Uskotko KHL:stä irrallisen jääkiekon Eurooppaliigan syntyyn?

  • 8 385
  • 19

Uskotko KHL:stä irrallisen jääkiekon Eurooppaliigan syntyyn?


  • Äänestäjiä
    119
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Kyllä uskon. Tähän jopa svedut liittyvät mukaan.

Samaan syssyyn lähtenee liigasta 4-6 joukkuetta ja se on liigan loppu. Totta kai joku veruke-liiga syntyy tilalle, mutta sen taso on jotain aivan muuta, kuin alkuperäisin. Vituttaa jo valmiiksi.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En usko. Ja syynä yksinkertaisesti taloudelliset tekijät. Mutta uskon että monta kirjoittajaa tuohon uskoo ja mielenkiinnolla kuuntelen miten tuo taloudellisesti saadaan kannattavaksi. Oma näkemys on ettei ikääntyvästä ja köyhtyvästä länsi-Euroopasta löydy jalkapallon lisäksi jääkiekon kaltaiselle "marginaali" (älkää hermostuko) lajille löydy tarpeeksi rahoitusta esim. sponssin muodossa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskon, että seuraavan kymmenen vuoden sisällä KHL hajoaa ja palataan vanhaan, kansallisten sarjojen, aikaan. Ehkä siihen sivuun saadaan vihdoinkin kehitettyä toimiva, ylikansallinen CHL:n tapainen seurajoukkueturnaus.

Minkä takia en usko KHL:ään? Koska kyseessä on täysin keinotekoinen viritys.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Vastasin kyllä ns. mestareiden liigan muodossa. Olisi ehkä pitänyt vastata ei, sillä siihen "mestariliigaan" voi hyvinkin tulla myös joitakin KHL-seuroja.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Eikös se jääkiekon mestarien liiga ole tulossa kaudella 2014-15 vai mitä se Kale sekoilee? Siihen olisi tulossa KHL:stä neljä venäläistä joukkuetta ja neljä ei venäläistä joukkuetta. Joukkueita tuohon taisi olla tulossa 40-44.

Ite toivon tuollaista mestarien liigan tyylistä skabaa myös jääkiekon puolelle. Hyviä muistoja on Magnitogorskin ja Kärppien otteista euroturneissa.

http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/smliiga/uutiset.shtml/2013/06/1774881/jaakiekon-mestarien-liiga-alkaa-vuoden-paasta
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin on. Kaikki mikä ei ole rahoituksen suhteen ns. "terveellä pohjalla" romahtaa vääjäämättä lopulta. Luonnon laki.

Tosin rahaa pitää tuhlata ennen kuin sitä voi tehdä.

En usko KHL:stä irrallisen Euroopan laajuisen liigan syntyyn, pääasiassa taloudellisista syistä, mutta myös intressin puutteesta. Euroopassa on kumminkin monia vahvoja kansallisia liigoja, joten mielestäni olisi hieno pitää näistä liigoista kiinni ja kehittää niitä. Näillä liigoilla on jo fanipohjansa ja perinteensä. Tosin kehittämiseenkin tarvitaan rahaa.

Mestarien liigan tyylinen vuosittainen kilpailu olisi hieno, mutten usko senkään onnistumiseen pitkällä tähtäimellä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minä taas näen nuo vahvat kansalliset liigat jo divisioonina, joista se iso Euroliiga muodostuu.

Pohjoinen konferenssi:
Ruotsin divisioona (8 joukkuetta)
Suomen divisioona (8 joukkuetta)

Eteläinen konferenssi:
Saksa/Sveitsi divisioona (8 joukkuetta)
Tsekki/Slovakia/Itävalta divisioona (8 joukkuetta)

Vähän voi mennä sekaisinkin. Pääosin pelataan oman maan sisällä, mutta käydään sitten myös kauempanakin. Tuolla tavalla kiinnostavuus säilyy loistavana, on vanhat tutut kotimaan porukat, joidenka fanien kanssa kiistellä kahvipöydässä ja sitten ulkomaan ihmettä. Ihan suora copy-paste tulevasta NHL:n mallista. Ei toki niin paljoa pelejä.

Suomeen SM-Liigan tilalle jää sitten heikompitasoinen kansallinen sarja, joka koostuu liigan pikkuseuroista ja Mestis-kärjestä. Hyvä sarja silti sekin, toimii farmina näille Euroliigan joukkueille.

Jokeritkin tulee KHL-reissultaan vielä liittymään tähän liigaan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
KHL pyörii venäläisten energiayhtiöiden rahalla ja liiga on rankasti tappiollinen. KHL tulee romahtamaan välittömästi, jos energiayhtiöiden tuki loppuu joko sen takia että näiden yritysten taloustilanne heikkenee tai ettei Venäjän poliittinen johto (lue: Putin) näe sarjan ylläpitoa enää kannattavana. Jokainen voi itse päättää kuinka todennäköisenä pitää rahoituksen loppumista.

Mutta tällä hetkellä näillä venäläisillä energiayhtiöillä on rahaa kuin roskaa ja ne ovat valmiita rahoittamaan KHL:n toimintaa ihan poskettomilla summilla.

KHL:n eteneminen länteen on edennyt tasaisesti (Praha 2012, Zagreb 2013, Helsinki 2014) eikä loppua näy. Samaan aikaan IIHF-vetoisen Champions Hockey Leaguen (jossa oli mukana KHL-joukkueita) toiminta on ollut jäissä neljän vuoden ajan. European Trophyn kehittymisestä läntisen Euroopan huippuliigaksi on ollut paljon puhetta, mutta toistaiseksi mitään konkreettista ei ole tapahtunut. Suurin ja ratkaiseva kysymys kuuluu että mistä löytyy rahoitus liigan toimintaan kun yleisesti EU-alueen taloustilanne ei ole kehuttava? Edelleen, KHL:n rahoitus on tällä hetkellä turvattu, vaikka tämä rahoitus ei ole missään nimessä kovin kestävällä pohjalla.

Ylläolevien seikkojen pohjalta näkemykseni on se, että jos KHL pysyy pystyssä vielä ainakin viiden vuoden ajan, tulee se väistämättä laajentumaan syvälle Länsi-Eurooppaan (Saksa, Ruotsi, Sveitsi, Itävalta) ja syömään lopullisesti edellytykset riippumattoman Euroliigan toiminnalta. Everillä ja kumppaneilla on kiire, aika hupenee tiimalasissa kovaa vauhtia.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskon irralliseen eurooppaliigaan ja luultavammin kun KHL kaatuu omaan mahdottumuuteensa ja hulluuntumiseensa niin Jokerit siirtyy Eurooppaliigaan, ei SM-Liigaan. Milloin, niin only God knows :)
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Uskon irralliseen eurooppaliigaan ja luultavammin kun KHL kaatuu omaan mahdottumuuteensa ja hulluuntumiseensa niin Jokerit siirtyy Eurooppaliigaan, ei SM-Liigaan. Milloin, niin only God knows :)
Meinaat että jos Eurooppaliiga on perustettu ja joka divisioonassa on tietty määrä joukkueita niin Jokereille tehtäisiin automaattisesti tilaa koska se on Jokerit. En usko...

Ja uskon että jonkinlainen divisioona-ajatteluun perustuva euroliiga tulee, jossa pelataan myös kansallisista (divisioonien) mestaruuksista.

Suomesta mukana ovat jonkinlaisilla ryhmillä
HIFK, TPS, Kärpät, Blues, Jyp, Tampere, Häme ja Satakunta.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
En usko, kolmesta syystä:

1) Euroopan taloustilanne
2) Aikaisempien kokeilujen, mm. CHL:n, epäonnistuminen - liittyy toki osittain kohtaan 1
3) KHL:n laajeneminen

Mitä taas KHL:n kestävyyteen tulee, suhtaudun asiaan melko optimistisesti. Syynä on se, että kunnianhimoiseen KHL-projektiin on sitoutunut niin merkittävä osa Venäjän poliittisesta ja taloudellisesta eliitistä. He ikään kuin menettäisivät kasvonsa, jos tämä projekti menisi ihan perseelleen. Kyllä nämä oligarkit ovat täysin tietoisia siitä, että homma tuottaa (alussa) rajusti persnettoa. Onhan moni muukin iso urheilusarja täynnä tappiota tekeviä joukkueita. Valioliiga, La Liga, NHL, ainakin jossakin vaiheessa muistaakseni myös NBA... Ani harvoin urheilu on kovin tuottava bisnes seurojen omistajille.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Ylin vaihtoehto ei ole kovin realistinen. Jotkut ei vain voi myöntää faktaa, ettei Eurooppaan mahdu KHL:n todellista kilpailijaa. Lipputuloillako haastatte KHL-seurat pelaajamarkkinoilla? :D
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En usko. Syy on ihan sama kuin miksi euroopalaisessa jalkapallossa ei ole vastavaa liigaa koskaan syntynyt eli fanit tykkää omasta kansallisesta sarjasta. Lisäksi kyseissä liigassa olisi tietenkin euroopan huippuseurat ja joillain seuroilla on siinä ehkä liikaa sulattelemista että rooli sarjan kärki seurana/ vakiomenestyjänä muuttuisi siksi keskikastin taikka jopa sarjan pohjamutajoukkueeksi. Tämän takia Hjallis ei saanut sarjaa aikaiseksi ja enkä usko että tämä nyt äkisti muuttuisi.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Toivon, että kansallisten sarjojen rinnalla pelattava vahva Eurooppaliiga syntyy. Esikuvana käyttäisin koripallon mallia, jossa Eurooppaliiga kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta.

Koripallossahan eri maiden suurseuroille on myönnetty useampivuotisia lisenssejä Eurooppaliigaan riippumatta sarjasijoituksesta kotimaan sarjassa. Mielestäni tämä on erittäin hyvä ratkaisu: suuret seurat ovat tärkeitä Eurooppaliigan brändille ja toisaalta seurat voivat suunnitella kasvua hieman pidemmällä tähtäimellä. Toisaalta malli mahdollistaa myös pienten seurojen kasvamisen ja kehittymisen, koska hyvällä sarjasijoituksella kotimaan sarjassa kuitataan paikka Eurooppaliigaan. Liigaan otetaan joukkueita myös karsintojen kautta, joten pienempien maiden seurojakaan ei ole unohdettu.

Koko järjestelmän muuttaminen (jota jonkun kiinteän "superliigan" perustaminen olisi) on järjettömän riskialtista. Toisekseen kehittämisen pitää tapahtua urheilullisuus edellä ja urheilullisuutta on se, että kaikilla hyvin asiansa hoitaneilla seuroilla pitää olla mahdollisuus kasvaa ja kehittyä.

Perään liitoilta, liigoilta ja seuroilta nyt malttia ja yhteistyötä. Irtiotot ovat vaarallisia bisneksessä, jossa kilpailijan etu on sinunkin etusi.


EDIT. KHL-joukkueita ei tietenkään kannata poissulkea tästä eikä siihen ole tarvettakaan. Jokaisella maalla pitäisi olla liigaan tai sen karsintoihin tietty määrä paikkoja esim. IIHF-rankingin mukaan. Suomen jääkiekkoliitto voisi lähettää sinne yhtenä joukkueena Jokerit ja Latvia Dynamo Rigan.
 
Viimeksi muokattu:
Yksinkertainen kysymys

Vaikka onkin yksinkertainen kysymys, niin kysyn silti vähän tarkennusta tähän. Tarkoitetaanko tässä liigalla sellaista liigaa kuin vaikkapa KHL tai SM-liiga eikä esimerkiksi jalkapallon puolelta tuttua Mestareiden liigaa tai muuta vastaavaa jota pelataan läpi kauden kansallisten liigojen ohessa?

Yksinkertainen vastaukseni on, että uskon tuollaisen monikansallisen cup-kilpailun syntyyn (tai oikeastaan paluuseen), mutta en mihinkään isompaan liigaan KHL:n lisäksi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vaikka onkin yksinkertainen kysymys, niin kysyn silti vähän tarkennusta tähän. Tarkoitetaanko tässä liigalla sellaista liigaa kuin vaikkapa KHL tai SM-liiga eikä esimerkiksi jalkapallon puolelta tuttua Mestareiden liigaa tai muuta vastaavaa jota pelataan läpi kauden kansallisten liigojen ohessa?

Yksinkertainen vastaukseni on, että uskon tuollaisen monikansallisen cup-kilpailun syntyyn (tai oikeastaan paluuseen), mutta en mihinkään isompaan liigaan KHL:n lisäksi.

Itseasiassa Mängimies vastasi minunkin puolesta mitä oivallisimmalla tapaa.

En usko, että syntyy KHL:n tai SM-liigan kaltaista liigaa vaan jos syntyy niin se on Mestareiden liigan kaltainen viritelmä. En sitten edes uskalla veikata kuinka pitkäikäinen se on mutta tuntuma on sellainen ettei sitäkään montaa vuotta pelata jos sellainen syntyy.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös