F.C. Barcelona 2013–2014 – Neymarin Euroopan valloitus

  • 130 710
  • 565

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kiitos Valladolid! Kaikki taas omissa käsissä, käsittämätöntä kyllä, mutta tämä on ollut sellainen kausi, että mitä vain voi näemmä tapahtua.

Ja heti Barca-leiriin hyviä uutisia "finaaliviikkojen" ensimmäisestä ottelusta. Todellakin, nyt on sitten mestaruus omissa käsissä. Vaikka viime päivinä La Ligassa onkin nähty kaikki mahdolliset yllätykset mitä normaalisti ei pysty kuvittelemaan edes elokuvassa nähtäväksi, Elcheen ei Barca kaadu. Ei vaan voi kaatua. No jos kaatuu ja tulee pistemenetys niin eipä kyllä mestaruutta ansaitsekaan, piste. Voitto Elchesta ja saadaan täysin käsittämättömän upea finaali Camp Noulle kauden päätteeksi. Ja samalla myös mahdollisuus ottaa Atleticosta revanssi Champions Leaguen tappiolle.

Ps. Ei pitäisi manata, mutta jotenkin kaikki nämä viimeisten viikkojen tapahtumat huomioiden en pitäisi enää suurenakaan ihmeenä vaikka Real tuolta vielä nousisi sittenkin mestariksi. Miettikääpä tätä. Malaga yllättää Atleticon, Real voittaa Vigon ja Barca voittaa Elchen. Päätöskierroksella Madrid voittaa Espanyolin, Barca johtaa Atleticoa 1-0, mutta vieraat tasoittaa yliajalla 1-1:een ja...

Sarjatilanne ennen kahta viimeistä kierrosta:

1. Atl.Madrid - 36 ottelua, 88 pistettä, maaliero + 51
2. Barcelona - 36 ottelua, 85 pistettä, maaliero + 67
3. Real Madrid - 36 ottelua, 84 pistettä, maaliero + 66

Jäljellä olevat ottelut ja joukkueiden ed. kohtaaminen La Ligassa:

Atl.Madrid-Malaga (11.5) 4.1.2014 MAL-ATL 0-1
FC Barcelona-Atl.Madrid (18.5) 11.1.2014 ATL-FCB 0-0

Elche-FC Barcelona (11.5) 5.1.2014 FCB-ELC 4-0
FC Barcelona-Atl.Madrid (18.5) 11.1.2014 ATL-FCB 0-0

Celta Vigo-Real Madrid (11.5) 6.1.2014 RMA-CVG 3-0
Real Madrid-Espanyol (18.5) 12.1.2014 ESP-RMA 0-1
 
Viimeksi muokattu:

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Näyttää vahvasti siltä, että Barca vie sittenkin La Ligan tällä kaudella.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Näyttää vahvasti siltä, että Barca vie sittenkin La Ligan tällä kaudella.

Näin tässä valitettavasti käy, mutta onnea vain Barca-faneille. Joka tapauksessa nyt on menossa ensimmäinen edes vähän mielenkiintoinen La Liga -kausi miesmuistiin. Kolme joukkuetta taistellut mestaruudesta ja vuorotellen yksi on ollut se suurin suosikki. Loppumetreillä on tapahtunut erittäin paljon yllättäviä pistemenetyksiä vuorotellen, jolloin tilanne on elänyt jatkuvasti. Tällainen liigan pitäisikin olla, eikä se peruskaava, jossa joko real tai barca on varmistanut mestaruutensa 5 kierrosta ennen päätöstä.

Mutta en usko Ticon venyvän tasuriin päätöskierroksella, vaikka voittaneekin tämän viikonlopun pelinsä. Viimeisessä pelissä on niin isot panokset, että Barca vie, Atletico tekee Atleticot ja odottaa 20 vuotta seuraavaa mahdollisuuttaan.
 

DELPHiON

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Barcelona, Penguins
Barcelona tulossa ensi kesänä Helsinkiin pelaamaan harkkamatsin: http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/laliga/uutiset.shtml/2014/05/1891618/fc-barcelona-saapuu-kesalla-helsinkiin Hataria ovat vielä tiedojyväset asiasta, mutta HJK:ta povaavat vastustajaksi.

Talvella liikkui huhu tästä ja silloin vastustajaksi povattiin Liverpoolia. Eli uutena Super Matchina olisi tämä pari. Oli kuka tahansa vastassa, niin pakko saada liput ja mennä paikan päälle katsastamaan!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Talvella liikkui huhu tästä ja silloin vastustajaksi povattiin Liverpoolia. Eli uutena Super Matchina olisi tämä pari. Oli kuka tahansa vastassa, niin pakko saada liput ja mennä paikan päälle katsastamaan!

HJK vastustajana ei kyllä paljoa herättäisi kiinnostusta, olisihan Liverpool huomattavasti parempi vaihtoehto, jo ihan pelinkin kannalta. Katsotaan, miten tilanne kehittyy, mutta luulisi kohta puoliin tulevan jo enemmän faktoihinkin perustuvaa tietoa...?
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Mulla oli vahva käsitys, että Spurs olisi tulossa Uefalonaa vastaan?
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
HJK pelaa Barcelonaa vastaan Olympiastadionilla 9.8. Mielummin näitä katsoo kotimaisia vastaan pelattavan kun teflon-matseja viihdebrändien kesken.

Hieno juttu!

Niin ja Tottenham pelaa Celticia vastaan Stadikalla myös. Alunperin tuossa piti olla Leverkusen toisen jenginä, mutta järjestäjä vaihtoi jengin Hyypiän saatua potkut.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tokihan Stadikalle yritetään päästä jos tuo toteutuu, vaikka MM-kisoissa pitkälle menneitä pelaajia luultavasti tosiaan vielä lepuutetaan. Nuoremmille mahdollisuus sitten, ja siinä saattaa olla hyvä mahdollisuus nähdä livenä sellaisia pelaajia, jotka eivät ole niin tuttuja.

Mistä tulikin mieleeni Barca B. Täytyy myöntää, että tänä vuonna on ollut niin paljon muutakin mietittävää, että heidän otteidensa seuraaminen on jäänyt vähälle, mutta kurkkasinpa nyt sarjataulukon, joka on äärimmäisen mielenkiintoinen. Paitsi että tuo poppoo olisi nousijan paikalla viisi kierrosta ennen loppua (noustahan he eivät tietenkään voi, mutta kuitenkin), niin sarja on äärimmäisen tasainen. Madridin farmijengi on 15 pistettä jäljessä - putoajan paikalla. Joku tulee voittamaan tuon sarjan melko pienellä pistemäärällä jo moni jengi tulee putoamaan todella korkealla pistemäärällä. Sarjataulukko tässä: Classificació de Lliga (Linkki vie FC Barcelonan kotisivuille Lliga Adelanten sarjataulukkoon.)

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran Miniestadille eksyin paikan päälle kaudella 2007-8. Silloin Barca B oli kaksi tai kolme sarjaporrasta alempana ja penkin päässä oli muuan Pep Guardiola.

Huomenna iso peli Elcheä vastaan! Erikoista mutta totta. Katsotaan, miten Tata ja pojat keräävät itsensä tilanteessa, missä he (ainakin julkisuuteen annetuissa lausunnoissa) kerran jo luovuttivat. Jos ja kun voitto tulee, ensi viikon Atleti-kohtaaminen jäänee aikakirjoihin tavalla tai toisella.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Etukäteen jo hieman myötähäpeä puskee pintaan, kun stadikalla tullee olemaan enemmän suomalaisia Barca-faneja mitä siellä on suomalaisia HJK-faneja... Noh, minkäs teet. Toivottavasti sieltä Barcakin tuo ykkösukkoja kentälle, eikä pelkkiä reservimiehiä.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kuka tätä La Ligan mestaruustaistelua ohjaa, Hitchcock? Tarantino?

Barca tuhertaa 0-0 tasurin Elchen vieraana, hyvästi mestaruustaistelu. Ja paskat, Madridin duolle ei mestaruus kelpaa joten Barcan vierastasuri osoittautuukin tärkeäksi pisteeksi. Atletico 1-1 tasapeliin kotonaan Malagaa vastaan ja Real häviää vieraissa Celtalle 0-2. Viikon päästä Camp Noulla siis huikea finaali edessä. Barcalle vain voitto riittää mestaruuteen, Atletico on voitolla / tasapelillä mestari.

Etukäteen jo hieman myötähäpeä puskee pintaan, kun stadikalla tullee olemaan enemmän suomalaisia Barca-faneja mitä siellä on suomalaisia HJK-faneja... Noh, minkäs teet. Toivottavasti sieltä Barcakin tuo ykkösukkoja kentälle, eikä pelkkiä reservimiehiä.

No on sulla ongelmat, vai että myötähäpeää. Mulla taas tuotti suurta myötähäpeää tää sun kommenttisi.
 

Sambody

Jäsen
On kyllä käsittämätöntä miten nyt parhaat espanjalais joukkueet kyntävät omassa liigassa. Barcan pelillinen alamäki toki alkoi jo tovi sitten, mutta kumma kyllä toinen jätti Real myös ui varsin syvissä vesissä tuloksien osalta tällä hetkellä. Nyt myös loppusuoralla Pedrojen jengillä alemmuuskompleksi pakottaa antamaan vielä Barcelonalle mahdollisuuden, mutta tämä nyt oli odotettavissa. No toivottavasti Barca hoitaa liigapytyn himaan Camp Noulla vaikka toki Atleticon hieno kausikin sen kruunun ansaitsisi. Toisaalta omasta puolestani saavat kruunata kautensa pyyhkimällä Madridin ykkösjengillä nurmea Lissabonin illassa.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Eipä vielä kuukausi-pari sitten olisi arvannut, että tämä tasainen kamppailu tiivistyy siihen, kuka onnistuu loppumetreillä olemaan vähiten huono. Tämä on niin omituista, että pari päivää sitten se tuli jopa uniin: näin unen, jossa kolme kärkijoukkuetta sähläsivät ristiin niin paljon pistemenetyksiä, että Osasunasta tuli mestari.

No, tämä skenaario ei sentään (enää!) voi toteutua. Kaikesta huolimatta siis erittäin hieno peli edessä lauantaina - ilmeisesti aiemmasta tiedosta poiketen siis Barca-Atleti la klo 19 Suomen aikaa. Eihän sitä ihan joka vuosi tapahdu, että viimeisellä kierroksella vastakkain olevat kaksi joukkuetta suoraan ratkaisevat mestaruuden. Silloin olen joko ruudun ääressä tai Camp Noulla, ja toivotaan että se vähiten huono tänä vuonna nyt sitten kaikesta huolimatta olisi FC Barcelona. Pedrot saavat kyllä ihan mielellään sitten lohdutukseksi hoitaa herkkusieniliigan seuraavana viikonloppuna ja olla se vähiten huono Madridin joukkue siinäkin kilpailussa.

Edit: Ja Luis Enrique tosiaan todennäköisen tulevan sopparinsa kunniaksi kaatoi valkoiset, kuten aiemmin toivoin. Sehän saisi tulla tavaksi ensi vuonna. On tuohon viimeiseen peliin huomattavasti mukavampi lähteä, kun tietää, että sinne ei mestaruus enää voin mennä.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No niin, lippu peliin ja lennolle laukussa. Toivotaan parasta ja ainakin yritetään kannustaa parhaan mukaan.

Mitäs ennakkoanalyyseja kollegoilla olisi ennen lauantaita? Patjamiesten puolustus- ja maalivahtipeli on tunnetusti timantinkovaa, joten nyt pitäisi jostain löytyä Barcelonan hyökkäyspeliin lisää mielikuvitusta ja ennen kaikkea tappajanvaistoa ratkaisuhetkillä, koska pari maalia pitäisi luultavasti tehdä. Elcheä vastaan oli melko surkeasta tuloksesta huolimatta nähtävissä joitain aika hyviäkin elementtejä nimenomaan monipuolisuudesta, mutta liikaa ei voi kehua kun tulos oli nolla maalia. Heitän yllätyskortin kehiin ja sanon, että laitapakeilta odotetaan tämän kauden normaalitasoa parempaa suoritusta jos pyttyä halutaan nostella pelin jälkeen.
 

Soolo

Jäsen
No niin, lippu peliin ja lennolle laukussa. Toivotaan parasta ja ainakin yritetään kannustaa parhaan mukaan.

Hienoa, toivotaan että siellä on pelin jälkeen isot bileet pystyssä. Sehän tosin sitten vaatii voittoa, mutta kaikki on mahdollista Atleticon kantaessa isot paineet niskassaan. Aika jännää on, vielä on mahdollisuus pelastaa kausi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tulee Ronaldolla itku, kun Messille tullaan maksamaan kohtalaista liksaa uuden sopparin takia. €20 miljoonaa netto + €5 miljoonaa mahdollisia bonuksia per kausi. Uusi sopimus ulottuu vuodelle 2019 asti. Mitä helvettiä?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kiitos Soolo, sitä todellakin toivotaan! Tavallaan altavastaajina lähdetään, vaikka tietysti paineet ovat seurojen kokoerosta huolimatta jossain määrin Atleticolla. Toivoa antaa se, että kuusi viimeistä liigakohtaamista Camp Noulla on ollut selkeitä kotivoittoja. Tälläkin kaudella kotikentällä pelejä on hallittu, vaikka tuloksena on vain tasureita. Jos tällä kertaa tuhlattaisiin yksi huippupaikka vähemmän tai Atleticon tuurikenkäisy kolmestakympistä ei leijailisi ylämummoon, kuten CL-kotipelissä.

Tänään tullut tieto muuten kertoo, että Piquen ja Alban lisäksi Neymar olisi - tämän ketjun otsikon kunniaksi - pelikunnossa huomenna. Saapa nähdä, aloittaako heistä kukaan. Ehkä Pique, jos kuntopohja on riittävällä tasolla. Vaikka kritiikkiä joskus ansiostakin on Neymarille tullut, olisihan se hieno tarina jos tulisi vaihdosta kehiin ja heittäisi voittomaalin pelin lopulla. Sopisi minulle. Mutta ihan sama vaikka menisi Pinton avauspotkusta Busquetsin takapuolen kautta, kunhan voitto tulee.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Tulee Ronaldolla itku, kun Messille tullaan maksamaan kohtalaista liksaa uuden sopparin takia. €20 miljoonaa netto + €5 miljoonaa mahdollisia bonuksia per kausi. Uusi sopimus ulottuu vuodelle 2019 asti. Mitä helvettiä?

Hienoa, että tämä saaga saatiin nyt päätökseen ja voidaan unohtaa nämä päättömät huhut Messin lähdöstä. Nyt sitten odotetaan, koska Kristiina taas ilmoittaa olevansa unhappy Madridissa ;)
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Nyt sitten odotetaan, koska Kristiina taas ilmoittaa olevansa unhappy Madridissa ;)
Minua huvittaisi melko paljon huonomman Ronaldon siirto Man Cityyn (jolla riittäisi valuutta palkkoihin), jolloin kahta maailman ylimielisintä seuraa ja niiden kusipäisiä faneja vituttaisi. Se toinen on siis manure...
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Olipa yllätys. 1-1 tasuri ja sekin johtoasemasta. Ei tullut mestaruutta ei. Joku voisi sanoa vittumaisella äänellä, että aika lähellä se oli ja aika paljon saitte mahdollisuuksia. Aivan käsittämättömän paskalle kaudelle todella paskamainen loppu.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Niin siinä kävi sitten, että Pinto maalissa ja Tatan munattomuus maksoivat mestaruuden. Olipahan taas aivan käsittämättömät vaihdot Tatalta. Vaikka ollaan takaa-ajoasemmasa mies ottaa loukkaantuneen Busin tilalle umpisurkean Songin hyökkäävän pelaajan sijaan ja jatkaa samalla taktiikalla loppuun asti vaikka pitäisi nostaa pelaajia ylemmäs. Piquen sentään tajusi lopussa nostaa ylös sentteriksi, vai oliko pelaajien oma päätös? Samoin Pedro olisi pitänyt jättää kentälle ja vaihtaa Neymar jonkun puolustavamman pelaajan tilalle. Ja miksi Xavi tuli niin myöhään kentälle? Ja minkä ihmeen takia tällä kaudella laitapakit ovat ottaneet vastustajan parhaat pääpelaajat kulmissa Piquen ja Busin sijaan? Onneksi ensi kaudella ei tarvitse enää katsoa tämän muniinpuhaltelijan touhuja, kun Enrique ottaa ohjat.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Aivan turha analysoida tätä yhtä peliä sen enempää. Tämähän oli vain pienoiskoossa koko kauden kuva. Heikosti organisoitu joukkue, jonka puolustus- ja maalivahtipelaaminen olivat ala-arvoisella tasolla. Jos huippujoukkueen topparina häärää koko kauden esim. Javier Mascherano, niin mitä muuta voi odottaa, kuin että erikoistilanteista heilahtaa maaleja omiin.

Tata Martino ei kyennyt tuomaan ja uudistamaan menneisyydessä elänyttä joukkuetta nykypäivään, vaan Pepin haamu eli edelleen vahvasti kaikessa mukana. Martino oli tekemättömän paikan edessä. Pelitapa oli jo päätetty aiemmin ja korkeimman johdon puolesta hoettiin jatkuvasti, että näin täytyy pelata, koska Pepin aikana pelattiin sillä tavalla. Futis menee eteenpäin ja se vaatii, että pelitapaa uudistetaan ja pelin virtauksiin reagoidaan. Muut joukkueet ovat oppineet pelaamaan Barcelonan parhaat avut pois ja parhaiten tämän näkee Leo Messin pelaamisessa. Messi on maailman paras pelaaja, mutta tällä kaudella näytti siltä, että Messi taistelee jatkuvasti tuulimyllyjä vastaan.

Nyt on aika kääntää sivua ja päästää irti joukkueen ehkä hienoimmasta aikakaudesta, mikäli uutta menestystä aiotaan saavuttaa. Puyol, Valdes ja moni muu kaiken voittanut pelaaja tulee jättämään seuran ja valmennus menee uusiksi. Toivon todella, että Enrique saa mahdollisuuden peluuttaa joukkuettaan haluamalla tavalla ja hän saa sellaisia pelaajia, joita hän kokee tarvitsevansa joukkueeseen.

Tämä kausi oli pettymys, siitä ei pääse mihinkään, mutta tästä tappiosta voidaan ammentaa uusi nousu, jos asioita aletaan taas tehdä oikein.

Kohti ensi kauden koitoksia siis.
 

Jindebyne

Jäsen
Toivon todella, että Enrique saa mahdollisuuden peluuttaa joukkuettaan haluamalla tavalla ja hän saa sellaisia pelaajia, joita hän kokee tarvitsevansa joukkueeseen.

Ilman sarvia ja hampaita kyselen, että millaista futista Enrique peluutti Celtassa? Tulokset sarjataulukon perusteella ovat olleen joukkueelle yläkanttiin.

Romassa ollessaan miehestä jäi valmentaja todella sekava kuva, eikä punaista lankaa löytynyt koko kauden aikana, minkä johdosta kokeilu jäikin kauden mittaiseksi.

Kova testi varmasti Enriquelle; profiloituuko ns."huippuvalmentajaksi" vai onko tulevaisuus pienempien seurojen nostamisessa ylempään keskikastiin.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ilman sarvia ja hampaita kyselen, että millaista futista Enrique peluutti Celtassa? Tulokset sarjataulukon perusteella ovat olleen joukkueelle yläkanttiin.

Romassa ollessaan miehestä jäi valmentaja todella sekava kuva, eikä punaista lankaa löytynyt koko kauden aikana, minkä johdosta kokeilu jäikin kauden mittaiseksi.

Kova testi varmasti Enriquelle; profiloituuko ns."huippuvalmentajaksi" vai onko tulevaisuus pienempien seurojen nostamisessa ylempään keskikastiin.

Celtan pelejä ei ole tullut seurattua kuin muutama tällä kaudella, mutta pelisysteeminä on ollut pääosin 4-3-3 eli samanlainen, mitä Barcelonallakin. Roman ajoista en muista, mutta silloin Enrique oli varsin kokematon ja ehkäpä italialainen futiskulttuuri ei ollut paras paikka lähteä opettelemaan päävalmentajan hommia, kun ottaa huomioon kulttuurierot pelitavallisesti ja muutenkin. Italiassa tykätään enemmän puolustusvoittoisesta pelityylistä, Espanjassa hyökkäysvoittoisesta karroikoidusti sanoen.

Tottahan on, että kyseessä on melko kokematon valmentaja, jolla ei ole merkittäviä meriittejä valmennustehtävissä. Barcelonassa ollaan viime vuosina annettu tällaisille mahdollisuuksia Pepin ja Titon muodossa ja nähtäväksihän jää, että onnistuuko Enrique tehtävässään. Tata oli toisenlainen vaihtoehto, mutta hän ei kyennyt ajamaan omia ajatuksiaan parhaalla mahdollisella tavalla käytäntöön.

Barcelonassa on nyt uuden sivun kääntäminen edessä ja tulevaisuus tulee kertomaan, että oliko Enrique oikea henkilö johtamaan tätä retkeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös