Ville Niemisen paita Hakametsän kattoon, mikäli tuo mestaruuden?

  • 5 971
  • 30

Ville Nieminen Hakametsän katossa?


  • Äänestäjiä
    64

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Niin, miksi Susi on katossa, mutta Lehtonen ei? Tapparalle kaikki kunnia jäädytyksistä, mutta vaikkapa ensikauden avausmatsissa pitäisi Ekku nostaa kattoon. Sen jälkeen baana olisi vapaampi tuleville mestareille.

Luulisin että ainakin osa selittyy roolilla joukkueessa se kulta-aikana. Susi oli Tapparan kapteeni syksystä 86 kevääseen 92 jona aikana joukkue voitti kolme (peräkkäistä) mestaruutta.

Mahtaako kukaan kolmen perättäisen SM-liigan mestaruuden kapeeni olla jäänyt jäädyttämättä?

Varmasti myös kausien 86-88 mestaruusjoukkueen monet kolminkertaiset mestari vaikuttavat asiaan.

Lehtonen ja Susi voittivat molemmat kuusi mestaruutta Tapparan riveissä jossa

Molemmilla on arvokisoista historiallinen olympiahopea Calgaryn kisoista 1988.

Sudella 148 A-maaottelua, 4xMM-kisat ja 2xolympialaiset tehoja 34+23=88.

Lehtosella 65 A-maaottelua tehoja 10+17=27.

En siis ole mitenkään Lehtosen paidan jäädyttämistä vastaan, mutta ymmärrän miksi Susi on jäädytetty aiemmin.

Niemisen paidan jäädyttämisen osaa Tappara päättää suuntaan taikka toiseen, ei se minun mielipidettäni kaipaa.

Ps. Kun näitä kaivelin, niin huomasin Lehtosen pelanneen kaudella 76-77 BCJHL:ää tehoin 32+85=117 kun otteluita oli 68. Tämä ei kyllä taida erityisesti edistää Lehtosen sen enempää kuin Niemisenkään paidan jäädytysmeininkiä.
 
Tapparan teemahan on ollut yksi numero per aikakausi/vuosikymmen. Sinänsä Nieminen voisi olla 2000/2010 edustava numero, jos tässä menestystä vielä tulisi. Mäntylä on toinen vahva vaihtoehto, mutta persoonana ja Mr Tapparana Nieminen tunnetaan paremmin. Ja todennäköisesti Nieminen jatkaa valmennuspuolella Tapparassa peliuransa jälkeen - toki valmentaahan hän nyt jo junnuissa.

Jos menestystä tulee ja mies seurassa pysyy tulevatkin vuodet, niin Jukka Peltola on potentiaalinen kandidaatti. Mutta Tapparan on pysyttävä mestaruuksien kintereillä jatkossakin.
 
Vaikea pala.

Jos katsotaan puhtaita näyttöjä eli pisteitä ja mestaruuksia, niin ei kyllä riitä (vaikka tulevana keväänä pytty kotiin todennäköisesti tuleekin). Tässä valossa esim. aiemmin mainittu Erkki Lehtonen - vaikkapa itselleni se kaikkien aikojen paras - purjehtisi kirkkaasti ohi.

Mutta.

Jos mennään tuolla VK:n esiin nostamalla aikakausilinjalla, niin Niemisen paita kuuluu jäädytettävien listalle. Muita nykypelaajia en vastaavaan asemaan nostaisi.

Lisäksi omaa mieltä lämmittää Nemon tapparalaisuus: tuuletukset kohti katossa roikkuvia paitoja, puheet vanhoista legendoista, aito seurarakkaus, syvä tamperelaisen kiekkokulttuurin tuntemus, Palomies-Pena. Ei mitään syviä rivejä kosiskelevaa maajoukkue/MM-kisa/talvisota -lässytystä Jutin (mahtava pelaaja!) tyyliin.

Villen saumoja parantanee myös se, että todennäköisesti ukko tulee jatkamaan organisaation palveluksessa peliuransa jäälkeen. Olisi tyhmää jättää nuoren miehen valtava potentiaali käyttämättä. Ehkä valmentajana, ehkä muissa hommissa - aika näyttää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oman aikakautensa Mestari-Kapteenit siellä katossa roikkuu. Vain johtajat muistetaan, voittavat sellaiset. Täysin sama jäädytyspolitiikka on mm. Detroit Red Wingsillä.

Ville ei yhtä isoa meriittilistaa pelaajana ja yksilönä ehkä saa kasattua kuin nuo muut SM-Liigatasolta, mutta tämä muu toiminta seuran ympärillä on täysin käsittämättömän hienoa ja arvostettavaa touhua nykypäivän muuttuneessa kiekkoskenessä, että kyllä se sinne kattoon vielä joku päivä vedetään.

Mutta kannu toki pitää voittaa ensin. Tai pari.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mäntylä vahva vaihtoehto kattoon? No ei pitäisi olla mitään asiaa nykymenolla. Ei se että tekee 10 vuoden sopimuksen josta tullee pelaamaan muutaman Tapparassa tee miehestä mitään legendaa.

Ville on eri asia, mutta mestaruus tarvittaisiin. Tulee se sitten pelaajana tai valmentajana, ei väliä. On muutenkin niin tapparalainen, ettei nykypelaajista pääse kukaan lähellekään. Mutta mikä numero sinne kattoon sitten laitettaisiin, 17 vai 30?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ville ei pelillisillä ansioilla kuuluisi kattoon, edes mestaruuden kanssa, MUTTA Ville on tapparalaisin kiekkoilija sitten Jutin, jo pelkkä pr-arvo riittäisi jäädytykseen. Tapparassa numeroita ei nostella ylös ihan yhtä herkästi kuin vaikkapa jossain Lahes, mutta jos tulevaisuudessa jäädytettäviä numeroita miettii, niin voisi tulla kysymykseen juuri Nieminen, Lehtonen tai Barkovien yhteinen 16. Tulevaisuudessa mahdollisuudet myös mm. Peltolalla, Mäkisellä mikäli KHL ei vie, Kontiolalla(jos kokee, että Venäjä on nähty ja tekee vaikkapa saravomaisen sopparin Tapparaan ja tuo pari mestaruutta), sekä toki Mäntylällä jolla tulee olemaan vajaat parikymmentä kautta Tapparassa.
E: Ja lisätään että kaikilta loppuun luetelluilta vaaditaan mestaruus kapteenina tai johtavana pelaajana
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös