Jos EI Liigaan, niin mitä sitten?!

  • 3 793
  • 16

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tällä hetkellä urheillulisuus ei kiinnosta juuri ketään KooKoosta puhuttaessa. On vain LIIGA ja sen jälkeen Liiga ja vielä kerran liiga...

Minusta KooKoo Liigaan -aiheesta on jo sanottu tarpeeksi ja kirjoittajilla näyttää olevan vaikeuksia keksiä mitään uutta näkökulmaa. Samaa jauhetaan väliin pyörittäen myllyä kiivaammin ja väliin rauhallisemmin. Kukaan ei tässä toivon ja epätoivon vuoristoradassa ja paniikkitunnelmassa edes yritä etsiä mitään uusia näkökulmia KooKoon tulevaisuuteen.

Näyttäsi että täällä ollaan sitä mieltä että Nousu tai Tuho. Eli kaikki olisi pantu peliin Liiganousun vuoksi ja mahdollinen kielteinen päätös olisi KooKoon kuolinkamppailun alkusoitto.

ONKO TOSIAAN NÄIN?

Näyttäisi siltä että ne, jotka väittävät KooKoon kaatuvan mahdolliseen kielteiseen päätökseen ovat niitä, jotka ovat kokeneet 2005 edustusjoukkuelopetusajan. Heille mahdollinen Liigan porttien pitäminen suljettuna KooKoolta merkitsee samaa kuin vuosi 2005. Mutta elämmekö varmasti uudelleen tuota vuotta 2005 vai ollaanko nykypäivässä?

Mitä jos KooKoolla onkin varasuunnitelma? Olisiko tämä mahdottomuus? Siis sellainen suunnitelma-aihio, jolla on varustauduttu jatkamaan vaikkei Liiga KooKoota huolisikaan. Eikö tämä olisi viisautta tilanteessa, jossa mikään ei ole varmaa? Siis tässä tarkoitan muuta suunnitelmaa kuin edustusjoukkueen alasajo.

Entä me katsojat, kannattajat ja jääkiekon seuraajat? Emmekö me halua muuta kuin Liiga tai Kuolema? Tämä Liiganousumahdollisuus on nyt niin ajankohtainen että monen mielessä asiat ovat kovin mustavalkoisia, mutta elämää saattaa olla vielä parin kuukaudenkin päästä ja jääkiekkoakin saattaisi olla mukava seurata.

Moni saattaa ajatella että parempi sitten ajaa KooKooedustus alas, jos sinne Liigaan ei kelpuuteta, koska sinne ei sitten kelpuuteta koskaan. Ja päättää siirtyä seuraamaan pelkkää juniorikiekkoa, jossa KooKoo menestyy kohtalaisesti. Mutta kuinka kauan junnukiekkoa jaksetaan pyörittää hyvällä tasolla jos edustusjoukkuetta ei enää ole? En tunne juniorikiekkoa kovin hyvin, joten onkin aihetta kysyä että onko jollain seuralla huippujunnuja vanhemmissa ikäluokissa vaikkei sillä ole minkäänlaista edustusjoukkuetta miehissä?

Mutta jos siis Liiga ei KooKoota hyväksy niin mitä voisi olla tehtävissä edustusjoukkueen säilyttämiseksi?

Jos päätös on kielteinen KooKoolle niin oletetaan että se on kielteinen monta vuotta eteenpäin kenelle tahansa kunnes tulee joku mullistus. Emmekö voisi elää tämän ajan yli jollain keinolla siis edelleen nauttien miesten edustusjoukkueen pelistä?

Nopeasti neuvottelut käyntiin SaiPan kanssa? Lainailusopimuskuvioita Pelicansin suuntaan? Siis vihattua farmihommaa. Mutta onhan tuota farmia pyöritetty maailmalla vuosikymmeniä. Mutta jos vaihtoehdot ovat lopettaminen tai Farmisopimus niin onko pakko valita lopettaminen?

Uskoisin että KooKoon johdossa on jonkinlaisia varasuunnitelmia tähän vaikeaan tilanteeseen. Ja toivoisin että pettymyksen hieman laannuttua voitaisiin jatkaa tavalla tai toisella. Niinhän tehtiin 2005 ja siitä ollaan tultu näin pitkälle. Tosin silloin pelastustiimi tuli kai enimmäkseen aiemman KooKoo -johdon ulkopuolelta, mutta tuli kuitenkin.

Toivon että tämä ketju jää lyhyeksi ja KooKoo pääsee sinne suureen ja mahtavaan Liigaan, mutta etenkin toivon, että Sumulaaksossa saadaan jatkossakin käydä katsomassa miesten edustusjoukkueen pelejä.
 
Jos Liiga-paikkaa ei tule yleisömäärät ja kiinnostavuus tulevat romahtamaan sille tasolle mitä ne olivat ennen, kunnes Jouni Frimodig otti lankat käsiinsä ja loi ihan mukavanlaisen buumin, joka kulminoituu näinä päivinä. Vaikea nähdä, että nykyinen kulurakenne kestäisi sitä, että tulot puolittuisivat ja mikä olisi sitten toimiston halu jatkaa omaa tekemistään? On aika vittumaista olla uppoavan laivan miehistössä.

Jos KooKoosta tulee joskus jonkin SaiPan tai Pelsujen farmi, niin tulen ensiksi virtsaamaan KooKoon pelipaidan päälle ja sen jälkeen polttamaan sen KooKoon toimiston edessä. Hyi helvetti! Joku roti sentään pitää olla.

Itselläni on sellainen fiilis, että jos nyt matto vedetään jalkojen alta, tarvitsen mä hetken aikaa ilman hokia. En tiedä miten pystyisin nyt käsittelemään sen asian, että meitä kusetettiin ihan vitusti. Ottaisin sen helvetin henkilökohtaisesti.
 
Suosikkijoukkue
KK
Taas uusi ketju "samasta aiheesta". Eikö noista jo olevilla olevista (Liigan puolella ketju Kookoo Liigaan kaudelle 2015-2016", Mestiksen puolella ketjut "Liiga sulkeutuu taas - mihin menet Mestis" ja "Liigaan haluavien seurojen "auditointi" ja siihen liittyvä "napina"" sekä KooKoon omalta puoleta "KooKoo liigalisenssi-watch – kohta pamahtaa..." olisi voinut keksiä, mihin ko. viestin tunget? Toki olisit voinut laittaa ketjun nimellä "KooKoo kaudella 2015-2016 ennakko-odotukset", niin ketjuun olisi voinut tulla pitkin talvea kaikkea kivaa mietteitä tulevasta, tapahtui sitten mitä vain.

Toki kaikki tietää, mitä tapahtuu, jos KooKoo ei Liigaan nouse. Mestis joka tapauksessa näivettyy näivettymistään eikä tunnelin päässä näy valoa. Toinen vaihtoehto on juurikin farmiksi alkaminen. Itse en ainakaan enään Mestiksen tai Liigan pelejä ala seuraamaan, jos kielteinen päätös nyt tulee. Alan keskittymään enemmän NHL:ään ja Jokerien matseja voi sitten käydä paikan päällä katsomassa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
KooKoo voi periaatteessa jatkaa Mestiksessä, mutta on selvää, että budjettia ja toiminnan tavoitteita pitää radikaalisti tarkistaa uudelleen - alaspäin. Eli näen tämän tavoitteellisen Frimodig-Välimaa ajan KooKoon päättyvän siihen kertalaakista, jos KooKoo ei liigapaikkaa saa. En rehellisesti näe muuta vaihtoehtoa, vaikka Pat tästä ei innostukaan. Kaikki tietävät millainen Mestis on elinympäristönä seuralle, joka yrittää ylläpitää tavoitteita ja kiinnostusta alueella.

Yleisökeskiarvo tulee tippumaan tavoitteettomassa neppailussa takaisin jopa sinne alle 1000 katsojan tasolle. Samassa suhteessa menee alas yritysten tuki ja pidemmällä aikavälillä imu junioireihin. Samassa lajin ykkösasema valuu jollekin muulle lajille, esimerkiksi koripallo voisi nyt kerätä yleisen nosteen kautta itselleen hyvän paikallisen buustin.

Näivettyminen olisi edessä varmuudella, mutta seura ei toki välttämättä heti lopeta. Kerran on tämä näivetys jo koettu ja itse en enää toista halua kokea. Koko laji menee itsellä ainakin hetkeksi pannaan, ehkä änäriä lukuunottamatta... pitää puntaroita hetki tilannetta, jos näin käy.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
kyllähän silloin liigan katteettomat lupaukset myös lopettaa monet sponsori sopimukset. Ehkä suomi-sarja voisi olla oikea taso harrastekiekolle ja samalla tulisi derby kookoo-65 (vai mikä Se kupu nykyään on). Winter Classic derby matsi joka talvi pesiskentällä ja 20000 katsojaa. Tulevaisuus on kirkas
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Taas uusi ketju "samasta aiheesta". Eikö noista jo olevilla olevista (Liigan puolella ketju Kookoo Liigaan kaudelle 2015-2016", Mestiksen puolella ketjut "Liiga sulkeutuu taas - mihin menet Mestis" ja "Liigaan haluavien seurojen "auditointi" ja siihen liittyvä "napina"" sekä KooKoon omalta puoleta "KooKoo liigalisenssi-watch – kohta pamahtaa..." olisi voinut keksiä, mihin ko. viestin tunget? Toki olisit voinut laittaa ketjun nimellä "KooKoo kaudella 2015-2016 ennakko-odotukset", niin ketjuun olisi voinut tulla pitkin talvea kaikkea kivaa mietteitä tulevasta, tapahtui sitten mitä vain.

Vastaus kysymykseesi on jo aloitusviestini alussa. Kaikki mainitsemasi ketjut jauhavat samaa eestaas ja ympäri. On aina selvempää otsikoida selvästi, jolloin viisaimmat kirjottajat tajuavat lukea otsikon ja kirjoittaa sen mukaisesti. Juuri tähän pyrin tämä ketjun aloittamisella.

On äärettömän raskasta lukea sekaivia ketjuja jossa jonkin otsikon alle kirjoitetaan sitten ihan kaikkea mahdollista. Näitähän täällä riittää.

Tähän ketjuun mieluumin ei Rannisto sitä, saunaseura tätä, Liigan tarpeet tuota ja muuta hömppää ketä... Siis Mitä jos EI Liigaan...
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
No anna nyt porukan vapasti ruotia Rannistoa ja liigaa, kestä vielä pari päivää maksimissaan. Sitten voidaan siirtää kaikki keskustelu ilman jäsentelyä tähän ketjuun. Sitä ennen ainakin itse jatkan lisennin vahtimista ja oikeastaan tarpeen mukaan tämän ketjun voisi nimetä uudelleen tyyliin "Niin mitä sitten?".

Mutta se on totta, että kysymys ei sitten ole pelkästään KooKoosta vaan vaikutukset palautuvat koko Mestikselle - erityisesti TUTOn ja Jukureiden suuntaan, ja pidemmällä aikavälillä Joensuunkin suuntaan, koska sielläkin on edelleen potentiaalia pitkällä aikavälillä. Jollei KooKoo nyt pääse, niin ei se ole realismia muillekaan.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eipä juuri mitään. Ei näitä juupas eipäs melkein ehkä kohta mutta ei kuitenkaan juttuja kukaan selväjärkinen jaksa seurata eikä tervejärkiset kiekkoihmiset jaksa enää painaa hommia näiden takia. Kiekkoilu näivettyy Kouvolassa juurikin tälle Suomisarja tasolle. Yhdenlainen unelma on kuopattu. Seuraan sitten NHL:ssä näitä Suomen toivoja ketä sinne ilmestyy jos ilmestyy. Kyllä meiän kuntokiekolle riittää nykyinenkin kaukalo, mediapentagonikaan ei olisi ollut ihan välttämätön, mutta onhan se mahtavaa pelata sellaisen möhkäleen alla. Vielä kun joku tulis näyttään niitä hidastuksia tuonne lepakkovuoroille...
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SaPKo voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. Hokki voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. Peliitat voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. "Jos me ei olla suuria, me ei olla mitään" - asenne ei kyllä lupaa mitenkään pitkää tulevaisuutta, riippumatta siitä saadaanko liigapaikka vai ei.
 
SaPKo voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. Hokki voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. Peliitat voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. "Jos me ei olla suuria, me ei olla mitään" - asenne ei kyllä lupaa mitenkään pitkää tulevaisuutta, riippumatta siitä saadaanko liigapaikka vai ei.
Mistä löydät motivoituneet työntekijät seuralle, jossa ei voida enää mennä pidemmälle? Niinhän se menee, että valot sammuvat KooKoon toimistolla ja tämä kausi on jäähyväiskausi, jos hommat tosiaankin kusevat. Suurin osa tuttavistani on vannonnut lopettavansa koko Suomi-kiekon katsomisen, jos KooKoota ei nosteta ylöspäin, kuten se kuuluisi nostaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SaPKo voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. Hokki voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi. Peliitat voi pelata Mestistä ilman mahdollisuutta liiganousuun, mutta KooKoo ei voi.

Poimintoja tämän kauden yleisökeskiarvoista:

KooKoo 1938
Hokki 753
SaPKo 719
Peliitat 564

Joopa joo. Kyllä varmaan KooKoo voisi myös tulevaisuudessa pelata mestistä ilman nousumahdollisuutta 500-800 katsojan yleisökeskiarvolla eli toiminnassa mentäisiin taas yli kymmenen vuotta taaksepäin samalle tasolle kuin liigan ensimmäisen sulkemisen jälkeen. Tätäkö ihan oikeasti toivot? Samoin kuin KKtigin kohdalla lähes kaikki tuttavani ovat kertoneet lopettavansa Suomi-kiekon seuraamisen, jos KooKoolta vedetään nyt matto alta. Sinua saattaa kiinnostaa puhtaan farmisarjan seuraaminen, mutta minua ei. Kyllä tämä on osaltani jäähyväiskausi, jos KooKoo joutuu nyt oikeusmurhan uhriksi. Toivon todella, että KooKoo lopettaa nyt edustusjoukkueensa, jos saunaporukka evää KooKoolta liigapaikan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En toivo KooKoolle mitään muuta kuin menestystä aina ja ikuisesti. Toivon että KooKoo jatkaa olemassaoloaan riippumatta siitä mikä päätös liigan suunnalta tulee.

Joo mutta toivottavasti nyt kuitenkin hahmotat mitä kielteinen päätös merkitsisi KooKoolle. Vaikka edustusjoukkue nyt siten jatkaisikin mestiksessä tai Suomisarjassa niin kyllähän silloin siirryttäisiin ammattimaisuudesta täysin amatööripohjalle. KooKoo menettäisi kertaheitolla Kouvolan ykkösjoukkueen aseman ja muut lajit menisivät suosiossa jääkiekon ohi. Onhan tämä nyt kaiken kaikkiaan aivan käsittämätöntä, että herrojen Tomi Virkkunen, Kimmo Rannisto, Risto Korpela, Matti Nurminen ja Reijo Paajanen käsissä on KooKoon tulevaisuus.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jos liigapaikkaa ei tule, niin hyviä vaihtoehtoja ei juuri ole.

Teoriassa voitaisiin hakea vaikka KHL-paikkaa tai edessä on edustusjoukkueen toiminnan lopettaminen.

Juuri ketään ei kiinnosta katsoa panoksettomia Mestis-otteluita tämän jälkeen. Yrityksiä ei kiinnosta sponsoroida enää. Ja KooKoon johtoa ei varmasti kiinnosta enää jatkaa, kun ei ole mitään tavoiteltavaa.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voidaan nähdä melkoinen tyhjennys myynti jos päätös on kielteinen. Mitäpä myö enää niillä Rajaloilla ja kumppaneilla tehdään kun voi ottaa omat pojat vaikka A-junnuista ja rahoilla koittaa maksaa investoinnit takaisin ettei jäädä kenellekään velkaa ennen hautajaisia.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoolla seuraava kotiottelu keskiviikkona LeKiä vastaan. Jos saunaporukka ilmoittaa keskiviikkoaamuna krapuloissaan, että muuten kaikki oli ok, mutta todettiin tuossa saunan lauteilla, että KooKoo ei tuo mitään lisäarvoa liigaan, joten sen vuoksi joudumme eväämään teiltä liigapaikan, niin siinä tapauksessa kannattaisi lyödä hanskat tiskiin saman tien ja lähettää vaikka KooKoo-65 pelaamaan LeKiä vastaan. Olisi kyllä aika mielenkiintoista nähdä mille tasolle yleisömäärät romahtaisivat Rännistön poppoon mahdollisen kielteisen päätöksen jälkeen.

Onhan tässä toki vielä toivoa jäljellä. Auditointiporukasta Risto Korpela ja Reijo Paajanen ovat Kouvolan kokoluokkaa olevilta paikkakunnilta, joten jotenkin luotan näihin hemmoihin. Risto Korpela on jopa käynyt pelaamassa liigaa Kouvolassa HPK:n riveissä. Toki voihan Risto Korpelalla olla huonojakin muistoja KooKoosta, koska KooKoo aikoinaan nappasi liigapaikan HPK:n sijaan 80-luvun lopulla. Kimmo Rannisto on ilmeisesti stadista, mutta onko kellään mitään tietoa näiden Matti Nurmisen ja Tomi Virkkusen taustoista. Kimmo Rannistoon jotenkin luotan näistä veljistä kaikkein vähiten ja häneltä voi nyt odottaa ihan mitä tahansa.
 

mmr1979

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiTi, Puhti, HC KSNK, ValKi, KooKoo, MaxMen, AaKoo
Nurminen ja Rannisto puhtaasti talousihmisiä, jotka suorittaneet MBA-tutkinnon iskän rahoilla (?!?) - muut jääkiekkoihmisiä... Ja tämä Virkkunen on siis Tommi Virkkunen joka on myös Kärppien hallituksen puheenjohtaja... Luulisin, että nuo jääkiekkomiehet ovat KooKoota nostamassa ja talousäijille, kun on näytetty hyvät paperit, niin päätös on myöntävä !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös