Ak Bars Kazan

  • 3 296
  • 5

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kazanilla on nyt kaksi peliä takana, joista ensimmäisestä 3-1 -tappio Neftehimikiä vastaan, ja toisesta 4-3 -rankkarivoitto Ufaa vastaan. Ei siis mikään ideaalialku Kazanin tasoiselle joukkueelle.

Kazan on täksi kaudeksi muuttunut rajusti, sillä suomalaisista saivat lähteä kaikki muut paitsi Janne Pesonen. Myös seniori-ikäiset seuraikonit Danis Zaripov ja Aleksei Morozov vaihtoivat maisemaa. Heidän tilalle on tullut sitten nuorempaa kaveria, joista itselleni mielenkiintoisin on Aleksandr Burmistrov, joka teki paluun Venäjälle kolmen NHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Toinen mielenkiintoinen nimi on 22-vuotias tshekki Tomas Vincour, jonka viimeiset kolme kautta ovat menneet seilatessa NHL:n ja AHL:n välillä.

Kazanin tämänhetkinen kokoonpano Eliteprospectsin mukaan:

#30 Konstantin Barulin (G)
#77 Emil Garipov (G)
#94 Yevgeni Yaroslavlev (G)
#26 Shaun Heshka (D)
#22 Konstantin Korneyev (D)
#82 Yevgeni Medvedev (D)
#5 Ilya Nikulin (D)
#57 Alexander Osipov (D)
#75 Grigori Panin (D)
#24 Vasili Tokranov (D)
#61 Rinat Valiyev (D)
#33 Albert Yarullin (D)
#7 Stepan Zakharchuk (D)
#88 Denis Abdullin (F)
#11 Yevgeni Bodrov (C)
#91 Christopher Bourque (LW/RW)
#69 Alexander Burmistrov (C)
#93 Danil Faizullin (F)
#19 Denis Golubev (C)
#89 Artyom Lukoyanov (F)
#34 Dmitri Obukhov (F)
#20 Janne Pesonen (LW)
#90 Kirill Petrov (RW/LW)
#14 Tim Stapleton (C/RW)
#37 Yevgeni Svechnikov (LW)
#15 Alexander Svitov (C)
#27 Alexei Tereschenko (C)
#55 Vladimir Tkachyov (C)
#18 Mikhail Varnakov (RW)
#81 Tomas Vincour (C/W)

Tässä vielä linkki Magnin tekemään kausiennakkoon Kazanista: Ak Bars Kazan - nuorennusleikkauksen aika - KHL - 03.09.2013 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Zen-mestari Shaun Heshka on ollut huikeassa vireessä Kazanissa, 4+4 tehot ja pistepörssin kakkosena. Luulisi, että NHL:stä alkaisi tulla pikkuhiljaa tarjouksia tälle hermannille...
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Zen-mestari Shaun Heshka on ollut huikeassa vireessä Kazanissa, 4+4 tehot ja pistepörssin kakkosena. Luulisi, että NHL:stä alkaisi tulla pikkuhiljaa tarjouksia tälle hermannille...
Heshka on ollut alkukauden suurimpia yllättäjiä sarjassa. Hän johtaa KHL:n puolustajien pistepörssiä. Viidessä pelissä pisteet 4+4=8. Heshka on ollut ainakin näkemissäni peleissä yhtä vakuuttava kuin mitä nuo tilastot kertovat. Loistava hankinta Kazanilta.

Hehska on pelannut harjoituspeleistä lähtien Jevgeni Medvedevin parina. Medvedev on vuoden 2012 maailmanmestari ja ollut pitkään yksi sarjan parhaita puolustajia. Medvedev ja kapteeni Ilja Nikulin ovat saman ikäisiä, mutta Nikulin on vanhentunut ja hidastunut selvästi nopeampaa tahtia kuin Medvedev. Tätä nykyä Nikulin on omassa joukkueessaan vasta kolmanneksi paras puolustaja Heshkan ja Medvedevin jälkeen.

Heshka ja Medvedev osaavat pelata hyvin yhteen. Medvedev on näistä puolustavammassa roolissa kun Heshka pelaa enemmän kiekollisena ylöspäin. Tämä pari osaa erityisen hyvin pelata vastustajan kärkikarvaajan ulos pelistä keskinäisellä sivuttaissuuntaisella kiekonsiirtelyllä ja sen jälkeisellä nopealla pystysyötöllä. Parhaimmillaan todella kaunista katseltavaa.

Heshka ja Medvedev tuntuvat tulevan toimeen myös henkilökohtaisella tasolla, koska kaverukset ovat usein jutelleet ja naureskelleet keskenään vaihtopenkillä. En tiedä mikä on kaverusten yhteinen kieli. Medvedevhän ei ole koskaan pelannut Venäjän ulkopuolella, mutta on mahdollista että Heshka taitaa ukrainalaisjuuret omaavana pelaajana jonkin verran venäjän kieltä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kazanin amerikkalaispelaaja Chris Bourque on kuntoutunut takaisin pelikuntoon ja on ehtinyt tehdä jo maalinkin paluunsa jälkeen. Bourquen isähän on puolustajalegenda Ray Bourque, joka tulee vierailulle Kazaniin tämän kuun 22. päivä katsomaan poikansa otteita kaukalossa.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Chris Bourquella on kyllä eväitä tehdä hyvääkin jälkeä KHL:ssä, jos sopivat ketjukaverit löytyvät. Bourque on nopea ja omaa erinomaisen laukauksen.

Kazanilla on kyllä todella laadukas tuo nippu ja siinä on kyllä yksi erittäin varteenotettava mestarisuosikki. KHL-ennakossa rankkasin joukkueen itäisen konferenssin voittajaksi ja eiköhän Kazan tuon itäisen konferenssin voita. Paketti alkaa olemaan jo nyt erinomaisesti kasassa. Kazanilla on KHL:n paras puolustus ja erinomaiset maalivahdit. Hyökkäyksessä on erinomainen ykkösketju: Stapleton - Burmistrov - Varnakov. Tuon lisäksi seuralla on kolme muutakin vahvaa hyökkäysketjua.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
SKA-Kazan olisi ainakin minulle sekä tasollisesti että viihdearvoltaan paras mahdollinen finaali tällä kaudella.

Mielestäni idässä vain Kazanilla ja ehkä Ufalla on mahdollisuus voittaa SKA paras seitsemästä finaalisarjassa. Magnitogorskiin en usko, koska sen puolustus ei ole riittävän kova ja joukkue on liiaksi yhden ketjun varassa. Muita varteenotettavia joukkueita idän puolella ei edes ole (Barys on pelannut hyvin, mutta ei tuolla materiaalilla voiteta Kazania tai Ufaa. Kestomenestyjä Omsk on puolestaan pelannut katastrofikauden. Viime kauden finalisti Traktor puolestaan on heikentynyt liikaa tälle kaudelle).

SKA-Kazan vertailussa Kazan saattaa olla puolustuksen osalta jopa parempi. Myös sentterinelikko Burmistrov-Tereshenko-Svitov-Bodrov on ehkä sarjan paras. Maalivahtipeli mennee aika tasan, mutta SKA:lla on paremmat ratkaisijat ja maalintekijät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös