Malaysia Airlinesin lento MH370

  • 312 066
  • 1 117

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koneen lentäjä on siis jonkin sortin guru lentohommissa. Kotona on simulaattori, ettei vapaa-ajallakaan totuus pääse unohtumaan ja jostain luin että on myös kouluttaja/tarkastaja muille lentäjille. Jospa mies on halunnut näyttää mitä kaikkea osaa? Narsisti?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Totta. Heppu ilmoittaa lentokokemuksensa näin. Hänen viestejään lukemalla kaiketi pääsee selville, onko hän oikea lentäjä vai ei.

CNN:lla lennellään parhaillaan sikakalliilla 777-simulaattorilla 45 000 jalassa. Kuulemma hankala pitää hanskassa, mutta tämäkään pilotti ei maininnut sanallakaan, että ei muuten sitten tapahtunut tämmöstä MH370-lennolla, se ois ollu mahdotonta ja on naurettavaa että joku ees viitsii kuvitella semmosta, saati että asiaa virallisesti tutkivat tahot, saatanan amatöörit.

Sulla on edelleen foorumipostauksia. Toista en löytänyt ollenkaan google-haulla, paitsi että joku oli lainannut jossain muroforumilla tms. samaa pätkää, mutta toista myös kritisoitiin muiden pilottien toimesta. Se sun aikaisemmin linkkaama juttu oli aika koominen myös. Mutta toisaalta eiköhän tämä ole vain ajan kysymys; luulisi esim. Boeingilla jonkun kirjoittavan tälläkin hetkellä kynä savuten tiukkaa mutta asiallista refutaatiota noihin naurettaviin tutkaväitteisiin liittyen. Vai onko kirjoittanut jo?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ja nämä Myanmar/P-Korea -jutut koneen kaappaamiseksi terrori-iskun tekemiseksi? Ei hyvää päivää: taho (=valtio) joka moiseen ryhtyisi pystyy kyllä hankkimaan lentokoneen moista suunnitelmaa varten ilman mitään kaappausta.

Näihin terrori-isku-skenaarioihin en usko, sen sijaan mahdollinen kaappauksen motiivi saattaisi piillä lentokoneen lastissa ts. jos siellä on jotain jota joku (vaikkapa Kim) oikein paljon haluaa, hän varmasti kykenisi maksamaan tavalla tai toisella lentäjälle/lentäjille riittävästi jotta he toisivat koneen johonkin tiettyyn paikkaan ja siellä lasti luovutettaisi maksajien haltuun.

Tässä on tietty se ongelma, että onko lentäjä/lentäjät valmiit ottamaan sen todennäköisen riskin, että heidän toimien myötä lentokoneen muu henkilökunta ja matkustajat mitä suurimmalla todennäköisyydellä päättäisivät päivänsä, koska maksaja ei välttämättä halua sitä, että sadat ihmiset jäävät eloon todistamaan tapahtunutta. Ja toisaalta voiko lentäjä/kentäjän luottaa edes siihen, että oma henki säilyy toimiessa tällaisen maksan kanssa. Ja olisi lentäjä/lentäjät valmiit elämään loppuelämänsä siten etteivät voi pitää yhteyttä läheisiin tai ystäviin - meinaan he saattaisivat olla hyvinkin etsittyjä henkilöitä ja heidän kannalta mahdollisimman matalan profiilin pitäminen olisi kenties ainoa mahdollisuus selvitä hengissä ja päästä nauttimaan rahoista.

kunhan vaan spekuloin...

vlad.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oletko ollut tämän asian tiimoilta yhteydessä veljeesi? Jos kyllä, niin mitäs herra ajattelee tapahtumasta? Itse en juuri mitään lentämisestä tiedä ja otin yhteyttä kontaktien toivossa serkkuuni, joka muutama vuosi sitten valmistui lentäjäksi, mutta hän kertoi, ettei ole saanut töitä lentäjänä, vaan on töissä postissa. Ei osannut kertoa tästä tapauksesta mitään mitä ei olisi jo tässä topikissa sanottu.

Hetken kesti tajuta mitä ajat takaa, mutta ilmeisesti käsitit että veljeni toimii lentäjänä. Ehkä kirjoitin hieman epäselvästi, mutta tarkoitin että on matkustajana lennellyt tuota väliä. Reilu pari vuotta kun asusteli Kuala Lumpurissa ja kun asiakasmaana oli mm. Kiina, niin tuo väli Kuala Lumpur - Peking tuli kuulema myös tutuksi. Ja nimenomaan Malaysian Airlinesilla. Eipä muuta kummenttia velipojalta tullut kuin, että ikävä juttu ja että on kokemuksien mukaan hyvä lentoyhtiö.

Joku jo totesikin yksinselitteisesti, että kone on varmasti Intian Valtameren pohjassa ja näin uskon minäkin. Mutta siitä huolimatta onhan näitä foliohattuja mukava viritellä. Äärimmäisen kummallinen tilanne päällä eikä kai suuri synti ole vaikka vähän auttaisi Hollywoodin käsikirjoittajia.

Itsekin uskon, että "kaikki" on mahdollista. Esim. tankkaus, kyllä kai isommalla foliohattuteorialla saataisiin myös kenttävirkailija(t) lahjottua niin, että saataisiin menovettä tankkiin enemmän kuin normivälille tarvittaisiin. Entäs pimeys? Voi olla, että laskeutuminen on mahdotonta, mutta tämäkin saattaa olla suunniteltu juttu. Eipä ole paljon havaintoja koneesta ollut, tosin eipä tuolla Intian Valtameren yllä (tai merellä) niin hirveästi liikennettä taida ollakaan. Silti, aika kummallista, että nykytekniikalla, tällä 7 miljardia ihmistä käsittävällä pallolla joku kone voi noin kadota. No eiköhän se löydy, ennemmin tai myöhemmin. Ja toivottavasti sieltä merenpohjasta, eikä jonkun folioteorian mukaan vaikkapa Mumbaista.
 
Luulisi, että konetta koetettaisi löytää matkustajien puhelinten kautta. Kuvittelisin tämän olevan aika helppo juttu eräille tahoille.

Nythän on tietysti hieman myöhäistä kun akut yms on loppuneet.

Jos kuitenkin mitään ei löydy, niin eiköhän koneen oletettavaksi sijainniksi voisi silloin määrittää paikat, missä puhelimetkaan ei saa kenttää.

Toki jos puhelimet on kerätty pois yms, niin muuttaa tilannetta.

Lähtökohtaisesti syyttäisin kuitenkin viranomaisten toimintaa tässä kohtaa.
Mielestäni keinoja tuommoisen koneen löytämiseen ensimmäisten 1-6 tunnin aikana on valtavasti, ja nämä olisi pitänyt samantien ottaa käyttöön.

Jälkiviisastelua, tiedän.

Tuo löpön määrä on olennainen tekijä. Ilmatankkauksiin ei oikein jaksa uskoa :)
 

Byvajet

Jäsen
CNN:lla lennellään parhaillaan sikakalliilla 777-simulaattorilla 45 000 jalassa. Kuulemma hankala pitää hanskassa, mutta tämäkään pilotti ei maininnut sanallakaan, että ei muuten sitten tapahtunut tämmöstä MH370-lennolla

Huomioiko tuo pilotti koneen painon? Ei minunkaan "lähteeni" väittänyt, ettei sinne päästäisi lainkaan, vaan että sinne päästäisiin ainoastaan kevyellä koneella. Jos sinulle ei kelpaa lähteeksi liikennelentäjien foorumin lähde, jonka kirjoitushistoria kertoo asiantuntemuksesta, niin sitten ei. Voi tietenkin olla, että hän on huijannut jo vuodesta 2001, jolloin hän on foorumille liittynyt, mutta pidän tätä epätodennäköisenä.

Asiasta on toki turha kiistellä. Minä kuitenkin uskon enemmän B777 koneilla lentäviin kuin simulaattorikokeiluihin. Nuo lentäjät näet tietävät koneiden suoritusarvot erilaisilla painoilla sekä teoreettisesti että käytännössä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Näihin terrori-isku-skenaarioihin en usko, sen sijaan mahdollinen kaappauksen motiivi saattaisi piillä lentokoneen lastissa ts. jos siellä on jotain jota joku (vaikkapa Kim) oikein paljon haluaa, hän varmasti kykenisi maksamaan tavalla tai toisella lentäjälle/lentäjille riittävästi jotta he toisivat koneen johonkin tiettyyn paikkaan ja siellä lasti luovutettaisi maksajien haltuun.

Tuo mainitsemasi lentokoneen lasti, jota vaikkapa Kim himoaa, voisi olla ihan vaan simppelisti koneen matkustajakanta.
Just hiljattain Pohjois-Upean Kim keräsi vaaleissa vain 100 % äänestäjien äänistä - jospa Kim nyt halusi haltuunsa koneellisen hänen Suureen & Mahtavaan ideologiaansa käännytettäviä vääräuskoisia - seuraavissa vaaleissa se hänen äänestysprosenttinsa voisikin sitten olla jo YLI 100 %.

Itse uskon kyllä siihen, että kyseinen kone on laskeutunut sellaiselle saarelle, joka pystyy aina välillä vaihtamaan paikkaa. Tällaista skenariota käsiteltiin jo aikoinaan tv-sarjassa nimeltä Lost - vastoin yleistä käsitystä tuohan siis ei ollut fiktiota vaan dokumentaarinen todiste paikkaa vaihtavasta saaresta. Tuollaisella saarella kännykät eivät toimi, jääkarhut syövät ihmisiä ja vihreät gorillat perunalastuja John Lennonin musiikin säestämänä. MOT
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luulisi, että konetta koetettaisi löytää matkustajien puhelinten kautta. Kuvittelisin tämän olevan aika helppo juttu eräille tahoille.

Nythän on tietysti hieman myöhäistä kun akut yms on loppuneet.

Jos kuitenkin mitään ei löydy, niin eiköhän koneen oletettavaksi sijainniksi voisi silloin määrittää paikat, missä puhelimetkaan ei saa kenttää.

Toki jos puhelimet on kerätty pois yms, niin muuttaa tilannetta.

Matkapuhelimet ovat normaalisti pois päältä lennon ajan, joten sen pohjalta puhelimia ei voi paikantaa. Matkapuhelimien etäkäynnistystä en usko voitavan tapahtua edes teoriassa, vaikka mikä taho tahansa taustalla olisikin. Ja vaikka tuo teoriassa onnistuisikin, niin verkon ulkopuolella yhteyden saaminen kännyköihin olisi mahdotonta... Ja veikkaisin näin, että koneen uskotaan olevan alueella, jossa verkko ei kuulu. Alue on vaan hyvin laaja: merialueet rannikkoseutua lukuunottamatta.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Päivä-VFR:ssä (visual flight rules). Eikä silloinkaan voi tietää onko kohdekenttä pilvien tai sumun peitossa. Kukaan - ei kukaan - lähde laskeutumaan tuollaisella pulkalla jonnekin pimeälle kiitotielle jollain autiolla saarella. Toisaalta, aikoinaan Ethiopianin koneen kaapanneet idiootit halusivat lentää Afrikasta Australiaan vaikka löpöä oli vain muutaman tunnin matkaa varten.

Todennäköisesti näin. Mutta en pitäisi jonnekin syrjäiselle kentälle (ei välttämättä saari) laskeutumista sentään täysin mahdottomana. Mehän emme toistaiseksi tiedä miten hyvin mahdollista kaappausta on valmisteltu ja miten siihen on varauduttu. Kyllä oletettu kenttä voi olla varustettu esimerkiksi VOR-majakalla, jolloin kentän paikantaminen VFR:ssä olisi vähintäänkin mahdollista.

Motiivi on sitten asia erikseen, varsinkin kun miltä tahansa kentältä ei tribleseven uudelleen ilmaan nouse. Onko tietoa siitä, miten paljon koneessa oli polttoainetta? Oliko paluulentoon Peking-Kuala Lumpur varattu löpöt valmiiksi?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse uskon kyllä siihen, että kyseinen kone on laskeutunut sellaiselle saarelle, joka pystyy aina välillä vaihtamaan paikkaa. Tällaista skenariota käsiteltiin jo aikoinaan tv-sarjassa nimeltä Lost - vastoin yleistä käsitystä tuohan siis ei ollut fiktiota vaan dokumentaarinen todiste paikkaa vaihtavasta saaresta. Tuollaisella saarella kännykät eivät toimi, jääkarhut syövät ihmisiä ja vihreät gorillat perunalastuja John Lennonin musiikin säestämänä. MOT
Ja kaikki matkustajat kuitenkin kuolivat jo maahansyöksyssä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Eihän tuon koneen bensa voinut millään riittää Afrikkaan?

Kyseinen konetyyppi voisi kyllä operoida sinnekin saakka, mutta taloudellisista syistä tankkiin laitettavat polttoainemäärät lasketaan nykyään aika pipo kireällä, joten tuskin olisi riittänyt, kun kyseessä oli keskipitkä reittilento. Missään nimessä täysillä tankeilla MH370 ei ollut liikenteessä. Etsintäalueen laajuuteen vaikuttaa nyt lähinnä se tieto, että oliko kone tarkoitus tankata Pekingissä paluumatkaa varten, vai oliko tämä huomioitu jo Kuala Lumpurissa. Periaatteessa sitä taloudellisempaa lentoyhtiölle, mitä pienemmillä polttoainemäärillä matkataan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ainakin viimeisimmän sijainnin pystyy paikantamaan, nykyisissä puhelimissa on todella usein ns. flight mode. eikä puhelinta tarvitse sulkea.

Kännykän paikantaminen käy sekunneissa | Yle Uutiset | yle.fi

Lentotilassa puhelimen matkapuhelinosio on sammutettu, joten kännykkä ei jätä jälkiä tukiasemaverkon logeihin. Viimeinen sijainti olisi tässä tapauksessa Kuala Lumpurin lentokenttä. Artikkeli, jonka linkitit, pitää paikkaansa, mutta vain tilanteisiin, jossa kännykkä on matkapuhelinverkossa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Luin siitä kreikkalaisesta koneesta Wikipediasta. Siinä tapauksessa miehistö meni toimintakyvyttömäksi hetkessä, eikä pystynyt tekemään mitään. Happivajaus vastaa kovaa humalaa ja väärien nappuloiden painaminen on mahdollista.

Hyvin paljon on mysteerejä tässä tapauksessa ja hyvinkin voi olla etteivät koskaan selviä.
 
Lentotilassa puhelimen matkapuhelinosio on sammutettu, joten kännykkä ei jätä jälkiä tukiasemaverkon logeihin. Viimeinen sijainti olisi tässä tapauksessa Kuala Lumpurin lentokenttä. Artikkeli, jonka linkitit, pitää paikkaansa, mutta vain tilanteisiin, jossa kännykkä on matkapuhelinverkossa.

Ymmärsitkö nyt yhtään pointtiani vai väännätkö vääntämisen halusta ?

Jos kone on maa alueilla niin kyllä noita voidaan jäljittää.

En väitäkkään, että tällä pystyttäisiin konetta pin pointtaamaan, vaan, että tällä tavalla oltaisiin kyetty sulkemaan tiettyjä alueita pois vaihtoehdoista.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täysin mahdotonta sillä kapteeni tilaa tarvittavan määrän kirassia mikä varmistetaan ja kuitataan ennen koneen lähtö. Ja jos kapteeni päättää tilata vaikkapa 13 tunnin bensat kahdeksan sijaan, niin aivan varmasti lennonvarmistuksessa kellot soivat ja homma loppuu siihen. Lentoyhtiöt kun eivät missään nimessä ikinä kuljeta turhaa polttoainetta koska kaikki ylimääräisen painon rahtaaminen maksaa bensan kulutuksen muodossa.

Nyt foliot tiukemmalle ja salaliitot mukaan. Noihan tuo normaaliste menee kun kone tankataan. Mutta entäs jos tilataan normi määrä, kuitataan normimäärä ja tankataan paljon isompi määrä? Eli polttoainevarkaushan oli kyseessä ja se on aika pieni rikos konekaappauksen rinnalla. Maantiekuljetuksissa Suomessa on hyväksyttävä määrä mittatappiota (vai mikä sen nimi on), onko kentillä sama homma? Kun aikansa kerää "mittatappiota", niin ei välttämättä edes huomata että löpöä katosi. Voi olla että oli myös mittavirhe se nimi...Jos joku tankkaushekilöstöstä on äkkiseltään kuollut tai hävinnyt voipi olla hän.

Kun kone on kaapattu ja mahdollisesti tehty/kunnostettu kenttä jonnelkin, niin tuon tankkausjutunkin voisi järjestää. Tämä on ennalta suunniteltu ja homma jotenkin kussut, jos kone löytyy merestä.
Malesian plkeen - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat
Kone lensi tunni ja katosi, tämän jälkeen 7 tunnin lento. Kauanko lento Pegingiin kestää? Riittikö alkuperäiset löpöt? Googlaus sanoo 5h 53min. Väitän tämän perusteella, että kone lensi pidemmälle kuin piti, jos 8 h lentoaika on oikein.

Ja sitten iltalehti ampuu alas teoriani.
Katso kartta: Miten pitkälle MH370 voisi ehtiä kuudessa tunnissa? | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

Somalia nostaa vahvasti päätä ehdokkaiden joukossa tuota kuvaa katsellessa. Jos kone on laskeutunut ehjänä, niin rantavaltio tai saari oli määränpää.

Sitä olen mielessäni ihmetellyt, että Malesialla oli tutkahavainto tunnistamattomasta koneesta ja hävittäjää ei lähetetty paikalle tarkistamaan.

Jos kone on lentänyt gason loppumiseen saakka, niin tuhotunut on.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
CNN:lla lennellään parhaillaan sikakalliilla 777-simulaattorilla 45 000 jalassa. Kuulemma hankala pitää hanskassa,

Ja mikä pointti tuossa simuloinnissa oli? Ei yksikään siviililentokone ole suunniteltu lentämään 45 000 jalassa. 41 tuhatta on jo yläraja.

Jos kone on lentänyt gason loppumiseen saakka, niin tuhotunut on.

Jälleen todeten, todennäköisesti kyllä. Mutta hyvissä sääoloissa B777:n vakauden ja hyvien liito-ominaisuuksien ansiosta onnistunut pakkolaskukin on mahdollinen. Mutta tässä skenariossa tullaan jälleen siihen, että miksi ei olla löydetty.
 
Viimeksi muokattu:
Muistanko nyt väärin, että noita kahta matkustajaa jotka mahdollisesti kulkivat väärillä passeilla on sanottu Iranilaisiksi ?

Eikö Iran olisi päivänselvä kohde silloin ?
 
K

kiwipilot

Onko tietoa siitä, miten paljon koneessa oli polttoainetta? Oliko paluulentoon Peking-Kuala Lumpur varattu löpöt valmiiksi?

Ymmärsin että koneessa oli matkabensat(kuusi tuntia) plus reservit sekä ekstraa varakentälle lentämistä varten eli yhteensä noin 7,5 h.

Ja mikä pointti tuossa simuloinnissa oli? Ei yksikään siviililentokone ole suunniteltu lentämään 45 000 jalassa. 41 tuhatta on jo yläraja.

Sen verran nusaisen pilkkua että pienet liikesuihkut kykenevät jopa 51 000 jalkaan, mm. Bombardier Global Express. Eräs tuttu lentää Learia ja on korkeimmillaan käynyt pinnalla 470 (47 000'). Tuolta kuulemma näkee selvästi Maapallon pyöreyden. Kaksi vuotta sitten lensin KL:stä Hong Kongiin MAS:in triplalla ja noin tunti ennen laskeutumista IFE:n Flight info kertoi korkeudeksi 41000 jalkaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ymmärsitkö nyt yhtään pointtiani vai väännätkö vääntämisen halusta ?

Jos kone on maa alueilla niin kyllä noita voidaan jäljittää.

En väitäkkään, että tällä pystyttäisiin konetta pin pointtaamaan, vaan, että tällä tavalla oltaisiin kyetty sulkemaan tiettyjä alueita pois vaihtoehdoista.

En väännä vääntämisen halusta, vaan ihan ammattini puolesta minua kiinnostaa keskustella aiheesta. Työskentelen laitteistopuolen insinöörinä tietoliikenteen parissa, joskin kännykkäteknologia ei ole ominta alaani, kuten ei myöskään verkkotekniikka. Tämän vuoksi minua kiinnostaisi tietää lisää tästä, miten lentotilassa olevien kännyköiden paikannus mielestäsi onnistuu? Jos kone on maa-alueilla, niin silloin olisi oletettavaa, että ilmavalvontatutkat olisivat koneen reittiä seuranneet, jolloin sen oletettu putoamisalue olisi helpompi selvittää. Todennäköisempänä pidän syöksyä mereen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ymmärsin että koneessa oli matkabensat(kuusi tuntia) plus reservit sekä ekstraa varakentälle lentämistä varten eli yhteensä noin 7,5 h.

Ok. Eli siinä 6000-7000 kilsan säteellä Kuala Lumpurista kone jossain on - ehjänä tai tuhannen päreinä. Uskon edelleen jälkimmäiseen.

Sen verran nusaisen pilkkua että pienet liikesuihkut kykenevät jopa 51 000 jalkaan, mm. Bombardier Global Express. Eräs tuttu lentää Learia ja on korkeimmillaan käynyt pinnalla 470 (47 000'). Tuolta kuulemma näkee selvästi Maapallon pyöreyden. Kaksi vuotta sitten lensin KL:stä Hong Kongiin MAS:in triplalla ja noin tunti ennen laskeutumista IFE:n Flight info kertoi korkeudeksi 41000 jalkaa.

Ihan asiallinen nusaisu. Yleistin matkustajakoneet siviilikoneisiin, my bad. Learjetit ym. yksityisjettien avioniikka ei ole niin tuttua, mutta aikamoisia tehopesiä ne pienen massansa ansiosta tosiaan ovat matkustajakoneisiin verrattuna. Tuntuu kyllä suuntaus olevan se, että lentopinnat nousevat ylöspäin. Lyhyemmilläkin reiteillä noustaan usein fl390:een. KLM:n kyydissä lyhyellä Euroopan reittilennolla seurasin samaista infoa ja hiukan ihmettelin, miten vaivattomasti kapteeni kiskaisi B738:n 40 000 jalkaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En väännä vääntämisen halusta, vaan ihan ammattini puolesta minua kiinnostaa keskustella aiheesta. Työskentelen laitteistopuolen insinöörinä tietoliikenteen parissa, joskin kännykkäteknologia ei ole ominta alaani, kuten ei myöskään verkkotekniikka. Tämän vuoksi minua kiinnostaisi tietää lisää tästä, miten lentotilassa olevien kännyköiden paikannus mielestäsi onnistuu? Jos kone on maa-alueilla, niin silloin olisi oletettavaa, että ilmavalvontatutkat olisivat koneen reittiä seuranneet, jolloin sen oletettu putoamisalue olisi helpompi selvittää. Todennäköisempänä pidän syöksyä mereen.
Olen ehkä missannut jotain, mutta minulle jäi sellainen kuva, että koneessa olleiden puhelimista osa olisi hälyttänyt soitettaessa. Lentotilassa olevaan puhelimeen ei kai voi soittaa, eikä sellainen silloin voine hälyttää? Suomeksi sanottuna siis muutamien puhelimen omistajat olivat olleet tuhmia.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ymmärsitkö nyt yhtään pointtiani vai väännätkö vääntämisen halusta ?

Jos kone on maa alueilla niin kyllä noita voidaan jäljittää.

En väitäkkään, että tällä pystyttäisiin konetta pin pointtaamaan, vaan, että tällä tavalla oltaisiin kyetty sulkemaan tiettyjä alueita pois vaihtoehdoista.

Itse kyllä olen siinä käsityksessä, että lentotilassa olevaa kännykkän sijainti on ihan yhtä helppo jäljittää kuin vaikkapa television kaukosäätimen.

Toki noita Leonin mainitsemia tuhmia on saattanut olla kyydissä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen ehkä missannut jotain, mutta minulle jäi sellainen kuva, että koneessa olleiden puhelimista osa olisi hälyttänyt soitettaessa. Lentotilassa olevaan puhelimeen ei kai voi soittaa, eikä sellainen silloin voine hälyttää? Suomeksi sanottuna siis muutamien puhelimen omistajat olivat olleet tuhmia.

Tästä keskusteltiin muutama sivu sitten. Silloin selitykseksi tarjottiin mm. soitonsiirtoa. Tai sitä, että puhelin olisi jäänyt kotiin. Olen nyt kännykän välityksellä netissä, joskaan en lentokoneessa, joten en jaksa tällä etsiä lehtiartikkeleita, joissa tuota kännyiden soimista spekuloitiin. Siinä kuitenkin kerrottiin, että sen perusteella ei voisi johtopäätöksiä tehdä. Perusteita en kuitenkaan muista. Jos hypoteettisesti ajatellaan, niin oikeasti kännykkä voisi soida vain ollessaan verkon kuuluvuusalueella. Ei siis kaukana mantereesta olevalla autiolla saarella, saatika meren pohjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös