Metallurg Magnitogorsk 2013–2014 – teräskaupungin ylpeys

  • 28 115
  • 85

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Kova TOP 3, mutta tuo kakkoskenttä tuossa muodossaan olisi todella kevyt. Näyttää lähinnä suurjoukkueen, jollainen Magnitka on, kolmos-nelosketjulta.

No ei todellakaan näytä. Osalan paikalle ehkä Timkin, mutta onhan tuo nyt hyvä. Ei voi muuta väittää.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Osalan paikalle ehkä Timkin, mutta onhan tuo nyt hyvä. Ei voi muuta väittää.
Keenan voisi lyödä Timkinin ja Osalan samaan ketjuun. Kyllä paukkuisi laidat, vaikka Timkin on jostain syystä ollut aika pehmeä tällä kaudella aiempaan nähden. En tosin kuitenkaan lähtisi näitä veljeksiä samaan ketjuun laittamaan, jos ihan tosissaan mietitään ketjukoostumuksia.

Ite näkisin ketjut Osalan ja Paren tulon jälkeen seuraavanlaisena:

10 Sergei Mozjakin - 43 Jan Kovar - 25 Danis Zaripov
26 Oskar Osala - 37 Tim Brent - 19 Francis Pare
23 Jevgeni Timkin - 67 Dimitri Kazionov - 39 Denis Platonov
92 Bogdan Potehin - 77 Vladimir Malinovsky - 68 Jaroslav Kosov

48 Jevgeni Birjukov - 9 Viktor Antipin
4 Chris Lee - 52 Sergei Tereshenko
24 Vladimir Malenkikh - 78 Jaroslav Habarov
87 Rinat Ibragimov

83 Vasili Koshetshkin
34 Aleksander Pechurski

Päävalmentaja: Mike Keenan


Paren ja Osalan tulon jälkeen joukkue ei ole enää yhden ketjun varassa. Tim Brent on parantanut myös ensimmäisten pelien jälkeen otteitaan kuin sika juoksuaan. Viime pelissä SKA:ta vastaan tehot 1+1. Brent tuli Magnitogorskiin vaihtokaupassa Justin Hodgmaniin, joka meni Torpedoon.

Koshetshkin on ollut odotetusti erinomainen tällä kaudella ja nollapeli SKA:ta vastaan vierassa oli jäätävä suoritus.

Magnitogorskin hyökkääjien sisäinen pistepörssi näyttää hieman erikoiselta:

1. Sergei Mozjakin 48p
2. Danis Zaripov 44p
3. Jan Kovar 40p
4. Jevgeni Timkin 10p

Mozjakin on voittanut KHL:n pistepörssin viiden aiemman KHL-kauden aikana kolmesti ja nyt on tulossa neljäs, jos ei loukkaannu. 35 peliin 48 pistettä on aika kova aloitus. Se mikä Mozjakinista tekee erikoisen, niin on se, että mies on ihan turisti MM-tasolla.

Puolustajista Chris Lee on ollut hurjassa vedossa läpi kauden. SHL:n pakkien pistepörssin viime kaudella voittanut pakki on takonut 35 peliin tehot 9+16=25.

Paresta sen verran, että jätti ihan hyvän kuvan itsestään ensimmäisessä pelissään SKA:ta vastaan. Yksi syöttöpiste olisi pitänyt tulla, mutta joku Magnitkan hyökkääjä hukkasi miljoonan taalan paikan Paren erinomaisesta syötöstä.

Tällä joukkueella vain taivas on rajana. Gagarin Cup on mahdollinen, jos ykkösketjulle löytyy riittävästi tukea. Puolustuspeli on toki pienoinen kysymysmerkki, mutta Keenanin soturit tulevat olemaan keväällä erittäin kova vastustaja kenelle tahansa. Koshetshkin on maalilla KHL:n kermaa.

Unelmafinaali olisi, jos Magnitka pelaisi Jukka Jalosen SKA Pietaria vastaan. Toki tie tulee olemaan pitkä ja kivinen, mutta kaikki on mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Keenan voisi lyödä Timkinin ja Osalan samaan ketjuun. Kyllä paukkuisi laidat, vaikka Timkin on jostain syystä ollut aika pehmeä tällä kaudella aiempaan nähden. En tosin kuitenkaan lähtisi näitä veljeksiä samaan ketjuun laittamaan, jos ihan tosissaan mietitään ketjukoostumuksia.
Osala pelaa tänään Magnitogorskin väreissä ensimmäistä kertaa ja pelipaikkana on nelosketjun laita. Toisella laidalla Timkin ja keskellä lupaava sentteri Malinovski.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Pare ei ole vielä erityisemmin vakuuttanut, mutta annetaan vielä lisäaikaa hänelle osoittaa tasonsa. Näkemäni perusteella Pare elää kokonaan hyökkäyksestä eli hänen pitää pystyä tekemään tehoja, jotta hänestä olisi hyötyä joukkueelle. Pare on kohtalaisen tekninen pelaaja, mutta riittääkö nopeus tällä tasolla?
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Pare ei ole vielä erityisemmin vakuuttanut, mutta annetaan vielä lisäaikaa hänelle osoittaa tasonsa.
Pare on pelannut Magnitogorskissa nyt kuusi peliä, joissa mies on saalistanut tehot 5+1. Ensimmäisessä pelissä oli tosiaan vielä hakemista, mutta se annettakoon hänelle anteeksi. Sen jälkeen Pare on osoittanut olevansa vähintäänkin hyvä vahvistus. Erittäin maaliahne pelaaja, joka sai todella nopeasti juonesta kiinni.

Olen noista kuudesta Paren pelistä nähnyt kolme kokonaan ja yhdestä pelistä pari erää. Pare omaa todella hyvän liikkeen, tuo arvaamattomuutta yllättävillä ratkaisuillaan ja omaa vihaisen rannelaukauksen. Olen todella tyytyväinen tähän hankintaan.

Paren ohella myös Oskar Osala on osoittaunut (odotetusti) erinomaiseksi täsmävahvistukseksi. Nämä kaverit ovat luoneet hyökkäykseen syvyyttä ja nyt joukkue ei enää elä KHL:n parhaan ketjun: Sergei Mozjakin - Jan Kovar - Danis Zaripov varassa. Tuo ketju on kokonaisuudessaan Magnitogorskin KHL-historian paras. Paras tutkapari mitä seurassa on KHL:n aikana pelannut on Jevgeni Malkin - Mozjakin.

Mike Keenanin suojatit ovat hyvin aikataulussa mestaruustaistelua ajatellen ja peli alkaa olemaan aika hyvällä mallilla. Tänään joukkue murjoi kotonaan viime aikoina hyvin pelanneen Slovan Bratislavan lukemin 6-2. Magnitka majailee itäisen konferenssin kolmantena. Kazan on konferenssin kärjessä kahdeksan pistettä Magnitkaa edellä, tosin Magnitka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Toisena oleva Barys on kolmen pisteen päässä ja neljäntenä oleva tulikuuma Ufa on viisi pistettä perässä.

Magnitogorskilla on runkosarjasta enää 14 peliä pelaamatta ja kotietu tulee, mutta kysymys kuuluu, että tulee itäisen konferenssin voitto. Pudotuspeleissä vain taivas on rajana.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kyllä, Paren ja Osalan hankinnat ovat antaneet Metallurgille varteenotettavan kakkosketjun ja nostaneet seuran varteenotettavaksi tekijäksi taistelussa Gagarin Cupissa. Tähän astisten pelien perusteella harvinaisen onnistuneet hankinnat.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ilmeisesti Tim Brent ei ole kuitenkaan pelannut Osalan ja Paren välissä, vaan Dimitri Kazionov. Näin ainakin oli yhdessä näkemässäni pelissä.

Mozjakin - Kovar - Zaripov
Osala - Kazionov - Pare
Platonov - Brent - Timkin

Nelosen pelaajat ovat tainneet vaidella aika paljon, kun Metallurg on kierrättänyt pelaajia farmissa ja sieltä pois.
 

Andrew

Jäsen
Hauska hetki tänään Metalurg Magnitogorskin 4-2 voitossa Lev Prahasta oli kivikasvo Mike Keenanin hymyileminen kesken pelin. En ole ikinä nähnyt, että Keenan naureskelisi kesken pelin, mutta tänään semmoinen ihme nähtiin, kun hallissa soi joululaulu ja Keenanilla petti pokka.

Venäjällähän Joulua vietetään käsittääkseni vasta Loppiaisen jälkeen, joten joululaulun soittamiselle oli aivan looginen selitys.

Itse pelissä Magnitogorsk voitti ihan ansaitusti 4-2, vaikka Prahallakin oli omat paikkansa. Magnitogorsk voi olla itseasiassa keväällä todella vaikeasti voitettava joukkue.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Metallurg on noussut itäisen konfferenssin kärkeen ja samalla ainakin minun papereissani vahvimmaksi finaaliehdokkaaksi idän puolelta. Tänään kaatui ZSKA maalein 3-1 selvän hallinnan jälkeen.

Francis Paren ja Oskar Osalan hankinnat ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Vaikka maalintekovastuu on edelleen pitkälti ykkösketjun (Zaripov-Kovar-Mozjakin) vastuulla, on joukkueessa nyt maalintekovoimaa ainakin kolmeen ketjuun asti. Osala ja Pare muodostavat kokeneen Dimitri Kazionovin kanssa hyvän ketjun.

Kolmosketjua johtaa NHL:ssäkin melko hyvin pelannut Tim Brent, laidoilla Denis Platonov ja nuori lupaava voimahyökkääjä Jevgeni Timkin. Timkin on isokokoinen ja nopea pelaaja, joka tekee välillä huikeita harhautuksia kiekollisena, mutta mitään maalinsylkijää hänestä tuskin koskaan tulee.

Nelosketjussa keskellä paikkansa on jo vakiinnuttanut 22-vuotias Vladimir Malinovski. Isokokoinen 20-vuotias Jaroslav Kosov pelaa yleensä ketjun oikeassa laidassa. Kosov on ollut Venäjän juniorimaajoukkueiden tärkeimpiä hyökkääjiä, mutta ei ole tehnyt läpimurtoa miesten tasolla. Bogdan Potehin, Anton Shenfeld ja Jevgeni Grigorenko ovat niitä pelaajia, jotka kilpailevat Kosovin kanssa nelosketjun pelipaikoista. Nuori Vladislav Kamenev (17v) pelasi muutaman pelin tällä kaudella ja teki maalinkin, mutta hän on vielä liian raakile KHL:ään.

Puolustuksessa hyökkäyspään vastuuta kantavat Chris Lee ja Viktor Antipin ja omassa päässä varmaotteinen Venäjän maajoukkuepuolustaja ja maailmanmestari Jevgeni Birjukov. Rinat Ibragimov, Sergei Tereshenko ja Jaroslav Habarov ovat joukkueen kolme muuta vakiokuusikon puolustajaa. Kokenut Vladimir Malenkih pelaa myös välillä.

Vasili Koshetshkin on vähintään kelvollinen ykkösmaalivahti.

Magnitogorsk on minun veikkaukseni idän puolen finaalijoukkueeksi tällä kaudella.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Metallurg on noussut itäisen konfferenssin kärkeen ja samalla ainakin minun papereissani vahvimmaksi finaaliehdokkaaksi idän puolelta. Tänään kaatui ZSKA maalein 3-1 selvän hallinnan jälkeen.
TsSKA oli huono tänään, vaikka toki osa oli Magnitogorskin hyvyyttä, että saivat näyttämään kiukutelleen Aleksander Radulovin ja kumppanit huonolta.

Huvitti yksi tilanne, jossa Radulov suojaa kiekkoa ja menee Magnitogorskin maalin taakse, jossa mailan lapa osuu (?) tuomarin luistimeen ja kiekko karkaa tuomarin jalkoihin. Magnitogorsk kääntää peliä toiseen suuntaan, mutta mitä tekee "Messias" (Radulov) itse? Levittää kädet Magnitogorskin maalin takana ja katsoo tuomaria vihaisesti. Suu käy ja Magnitogorskin pakki Rinat Ibragimov repeää nauramaan Radulovin huutelulle vieressä. Taisi olla taas melkoista lässytystä. Ottaisi mallia Mozjakinista.

Ilari Filppula muuten pelasi ykkösketjussa Radulovin ja Aleksei Morozovin kanssa. Filppula sai syöttöpisteen TsSKA:n ainoaan maaliin. Olin kyllä todella pettynyt TsSKA:n peli-ilmeeseen. Joukkue hankki hiljattain Admiralin parhaan hyökkääjän Enver Lisinin ja Amurin toiseksi parhaan hyökkääjän Jan Mursakin, mutta peli ei vakuuta. Ketjuja oli tosin ilmeisesti taas sotkettu.

Tänään Sergei Mozjakin vei Radulovia 100-0. 1-0 maali oli Mozjakinilta mahtava veto suoraan lättysyötöstä, jonka Danis Zaripov tarjosi ylivoimalla. Ei toki syöttökään ollut yhtään hassumpi. 2-0 maalin Mozjakin tinttasi Jan Kovarin passista. Aivan hirveässä vedossa on kyllä Mozjakin ja koko ykkösketju. Tuntuu, että joka paikasta menee kiekko verkkoon.

Tim Brentistä on pakko tykätä, sillä parantaa otteitaan kuin sika juoksuaan. Taklaa, taistelee, luo hyvin vaarallisia paikkoja ja viimeisteleekin. Brent tekee myös hyvin töitä kahteen suuntaan. Nyt kaverissa on sitä samaa mitä nähtiin, kun pelasi Wojtek Wolskin kanssa loistavasti yhteen Torpedon treenipeleissä. Torpedossa kausi ei kuitenkaan mennyt aivan tuubiin, jonka takia Torpedo vaihtoi miehen Justin Hodgmaniin. Mike Keenanillekkin kai pitäisi tuosta krediittiä antaa, että Brent pelaa tällä hetkellä hyvin, toki voisi pelata loistavastikin.

Vasili Koshetskinista sen verran, että mies oli jo Severstalissa loistava maalivahti ja on odotetusti jatkanut samaa myös Magnitogorskissa. Yksi KHL:n parhaista, ehdottomasti viiden parhaan joukossa.

Gagarin Cup täältä tullaan!
 
Viimeksi muokattu:

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
Päivitelläänpäs hieman tännekin. Magnitogorsk edelleen itäisen konferenssin ensimmäisenä, kun runkosarjan viimeinen ottelu Torpedoa vastaan enää pelaamatta. Huikea kausi on tähän mennessä ollut ja kaiken mennessä nappiin uskon Magnitogorskin Gagarin Cupin voittoon enemmän kuin koskaan KHL:n historian aikana.
Hetkeen en ole ehtinyt seuraamaan pelejä, mutta nyt lomalla on tullut katsottua. Keskiviikkona sattui pieni työtapaturma, kun Vityaz voitti 2-0. Magni hallitsi suurelta osin tasaista peliä, mutta näitä sattuu.
Perjantaina oli sitten huikea matsi Moskovan Dynamoa vastaan, jossa otettiin todella miehestä mittaa, kun konferenssien kärkijoukkueet kohtasivat. Peli oli tasainen ja olin yllättynyt, miten hyvin Magnitogorsk pystyi Moskovaa vastaan pelaamaan. Laukaukset menivät toki Moskovalle 41-16, mutta Koshetskinin mahtavan pelin ansioista lukemat olivat varsinaisen peliajan jälkeen 0-0. Jatkoajallakaan ei maalia tullut, vaan piti hakea rankkareilla ratkaisua. Magnitogorskilta veti Kosov, Lee ja viimeisenä Zaripov, joka teki ratkaisevan maalin, Koshetskinin torjuessa Mosalyovin, Komarovin ja Kvapilin yritykset.
Tänään vastassa oli Kazan ja tämäkin ottelu päättyi 0-1 Magnitogorskille, tällä kertaa maali tuli jo ensimmäisessä erässä, Kovar teki ja syöttäjinä Khabarov & Tereshchenko (piti oikein mainita, kun ei tällä kertaa ollutkaan Zaripov ja Mozyakin :). Ensimmäinen erä oli Magnin hallussa, mutta kaksi viimeistä Kazanin. Koshetskin jälleen pelasi hienon matsi, 2 peräkkäistä nollapeliä ja oikeastaan sarjataulukkoa katsomalla (ja mielestäni myös pelillisesti) kahta tällä hetkellä KHL:n parasta joukkuetta vastaan.
Suurimpana erona alkukauteen näen sen, että nyt löytyy ratkaisijoita joka kentästä, kun aiemmin maalinteko oli kolmikon Zaripov, Mozyakin ja Kovar vastuulla. Paren ja Osalan hankinnat ovat vaikuttaneet onnistuneilta ja Spartakista tullut Mihail Yunkov on yllättänyt ainakin minut hyvin positiivisesti. Koshetskinilla oli syksyllä vähän hakemista ja epävarmaa pelaamista. Epäilin jo, että tähänkö tämä kausi kaatuu, mutta kyllä Vasili on osoittanut olevansa KHL:n parhaita maalivahteja. Viktor Antipinista olen todella alkanut tykkämään ja kun ikää ei tuon enempää ole (21v), niin kehitystä on varmasti vielä odotettavissa. Myös Evgeny Timkin (23v), Yaroslav Kosov (20v), Vladimir Malinovsky (22v) ja Bogdan Potekhin (21v) vaikuttavat tulevaisuutta ajatellen oikein lupaavilta.

Eliteprospectista katselin noita sopimuksia ja tämän kauden jälkeen ne päättyvät Khabarovilla, Metlyukilla, Brentillä, Grigorenkalla, Kazionovilla, Kosovilla, Malinovskylla, Osalalla, Parella, Potekhinilla ja Platonovilla. Mun puolesta, pois luettuna Khabarov ja Metlyuk (ja ehkä Grigorenko), saa vaikka kaikille lyödä jatkosopparia tässä kevään/kesän aikana kouraan.

Enää vajaa viikko ja pleijerit alkavat. Ensimmäisellä kierroksella näyttäisi asettuvan todennäköisesti Vladivostok tai Tshelyabinsk. Kumpi tuleekin, niin pitäisi suht. helpolla selvitä toiselle kierrokselle. Pistää muuten hymyilyttämään, kun katsoo KHL:n etusivun piste-, maali-, syöttö ja oikeastaan kaikkia tilastoja. Mahtava kevät tulossa vielä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös