Jokereiden peliesitykset kaudella 2013-14

  • 359 387
  • 1 127

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Olipahan taas esitys jengiltä. Tuntuu että kotipeleissä ei vaan kiinnosta pelata. Kohta, jos ei nappaa voittaa pelejä, niin kohta ei tarviikaan voittaa pelejä, aika loppuu ja kesäloma alkaa. Sitten on Jokereilla aikaa mennä rantalomalle. Säälittävä esitys joukkueelta.

Ja alan ihan oikeasti olla sitä mieltä, että Jokereille kotona pelaaminen on kauhea taakka. Monta kautta putkeen on ollut kauhea meteli kotona ja nyt on kuin kirkossa ja tämä ei voi olla vaikuttamatta pelaajien päänsisällä. Harmi kun musta ei huudattajaks oo muuten olisin siellä. Siks toivonkin ja pyydän Eteläpäädyn aktiivista porukkaa heräämään ja kannattamaan joukkue viimeiseen mestaruuteen. Näyttäkää Hjallikselle ja kumppaneille, että mitä Jokerit menettää kussessaan teidän päällenne. Järjestäkää mielenosotuksenne Hjallista vastaan älkää Jokereita tai tota joukkuetta. Jos me se nyt hylätään niin minkä vuoks vanhat Jokerilegendat on taistellu? Tää joukkue on rakennettu verellä ja hiellä ei anneta niiden mennä hukkaan! Jos kabinetti miehet ei kunnioita seuran historiaa, niin kunnioitetaan me sitten!
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Hahl tarinoi aamun Iltiksessä, että joukkueelta puuttuu rentous pelistä...paskat sanon minä, TAHTO ja ASENNE niiltä puuttuu!!
Eilenkin oli kliseinen kuuden pojon peli, ja millä asenteella jengi tuli ekaan erään. Täysin munatonta neppailua!!
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän lopeteta tämä kausi tähän. Miten puuhastelu jäällä voikaan olla noin vitun hengetöntä?? Juttelin muutaman pelaajan kanssa la-iltana Tivolissa, julli-matsi kuulosti olevan vaan matsi matsien joukossa. Ei vittu, mikä asenne! Helsingin Jokerit, säästäkää meidät enemmältä häpeältä, lopettakaa tämä kausi tähän. Kiitos.
 

Stadin kundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nou huoli....Muutama matsi vielä tätä höntsää ja sit voidaa unohtaa alkukausi ja alkaa palaamaan lätkää. Oikeat pelit on vasta alkamassa. Kyllä se siitä vielä lähtee...
 

Jotva

Jäsen
Hahl tarinoi aamun Iltiksessä, että joukkueelta puuttuu rentous pelistä...paskat sanon minä, TAHTO ja ASENNE niiltä puuttuu!!
Eilenkin oli kliseinen kuuden pojon peli, ja millä asenteella jengi tuli ekaan erään. Täysin munatonta neppailua!!

Jotenkin pihalla tuntuu Hahlkin olevan. Ensin ei tiedä, miksi peli tökkii. Seuraavana toteaa, että pelaaminen on muuttunut (valmentajanvaihdoksen jälkeen) ja ketjukoostumukset muuttuvat loukkaantumisten vuoksi. Rentous kuulemma puuttuu ja siksi homma sakkaa. Rivien välistä voisi lukea, ettei ole tyytyväinen muutoksiin?

Vastaavasti Karalahti ei tiedä, mikä on muuttunut valmentajanvaihdon jälkeen. Ei taida hänkään ihan täysin ymmärtää valmennuksen kuvioita. Tai sitten kuviot ovat niin sekavat, ettei kukaan tiedä, mitä siellä ollaan tekemässä?
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin pihalla tuntuu Hahlkin olevan. Ensin ei tiedä, miksi peli tökkii. Seuraavana toteaa, että pelaaminen on muuttunut (valmentajanvaihdoksen jälkeen) ja ketjukoostumukset muuttuvat loukkaantumisten vuoksi. Rentous kuulemma puuttuu ja siksi homma sakkaa. Rivien välistä voisi lukea, ettei ole tyytyväinen muutoksiin?

Vastaavasti Karalahti ei tiedä, mikä on muuttunut valmentajanvaihdon jälkeen. Ei taida hänkään ihan täysin ymmärtää valmennuksen kuvioita. Tai sitten kuviot ovat niin sekavat, ettei kukaan tiedä, mitä siellä ollaan tekemässä?

Summasen lanseeraama MNH tehnyt laskeutumisen Jokereihinkin? Pelitavasta ei ymmärrä ja tiedä edes valmennus, niin miten siitä voisi pelaajatkaan ottaa selvää.

Vitutus on tietenkin suurempi hävityn ottelun jälkeen ja negatiivisuus paistaa läpi omastakin asenteesta kokoajan, mitä Jokereihin tulee. Ehkä illan voitto (jep...) Tapparasta taas saa positiivisia viboja. Kuitenkin jos nyt lähtee pelaajien esityksiä miettimään viime ajoilta ja eilen:

Irving pitää tasonsa ja antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon käytännössä joka ilta, poislukien Oulun vieraspelit. Joukkueen vahvin ja takuuvarmin lenkki.

Väänänen. Missä on se Olympia-Ossi? Taisi jäädä Sotshiin lomailemaan ja Liiga-Ossi tuli takas. Ei nyt mitään katastrofia, mutta taas näyttää helpotkin syötöt olevan vaikeimpia mahdollisia, eikä kapteeni olemuksellaan kovin mairittelevaa esimerkkiäkään näytä joukkueelle. Vaadin enemmän.

Dehner on aika pitkälti se sama Dehner mihin on totuttu. Pelaa melko varmalla ja tasaisella tasolla, mutta ei ratkaise pelejä kumpaankaan suuntaan.

Karalahti on vähän hiipunut, mutta taso on edelleenkin joukkueen kahden parhaan pakin joukossa Kousan kanssa. Karalahdesta ei ole menestymättömyys kiinni ja tekee kyllä voitavansa.

Peltolan taso on tippunut kuin lehmän häntä. Onko Valtosen erikoiskoulutuksessa vai mikä on, kun kiekko polttaa lavassa ja ratkaisut ovat usein heikkoja. Itseluottamukseen tullut lovi? Tällä hetkellä pakeista lähimpänä tippua poppareille.

Kousa on parantanut peliä huikeasti ja oli eilenkin selvästi paras Jokeri kentällä. Nyt rupeaa olemuksestakin jo näkymään sitä paloa ratkaista ja voittaa otteluita. Harmi vaan, että muiden olemus ympärillä on mennyt täysin päinvastaiseen suuntaan.

Lindell ei hyvä eikä huono. Eronen kyllä menee hierarkiassa edelle heti, kun vain on kunnossa tai päässyt Valtosen erikoiskoulutuksesta. Tosin Peltola tällä hetkellä tulilinjalla ennen Lindelliä.

Teräväinen tekee kyllä taidolla edelleenkin pisteitä, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt taas takapakkia tammikuusta. Pelaaminen on taas mennyt enemmän sinne omalle mukavuusaluellee kikkailujen ja lättyjen pariin, missä toki onkin ne vahvuudet, mutta laitaväännöt ei oikeen enää kiinnosta ja puolustaminen ja kiekonriistoyritykset ovat usein todella näennäisiä. Siltikin joukkueen parasta hyökkäyspelaamista ja voitot lepää paljolti Teuvon harteilla.

Nagy on ollut jo useamman pelin aika vaisu. Eilen pelasi hyvin viimeiset 8 minuuttia ja jatkoajan ja sillon oli taas se Nagy kentällä joka piti kiekkoa hyökkäysalueella ja oli jatkuvasti vaarallinen.

Moses tekee kyllä tehoja siellä ja täällä, mutta myös pelistä toiseen tuhoaa oman ketjunsa kiekollisen pelin yksinyrittämisellään. Sopisi hyvin esim kolmoskentän laitaan, missä kaksi muuta keskittyy puolustamiseen, kun sitä kiekkoa ei punaviivan jälkeen kuitenkaan tule Mosesilta takaisin. Moses-Hahl-Rita esimerkiksi.

Koivisto on ollut ihan pirteä, mutta kun joukkueen hyökkäyspelaaminen on mitä on, niin Koivistonkin peli on vaan ajoittaisia väläytyksiä.

Lahdella vauhti lisääntynyt, mutta eipä se oikeen mihinkään johda.

Rita puurtaa tehottomasti ja ennalta-arvattavasti. Hyvä kuitenkin, että yrittää ja harvoja joista näkee, että työnteko kiinnostaa.

Hahl on aika pitkälti oma itsensä. Tekee kyllä työnsä hyvällä tasolla, mutta ei pysty vastaamaan tehoista.

Littlellä oli eilen pientä parannusta, mutta taso on siitä huolimatta luokkaa "riittämätön".

Hardt tsemppaa, rouhii, taklaa karvaa kovalla asenteella. Mutta kun ei ole se joka hyökkäyspelin pystyy ottamaan omille harteilleen ja joukkueen hyökkäys on skeidaa, niin tehottomaksi jää yritys.

Ruutu. Nojoo, tarviiko edes mainita. Onneks ei ens kaudella enää pelaa Jokereissa.

A.Tyrväinen hoitaa nelosen laiturin roolin hyvin, ei valittamista.

Mäki myös tekee voitavansa, mutta sillä ei pelejä ratkaista.

Kaikenkaikkiaan joukkueen esitys lähes laidasta laitaan on positiivisesti sanottuna keskinkertaista tekemistä. Itse laitan syyn kuitenkin lähes kokonaan valmennuksen piikkiin. Kun ei valmennus osaa luoda kunnollista pelitapaa jota hyvä rosteri voisi toteuttaa, näyttää peli usein siltä, kun siellä ei yritettäisi eikä kiinnostaisi. Kyllä jokainen noista pelaajista pystyy paljon parempaan, mutta vaikea se on niiden itsekään luoda toimivaa pelitapaa, jolloin pääsisi tasaisesti käyttämään vahvuuksiaan.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilen meni kyllä jotakuinkin kaikki pieleen. Ylivoima nyt oli kelvollista mutta kyllä minuutin 5-3 olisi pitänyt pystyä käyttämään paremmin.

Jokereiden pelitapa - mikä ikinä se nyt sitten onkin - ei toimi. Pelin avaaminen on tuskallisen vaikeaa. Joskus ihmetyttää, miksi piti hankkia joku Broc Little jos ideana on punnertaa hirveällä vaivalla punaviivalle heittämään kiekko päätyyn ja sitten nurkkiin painimaan. Kyllä tuohon pelitapaan olisi parempiakin kavereita löytynyt. Little, Rita ja Moses ovat kavereita joille pitää saada kiekko täyteen vauhtiin keskialueelle ja sen verran nopeasti, että pääsevät haastamaan vain yhtä vastustajaa. Tällä hetkellä kaikki ajavat jatkuvasti sellaiseen sumppuun, ettei sieltä kukaan ulos selviä.

Vastustajalle sen sijaan oli aivan kiusallisen helppoa avata peliä kun laidasta löytyi jatkuvasti vapaa mies vauhdissa. Ja välillä nauratti kun Sopanen seisoi pitkät ajat kiekon kanssa jokerimaalin takana miettimässä mitä tehdä ja Jokereiden pelaajat seurasivat kiinnostuneina mitä mahtaa tulla.

Kunto pitäisi näihin aikoihin olla lähenemässä huippua, liike ei vain näytä hyvältä. Asenteenkin pitäisi olla kohdillaan mutta eilen pelikaanit veivät useimmat kaksinkamppailut ja hallitsivat tilanteita.

Ja kun lisätään tuohon vielä peliesitysten ailahtelu, niin neljä voittoa seitsemästä pelistä on kyllä työn takana.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos narreilla on yksi liigan kovimmista rostereista vuodesta toiseen ja edellinen mestaruus 2000-luvun alusta, mikä saa teidät uskomaan MENESTYKSEEN kaudesta toiseen? Se rosteri? Ei menneet kaudet opeta mitään?

Ei ne menestyshaaveet aina mitenkään perusteettomia ole olleet. Viime kaudella Jokerit kuitenkin voitti runkosarjan ja toissa kaudella kaatoi suurimman mestarisuosikin puolivälierissä puhtaasti 4-0. Vielä viikko sitten näytti vahvasti siltä, että kyllä Jokerit vähintään suoran playoff-paikan nappaa, mutta nyt näyttää selvästi huonommalta tämän suhteen.
 

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereiden pelitapa - mikä ikinä se nyt sitten onkin - ei toimi. Pelin avaaminen on tuskallisen vaikeaa. Joskus ihmetyttää, miksi piti hankkia joku Broc Little jos ideana on punnertaa hirveällä vaivalla punaviivalle heittämään kiekko päätyyn ja sitten nurkkiin painimaan. Kyllä tuohon pelitapaan olisi parempiakin kavereita löytynyt. Little, Rita ja Moses ovat kavereita joille pitää saada kiekko täyteen vauhtiin keskialueelle ja sen verran nopeasti, että pääsevät haastamaan vain yhtä vastustajaa. Tällä hetkellä kaikki ajavat jatkuvasti sellaiseen sumppuun, ettei sieltä kukaan ulos selviä.

Oon miettiny ihan samaa. Kun käsiä ja vauhtia ainakin teoriassa pitäisi löytyä, niin miksi helvetissä heittää se kiekko sinne hyökkäyspään pleksiin ja painaa Moseksen koko 50 kilon massalla perään. Siellä on vastassa Pikkarainen, joka heittää miehen kenttään ja avaa omalle kaverille vauhtiin. Littlekin näytti eilen parhaimman osaamisensa silloin, kun sai kiekon vauhtiin.

Eikö repertuaarista löydy sen vertaa variaatiota, että kun lähdetään omista k-o-n-t-r-o-l-l-o-i-d-u-s-t-i, niin pari nopeaa syöttöä + nopeat jalat = hyvät asemat hyökkäyspäädyssä. Nyt taistellaan ensin keskialueella "ota sä, eiku mä" -tyyliin, ja kunnes joku (yleensä Teuvo) nappaa kiekon, tyylittelee vastustajan sinisen yli ja joko heittää perus päätylerpun tai menettää, kun muut ovat keskialueella väsyttyään painuneet vaihtoon.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Eilen heiteltiin jokusen kerran Teuvollekkin ristikulmaan kiekkoa. Kyllä noilla ukoilla miinus nelonen pitäisi se kiekko saada pelaamalla siniviivan yli. Kuinka helvetin tärkeä sen matsiin pitää olla että tämä jengi syttyy taistelemaan? Kun se asenne näyttää olevan vieras käsite niin sitä voisi etsiä vaikkapa katsomalla Ässien eilinen matsi nauhalta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko muuten muille pistänyt silmään että varsinkin puolustuspäässä näyttää syntyvän usein tilanteita joissa pelaajat eivät näytä tietävän kumman tai kenen pitäisi mennä kiekkoon? Lisäksi kiekkoa pelataan paljon mailalla venyttämällä sen sijaan että potkaistaisiin yksi lisäpotku.

Ja pystysyöttöjä ei saada kiinni sitten millään. Paskoja syöttöjä vai heikkoa vastaanottamista?
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
...Lisäksi kiekkoa pelataan paljon mailalla venyttämällä sen sijaan että potkaistaisiin yksi lisäpotku.

Ja pystysyöttöjä ei saada kiinni sitten millään. Paskoja syöttöjä vai heikkoa vastaanottamista?

Tämä. Pelataan kun laiska, haluton ja mauton junnujoukkue, taklauksia on vain nimeksi, koska ei jakseta/huvita/kiinnosta/nappaa luistella. Peleihin lähdetään ajatuksella: "mollaan hävitty tääkin peli". Korpeaa ja sapettaa, kun näkee, että joitakin porukassa ihan kiinnostaakin pelata ja jopa voittaa matseja, mutta osaa pelottaa niin hirveästi jo oma varjo ja ihan kaikki muukin.

Kiekkoa heitetään päätyyn, mutta aika harvaa kiinnostaa lähteä sitä hampaat irvessä hakemaan. Tuolla kalustolla pitäisi kyllä muuhunkin pystyä kuin perkele roiskimaan kumia pitkin helvetin pleksejä. Tome yrittää saada kundeja pelaamaan mahdollisimman yksinkertaista ja riskitöntä peliä, mutta se EDELLYTTÄÄ, että kundit viitsii luistella ja ottaa mustelmia.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Näitä jatkuvia surkeita ratkaisuja kiekon kanssa ei voi pistää pelitavan piikkiin.

Siirretään tämä tänne. Surkeita ratkaisuja ei voi laittaa pelitavan piikkiin, mutta Valtosen pelitapa ei ainakaan tuo kenenkään pelaajan vahvuuksia esiin saati paranna heikkouksia. Kyllähän se näyttää vauhdikkaalta, kun luistellaan siellä sun täällä, mutta kylmä totuus on, että se on taktisesti aivan saatanan hirveää.

Teräväinen antaa pakki-pakki -syöttöjä ja sen jälkee hakee keskelle pelattavaksi. Tai sitten kun lähdetään rintamana, niin silloin mennään kyllä rintamana. Kaikki pelaajat lähes samalla tasolla. Etäisyydet kasvavat lähes aina jumalattoman paljon ja karvaus tuntuu olevan aina myöhässä.

Puolustuspelaaminen oli myös aikamoista säntäily, juoksenteltiin siellä sun täällä.

Ei ole kyllä Valtonen onnistunut organisoimaan Jokerien peliä. Esimerkiksi Westerlund tekisi sen parissa päivässä.

Tämä siis lähinnä tämän päivän pelin perusteella, mutta samoja elementtejä on näkynyt aikaisemminkin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipa melkoinen tasonnosto eilisestä. Muutamasta karmaisevasta virheestä ja niiden huolimattomasta loppuun pelaamisesta huolimatta oli se kuuluisa peli-ilme tänään sellainen, kuin se voittavalla joukkueella kuuluu ollakin. Ja se oli hienoa, ettei päät painuneet noiden koomailujen seurauksena, vaan painettiin täysillä loppuun asti. Joku tuossa jo aikaisemmin mainitsi, että on tämä melkoista vuoristorataa peliesitysten osalta, munatonta hiihtelyä seuraa loistava taistelu. Milläköhän tämän illan moodin saisi pidettyä päällä...

Edit: ja kuten Yki yllä totesi, niin eihän tuossa pelissä juuri mitään järkeä ollut, mutta tänään taisteltiin siitä huolimatta, kun eilen hiihdeltiin pelin ulkopuolella. Ei sen pelin välttämättä kaunista keväällä tarvitse olla, mutta sitä tahtoa pitää olla ihan helskutin paljon.
 
Viimeksi muokattu:

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tekemisen meiningillä oltiin, mutta edelleenkään ei saa sokaista ja tämä peli olla riittävä korvatakseen kokonaissuoritusta. Kaikesta plussasta huolimatta, tuolla virheiden määrällä näitä ei tulla voittamaan säännöllisesti.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on sekä negis- että positiivisuusketjun kamaa, joten kirjoitetaan se sitten tänne. Aivan huikea tuo Kousan ja Lindellin kunniakierros maalin takana! Nauroin ääneen koostetta katsoessani, niin surkuhupaisalta se näytti... Nämä on niitä tilanteita, kun ei todellakaan tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa... No nauretaan nyt sitten, kun sentään voitto tuli.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on sekä negis- että positiivisuusketjun kamaa, joten kirjoitetaan se sitten tänne. Aivan huikea tuo Kousan ja Lindellin kunniakierros maalin takana! Nauroin ääneen koostetta katsoessani, niin surkuhupaisalta se näytti... Nämä on niitä tilanteita, kun ei todellakaan tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa... No nauretaan nyt sitten, kun sentään voitto tuli.

Pienoiskoossahan tämä kausi tuossa pelissä mielestäni olikin. Selvää on se, että Tappara ei tänään ollut parhaimmillaan, mutta kyllähän kokonaispisteet 9-3 keskinäisistä sarjan toiseksi parasta joukkuetta vastaan laittaa ihmettelemään miten hiton paljon pisteitä on voitu menettää etukäteen selvästi heikommille.

Tämä peli antoi itselleni erittäin varauksellisen toiveikkaan olon Jokereista. Tai oikeastaan, se vain vahvisti sitä käsitystä. Luottoa ei ole yhtään sen enempää tai vähempää. Ei tässä auta mennä kuin peli kerralla ja katsoa mitä on luvassa seuraavaksi. Onneksi sekin on vieraissa, voi olla toiveita voitostakin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään olisi ollut kolme pistettä tarjolla, mutta ei sitten kelvannut. Kaksi vastustajan tekemää alivoimamaalia omiin on sen verran heikko suoritus että voitosta huolimatta ei kyllä jengi silittelyjä kaipaa. Lisäksi sössittiin kahden päivän sisään toinen 5-3 YV (yhteensä 2,5min 5-3 YV:tä ei maalin maalia). Hyökkäysten rakentelu oli totuttua skeidaa, mutta Tappara oli todella epävarma omassa päässä ja tänään karvauksella saatiin hyvin kiekkoja ryöstettyä.

Telaketjuosastolta tänään hyvä peli, kun Ruutu-A.Tyrväinen-SBA kolmikko keskittyy pelaamiseen (ja varsinkin Ruutu viitsii pelata tosissaan) niin aika ikävää noita veijareita vastaan on puskea. Muutenkin ketjukoostumukset olivat yllättävänkin tasapainoisia. Moses-Teuvo-Ladi kolmikko on järkyttävän huono omassa päässä, mutta kyllähän kundit osaavat hyökätä kun kiekon saavat.

Positiivista on että rankkarit voitettiin. Kerrankin. Matsin jälkeisestä hihkunasta päätellen maistui jengille.

Edit: Tuli Ruudun pelinjälkeisistä kommenteista parikin juttua mieleen. Ensimmäinen on se että eikös meillä ole himassa iso kaukalo käytössä? Kun tuolle joukkueelle (Ruudunkin mukaan) sopisi juuri pienempi kaukalo, jossa toisaalta huipputaito (Teuvo, Ladi), että fyysinen jyrä (nelosen jyrmyt) pääsevät paremmin esiin. Kenties siinä on syy himavaisuuteen.

Toinen juttu on että onhan tuo Rautakorven jarrukiekko nyt aikamoista syöpää. Peli on tasan kolmannessa ja kotijoukkue seisoo trapissa keskialueella ja odottaa. Ei helvetti. Miten noissa menee säännöt jos Jokeripakki jäisi vain seisomaan kiekon kanssa maalin taakse? Tulisiko jäähy?
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Toinen juttu on että onhan tuo Rautakorven jarrukiekko nyt aikamoista syöpää.

Pelistä samaa mieltä. Eilisen pelin haluton suoritus oli vaihtunut aivan eri luokan taisteluun. Tappara olisi ihannevastus pleijareissa, sillä mä uskon Tapparan profiilipelaajien Palolan johdolla hyytyvän, kun intensiteetti kasvaa.

Vanupuikon jarrukiekko on silti tehokasta ja loppuun asti valmennettua. Ei se kovin viihdyttävää ole, mutta ihmeellisesti se saa jengin sitä tinkimättömästi toteuttamaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toinen juttu on että onhan tuo Rautakorven jarrukiekko nyt aikamoista syöpää. Peli on tasan kolmannessa ja kotijoukkue seisoo trapissa keskialueella ja odottaa. Ei helvetti. Miten noissa menee säännöt jos Jokeripakki jäisi vain seisomaan kiekon kanssa maalin taakse? Tulisiko jäähy?

Tuossa on hyvä esimerkki NHL:stä vähän vastaavasta tilanteesta. Kotijoukkue vetäytyi trappiin Tapparaakin ylemmäksi ja piti trapistaan kiinni:

Flyers Counter Lightnings Trap - YouTube

Muistaakseni sääntöjen henki on se, että kiekkoa hallussaan pitävän joukkueen tulee hyökätä.

***

Jokereilta odotettu taisteluvoitto. Taudin kuvaan sopii seuraavaksi se, että Ässiltä otetaan turpaan. Näinhän se on mennyt jo pitempään. Sarjan kärkipään joukkueet JYP, Tappara, SaiPa, Blues voitetaan mutta muiden kanssa ollaan kusessa.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Miksi Jokerit ei painota fyysisyyttä enemmän?
Helsinkiläisjoukkue pullistelee kovista, rymistelyhaluisista ja kookkaista pelaajista. Ossi Väänäsen, Jere Karalahden, Mikko Kousan, Semir Ben-Amorin ja Ruudun luulisi pystyvän muodostamaan paljon viime aikoja pelottavammankin vastustajan.
Ruutu muistutti ottelujen välisiä eroja puitaessa myös kaukaloista. Hyökkääjän mukaan Jokerit on vaarallisimmillaan pienemmissä askeissa.
− Pienessä kaukalossa on helpompi olla aktiivisempi kuin isossa kaukalossa. Ero on ihan järkyttävä. Se on isossa kaukalossa pirun vaikeaa ja tyhmää mennä hönkimään, säheltämään ja kuluttamaan energiaa.
Tiiviistä ottelutahdista ja väsymyksestä puhuminen on 38-vuotiaan mukaan höpöhöpöä.
− Eihän pelit ole edes alkaneet. Tässä on niin löysä tahti, ettei bensa lopu ennen ensi syksyä, jos sinne asti mennään, Ruutu heitti."

Onkohan oikeasti niin että Jokerit pelaa paremmin alle 30 metriä leveissä kaukaloissa, joihin siis kotiareena ei kuulu? Jotenkin tuntuu vähän meriselitykseltä, mutta tämän kauden toistuvat kotitappiot ja sitä seuraavat huomattavasti ryhdikkäämmät esitykset vieraissa ainakin vähän puhuisivat tämän puolesta. Vaikka eilinen nyt ei kahden alivoimakoomailun myötä erityisen ryhdikkäältä näyttänytkään, oli siinä nyt ainakin liekkiä enemmän kuin Pelsuja vastaan himassa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onkohan oikeasti niin että Jokerit pelaa paremmin alle 30 metriä leveissä kaukaloissa, joihin siis kotiareena ei kuulu? Jotenkin tuntuu vähän meriselitykseltä, mutta tämän kauden toistuvat kotitappiot ja sitä seuraavat huomattavasti ryhdikkäämmät esitykset vieraissa ainakin vähän puhuisivat tämän puolesta. Vaikka eilinen nyt ei kahden alivoimakoomailun myötä erityisen ryhdikkäältä näyttänytkään, oli siinä nyt ainakin liekkiä enemmän kuin Pelsuja vastaan himassa.

Tää on yksi asia mitä on pitkään tullut mietittyä. Minkä takia Jokerit itsepintaisesti pitää kiinni maksimimitoista kaukalossa, eikä kavenna sitä sääntöjen sallimien rajojen puitteissa. Jokereitten joukkue on kuin tehty pieneen askiin, niin minkä takia tota vahvuutta ei hyödynnetä? Fyysinen osasto pääsisi ihan toisella tavalla iholle kiinni ja taklaamaan ja vastaavasti taitopuolella on nopeita väkkäröitä, jotka kyllä pystyvät itselleen ostamaan lisäaikaa pienessäkin kaukalossa hyvällä liikkeellä ja tekniikalla. Päälle vielä Ridan Lahden kaltaiset jyrät, jotka pienemmässä askissa on jo pienellä kanttauksella ja maalinpäin ajolla pääsee hyvälle vetopaikalla. Vastaavasti myös puolustus suuntaan pelatessa etäisyydet pienenee ja viisikko tiivistyy, jolloin fyysisen osaston vääntövoima pääsee vaan enemmän oikeuksiinsa.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää on yksi asia mitä on pitkään tullut mietittyä. Minkä takia Jokerit itsepintaisesti pitää kiinni maksimimitoista kaukalossa, eikä kavenna sitä sääntöjen sallimien rajojen puitteissa. Jokereitten joukkue on kuin tehty pieneen askiin, niin minkä takia tota vahvuutta ei hyödynnetä? Fyysinen osasto pääsisi ihan toisella tavalla iholle kiinni ja taklaamaan ja vastaavasti taitopuolella on nopeita väkkäröitä, jotka kyllä pystyvät itselleen ostamaan lisäaikaa pienessäkin kaukalossa hyvällä liikkeellä ja tekniikalla. Päälle vielä Ridan Lahden kaltaiset jyrät, jotka pienemmässä askissa on jo pienellä kanttauksella ja maalinpäin ajolla pääsee hyvälle vetopaikalla. Vastaavasti myös puolustus suuntaan pelatessa etäisyydet pienenee ja viisikko tiivistyy, jolloin fyysisen osaston vääntövoima pääsee vaan enemmän oikeuksiinsa.

Niin, eikös tässä viime vuosina NHL Premieren ja muun myötä ole vähän soudettu ja huovattu edestakaisin. Vaikka tuosta vähän osalle penkkiriveistä kärsimystä aiheutuukin, niin ainakin metrin verran voisi kyllä tuota kaventaa tälläiselle telaketjujengille.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, eikös tässä viime vuosina NHL Premieren ja muun myötä ole vähän soudettu ja huovattu edestakaisin. Vaikka tuosta vähän osalle penkkiriveistä kärsimystä aiheutuukin, niin ainakin metrin verran voisi kyllä tuota kaventaa tälläiselle telaketjujengille.

Olihan se kaukalo joo NHL-mitoissa viime vuonna alkukauden NHL Premiereen asti. Tykkäsin näkemästäni sillon ja juurikin esimerkiksi Rita oli pienessä askissa huomattavasti vaarallisempi jatkuvasti. Pienempi koko toi myös selkeästi enemmän fyysisyyttä peliin, jonka uskoisin olevan nimenomaan Jokerien etu nykyrosterilla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Viime kaudella ei ollut NHL Premiereä.

Kaudella 2011-12 Jokerit pelasi käsittääkseni viisi ensimmäistä kotiotteluaan ns. NHL-kaukalossa. Näistä peleistä Jokerit nappasi täydet 15 pistettä.

Kannatan ehdottomasti pieneen kaukaloon siirtymistä. Vaikka voittoja ei tulisikaan enemmän, peli olisi varmasti intensiivisempää ja näin ollen viihdyttävämpää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös