta ihan aiheestahan lopunkin jäähyt tulivat ja enempää ei ole tapana lopussa viheltääkään.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
LHC-sarja tuli keväältä mieleen. Toisessa erässä oli paikka tappaa peli, mutta Max Görtz tuhlasi samassa paikassa kaksi avopaikkaa -> irtokiekkoilusta Robert Leino läpi ja sen jälkeen IFK iski tappavalla prosentilla.

Roger Rönnbergin maalivahtivalinta yllätti minut suuresti. Fernström on tuntunut olevan se ykkönen, mutta toisaalta Lasse Johanssonin otteet ovat olleet myös hyviä. Mathis Olimb nousi taas neroudellaan esiin ja hänen ketjunsa oli tappavan tehokas. Samalla isoja peukkuja Rönnbergille, sieltä oli Görtzin ja Lehkoset heitetty pois ylivoimasta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huikeet matsit tahkottiin, pieniin asioihin ratkesi. Molemmat olivat kotikentällään isäntiä. Vituttaa kyllä, koska niin pienestä se jäi kiinni, mutta olihan nämä huikeita matseja ja ensi vuonna sitten taas uudestaan :)

Erot ovat pieniä...
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varsinkin HIFK:n alakerta oli kuin Mestiksestä lainattu - ja osittainhan se sitä onkin ainakin taitotasoltaan. Pidin HIFK:n taistelusta, mutta selvästi parempi joukkue vei tämän pelin. Pienessä kaukalossaan HIFK puolestaan dominoi jos ei yhtä selvästi niin kuitenkin, joten iso on merkitys sillä pelataanko laatikossa vai lentokentällä.
Juurin näin. IFK:n oman maalin edustan pelaaminen on kyllä täysin suolesta. Kotijoukkue oli tänään parempi ja ansaitsi voiton. Harmittavasti se tuli liian suurella erolla. IFK:n olisi pitänyt pystyä kotiottelu voittamaan selvemmin, paikat siihen oli. Varsinkin tässä otteluparissa näki kuinka suuri ero on kun kentän koot vaihtelevat. IFK kuitenkin voitti tänä vuonna Ruotsin kovimmat jengit kotonaan ja sitten vastaavasti hävisi vieraissa. Nyt näin, ensi vuonna uudestaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmittaa niukka tappio, mutta hävetä ei tarvi. Kokonaisuudessaan pärjättiin hyvin CHL:ssä ja ens vuonna uusiks. Kyllähän etenkin tuo peli sytytti kunnolla, turha puhua mistään läpsyttelystyä tms. kun noissa on oikeasti panosta.

Vähän parempi pakisto ja oltas viety, kuuleeko toimisto?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei ole pitkään aikaan vituttanut näin paljon hävitä yhtä peliä, se riittää kertomaan jo paljon CHL:n mielenkiinnosta. On kyllä todella vaikea kiinnostua tuplahintaisista Liiga-peleistä ennen kevättä.

Frölunda oli parempi mutta olihan tuo 3. erässä vielä täysin auki ja jopa IFK voitossa kiinni. Kerrankin näin että IFK iski tehokkaasti vastaan, sitähän vieraspeli laadukasta vastustajaa vastaan nimenomaan on, hyvää maalivahtipeliä, puolustusta/alivoimaa ja tehokkaita vastaiskuja. Syksyn Liiga-höntsissä mennään yleensä vain kulmiin pyörimään, se voitto oli tulla kotiin juuri näillä päättäväisillä maalille ajoilla jotka tuotti tulostakin.

Ensi vuonna uudestaan, odottavan aika on pitkä.

_
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Siellä olivat vissiin Ramstedt ja Zaborsky saaneet lopussa pelirangaistuksen pelin jo päätyttyä käydessään taputtamassa tuomareille, myös ilmeisesti Törmänen oli pelirangaistuksen saanut.

Suomikiekon jutussa sanotaan http://www.suomikiekko.com/2014/12/...un-paatteeksi-3-pelirangaistusta-ajassa-6000/
että joidenkin ruotsalaislähteiden mukaan tuosta voi jotain taloudellista sanktiota tulla HIFK:lle.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ilta-Sanomat kirjoittaa, että todella outoa, että ottelussa on tuomareita toisen joukkueen kotimaasta. Eikös linjurit ole olleet säännön mukaisesti "kotimaiset" noissa CHL- otteluissa? Myös puolivälierän avausottelussa Nordiksella linjurit olivat suomalaisia. Ja siis tuomiohan oli lopulta oikein, poru otteluketjussa syntyi, kun jäähyn syy ei tv- lähetyksessä selvinnyt ja luultiin kyseessä olleen joku hatusta vedetty Salomonin tuomio.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ilta-Sanomat kirjoittaa, että todella outoa, että ottelussa on tuomareita toisen joukkueen kotimaasta. Eikös linjurit ole olleet säännön mukaisesti "kotimaiset" noissa CHL- otteluissa? Myös puolivälierän avausottelussa Nordiksella linjurit olivat suomalaisia. Ja siis tuomiohan oli lopulta oikein, poru otteluketjussa syntyi, kun jäähyn syy ei tv- lähetyksessä selvinnyt ja luultiin kyseessä olleen joku hatusta vedetty Salomonin tuomio.

Enemmän tuossa itseä häiritsee tuo Törmäsen kommentti. Ihan samalla lailla HIFK:n peleissä on ollut linjatuomarit Suomesta. Toisaalta tuo kommentti on ilmeisesti annettu aika pian ottelun jälkeen, joten ollut varmasti vielä aika tunnekouhuissa. Toisaalta muistaakseni oli jossain toisessa haastattelussa sanonut että oli oma moka ja tällaisissa otteluissa tuomarit tahtomattaan suosivat kotijoukkuetta tällaisissa tilanteissa eikä tulisi antaa syitä/mahdollisuuksia tällaisiin tilanteisiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huhhu kun vieläkin pieni vitutus, olisi ollut nasta jatkaa tätä matkaa kohti päätyä, mutta nyt se päättyi näin. Kolmas erä oli kyllä kunnon tunteiden vuoristorata, ensin Elkins tekee todella näyttävän maalin ja peli 2-2 ja yhteismaalit IFK:lle 4-3, tässä vaiheessa kaikki näytti niin hyvältä! Sitten Frölunda iskee pari pikamaalia, fiilis oli aivan päinvastainen kuin hetki sitten, tuntui, että sinne se voitto karkasi, mutta jälleen IFK taisteli ja nousi vielä tasoihin, kun Goldobin vie ruotsin poikaa siniviivalla niin että morjens ja lätyttää Leinolle joka tinttaa pelin tasoihin! Yhteistuloksen siis. Erän loppu oli sitten dramaattinen, Zaborsky saa mailan kasvoihin ja näyttää siltä, että IFK:lle tulee ylivoima, mutta samassa IFK:lle tuomittiin 2 min kun liikaa pelaajia kentällä (ja tämä kun meni allekirjoittaneelta täysin ohi niin aika monta ärräpäätä lensi siinä). Ja sitten ruotsin poika iskee vielä kerran, ei saatana mikä vaihto IFK:lta tuohon paikkaan! Huikea kamppailu sai IFK:n kannalta paskan lopun, mutta kyllä nämä pelit vaan sytyttivät ja paljon! Kiitos CHL.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös