AC/DC – maailman paras rockbändi

  • 262 591
  • 1 322

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jatkoilmoitus merkannee että bändillä on jo melko pitkälle menneitä suunnitelmia uuden musiikin tekemisestä ja kiertueesta koska Malcolmin sairaus ei niille stoppia pistänyt. Muutenhan suunnitelmia olisi vain siirretty eteenpäin.

Studioaikaa on buukattu kuusi viikkoa, eli sama määrä kuin kahden edellisen levyn purkittamisessa. Eli materiaali on valmiina ja sen ovat tehneet veljekset. Malcolmin sairauden vakavuudesta liikkuu paljon tietoja, viimeisin kuva/havainto hänestä on tammikuulta. Toivottavasti tätä ei tehdä kiirellä sen vuoksi, että on Malcolmin viimeinen sauma kuulla ja kommentoida materiaalia. Toivottavasti hänen tilanansa paranee, oli se mitä oli. On kuitenkin hienoa saada lisää Young/Young materiaalia.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Bändi, henkilökunta ja rahtikontit ovat saapuneet Vancouveriin. Kuvahavaintoja on jo kaikista muista jäsenistä paitsi (yllätys yllätys) Phill Rudd:sta. Hommat siis etenevät kuten Brian on kertonut.

Isoin uutinen tässä on kuitenkin se, että yhdessä kuvassa Angus istuskelee yhdessä Stevie Youngin kanssa. Eli tämän perusteella voisi siis olettaa että Stevie Young sijaistaa Malcolmia levyn ja mahdollisen kiertueen osalta. Hienoa että pesti pysyy suvussa ja Stevie on tosiaan kerran aikaisemmin ollut bändissä vuonna 1988 tuuraamassa Malcolmia Pohjois-Amerikan kiertueen ajan.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Bändi, henkilökunta ja rahtikontit ovat saapuneet Vancouveriin. Kuvahavaintoja on jo kaikista muista jäsenistä paitsi (yllätys yllätys) Phill Rudd:sta. Hommat siis etenevät kuten Brian on kertonut..

Ilmeisesti Rudd on ollut tavallaan kaikista eniten vastaan bändin jatkoa Black Icen jälkeen ja muutenkin Ruddillakin ollut välillä AC/DC-aikanaan omat kuvionsa. Vaikk Phil on ainoa ja oikea AC/DC-kannuttaja, niin Chris Sladesta itse pidin ysärin alussa. Varsin raskaskätinen tahdittaja ja sopi omalla tavallaan bändiin. Soittipahan Slade hetken ajanjakson Uriah Heepissä. Tiedä sitten mitä mies nykyään tekee, mutta siinä olisi hyvä stuntti Ruddin tilalle, mutta eiköhän vanha kunnon Rudd rööki suussa saada takomaan peruskomppia nyt ja vastaisuudessa patteriston taakse.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ilmeisesti Rudd on ollut tavallaan kaikista eniten vastaan bändin jatkoa Black Icen jälkeen ja muutenkin Ruddillakin ollut välillä AC/DC-aikanaan omat kuvionsa.

Ilmeisesti jotain vääntöä oli myös ennen Black Ice projektia, koska hän oli bändin virallisilta FB sivuilta ennen äänityksiä poistettuna jäsenistöstä. Ja mistä me toisaalta tiedämme kuka siellä on nyt kannuissa. Rudd näkyy mediassa aivan minimaalisesti, Black Ice levyn ja kiertueen aikanakin taisi antaa kolmessa vuodessa pyöreät nolla haastattelua, nimmareita kävi jakamassa.

Brian Johnson sanoi Black Ice kiertueen loppupuolella, että hän jää eläkkeelle, mutta se oli juurikin Malcolm Young joka sanoi hänelle että ei muuten käy. Valitettavasti Malcolm vain joutui jättämään tämän levyn välistä, mutta tätäkin taustaa vasten on hienoa, että bändi rullaa eteenpäin ja tekee vielä tämän yhden levyn. Se on selvästi se mitä Malcolm on toivonut.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Vaikk Phil on ainoa ja oikea AC/DC-kannuttaja, niin Chris Sladesta itse pidin ysärin alussa. Varsin raskaskätinen tahdittaja ja sopi omalla tavallaan bändiin. Soittipahan Slade hetken ajanjakson Uriah Heepissä. Tiedä sitten mitä mies nykyään tekee, mutta siinä olisi hyvä stuntti Ruddin tilalle,

Tähän liittyen, Chris Slade hiljattain kommentoi Malcolm Youngin sairastumista ja ylisti tätä kitaristina.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Tähän liittyen, Chris Slade hiljattain kommentoi Malcolm Youngin sairastumista ja ylisti tätä kitaristina.

Erittäin hyvin sanottu tuo "Malcolmin kitarointi oli kuin metronomin tikitystä" - siinä oli rumpalin hyvä ratsastaa rytmiaallon korkeimmalla harjalla.
Just eilen tuli katseltua dvd:ltä vanhaa livekeikkaa, jossa Chris Slade oli rumpalina kalju hiestä kiiltäen - varsinkin Heatseekerissä oli sellaista voimaa ja raivoa, että harvemmin on moista saanut nähdä/kuulla.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
varsinkin Heatseekerissä oli sellaista voimaa ja raivoa, että harvemmin on moista saanut nähdä/kuulla.

Ihan totta, Sladen tymäkät lyönnit ja muutenkin energinen meininki patteriston takana sopii tuohon yleiskuvaan, vaikka esim. Rudd ei eleettömyydessään rumpalina Sladelle häviä yhtään. Kumpikin hienoja rumpaleita AC/DC-historiassa.

Sen sijaan AC/DC:n kasariaikoina rummutuksista vastannut stuntti-rumpali Simon Wrightista ei ole mitään nimenomaan AC/DC:ssä niin mairittelevaa muisteltavaa. Dio-yhtyeessähän Wright oli hienoilla levyillä mukana kannuttamassa itse hevimestarin bändissä, mutta AC/DC-aikakautenaan Wright soitti soundillisesti surkeissa ja muutenkin yhtyeen keskinkertaisimmissa levyissä eli Fly On The Wallilla ja Blow Up Your Videolla. Toki, ei Wrightissa sinänsä teknisesti mitään häiritsevää ole, Simon sattui vain kehnoon aikaan komppiyhtyeeseen. Varsinkin Fly On The Wallin rummut ovat kuin kotona kattiloita löisi kyökissä ja yleissoundi on muutenkin häiritsevän konemaisen muovinen ja käsitelty. Hetkensä silläkin levyllä 3-4 erittäin hyvällä biisillä, ei siinä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Slade on kyllä asiallinen kaveri, pidin hänen tuomasta uudesta potkusta tekemiseen Razors Edge aikana. Osa biiseistä menee melkein yli, mutta mielestäni pysyy kuitenkin rajan oikealla puolella, Liveä on aina mukava kuunnella.

Nyt myös Rudd on bongattu Vancouverissa, eli Malcolmia lukuunottamatta on pakka koossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei siinä Phil Ruddin mielipiteet paina. Tämä on Young-veljesten bändi ja olet joko mukana tai et. Mutta, mutta: onko Stevie Youngin pesti virallistettu missään rytkikitaristin paikalle?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hienoa ja nöyrää AC/DC-filosofiaa korostaa juurikin vähän kuin tuo Ruddin tapaus tietyllä tapaa, että kukaan ei bändissä ole toista merkittävämpi ja bändin parasta ajatellaan aivan joka asiassa ihan haastatteluista alkaen. Olet AC/DC:ssä töissä siinä missä muutkin, hoidat leiviskäsi ja that`s it. Myös entisten AC/DC-jäsenten myönteiset tarinoinnit bändistä jälkeenpäin kertovat tästä, vaikka aikanaan ovea olisi tylysti näytetty. Rock-historia tuntee yhtyeitä, jossa jäsenet ovat kasvaneet jo hyvissä ajoin itse yhtyettä isommaksi ja lopputulokset ovat kaikkien tiedossa. Okei, Dave Evans oli tapaus sinänsä, mutta hän ei AC/DC:ssä menestynytkään.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Brian Johsonin leiri on nyt virallisesti vahvistanut, että Stevie hoitaa kitarat. Studiosta ja erityisesti Anguksesta on tullut julki nippu uusia kuvia. Ja Johnsonin kerrotaan sanoneen, että viisi biisiä on nyt purkissa - aika hyvin alle kahden viikon äänityksien jälkeen.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Levy on purkissa

Taas kerran se vei vain kuusi viikko ja levy on purkissa, tehokasta porukkaa kerrassaan. Studio oli buukattu kolmeksi kuukaudeksi, mutta lopulta kuusi viikkoa riitti ja väliin mahtui lyhyt taukokin ainakin Brianin osalta, kun hän oli ajelemassa kilpaa. Bändin jäsenet ovat jo hajautuneet ympäriinsä Vancouverista ja tavaroita on lastattu takaisin rekkoihin studiosta. Tämän enempää tietoja ei tilanteesta ole, joten nyt voi vain odotella. Black Ice ilmoitettiin muistaakseni elokuussa ja julkaisu oli lokauussa, joten jotain sen tyylistä tässä voisi taas mennä.

On toisaalta niin valitettavaa odotella AC/DC levyä ilman Malcolmia, mutta samalla odotan kyllä levyä suurella innolla ja onhan ne biisit kuitenkin veljesten rustaamia. Eiköhän Stevie Young myös hoida ruutunsa ihan kunnialla. Malcolmin tilasta ei ole tippaakaan uutta tietoa, toisaalta tämä linjaus on hyvin tunnusomaista bändille ja tuskin sieltä mitään uutta tietoa tuleekaan. Odotellaan siis uutisia levystä ja mahdollisesta kiertueesta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Message from Brian Brian Johnson Racing

Eli Brian on nyt vahvistanut bändin lähtevän kiertueelle loppuvuodesta. Onkohan Malin vointi parantunut niin paljoa, että olisi soittokunnossa? Vai lähteekö Stevie tuuraajaksi myös kiertueelle?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tuskin on Mal mukana, hänen tilansa on ilmeisen vakava. Huhut ovat epämääräisiä, mutta siitä on puhuttu ettei hän enää voi koskaan kiertueelle lähteä. Toivottavasti hänen tilansa on kuitenkin paras mahdollinen ja ei voi toivoa hänelle kun kaikkea hyvää, idoli itselle jo ikuisuuden ajan kuitenkin. Lisäksi jos Mal olisi oletettavasti kiertuekunnossa loppuvuonna, niin ei levyä olisi nyt äänitetty ilman häntä. Mutta innolla odotan uutta levyä ja kiertuetta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäli bändi ensi kesänä maahamme rantautuu niin keikkapaikka lienee Hämeenlinna.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nopeaa toimintaa eittämättä. Vaikkei olennainen osa AC/DC-musaa eli Mal Young ollut mukana, niin luotto on edelleen vahva bändin tekemään musaan. AC/DC:n kohdalla musiikilliset toiveet tulevasta levystä voidaan aina heittää romukoppaan, koska tiedossa on ollut jo se reilut neljä vuosikymmentä se, että millaista musaa kultakin levyltä voidaan odotella. Toki, jos/kun levy jää bändin levytykselliseksi joutsenlauluksi, niin tottakai toivon sitä tuttua sekä turvallista ytimekästä, timanttista ja juurevaa uran päättävää AC/DC-levyä, sellaista mistä bändin on aina tunnistanut, jopa kehnoina Fly On The Wallin aikoina.
 

SgtMarkov

Jäsen
Brian on näköjään ajatellut uudelle kiekolle nimeksi Man Down. Olisikohan tässä jonkunlaista kunnianosoitusta Malcolmia kohtaan..? Aika huolestuttavalta kuulosti uutiset Malin tilasta. Mies on edelleen sairaalassa ja kundeilla sormet ristissä, että sieltä vielä noustaisiin.

Joka tapauksessa odotukset on korkealla ja uskon tulevan lätyn kuulostavan juuri AC/DC:ltä, vaikka se kuuluisa Gretsch Jet Firebird onkin hiljentynyt, toivottavasti ei kuitenkaan lopullisesti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuoden odottamattomin albumi lienee Phil Ruddin elokuun lopussa ilmestyvä Head Job soolo. Maistiainen ei ole pelkästään millisekunnin tarkkaa rumpukomppia vaan mukan myös laulu, kitara ja basso jolla vedetään varsin mukavankuuloista hard rockia.

linkki Classic Rock lehteen
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vuoden odottamattomin albumi lienee Phil Ruddin elokuun lopussa ilmestyvä Head Job soolo

Onneksi pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Olin juuri tulossa itsekin linkittelemään tätä uutista tänne ja pakko sanoa, että lupaavalta klassiselta rock`n roll boogielta kuulostaa. Ennakkoon voisi luulla, että kun Phil Rudd julkaisee soololevyn, niin levy sisältäisi palttiarallaa 45 minuuttia pelkkää peruskomppia peruskompin mestarilta, mutta kas laulu, kitara ja bassokin on sisällytetty levyyn. Toki tutustihan tuo Repo Man käynnistyy, peruskompilla tottakai. Jostain High Voltagen ja War Machinen välimaastoista on tuo kitarariffi perujaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihan kuin Motorhead ilman vitosvaihdetta. Ei ensimmäistäkään koukkua kyllä repomiehessä. Vähän niinkuin kalastuksessakin, pyyntimiehet on eri kuin saamamiehet.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan kuin Motorhead ilman vitosvaihdetta. Ei ensimmäistäkään koukkua kyllä repomiehessä. Vähän niinkuin kalastuksessakin, pyyntimiehet on eri kuin saamamiehet.

Samaa olin tulossa kirjoittamaan. Erittäin Motörheadmäistä meininkiä. Yksi riffi koko saatanan biisissä!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Rumpalillamme on asiaa loudwiren sivuilla: AC/DC's Phil Rudd: We'll All Have to be Dead Before It Stops

Bändin tilanteesta mestari kommentoi nasevasti: “we’ll probably all have to be dead before it stops."

Jutteleepa Rudd myös neljän päivän päästä julkaistavasta Head Job-soololevystään, jonka sisällöstä tuskin tarvitsee erikseen alkaa pähkäilemään, että minkälaista musiikkia ko. soittokunta on purkittanut. Yrittäkääpä saada lievästä röökin polttamasta aussi-murteesta selvää.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Phil vaikuttaa kyllä hieman menneen "kukkuu", kaverihan on ollut hyvin hillitty ja julkisuutta välttelevä koko paluunsa ajan 1995 alkaen. Ne haastattelut mitä on aiemmin antanut tänä aikana ovat olleet hyvin erilaisia kuin nämä tuoreet haastattelut ja kun mielessä on vielä tuorehko tuomio ruohosta, niin ennusmerkit eivät lupaa hyvää.

Tässä kun on taustalla hänen 80-luvun alun burnout, jolloin homma lähti kai ihan lapasesta monella tapaa ja potkuthan siitä silloin pamahti. Mutta toivottavasti on homma kasassa ja kiertue sujuu hyvin, on kuitenkin hyvin outoa kun Rudd tekee promoa. Malcolmia ei sivuttu tässäkään, mutta Brian muutama viikko sitten totesi että Malcolm on edelleen sairaalahoidossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös