KalPa kaudella 2013–2014

  • 947 850
  • 2 195

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Muutamia hajahuomioita aamutuimaan:
Eilen oli miellyttävää seurata varsinkin ykkösketjun kiekollista peliä. Ilomäki on perustyypiltään klassinen taitosentteri, jolla on edellytyksiä jakaa kiekkoa nopeille laitureille. Tällaisia pelaajia meillä ei ole ollut ainakaan viime aikoina liikaa. Kasperi Kapasen kanssa peli tuntuu toimivan ainakin tämän kauden mittakaavassa aika mukavasti. Jotenkin tästä tulee mieleen eräänlainen myöhempien aikojen Rusnak-Jokiharju -kaksikko. Valitettavasti vain ketjun kolmas lenkki on sitten tässä vaiheessa uraansa täysin kyvytön pelaamaan noin isoa roolia. Tehoja ei voi suuresti odottaa, jos yksi mies sohlailee kiekot hyökkäyspäässä jatkuvasti vastustajalle (lisätietoja voi kysyä Jukka Voutilaiselta). On kuitenkin hämmästyttävää huomata ilmiö, jossa kokenut pelaaja voi noin lyhyessä ajassa menettää "kaiken".

Pekka Virran paluu valmentajaksi aiheuttaa aikamoisen ristiriitaisia tunteita. Jos tarkoituksena on palata menneiden aikojen kiekonhallintapeliin, on muistettava, että siten pystytään pääsemään vain jollekin tietylle tasolle saakka. Hyökkäyspään kulmissa pörräämisellä on lähtökohtaisesti kaksi tarkoitusta: 1. estää vastustajaa pääsemästä kiekkoon ja hyökkäyksiin (puolustuksellinen toimenpide), 2. hankkia vastustajalle jäähy. Nyt kuitenkin tilanne on se, että SM-liigassa saa roikkua kiekottomissa pelaajissa esim. olympialaisiin verrattuna aikamoisen vapaasti ja pudotuspeleissä salliva linja menee vieläkin pidemmälle (lisätietoa voi kysyä Jyväskylästä). Tuoreessa muistissa on edelleen kalpalaisen kiekonhallintapelin täydellinen umpikuja vuosien 2009 ja 2010 pudotuspeleissä. Toki tässä nykytilanteessa esimerkiksi nelossija tuntuisi aikamoisen kovalta suoritukselta. Ja kannattajanahan se on (ainakin minun) annettava tuki päävalmentajalle - olipa siellä kuka tahansa.

Kolmas havainto oli se, etten voinut uskoa silmiäni, kun näin Körkön tekevän maalin. En edes muista milloin olisin nähnyt paikan päällä KalPan tekevän sellaisen tempun viimeksi. Vastaavasti kymmenen kertaa on tullut oltua paikan päällä todistamassa nollille jäämistä (28 pelissä). Ne ovat sellaisia ns. "ei-palkitsevia hommeleita" tässä harrastuksessa ne.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt kuitenkin tilanne on se, että SM-liigassa saa roikkua kiekottomissa pelaajissa esim. olympialaisiin verrattuna aikamoisen vapaasti ja pudotuspeleissä salliva linja menee vieläkin pidemmälle (lisätietoa voi kysyä Jyväskylästä).
Tämä on muuten kiakon kannalta todella huono juttu, jos pitää paikkansa. Ja ehkäpä pitää. Eilenkin tuli jostain tilanteesta aika helpostikin jäähy, mutta pari päivän selvää kahvaa jäi viheltämättä. Toisaalta läpiajotilanteissa taitaa tulla aina rankki koukkimisesta/huitomisesta jos vain puolustaja luistelee mailan mitan päässä hyökkääjästä.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On kuitenkin hämmästyttävää huomata ilmiö, jossa kokenut pelaaja voi noin lyhyessä ajassa menettää "kaiken".
On tullut jokunen ilta mietittyä pelin timmellyksessä millä ihmeellä esimerkiksi ex-ruiskut Lammassaari ja Kerman on maalinsa tehneet muinoin.

Kasperista tulee kyllä mieleen kausi jolloin Samille pelattiin kiekkoa vauhtiin hyökkäyssiniselle. Penkin takana taisi olla Virta, mutta kunnia mennee Killerille ja Ströballe.

Jossain vaiheessa ärsytti tuo mailahäirinnän salliminen kevättä kohti. Nyt tuntuu että on helvetin pitkä taival että ollaan taas sillä tasolla että voidaan puhua muustakin kuin runkosarjasta (Lisätietoja Turusta:)
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On tosi helppo perustella miksi Virta ei sovi ensi kauden KalPaan. Ihan yhtä helppo on perustella miks Raivo "Rami" Summanen, Pikkarainen tai se tai se tai se ei sovi. Tämähän on kuin seuraisi eduskunnan toimintaa. Niinkään ei keskitytä perustelemaan mikä on oikea vaihtoehto (koska se on vaikeaa), mutta hyvinkin ehdottomasti perustellaan missä voidaan mennä alamäkeen (koska se on helppoa).

Virrasta puhuminen on aivan eri tavalla relevanttia kuin muista puhuminen, koska hän on ainoa valmentajavaihtoehto, jonka kanssa seura varmasti neuvottelee, ja asia on yleisessä tiedossa (Kimmo Kapasen puheet). Siksi hänestä myös pitäisi puhua. On tosi helppoa mitätöidä toisten näkemyksiä asiaan, kun itse ei esitä mitään näkemyksiä.

Oikean vaihtoehdon hiffaaminen ja perusteleminen ovat todellakin vaikeita tehtäviä, koska Kapaset tekevät päätökset. Siksi nimien heittely voidaan nähdä turhanakin. KalPalla pitäisi olla urheilupuolelle(kin) kokonaisstrategia, jossa päävalmentajan valinta on vain yksi (vaikkakin tärkeä) osa. Kaikkein olennaisinta olisi, että valmentaja sopisi tuohon strategiaan kuin nenä päähän.

On ylellistä, että tiedämme edes jotain ("taitokiekko") Kapasten ajatuksista tulevaisuuden suhteen. Tiedämme kuitenkin liian vähän voidaksemme edes kunnolla spekuloida valmentajanimillä. Kuten olen moneen kertaan jankuttanut, seuralla pitäisi olla selkeä strategia, jonka tulisi olla yleisesti tiedossa. Nyt valmentajan valinta on tietysti täysin Kapasten näkemysten varassa.

Kykenevätkö Kapaset valitsemaan KalPalle oikeanlaisen valmentajan? Tämä on ydinkysymys. Jari Laukkanen -episodi oli niin surkea esitys, että en enää usko Kapasten kykyihin. Tai sanotaanko kauniisti, että näyttötaakka on nyt heillä. Puhumattakaan Laukkasen kyvyistä (ei Liiga-tasoa), suurin ongelma oli se, että hän oli pystysuunnan valmentajana täydellisen sopimaton seuran urheilupuolen muuhun linjaan, jos linjasta voidaan nykyään edes puhua. Linjattomuutta se on.
 
Viimeksi muokattu:

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eilen oli miellyttävää seurata varsinkin ykkösketjun kiekollista peliä. Ilomäki on perustyypiltään klassinen taitosentteri, jolla on edellytyksiä jakaa kiekkoa nopeille laitureille. Tällaisia pelaajia meillä ei ole ollut ainakaan viime aikoina liikaa. Kasperi Kapasen kanssa peli tuntuu toimivan ainakin tämän kauden mittakaavassa aika mukavasti. Jotenkin tästä tulee mieleen eräänlainen myöhempien aikojen Rusnak-Jokiharju -kaksikko.

Legendaarinen vertaus! Ilomäki todellakin on pelaajatyyppinä mainio. Ilomäki - Kapanen kaksikko voi oikein käytettynä (valmennettuna) olla huikea ase hyökkäyssuuntaan ensi kaudella. Varmaan heillä offensiivinen rooli kärkiketjuissa tulee olemaankin.

Molemmilla on sitten vakavia puutteita puolustuspelaamisessa. Kuinka kehittää sitä puolta oikealla tavalla offensiivisista rooleista huolimatta? Siinäpä valmennukselle purtavaa. Molempien kohdalla on aivan välttämätöntä (urien kannalta jopa ratkaisevaa?), että tässä vaiheessa keskitytään myös puolustuspelaamisen kehittämiseen.

Laine taisi pistää lauantaina pelin alkupuolella Kasperin alivoimaankin? Ihan oikein. Toistan taas itseäni, mutta minusta oli mahtavaa katsoa Kasperia lauantaina, kun valmentaja vaati, antoi palautetta ja selkeitä ohjeita. Tästähän on ollut puutetta koko alkukauden, ja Kasperi on pääosin flegmaattisena kikkaillut pelin ulkopuolella. Turhautuminen on ollut Kapasen tämän kauden teema. Lauantaina tuntui, että hän kasvoi pelaajana silmissä ottelun edetessä. Tässä nähdään konkreettisesti valmentajan vaikutus yksilöön hyvinkin pienellä aikavälillä. Se vaikutus on valtava.
 
Viimeksi muokattu:

G-dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toistan taas itseäni, mutta minusta oli mahtavaa katsoa Kasperia lauantaina, kun valmentaja vaati, antoi palautetta ja selkeitä ohjeita. Lauantaina tuntui, että hän kasvoi pelaajana silmissä ottelun edetessä. Tässä nähdään konkreettisesti valmentajan vaikutus yksilöön hyvinkin pienellä aikavälillä. Se vaikutus on valtava.

Pätkin surutta lainausta, älä pahastu. Onhan Anssi Laine Kassulle tuttu mies A-junnuista jo usean vuoden ajalta. Ehkä siksikin Kasperi oli nyt "kurissa", kun hän tiesi jo vanhastaan mitä valmentaja vaatii. Kokoonpanossa on paljon muitakin junnuja, joten pelityyli on sieltä tuttu. Nythän tässä tavallaan pelataan A-junioreiden sm-liigaa aikuisten tasolla.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onhan Anssi Laine Kassulle tuttu mies A-junnuista jo usean vuoden ajalta. Ehkä siksikin Kasperi oli nyt "kurissa", kun hän tiesi jo vanhastaan mitä valmentaja vaatii. Kokoonpanossa on paljon muitakin junnuja, joten pelityyli on sieltä tuttu. Nythän tässä tavallaan pelataan A-junioreiden sm-liigaa aikuisten tasolla.

Tämä on tietysti ihan totta, hyvä pointti. Kirjoittaessani tuosta valmentajan valtavasta vaikutuksesta yksilöön vertailin Lainetta Laukkaseen.

Tänään paperisen Savon Sanomien otteluennakossa Laine kommentoi:

Pelin rytmittäminen on illan avainteema. Haemme selkeyttä siihen, milloin peliä käännetään nopeasti ja koska taas odotetaan rauhassa viisikko ja hyökätään vasta sitten. Puolustaessa etsimme oikeaa rytmitystä kovan paineen lyömisen ja matalan trapin välille.

Eipä ole puoleentoista vuoteen näin syvällisiä ajatuksia KalPan päävalmentajan suusta kuulunutkaan. Sitä ennen Tuomas Tuokkola lähestyi peliä hyvin samaan tapaan kuin Laine. Hänkin puhui usein kaksivaiheisuudesta sekä hyökkäämisessä että puolustamisessa.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olisi näköjään pitänyt ottaa Laine valmentamaan edustusjoukkuetta jo aikaisin syksyllä, Laukkanen olisi voinut samalla harpata A-junnujen ruoriin. Ei olisi aiheuttanut kustannuksia lisää (ainakaan paljon). Tässä olisi tietysti uhrattu kaikki junnuissa pelaavat lupaukset, joten ehkä siinä syy miksi näin ei tehty ja hyvä niin.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Tänään oli oikeasti energinen, raikas ja yritteliäs joukkue kentällä. Johtuneeko parista Karhusta mutta minusta oli hyvä peli. Voitto maistuu, vaikka pitkäveto meni sen myötä munilleen.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään oli oikeasti energinen, raikas ja yritteliäs joukkue kentällä. Johtuneeko parista Karhusta mutta minusta oli hyvä peli. Voitto maistuu, vaikka pitkäveto meni sen myötä munilleen.
Nuo adjektiivit ovat syöpyneet pitkin kautta sanahelinänä otteluraporteissa. Tyydyn toteamaan että kentällä näkyi joukkue. Ei tietoakaan mistään päämäärättömästä luovuttamisesta. Raikas missä tahansa asianyhteydessä tuo mieleen alkukauden KalPan ja maskotin penkin takana, ehdotan että tämä raiskattu sana poistetaan käytöstä KalPa osiossa. Kiitos.

Lyytinen ja Seppälä! Huikeita!
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Eipä nuo Laukkasen potkut ole vaikuttaneet yleisömäärään mainittavasti. Tappara pelissä n.2800 ja nyt TPS pelissä n.2500 eli liikutaan aikalailla siellä luvuissa missä ennen potkuja. Kuten silloin aikasemmassa keskustelussa totesin niin peliesitykset ratkaisevat yleisömäärän ei valmentaja.
Jos Laukkanen oli se suuri saatana joka vei yleisömäärät HENKILÖNÄ alas niin silloin hänen ulostamisen olisi pitänyt näkyä selvästi yleisömäärässä positiivisesti muutamassa viimeisessä pelissä. Ainakin yli 3000:n selvästi.
Ja, vaikka ne potkut olis tullut aikasemmin, mutta tappiosarakkeeseen olisi tippunut edelleen merkintöjä samalla tahdilla niin ajankohdalla ei siinä tapauksessa olisi ollut merkitystä.
Olisi tietysti toivonut, että potkuilla olis ollut isompi vaikutus, mutta peliesitykset, voitot ja menestys ratkaisevat. Tästäkin eteenpäin. On se koutsi kuka tahansa. Näin se vaan on.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Eipä nuo Laukkasen potkut ole vaikuttaneet yleisömäärään mainittavasti....

Ehkä tämä ulostaminen tapahtui vähän liian myöhään, kun ei ole enää pitkään aikaan ollut mahdollisuutta sääleihin, tms. Jos Laukkasen potkut olisivat tulleet esim. joulu-tammikuussa, kun joukkueella oli vielä saumat pudotuspeleihin, niin uskon, että olisi vaikuttanut myös yleisömääriin.

Mutta äärimmäisen hieno asia on, että Laukkanen sai kenkää, ilmiselvästi hänen työkalunsa eivät riittäneet enää ja tämä asia vaikuttaa varmasti ensi kauteen. Ja mikä muutos oli joukkueen pelissä nähtävissä, kun "meriititön" Laine hyppäsi väliaikaisesti puikkoihin - ei se joukkuekaan enää uskonut Laukkasen kykyihin.
 
Viimeksi muokattu:

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kaikkien aikojen matalin pistesaldo 60 pelin SM-liigan historiassa on 56 pistettä. KalPa tekee tällä kaudella jälleen historiaa, kun se korkeintaan pääsee tasoihin tämän lukeman kanssa ja vähänpä uskaltaisin veikata, että tuon allekin jäädään. Myös sarjasijoitus 14 tällä kaudella 2013-2014 on nyt virallisesti lukittu ja se kuuluu Kalevan Pallolle. Ja toki kun kokonaisuudessaan mietitään, että kahdessa vuodessa on runkosarjan osalta tiputtu sijalta 1 sijalle 14, voisi kuvitella, että jossain on vähän menty metsään. No hei, aina ei voi voittaa.

Tämän illan peli oli kahden erän ajan ihan OK, mutta kolmannessa paletti alkoi levitä käsiin. Yritystä peliesityksessä riitti, mutta joukkueen nuoruus, kokemattomuus sekä viimeistelyn vaikeus tulevat väistämättä esille. Ei vaan riitä.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Ehkä tämä ulostaminen tapahtui vähän liian myöhään, kun ei ole enää pitkään aikaan ollut mahdollisuutta sääleihin, tms. Jos Laukkasen potkut olisivat tulleet esim. joulu-tammikuussa, kun joukkueella oli vielä saumat pudotuspeleihin, niin uskon, että olisi vaikuttanut myös yleisömääriin.

Mutta äärimmäisen hieno asia on, että Laukkanen sai kenkää, ilmiselvästi hänen työkalunsa eivät riittäneet enää ja tämä asia vaikuttaa varmasti ensi kauteen. Ja mikä muutos oli joukkueen pelissä nähtävissä, kun "meriititön" Laine hyppäsi väliaikaisesti puikkoihin - ei se joukkuekaan enää uskonut Laukkasen kykyihin.

Potkut tulivat liian myöhään. Siitä olen samaa mieltä. Yleisömäärän nouseminen olisi kuitenkin silloinkin vaatinut yksinkertaisesti voittoja. Pelkkä Jarin sivuun siirtäminen ei siihen olis riittänyt silloinkaan. Olisi se uusi valmentaja ollut kuka tahansa.
Ehkä tuossa Tappara pelissä oli se 200-300 enemmän potkujen ansiosta.
Siitä kyllä voi olla kaikinpuolin samaa mieltä, että Laukkasen kenkiminen oli hyvä asia.
Mutta siitä ei päästä mihinkään, että ensi kaudellakin niitä voittoja vaaditaan. Mikäli tappioita tulee samaa tahtia niin hallissa tulee olemaan se 2500 möllöttämässä on siellä penkin takana vaikka Bill Cosby.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaikkien aikojen matalin pistesaldo 60 pelin SM-liigan historiassa on 56 pistettä. KalPa tekee tällä kaudella jälleen historiaa, kun se korkeintaan pääsee tasoihin tämän lukeman kanssa ja vähänpä uskaltaisin veikata, että tuon allekin jäädään. Myös sarjasijoitus 14 tällä kaudella 2013-2014 on nyt virallisesti lukittu ja se kuuluu Kalevan Pallolle. Ja toki kun kokonaisuudessaan mietitään, että kahdessa vuodessa on runkosarjan osalta tiputtu sijalta 1 sijalle 14, voisi kuvitella, että jossain on vähän menty metsään. No hei, aina ei voi voittaa.

Matalahan tuo pistesaalis tällä kaudelta kieltämättä tulee olemaan. Onneksi alkukaudesta joukkue onnistui edes silloin tällöin raapimaan voittoja/pisteitä meinaan jos katsotaan vaikka 20 viimepelin pistekeskiarvoa niin (9p/20 otteluun) 0,47 p/ottelu on huonommin kuin kertaakaan KalPan uudella liigatulemisella. Se on huonosti se, varsinkin kun ottaa huomioon että kyseessä 2,4 me joukkue. KalPa näköjään otti kaiken sitten irti tästä suljetun liigan ihanuudesta, "halutulla..." ja kannattajat sekä etenkin kausikorttilaiset kiittää.

Joo, voisi todellakin kuvitella että jossain on menty metsään. En tiedä kuin lähellä ennätyksiä ollaan esim. nollapelien määrässä mutta tehtyjen maalien määrässä mikään joukkue liigassa ei ole jäänyt näin vähään maalimäärään kertaakaan KalPan nykyisen liigataipaleen aikana. Siinäpä sitä hokiviihdettä.

Lie sanomattakin selvää että kausi meni totaalisesti päin persettä mutta olihan siihen noita pohjia tälle romahdukselle tehty huolella muutama vuosi. Toisaalta onhan näitä "huipulta pohjalle ennätysajassa" nähty muuallakin ja tästä on esimerkiksi KalPan tulevaisuuden pelastajaksi veikatulla Virralla useampikin henkilökohtainen kokemus ja aikalailla lähimenneisyydessä. Kai se vaan pitää käydä tarpeeksi pohjalla että saa toivon mukaan silmät auki ja voi aloittaa uuden nousun. Tällä hetkellä alemmaksi ei taida päästä, jos ei ajauduta konkurssiin ja kun tätä nykyä pudotakaan ei voi, joten olisiko nyt sitten aika aloittaa uuden nousun rakentaminen. Helppoa ja nopeaa tietä ei taida olla millään osa-alueella luvassa (talous, urheilullisuus, kiinnostavuus...) mutta virheistä on opittava ja etiäpäin sitä on vain mentävä.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eipä nuo Laukkasen potkut ole vaikuttaneet yleisömäärään mainittavasti. Tappara pelissä n.2800 ja nyt TPS pelissä n.2500 eli liikutaan aikalailla siellä luvuissa missä ennen potkuja. Kuten silloin aikasemmassa keskustelussa totesin niin peliesitykset ratkaisevat yleisömäärän ei valmentaja.

TPS pelissä 2500 katsojaa oli itselleni jymypaukku. Samaan aikaan pelattiin Kuopiohallissa Welhojen ensimmäinen nousukarsintaottelu. Lipun ostaneita oli vähän alle 900. Katsomossa puhuttiin paljon KalPasta ja että Niiralaan voi siirtyä, jos Welhot jää jalkoihin.

Sanoisin, että 3000 olisi ollut lähellä ilman tätä samanaikaista peliä. Voi toki olla, että minunkin taskussa olleet kausikortit oli laskettu jo tuohon 2500 katsojaan.

Potkut tuli tosiaan 3-24 kuukautta myöhässä.
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Eilen tuli nähtyä sitten omalta kohdaltani se tämän kauden viimeinen peli paikanpäältä. Blues painoi vimmatusti ekat 5 minuuttia päälle, eikä vähiten siitä syystä, että saivat yhden 5-3 ylivoiman. Täytyy kuitenkin nostaa hattua KalPan nuorisolle, jotka pitivät pakan ihaltaivasti kasassa. Itselleni oli ensimmäinen miesten peli, missä näin Lyytisen pelaavan. En yhtään ihmettele vaikka menisi jo aikaisin kesän varauskierroksella. Sen sijaan Kasperille puolestaan voisi tehdä hyvää siirto muualle. Nyt hän saa tavallaan organisaation siipien suojassa yrittää mitä huvittaa ja luulemaan itsestään liikoja. Se jos joutuisikin oikeasti kamppailemaan paikasta kahdessa ensimmäisessä kentässä voisi tehdä hyvää. Varmasti hän tietää itsekin, että seuraavalla kaudella on jo pakko pystyä tasaisempiin suorituksiin.

Ja takaisin matsiin. Tasaiset pelit ratkeavat yleensä erikoistilanteisiin ja niin myös eilen. Blues teki molemmat maalinsa ylivoimalla ja lopusta piti huolen Ahon puolustuskiekko ja siihen sopiva pelaajamateriaali. KalPallakin oli ylivoimansa, mutta pelkästään kiekon alueelletuonti oli jo niin vaikeaa, että tulikohan pelissä kaksi laukausta kohti maalia YV:llä.

Verrattuna Papun aikoihin, joukkueen ilme oli kuitenkin aivan erilainen. Mielestäni KalPa pelasi eilen ennenkaikkea tasaisen pelin ja se on kuitenkin pitkässä juoksussa tärkeintä. Ainakin viime kaudella saattoi tulla yhtäkkisiä sulamisia tai koko peli oli paskaa. Myöskin valmennus näytti reagoivan koko pelin ajan ja pelaaminen pysyi rohkeana. Tasoero jopa Bluesiin nyt vain oli liikaa ja ilman Henkan huipputorjuntoja ja vastustajan märkää ruutia lukemat olisivat voineet olla 5-1. Aloituksia hävittiin myös eilen liikaa ja vaikka Ilomäki ihan hyvin pelaa sentterinä, eivät aloitukset ole kuitenkaan mikään vahvuus.

Plussia:
+++Lyytinen
++Kiviaho
+Kouvalainen,Saarinen tekivät KalPan ainokaisen. Saarisen ura vedenjakajalla, tuleeko saamaan jostain sopimuksen. Miksei voisi jatkaa täälläkin jos halvalla saa, mutta omat junnut täyttävät jo hänen paikkansa.
+Katosalmi, puolusti omaa maalivahtia vaikka saikin jäähyn.

Miinusta:
---Kerman, Best before 2010, eilen tyhmä jäähy, josta Blegi rokotti.
--Kapanen, edellytykset kehittyä huippupelaajaksi, mutta asenne todella huono. Pelikäsityksessä parannettavaa ja saattaa olla karsiva tekijä.
-Riikola, melkein sama kuin Kasperi, paitsi että pelikäsitys mielestäni on Juusolla hyvä. Vaikea kuvailla tilannetta sanoin, mutta edellytykset kehittyä edelleen kiekolliseksi liideripakiksi, mutta on välillä jotenkin todella flegmaattinen ja haluttoman oloinen.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet

Saattaisikohan tämä eilen näkemäsi flegmaattisuus johtua siitä, että kyseessä oli runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu ja millään ei ollut periaatteessa väliä? Itse en ainakaan hirveästi arvostelesi pelaajien esitystä tässä vaiheessa ja tilanteessa kautta.

Kassusta toki paistaa ehkä tietynlainen ylimielisyys peliä kohtaan, mutta asiansa osaava valmentaja saa tarvittaessa tämänkin ominaisuuden kitkettyä pois. Ei sillä, että Kassusta pitäisi kouluttaa nöyrä lammas, pieni ylimielisyys ja itseensä uskominen on tässä ammatissa kohdillaan.

Eilisestä pelistä jäi itselle mieleen lähinnä Kiviahon pari hienoa koppia ja kaksinkamppailuiden häviäminen. On tässä kumminkin aivan eri fiilis joukkeilla, joten häviö oli odotettavissa.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaahas, kausi on sitten taputeltu. Raskas sesonki oli kyllä sekä kannattajille että varmasti joukkueellekin. Täytyy myöntää että itselläkin jossain vaiheessa kiinnostus oli aika alhaalla. Eli tavallaan helpotus, että kausi on nyt ohi ja pääsee kesän jälkeen taas aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Nyt vaan toivotaan että valmentajakuviot ja uudet pelaajahankinnat osuisivat kohdilleen ja että kuluneelta kaudelta tulisi vähän vähemmän taloudellista turskaa kuin edelliseltä.

Edit: Mainittakoon vielä se, että olo varmaan kuitenkin parempi kuin Ipa- faneilla. Aika karusti kävi siellä suunnalla ja sympatia Tampereelle! Tuokkola alkaa valitettavasti saada mainetta valmentajana, jonka joukkue sulaa tärkeimmissä peleissä..
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kouluarvosanat 2013-14

Maalivahdit
Pekka Tuokkola 7+
Aloitti kauden mainiosti, vaikka ei pystynytkään auttamaan joukkuetta voittoihin. Pelitaso hiipui ratkaisevasti marraskuussa. Heikoimmat hetket osuivat tärkeimpiin peleihin. Paransi uudelleen loppua kohti, mutta kallispalkkaisena sai lähdöt, kun musta ei tarttunut tarpeeksi hyvin.

Henri Kiviaho 6,5
Epätasaisuudesta kärsinyt nuori maalivahti teki voitavansa. Taso heittelee vielä liikaa. Pitäisi saada kasvaa rauhassa.

Antti Ore 6+
Aloitti lähes huikeasti torjumalla syyspuolella voitot JYPistä ja Jokereista. Taso romahti välittömästi tultuaan pysyvälle pestille.

Puolustajat
Marko Kauppinen 8,5
Lahjakkaimpia kiekollisia puolustajia KalPassa kautta aikain. Loukkaantumiset sotkivat kautta. Riitaisa siirto Tapparaan päätti KalPa-uran.

Miika Koivisto 6,5
Lupaavan tulokaskauden jälkeen oli varsinkin syyspuolella erittäin heikko. Kauden loppupuolta kohti alkoi jälleen pelata taitojensa edellyttämällä tavalla. Päätti kauden jopa kultakypäränä. Ensi kausi on aika merkittävä uran jatkon kannalta. Onko haluja todelliseksi profiilipakiksi.

Adam Masuhr 7
Viides kausi Kuopiossa meni virkamieskiekon parissa. Ei pelannut palkkansa edellyttämällä tasolla. Kiekottomana edelleen arvokas vääntäjä joukkueelle. Kiekollista pelistä häiritsi tarpeeton surffailu ja hitaat ratkaisut. Ongelmia oli ilmeisesti myös pukukopin puolella.

Joonas Lyytinen 8+
Heikon kauden ilopilkku. Tragikoominen loukkaantumissuma aukaisi liigan portit Lyytiselle, joka tuli edustusjoukkueeseen jäädäkseen. Otti ajoittain näyttävästi kiekollista vastuuta. Fyysisesti vielä kovin raakile.

Jussi Timonen 7
Pettymys. Euro Trophyllä sattunut loukkaantuminen hidasti sisääntuloa. Teki joukkueen eteen sen minkä pystyi, mutta taidollisen rajoitteet ja hitaus heijastuivat jatkuvasti.

Juuso Riikola 6-
Marginaalipuolustaja, joka sai runkopaikan koko kaudeksi lähinnä loukkaantumisten vuoksi. Ei pystynyt näyttämään kohtuullisia kiekollisia taitojaan kuin ajoittain. Kiekottomana koko ajan vaikeuksissa.

Jeff Foss 6-
Joukkuepelaaja, mutta siihenpä se jäikin. Todella puutteellinen taitotaso. Ilman loukkaantumisia, olisi ollut Rissalassa viimeistään marraskuun maajoukkuetauolla. Kiekollinen peli surullista katsottavaa. Ja se paljon hehkutettu ammattilaisuran ensimmäinenkin maali jäi tekemättä… Kokonaisuutena tyhjä ECHL-arpa.

Antti Halonen 8-
Alakerran isäntä ei pysynyt taaskaan kunnossa. Pelasi vain 19 peliä. Huomionarvoista niissä oli +1-merkintä tehotilastossa joukkueen surkeasta menestyksestä huolimatta. Erittäin paha menetys.

Mikael Seppälä 6,5
Rajallisella potentiaalilla varustettu nuori puolustaja pelasi ajoittain sopivasti sikaa. Välillä aivan hukassa, mutta oli sentään ennakkoluuloton.

Hyökkääjät
Artturi Lehkonen 8
Meni jonkin verran eteenpäin, vaikka ei pystynyt viemään joukkuetta voittoihin. Tuleva lähtö KalPasta alkoi näkyä jo syyskaudella, kun tuntui ajoittain pelaavan enemmän itselleen kuin joukkueelleen. Toisaalta heikko menestys saattoi turruttaa nimenomaan nuorta tähtipelaajaa. Pelasi loukkaantuneena nuorten kisoissa, eikä siksi enää toipunut koko kaudella pelikuntoon. Huikea tulevaisuus. Kiva kun kävi.

Kalle Kerman 6-
Kallis hutisopimus päättyi lopultakin. Kaukalon ulkopuolella hyvä äijä, mutta valitettavasti se ei juuri mitenkään heijastunut jäälle. Hukkasi uskomattoman määrän kiekkoja. Iän tuoma kokemus ei näkynyt ainakaan positiivisesti. Pelisilmäkin kateissa. Irvileukojen mukaan sarjan paras puolustava hyökkääjä, koska piti ketjukaveri Voutilaisen 15 pisteessä.

Saku Kinnunen 8,5
Ennakko-odotuksiin nähden kauden suurin onnistuja. Aloitti käytännössä pelaavan rosterin haastajana, mutta vakiinnutti pian paikkansa. Ajoi joukkueen sisäisessä rankingissa Jasse Ikosen, joka saatettiin sen vuoksi päästää IFK:hon. Tunnollinen joukkuepelaaja teki kaikkensa ja sai jopa +3-merkinnän. Maailmanmestarilla edessään kovan tason liigaura.

Kasperi Kapanen 7,5
Loukkaantumiset hidastivat menoa. Paranteli loppukaudesta pistetilastoaan, mutta 14 pinnaa oli silti ennakkokohuun verrattuna jonkinlainen pettymys. Jäi useissa otteluissa pelin ”ulkopuolelle”. On kuitenkin edelleen vasta 17. Laadukkaan sentterin kanssa ketsuppipullo voi avautua nopeastikin.

Jukka Voutilainen 8
Kokonaisen kauden pelaaminen taitaa olla näillä kilometreillä ylivoimainen haaste. Teki kaikkensa joukkueen eteen. Hyökkäyspäässä tehoja ei kuitenkaan tullut läheskään toivotusti. Alivoimalla ajoittain huikaiseva.

Joonas Riekkinen 6,5
Aiemmin arvokas joukkuepelaaja ei esittänyt oikein mitään. Synkän talven ”kruunasi” selvä ykköstila miinustilastossa (-25). On mielenkiintoista nähdä, kuinka liigaura aukeaa uudessa seurassa.

Sami Kapanen 8-
Edelleen joukkueen parhaita pelaajia. Kroppa ei oikein kestänyt enää 60 liigaottelun rasitusta, vaikka viimeisten vuosien loukkaantumiset olivatkin useimmiten ikäviä vahinkoja. Samille olisi suonut vähän mukavamman viimeisen kauden.

Janne Kolehmainen 7+
Ilmeisen isolla liksalla pelaavasta Kolehmaisesta ei ollut tavoitteen mukaiseksi 10-15 maalin mieheksi. Olisi parhaimmillaan pudotuspeleissä. Ympäristö saattaa olla nyt muutenkin väärä.

Arttu Ilomäki 8-
Klassinen taitosentteri, joita KalPassa ei viime vuosina ole ollut liikaa. Muodosti loppukaudesta lupaavan kaksikon Kasperi Kapasen kanssa. Menettikö osittain itseluottamustaan jatkuvien tappioiden vuoksi?

Ossi Saarinen 6
Entisen junioritähden liigaura oli tienjakajalla. Kiekollisia lahjoja omaavalla pelaajalla olisi ollut mahdollisuus vakiinnuttaa roolinsa liigatasolla, mutta se jäi tekemättä. Tulevaisuus pääsarjakiekkoilijana on aikamoinen arvoitus.

Tomi Körkkö 7-
Tuli Oulusta täytemieheksi. Avut liigapelaajaksi ovat kovin rajalliset, mutta hyvällä asenteella voi tehdä jääkiekosta ammatin itselleen. Periksiantamaton. Kauden loppupuolelle sattui muutama onnistuminenkin.

Luikku Pither 7+
Nopeajalkainen nikkari oli nousemassa Laukkasen luottopelaajaksi ennen harmittavaa loukkaantumistaan. Kädettömyytensä vuoksi todella poikkeuksellinen sentteri kanadalaiseksi. Haistoi hyvin maalipaikat, vaikka viimeistely vähän takkusi. Melkoinen miinusautomaatti.

Petri Lammassaari 5-
Entinen hyvä pelimies. Hankala löytää mitään positiivista sanottavaa muuta kuin se, että pystyi yleensä pelaamaan.

Jasse Ikonen 7-
Ura jäänyt polkemaan paikallaan. Ei pystynyt pelaamaan kakkossentterinä. Parhaimmillaan arvokas vahva vääntäjä, eli epätyypillinen kuopiolaisen juniorityön kasvatiksi.

Joona Harjama 6,5
Kelvollinen tulokaskausi. Pyrkii pelaamaan joukkueelle. Ensimmäinen haminalainen maalintekijä SM-liigassa.

Jyri Junnila 6+
Nopeajalkainen taisteli hienosti alivoimalla. Masensi fanit ja joukkuekaverinsakin hukkaamalla uskomattoman määrän huippumaalipaikkoja. Tuli aikanaan paikkaamaan Timo Salon lähtöä monipuolisempana ja parempana viimeistelijänä: on tehnyt kolmeen ja puoleen KalPa-kauteen yhteensä 11 maalia.

Pasi Kouvalainen 6+
Jos pelaaja onnistuu nousemaan Pyhäjärveltä liigaan, pitää matkan varrella tehdä niitä kuuluisia ”oikeita asioita”. Vahva vääntäjä, josta voisi periaatteessa jonakin päivänä tulla arvokas kolmos-neloskenttien työhevonen. Plus tulee siitä, että syntyi samana päivänä, kun KalPa voitti IFK:n 4-1.

Miikka Pitkänen 7-
Ässä-ottelun kaksi maalia oli koko KalPa-kauden kohokohtia. Fysiikaltaan vielä täydellinen raakile. Kuopiolaisittain huippulupaus, mutta ei pystyne kuitenkaan vielä ensi vuonna pelaamaan täyttä kautta liigassa.

Rastislav Pavlikovsky 5,5
Oli parissa ensimmäisessä ottelussaan hyvä, mutta sittemmin tulosta ei vain tullut. Ikääntyvältä maailmanmestarilta olisi odottanut enemmän.

Sakari Manninen 7-
Lupaava pörrääjä, jonka kausi päättyi ennenaikaiseen loukkaantumiseen. Tehoja olisi voinut tulla Mannisellekin enemmän.

Heikki Liedes 6,5
Kiekkotaidollisesti suuria puutteita. Oli alkusyksystä hukassa, mutta oli ennen loukkaantumistaan löytämässä juuri rooliaan ”agitaattorina”.

Antti Kerälä 4,5
Alkukauden flegmaattisuuden symboli. Voittiko edes yhtään aloitusta?

Ville Leskinen 6+
Nuorten maailmanmestari ja juniorien pörssiykkönen aloitti lupaavasti, mutta tulosta ei vain tullut. Jos kärsivällisyyttä riittää, tästä pelaajasta kuullaan vielä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös