Ei kyllä hyvälle näytä!

  • 11 108
  • 41

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
...Siinä edustalla sitten tosin kiekko hukkui lavasta maalineduspöperöön ja jäi maali tekemättä...

näihihän sitä sai tottua kun mies vielä kärpissäkin pelasi.. näyttäviä suorituksia seurasi aina kiekon hukkuminen ties minne.. muistan erään kärpät - hifk harkka pelin missä mies harhautti kimmo timosen 100 - 0 one to one tilanteessa sellaisell akomealla pyörähdyksellä mutta sen jälkeen kädet jäätyivät kun mokke oli vastassa.. tällaisia esimerkkejä löytynee kymmeniä. Jos kossu jossain vaiheessa oppii viemään tilanteet loppuun asti ilman kiekon hukkumista niin todella pelottava kaveri. Mutta taitaa"kädet" tulla lahjana äitiltä ja iskältä suurimmalta osin, muttaonnea teille. Toki varmasti oulussakin toivotaan että kimmo vielä leimahtaisi liekkeihin
 

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
On aika pistää palaset paikoilleen

Tappara hävisi Tampere-cupissa kaikki pelinsä. Kaksi rumin lukemin, mutta paikallisvastustajaa Ilvestä vastaan onnistui sitten maalintekokin tappiosta huolimatta. Nyt aivoriihi kokoon ja miettimään, miten saadaan Mestarien peli taas kulkemaan!

Tai sitten on jääty muhimaan onnellisina viime kauden SM-liigakannua unohtaen kaiken muun. Näin on käynyt mm. Suomen maajoukkueen kohdalla, jossa ei ole vieläkään toivuttu vuoden 1995 MM-krapulasta. Luullaan, että ollaan hyviä, vaikka esim. junnutasoilla ruvetaan häviämään kohta jo ns. II luokan maille.
 

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: On aika pistää palaset paikoilleen

Viestin lähetti Kippari
Tappara hävisi Tampere-cupissa kaikki pelinsä.

Korjataan nyt sen verran että huomenna on vielä edessä jumbofinaali, joten ihan välttämättä ei joka peliä hävitty...
 

axe

Jäsen
No pelataan nyt kaikki cup-pelit ensin ennen kuin manataan, että kaikki hävittiin. Ei se HPK nyt niin ylivoimainen ole, että etukäteen pitää hävitä.

Aivoriihen kokoontuminenhan on helppo. Tapparalla ei ole materiaalia kuin kolmeen liigatason kentälliseen. Kun kaksi ekaa peliä niistä peluutettiin vain kahta ja lisättiin siihen kaksi ei-liigatason kentällistä, niin tulos oli nähty. Ilvestä vastaan sitten pelattiin pääasiassa niillä kolmella liigatasoisella, niin saatiin jo peliäkin aikaan.

Ryhmä siis huutaa lisää vahvistuksia. Mestiksestä niitä ei tule. Meillä on ollut Mestiksen pistepörssin voittaja, Mestiksen pakkien pistepörssin voittaja ja Mestiksen pakkien maalipörssin voittaja, mutta kukaan ei ole vahvistus liigatasolla, kaikki eivät edes pärjää mukana joukon jatkona.

Yksi selvästi liigatasoinen pakki tarvitaan. Esimerkiksi Pasi Petriläinen on sellainen. Todellista tähteä takalinjoille oikeasti kaivattaisiin, mutta ollaan realisteja ja toivotaan vaan sellaista kohtuullista liigapakkia.

Ja hyökkäykseen tarvitaan maaleja tekevä laitahyökkääjä. Minä ottaisin edelleen sen Petri Variksen, mutta mun rahanihan ei oo pelissä. Mutta joku vastaavanlainen, vastaavan tasoinen kaveri tuohon tarvitaan tai kesä tulee aikaisin.

Pakilla ja laiturilla vahvistettu Tappara olisi jo sentään keskitasoinen liigaporukka. Nykyisillä kolmella kentällisellä ei pitkälle pötkitä.

Mestaruuskrapulan, vaikka kuinka pahan sellaisen, ottaisin vaikka joka vuosi.
 

tsei_tsei

Jäsen
Samansuuntaiset ajatukset kuin axella. Pakki ja laituri tarvitaan yhä, jos aiotaan pelata neljällä ketjulla. Varis ja Petriläinen kelpaavat vallan mainiosti. Pakiston tilannetta haittaa vielä puolikuntoinen Descoteaux. Variksella ja Petriläisellä vahvistettu Tappara ei vaikuttaisi enää huonolta.

M.Ojanen-J.Ojanen-Gyori
Alanen-Öhman-Venäläinen
Varis-Barkov-Nurmi
Koskenkorva-Kuki-Mäkinen
Pyymäki

Nurmen tilalla nyt voinee olla joku muukin, mutta ei mielestäni eilen mitenkään huonosti pelannut.

Pakit olisivat sitten:
Gustafsson-Puistola
Saravo-Petriläinen
Descoteaux-Kangasniemi
Pukka
(Pentikäinen, Mäntymaa)
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Yhtä mieltä taidetaan suurin osa olla siitä, että Varis ja Petriläinen olisivat sopiva lisä kokoonpanoon. Varis on varmasti Bissettin tasoa ja Petriläinen jonkinlainen toisen tai kolmannen pakkiparin peruspakki.

Hieman on rivien välistä luettavissa, että Descoteaux ei välttämättä ole joukkueessa mukana kovin pitkään. Tampere Cupista ei ole liigan alkuun kuin kolme viikkoa ja nähdyillä otteilla miehelle ei ole mitään käyttöä. Toivoa kuitenkin on, sillä Luomahan näytti yhtä surkealta Cupin aikoihin ensimmäisellä kaudellaan. Ihmeellisesti tämä polvileikkaus tuntui vain tulevan kaikille yllätyksenä...
 

vsop

Jäsen
Näyttäähän tuo hyvältä, ettei Tappara törsää rahoja Jäskeen ja Kenigiin. Ihmettelinkin kavereiden olemassa oloa Tapparan harjoitusringissä.
 

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tappara on tehnyt päätöksensä kesäpelaajiensa kohtalosta, ja ilmeisesti seura tiedottaa tämän asian tiimoilta alkuviikosta.

Edit: korjaus.
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Viestin lähetti Tökö
Tappara on tehnyt päätöksensä try-out pelaajiensa kohtalosta, ja ilmeisesti seura tiedottaa tämän asian tiimoilta alkuviikosta.

Umm, keistähän pelaajista nyt mahtaa olla kyse? Kun niitä viskottiin pihalle jo urakalla tuossa yli viikko sitten jo. Try-outeista on enää jäljellä Dylan Gyori, jolla on sopimuksessaan aikaa näyttää vielä puolisentoista kuukautta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Tökö
Tappara on tehnyt päätöksensä try-out pelaajiensa kohtalosta, ja ilmeisesti seura tiedottaa tämän asian tiimoilta alkuviikosta.

Miksi puhut asiasta monikossa kun ainut vielä Try-outilla oleva on Dylan Gyori?

Jos Gyorista on kyse niin tämän hetken näytöillä miehelle voi sanoa morjens. Mutta itse antaisin vielä aikaa lisää ja koko traiauttiahan on vielä pari kuukautta jäljellä.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Arto Kukin istuttaminen laidalle tai ylipäätään yritys tehdä miehestä joku Barkovin syötöistä maalit kuittaava snaipperi, vaikuttaa huonolta siirrolta. Kuki on suht kädetön, eikä laukaus missään tapauksessa ole riittävän hyvä. Mietin jo pari vuotta sitten, että kun Sasha Barkov vanhenee (mitä ei kyllä muusta huomaa kuin ajan kulumisesta), hän voisi igorlarionovmaisesti valua hiljalleen kokoonpanossa kohti kolmos-nelosketjuja, ja olla näin auttamassa joukkuetta vielä niillä avuilla mitä jäljellä on (hyvä sijoittuminen ja syötönkatkot puolustuspäässä, nuorten pelaajien ohjaaminen). Nyt on kuitenkin niin, että Barkovin pelivireeseen eivät ikävuodet vaikuta, vaan mies on edelleen parhaita pelintekijöitä SM-liigassa. Kukin ja Venäläisen keskellä Sasha menee hukkaan, koska laitakaksikosta ei yksinkertaisesti ole ratkaisijoiksi. Joten; Gyori välittömästi ulos, ja aktiivisesti etsimään uutta kokelasta tilalle. Kanadalaisen kyvyt on nähty ja riittämättömiksi todettu, eikä hyökkäyskalusto nykyisellään tunnu riittävän millään.

Jotkut sijoittelivat mielissään Varista alunperin Barkovin rinnalle, mutta mielestäni paikka J Ojasen rinnalla oli selviö. Vaikka Mika Saarinen on tähdentänyt ettei menestystä ammenneta aiempien vuosien yhdistelmistä (mm. Mäkinen-Kuki-Koskenkorva), on hänellä selvästi ollut muistissa vuosien takainen parivaljakko leijonapaidasta. En ole täysin varma, mutta muistaakseni ketjua tituleerattiin tuolloin "pihviketjuksi", jonka kolmas lenkki oli Mika Alatalo. Variksen alku on ollut lupauksia herättävä, miestä ei selvästikään ole vielä ehditty harjoituttamaan tukkoon. Odotettavissa lienee jossain vaiheessa notkahdus, kun kuntoa aletaan hioa kohdalleen.

Tässä tilanteessa on syytä muistaa myös, että muuan Mikko Mäkeläkin vaikutti kovalta vahvistukselta Ojasen rinnalla syksyn 98 ensimmäisissä peleissä, kun Tappara haki kolme peräkkäistä 2-1-voittoa kauden alkajaisiksi. Sittemminhän luisuttiin melkoiseen liukumäkeen ja loppukaudella Mäkelän suoritukset rajoittuivat siihen että mies kävi pelikatkoilla napauttamassa hyvän torjunnan tehnyttä kirvesrintaveskaria patjoille kannustuksen merkkinä. Muu aika kului penkin päässä, ja lopultahan Matalamäki heitti kehäraakin pihalle. Itse suhtaudun vielä Pete Varikseen hieman varauksella, mutta en kuitenkaan usko Mäkelän tapauksen kaltaiseen lopputulokseen. Luulisin Variksen osuvan reilun parikymmentä kertaa muutama pudotuspelimaali kyytipoikanaan, jonka jälkeen pääkaupunkiseutu kutsunee ensi kaudella? Nautitaan kuitenkin maalintekijän palveluksista täysin palkein niin kauan kuin mies Tappara-paitaa kantaa. Jos käyttäisin peleissä fanipaitaa, en sitä ainakaan Variksen nimellä ja numerolla varustaisi. Mielikuvissa tämä maaliruisku tulee kuitenkin aina olemaan jokeri.

Tapparan alku on ollut tuloksellisesti hyvä, mutta pelillisesti "palikat ovat levällään", kuten Mika Saarinen taannoin joukkueensa tilasta tokaisi. Kaksi viimeisintä peliä ovat olleet surkeita suorituksia, ja ensi viikolla vastassa ovat HPK, TPS ja Blues. Saarisen on aika saada porukkaa hiljalleen pelivireeseen, muuten näidenkin kirjoitusten sävy on parin viikon päästä hyvin toisenlainen.
 

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Korjaus

Viestin lähetti Mazza
Muu aika kului penkin päässä, ja lopultahan Matalamäki heitti kehäraakin pihalle. Itse suhtaudun vielä Pete Varikseen hieman varauksella, mutta en kuitenkaan usko Mäkelän tapauksen kaltaiseen lopputulokseen.

Mäkelän pihalle potkinut koutsi oli Ismo Läntinen, joka on varteenotettava kandidaatti (yhdessä mm. Heikki Vesalan kanssa) Suomen jääkiekkohistorian huonoimman liigavalmentajan himoitun tittelin kantajaksi. Miksahan totesi, että olisi hyväksynyt, jos joku kunnon valmentaja olisi heittänyt hänet ulos, mutta Läntisen antamia lähtöpasseja hän ei tule koskaan hyväksymään.

Tampereen ehkä kaikkien aikojen lahjakkaimman kiekkoilijan ura ei olisi juuri surkeammin voinut päättyä.

Varis vaikutti ainakin paikallispelissä edelleen erittäin vaaralliselta hyökkäyspäässä. Kun hän toisessa erässä veivasi kiekon kanssa läpi koko Ilves-puolustuksen, tulivat mieleen ne ajat 90-luvulla, kun Jokerit raateli Janeckyn ja Variksen johdolla Ilveksen kerran toisensa jälkeen yhä murheellisemmin lukemin. Veikkaisin, että olette saaneet pätevän maalintekijän kalustoonne.

B
 
Variksen kohdalla on todellakin usein jo mainittu tämä Mikko Mäkelä -ilmiö. Tampere Cupissa Miksa huudatti kasvattajaseuransa kannattajia upealla yksilösuoritusmaalilla joka sisälsi Wade Immosen täydelliseen sumpituksen. Mutta tehot katosivat kauden myötä.

Silti miehen pois potkiminen oli aika mauton temppu. Perustelu oli muistaakseni että mies ei mahdu kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta pelityyli ei ole haalarihommiin sopiva. Miehestä tehtiin tämän jälkeen myös pieni TV-dokumentti. Miksalle hatunnosto siitä että hän ei pahaa sanaa Tapparasta sanonut, vaan kehui entisiä joukkuekavereitaan. Eikä Miksa todellakaan ollut ainoa mies jonka Läntinen "treenautti" rapakuntoon. Kertakaikkisen hirveä kausi.

Eräs Tapparalainen veijari ja virtuoosi oli hyvinkin tunnettu siitä että syksyllä tulee pisteitä, mutta kauden edetessä tahti laantuu. Nimittäin himotreenaajana tunnettu Pekka Laksola. Yksi Tampereen lahjakkaimpia kautta aikain ehdottomasti.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muistelisin että Mäkelä sai lähteä melko pian sen jälkeen, kun Matalamäki liittyi remmiin. Toisaalta olen kyllä kuullut tuon Mäkelän kommentin Läntiseen liittyen ennenkin, joten eiköhän se tämä hullu (positiivisessa vai negatiivisessa sävyssä, sen päättäköön kukin itse) porilainen ollut joka legendan lennätti pihalle.

Joukkueen peliesitysten kannalta Mäkelän poislähtö tuskin vaikutti suuntaan tai toiseen, vahvistukseksi miehestä ei enää SM-liigatason joukkueelle vuonna 1998 ollut. Tehomiestähän Mäkelästä vielä tuolloin odoteltiin, vaikka pistelukemat edellisiltä kausilta Södertäljessä tai DEL-liigassa olivat sangen vaisuja. Ehkä odotukset Tappara-leirissä olivat liian optimistiset. Ilves tiesi paremmin, eikä tarjonnut Mäkelälle sopimusta kaudeksi 98/99.

Miten muuten sinä Baritoni suhtauduit siihen, ettei Mäkelän kaltaiselle legendalle tarjottu pelipaikkaa Ilveksestä?

Läntisen huonoudesta valmentajana olen kyllä samaa mieltä. Puheita kyllä riitti siitä kuinka kaikki muuttuu kun hän ottaa ohjat joukkueessa, mutta todellisuudessa peli meni vain huonompaan suuntaan. Lisäksi Mika Norosen julkinen riepottelu tappio-otteluiden jälkeen oli todella ikävää seurattavaa. Vasta kun Tapparan muutama vuosi aiemmin karsintapaikalta pelastanut Matalamäki saapui vahvistukseksi valmennustiimiin, paranivat myös kirvesrintaisten otteet selvästi. Loppukaudella saatiin jo ilonaiheitakin, mm. Hassinen-Ojanen-Tuominen-ketju oli yksi syy miksi peleissä tuolloin viihtyi, vaikka playoff-paikka lopulta karkasikin viime hetkillä lapasesta. Näin sai myös Läntinen hieman omaa kilpeään kiillotettua, ja myöhemmin vielä päävalmentajan paikan Ässistä. Porin pestin jälkeen ei vaan taida enää löytyä joukkuetta, joka Ismon palkkaisi.
 

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Muistellaanpa.

Mäkelä oli yhdessä Vinnien ja Rauno Asosen kanssa Ilveksen hallituksessa 1998, jolloin toimitusjohtajana oli kaikkien muistama J. Toikka. Miksa olisi sanojensa mukaan halunnut hopean jälkeen nuorentaa ja halventaa joukkuetta, toisin kuin Toikka ja Vinnie. Tämä oli yksi syy, miksi Miksa lähti hallituksesta.

Toinen, ymmärtääkseni paljon tärkeämpi syy oli se, että Miksa olisi halunnut kovasti tulla pelaamaan Ilvekseen. Entisellä tähdellä oli epärealistiset käsitykset omasta tasostaan, ja hän maalaili mielessään ykkösketjua Larsson-Helminen-Mäkelä.

Ilveksen valmentajat Vova Jursinov ja Matti Kaario sekä muu hallitus olivat Miksan pelaamista vastaan - joko siksi, että hänellä olisi ollut kiusallinen kaksoisrooli (joka oli toiminut helvetillisen huonosti 94-95) tai siksi, että Miksa oli entinen jääkiekkoilija.

Mazza kysyi: "Miten muuten sinä Baritoni suhtauduit siihen, ettei Mäkelän kaltaiselle legendalle tarjottu pelipaikkaa Ilveksestä?"

Kun Mäkelän lähtö uutisoitiin, se tuntui pahalta, sillä olin pitänyt Miksaa Ilveksen pelillisen nousun avainhahmona. Kun siirto Tapparaan julkistettiin, se oli kuin Rajamäen nyrkki vasten naamaa: pelkäsin kaikkien Varvio- yms. keissien jälkeen, että Mäkelä mättää Tapparassa sata pistettä. SE olisi sattunut.

Jälkeenpäin ajatellen Ilves teki ainoan oikean ratkaisun.

Läntisen antamat potkut eivät silti mieltä lämmitä. Miksa oli erittäin huono seurajohtaja, mikä paljastui itselleni paljon myöhemmin, mutta Ilves-legendan uran pitäisi päättyä jotenkin toisin kuin sysipaskan futisvalmentajan antamaan kalossinkuvaan kirvespaidassa.

Korven Rane ei suhtaudu Läntiseen yhtään lämpimämmin kuin Mäkelä. Rane kokee Läntisen puukottaneen häntä selkään ja näin pelanneen itselleen paikan ykkösenä. Rane on todennut myös, että Mäkelän pois potkimisessa oli taatusti kyse muustakin kuin pelillisistä asioista. Melkoisen varmasti Miksa yksioikoisena ja kuumahermoisena jukolanjussina on mennyt esittämään mielipiteensä Läntisen valmennustaidoista.

"Olisi mulle edes se kunnia voitu suoda, että olisin itse saanut viimeisen kerran kävellä sieltä kaukalosta pois." - Mikko Mäkelä, täydellinen laitahyökkääjä

B
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Juuh Läntistä huonompi ei oikeastaan voi olla. Noh ehkä Saarinen on lähellä, mutta kuitenkin. Ei hyvältä näytä ei, mutta eipä toisaalta haittaakkaan pahemmin. Kai se on sitten sitä mestaruuden tuomaa kylläisyyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös