Maalivahdit kaudella 2013–2014

  • 21 818
  • 88
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
No ny on veskari! Ny o veskari, jonka aikana ei koko ajan tarvi miettiä, että miks toi maali on koko ajan tyhjänä. Ny o veskari, jonka maalin taakse mennessä ei tartte aina käydä nitropurkilla. Metsola hiuksista vittuun.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Oli kyllä loistava debyytti Chiodolta ! Ekassa erässä esitti todella nopeita ja sähäköitä liikkeitä tilanteessa missä Blues pääsi kokeilemaan useamman kerran peräkkäin reboundeista maalia. Ei tainnut sylkeä kiekkoja juurikaan eteensä ja sitten kaiken kruununa tuo mailapelaaminen joka on sitten ollut se Metsolan kaikkein suurin kompastuskivi.

Metsola on ollut maalissa hyvä mutta eilen oli jostain syystä koko pelin ajan levollinen olo pitkästä aikaa, jotenkin olin aistivinani että tämä ei koskenut vain minua tv:n ääressä vaan myös koko Tapparan puolustusta...
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Enää ei tarvitse spekuloida

Olin Espoossa katsomassa matsin ja tuon matsin perusteella Tapparalla on nyt kaksi loistavaa maalivahtia. Andy oli itse varmuus. Eleetöntä toimintaa ilman mitään ylipelaamista tai hötkyilyä.
Nyt Tapparalla taitaa olla aidosti Maalivahtien kilpailutilanne
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eihän tästä kauaa ole, kun oliko se juuri Tapparan molarivalmentaja, joka sanoi että ei maalivahdin pelitahti ole fyysisesti mitenkään raskasta. Pystyisivät pelaamaan vaikka kaikki pelit helposti.

Jaksamisen kanssa ongelmia saattaa sitten olla lähinnä henkisellä tasolla. Miten motivoitua aina samalla rutiinilla kaikkiin otteluihin ja miten kestää pudotuspeleissä henkistä painetta.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Koskahan Tapparalla muuten on ollut sarjan paras veskari? Oisko ollu Kamppuri joskus 30 v. sitten.

En sano, että pitäisi edes olla, mutta tärkeä elementtihän se on. Tappara on pelannut vinaaleissa 4 kertaa viimeisen 14 vuoden aikana, ja 2 kertaa niissä on tullu takkiin kenties isoimpana syynä vastustajan sarjan paras veska.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Koskahan Tapparalla muuten on ollut sarjan paras veskari? Oisko ollu Kamppuri joskus 30 v. sitten.

En sano, että pitäisi edes olla, mutta tärkeä elementtihän se on. Tappara on pelannut vinaaleissa 4 kertaa viimeisen 14 vuoden aikana, ja 2 kertaa niissä on tullu takkiin kenties isoimpana syynä vastustajan sarjan paras veska.

Jussi Markkanen taisi olla ainakin hyvin lähellä sitä, tai ainakaan silloin Tappara ei kaatunut millään tavalla maalivahtipeliin. 2002 ja 2013 valitettavasti voidaan spekuloida muutakin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koskahan Tapparalla muuten on ollut sarjan paras veskari?
Vastataan hieman kierteellä, että keväällä 2003 Lehto oli sarjan paras maalivahti.

Tosiaan Lehtoa ei varmasti pidetty parhaana sitä ennen eikä edes sen jälkeen. Muiden joukkueiden mestarimaalivahdeista Miika Wiikman on voittanut kannun olematta lähelläkään liigan parhaan maalivahdin asemaa.

Mitä yritän sanoa on se, että huonolla maalivahdilla ei voi menestyä, mutta onnistuvan maalivahdin ei tarvitse olla millään kriteerillä paras. Riittää että pelaa tarpeeksi hyvin oikealla hetkellä. Maalivahtipelin toimiminen on kiinni koko joukkueen suorituksesta. Siksi hyväkin maalivahti voi flopata ja "vain vähän keskinkertaista parempi" onnistua.

Jatketaan spekulointia: keväällä 2002 Tappara olisi voittanut 100% varmuudella, jos maalivahdit olisivat vaihtaneet päätyjä. Viime keväästä en olisi ihan varma, vaikka todennäköisyys päinvastaiseen lopputulokseen olisi ehkä kasvanut...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Viime keväästä en olisi ihan varma, vaikka todennäköisyys päinvastaiseen lopputulokseen olisi ehkä kasvanut...

Tuskinpa olisi Raanta siinä pommituksessa enempää voittoja tuonut, yleinen peli-ilme oli jokaisessa Porin ottelussa aivan liian vaisu. MM-höntsissä nähtiin, että Raantakin on tavallinen kuolevainen, kun laukauksia alkoi oikeasti sadella ja trafiikkia tuli maalille. Keväällä tuntui vähän siltä että Raannasta on tullut jok mörkö Tapparan hyökkääjille kun kiekkoa ei välillä meinattu toimittaa maalille lainkaan. Toki pitää antaa krediittiä Ässä-puolustukselle, mutta silti minusta Ässät voitti mestaruuden koska oli skoutannut Metsolan paremmin kuin Tappara Raannan, koska CC ja Barkov loukkaantuivat ja koska Tappara ei tehnyt paikoista maalia viidennessä pelissä.(eli vähän kehuja Raannalle kuitenkin)
 

susi

Jäsen
Metsolan kokoon ja pelityylin liittyvien heikkouksien lisäksi on kaveri nyt viime aikoina alkanut haparoida jo ihan perustorjunnoissa. Tälläkin viikolla kainaloiden alta etc on sellaiset 4 maalia mennyt sisään jotka nyt olisi ihan perustorjunnoilla olleet otettavissa. Paremmalla maalivahtipelillä molemmat pelit olisi voitettu.

...

Tuota älytöntä ylipelaamista mitä Metsola harrastaa ei voi mitenkään perustella pienellä koolla.

...

Ja se voi tarkoittaa sellaisten ratkaisujen tekemistä joiden tuloksena ainakin mahdollisesti joku muu kuin Metsola on se viimeinen lukko Tapparan maalilla 7. finaalipelissä.

Helvetin ärsyttävää olla aina oikeassa. Se ennustamani 7. finaalipeli pelataan mutta Tapparalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin laittaa sulanut Metsola maalille. Chiodo ei koskaan aitoa mahdollisuutta saanut, kiitos jääräpäisen maalivahtipeluutuksen. Kärpillä taas kakkosveska ratkaisemassa mestaruutta.

Ihmettelen että kuka tuossa Metsolassa jotain oikein näkee. Omasta mielestäni surkein ykkösveska joka on Tapparassa pelannu tässä 20 vuoden sisällä. Mokasi jo yhden mestaruuden, tekeekö vielä saman uudelleen? Eiköhän se Tappara-ura ollut tässä.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Chiodo ei kyllä mitenkään vakuuttanut kaikissa pelaamissaan peleissä. Oli hyviäkin joukossa, mutta itselle jäi sellainen kuva että esim. sivuttaisliikkeessä on niin paljon Metsolaa jäljessä ettei mitenkään olisi kyennyt tätä haastamaan taistelussa ykkösveskarin paikasta. Ajatus lienee kuitenkin ollut valmennuksella se että Metsolalle hommataan oikeasti kirittäjä ja kilpailija (koska valmennuksen luotto Hetenyihin meni ilmiselvästi jo ennen sarjan alkua), mutta ei kalliilla hinnalla. Chiodosta ei nyt siihen ollut.

Metsolalla lienee nykyään ihan hyvä soppari Tapparaan, eli jos halutaan tuulettaa veskariosastoa niin samalla pelaajabudjettiakin täytyy nostaa ensi kaudelle. Mutta kyllä se mielestäni pitäisi tehdä, kävi tänään miten kävi. Omissa haaveissa maalilla torjuu ensi kaudella Harri Säteri, tietämättä mitään miehen tulevan kauden suunnitelmista.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ei hyvää päivää, mitä vuodatusta.
Metsolan syytäkö nyt on se, että parempi joukkue voittaa pelejä ?
Entäs jos pelaa tänään huippupelin ja ratkaisee mestaruuden ?

Puolueettomasti otteluita seuranneena, asiat nyt vaan on niin että Kärpät on kahdessa viime pelissä ollut selkeästi parempi joukkue.
Sitten taas toisaalta, Metsola on ainakin yhden finaalipeleistä voittanut Tapparalle, muusta joukkueesta huolimatta.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Tärkeimmillä hetkillä, kolmessa viimeisessä pelissä, Tappara teki yhteensä kolme maalia kolmeen peliin. Vastaavasti Tappara päästi yhteensä kuusi maalia kolmeen peliin, eli hävisi keskimäärin 1-2. Metsolan VOI löytää syylliseksi tappioon, kun pelejä tarkastellaan ns. yksittäisten tilanteiden kautta. Oma maali viidennessä pelissä, kroppa kiinni tolppaan niin tilanne ok. Pari maalia kuudennessa pelissä ilman maski, periaatteessa torjuttavissa. Yksi kauden parhaista peleistä seitsemännessä pelissä, mutta yksi laukaus selän taakse.

Sitten kun tilannetta tarkastellaan kokonaisuutena niin kuin pitääkin tarkastella kun joukkuelajista on kysymys, tullaan nimenomaan tuohon kolmen viimeisimmän pelin keskimääräiseen tulokseen 1-2. Kolmeen peliin kolme tehtyä on Tapparan tasoisen joukkueen hyökkäykseltä liian vähän. Edelleen se on katsantokannasta kiinni, että haluaako pitää siitä teesistä kiinni, että vaikeampaa on playoffeissa maaleja tehdä kuin yleensä, mutta silloin kun ei onnistuta tekemään kolmeen peliin kolmea maalia enempää, se on joukkueen tappio.

Peli on raadollista. Olet sankari tai luopio. Vuoden takaiset haamut tulevat kummittelemaan kaikkien päähän. Mutta tällä kaudella ei hävitty Metsolaan, vaan Metsola antoi joukkueelle mahdollisuuden. Joukkue ei ollut valmis sitä, tai pikemminkin niitä, mahdollisuuksia hyödyntämään.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taisi muuten voittomaali ottaa aika sopivan kimmokkeen Puistolan lavasta. Nousi sopivasti Metsolan kainaloon kulman ollessa melko pieni. Puistola pelasi Aaltosen pieneen kulmaan ja Metsola ei saanut pidettyä kainaloaan kiinni. Jos hakemalla hakee, niin maalivahdin virhe, mutta Metsola piti Tapparan niin monta kertaa voiton syrjässä kiinni 5., 6. ja 7. pelissä, että raukkamaista olisi häntä syyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös