Aholle kenkää!

  • 126 084
  • 454

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Pelisysteemikeskustelut on lopulta aina aika turhia, koska ei ole olemassa sellaista mittaria, jolla voisimme määrittää kuka on absoluuttisesti oikeassa. E:n yllä olevaan vastaukseen olisi montakin kommenttia mielessä, mutta en koe, että niillä päästään tässä keskustelussa yhtään lähemmäs yhteistä säveltä. Kaikki pelin tilanteet voi myös arvioida monella eri mittarilla.

"Peli" / "ottelu" / "matsi" on pelkästään käsitteenä kokonaisuutena niin laaja käsite, etten pidä keskustelupalstaa toimivana forumina sen käsittelyyn. Tämä siis omalla kohdallani, kun näppisaika on rajoitettua. Noin yleisesti on toki hienoa, että peliä puretaan osiin ja analysoidaan.

Mielestäni valmentajassa on kuitenkin tärkeintä, että hän pyrkii toteuttamaan sitä järjestelmää, johon itse uskoo. Ainoastaan tällä tavalla asian valmentaminen on uskottavaa ja pelaajille syntyy luottamus valmentajan näkemyksiin. Bluesin viime aikaisista tuloksista ja haastatteluista voidaan päätellä, että näin on tapahtumassa Bluesissa.

Tämän osalta on myös ihan oikein, että E pitää "en muuta mitään" -linjaa valmennusnäkemyksiänsä käsitellessä.

Pysyn kuitenkin samasta syystä loppukaneetin osalta edeltävän viestin sisällössä, kun puhutaan Bluesin tilanteesta:

Aho: jatkoon.
E: katsomoon.

Tämä on myös näkemykseni ketjun otsikkoon, joka ei varsinaisesti käsittele Bluesin pelisysteemiä.
 

trap

Jäsen
Pitäisköhän moderaattorien muuttaa ketjun otsikkoa tai jotain, kun täällä on alusta asti ollut vissiin 1 nimimerkki, joka on vaatinut Aholle kenkää. Pelikirjasyväanalyyseille löytyy myös oma ketju tuolta jostain, siellä voi vääntää siitä miten Jyrkin pelitapa on ihan tyhmä.
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Voitte jäädä kotiin suoraan, jos oikeesti valitatte pelitavasta ja voittoja kuitenkin tulee tasaiseen tahtiin. Nyt peli on tehokasta ja toimivaa. Ei ehkä nättiä ja maaleja tulee usein vähän, mutta pelit voitetaan nyt puolustamalla ja hyödyntämällä ne harvat tilaisuudet. Tervetulloo vaan, jos haluutte katsoa robottikiekkoa, joka saa myös Petteri Sihvosten kaltaisien henkilöiden kikkelit kovaksi, niin Oulu on suunta. Sieltä löytyy sitä kiekkoa, jolla hakattiin viime vuosi päätä seinään.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tämä on myös näkemykseni ketjun otsikkoon, joka ei varsinaisesti käsittele Bluesin pelisysteemiä.

Jos ei olisi erimielisyyksiä asioista, keskustelu olisi aika puuduttavaa hyvävelikerhon hyssyttelyä. Mutta tuohon on vielä pakko kommentoida, että nimen omaan täällä tämä linkittyy täysin yhteen - Bluesin pelisysteemi on ainoa relevantti syy, miksi toivon Ahon vaihtamista. Aho ei ole käsittääkseni työssään tai vapaa-aikanaan syyllistynyt mihinkään muuhun asiaan, jolla pitäisi potkuja vaatia. Ja turha kai ilman perusteluja olisi asiasta edes keskustella.

Turha ketjun nimeenkään on koskea, koska se on ketjun pointti - muu kommentointini täällä on vain ja ainoastaan perusteluita ja näkemyksiäni sille, miksi Ahon palkkaaminen jo alun perinkin oli virhe. Tuuliviirit täällä viuhuu ja kansitakit kääntyy - en mielestäni ollut mitenkään yliaktiivinen ketjussa heikon kauden aikana ja nytkään en ole ketjua uudelleen ylös nostanut, vaan sen teki joku yläastetasoisella vittuiluyrityksellään. Sinäänsä olen jo alun perin kaiken kirjoittanut, nyt vaan jotkut irtoheitot ja ihan huuhaaprovot nostaa ketjua - yritän lähinnä olla noteeraamatta niitä...

..mutta pakko on kuitenkin huvittuneena lukea tuota Boosterinkin viestiä edellä - joko ei osaa lukea tai ei ymmärrä lukemaansa noista edellisistä viesteistäni. Tai todennäköisesti ei ole lukenut koko viestejä, kun ei ole ihan twitterpituisia onelinereita.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aho: jatkoon.
E: katsomoon.
.

Itse olin tuota mieltä heti, kun E kirjoitti että Hirso on yli 60p mies mutta aho ei osaa valmentaa semmoisella pelisysteemillä jotta hirso tekisi pisteitä.

Anna E aholle aikaa, esim. 2012 playofseissa JYP pelasi eri lailla jokaista vastustajaa vastaan. Tuloksena mestaruus ja ei montaa play-offs tappiota.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Itse olin tuota mieltä heti, kun E kirjoitti että Hirso on yli 60p mies mutta aho ei osaa valmentaa semmoisella pelisysteemillä jotta hirso tekisi pisteitä.

Anna E aholle aikaa, esim. 2012 playofseissa JYP pelasi eri lailla jokaista vastustajaa vastaan. Tuloksena mestaruus ja ei montaa play-offs tappiota.


Ei haittaa kato, väärin voitettu. E:n pelikirjalla maalitkin olis kauniimpia ja pisteitä ropisis tyylillä...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Enpä nyt tiedä, kuinka moni kiinnitti tarkemmin Kärpät-Bluesissa huomiota muutamiin täällä sivuamiini asioihin. Itse jopa yllätyin siitä, miten peli olikin täysin sellainen kuin kuvittelin. Ja tämä on juuri tämän ketjun asiaa, jos katsotaan pidemmän päälle asioita, vaikka ihan yhtä hyvin olisi voinut olla otteluketjussakin.

Ja ihan ensiksi pitää sanoa, että pelin ratkaisumaali tuli Bluesin puolustusalueen virheestä, josta Kärpät rankaisi. Oli sinäänsä ironista, että peli ratkesi tuohon suurinpiirtein ainoaan Bluesin puolustuksen selkeään virheeseen, mutta se oli sattumaa, mistä paikasta maali tuli. Maali tulee aina jostain maalipaikasta - maalimäärä korreloi aina pitkässä juoksussa maalipaikkojen määrään.

Kärpät on tällä hetkellä sellainen joukkue, joka pystyy kiekkoa pelaamalla ja kontrolloimalla purkamaan Bluesin prässin. Blues ei saanut päädyssä kiekonriistoja riittävästi, että maalipaikkojen määrä olisi ollut riittävä. Sinäänsä todella hienoa Bluesin kannalta ottelussa oli se, että tämä asia huomattiin - siitä valmennukselle iso sulka hattuun. Koska päätykiekkojen voittaminen oli liian vaikeaa, peliä lähdettiin itse tekemään roiskimisen sijaan. Blues ei vielä pysty tekemään peliä riittävän laadukkaasti ainakaan Kärppien kaltaista joukkuetta vastaan, että se näkyisi taululla. Mutta nyt peliä rytmitettiin ja sitä lähdettiin itsekin tekemään, kun todettiin, että päätykiekko ja prässi ei riitä. Bluesin pelin rytmitys näytti omasta mielestäni jopa hyvältä. Toteutus ei ollut ihan koko aikaa vielä sillä tasolla, mitä vaatisi, mutta tämä oli todella positiivinen havainto.

Sanoisin, että peli oli paras Bluesin tämän kauden otteluista pelitavallisesti. Pelitavan toteuttaminen oli vielä vaiheessa, mikä taas sitten näkyi siinä, että se viimeinen palkinto jäi saamatta. Suunta oli kuitenkin lupauksia antavaa.

Ja jos Kärppiin ja Marjamäkeen palataan samalla, Kärppien peli oli niin monotonista ja kaavamaista kuin oletinkin. Blues pystyi pelaamaan Kärppien kiekollisen pelin sivuraiteelle ihan vaan omalla perustason puolustamisella. Yksilöitä lukuun ottamatta Kärpilläkin puuttuu se luovuuden ja vapauden elementti, jota aikaa ja tilaa pelaamalla pitäisi saada. Tämä on vaikea selittää, mutta oireena on se, että peli näyttää puskemiselta. Kärpät ei ole yhtään niin ylivoimainen kuin sarjataulukko antaa ymmärtää ja uskaltaisin veikata Kärpille yllättävänkin vaikeaa kevätkautta, jos pelin variaatioita ei lisätä merkittävästi.

Oikeasti nyt harmittaa, että tauko tulee tähän väliin, koska haluaisin nähdä lisää.
 
Kärpät ei ole yhtään niin ylivoimainen kuin sarjataulukko antaa ymmärtää ja uskaltaisin veikata Kärpille yllättävänkin vaikeaa kevätkautta, jos pelin variaatioita ei lisätä merkittävästi.
Tätä itsekin olen pikkasen kerinnyt ajatella. Jos lähtevät täysin samalla pelillä pleijareihin, niin noutaja voi tulla aika helposti. Pleijarit on ihan oma maailma ja sinne on pakko muuttaa pelitapaa ainakin jonkun verran.. siellä sitten nähdään Marjamäen kompetenssi. Blyysillä katsoisin olevan sen osalta pullat hyvin uunissa Ahon takia.. kun vaan olisi rosteri paremmassa kunnossa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei nyt kannata välttämättä tehdä hirveän pitkiä johtopäätöksiä yhden melko väsyneen runkosarjapelin perusteella. Parhaimmillaan Kärppien peli on ollut kyllä melko huikealla tasolla ja variaatioita on riittänyt. Mutta on myös totta että kevääseen mennessä ehtii vielä tapahtua yhtä ja toista. Myöskään mistään totaali-ylivoimasta ei voida puhua koska taulukossa paljon VL-pisteitä ja peli ollut välillä suht väsynyttä (voi johtua myös kovasta treenistä). Kuntohuippua haetaan tietenkin kevääksi. Joukkue on kuitenkin näyttänyt mihin se parhaimmillaan pystyy.

***

Mitä itse ketjun aiheeseen tulee niin ehkäpä se Aho ei olekkaan ihan niin turha jätkä kuin aluksi näytti. Blues on kyllä tehnyt melko vakuuttavan kurssimuutoksen sitten alkukauden.
 
Viimeksi muokattu:

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Enpä nyt tiedä, kuinka moni kiinnitti tarkemmin Kärpät-Bluesissa huomiota muutamiin täällä sivuamiini asioihin. Itse jopa yllätyin siitä, miten peli olikin täysin sellainen kuin kuvittelin. Ja tämä on juuri tämän ketjun asiaa, jos katsotaan pidemmän päälle asioita, vaikka ihan yhtä hyvin olisi voinut olla otteluketjussakin.

Kiinnitin huomiota ja piti tulla itseasiassa kysymään juurikin näitkö peliä ja mitä olit mieltä? Itselle pisti silmiin tuossa pelissä juurikin hyvin erityyppinen pelinrakentaminen moniin peleihin verrattuna, kiekon hautominen ja useat hitaat lähdöt.

Ehkäpä ne puheet Jyväskylän suunnalta, jossa kehuttiin juurikin Ahoa maasta taivaaseen JYP:n viimeisen mestaruuskauden pudotuspeleissä pelityylin varioimista vastustajan mukaan, pitivätkin paikkaansa?

Itse pidän päivä päivältä vaan enemmän ja enemmän Ahosta. Olen täysin varma, että se paras mahdollinen löytyy näissä pelikirja asioissakin jostain siitä välistä linjalta pystyyn-hautominen. Ei varmasti kummastakaan päästä ja eri vastustajaa vastaan se paras voi olla eri paikassa. Ja pitää muistaa, että peliin mahtuu toki tämän sihvosmaisen tarkastelun lisäksi helvetisti muitakin asioita.

Bluesilla vaan on erityisen vähissä tähän hautomiseen pystyvät pelaajat. Ennenkaikkea sentterit eivät tässä jengissä riitä: yksi on masentuneen marraskuuta hitaampi ja osaa sen yhden syötön, no look selän taakse, toinen on loistava pelaaja ja sopii köyhän miehen "Hytöseksi", mutta katse on edelleen luistimen nauhoissa.

Blegillä tulosta näyttää tulevan enemmän pystyyn pelaamalla kuin hieromalla ja tuo jengi vaikuttaa siltä, että se ei saatana haluaisi vielä maaliskuussa kautta lopettaa. Hyvä niin. Passaa mulle paremmin kuin hyvin niin kauan kuin tämä 2 pisteen peli tahti jatkuu.

Ehkä se Ahon menestyksen avain on riittävän yksinkertainen pelitapa (tavallaan pystyä joo), joka on siellä jokaisen pelaajan selkärangassa ja siitä on sitten helpompi varioida. Tästä päästäänkiin seuraavaan eli Marjamäen menestymättömyyden avaimeen. Pelaajilla on se yksi helvetin monimutkainen tapa pelata sitä kiekkoa ja sitten, kun se ei futaa niin menee toinen sormi suuhun ja toinen perseeseen ja selkeässä päätypurun paikassa annetaan kiekko vastustajan karvaajan lapaan. Seuraavassa vaihdossa ei mikään muutu paitsi korkeintaan sormien paikat.

Ei nyt kannata välttämättä tehdä hirveän pitkiä johtopäätöksiä yhden melko väsyneen runkosarjapelin perusteella.
***
Mitä itse ketjun aiheeseen tulee niin ehkäpä se Aho ei olekkaan ihan niin turha jätkä kuin aluksi näytti. Blues on kyllä tehnyt melko vakuuttavan kurssimuutoksen sitten alkukauden.

Tietenkään yhden pelin perusteella ei liikaa kannata miettiä ja muutenkin täältä on pisteiden mentyä 0-9 tällä kaudella Ouluun paha huudella. Kuitenkin varoituksen sanana Marjamäestä sen verran, että meillä tosiaan kunnostautui kahdessa asiassa:
1. Jo junnuissa Marjamäen jengi hävisi aina viimeisen pelin välillä jopa ennätysmäisen ylivoimaisella rosterilla. (Joo lukuunottamatta sitä c?-junnujen voitettua pronssipeliä).
2. Jengin pelityyli on siellä jossain "taulussa" ja se on se pelottavan hidas hierominen. Se ei ole muuttunut kesken pelin, kesken play-off sarjan eikä kesken kaudenkaan vaikka pataan olisi tullut.

Ei lupaa niin kauhean hyvää ton teidän kultajunan kyytiin takaisin hyppäämisen kannalta. Kärpät voittaa runkkarin, se on jo varmaa. Kylmä saattaa tulla ihan yhtäkkiä ja yhdessä sarjassa sopivaa jengiä vastaan pleijareissa. Kärppien suurimpana ongelmana mestaruuden tiellä mä pidän ihan rehellisesti päävalmentajaa.

Bluesista ja Ahosta vielä sen verran täytyy heittää, että viimeiseen 18 peliin edelleen 37 pojoa on kova saldo. Melkein kolmannes koko kaudesta menty yli 2p./ottelu tahdilla. Se alku ja ekan 10 pelin saldo vaan oli niin huono, että se vieläkin näkyy tuolla sarjataulukossa. Jos tämä jatkuu mennään 6 joukkoon heittämällä.
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kiinnitin huomiota ja piti tulla itseasiassa kysymään juurikin näitkö peliä ja mitä olit mieltä? Itselle pisti silmiin tuossa pelissä juurikin hyvin erityyppinen pelinrakentaminen moniin peleihin verrattuna, kiekon hautominen ja useat hitaat lähdöt.

Ensimmäisessä erässä Blues ainakin omien havaintojeni pohjalta lähti pelaamaan tuota samaa "kiekko päätyyn ja tiukka prässi" -kiekkoa, mutta Kärppien puolustus ehti käytännössä aina kiekkoon ensin ja kolmea syöttösuuntaa tarjoamalla pääsi pois kahden miehen prässin alta. Käytännössä siis Bluesin karvaajat näytti aika reppanoilta, kun vastustaja osasi pelata kiekkoa nopeasti vapaalle pelaajalle ja karvaajat eivät pysyneet mukana pelissä.

Ja siihen reagoitiin nopeasti juuri sillä, että ei enää luovuttukaan kiekosta vaan itse yritettiin tehdä peliä. Kärppien karvauskin oli niin passiivinen, että aikaa hyökkäyksiinlähtöihin oli myös Bluesille tarjolla, vaikka niistä tuli vielä ylikorostetun hitaita, kun luistelulinjoja haettiin pitkään. Tuota kiekon kanssa lähtemistä kun vain harjoiteltaisi niin, että pelaajien liikeradat ja viisikon tasapaino säilyisi kovemmassakin vauhdissa, Bluesin pelissä olisi potentiaalia kaikkiin variaatioihin. Nyt vielä näkyy se, että "hitaasti lähdettäessä" ei lähdetä tarpeeksi vauhdikkaasti ja nopeasti, mikä kuulostaa aika ristiriitaiselta, jos ei ymmärrä sitä, mitä tarkoitan tuolla.

Ja pitää muistaa, että peliin mahtuu toki tämän sihvosmaisen tarkastelun lisäksi helvetisti muitakin asioita.

Tämä on se asia, joka pitäisi aina muistaa. Esimerkiksi Ässiä vastaan Jani Nieminen teki 0-1 -tilanteessa kaksi gamesaveria peräkkäin ja viisi minuuttia myöhemmin taululla oli 3-1 (disclaimer: en ole kellon kulusta ihan varma, että ei tuohon viiteen minuuttiin tarvitse tarttua). Ja siinä Blues sai iskettyä selkeästi jo tasoitusmaalista täysin lamaantuneen Ässäjoukkueen kanveesiin. Ratkaisu tuossa yksittäisessä pelissä oli Bluesin parempi maalivahtipeli ja henkinen valmius ottaa takaiskuja vastaan.

Hyvin asioita taas suoraksi vetämällä pelitapa on yksi kolmesta perusasiasta jääkiekossa pelaajien fyysisen kunnon/kestävyyden ja koko joukkueen henkisen puolen lisäksi - oletuksena se, että pelaajamateriaali ei vaikuta voimasuhteisiin, sen voisi melkein neljäntenä elementtinä laskea mukaan. Ja hyökkäyksiinlähdötkin on vain yksi osa pelitapaa. Lähdön jälkeen on keskialue ylitettävänä ja vielä siellä hyökkäyspäässäkin pitäisi se laukaisu saada aikaiseksi. Ja jossain kohdassa varmaan pitäisi puolustaakin, koska vastustajakin saa väistämättä kiekon haltuunsa ottelun aikana.

Sinäänsä on hyvin mielenkiintoista, että keskustelu pelitavoista hyvin pitkälti on kääntynyt juuri omalta alueelta poistulemiseen ja hyökkäykseenlähdön nopeuden kategorisointiin, vaikka maalit pelissä tehdään ihan toisessa päässä kenttää. Nämä on totta kai kaikki toisiaan korreloivia asioita, mutta aika vähän on analysoitu syitä siihen, miksi esim jotkut joukkueet tuntuvat "pörräävän nurkissa" ja toiset taas "ajaa suoraan maalille" - nämä on kaikki kuitenkin seurausta siitä, mitä joukkue on tehnyt edellä ja/tai miten vastustaja on reagoinut puolustuksessaan hyökkäävän joukkueen pelaamiseen.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
E kirjoitti:
Ja nopeimman halukkaan kanssa voin lyödä ison tuopin hallilla vetoa siitä, että tällä kaudella joko Aho vapautetaan tehtävästään tai Ahon valmentaessa kauden loppuun, Blues ei pelaa puolivälierissä. Marginaalit muiden pelitavaltaan sekaisin olevien liigajoukkueiden kesken on niin pieniä, että pienen takaportin jätän siihen, että sääleissä Blues saattaa esiintyä, vaikka Aho valmentaisikin koko kauden.

Kiinni veti. Jos Blues sijoittuu runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon tai menee sääleistä jatkoon, tarjoot bissen, muussa tapauksessa mä tarjoon.

Tiukalle se meni, mutta täytyy myöntää, että kerrankin olin jostain asiasta tuloksellisesti kiistatta väärässä. Tai no toisen kerran, jos lähtee jotain pilkkua viilaamaan, mutta edellisen kerran yliarvioin Bluesin Pellicansia vastaan välierissä, kun joukkue oli fyysisesti vain täysin loppu.

Onnea Juhaht:lle - koordinoidaan vedon lunastus joko nyt keväällä tai ensi kaudella hallilla, kun samaan aikaan satutaan peliin...

Ihan mielelläni tämän vedon kyllä hävisin, vaikka edelleenkin olen isosta kuvasta samaa mieltä kuin olin syksyllä. Ketjun aihetta on tätä enempää turha vääntää - antaa nyt kevään näyttää, mihin tästä jutusta nyt oikein on. Ja joka kerta Bluesin voitto todellakin maistuu - riippumatta sen tekijöistä.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Oma, pieni ja vähäpätöinen maailmani on täysi, kun tästä Jyväskylän juntista päästään eroon.... Puistattava henkilö, vastenmielinen valmentaja. Tack och adjö!

Onko jotain henkilökohtaista hampaankolossa? Käsittääkseni Aho on jääkiekkovalmentaja. Eikö niiden kuulukin olla mulkkuja?
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Onko jotain henkilökohtaista hampaankolossa? Käsittääkseni Aho on jääkiekkovalmentaja. Eikö niiden kuulukin olla mulkkuja?
Vaikken liikaa ole ehtinyt käydä peleissä, on oma näkemykseni pikku hiljaa kääntymässä E:n kannalle. Ehkä Aho ei kuitenkaan ole sopiva valmentaja tänne?

Mistä toisaalta vaihtoehto Aholle? Vaikea kuvitella Hirestä ratkaisua. Olisiko Lehteräkään vielä valmis liigaan? Jotenkin kuitenkin ajatus Lehterästä liigan valmentajana tuntuu varsin kiinnostavalta. Jotenkin näen hänellä hieman samoja mahdollisuuksia kuin mitä Hongalla oli aikoinaan nostaessaan Lehkosuon ykköseksi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aholla on diili täksi ja ensi kaudeksi, eikä potkuihin ole varaa. Ja mikä tärkeämpää, niihin ei ole syytä.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Aholla on diili täksi ja ensi kaudeksi, eikä potkuihin ole varaa. Ja mikä tärkeämpää, niihin ei ole syytä.
Ok. Vastaus tyhjensi keskustelun aika tehokkaasti. Miten näet Lehterän tulevaisuuden Bluesin organisaatiossa? Olisiko apuvalmentajana ensi kaudella?

Varmaa lienee, että paikkoja isommissa ympyröissä alkaa tulemaan viimeistään, jos voittavat toisen mestaruuden tällä kaudella A:ssa.
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos jollekin pitäisi antaa kenkää niin mieluiten sitten Aholalle eikä suinkaan Aholle. Tuosta pelaajamateriaalista on vaan vaikea saada revittyä enemmän irti. Monet johtavat pelaajat pelaavat jo hyvällä tasolla omaan taitotasoonsa nähden.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Jos jollekin pitäisi antaa kenkää niin mieluiten sitten Aholalle eikä suinkaan Aholle. Tuosta pelaajamateriaalista on vaan vaikea saada revittyä enemmän irti. Monet johtavat pelaajat pelaavat jo hyvällä tasolla omaan taitotasoonsa nähden.

Tästäkin on vähän jälkiviisastelua syyttää Aholaa. Odotuksiin nähden selkeimpiä alisuorittajia ovat joukkueessa Malmivaara ja Makkonen. Malmivaaran uskottiin tuovan joukkueeseen kokemusta ja jämäkkyyttä takalinjoille. Isona merIittinä pidettiin sitäkin, että miehellä on vyöllään kunnioitettava määrä mestaruuksia. En muista että täälläkään olisi hänen hankintaansa dissattu. Makkonen pelasi viime kaudella hyvin ja mikä tärkeintä, hänen kautensa oli nousujohteinen. Ansaitsi jatkosopparinsa peliesityksillään. Uskon kuitenkin että Makkonen parantaa otteitaan vielä tälläkin kaudella. Se ettei joukkueeseen hankita nyt täydennyksiä ei myöskään johdu Aholan saamattomuudesta vaan siitä ettei seuralla ole rahaa.

Lehterä olisi kyllä hyvä saada ensi kaudelle mukaan joukkueen valmennukseen vaikkapa samanlaisella diilillä kuin aikanaan tehtiin kaksikon Matikainen - Marjamäki kanssa eli ensimmäinen vuosi apuvalmentajana ja seuraavalle päävalmentajan pesti.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jollain tavalla pelaajamateriaalin taakse piiloutuminen on hieman liian helppo vastaus. Toki taitoa ja nimiä voisi aina olla enemmän. Kyllähän hyvä valmentaja toisaalta saa materiaalista irti huomattavasti enemmän kuin mitä yksittäisten pelaajien summa on. Esimerkkinä Kivi ja Ässät tai miksei Lehkosuo ja Honka tai Tirkkonen ja SaiPa. Onhan tuolla keskiverrosti ratkaisuihin kykeneviä pelaajia, kuten Hirso, Aaltonen, Gilliati, Talaja, Zamorsky... Lisäksi nuoret ovat saaneet valitettavan vähän aikaan/mahdollisuuksia Ahon alaisuudessa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllä mullakin on käyny mielessä että onkohan Aho ihan täysillä valoilla mukana tossa touhussa. Parin ottelua on kämitty siinä että hyvän ekan erän jälkeen on erätauolta palattu kesyinä lampaina. Tai sitten tullaan takki auki koko matsiin. Ihan täysin mulle ei ole myöskään avautunut Ahon peluuttaminen. Selkeästi Aholla on omat luottomiehensä jotka saa tehdä virheitä niin paljon kun huvittaa, mutta sitten muut pelaajat saattaa lentää poppariosastolle muutamasta virheestä. Aho on penkittänyt O'Connorin ja Rantakarin jotka on ollu hyviä ylivoimalla sillä seurauksella että sitten noissa matseissa YV-peli on yskähdelly kunnolla. Onhan se tavallaan äijämäistä näyttää kaapin paikka ja voi olla pitkässä juoksussa ihan hyvä ratkaisukin, mutta olen mä siitä huolimatta ihmetelly että miten siihen on varaa.

Jos jollekin pitäisi antaa kenkää niin mieluiten sitten Aholalle eikä suinkaan Aholle.
Mielestäni Honejsek on ollut ainoa täysi floppi hankinta Aholalta. Muutenhan noi pelaajat on ollu aika sitä tasoa mitä on odotettu ja esim. Kantola oli aika löytö. Lisäksi Sailiolle, Naaltoselle ja Korhoselle iskettiin try-outti käteen ennekuin saivat kunnon sopparin joka mielestäni osottaa Aholalta hyvää riskien hallintaa. Mutta paha sen Aholan on tyhjästä nyhjästä jos pelaaja-budjetissa ei ole montaa euroa jäljellä ja pelaaja X ei nyt halua tulla Espooseen alle markkinahintansa.

Tästäkin on vähän jälkiviisastelua syyttää Aholaa. Odotuksiin nähden selkeimpiä alisuorittajia ovat joukkueessa Malmivaara ja Makkonen.
Mä en ainakaan syytä kyllä noista Aholaa. Ihan selkeesti sekä Malmivaara että Makkonen on ollut koko ajana Ahon luottomiehiä joten kyllä hyvä GM rakentaa joukkuetaan valkun toiveiden mukaan.

Mutta ehdottomasti Bluesin suurin ongelma on se että meiltä puuttuu se peliätekevä kakkosentteri. Mielestäni se suurin ongelma pitäisi hoitaa ensiksi pois päiväjärjestyksestä ennenkuin ruvetaan miettimään kanattaako palkata vähäisillä rahoilla uutta valkkua.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Niin, siis kyllähän materiaali on aivan naurettavan kapea. Se on ollut tiedossa kokoajan. Jos nyt miettii, että alkuperäisestä rosterista kärkipelaajat, eli 1-2 ketjun ukot, Kantola (loukkaantunut) ja Honejsek (pitkäaikaissairas/sopimuksen purku) ovat poissa kokoonpanosta ja periaatteessa jo aiemmin ennen runkosarjan alkua Bluesinkin toimesta ilmoitettiin, että se Gretzky (Ahon suusta) tai kärkihyökkääjiä 1-2 kpl (Aholan suusta) puuttuvat rosterista, voisi periaatteessa todeta, että meillä on kahdesta ensimmäisestä ketjusta yksi läsnä. Tämähän auttamatta syö sitä ratkaisuvoimaa.

Syvyyspelaajaksi tryoutille pestattu Nico Aaltonen korvattiin Artem Iossafovilla, jotka varmastikin palkallisesti menevät melkolailla yksi yhteen, mutta ei Artem ole ns. ratkaisupelaaja ainakaan siten, että on ketjunsa 2. paras pelaaja. Ehkä kolmantena lenkkinä voisi ykkös- / kakkosketjussa toimia, kun osaa haistella aika hyvin paikkoja.

Jostain pitäisi sitä kärkiukkoa kaivaa ainakin 1 kpl sisään, että ei jouduttaisi peluuttamaan esim. Korhosta 2. ketjussa ja nykyistä 3. ketjua 3. ketjuna (olisi heittämällä liigan paras 4. ketju).
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Odotuksiin nähden selkeimpiä alisuorittajia ovat joukkueessa Malmivaara ja Makkonen. Malmivaaran uskottiin tuovan joukkueeseen kokemusta ja jämäkkyyttä takalinjoille.

Minusta Makkonen on pelannut juuri odotusarvojen mukaisesti. Malmivaara on pelannut heikosti, mutta silti hoitanut puolustuspelaamisen kohtalaisen hyvin. Ei ole miinuksilla kuten viisi muuta puolustajaa.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Minusta Makkonen on pelannut juuri odotusarvojen mukaisesti. Malmivaara on pelannut heikosti, mutta silti hoitanut puolustuspelaamisen kohtalaisen hyvin. Ei ole miinuksilla kuten viisi muuta puolustajaa.

Tarkoitin Malmivaaran otteita Bluesissa kaiken kaikkiaan. Toki hyvä huomio tuo, koska välillä tuntuu että saa aivan suhteettomasti lokaa kannattajilta. Näköjään aina pitää vain valita joku dissaamisen kohde ja nykyään se on Bluesissa selkeimmin Malmivaara. Makkonen on taantunut viime kaudesta, jolloin hän sai kohtuullisesti tehojakin aikaan. Erityisesti McRaen kanssa olivat varsin hyvä tutkapari kauden lopulla.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ranteet auki ja kaikille kenkää, runkosarjasta on pelattu melkein neljäsosa. Huomiona, että sarjassa kolmantena oleva joukkue on voittanut yhden vieraspelin ja toiseksi viimeisenä oleva joukkue on voittanut kaksi vieraspeliä ja kaikki paitsi yhden kotipelin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös